☘️
✅ #گزارش_تصویری| وعده #بسیج برای واکسیناسیون شبانه روزی در پایتخت محقق شد
🍃🌹🍃
#روشنگری
#ثامن
#واکسن
🍀
✅رشد ۸ درصدی رویا یا واقعیت؟؟؟
✳️در زمینه اقتصادی این سوال پیش می آید که با توجه به شرایط اقتصادی کشور آیا امکان یک دهه رشد اقتصادی ۸ درصدی امکانپذیر است؟
🔹حداقل تجربه کشورهای شرق آسیا وجود دارد که نه یک دهه، بلکه حداقل پنج دهه چنین رشد اقتصادی پایداری را با اصلاح ساختارهای اقتصاد تجربه کردهاند.
🔸بنابراین اگرچه مسیر آینده اقتصاد ایران پرچین و شکن است، اما با توجه به ظرفیتهای بالای اقتصاد ایران، هنوز امکان تغییر وضعیت موجود وجود دارد.
🔹بخش کشاورزی تنها بخشی از اقتصاد ایران است که طی دهه اخیر بهطور پایدار رشد کرده و کمتر تحت تاثیر تحریم یا بیماری کرونا قرار گرفته است. ارزش افزوده این بخش به قیمت ثابت سال ۹۰ طی این دهه حدود ۴۷ درصد رشد کرده است . این در حالی است که بهطور معمول همگام با توسعه اقتصادی کشورها و رشد بخشهای صنعتی و خدمات، روند تغییر سهم بخش کشاورزی از کل اقتصاد برای اکثر کشورها، کاهنده بوده است.
🔹از جمله شاخصهای بهبود مسیر رشد اقتصاد ایران میتوان به اصلاح وضعیت فعلی نظام بانکی، بهبود ساختار بودجهریزی، بهبود عملکرد نظام مالیاتی، ساماندهی شرکتهای دولتی، تقویت طبقه متوسط و کاهش فقر، آزادسازی اقتصادی، نهادینه کردن قوانین مناسب، تقویت بخش خصوصی، بهبود شاخصهای زیستمحیطی، بهبود شاخصهای شفافیت و پاسخگویی و مهمتر از همه اجماع بر سر حل مشکلات اساسی کشور اشاره کرد.
🔸دلایل متعددی موجب شد طی ۱۰سال اخیر تولید در کشور کاهش یابد و روند تولید ناخالص داخلی کشور نزولی شود. عمده این دلایل در عدم تصمیمگیری به موقع در اصلاح ساختار اقتصاد پیدا میشود. اگرچه عوامل خارجی نیز در حصول این نتیجه اثرگذار بوده است، اما ریشه اصلی مشکلات به مدیریت کجدار و مریز جنگ اقتصادی برمیگردد.
🔹جایی که دولت بهجای اصلاح واقعی ساختار اقتصاد، تنها به اصلاح ساختار اقتصادی بهصورت کاغذی اکتفا کرد و صرفا گزارشی از اصلاح ساختار اقتصاد ارائه کرد؛ بدون اینکه هیچ اصلاح واقعی اتفاق بیفتد. بهعنوان مثال، روند رشد هزینههای جاری دولت و همچنین افزایش بدهی بانکها به بانکمرکزی نشان میدهد اصلاح نظام بانکی و اصلاح ساختار بودجه، صرفا در حد گزارش کاغذی بوده است.
معمولا دولتها در سال اول شروع فعالیت، انگیزه زیادی برای انجام اصلاحات ساختاری در اقتصاد دارند. بنابراین اکنون زمان مناسبی برای انجام این اصلاحات است. چه خوب است که دولت شاخصهایی برای انجام این اصلاحات اقتصادی تعیین و میزان انجام آن را در هر سال اعلام کند.
🔸مهمترین نکتهای که میتواند ایجاد اصلاحات اقتصادی را امکانپذیر کند، تقدم تدریجیگرایی بر شوکدرمانی است. اصلاح ساختار اقتصادی باید تدریجی(نه شوکدرمانی) و آهسته و پیوسته انجام شود.
🔻آیا سپاه قدس در افغانستان موفق بوده؟!
🔹 مهمترین پرونده امنیتی جنوب شرق ایران در بیست سال گذشته، حضور آمریکا با ده ها پایگاه ها و تجهیزات پیشرفته و هزاران نیروی نظامی در مرزهای شرقی ایران بود.
🔸طبق یک ارزیابی انجام شده آمریکا در 20 سال گذشته روزانه 300 میلیون و سرجمع نزدیک به 2.5 تریلیون دلار در افغانستان هزینه کرده است. این هزینه ها قرار بود خروجی آن نه به مهار ایران بلکه به تسلط کامل بر جمهوری اسلامی ختم شود. ایران با محوریت سپاه قدس، در واقع در یک مبارزه بیست ساله مداوم ، طراحیهای بسیار گران قیمت ضدامنیتی را در چند کیلومتری مرزهای خود با شکست رو به رو کرده است.
