🔴سردار سلامی: تمام ظرفیتهای قرارگاه ثارالله در اختیار عملیات مقابله با کرونای تهران قرار میگیرد
🔹جلسه مشترک ستاد فرماندهی مقابله با کرونای کلانشهر تهران و ستاد کل فرماندهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به منظور هم افزایی بیشتر با حضور فرمانده کل سپاه در محل قرارگاه ثارالله تهران برگزار شد. در این جلسه مشترک که با حضور اعضای شورای فرماندهی ستاد مقابله با کرونای تهران و جمعی از اعضای شورای فرماندهی ستاد کل سپاه پاسداران برگزار شد، سردار حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران ضمن تقدیر و قدردانی از عملکرد شایسته وزارت بهداشت و زحمات و جانفشانیهای کادر بهداشت و درمان که در نبرد با کرونا شبانه روز تلاش کرده و در این راه شهدای عزیز و ارزشمندی را تقدیم کردهاند، در جهت رفع برخی مشکلات که امکان برطرف شدن آنها با حمایت سپاه پاسداران وجود دارد اعلام آمادگی کرد.
🔹زالی فرمانده ستاد مقابله با کرونای تهران نیز در این جلسه، ضمن تشریح آخرین آمارهای دانشگاههای علوم پزشکی تهران و آخرین وضعیت بیماری کرونا در تهران پیشنهادهای جدیدی را بر اساس آخرین مطالعات و تحلیل یافتهها در زمینه کنترل بیماری، پیشگیری، اقدامات درمانی و مداخلهای در استان و به ویژه شهر تهران ارائه داد.
🔹بر اساس گزارش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در پایان این نشست سردار سلامی با اشاره به نقش موثر قرارگاه ثارالله برای رفع مشکلات موجود در استان تهران، پیشنهادها و موارد مطرح شده را جمع بندی و نسبت به حمایت مادی و معنوی از کادر بهداشت و درمان اعلام آمادگی کرد و افزود: تمامی ظرفیتهای قرارگاه ثارالله تهران در اختیار فرماندهی عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران قرار میگیرد.
سوالات وارده در کانال های ثامن
✅سوال ششم
با توجه به شرایط موجود کشور ، مولفه های حرکت انقلابی چیست؟ ما از نمایندگان و مسئولانی که ادعای انقلابی بودن دارند چه مواردی را باید مطالبه کنیم؟
👈 پاسخ
شش مطالبه صریح از مسئولانی که ادعای انقلابی بودن دارند:
۱) به همان مسئولیتی که دارید قانع باشید و آن را به نحو احسن انجام دهید و فکر کنید این آخرین پست مسولیتی شماست.
۲) کار تیمی انجام دهید، تلاش کنید دیگران موفق شوند، موفقیت تیم را هدف قرار دهید. نظام اسلامی یک تیم کلان است که اعضای آن دولت، مجلس ، قوه قضاییه و ... است. مجلس نیز یک تیم است که نمایندگان آن اعضای آن هستند و ...
۳) تلاش کنید دولت به مردم خدمت کند، اگر رئیس دولت همراهی نکرد با وزرا تعامل کنید، اگر وزرا روی خوش نشان ندادند با معاونان وزرا کار کنید، با استانداران، فرمانداران و خلاصه با هرکس در دولت که بنای کار و خدمت دارند، برای حل مشکلات مردم همکاری کنید.
۴) مجموعه های انقلابی در سطح کلان باید قوه عاقله ای تشکیل دهند که اعضای آن برای خود و نزدیکان خویش چیزی نخواهند، اما همه انقلابی ها خود را ملزم به تبعیت از آن قوه عاقله بدانند.
۵) همه دست به دست هم دهند برای ایجاد گفتمان امیدبخش در جامعه و عدم فرافکنی در حل مشکلات مردم و تبیین منطق ولایت فقیه برای سربلندی و عزت ملت درعین تعالی معنوی جامعه
۶) برای جلوگیری از تشتت در جریان انقلابی، هر کس که درمعرض نامزدی ریاست جمهوری است، عدم ورود خود را اعلام کند تا کلیت جریان انقلابی به جمعبندی واحدی برسند.
