⭕️ معنای دزدیدن نفت ایران چه بود؟
🔹 شرکتهای ردیابی نفتکشها میگویند براساس دادههایی که از رصد نفتکشهای ایرانی جمعآوری کردهاند متوسط صادرات روزانه نفت ایران در نیمه ابتدایی سال جاری میلادی به ۶۵۰ هزار بشکه رسیده است. این میزان دو برابر متوسط سال گذشته است. این دو برابر شدن اما بهطور کامل نمیتواند افزایش درآمد ایران را نشان دهد زیرا در ماههای اخیر با بازگشایی اقتصادهای جهانی پس از شوک اولیه کرونا، قیمت نفت شاهد افزایش بوده است.
🔸 با این حال برخی دیگر میگویند صادرات نفت ایران بسیار بیشتر از 650 هزار بشکه است و این کشور تنها روزانه یک میلیون بشکه نفت به چین صادر میکند. پکن یکی از مشتریان نفت ایران است ولی تهران با استفاده از روشهای مختلف نفت خود را به مشتریان دیگری نیز میفروشد. مسالهای که نشان میدهد فروش نفت ایران حداقل بیشتر از دو برابر 650 هزار بشکه اعلامی است.
🔻 ناتوانی آمریکا از اعمال فشار بر مشتریان نفت ایران و همچنین موفقیت تهران در ایجاد شبکهای برای بازگرداندن درآمدهای نفتی، باعث شده است تا واشنگتن از یک اهرم موثر علیه دشمن خود تا حد زیادی محروم شود.
🔻 فروش نفت ایران درحالی ادامه دارد که مذاکرات هستهای ایران و 1+4 بیشتر از 4 ماه متوقف مانده و واشنگتن به همین دلیل تهران را به وقتکشی برای خرید زمان متهم میکند. ایران اما از مذاکرات جدی سخن میگوید؛ مذاکراتی که نتیجه آن لغو تحریمها باشد. در چنین شرایطی که فرصت مذاکره فراهم نشده و ایران میتواند نفت خود را به طرق مختلف بفروشد، ممانعت از فروش نفت میتوانست به آمریکا در مذاکرات آتی کمک قابلتوجهی بکند. اقدام اخیر واشنگتن در توقیف نفتکش ایرانی و مصادره محمولهاش و انتقال آن به یک نفتکش دیگر آن هم در نزدیکی مرزهای ایران اقدامی برای احیای فوری «بازدارندگی تحریمها» علیه ایران بود.
🔹 اگر این سرقت بدون پاسخ مناسب انجام میگرفت، واشنگتن مدعی میشد جلوی صادرات نفت ایران را از مبدا گرفته است و ایران برای ممانعت از تداوم این وضع باید در مذاکرات هستهای امتیازات بیشتری را تقدیم بکند. اقدام جسورانه ایران و عملیات هوشمندانه در آبهای بینالمللی، درواقع پاسخ در خوری به این عملیات بود.
🔴 برنامه تکاوران سپاه، تصرف ناوهای امریکایی بود
🔻این را بدانید که داستان از چه قرار بوده است. سناریوی درگیری بارها و بارها توسط یگانهای عملکننده تمرین شده بود و در طول سالهای گذشته تکاوران دریایی سپاه برای تصرف ناوهای دشمن تمرینهای بسیاری کردهاند. فرم پیاده شدن تکاوران روی نفتکش ویتنامی نشان داد که این تمرین به گونهای پیش رفته که بدون هیچ اشکالی صورت گرفت و بعد از آن سایر نیروها از شناورهای کوچکتر وارد نفتکش شدند. این اتفاق درست در برابر چشم امریکاییها روی داد...
🔻من سالها پیش از برخی از دوستان شنیده بودم که میگفتند برای تصرف و کنترل ناوهای خارجی برنامه دارند و این کار را به صورت روزانه تمرین میکردند اما خودم هم فکر نمیکردم که در این شرایط واقعا قصد انجام آن را داشته باشند. پذیرش این موضوع برای بسیاری از افراد سخت است، چنانکه باوجود دیدن تصاویر مستند و باکیفیت درگیری میان دو نیروی دریایی سپاه ایران و امریکا، همچنان در مورد آن حاشیه میسازند...
