الجزیره | انتشار اسناد محرمانه و افشای راهبرد همیشگی ریاض برای تجزیه یمن
🔹اسناد سرّی منتشر شده نشان میدهد، عربستان سعودی بر خلاف ادعاهای خود درباره حمایت از وحدت یمن، برای تجزیه این کشور تلاش کرده و از سال ۲۰۱۱ برای کشاندن یمن به وضعیت امروز برنامه داشته است. این اسناد همچنین نشان میدهد که عربستان سعودی دستور جاسوسی از برخی نشستها در جنوب یمن را که با نظارت بینالمللی برگزار میشد، داده بوده و برخی حاضران در این نشستها را برای تهیه گزارشهایی در همین زمینه به خدمت گرفته است.
🔹از دیگر مسایلی که این اسناد آنها را برملا میکنند این است که پس از امضای طرح ابتکار خلیج (فارس) عربستان سعودی مانع از اجرای هرگونه بازسازی در صعده در شمال یمن (به عنوان پایگاه اصلی انصارالله) شده است و جلوی کمکهای آلمان و قطر را گرفته است.
انهدام بزرگترین شبکه قاچاق ارز و پولشویی در آذربایجانغربی
🔹در پی اقدامات اطلاعاتی و عملیاتی سربازان گمنام امام زمان (عج) در استان آذربایجان غربی، یکی از بزرگترین شبکههای قاچاق ارز و پولشویی متشکل از اتباع ایرانی و صرافان خارجی شناسایی و متلاشی شد.
🔹اعضای این شبکه در پوشش شرکتهای صوری اقدام به خرید و فروش غیر قانونی انواع ارز در داخل کشور کرده و ضمن برقراری ارتباط با صرافان و مراکز گردشگری برخی از کشورهای همسایه نظیر ترکیه و عراق، مقادیر انبوهی ارز را در قالب حواله از کشور خارج کردهاند.
🔹در جریان این عملیات، هفت نفر از عوامل اصلی و مرتبطان پرونده نیز شناسایی و به مراجع قضایی معرفی شدند.
🔹طبق بررسیهای اولیه، حجم معاملات غیرمجاز انجام شده توسط این شبکه به تفکیک بالغ بر ۳۰۰ میلیون دلار، ۶۰ میلیون یورو، ۱۵۰ میلیون لیر ترکیه و ۳۵ میلیون درهم بوده که در مجموع حدود ۷۰ هزار میلیارد ریال تخمین زده میشود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 جزئیاتی از انفجار مهیب بیروت
🔹برخی رسانهها گزارش دادهاند انفجار در انبار مواد آتشزا رخ داده است. پایگاه خبری العهد لبنان گزارش داد این انفجار در داخل کانتینر حاول ماده نیترات در بندرگاه بیروت رخ داده است. شبکه الجزیره میگوید انفجار خسارتهای زیادی به ساختمانهای محل انفجار وارد کرده است.
🔹خبرگزاری رسمی لبنان گزارش داد بر اثر انفجار «دهها» نفر مصدوم و مجروح شده و برای مداوا به بیمارستانهای بیروت منتقل شدهاند. شبکه المنار در خبری فوری گزارش داد این انفجار چند کشته و زخمی به جا گذاشته و خسارتهای مالی سنگینی هم به اسکله وارد کرده است.
♦️هشدار رئیس سازمان پدافند غیرعامل: خروج تاسیسات پرخطر از شهرها بیشتر از گذشته در دستور کار قرار گیرد
🔹حادثه بیروت بسیار تلخ بود.پروتکل های نگهداری از مواد شیمیایی می تواند در یک روز تمام نظامات یک جامعه را بر هم بریزد
🔹موضوع پدافند شیمیایی و خروج تاسیسات پرخطر از شهرها بیشتر از گذشته در دستور کار قرار گیرد. دولت باید برای تحقق آن کمر همت ببندد.
👤 پاسخ استاد #رائفی_پور به توییت تاجزاده درباره تحریمها
لعنت خدا بر کسانی که با قانون گریزی و عدم پذیرش شکست ۸۸ و تحریف واقعیت در انتخابات پالس تحریم را به امریکایی ها فرستادند و بنیان قطعنامه تحریمی ۱۹۲۹ را گذاشتند
لعنت بر کسانی که ناکارآمدترین دولت تاریخ انقلاب را بر دوش مردم سوار کردند
و آنهایی که دروغ بخشی از هویت شان شده است
♨️ اتحاد فساد و فتنه!