✳ تلخیصی از یک جلسه تحلیلی
#نشستهای_بصیرتی
#ثامن
#روشنگری
#اربعین
✅ یادداشت/
❇️تمدن سازی و الگوی استقامت اربعین
🔻انسانها امت یگانهاى بودند، سپس با بروز اختلافاتى به تفرقه کشیده شدند. پیامبران الهی برای دعوت انسانها به سوی حق و راهبری بشریت برای برطرف نمودن موانع وحدت و تشکیل امت واحد مبعوث شدند.
🔸 آنچه در عرصه عمل تا کنون با سیطره حاکمیت طاغوت در میان بشریت نظام یافته است، غلبه تفکر سکولاریسم می باشد و هر روز به سمت تاریکی و نابودی بشریت پیش خواهد رفت.
🔹پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) و احیای تفکر اسلامی نقطه عطفی در تاریخ بشریت است. در اندیشه سیاسی امام خمینی وحدت و انسجام مسلمین به عنوان بایسته اصلی تمدن سازی اسلامی مورد تاکید قرار گرفته است. امام خمینی (ره) طرح راهبردی تحقق وحدت جهان اسلام را در قالب نظریه «امت واحده اسلامی» طرح می نمایند.
🔸در این میان از ظرفیت های تمدنی انقلاب اسلامی می بایست استفاده کرد و مسیر تشکیل امت واحده اسلامی را هموار ساخت. یکی از مهم ترین ظرفیت ها روحیه استقامت و پایداری است که مورد تاکید و توصیه مقام معظم رهبری نیز می باشد.
🔹«امروز توطئههای بزرگی از طرف قدرتمندان عالم در مقابل امّت اسلامی در جریان است، لکن در مقابل این توطئهها میشود ایستاد، میشود اینها را خنثی کرد. حضرت موسی (علی نبیّنا و آله و علیه السّلام) به خداوند متعال عرض کرد: رَبَّنا اِنَّکَ ءاتَیتَ فِرعَونَ وَ مَلَاَهُ زینَةً وَ اَموالًا فِی الحَیوةِ الدُّنیا رَبَّنا لِیُضِلّوا عَن سَبیلِکَ رَبَّنا اطمِس عَلى اموالِهِم وَ اشدُد عَلى قُلوبِهِم فَلا یُؤمِنُوا حَتَّى یَرَوُا العَذابَ الاَلیم؛ فرعون در مقابل حضرت موسی یک قدرت فائقهای بود؛ زینت، اموال، استعداد، سلاح، پول، همه چیز در اختیار او بود؛ موسی دستتنها بود؛ از خدای متعال درخواست کرد، استغاثه کرد؛ خداوند متعال در جواب فرمود: قالَ قَد اُجیبَت دَعوَتُکُما؛دعای شما دو نفر را -موسی و هارون را- ما قبول کردیم، مستجاب کردیم، امّا شرط دارد: فَاستَقیما وَ لا تَتَّبِعآنِّ سَبیلَ الَّذینَ لا یَعلَمون؛ بِایستید، استقامت کنید. استقامت در میدان جنگ نظامی یکجور است، در میدان جنگ سیاسی یکجور است، در میدان جنگ ارادهها یکجور است؛ در همهی اینها استقامت لازم است. اگر ملّتها و زبدگان و نخبگان استقامت را فراموش نکنند، قطعاً پیروزی نصیب خواهد شد.»
🔸یکی از جلوه های استقامت و ایستادگی اربعین حسینی است. حرکت امام حسین (ع) در واقعه عاشورا و استقامت های امام سجاد (ع) وحضرت زینب( سلام الله علیها) پس از عاشورا نتیجهبخش بودن جهاد و استقامت را نمایان میسازد.
🔺توصیه معصومان (ع) بر زنده نگاهداشتن حماسه حسینی و بزرگداشت اربعین، تأثیر شگرفی بر تزریق روحیه جهاد و استقامت در جهان اسلام داشته است. چنانچه هر ساله با بزرگداشت این کنگره عظیم جهانی خودباوری و ایمان به ارزش ها و استقامت در این مسیر تا نیل به اهداف بازتولید می شود و در رگ های امت اسلامی تزریق شده و جانی دوباره به امت اسلامی می بخشد.