🔻در چرایی اینکه چرا برخی نمیخواهند واقعی بودن این موضوع را باور کنند، باید دو نکته اصلی را مدنظر قرار داد؛ نخست برای این افراد امریکا چنان بزرگ، چنان قدرتمند و چنان عجیب و غریب است که اصولاً کسی نمیتواند به آنها بگوید بالای چشمتان ابرو است! اما همین امریکایی که برای بسیاری از کشورها شاخ و شانه میکشد، گردنکلفتی میکند و سرشان داد میزند در برابر ما بارها و بارها خوار و خفیف شده و این موضوع آخری، اقدامی در راستای سایر اقدامات بود.
🔻نیروی دریایی امریکا برای خودش یک قانون درست کرده بود که هیچ شناوری (چه نظامی و چه غیرنظامی) حق ندارد از فاصله 5 کیلومتری آنها عبور کند، همانگونه که در رویارویی سال گذشته در شمال خلیج فارس دیدیم، این فاصله به فاصله چند متر رسید و در درگیری اخیر در دریای عمان هم فاصله در اصول دریانوردی تقریباً صفر بود!! کشوری که این قانون دریایی امریکاییها که با قلدری برای چند دهه به همه دنیا دیکته کرده بودند را بیاهمیت کرد و آنها را ناچار به پاسخگویی نمود، بقیه کارها را میتواند انجام دهد.
🔻بنابراین این افراد باید پنبه ابرقدرتی و عجیب و غریب بودن امریکایی و انگلیسی جماعت را از گوششان بیرون کنند. در چند نوبتی که نظامیان آنها دستگیر شدند، در ظرف چند ساعت دو تا سه بار خودشان را خیس کردند و شلوار لازم شدند! اما مساله دوم این است که برخیها هنوز قدرت و عظمت نیروهای مسلح کشورمان را باور نکردهاند، فکر میکنند اگر طرف با دو ناو هشت و 9 هزار تنی ارلی بروک به میدان آمده که روی هم میتوانند بیش از 180 موشک از انواع و اقسام شلیک کنند ما در برابر آنها ضعیف هستیم. اما نمیدانند که این 180 موشک با دو موشک از رده عملیاتی خارج خواهند شد.
🔻توانمندی ایران در نگاهبانی و پاسداری از منافع ملیاش بر همه آشکار شده است. در طول سه سال گذشته هر اقدامی که دشمن در برابر ما کرد، پاسخش را گرفت. زدن گلوبال هاوک، زدن عین الاسد، زدن هواپیمای سازمان سیا در افغانستان، مصادره نفتکش انگلیسی، توقیف دهها نفتکش متخلف عربی، غربی و شرقی، زدن تاسیسات نفتی آرامکو و تقابل روزانه با نیروهای امریکایی و غربی در خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان شاید بخشی از این معادله باشد که آخرین آن نیز زدن پایگاه غیرقانونی امریکاییها در منطقه التنف سوریه بود.
🔻همین توانمندی باعث شده تا طرف امریکایی با احتیاط بسیار زیاد با ایرانیها برخورد کنند و میدانند که زدن برای مثل آب خوردن است و بعد سیاهی دیگر رنگی نیست، یعنی اوضاع از این بدتر نخواهد شد. بنابراین حواسشان هست که اگر کاری هم میکنند بعداً زیرش بزنند، دقیقا مانند اتفاقی که هفته گذشته روی داد. به همین دلیل باید گفت موضوع تصرف و کنترل ناوهای امریکایی چیز چندان عجیب و غریبی نیست و بدون شک یک روز این اتفاق بالاخره روی خواهد داد. چرا که برای این ماموریت ویژه و خاص تمرینهای خاص و بسیاری شده است.
