بسم الله الرحمن الرحیم
عقل کامل نیست مگر با بودن ده ویژگی
امام رضا (علیه السلام)
وَ قَالَ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ : لاَ يَتِمُّ عَقْلُ اِمْرِئٍ مُسْلِمٍ حَتَّى تَكُونَ فِيهِ عَشْرُ خِصَالٍ اَلْخَيْرُ مِنْهُ مَأْمُولٌ وَ اَلشَّرُّ مِنْهُ مَأْمُونٌ يَسْتَكْثِرُ قَلِيلَ اَلْخَيْرِ مِنْ غَيْرِهِ وَ يَسْتَقِلُّ كَثِيرَ اَلْخَيْرِ مِنْ نَفْسِهِ لاَ يَسْأَمُ مِنْ طَلَبِ اَلْحَوَائِجِ إِلَيْهِ وَ لاَ يَمَلُّ مِنْ طَلَبِ اَلْعِلْمِ طُولَ دَهْرِهِ اَلْفَقْرُ فِي اَللَّهِ أَحَبُّ إِلَيْهِ مِنَ اَلْغِنَى وَ اَلذُّلُّ فِي اَللَّهِ أَحَبُّ إِلَيْهِ مِنَ اَلْعِزِّ فِي عَدُوِّهِ وَ اَلْخُمُولُ أَشْهَى إِلَيْهِ مِنَ اَلشُّهْرَةِ ثُمَّ قَالَ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ اَلْعَاشِرَةُ وَ مَا اَلْعَاشِرَةُ قِيلَ لَهُ مَا هِيَ قَالَ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ لاَ يَرَى أَحَداً إِلاَّ قَالَ هُوَ خَيْرٌ مِنِّي وَ أَتْقَى إِنَّمَا اَلنَّاسُ رَجُلاَنِ رَجُلٌ خَيْرٌ مِنْهُ وَ أَتْقَى وَ رَجُلٌ شَرٌّ مِنْهُ وَ أَدْنَى فَإِذَا لَقِيَ اَلَّذِي شَرٌّ مِنْهُ وَ أَدْنَى قَالَ لَعَلَّ خَيْرَ هَذَا بَاطِنٌ وَ هُوَ خَيْرٌ لَهُ وَ خَيْرِي ظَاهِرٌ وَ هُوَ شَرٌّ لِي وَ إِذَا رَأَى اَلَّذِي هُوَ خَيْرٌ مِنْهُ وَ أَتْقَى تَوَاضَعَ لَهُ لِيَلْحَقَ بِهِ فَإِذَا فَعَلَ ذَلِكَ فَقَدْ عَلاَ مَجْدُهُ وَ طَابَ خَيْرُهُ وَ حَسُنَ ذِكْرُهُ وَ سَادَ أَهْلَ زَمَانِهِ .
عقل مرد مسلمان تمام نيست تا ده خصلت دارا باشد ۱-از او اميد خير باشد ۲-از بدى او در امان باشند ۳-خير اندك ديگرى را بسيار شمارد ۴-خير بسيار خود را كم گيرد ۵-هر چه حاجت از او خواهند دلتنگ نشود ۶-در عمر خود از دانشجوئى خسته نگردد ۷-فقر در راه خدايش از توانگرى محبوبتر باشد ۸-خوارى در راه خدايش از عزت با دشمنش محبوبتر باشد ۹-گمنامى را از پرنامى خواهانتر باشد.سپس فرمود دهم و چيست دهمى؟باو گفته شد:چيست؟فرمود احدى را ننگرد جز اينكه بگويد او از من بهتر و پرهيزكارتر است،همانا مردم دو كسند،مرديكه از او بهتر و پرهيزكارتر است،و مردى كه از او بدتر و زبونتر است،و چون مردى كه از او بدتر و زبونتر است بيند گويد شايد درونش بهتر باشد،و اين بهى درون براى او بهتر است و خوبى من ظاهر است و آن براى من بدتر است،و هر گاه كسي را بيند كه بهتر و باتقواتر از او است براى او تواضع كند تا باو رسد و چون چنين كرد مجدش برافرازد،و خوبيش پاك گردد و نامش خوب شود،و سيد اهل زمانش باشد.
تحف العقول عن آل الرسول علیهم السلام ج ۱، ص ۴۴۳
#آیات_و_احادیث_فقه_التربیة
#آیات_و_احادیث_فقه_التربیة_الطلاب_العلوم_الدینیه
پیروزی های میدان
و این تنگه غالبا مغفول
🔹دست آمریکا و اسرائیل در دریای سرخ، زیر ساطور مقاومت یمن است. حجم ضربات موثر راهبردی که فقط مقاومت یمن، از تنگه باب المندب تا بندر ایلات، با ضربات تاکتیکی بی تاثیری که خورده، قابل مقایسه نیست.
♦️همین نسبت را در دیگر محورها می توان دید. حجم ضربات موثری که مقاومت غزه، حزب الله لبنان و مقاومت عراق، به امنیت و اقتصاد و بازدارندگی اسرائیل (و پایگاه های آمریکا) زده اند، صد برابر موثر تر از ضرباتی است که دریافت کرده اند.
🔹اضلاع جبهه مقاومت، بدون استثنا توانسته اند در این چهار ماه، هفته به هفته، بر وسعت و شدت ضربات بیفزایند و حملات متقابل، سر سوزنی از قاطعیت آنها نکاسته است. تلفات انسانی و خسارات نظامی- اقتصادی اسرائیل و آمریکا نیز دائما افزایشی بوده است.