💯نکته راهبردی: وحدت و انسجام مسلمین، در قالب « امت واحده اسلامی»، یکی از مهم ترین بایسته های تمدن نوین اسلامی است که در اندیشه سیاسی امام خمینی (ره) ظهور و بروز داشته است. بر طرف کردن موانع و احیای الگوهای حیات بخش و وحدت بخش ضروری به نظر می رسد. یکی از این الگوها روحیه پایداری و استقامت است که در نهضت حسینی نیز جلوه گر شده است و هر ساله با برپایی کنگره عظیم اربعین استقامت و پایداری تا رسیدن به اهداف والا به تصویر کشیده می شود.
🔴نویسنده: اخوان
#نشستهای_بصیرتی
#ثامن
#روشنگری
#اربعین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این کلیپ را چندماه قبل وقتی پوتین برای سرکشی از وضعیت بیماران کرونایی به بیمارستان رفت منتشر کردم. بازنشر آن این روزها خصوصا با اظهار نظر جدید پرزیدنت روحانی درباره حضور رییس مجلس در یکی از بیمارستانها به مردم کمک میکند تا قضاوت بهتری درباره مدیریت لیبرالهای راحت طلب داشته باشند.
جناب آقای روحانی! شما رییس جمهورید نه شاهنشاه،
▪️شما رییس یک ملتاید، آن هم در جایگاه اول قدرت اجرایی کشور،
▪️و چنین جایگاهی یعنی مردم باید با شما همذات پنداری کنند،
▪️ پناهگاه مردم بودن، یعنی در میانه بحرانها کنار مردم بودن، یعنی "جمهور" باید حس کند، رییسی که انتخاب کرده با آنهاست نه شاه آنهاست و از نژادی برتر!
🔹 اینکه "جمهور" هنگام سیل، شما را در جزایر قشم،
🔹 در تلاطمهای اقتصادی و افزایش قیمت دلار و گرانی سرسامآور، شما را در ارتفاعات توچال،
🔹 و در طول هشت ماه دست و پنجه نرم کردن با ویروس منحوس کرونا شما را فقط در دفترتان ببینند،
🔸 یعنی کار شما قطعا خلاف عقل بشری و عقل مدیریتی است!
🔺 حمید رسایی🔻
#خبر_فوری
♦️آمریکا ۱۸ بانک و نهاد مالی ایرانی را تحریم کرد
🔹بانکها و نهادهای مالی که بر اساس بهروزرسانی جدید وزارت خزانهداری آمریکا مشمول تحریمهای ثانویه گردیدهاند به شرح ذیل هستند:
تامین سرمایه امین (وزارت خزانهداری آمریکا از آن بهعنوان بانک سرمایهگذاری امین یاد کرده)
بانک کشاورزی ایران
بانک مسکن
بانک رفاه کارگران
بانک شهر
بانک اقتصاد نوین
بانک قرضالحسنه رسالت
بانک حکمت ایرانیان
بانک ایرانزمین
بانک همکاریهای منطقهای اسلامی
بانک کارآفرین
بانک خاورمیانه
بانک مهر ایران
بانک پاسارگاد
بانک سامان
بانک سرمایه
بانک توسعه تعاون
بانک گردشگری (وزارت خزانهداری آمریکا از آن بهعنوان بانک توریسم یاد کرده)
🔰پنج شاخص انقلابیگری، انقلابی بودن و انقلابی ماندن
🔺شاخص اول:پایبندی به مبانی و ارزشهای اساسی اسلام و انقلاب
◾️مبانی اساسی ما آنهاست ... اگر این پایبندی وجود داشت، حرکت، حرکت مستمر و مستقیم خواهد بود. در تندباد حوادث این حرکت تغییر پیدا نمیکند... نقطهی مقابل این پایبندی عملگرایی افراطی است. یعنی هر روزی به یک طرف رفتن، هر حادثهای انسان را به یک طرف کشاندن.