🔹چه کشوری غیر از ایران اراده سرپا نگه داشتن روند سیاسی و امنیتی ضدآمریکایی در افغانستان را داشته است؟ آیا پاکستان، عربستان، ترکیه، قطر و... در افغانستان اراده سیاسی و نظامی برای مقابله با آمریکا را داشته اند؟!
🔸 قطعا فقط نام یک کشور خارجی در اینباره می توان اسم برده شود و این ایران بود که در طول بیست سال گذشته همواره روند جهاد ضدآمریکایی در افغانستان را زنده نگه داشت و حتی برای فعالیت های سیاسی و امنیتی گروه های متضاد با خود نیز در محیط داخلی افغانستان جهت تاکتیکی و راهبردی درست و موثر در مواجه با آمریکا برای آنها ایجاد کرد؛ این مدیریت آنقدر موثر بوده است که عاقبت با فرار نظامیان آمریکا از افغانستان، نقطه عطفی بزرگتر از شکست آمریکا در ویتنام ایجاد شده است.
🔹افغانستان از بیش از سی سال قبل تاکنون بستری آماده برای پرورش گروه های متعدد تندرو جهادی، ضد شیعی و ایرانی بوده است. سرویس اطلاعاتی عربستان و پاکستان همواره تلاش می کردند که روند ضد شیعه را نه تنها درباره گروه های کوچک تکفیری، بلکه در گروه بزرگی همچون طالبان نیز پررنگ نگه دارند.
🔸امروز کارنامه سی ساله امنیتی نشان می دهد که ایران چگونه توانسته این روند را مدیریت کند و نه تنها طراحی های ضدامنیتی گروه های تروریستی را در اینباره خنثی کرده بلکه تعدیل های آشکاری نیز در برخی گروه ها درباره ایران و شیعه ایجاد کند و این خطوط قرمز را نیز همچنان معتبر نگه دارد.
🔹 آمریکا داعش را پس از متلاشی شدن سازمانی آن در سوریه، به افغانستان آورد تا از آنان برای رسیدن به اهداف محقق نشده امنیتی خود درباره ایران، اینبار در نزدیکی مرزهای شرقی جمهوری اسلامی استفاده کند. داعشی که باید در افغانستان که به ظاهر زمینه های تکثیر و قدرت گرفتن آن از جامعه سوریه بیشتر است رشد انفجاری پیدا میکرد، ولی به سرعت زمینگیر شد.
🔸چه کسی داعش را در افغانستان زمین گیر کرد؟ در ظاهر برخی از گروه های افغانی این کار را کردند ولی متخصصین نظامی می دانند که داعش نوسازی شده در افغانستان تنها در یک فرآنید پیچیده اطلاعاتی و با مشارکت و مدیریت یک قدرت برتر نظامی بالاتر از توان گروه های موجود افغانی می توانست زمینگیر شود.
🔹 آمریکا با خروج خود از افغانستان تلاش کرد که محیط داخلی این کشور را وارد رقابت های نظامی داخلی و به خصوص درگیری های میان شیعیان و اهل سنت ایجاد کند و به تبع آن پای ایران را نیز به جنگ بی حاصل و پرهزینه باز کند.
🔸اما سپاه قدس با ظرافت، صبوری و اقتدار این طراحی اولیه را خنثی کرد و همچنان نیز با اشراف اطلاعاتی و تدابیر سیاسی در حال عبور دادن ایران از یک فتنه مذهبی بزرگ است. عبور از این فتنه بزرگ این روزها با برخی سمپاشی ها در افکار عمومی زیاد احساس نمی شود ولی بعدها درباره آن بیشتر سخن گفته خواهد شد.
🔹 جمهوری اسلامی ایران با دستور کار «انتقام سخت»، اخراج آمریکا در منطقه را شتاب داده و در افغانستان علائم تحقق و فعال بودن آن دیده می شود. در این میان شبح حضور سپاه قدس و سردار قاآنی که از او به عنوان متخصص ویژه افغانستان یاد می شود، بی شک غیرقابل انکار است.
✍مهدی جهان تیغی
☘️
🌀 #یادداشت_کوتاه | دولت انقلابی و کسب ثروت
❌ قسمت یازدهم
🍃🌹🍃
🔻در جمهوری اسلامی، کسب ثروت حلال تشویق شده است و دولت موظف به حمایت از آن می باشد.