♦️این وضعیت فلج شدگی دشمن، واقعیت مهم میدان است. رسانه ها و تحلیل گران بسیاری در غرب گفته اند که متحدان ایران در برابر پوکر بازی و رفتار سردرگم غرب، با حوصله و متانت و جدیت، و به پیچیدگی بازی در شطرنج، رفتار کرده اند.
🔹اما چرا همین واقعیت اقتدار، در داخل کشور (به ویژه در فضای اقتصادی) بر عکس ترجمه و تفسیر می شود؟! نقش خط تحریف رسانه ای در این میان چیست؟
♦️آیا می شود قائل به جنگ ترکیبی بود، اما "تنگه راهبردی رسانه" (ساخت افکار عمومی/ ساخت درونی قدرت ملی) را مصون از طمع و تجاوز و نفوذ طلبی اتاق جنگ ناتوی اطلاعاتی- فرهنگی پنداشت؟
🔹یا مثلا خیال کرد خزانه داری آمریکا به عنوان اتاق جنگ اقتصادی، پس از شکست در انواع تحریم های "فلج کننده، حداکثری و هوشمند" (در سه دولت مختلف)، به اهمیت عملیات روانی در جنگ اقتصادی- سیاسی- امنیتی پی نبرده است؟!
♦️افکار عمومی ما برای دشمنان مهم است، چون بر خلاف همه تبلیغات شان (مبنی بر نقش تزئینی مردم در جمهوری اسلامی) یقین دارند مردم، بنیان استحکام نظام هستند. بنابراین از آسیب زدن به لایه های گوناگون زیست ملت ایران، هیچ دریغ نمی کنند.
🔹نباید مردم را در برابر مزدوران دشمن (یا عناصر هم منفعت با آن) تنها گذاشت. بر عهده همه اجزای حاکمیت است که نفوذ طلبی دشمن در حوزه های گوناگون را جدی بگیرند، رصد کنند، صف آرایی هوشمندانه داشته باشند، و بی مجامله، سرانگشتان دستکاری و اخلال را هدف بگیرند.
♦️صیانت از امنیت روانی و معیشت مردم، بر عهده دستگاه قضایی، دستگاه های دولتی ذی ربط و سایر مراجع مسئول است و تنها از این طریق می توان به مشارکت بالای مردم -برای رفع موانع بزرگ از سر راه پیشرفت- امید برداشت.
🔹وزارت اطلاعات، اطلاعات سپاه، وزارتخانه های ارشاد و ارتباطات، و مراجع قضایی، در کنار دستگاه های اقتصادی ذی ربط، مسئولیت مهمی در صیانت از امنیت اقتصادی و امنیت روانی مردم دارند و اقدام بهنگام آنها می تواند دشمن را در این مصاف مهم نیز به هزیمت بکشاند.
.
🔹جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید، امروز گفت: «ما به دنبال جنگ با ایران نیستیم و نمی خواهیم دامنه درگیریها را در خاورمیانه گسترش دهیم.»
♦️چگونه است که شایعه جمله آمریکا به ایران می تواند بهانه ای برای افزایش چند هزار نومانی دلار ظرف چند ساعت شود؛
🔹اما تاکید مقام ارشد آمریکایی (مبتنی بر واقعیت های اقتدار ایران) بر این موضوع که "خواستار جنگ با ایران و گسترش درگیری در منطقه نیستیم"، تاثیر مشابهی برای کاهش قیمت نمی گذارد؟!
♦️علت، یک چیز بیشتر نیست و آن این که فضای رسانه ای گروگان گرفته شده به علاوه شبکه دلال سودجو و بهانه جو، عمدا فقط به یک سمت غش می کنند و در این غش و ضعف، مطلقا بیطرف نیستند و کاری هم به متغیر های اقتصادی یا حتی سیاسی عادی ندارند.
گفتگوی بصیرتی ثامن
موضوع: بررسی وضعیت جنگ ترکیبی غرب علیه ایران
زمان:سه شنبه ۱۰ بهمن ماه ساعت ۲۰
سخنران: دکتر علی کارگر
((کارشناس مسائل اقتصادی))
محتوای ثامن فلاورجان:
https://rubika.ir/mhtavasamenfalavarjan
💢تغییر پنج متغیر تأثیرگذار جهان
🔹در سال ۲۰۲۴، متغیرهای تأثیرگذار بر چگونگی نظم جهانی با سرعت بسیار بالایی در حال تغییر هستند. از تغییرات ژئوپلیتیکی ایجاد شده در بابالمندب به دست یمنیها تا تحولات اقتصادی و اجتماعی که در سراسر دنیا به وجود آمده است، همگی از باز مهندسی نظم جهانی جدید خبر میدهد. البته این بار این نظم جهانی از سوی ملتهای جنوب و بر اساس منافع بشری شکل خواهد گرفت. آغاز دهه هفتاد بود که رهبر معظم انقلاب طی بیاناتی مهم و استراتژیک پنج مرحله انقلاب اسلامی، تشکیل حکومت اسلامی، تشکیل دولت اسلامی، جامعهپردازی اسلامی و در نهایت تمدنسازی نوین اسلامی را به عنوان هدف استراتژیک انقلاب اسلامی مطرح فرمودند. حال نگاهی به پنج متغیر اصلی تغییر یافته در سال ۲۰۲۴ نویدبخش پایان نظم استکبار جهانی و آغاز تمدن نوین اسلامی است.