🔺شاخص دوم:هدفگیری آرمانهای انقلاب و همت بلند برای رسیدن به آنها
◾️بعضی سعی میکنند جامعه و جوانهای ما را دچار ناامیدی کنند. بگویند آقا فایده ندارد! نمیشود! نمیرسیم! ... شاخص دوم این است که هرگز منصرف نشویم از رسیدن به آن اهداف بلند و آرمانهای بلند. تسلیم نشویم در مقابل فشارها.
🔺شاخص سوم:پایبندی به استقلال کشور
◾️استقلال سیاسی معنایش این است که ما در زمینهی سیاسی فریب [دشمن را] نخوریم... استقلال فرهنگی که از همه مهمتر است در این است که سبک زندگی را سبک زندگی اسلامی ایرانی انتخاب بکنیم... استقلال اقتصادی هضم نشدن در هاضمهی اقتصاد جامعه جهانی است.
🔺شاخص چهارم:حساسیت در برابر دشمن و نقشه دشمن و عدم تبعیت از آن
◾️باید دشمن را شناخت، نقشهی او را فهمید، از تبعیت دشمن سر باز زد؛ این شاخص چهارم، این عدم تبعیت را قرآن، جهاد کبیر نام نهاده است.
🔺شاخص پنجم:تقوای دینی و سیاسی
◾️اینکه ما عرض کردیم که باید به آرمانها پابند بود، اسلام اینها را از ما خواسته است. یک تکلیف دینی است و رعایت آن تقوای دینی است. تقوای سیاسی هم همراه همین است؛ تقوای سیاسی یعنی انسان از لغزشگاههایی که دشمن میتواند از آن استفاده بکند پرهیز بکند.
📆مطرحشده در بیانات رهبر انقلاب در حرم امام خمینی ۹۵/۳/۱۴
خبرشهادتت را بعد از نماز صبح روزجمعه شنیدیم و آسمان برسرمان آوار شد...
چهلمین هفته شهادتتان هم با چهلمین روز شهادت امام حسین یکی شد و چه یکی شدن های زیبایی...
از نبودنت فقط به ما سختی رسید...
شما که بودی سردار؟! انگار زمین با بودنت آرام بود که بانبودنت ناآرام شده...😭
شما که بودی که با رفتنت نظم دنیا به هم ریخت؟!
در جوار سیدالشهدا و دوستان شهیدت ماراهم دعا کن...😔
چی بگم آخه؟.pdf
2.53M
#فایل_pdf📒
میخوای امر به معروف کنی اما نمیدونی چی بگی🤔؟! عذاب وجدان میگیری که نمیتونی حرفی بزنی😔؟!
دیگه نگران نباش 🌸
یه خبر خوب 😊👇
✅ نسخه کامل
📔 کتاب جالب «چی بگم آخه؟!»🌷
💠مختصر/مفید/کاربردی💠
✓ جملات کوتاه
✓ به قلم روان و گفتاری
✓ فهرست لمسی
✓ کم حجم
#کتابکار
#کتابهمراه
#امربهمعروفونهیازمنکر
#استاد_علی_تقوی
موسسه #احیای_تمدن_موعود
(مرکزتخصصی امربهمعروف)
نشر این پست، واجب است🌷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این فیلم از حضرت آقا رو ببینید و آروم بشید..
#امام_خامنهای
🎥 پاسخ رهبر انقلاب به آقای "خوش لفظ"جانبازشهید که گفتند در این وضعیت کشور، یک چیزی بگویید آرام شویم.
💎 آقا میفرمایند: داریم به سمت قله حرکت میکنیم و این حوادث طبیعیه..
برای من روشنه که داره چه اتفاقی تو کشور میفته..
اظهار وجود امثال شما خودش مبارزه و دفاع فرهنگی است..
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
روحانی در خانه قرنطینه داری میکند و رئیسی هم در میان سیل مشکلات مردم کره گشایی میکند!