🔻 معلوم شد #امید_اسدبیگی، مدیرعامل #هفت_تپه و ابرمتهم بزرگترین پرونده فساد ارزی تاریخ کشور،از لیدرهای*ستاد قیطریه میرحسین موسوی*بوده!
▪️در این تصویر ببینید.نفر وسط هم *شهید مهدی نوروزی* است که بعد از انتخابات که رایگیری و شمارش تمام شده و ستاد محل فتنهگری شده بود به حکم قضایی برای پلمپ مکان ستاد اعزام شد.
▪️لیدرهای ستاد میرحسین جلوی عوامل انتظامی و امنیتی ایستاده و جلوی خبرنگاران مقاومت میکنند تا تصویرشان نیافتد و شناسایی نشوند! مهدی نوروزی ۵ سال بعد در جنگ با داعش به شهادت رسید و اسدبیگی هم شد ابرمتهم پرونده فساد ارزی!
▪️اسدبیگی ۳۱ ساله به واسطه حضور در ستاد انتخاباتی میرحسین در دولت روحانی به چه نوایی میرسد که خیلی از وزرا و مسئولین دولتی من جمله استاندار خوزستان، تماماً پشت وی ایستاده اند! برخی میگویند مبادا پرونده سیاسی شود در حالیکه اساساً یک دولت و جریان پشت بزرگترین فساد تاریخ ایران ایستاده است! تمام عوامل ستاد میرحسین موسوی در این دولت همه به مقام وزارت و مسئولیت رسیدهاند: بیژن زنگنه، ربیعی، جهانگیری، آخوندی، نوبخت، واعظی، ترکان،ظریف و...!
🚨 رمزگشایی جدید، از افشاگری بیسابقه دکتر #جاویدنیا
🔹 سیستم ارتباطات و فضای مجازی کشور، تحت تسلط یک حلقه آلوده امنیتی و اخراجی از وزارت اطلاعات است!
🔹 فردی که پس از فتنه ۸۸ از مسئولیتش تودیع و از وزارت اطلاعات تصفیه (اخراج) شد، به احتمال قوی همان "ابوالحسن فیروزآبادی"ست.
🔹 "فیروزآبادی" در مقطع وقوع فتنه ۸۸، معاون فناوری اطلاعات وزارت اطلاعات بود که هم اکنون با انتصاب "روحانی"، رئیس مرکز ملی و دبیر شورای عالی فضای مجازیست!
🔹 "محمدجواد آذریجهرمی"، دست پروده شخص "فیروزآبادی"ست که از وزارت اطلاعات به وزارت ارتباطات آمد و با کمک "محمود واعظی" ابتدا به مدیریت حساس شرکت ارتباطات زیرساخت و سپس به وزارت ارتباطات دست یافت!
🔹 "نصرالله جهانگرد"، عضو شورای مرکزی حزب منحله مشارکت، که با جاسوس خبرهی سیا هم عکس یادگاری دارد، با حکم "واعظی" میشود مسئول اجرای طرح مهم شبکه ملی اطلاعات!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅✅پیام محکم امام(ره) به کشورهای مزدور منطقه بعد از پایان جنگ
استاد #رحیم_پور_ازغدی
✨🔶✨🔶✨🔶✨🔶✨
✨
⭕️ #جریان_تحریف چگونه شکست می خورد؟
🔶میدان و #عرصه_اصلی_جریان_تحریف، #رسانه است. تحریف به معنی بگردانیدن سخن؛ تغییر هر چیز به گونهای است که آن را در گوشهای از احتمال قرار دهی که بتوان به دو وجه حمل کرد. هدف از #تحریف_واقعیت #تحریک_احساسات مخاطب و #دادن_اطلاعات_جایگزین به مخاطب است.