🔸اولین متغیر تغییر یافته به بن بست رسیدن نهادهای بینالمللی تأثیرگذار در قرن گذشته است. عملکرد و کارکردی که برای سازمانهای بینالمللی تعریف شده بود، تقریباً همگی به بن بست رسیده است. چند وقت قبل سازمان بهداشت جهانی توانایی کنترل و زدودن همهگیری بیماری کرونا را از دست داده بود، شورای امنیت سازمان ملل توانایی ایجاد مصالحه و جلوگیری از جنگ را در اروپای شرقی میان روسیه و اوکراین از دست داده است، حکم دیوان بینالمللی دادگستری لاهه نهایتاً از سوی رژیم جعلی صهیونیستی پذیرفته نمیشود و چندین مثال مختلف همگی از ناکارآمدی این سازمانهای بینالمللی حکایت دارد.
🔹دومین متغیر تغییر یافته نظام پولی و بانکی مستقر پس از جنگ جهانی دوم است. آغاز و گسترش دلارزدایی در میان کشورهای جنوب موجب از بین رفتن اقتدار و بنیان اقتصادی غرب و استکبار که بر پایه دلار تعریف میشد، شده است. ثروت کشورهای جنوب که قبلا همچون گروگانی در دست دلار غرب بود، امروز در حال بازگشت به اقتصاد کشورهای جنوب و موجب توسعه و رفاه ملتهای جنوب شده است.
🔸سومین متغیر تغییر یافته از بین رفتن قدرت نرمافزاری استکبار جهانی است. این سلطه رسانهای و عملیات روانی که هژمونی استکبار جهانی به وجود آورده بود، امروز دیگر از میان رفته است. وجدان بشریت در حال بیدار شدن و دیدن حقایق جهان است. پایههای این قدرت نرمافزاری به شدت ضعیف و سست شده است.
🔹چهارمین متغیر تغییر یافته پیشرفت تکنولوژیکی و فناوری کشورهای شرقی است که با وجود برقراری رژیمهای کنترل صادراتی سفت و سخت از سوی غرب و آمریکا، اما نتوانستهاند مانع این رشد و پیشرفت فناوری شوند.
🔸در نهایت پنجمین متغیر تغییر یافته عبارت است از گسترش تفکر اسلامی و ایدئولوژی دینی در سراسر دنیا؛ بشر امروز با مأیوس شدن از هر آنچه منتسب به اومانیسم و انسانگرایی بود، بار دیگر به دنبال پیوند با قدرتی ماورایی و افول نشدنی به نام «الله» است.
#گزارشروز
🔰«سیبیاس» به نقل از منابع آگاه درباره کشته شدن سه سرباز آمریکایی در مرز سوریه اعلام کرد: «حمایت ایران از شبهنظامیانی که به پایگاه آمریکا حمله کردند، لزوماً به این معنا نیست که حمله از سوی تهران انجام شده است.» گفتنی است، مقامات آمریکایی به سیانان گفتند که سه سرباز ارتش آمریکا در حمله شبانه یک هواپیمای بدون سرنشین به یک پایگاه کوچک آمریکایی در اردن کشته شدهاند و دست کم ۲۲ نفر هم زخمی شدهاند.
🔰«دونالد ترامپ» در لاس وگاس سیاستهای داخلی و خارجی دولت جو بایدن را محکوم کرد و مسئولان آمریکا را «بیکفایت» و «بد» خواند. نامزد جمهوریخواه انتخابات ریاستجمهوری آمریکا افزود: «کشور ما به سمت جهنم میرود و راهش را گم کرده است.» گفتنی است نظرسنجیها در آمریکا از بیعلاقگی مردم این کشور به رقابت دوباره ترامپ و بایدن حکایت دارد. نامزد جمهوریخواه انتخابات وعده داد که به وضع «وحشتناک» آمریکا پایان میدهد.
🔰«هادی طحاننظیف» سخنگوی شورای نگهبان درباره آخرین وضعیت داوطلبان مجلس شورای اسلامی، گفت: «۵۵۰ نفرِ دیگر از افراد ردصلاحیت شده انتخابات مجلس تأیید صلاحیت شدند و تعداد کلی تأیید صلاحیتشدهها به ۱۳۲۰۰ نفر رسید.» وی افزود: «بیش از ۱۰۰ نفر از داوطلبان خبرگان نیز به دلایل تأیید صلاحیت نشدنشان اعتراض کردند که شورای نگهبان ۱۰ روز مهلت دارد تا اعتراضها را بررسی کند.»
🔰«محسن هاشمی» پسر بزرگ آیتالله هاشمی بار دیگر پس از خواهرش فاطمه شبهه فوت غیرعادی پدر ۸۲ سالهشان را مطرح کرده و گفته است: «امیدواریم که فوت، مرگ طبیعی باشد»! گفتنی است، به تازگی «محمد هاشمی»، برادر رئیس فقید شورای مصلحت نظام در مصاحبهای با انتقاد از این اظهارات، اعلام کرده بود هیچ شک و شبههای در طبیعی بودن فوت برادرم وجود ندارد.