حل شدن مشکل یک تولید کننده در دیدار با رییس قوه قضاییه
📢 بهبود اقتصاد کشور را به چیزی که از اختیار ما خارج است گره نزنیم!
✍رهبرانقلاب: اروپاییها باید بگویند چگونه خواهند توانست از منافع ما دفاع کنند -که اسمش همان بسته است- امّا این را جزو موضوعات اصلی کشور قرار ندهید؛ بستهی اروپایی بیاید، نیاید. ما کارهایی در کشور داریم، مقدوراتی در کشور داریم، این مقدورات بایستی تحقّق پیدا کند؛ دنبال این مقدورات بروید؛ گره نزنید بهبود اقتصاد کشور را به چیزی که از اختیار ما خارج است.
۹۷/۴/۲۴
📢 دیپلماسی کشور باید هدفمند باشد
✍رهبرانقلاب : دوستانی که با من مرتبط بودهاند در این سالهای متمادی، میدانند که عقیدهی من در زمینهی ارتباطات دیپلماسی این است که ارتباطات باید روزبهروز تقویت بشود و توسعه پیدا کند و فعلیّت پیدا کند و گسترش پیدا کند؛ عقیدهی من این است. عقیدهی من کنار رفتن و قطع کردن و مانند اینها نیست؛ جز در یک موارد معدودی مثل آمریکا، در غیر این موارد عقیدهام این نیست؛ رابطه با شرق تقویت بشود، با غرب تقویت بشود؛ هر چه میتوانیم تحرّک عملیّاتی و هدفمند دیپلماسی بایستی افزایش پیدا کند، یعنی تحرّک دیپلماسی کشور باید افزایش پیدا کند؛ تحرّک هدفمند.
۹۷/۴/۲۴
سید جلال حسینی:
سئوال:
سلام برادر حسینی.اربعین سالار شهیدان تسلیت.لطف کنید پاسختون رو در مورد شبهه زیر بفرمایید تا استفاده کنیم.محمد غرضی: مردم میگویند چرا ما نباید مثل مردم برخی کشورها (ترکیه، امارات و...) زندگی کنیم.ما پاسخ میدهیم چون ما میخواهیم با امپریالیسم مقابله کنیم و زیر بار زور نرویم و آمریکا فشار می آورد و تحریم هستیم.و آنها باز سوال میکنند کی برای این سیاست نظر مارا پرسیدید؟
جواب سئوال،👆👆
سید جلال حسینی:
سئوال:
سلام علیکم پاسختون برای این شبهه که علت مشکلات تحریمهاست قانع کننده بود اما بدون توجه به این موضوع پاسخ ندادید وقتی سوال میشه که برای سیاست مبارزه با استکبار کجا نظرمون رو پرسیدید .ممکنه افرادی بگن اصلا ما میخوایم با آمریکا رابطه برقرار کنیم با همه مضرتاتش به عقیده ما... کی به شما اجازه داده از طرف ما سیاست خارجی رو رهبری کنید؟
جواب:
مردم ایران درهمهپرسی قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران که در ۱۱ و ۱۲ آذر ۱۳۵۸ برگزار شد و با حدود ۹۹/۵ درصد آرا تصویب شد به مبارزه با امپریالیسم و استکبارگران رای دادند.
سیاست خارجی نظام جمهوری اسلامی که در قانون اساسی در فصل دهم و اصل 152 بدان اذعان دارد، بر اساس نفی هرگونه سلطه جویی و سلطه پذیری و حفظ استقلال همه جانبه و تمامیت ارضی کشور و دفاع از حقوق همه مسلمانان و عدم تعهد در برابر قدرتهای سلطه گر و روابط صلح آمیز متقابل با دولتهای غیر محارب استوار است.
همچنین در اصل 154 قانون اساسی تاکید شده جمهوری اسلامی ایران سعادت انسان در کل جامعه بشری را آرمان خود می داند و استقلال و آزادی و حکومت حق و عدل را حق همه مردم جهان می شناسد لذا در عین خودداری کامل از هرگونه دخالت در امور داخلی ملتها و کشورها از مبارزه حق طلبانه مستضعفین در برابر مستکبرین در هر نقطه جهان موظف به حمایت است.