🔷جریان تحریف از طریق #جنگ_رسانهای، #جنگ_روایتها، #جنگ_هشتگ_ها و #نبرد_نمادها_و_نشانه ها و... پیگیری میشود. در این نبرد، هر طرف به دنبال شکلدهی ترجیحات، سلایق، تفکرات و بینش افراد جامعهٔ مقابل است. تئوریسینهای غربی این جنگها معتقدند هرگاه بتوانیم طوری عمل کنیم که دولتمردان و مردم کشورهای دیگر آن طور فکر کنند که ما میخواهیم، جنگ را بردهایم. آنها به این منظور غولهای رسانهای خود را فعال میکنند.
🔷برای غلبه بر جریان تحریف، نیازمند #سازماندهی_رسانهای، #مهارت_افزایی و #ارتقا_دانش_سواد_رسانهای همه گروه های جامعه، شناسایی و کور کردن حفره های زمینه ساز تحریف، تاکید بر واقعیات و توانمندی ها و مطالبه گری جهت رفع اشکالات و نواقص هستیم. جریان تحریف درصدد کوچک شمردن دستاوردهای بزرگ و بزرگنمایی اشکالات کوچک است. رسانههای هوشمند و دقیق، مخاطبان آگاه و مسوولانی که دغدغه حرکت به سوی پیشرفت ملی را دارند، میتواند جریان تحریف را در نبرد اراده ها، شکست دهند.
✍ دکتر معصومه نصیری - مدرس سواد رسانه
⭕️خداوند در آيه ۱۸۶ سوره بقره وعده اجابت دعا داده، پس چرا گاهى دعاى ما مستجاب نمیشود؟
🔶«وَ إِذَا سَأَلَكَ عِبَادِى عَنِّى فَإِنّى قَرِيبٌ أُجِيبُ دَعْوَةَ الْدَّاعِ إِذَا دَعَانِ فَلْيَسْتَجِيبُواْ لِى وَ لْيُؤمِنُوا بِى لَعَلَّهُمْ يَرْشُدُونَ»
🔷 #عدم_استجابت_دعاى ما به خاطر شرك يا جهل ماست. در تفسير الميزان میخوانيم كه خداوند در اين آيه میفرمايد: «اجيب دعوة الداع اذا دعان» خودم اجابت میكنم دعا كننده اى را كه #فقط_مرا_بخواند و با #اخلاص_تمام، از من #طلب_خير كند. پس اگر دعا مستجاب نشد، يا به جهت آن است كه ما از خداوند خير نخواسته ايم، و در واقع براى ما شرّ بوده و يا اگر واقعاً خير بوده، خالصانه و صادقانه از خداوند درخواست نكرده ايم و همراه با استمداد از غير بوده است، و يا اينكه استجابت درخواست ما، به #مصلحت ما نباشد كه به فرموده روايات، در اين صورت به جاى آن بلايى از ما دور میشود و يا براى آينده ما يا نسل ما ذخيره میشود و يا در آخرت جبران میگردد. در اصول كافى میخوانيم: كسى كه غذاى حرام بخورد، يا امر به معروف و نهى از منكر نكند و يا از سر غفلت وبی اعتنايى دعا كند، دعايش مستجاب نمیگردد.
📕تفسير نور، ج ۱، ص ۲۹۱
روایت های بسیاری را می توان در این مورد یافت. از امام صادق (ع) روایت شده است: «جاء رجل الی النبی (ص) فقال: «یا رسول الله! من ابر؟»، قال: «امک»، قال: «ثم من؟»، قال: «امک»، قال: «ثم من؟»، قال: «امک»، قال: «ثم من؟»، قال: اباک؛ مردی خدمت پیامبر (ص) آمد و عرض کرد: «ای رسول خدا! به چه کسی نیکویی کنم؟». فرمود: «به مادرت»، عرض کرد: «بعد از او به چه کسی؟» فرمود: «به مادرت»، بار سوم عرض کرد: «بعد از او به چه کسی؟» فرمود: «به مادرت»، در چهارمین بار که این سؤال را تکرار کرد فرمود: به پدرت.»[۲]
🔷از امام سجاد (ع) اینگونه نقل شده است که فرمود: «مردی به حضور حضرت خاتم الانبیاء (ص) شرفیاب شده و بیان داشت: ای رسول خدا! من مردی گنهکار و آلوده به معصیت هستم و از انجام هیچ گناهی فروگذاری نکرده ام، آیا امید آمرزش برایم هست؟ رسول خدا (ص) پرسید: آیا پدر و مادرت زنده هستند؟ مرد گفت: فقط پدرم زنده است. پیامبر اکرم (ص) فرمود: برو با او خوشرفتاری کن. آن مرد رفت و پیامبر (ص) بعد از رفتن او زیر لب زمزمه میکرد که: ای کاش مادرش زنده بود!»[۳]
🔷در بررسی کلی روایات میتوان #وظایفی_که_انسان #در_مورد_مادر بر دوش خود دارد را به دو دسته: #حیات_مادر و پس از #مرگ_مادر تقسیم کرد. نیکی و احسان به والدین، قدرشناسی، نگاه مهرآمیز و به دست آوردن رضایت ایشان، وظیفه هایی است که در دوران حیات بر دوش فرزندان است و زیارت مزار مادر، قرائت قرآن، انجام اعمال نیک به نیت مادر از جمله وظایفی است که پس از مرگ او بر دوش فرزندان می باشد. این وظایف، در مقایسه با زحماتی که مادر برای رشد جسمی و معنوی فرزند میکشد، بسیار ناچیز است.