🔰عضو حقوقدان شورای نگهبان انتخابات در جمهوری اسلامی را هویت ملی دانست و گفت: «هیچ کشوری به اندازه ما در حوزه انتخابات تجربه ندارد و در طول این ۴۵ سال تقریباً هر سال یک انتخابات به طور متوسط برگزار شده است، یعنی هر سال یک بار مردم آمدند و مستقیماً نظرشان را نسبت به مدیریت کشور بیان کردند از بالاترین سطوح تا پایینترین مراتب.»
🔰در تماس تلفنی نخستوزیر و وزیر خارجه قطر و «امیرعبداللهیان»، «شیخ محمدبنعبدالرحمن آل ثانی» ضمن ارائه ارزیابی مثبت از مناسبات رو به رشد دو کشور درباره نحوه استفاده ایران از داراییهایش نزد قطر گفت: «دوحه و واشنگتن به توافق موجود متعهد هستند و مطابق توافق بانک مرکزی ایران و قطر مراحل اجرایی در حال انجام است.»
#اخبارکوتاه
🔰نظر رهبر انقلاب درباره رأی لیستی/ بخش اول
🔸استفتائات انتخاباتی از امام خامنهای
🔹با توجه به نزدیک شدن به ایام انتخابات، در ادامه تعدادی از سوالات شرعی درباره انتخابات که رهبر انقلاب به آنها پاسخ داده اند آمده است. این سوالات و جواب آنها از پایگاه اطلاع رسانی دفتر رهبر انقلاب و پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR برداشته شده است.
🔹قبل از آن با توجه به داغ بودن بحث لیستی رای دادن یا فردی رای دادن در آستانه همه انتخاباتها در میان انقلابیها، دو سخن رهبر انقلاب پیرامون رای دادن به فهرستها و لیستهای انتخاباتی هم آمده است. فهم نظر رهبر انقلاب در این خصوص، از آن جهت مهم است که همواره در آستانه انتخاباتها، برخی جریانات با لولوتراشی از جریانات رقیب، مردم را به نوعی ملزم به رای دادن به یک لیست خاص میکنند.
🔹«یک مسئلهی دیگر، رعایت حق در سیاهههای پیشنهادی است؛ این سیاهههایی که پیشنهاد میکنند، فهرستهایی که برای نامزدها میدهند. آن کسانی که این فهرستها را میدهند، واقعاً رعایت حق را بکنند؛ مسئلهی رفیقبازی و جناحبازی و مانند این چیزها را دخالت ندهند و نگاه کنند ببینند که چه کسی واقعاً شایسته است؛ آن کسی را که شایسته است بگذارند و به مردم معرّفی کنند.»۱۳۹۴/۱۰/۱۴
🔹اما در روز ۱۶ بهمن سال ۹۸ چیرامون مساله لیستی رای دادن در انتخابات مجلس سخنان صریحتری بیان فرمودند:
«هرگز در هیچ انتخاباتی رسم بنده نیست که اشاره کنم به کسی تا انتخاب بشود، امّا این خصوصیّات به نظر من در منتخب باید وجود داشته باشد. انقلابی، مؤمن، کارآمد، دارای روحیهی جهادی، شجاع، طرفدار عدالت.
اگر میتوانیم یک چنین افرادی را بشناسیم، که بهشان رأی میدهیم؛ اگر نشناختیم، از آدمهای بصیر و مورد اعتماد استفاده کنیم. کسی نگوید که «خیلی خب، شرایط نامزد انتخاباتی، اینها باید باشد، من که نمیشناسم، نمیدانم، پس بنابراین بهتر است که رأی ندهم»؛ نه، حتماً رأی بدهید، منتها به افراد بصیر، به افراد مورد اعتماد، به کسانی که انسان بتواند به اینها اطمینان بکند مراجعه کنید، از اینها سؤال کنید، از اینها بپرسید؛ اگر راهنمایی کردند، راهنماییشان را قبول بکنید.»
🔹در میان استفتائات احصاء شده از سایتهای دفتر رهبر انقلاب نیز یک سوال به این موضوع پرداخته است.
1⃣ در دورههای اخیر که رأی دادن به یک لیست خاص که از طرف احزاب و گروههای سیاسی داده میشود و توسط افراد مشهور و غیر متخصص تشویق و تبلیغ میشود، آیا رأی دادن به این لیستها بدون تحقیق در مورد افراد آن جایز است؟ و اگر این لیست یا برخی از افراد آن در انتخابات رأی آورند و صلاحیت منصب را نداشته باشند، ما در پیشگاه خدای متعال مسئول خواهیم بود؟
پاسخ: به فهرست و افرادی رأی دهید که معرفیکنندگان آنها افرادی متعهد، مؤمن، بصیر و انقلابی و قابل اعتماد باشند مگر آنکه حجت شرعی برخلاف داشته باشید.
🔹بنابراین می توان گفت مبنای امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب در رای دادن این است:
در درجه اول شناخت هر کس نسبت به کاندیداها مقدم بر شناخت دیگران و توصیه دیگران در قالب لیست است.
ثانیا به هیچ عنوان بدون قید و شرط، رای به لیست سفارش نشده است. بلکه باید تهیه کنندگان و سازو کار تهیه لیست را بشناسید که سهمیهبندی و باندبازی نباشد.
🔹ثالثا هرگز سفارش به "لیست خاص" نکردهاند، بلکه باید بین لیستها مقایسه صورت بگیرد. برخی لیست خود را آیه نازل شده از آسمان میدانند!
برای رای دادن باید حجت شرعی داشت. وقتی افرادی را کاملا میشناسید، نباید به هندوانه در بسته اعتماد کنید، خصوصا اگر افرادی که میشناسید، در مردم مقبولیت و رای هم داشته باشند.