🔻به هر حال، اتاق عملیات تقابل آبانماه فکر همه جای کار را کرده بود و برای لحظه به لحظه این عملیات مهم که در فاصله بسیار زیاد از سواحل کشورمان روی داد، برنامهریزی کرده بود. من هم وقتی شنیدم که پلن نیروهای سپاه در درگیری با ناوهای امریکایی تصرف و کنترل این دو ناو بوده، برق از سرم پرید. با این حال موضوع را نوشتم که بیشتر طرف امریکایی حواسش را جمع کند و «دم لگدِ» بچههای جنوب نگردد که نیش زهرآگین دارند و هنوز کینه نادر مهدوی، بیژن گرد و سایر شهدای 16 مهرماه در دلشان شعله میکشد. اگر دیدید که طرف امریکایی از به بعد در هر تقابلی با نیروهای ما نفراتش را روی عرشه چیده، به خیلی از مسائل خواهید رسید...
☘
📝 #یادداشت_کوتاه| اقدام انقلابی سپاهِ قهرمان
🍃🌹🍃
🔻 در آستانه روز استکبار ستیزی سپاه همیشه قهرمان کشورمان، بار دیگر برای ملت عظیمالشأن کشورمان هدیهای غرور آفرین دادند و با اقتدار تمام، بار دیگر شاخ استکبار را در خلیج همیشه فارس شکستند و نشان دادند که قدرت فعلی ایران قابل قیاس با دوران بزن در رو بدخواهان انقلاب نیست.
🔹 دیگر زمان آن نیست که سکوهای نفتی، ناوچه ها و هواپیمای مسافربری ما را بزنند و ما توان برخورد با آنها را نداشته باشیم، ایران فعلی به لطف خدا از چنان اقتدار و دست برتری در منطقه برخوردار هست که می تواند جواب دندان شکنی به اقدامات خصمانه آمریکا در هر سطحی را بدهد چرا که از این اقتدار به خوبی برخوردار بوده و نشان داده که تلاش ها و فداکاریهای شهیدانمان مثل شهید #سلیمانی، شهید تهرانی مقدم ها، شهید فخری زاده ها و... به ثمر نشسته است و بواسطه این اقتدار، سپاه همیشه قهرمان ما خلیج فارس را به نمایشگاهی از شکست های آمریکا تبدیل کرده است.
🔸 استکبار جهانی امروز به خوبی درک کرده که عرصه میدانی را در منطقه از دست داده و توان مقابله با ایران مقتدر را ندارد حالا این اقتدار میدانی ما می تواند پشتوانه بسیار محکمی برای میدان دیپلماسی دولتمردان باشد که باید به بهترین نحو از آن، در جهت منافع ملت ایران بهره ببرند چرا که آمریکا از آن اقتداری که بتواند پشتوانه ای برای میز دیپلماسی بسازد برخوردار نیست.
🔺 در پایان امیدواریم در سایه این اقتدار میدانی با همراهی امت ولایتمدار و بصیر کشورمان و نیز تلاشهای دولتمردان انقلابی و با بکارگیری نیروهای جوان، انقلابی، متخصص و متعهد در بدنه دولت کریمه هرچه سریعتر شاهد تغییر وضعیت موجود در اقتصاد و رفاه مردم عزیز کشورمان شویم و انقلاب اسلامی را به سوی رسیدن به هدف نهایی خود یعنی ساخت تمدن نوین اسلامی برای بسترسازی جهت ظهور حضرت ولی عصر (عج) رهنمون سازیم. ان شاءالله
✍الله بخش نجفی
#روشنگری
#ثامن
#جهاد_تبیین
5.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
☘
🎥#کلیپ | ای بزدلان شیر آمده...