💠حقوق مادر در رساله حقوق امام سجاد (ع)
🔷یکی از متونی که به حقوق مادر اشاره شده است، رساله حقوق امام سجاد (ع) میباشد که در بخش حقوق خویشاوندان در کنار دیگر حقوق (حق پدر، فرزند و برادر) بدان اشاره شده است.
🔺ادامه دارد...
پی نوشت:
[۱] وسائل الشیعه، کتاب النکاح، ابواب احکام الاولاد، باب ۹۴، ح ۱
[۲] همان
[۳] مستدرک الوسائل، ج ۱۵، ص ۱۸۰
💠مقدمه
🔷 #مادر، مهم ترین رکن هر خانه و خانواده ایست که وجودش بنیان کننده ساختار خانواده است. اگر مادر نبود، خانه و خانواده ای نبود و بودنش در کنار پدر هست که ادامه نسل را امکان پذیر میکند و آرامشش، آرامش بخش خانه و خانواده است.
🔷هیچ مکتب فکری ای را نمیتوان یافت به #جایگاه_زن نپرداخته باشد و در مورد آن سخنی به میان نیاورده باشد. برخی از این مکاتب، جایگاه زن را بسیار پست و حقیر دانسته اند و برخی دیگر به مانند #مکتب_اسلام، #جایگاه_والایی را برای زن به خصوص #مادر بیان داشته اند. از همین روی لازم است #جایگاه_حقیقی_مادر به عنوان رکن اساسی در زندگی انسان، به درستی شناخته و مورد تمجید و ستایش قرار بگیرد و سعی در #ادای_حقوق_او شود.
💠جایگاه مادر در قرآن کریم
🔷بارداری و شیردهی دو مقطع مهم در نقش مادری است که زحمات بسیاری را برای مادر به همراه دارد. دوران بارداری، دورانی است که فرزند در درون رحم مادر همراه اوست و از شیره جان او تغذیه میکند و سختی ها بسیاری را برای او به همراه دارد. خداوند متعال در سی و یکمین سوره قرآن کریم، آیه ۱۴ اینگونه بیان میدارد: «و وصینا الانسان بوالدیه حملته امه وهنا علی وهن؛ ما به انسان درباره پدر و مادرش سفارش کردیم، مادرش او را با زحمت روی زحمت حمل کرد».
🔷به خاطر داشتن ویژگی های خاصی که در این دوران هست، خدای متعال بدان اشاره کرده است. با اندک تامل و مشاهده ای میتوان فهمید، یک زن در این دوران چه سختی ها و مشقت هایی را تحمل میکند تا فرزند خویش را سالم به دنیا بیاورد و ذره ای به جسم و روان او آسیب نرسد. در این دوران بسیاری اندام و اعضای مادر دخیل هستند تا او را در رحم به درستی حفظ کنند و از آسیب ها به دورش نگاه دارند.