اما ادامه سوالات و استفتائات انتخاباتی:
2⃣ آیا شرکت در انتخابات جمهوری اسلامی ایران شرعاً واجب و عدم شرکت حرام است؟
پاسخ: شرکت در انتخابات نظام جمهوری اسلامی برای افراد واجد شرایط، یک وظیفهی شرعی، اسلامی و الهی است.
3⃣ آیا شرکت در انتخابات جمهوری اسلامی ایران واجب عینی است یا کفایی؟
پاسخ: واجب عینی است.
4⃣ با توجه به نزدیکی زمان انتخابات آیا دعوت بسیج از کاندیداها برای تبیین مواضع خود در مسجد اشکال دارد؟
پاسخ: باید بر طبق قوانین و مقررات نظام اسلامی عمل شود.
ادامه در بخش دوم
🍃🇵🇸🇮🇷🍃
🔰نظر رهبر انقلاب درباره رأی لیستی/ بخش دوم و پایانی
🔸استفتائات انتخاباتی از امام خامنهای
5⃣ شخصی توانایی انجام مسئولیت را در خود میبیند، آیا خود را در معرض مسئولیت قرار دادن و ثبتنام در انتخابات بر او واجب است؟
پاسخ: بر کسانی که حقیقتاً خود را دارای شرایط برای خدمتگزاری به نظام اسلامی میدانند، واجب کفایی است.
6⃣ عمل به تکلیف مقدم است یا رسیدن به نتیجه؟ چگونه میتوان هم به تکلیف عمل کرد و هم بهدنبال نتیجهی مطلوب بود؟
پاسخ: تکلیفگرایی منافاتی با دنبال نتیجهی قانونی و شرعی بودن ندارد هر چند در انجام تکلیف، تحقق نتیجه نیز مورد توجه است.
7⃣ در ایام انتخابات جهت شناخت کاندیدای مناسب، میبایست نواقص و عیوب و امتیازات آنها را در گذشته و حال تفحص کرد تا فرد لایق را پیدا نمود؛ آیا صحبت کردن پشت سر کاندیداها برای انتخاب فرد اصلح، جایز است؟ ملاک چیست؟
پاسخ: در امور مربوط به انتخابات در حد مشاوره، اشکال ندارد.
8⃣ وظیفهی روحانیون و خواص در قبال شناساندن فرد اصلح چیست؟ آیا از لحاظ شرعی تکلیفی بر عهدهی آنها میباشد؟
پاسخ: همگان بهویژه خواص و علما وظیفه دارند با حداکثر دقت افراد اصلح را با حجت شرعی شناسایی کرده و به مردم معرفی کنند و مردم را در انتخاب درست یاری دهند. عدم دخالت خطرناک است؛ دخالت بدون بصیرت و حجت هم خطرناک است.
9⃣ به نظر معظمله معیارهای نامزد اصلح چه مواردی است؟
پاسخ: با وجود شرایط قانونی، اهم معیارهای اصلح به شرح زیر است:
- تدین
- تعهد و خوشنامی
- وفاداری به انقلاب و ایستادگی در راه آن
- عزم و اراده و نفوذناپذیری در مقابل دشمن و افراد ناصالح
- دارای برنامه و کفایت لازم
- مرعوب نشدن در مقابل دشمنان
- سادهزیستی و دوری خود و بستگان از اشرافیگری
- مردمی و آشنا به درد مردم، خدمتگزاری
- اعتقاد واقعی به راه امام راحل (ره)
- تقید به مسائل اخلاقی، نظیر: پرهیز از معاملهگری، رشوه و توصیهپذیری، توجه به منافع طبقات برخوردار جامعه
- تثبیت مواضع عزتآفرین، صحیح، عاقلانه و حکیمانهی انقلاب و نظام
- پرهیز از اسراف یا هزینه از بیتالمال یا اموال شبههناک در تبلیغات و غیر آن
- پرهیز از طرح اموری که در اختیار آنها نیست
- شناخت اولویتها و فوریتهای نظام و مردم و پرداختن به آنها
0⃣1⃣ اگر اصلح را نشناسیم وظیفه چیست؟ از طرفی اگر تحقیق کنیم و به شخص اصلح نرسیم میتوانیم در انتخابات شرکت نکنیم؟
پاسخ: در تشخیص فرد اصلح میتوانید از کسانی که به لحاظ دین تعهد و بصیرت مورد اعتمادند، کمک بگیرید و در هر صورت شرکت در انتخابات نظام جمهوری اسلامی برای افراد واجد شرایط، یک وظیفهی شرعی است.
1⃣1⃣ حکم رأی دادن سفید و بینام چیست؟ در صورت عدم شناخت و تحقیق، یا تحقیق کافی و عدم وصول به نتیجه و تحیّر در انتخاب اصلح چطور؟
پاسخ: در هر صورت اگر رأی سفید دادن موجب تضعیف نظام اسلامی باشد، حرام است.
2⃣1⃣ خرید و فروش آراء در انتخابات چه حکمی دارد؟
پاسخ: جایز نیست.
3⃣1⃣ آیا استفاده از بیتالمال جهت تبلیغات انتخابات اشکال دارد؟
پاسخ: استفاده از اموال بیتالمال بدون مجوز شرعی و قانونی جایز نیست و موجب ضمان است.