با توجه به این اصول سیاست خارجی ما که مبتنی بر مبانی عقیدتی و ایدئولوژیک است با تاکید بر نفی استکبار و استکبار ستیزی که درجوهره انقلاب اسلامی است طبعا نمی تواند با نظام های سلطه گر و استکباری کنار آید هم به لحاظ ایدئولوژیک و هم طبق قانون اساسی وظیفه داریم با نظام سلطه تقابل کنیم و اجازه سلطه بر کشور توسط آمریکا و رژیم سلطه را ندهیم.
برگی از تاریخ اسلام
آقازاده های عاشورایی:
🔸در قسمت قبل گفتیم وقتی همه اعضاء خانواده در مبارزه شرکت کنند ، موفقیت نزدیک می شود.
⛳️حال سؤال این است چگونه فرزند عاشورایی تربیت کنیم ؟
🔸تاریخ زندگی معصومین پاسخ این سؤال را می دهد.
⛳️چرا یک آقازاده می گوید شهادت را از عسل شیرین تر می دانم.
🔹اما یک آقازاده مانند فرزند زبیر، پدرش را که سرباز کهنه کار اسلام است، منحرف می کند. عمرسعد هم یک آقازاده بود که لشکر یزید را فرماندهی کرد.
⛳️رازش در تربیت است، این که پدر، با کیسه ای پر از نان و خرما به در خانه مساکین می رود، فرزند با دیدن این پدر، یک نوع تربیت می شود، اما اگر پدر با پولهای باد آورده دهها خانه و باغ ردیف کند و دائم غلام و کنیز بخرد، فرزندانش تربیتی متفاوت پیدا می کنند .
🔹یک دختر ناراحت است که در انظار مردم است و لشکر یزید، حجاب درستی برایش نگذاشته، دیگری می خواهد دختران را به صحنه بکشد برای دوچرخه سواری تا کاملا حرکات و هنرنمایی آنها در دید مردم قرار گیرد !
⛳️چرا فرزندان امام حسین علیه السلام جهاد در راه خدا را پیشه کردند، چون پدرشان دنبال جمع کردن اموال و خوش گذرانی دو روزه دنیا نبود، دغدغه او رفع ظلم معاویه از مستمندان و پاسداری از دین بود.
🔸🔹این که به سفر کیش بروی یا به راهیان نور هر دو سفر است ، هر دو به جنوب کشور است، اما این کجا و آن کجا. خودرا به نفهمی نزنیم همه می دانیم با عمل خود به فرزندمان می آموزیم که ارزش ها کدامند، عمل ما برای فرزندمان الگو می شود نه گفتارمان.
تدوین: سید محمد حسین مرکبی
برگی از تاریخ اسلام
«جهاد همه اعضاء خانواده»
⛳️در واقعه عاشورا و ادامه آن در دوران اسارت، تمام اعضاء خانواده سیدالشهدا علیه السلام نقش ایفا کردند، حتی کودک شش ماهه نقشی پررنگ اجرا کرد که بیش از بقیه توانست قلبها را در طول تاریخ بلرزاند. دختر سه ساله هم نقش بی نظیری به عهده داشت.
▪️▫️خواهر امام هم بارها در طول این مأموریت، نقش سرنوشت ساز اجرا کرد. برادرش ابوالفضل (ع) هم که جهاد و فداکاریش در تاریخ نمونه شد.
▪️▫️در مبارزه، دست بسیار کار را به موفقیت نزدیک می کند نه دست تنها.
▪️▫️نقش زن در انقلاب اسلامی ایران خیلی پر رنگ دیده شد و انقلاب به مردان خلاصه نشد، نوجوانها و جوانان هم نقش بسیار پر رنگی در انقلاب اسلامی داشتند، اینگونه بود که بار دیگر تجربه کردیم وقتی همه باهم وارد مبارزه شویم موفق می شویم.
⛳️امروز اگر پیروزی در جهاد فرهنگی را خواهانیم باید مثل کربلا کوچک و بزرگ نقش ایفا کنیم.