🍃🌹🍃
#روشنگری
#ثامن
#جهاد_تبیین
🆔 splus.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔 rubika.ir/meyar_pb
🍀
719.docx
25.4K
☘️
🌀مجموعه یادداشت| نکات تحلیلی سیر تاریخی روابط ایران و آمریکا
🍃🌹🍃
✍ خلیلی- کارشناس مسائل سیاسی
#روشنگری
#ثامن
#افول_آمریکا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☘
🎥 روزمان را با قرآن آغاز کنیم/ ترتیل صفحه ۳۸ قرآن کریم ( آیات ۲۳۴ تا ۲۳۷ سوره مبارکه بقره)
🍃🌹🍃
🌺 پیامبر (ص) میفرمایند: «اِنَّ هذَا القُرآنَ مَأدُبَةُ اللهِ فَتَعَلَّموا مَأدُبَتَهُ مَا استَطَعتُم» این قرآن میهمانی ویژه خداوند است پس تا آنجا که توان دارید از این ضیافت بهره ببرید. (مجمع البیان ۱/۱۶)
🎙 استاد: مرحوم منشاوی
#روشنگری
#ثامن
#جهاد_تبیین
272-sedayeenghelab_ir.mp3
5.99M
📢 #صدای_انقلاب شماره: 273
💠 نگاهی به بورس در دولت سیزدهم
1- وضعیت بورس بعد از یک دوره رونق چرا دوباره به حالت قرمز در آمده است؟
۲- دولت باید چه اقداماتی برای سبز شدن بورس انجام دهد؟
3- پالس منفی کدال بر روی بورس چه تاثیراتی دارد و آیا قابل مدیریت است؟
4- فروش این حد از اوراق قرضه مشکل کشور را بهبود میبخشد و میتواند مشکلات کشور را در بحث تورم و استقراض از بانک مرکزی را حل کند؟
🎙 کارشناس برنامه: دکتر مهدی بزرگی کارشناس بازار سرمایه
#بورس
#بازارسرمایه
#رئیسی
#دولت_سیزدهم
#ریاست_جمهوری
276-sedayeenghelab_ir.mp3
5.63M
📢 #صدای_انقلاب شماره: 276
💠 بررسی ماجراجویی اخیر آمریکا در دریای عمان و جزئییات عملیات فوق حساس دلاور مردان نیروی دریایی سپاه پاسداران
🎙 کارشناس برنامه: احمد بنافی کارشناس مسائل سیاسی
#آمریکا
#نیروی_دریایی
#عملیات
#دزدی_دریایی
#ایران
#صدای_انقلاب
275-sedayeenghelab_ir.mp3
3.95M
📢 #صدای_انقلاب شماره: 275
💠 نگاهی به حذف تدریجی ارز 4200 در دولت سیزدهم
۱- ارز ۴۲۰۰تومانی به چه کالاهایی تعلق میگیرد؟
۲- چرا دولت میخواهد ارز ۴۲۰۰ را حذف کند؟
۳- چرا کارهایی وجود دارد که تبعات منفی و تورمی در اقتصاد کشور نداشته باشد؟
🎙 کارشناس برنامه: دکتر علی قاسمی کارشناس اقتصاد سیاسی
#اقتصاد
#دلار4200
#گرانی
#بازارسرمایه
#رئیسی
#دولت
274-sedayeenghelab_ir.mp3
5.63M
📢 #صدای_انقلاب شماره: 274
💠 نگاهی به عملکرد اقتصادی در دولت سیزدهم
1- چرا با توجه به روی کار آمدن دولت انقلابی هنوز شاهد افزایش قیمتها هستیم؟
2- چه عوامل و شرایطی باعث شده است که شاهد گران شدن کالاها و خدمات باشیم؟
3- میگفتند که کالاها در بنادر دپو شدهاند و به خاطر همین افزایش قیمتها را توجیه می کردند الان که کالاها از بنادر وارد وارد بازار شده است چرا باز هم شاهد افزایش قیمت کالا هستیم؟
🎙 کارشناس برنامه: دکتر سید یعقوب زراعت کیش استاد دانشگاه علوم تحقیقات تهران
#اقتصاد
#گرانی
#بازارسرمایه
#رئیسی
#دولت_سیزدهم
#ریاست_جمهوری
✅ ۸ آذر با کیف غنیشده ایران
🔹ایران اورانیوم غنـــی شده ۶۰ درصدی را از ۲۵ کیلوگرم هم بالاتر برده و حالا برای شروع مذاکرات برای هشتم آذر، یعنی ۲۳ روز دیگر با طرفهای غربی، روسیه و چین توافق کرده، مذاکراتی که افزایش ظرفیت هستهای ایران را در وضعیتی بالاتر از شروع مذاکرات در سال 92 قرار میدهد.