4⃣1⃣ آیا پذیرش رأی مردم و التزام به آن برای نامزدهایی که در انتخابات حائز اکثریت آرا نشدند لازم است؟ آیا بر سایر نامزدها جایز است که دست به انتقاد و اعتراض در حیطهی قانونی یا غیر قانونی بزنند؟
پاسخ: رعایت قانون و تمکین در برابر آن بر همگان لازم است. اصل اعتراض از راهِ قانونی و با مراعات مقررات و ضوابط ایرادی ندارد.
5⃣1⃣ در صورتی که به شخصی رأی داده شود و بعداً ایشان آنطور که باید به احکام اسلامی عمل نکند و موجب نارضایتی گردد، آیا فرد رأیدهنده در محضر خداوند متعال مسئول خواهد بود یا خیر؟
پاسخ: اگر بر طبق موازین شرعی عمل کرده است، مسئول نخواهد بود.
6⃣1⃣ حکم شرکت یا عدم شرکت در انتخابات سایر کشورها چیست؟ آیا در این حکم فرقی بین کشور اسلامی و غیر اسلامی و انتخابات رسمی کشوری و انتخابات غیر رسمی کوچک وجود دارد یا خیر؟ اگر فرق دارد، حکم هر کدام چیست؟
پاسخ: بهطور کلی شرکت در انتخاباتی که موجب جلوگیری از فساد و یا فساد بیشتر شده و یا شرکت نکردن موجب تضعیف اسلام و مسلمین شود، واجب است.
7⃣1⃣ آیا تخریب نامزدها جهت رأی آوردن فردی که به نظر هواداران اصلح است، جایز است؟
پاسخ: بیان ضوابط و شرایط و نقد برای روشن شدن اذهان مانعی ندارد ولی باید از هتک حرمت و تهمت و توهین اجتناب کرد.
🍃🇵🇸🇮🇷🍃
هدایت شده از خط شکنان فلاورجان
جلسه بصیرتی ارکان محلات شهرستان فلاورجان باحضورحدودپانصدنفرشامل ائمه جمعه وجماعات،فرماندهان پایگاههای بسیج محلات،اقشارمختلف بسیج،هیات امنای مساجد،معتمدین ومتنفذین محلات،دهیاران واعضای محترم شوراهای اسلامی شهروروستا، اقوام غیوربختیاری و...باحضوروسخنرانی ارزشمندسردارسرتیپ پاسدارمجتبی فدافرماندهی محترم سپاه صاحب الزمان استان اصفهان درراستای مشارکت همگانی درانتخابات مجلس شورای اسلامی وخبرگان رهبری وتحلیل اتفاقات منطقه ودستاوردهای انقلاب امروزبعدازظهردرسالن اجتماعات آموزش وپرورش فلاورجان برگزارگردید.🌹🌹🌹
# جهادتبیین
# مشارکت همگانی
# اتحادوهمدلی
# امنیت
🇮🇷خط شکنان فلاورجانhttps://eitaa.com/khatshekananfal
🔶سیگنال ارزی از بهارستان به بازار فردوسی...
🔸 تلاطم در بازار ارز
*طبق برآوردهای اولیه تا پایان اسفند، دولت باید برای سال جاری ۱۸ میلیارد دلار ارز ترجیحی( ۲۸۵۰۰) جهت کالاهای اساسی تخصیص دهد. قابل توجه اینکه تعداد کالاهایی که ارز ترجیحی دریافت می کنند ۲۸قلم کالا می باشد.
* دولت در پیشنهاد لایحه بودجه سال آینده میزان ارز ترجیحی را ۱۵میلیارد دلار در نظر گرفت.
*مجلس در بررسی لایحه تعداد کالاها را از ۲۸قلم کالا به ۷ قلم کالا و از ۱۵ میلیاد دلار به ده میلیارد دلار تقلیل داد.
*آقای حاجی بابایی می گوید هدف از این کار کمک به جلوگیری در سوء استفاده از ارز ترجیحی برای کالاهای اساسی می باشد!
*اما به گفته رئیس سازمان برنامه و بودجه هدف مجلس از این اقدام، آزاد شدن ۵ میلیارد دلار برای تامین اعتبار بخشی از کسری بودجه به میزان ۴۴۱همت می باشد که خود مجلس بر بودجه تحمیل کرده است.
*هدف مجلس و دولت هر چه باشد، باید بدانند که سوراخ دعا را گم کرده اند. جلوگیری از سوء استفاده از منابع ارز ترجیحی از مسیر توسعهی نظارت و کنترل بر مبادی تخصیص و تامین ارز، و همچنین بهینه سازی نظام توزیع است.
*اقدام دولت و مجلس سیگنال محکمی از پاستور و بهارستان به بازار بود که دولت در حال حذف ارز ترجیحی است. این مسئله در کنار شوک های امنیتی در منطقه، فضای لازم را برای صعود دلار از مقاومت خود( از حیث تکنیکال) فراهم کرد.
#ایران_قوی
بسم الله الرحمن الرحیم
☑️آثار و پیامدهای مشارکت حداکثری مردم در انتخابات از منظر امام خامنه ای مدظله العالی
🟢الف:نمایش وحدت ملی
یکی از پارامترهای اقتدار کشور و نظام جمهوری اسلامی وحدت ملی در گردنه های سخت مسیر پیش روی انقلاب ،حضور منسجم پای صندوق های رای است.در عرصه جهانی و بین المللی نمایش مقبولیت جمهوری اسلامی در اقشار مختلف جامعه است بوده و خنثی کننده راهبردهای مختلف دشمن در همه عرصهها خواهد بود،در داخل کشور هم پشتوانه ی قوی برای منتخبان شده و توان آنها را برای کار و فعالیت مضاعف می کند و در نهایت امید را در دل آحاد مردم کشور زنده کرده و یاس و ناامیدی را کنار زده و به سوی قله با اقتدار حرکت میکنند و موانع زدایی را عملی میکنند.
