#نهج_البلاغه
🪐فَاسْتَشْفُوهُ مِنْ أَدْوَائِکُمْ، وَاسْتَعِينُوا بِهِ عَلَى لاَْوَائِکُمْ فَإِنَّ فِيهِ شِفَاءً مِنْ أَکْبَرِ الدَّاءِ: وَ هُوَ الْکُفْرُ وَ النِّفَاقُ، وَ الْغَيُّ وَ الضَّلاَلُ
🔮حال که چنين است براى درمان بيمارى هاى خود از قرآن شفا بطلبيد و براى پيروزى بر شدايد و مشکلات از آن يارى بجوييد ; چرا که در قرآن شفاى سخت ترين بيمارى ها يعنى کفر و نفاق و جهل و ضلالت است»
✍امیر المومنین علیه السلام قرآن را وسيله حلّ مشکلات و درمان بيمارى هاى اخلاقى و اجتماعى و معنوى مى شمرد و اصول اين بيمارى را در چهار چيز خلاصه مى کند: کفر، نفاق، جهل و ضلال ; زيرا قرآن، نور ايمان و اخلاص بر دل مى پاشد و پرده هاى جهل و نادانى را پاره مى کند و انسان را از ضلالت و گمراهى رهايى مى بخشد. به يقين، جامعه آگاه و دانا و صاحب ايمان و اخلاص، هرگز در نمى ماند و گرفتار مشکلى نمى شود.
📘#خطبه_176
#السلام علیک یا صاحب الزمان عجل الله ❤️
🍃 گل نرگس گل زيبا و رعنا
🍃 گل نرگس گل تنهاي تنها
🌾 بيا در کوهها آواره گرديم
🌾 به دنبال گل نرگس بگرديم
🍃 قسم بر چهارده نور طلايي
🍃 گل نرگس نميدونم کجايي
🌾 خطاکارم ببخشا توبه کردم
🌾 گل نرگس بيا دورت بگردم
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
🌲⚘️🌱احکام مادر🌱⚘️🌲
مادر ، دارای احکامی است :
۱- عصبانی کردن و ناراحت نمودن پدر و مادر حرام است.(۱)
نارضایتی پدر و مادر آثار بسیار بد در دنیا و آخرت دارد.
۲- خانمی که بچه ای را به دنیا آورده از نظر شرعی همان مادر به شمار می رود و ارث و محرمیت نسبت به همان خانم برقرار می شود نه زنی که او را بزرگ کرده پس بنا بر این اگر پس از زایمان ، بچه را به خانم دیگری دادند تا او بچه را بزرگ کند مادر شرعی بچه همان خانمی است که آن بچه را به دنیا آورده. (۲)
۳- خانمی که بچه ای را شیر داده مادر رضاعی و همسرش نیز پدر رضاعی اوبه شمار می رود و این بچه با تمام فرزندان آنان محرم می شود ولی از یکدیگر ارث نمی برند.
_______________
۱ - زیرا عقوق به شمار می رود و عقوق والدین به اتفاق همه فقها حرام است.
۲ - الحدائق الناضرة ، ج۲۵ ، ص ۶۴۲.
فرازی چند از دعای ابو حمزه ی ثمالی
هَبْنِى بِفَضْلِكَ سَيِّدِى وَتَصَدَّقْ عَلَىَّ بِعَفْوِكَ، وَجَلِّلْنِى بِسَِتْرِكَ، وَاعْفُ عَنْ تَوْبِيخِى بِكَرَمِ وَجْهِكَ، سَيِّدِى أَنَا الصَّغِيرُ الَّذِى رَبَّيْتَهُ، وَأَنَا الْجاهِلُ الَّذِى عَلَّمْتَهُ، وَأَنَا الضَّالُّ الَّذِى هَدَيْتَهُ، وَأَنَا الْوَضِيعُ الَّذِى رَفَعْتَهُ، وَأَنَا الْخائِفُ الَّذِى آمَنْتَهُ، وَالْجائِعُ الَّذِى أَشْبَعْتَهُ، وَالْعَطْشانُ الَّذِى أَرْوَيْتَهُ، وَالْعارِى الَّذِى كَسَوْتَهُ، وَالْفَقِيرُ الَّذِى أَغْنَيْتَهُ، وَالضَّعِيفُ الَّذِى قَوَّيْتَهُ، وَالذَّلِيلُ الَّذِى أَعْزَزْتَهُ، وَالسَّقِيمُ الَّذِى شَفَيْتَهُ، وَالسَّائِلُ الَّذِى أَعْطَيْتَهُ، وَالْمُذْنِبُ الَّذِى سَتَرْتَهُ، وَالْخاطِئُ الَّذِى أَقَلْتَهُ؛
سرور من، مرا به فضلت ببخش و باگذشتت بر من کرم کن و به پردهپوشیات خطاهایم را بپوشان و به بزرگواری و جودت از توبیخم درگذر، آقای من منم کودکی که پروریدی، منم نادانی که دانا نمودی، منم گمراهی که هدایت کردی، منم افتادهای که بلندش نمودی، منم هراسانی که امانش دادی و گرسنهای که سیرش نمودی و تشنهای که سیرابش کردی و برهنهای که لباسش پوشاندی و تهیدستی که توانگرش ساختی و ناتوانی که نیرومندش نمودی و خواری که عزیزش فرمودی و بیماری که شفایش دادی و خواهشمندی که عطایش کردی و گنهکاری که گناهش را بر او پوشاندی و خطاکاری که نادیدهاش گرفتی؛