🔸دولت امریکا از یک طرف دندان طمع تیز کرده تا از مذاکره هستهای در وین پلی درست کند برای مذاکره کردن در سایر موضوعات و از طرف دیگر، جمهوریخوان کنگره میگویند که حتی در صورت دستیابی احتمالی به توافق، هیچ تضمینی برای پایدار ماندن آن وجود ندارد: «هر توافقی در وین، توافقی مرده است.»
🔹به گفته مقامات ایرانی و روس، ۹۰ درصد اختلافات حل شده و تنها ۱۰ درصد مسائل البته «کلیدی» باقی مانده که باید بر سر آنها توافق صورت گیرد.
🔸 ایران اصرار دارد که امریکا باید برای نشان دادن حسننیت، همه تحریمها را لغو کند و متعاقب آن تهران نیز پس از راستیآزمایی به تعهداتش در برجام برمیگردد، اما امریکاییها مدعیاند که بازگشت به برجام، باید همزمان از سوی دو طرف انجام شود.
🔹 این درحالی است که مقامات واشنگتن بارها اعلام کردهاند که در صورت توافق جدید، قرار نیست همه تحریمها لغو شود و ۳۰ درصد تحریمها که ربطی به برنامه هستهای ایران ندارد، کماکان به قوت خود باقی خواهد ماند.
🔸از سرگیری دور جدید مذاکرات هستهای درحالی است که ایران سطح غنیسازی خود را افزایش داده و با دست پر پشت میز مذاکره مینشیند.
تولید اورانیوم ۶۰ درصدی، در تاریخ هستهای ایران بیسابقه است.
🔹سخنگوی وزارت خارجه امریکا از بازگشت ایران به میز مذاکرات هستهای استقبال، اما همزمان ارسال پالسهایی برای گسترش دامنه مذاکرات را شروع کرد؛ موضوعی که ایران با آن مخالفت کرده است.
🔸 به گزارش رویترز، ند پرایس پنج شنبه شب در نشست خبری گفت که دولت جو بایدن بازگشت به برجام را نخستین اولویت خود میداند، اما قصد دارد از این بازگشت به عنوان سکویی برای مذاکره بر سر سایر موضوعات با ایران استفاده کند.
🔹آنها درصددند برنامه موشکی و رفتارهای منطقهای ایران را نیز در توافق جدید بگنجانند، اما هیئت ایرانی بارها هشدار داده که مذاکرات تنها بر سر مسئله هستهای خواهد بود و قرار نیست بندهای جدیدی در آن اضافه شود.
🔸فراتر از بحثها درباره گسترش مذاکرات، منتقدان دولت بایدن نیز با صدای بلندتری از اخلال در مذاکرات صحبت میکنند.
🔹وبگاه «واشنگتنفریبیکن» به نقل از رهبران حزب جمهوریخواه در کنگره امریکا نوشته که آنها میخواهند این پیام مستقیم را به ایران ارسال کنند که بایدن از هیچ اختیاری برای دادن وعده ابدی رفع تحریمها برخوردار نیست.
🔸هرچند اکثریت کنگره در اختیار دموکراتها قرار دارد، اما در بین دموکراتها هم برخی مخالف جدی توافق هستهای با ایران هستند که این میتواند کار را برای اجرای آن دشوارتر کند.
🔹 با توجه به خروج امریکا از برجام، هیئت ایرانی دنبال گرفتن تضمین از امریکا است که در آینده چنین سناریویی تکرار نشود، اما مقامات واشنگتن گفتهاند که نمیتوانند چنین تضمینی را بدهند و امضای آنها پای توافق تضمین است.
🔸 درحالی که دولت قبلی امریکا نشان داد که چنین امضاهایی نه تنها تضمین نیستند بلکه به راحتی میتوان چنین توافقاتی را زیر پا گذاشت.