🟢ب:بر طرف کننده مشکلات و چالش های کشور
به بیان آقا در نقد دیدگاه مخالفان نظام که در انتخابات شرکت نمیکنند! خوب کشور مشکلات دارد؟ راه کار آن چیست ؟ انتخابات! قوه مقننه دو وظیفه ذاتی و حقوقی دارد که عبارتند از : قانونگذاری و نظارت.نمایندگان باید با مداقه کامل و وسواس ویژه و تخصص های لازم در کمیسیون های تخصصی مجلس و وقت شناسی و توجه به مقتضیات داخلی و منطقه ای و بین المللی در تصویب قوانین لازم و ضروری شرایط کنونی و آینده نظام ،ضمن رفع موانع و مشکلات و چالش های کنونی کشور در زمینه های مختلف اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی و ...امید را در دل های امیدواران داخلی و مقاومت منطقه ای زنده کنیم و مقدمات ظهور را آماده کنیم انشاءالله.و از سوی دیگر نظارت دقیق و کامل و مستند و مستدل بر همه نهادها و سازمان و وزارتخانه و...در کشور از بروز خودسری و دیکتاتوری ممانعت بعمل آورند.در نظارت ها تکیه بر آموزههای دینی و سیره و سنت اولیای الهی و قوانین جاری و مقتضیات زمانه عملیاتی گردد و هیچ مدارایی با خودسران و برهم زنندگان قانون در جامعه صورت نگیرد. نتیجه اعتماد به مسئولان در کشور ارتقاء یافته و همگرایی آحاد مردم و مسئولان صورت گرفته و روند حرکت نظام به سوی اهداف عالی و رسیدن به قله تسهیل میگردد.
🟢ادامه دارد...
✍ سهراب خلیلی
۹ بهمن ۱۴۰۲
💢هوش مصنوعی تهدیدی برای امنیت ملی کشورها است
🔺هوش مصنوعی میتواند به تروریستها در انتخاب اهداف خود کمک کند
🔺سازمان دیدبان تروریسم با ابراز نگرانی از تهدیدهای هوش مصنوعی برای امنیت ملی کشورها، از سازندگان این فنآوری انقلابی خواسته تا ذهنیت «آرمانشهری» خود از هوش مصنوعی را کنار بگذارند، چراکه این فنآوری جدید میتواند افراد آسیبپذیر را با خود همراه کند.
🔺گاردین به نقل از جاناتان هال کیسی، مدیر این نهاد مستقر در بریتانیا، نوشت که تهدیدهای امنیتی هوش مصنوعی روز به روز آشکارتر میشود و در پیشبرد این فنآوری باید ملاحظات و نیات تروریستها را در نظر داشت.
🔹به گفته جاناتان هال کیسی، در توسعه بیش از اندازه هوش مصنوعی عمدتا بر نکات بالقوه مثبت این فنآوری تمرکز شده و در این مسیر از چگونگی استفاده احتمالی تروریستها از آن برای حملات غفلت شده است.
گاردین در ادامه به نقل از هال نوشت که سازندگان هوش مصنوعی باید در کنار خود یک نئونازی ۱۵ ساله دو آتشه داشته باشند تا تهدیدهای بالقوه این فنآوری را بهتر درک کنند.
🔸دیدبان تروریسم که بهطور مستقل به بازبینی قوانین دولت بریتانیا در زمینه تروریسم میپردازد، نگرانی فزاینده خود را از دامنه رباتهای چت هوش مصنوعی برای متقاعد کردن افراد آسیبپذیر و یا افراد دارای طیف متنوعی از عملکردهای عصبی برای انجام حملات تروریستی ابراز کرده است.
جاناتان هال در ادامه میافزاید: «تلقینپذیری انسانهای غوطهور در دنیای دیجیتال و فنآوریهای نوین نگران کننده است. این فنآوریها به کمک زبان مخاطبان خود را به اقداماتی ترغیب میکنند. از همین رو، امنیت جامعه میتواند به شدت به خطر بیفتد.»
🔹به گفته دیدبان تروریسم، برای مقابله با نوع تازهای از تهدیدهای تروریستی مرتبط با هوش مصنوعی نیاز به تدوین قوانین تازهای است. از آنجایی که هوش مصنوعی میتواند در انتخاب اهداف تروریستها بهغایت کاربردی باشد، مقررات موثر و دارای ضمانت اجرا میتواند تا اندازهای خطر فزاینده سلاحهای مرگبار خودکار را مهار کند.
🔺فاصله میان پیشرفت فنآوریهای جدید و قوانین ناظر بر آن همواره محل بحث و نگرانیهای سازمانهای مدافع صلح و امنیت بوده است. با رشد فزاینده فنآوریها در حوزه رباتها از یکسو و از فناوریهای ارتباطی از سوی دیگر، نوع تازهای از تهدیدهای تروریستی ظهور یافته که به شدت مایه نگرانی شده است.