وَأَنَا الْقَلِيلُ الَّذِى كَثَّرْتَهُ، وَالْمُسْتَضْعَفُ الَّذِى نَصَرْتَهُ، وَأَنَا الطَّرِيدُ الَّذِى آوَيْتَهُ، أَنَا يَا رَبِّ الَّذِى لَمْ أَسْتَحْيِكَ فِى الْخَلاءِ، وَلَمْ أُراقِبْكَ فِى الْمَلاءِ، أَنَا صاحِبُ الدَّواهِى الْعُظْمىٰ، أَنَا الَّذِى عَلَىٰ سَيِّدِهِ اجْتَرَى، أَنَا الَّذِى عَصَيْتُ جَبَّارَ السَّماءِ، أَنَا الَّذِى أَعْطَيْتُ عَلَىٰ مَعاصِى الْجَلِيلِ الرُّشى، أَنَا الَّذِى حِينَ بُشِّرْتُ بِها خَرَجْتُ إِلَيْها أَسْعىٰ، أَنَا الَّذِى أَمْهَلْتَنِى فَمَا ارْعَوَيْتُ ، وَسَتَرْتَ عَلَىَّ فَمَا اسْتَحْيَيْتُ، وَعَمِلْتُ بِالْمَعاصِى فَتَعَدَّيْتُ؛
و منم اندکی که بسیارش فرمودی و ناتوان شمردهای که یاریاش دادی و رانده شدهای که مأوایش بخشیدی، من پروردگارا کسی هستم که در خلوت از تو حیا نکردم و در آشکار از تو ملاحظه ننمودم، منم صاحب مصیبتهای بزرگ، منم آنکه بر آقایش گستاخی کرد، منم آنکه جبّار آسمان را نافرمانی کرد، منم آنکه بر معاصی بزرگ رشوه دادم، منم آنکه هرگاه به گناهی مژده داده میشدم شتابان به سویش میرفتم، منم آنکه مهلتم دادی باز نایستادم و بر من پرده پوشاندی حیا نکردم و مرتکب گناهان شدم و از اندازه گذراندم؛
پس ای خدای من ، کیست به صلاح خویش از من نادان تر و از نصیب خود غافل تر و از عافیت دورتر ؟ که روزی مقرر تو را در مناهی و نافرمانی تو مصرف کردم . کیست در باطل فرورفته تر و بر زشتکاری اقدام کننده تر از من ؟ که در میان دعوت تو و دعوت شیطان ایستادم و با چشم باز دعوت شیطان را پذیرفتم ، با آنکه او را می شناسم و فراموشش نکرده ام و یقین دارم که سرانجام دعوت تو سوی بهشت است و پایان دعوت او سوی دوزخ . پاکا خداوندا ، شگفت است که من گواهی به زیان خود می دهم و کار نهان خویش را آشکارا بر می شمارم و شگفت تر از این بردباری توست و شتاب نکردن در عقاب من ، نه برای آنکه پیش تو گرامی و عزیزم ، بلکه از جهت حلم و تفضل تو بر من ، شاید از نافرمانی که موجب خشم توست باز ایستم و از گناهانی که آبرو را میبرد پشیمان شوم و برای اینکه عفو نزد تو محبوب تر است از انتقام . بلکه گناهم بیشتر است ای خدای من ! و آثارم زشت تر و کردارم ناپسندیده تر و در باطل سخت بی باک ترم و در فرمانبرداری تو کند هوش تر و از و عید تو غافل تر و فراموش کارتر از آنکه بتوانم نواقص خویش را بشمارم و گناهان خود را به زبان آرم . همین قدر خویش را سرزنش می کنم و امیدم آنکه مهربانی ، تو کار عاصیان را به صلاح آورد و رحمت تو گردن خاطیان را از بند آزادگرداند . خدایا ، این گردن من است که گناهش در قید بندگی درآورده پس بر محمد و آل او درود فرست و آن را به عفو خود آزاد گردان ، اینک پشت من از بار خطا سنگین است ، پس بر محمد و آل او درود فرست و به فضل خود آن را سبک گردان . امام علی بن حسین علیه السلام از صحیفه سجادیه دعایه شانزدهم ص۹۵ )
🌸دعا برای درخواست و طلب باران🌸
اَللَّهُمَّ اِسْقِنَا اَلْغَيْثَ ، وَ اُنْشُرْ عَلَيْنَا رَحْمَتَكَ بِغَيْثِكَ اَلْمُغْدِقِ مِنَ اَلسَّحَابِ اَلْمُنْسَاقِ لِنَبَاتِ أَرْضِكَ اَلْمُونِقِ فِي جَمِيعِ اَلْآفَاقِ.