🔹 در بیانیه گام دوم انقلاب راهبرد اساسی نظام اسلامی درباره کسب ثروت و حدود و ثغور آن آمده است: « در جمهوری اسلامی کسب ثروت نه تنها جرم نیست که مورد تشویق نیز هست اما تبعیض در توزیع منابع عمومی و میدان دادن به ویژه خواری و مدارا با فریبگران اقتصادی که همه به بی عدالتی می انجامد به شدت ممنوع است.»
🔸 دقت و تأمل در بیانیه گام دوم انقلاب نشان می دهد که کسب ثروت در جمهوری اسلامی مورد حمایت است، مشروط بر آنکه به این مولفهها و عناصر اساسی در حکمرانی اقتصادی توجه شود:
1️⃣ عدالت خواهی و عدالت مداری مورد توجه باشد؛
2️⃣ تبعیض در توزیع منابع عمومی ممنوع است؛
3️⃣ میدان دادن به ویژه خواری ممنوع است؛
4️⃣ مدارا با فریبگران اقتصادی ممنوع است؛
5️⃣ غفلت از قشرهای محروم ممنوع است.
🔺 در پایان امیدوارم دولت در تراز انقلاب با حمایت هدفمند از سرمایه گذاران برای رونق اقتصادی کشور، زمینه کسب ثروت حلال را در جامعه فراهم آورده و با هرگونه ویژه خواری و تبعیض در توزیع منابع عمومی به شدت برخورد نماید، زیرا غفلت از این مولفهها به بی عدالتی و شکاف طبقاتی در جامعه منجر می شود.
✍️ دکتر نصرت الله حیدری
#روشنگری
#ثامن
#بیانیه_گام_دوم_انقلاب
🍀
☘️
✅ #پرسش_و_پاسخ (۹) | سند ۲۰۳۰ چیست و چرا لغو شد؟
🍃🌹🍃
🔻آذرماه ۹۵ سندی با عنوان سند ملی آموزش ۲۰۳۰ ایران با حضور وزرای آموزش و پرورش و علوم رونمایی شد. این سند یک سال قبلش در نشستی در نیویورک توسط روحانی امضا شده بود.
🔹این سند بین المللی بالادستی با شاخصهای فرهنگی لیبرالی است که در بخشهای زیادی در تعارض با فرهنگ ایرانی اسلامی ماست. با بودجه داخلی قرار بر اجرا و گزارش دهی منظم بود و به وزارتخانههای مربوطه از جمله آموزش و پرورش ابلاغ شد.
🔸بسیاری از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار لغو #سند۲۰۳۰ بودند اما روحانی صراحتاً گفته بود: از هرچه بگذرم از ۲۰۳۰ نمیگذرم.
🔹این جمله روحانی در حالی بود که رهبر انقلاب نیز صراحتاً در چندین سخنرانی آن را مخالف استقلال فرهنگی و مبانی فرهنگی اسلامی ایرانی دانستند.
🔸مقام معظم رهبری انقلاب با گلایه فرمودند: این سند و امثال آن، مواردی نیستند که جمهوری اسلامی ایران تسلیم آنها شود، و امضای این سند و اجرای بی سر و صدای آن قطعاً مجاز نیست و به دستگاههای مسئول نیز اعلام شده است.
🔺«اینهایی که پشت سر سند ۲۰۳۰ میایستند اینها همان تقیزادههای امروز هستند. البته امروز به توفیق الهی جوانهای مؤمن و مردم انقلابی ما نخواهند گذاشت این تقیزادهها حرفشان به کرسی بنشیند.»(فروردین ۹۸)
#روشنگری
#ثامن
🍀
☘️
🌀 #یادداشت| اصلاح فرهنگ خرید یا توزیع بیشتر؟
🍃🌹🍃
🔻 خریدهای هیجانی عامه مردم در زمان کمبود یک کالا حکایت از یک واقعیت تلخ دارد و آن اینکه فرهنگ خرید در جامعه نیازمند اصلاح جدی است.
🔸 به عنوان مثال در زمان کمبود عرضه مرغ، اگر آحاد جامعه هشتاد میلیونی اراده کنند که مازاد نیاز خرید کنند، دولت هر میزان هم که عرضه را افزایش دهد، باز هم صف های مرغ برچیده نخواهند شد. به نظر میرسد دولتمردان به همان میزان که برای رفع کمبودها و افزایش تولید و عرضه تلاش میکنند، باید برای اصلاح فرهنگ جامعه در حوزه های تولید، توزیع، مصرف، خرید و ... نیز تلاش کنند.
🔺 به قول معروف حتی اگر امام معصوم هم در مسئولیت ریاست جمهوری قرار گیرد ولی مردم بنای همکاری نداشته باشند، ایشان نیز کاری از پیش نخواهند برد.
✍️ دکتر قاسم حبیب زاده
#روشنگری
#ثامن
#رئیسی
🍀