برای مثال دور از ذهن نیست که یک پهپاد کوچک کاملا خودکار از مکانی نامعلوم برای حمله به هدفی مشخص به پرواز درآید و با کمک فنآوری هوش مصنوعی در لحظهای مناسب هدف را شناسایی و حمله انجام شود، و هیچ اثری از خود باقی نگذارد. این حمله میتواند در روز روشن و در میان جمعیتی در میدان شهر روی دهد، طوری که هیچ کس نتواند حدس بزند هوش مصنوعی قرار است در لحظه چه تصمیمی بگیرد و چه کسی یا کسانی را هدف قرار دهد.
🔸واقعیت این است که قوانین بازدارنده در این زمینه و دستگاههای ناظر بر چنین فنآوریهایی تاخیر نسبتا زیادی دارند.
پیش از این، تسلیحات مرگبار خودکار در نبرد اوکراین عرض اندام کرده بود و سوالهای جدی اخلاقی در مورد پیامدهای ماشین کشتار خودکار مطرح شده است.
در بریتانیا، MI5 و موسسه آلن تورینگ، نهاد ملی علم دادهها و هوش مصنوعی در حال انجام اقداماتی برای مقابله با چالشهای امنیتی ناشی از هوش مصنوعی هستند.
همانطور که الکساندر بلانچارد، محقق اخلاق دیجیتال در برنامه دفاعی و امنیتی این مؤسسه میگوید، هوش مصنوعی در تعامل با محیط میتواند یاد بگیرد و خود را سازگار کند.
توجه به همبودگی این سه عامل یعنی تعامل، یادگیری و سازگاری با محیط، ویژگی حیرتانگیز هوش مصنوعی نشان میدهد که بشر با چه تهدید جدی روبهروست. در کنار مزایای هوش مصنوعی، به نظر میرسد اتخاذ تدابیر نظارتی بر هوش مصنوعی از ضرورتی انکارناپذیر برخوردار است، تا این تازهترین فناوری بشری به ماری در آستین، و بلای عصر نوین تبدیل نشود.
🍃🇵🇸🇮🇷🍃
👌 من رای میدهم
✌️ چون به کشورم علاقمندم
🌷به خون شهیدان سرزمینم پایبندم
#من_رای_میده
🌹
تک تک مردم علاوه بر شرکت در انتخابات دیگران را نیز دعوت به شرکت کنند. این تواصی به حق است.
امام خامنه ای❤️
#انتخابات
🌹🌹🌱🌹🌹🌱
🌍حضور در انتخابات حضور در میدان جهاد است
🔹انتخابات یکی از میدانهای سرنوشتساز جنگ نرم است و حضور در این عرصه به یقین و بیتردید، حضور در میدان جهاد است.
🔹رهبر معظم انقلاب در تعریف جهاد میفرمایند: در معنای جهاد مکرّر گفتهایم که جهاد عبارت است از آن تلاشی که ناظر به حملهی دشمن و تحرّک دشمن باشد؛ در مقابل دشمن باشد. هر تلاشی جهاد نیست؛ تلاشی که متوجّه به حملهی دشمن است، این جهاد است
#انتخابات
هدایت شده از خبرگزاری بسیج شهرستان فلاورجان
تصویری از دیدار صبح امروز تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی کشور با رهبر انقلاب. ۱۴۰۲/۱۱/۱۰
https://eitaa.com/basijnews_falavarjan
هدایت شده از خبرگزاری بسیج شهرستان فلاورجان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴وقتی اینترنشنال چشم دیدن پیشرفتهای ایران در عرصه هوا-فضا را ندارد!
🔹حقد و کینه کارشناس جنگطلب اینترنشنال از ایران به جایی رسیده که پرتاب ماهواره به فضا که به اذعان همین تحلیلگر پیشرفت بزرگ علمی و فنی به حساب میآید را چون توسط ایران انجام شده، دستاورد بزرگ علمی و فنی نمیداند.
https://eitaa.com/basijnews_falavarjan
هدایت شده از خبرگزاری بسیج شهرستان فلاورجان
🔴سی ان ان: حمله به ایران نامحتملترین گزینه است
🔹شبکه خبری سیانان با استناد به اظهارات مقامات آمریکایی در مدتزمان سپریشده پس از کشته شدن نظامیان آمریکایی در حمله پهپادی در خصوص اقدامات احتمالی پیشرو، نوشت که حمله به ایران یکی از نامحتملترین گزینهها است.
🔹کربی، هماهنگکننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخسفید: ما به دنبال جنگ با ایران نیستیم. ما به دنبال درگیری بزرگتر در خاورمیانه نیستیم. در حقیقت تمامی اقدامات رئیسجمهور (بایدن) با هدف تنشزدایی و تلاش برای کاهش تنشها طراحی شده است.
https://eitaa.com/basijnews_falavarjan
هدایت شده از خبرگزاری بسیج شهرستان فلاورجان
⬅️ تصاویری از شهیدان علی و رضا شاهسونی که امروز در استان فارس به شهادت رسیدند
https://eitaa.com/basijnews_falavarjan
هدایت شده از خبرگزاری بسیج شهرستان فلاورجان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 موشن گرافیک| فلسفه خلقت انسان و دلیل عبادت خداوند !!!!
🟡 چرا خداوند انسان را آفریده و او را مکلف به عبادات کرده است؟ مگر خداوند به خلقت و عبادات انسان نیازی دارد؟
https://eitaa.com/basijnews_falavarjan