وَ اُمْنُنْ عَلَى عِبَادِكَ بِإِينَاعِ اَلثَّمَرَةِ ، وَ أَحْيِ بِلاَدَكَ بِبُلُوغِ اَلزَّهَرَةِ ، وَ أَشْهِدْ مَلاَئِكَتَكَ اَلْكِرَامَ اَلسَّفَرَةَ بِسَقْيٍ مِنْكَ نَافِعٍ، دَائِمٍ غُزْرُهُ ، وَاسِعٍ دِرَرُهُ ، وَابِلٍ سَرِيعٍ عَاجِلٍ.
تُحْيِي بِهِ مَا قَدْ مَاتَ، وَ تَرُدُّ بِهِ مَا قَدْ فَاتَ وَ تُخْرِجُ بِهِ مَا هُوَ آتٍ، وَ تُوَسِّعُ بِهِ فِي اَلْأَقْوَاتِ، سَحَاباً مُتَرَاكِماً هَنِيئاً مَرِيئاً طَبَقاً مُجَلْجَلاً ، غَيْرَ مُلِثٍّ وَدْقُهُ ، وَ لاَ خُلَّبٍ بَرْقُهُ.
اَللَّهُمَّ اِسْقِنَا غَيْثاً مُغِيثاً مَرِيعاً مُمْرِعاً عَرِيضاً وَاسِعاً غَزِيراً، تَرُدُّ بِهِ اَلنَّهِيضَ ، وَ تَجْبُرُ بِهِ اَلْمَهِيضَ
اَللَّهُمَّ اِسْقِنَا سَقْياً تُسِيلُ مِنْهُ اَلظِّرَابَ ، وَ تَمْلَأُ مِنْهُ اَلْجِبَابَ ، وَ تُفَجِّرُ بِهِ اَلْأَنْهَارَ، وَ تُنْبِتُ بِهِ اَلْأَشْجَارَ، وَ تُرْخِصُ بِهِ اَلْأَسْعَارَ فِي جَمِيعِ اَلْأَمْصَارِ ، وَ تَنْعَشُ بِهِ اَلْبَهَائِمَ وَ اَلْخَلْقَ، وَ تُكْمِلُ لَنَا بِهِ طَيِّبَاتِ اَلرِّزْقِ، و تُنْبِتُ لَنَا بِهِ اَلزَّرْعَ وَ تُدِرُّ بِهِ اَلضَّرْعَ وَ تَزِيدُنَا بِهِ قُوَّةً إِلَى قُوَّتِنَا.
اَللَّهُمَّ لاَ تَجْعَلْ ظِلَّهُ عَلَيْنَا سَمُوماً ، وَ لاَ تَجْعَلْ بَرْدَهُ عَلَيْنَا حُسُوماً ، وَ لاَ تَجْعَلْ صَوْبَهُ عَلَيْنَا رُجُوماً ، وَ لاَ تَجْعَلْ مَاءَهُ عَلَيْنَا أُجَاجاً .
اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ ، وَ اُرْزُقْنَا مِنْ بَرَكَاتِ اَلسَّمَاوَاتِ وَ اَلْأَرْضِ، إِنَّكَ عَلىٰ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ .
📚 صحیفه سجادیه دعای ۱۹
🔴 با توجه به کمی نزولات آسمانی این دعا را بخوانیم و نشر بدهیم " 🤲