🔷🔹برای شرکت در جهاد فرهنگی، کودک و نوجوان باید آموزش ببینند، نوجوان خیلی بهتر در مبارزه با تهاجم فرهنگی می تواند عمل کند بشرطی که اورا تجهیز کنیم به فنون مبارزه فرهنگی، قطعا مبارزه فرهنگی با شرکت همه اعضاء خانواده شیرین می شود .
🔶🔸یکی از درسهای عاشورا، حضور کل خانواده در جهاد و امر به معروف و مقاومت دسته جمعی آنهاست.
تدوین: سید محمد حسین مرکبی
✅چگونه مصیبت تبدیل به نعمت میشود؟
✍️رهبر انقلاب:از امام صادق علیه الصلوة والسلام نقل شده است که فرمودند: .. خدای متعال گاهی یک مردمی را به یک نعمتی و به یک لطفی از سوی خود سرفراز میکند، نعمتی را به مردم میبخشد، این مردم نعمت خدا را شکر نمیکنند و وظیفهی خودشان در مقابل این نعمت را انجام نمیدهند، نتیجه این میشود که همین نعمت برای آنها وزر و وبال میشود. نعمت مثل طوق آهنینی بر گردن آنها سنگینی میکند و بالاخره به ضرر آنها تمام میشود. و گاهی مردمی را به مصیبتی دچار میکند، آن مردم در مقابل آن مصیبت صبر میکنند، مقاومت میکنند، با حادثهای که برای آنها پیش آمده است، شجاعانه برخورد میکنند، نتیجه آن میشود که خدا همان مصیبت را برای آنها نعمت میکند.
📚 برگرفته از کتاب «چهل حدیث از امامین صادقین (ع)»
💠
🔷نظر رهبرانقلاب پیرامون یکی از آوازهای شجریان
🔺بنظر من در كار شما 2چيز اساسى وجود دارد:
يكى مايهى كار،
يكى هم جهت گيرى كار است.
در موسيقى هم همينطور است.
البته بحث دربارهى موسيقى،واقعاً يك بحث دشوار و طولانی ست؛
نمىشود با يك كلمه مسألهى موسيقى را حل كرد.
درموسيقى، 2مصداق روشن وجود دارد
؛يك مصداق حرام قطعى،
يك مصداق حلال قطعى؛
بين اين 2 محدوده هم موارد مشتبه است.
حرام قطعى،آن موسيقىيى است كه انسان را از خود بىخود مىكند؛ازحقايق بیخود مىكند؛ازخدا بىخود مىكند و بشهوات سوق مىدهد...
🔺 لهو، يعنى «ما يلهى عن اللَّه»،«ما يلهى عن ذكر اللَّه».آنچيزى كه انسان را ازحقايق عالم غافل مىكند و بعالم توهمات و خيالات مىبرد،يا بشهوات مىكشاند،لهو و حرام است...اين مىتواند موسيقى سنتى باشد،مىتواند موسيقى غربى یا موسيقى محلى يا بقول شماها موسيقى مقامى باشد؛فرقى نمىكند؛هر موسيقىيى كه اينطورى باشد،مصداق بارز حرام است.آن موسيقىيى كه اين خصوصيات را ندارد، حلال است؛مثلاً خوانندهى خوب و خوشصدايى،شعرخوشمضمونى را مىخواند و نوازندهيى هم مىنوازد و آن مضمون شعر، شنونده را بسمت حقايق اسلامى و الهى و عرفانى وحقايق زندگى - ولو خارج از مسائل عرفانى و الهى باشد - نزديك مىكند؛ اين قطعاً اشكال ندارد و حرام نيست.مثلاً در اوايل جنگ صداى #شجريان را مىگذاشتند كه اينطور مىخواند:«بشنويد اى گروه جانبازان / سرنوشت وطن به دست شماست»؛هيچكس نمىگويد اين حرام است؛با اينكه آن نوازنده هم همان سازهاى معمولى را مىزند؛ اما اين مضمون،يك مضمون حلال است و احدى ادعا نمىكند كه اين حرام است؛
95/12/13