👇👇👇👇👇
🔷 #تولد_فرزند، دوره رهایی از سختی ها نیست. باز دورانی است که #مادر در آن دوران سختی های بسیاری را تحمل می کند. یکی از این سختیها شیر دادن فرزند است، که باید در آن بسیاری از مسایل بهداشتی و معنوی را رعایت کرد. توجه به زمان شیر دادن تا خوردن لقمه حلال باید توسط مادر مورد اهمیت قرار بگیرد. این دوران آنگونه مورد اهمیت بوده است که خدای متعال در قرآن کریم بدان اشاره کرده است: «والوالدات یرضعن اولادهن حولین کاملین؛ مادران، فرزندان خود را دو سال تمام، شیر میدهند.»[بقره، ۲۳۳]
🔷کودکانی که از شیر مادر تغذیه میکنند دارای تن و روان سالم تری نسبت به دیگر کودکان هستند. نوزادانی که با شیر مادر تغذیه شده اند، نسبت به سایر نوزادانی که تغذیه دیگری همچون شیر خشک دارند، از هوش بیشتری برخوردارند. بسیاری از ویتامین هایی که برای بدن کودک لازم شمرده میشود در شیر مادر وجود دارد، در حالیکه این موارد در تغذیه های دیگر و به خصوص شیر خشک وجود ندارد و همین امر باعث میشود این کودکان بیشتر در معرض بیماری ها قرار بگیرند. احتمال ابتلا به اسهال و استفراغ به دلیل استفاده از شیشه شیر، یکی دیگر از آسیب های تغذیه به غیر شیر مادر است.
🔷تغذیه با شیر مادر سبب میشود که نوزادان با طعم های مختلف آشنا شوند، زیرا هر غذایی که مادر مصرف می کند طعم خاصی را در شیر او ایجاد میکند و به این طریق نوزادان با طعم های مختلف آشنا میشوند، بنابراین نوزادان تغذیه شده با شیر خشک همواره یک طعم را تجربه میکنند و به سختی به طعم غذاهای مختلف عادت میکنند. اینها بخشی از فواید تغذیه با شیر مادر است.
💠جایگاه مادر در احادیث اهل بیت (علیهم السلام)
🔷 #در_متون_اسلامی، اهمیت زیادی به #مقام_مادر و جایگاه او در زندگی انسان داده شده است، این امر تا جایی پیش رفته است که نیکی به مادر مقدم بر نیکی بر پدر شده است. شیخ حر عاملی در کتاب «تَفْصیلُ وَسائلِ الشیعَة إلی تَحْصیلِ مَسائلِ الشَّریعَة» معروف به «وسائل الشیعه» بابی را با عنوان «باب استحباب الزیاده فی بر الام علی بر الاب» اختصاص داده است.[۱]
👇👇👇👇👇
⚡️🌸⚡️🌸⚡️🌸⚡️🌸⚡️
🌸
⭕️ #حقوق_مادر در رساله حقوق امام سجاد (ع) (بخش اول)
🔶نمیتوان مکتبی را یافت که قدردان ارزش #مادر و مادری نباشد. در متون اسلامی (قرآن کریم و روایات) به اهمیت این نقش و وظایفی که انسان در مورد مادر دارد، اشاره شده است.
🔺 در این نوشتار #با_ما_همراه_باشید تا با #حقوق_مادر در #رساله_حقوق_امام_سجاد (ع) آشنا شوید.
👇👇👇👇👇
💥☄💥☄💥☄💥☄💥
☄
⭕️ #ربا و اثرات سوء بر نظام اقتصادی اسلام
🔶در میان بحثهای اقتصاد اسلامی، #ربا از اهمیت ویژهای برخوردار است، زیرا از یک طرف یکی از عمدهترین تفاوتهای اقتصاد اسلامی و سرمایهداری است و از طرفی دیگر وجود و عدم آن میتواند نقش تعیینکنندهای در سیاستهای اقتصادی داشته باشد. #حرمت_ربا در اسلام به حدی است که برخی #آیات_قرآن ربا را به صراحت، #جنگ_با_خدا میدانند.
🔺آنچه در این نوشتار مورد نظر قرار گرفته، توجه به #آثار_فردی و #اجتماعی ربا در جامعه است. #با_ما_همراه_باشید.
👇👇👇👇👇
💠ترک کار خیر و قرض دادن
🔷با #رواج_ربا در بین مردم یک جامعه، مهمترین چیزی که از این جامعه خواهد رفت، #دادن_قرض و وامهای قرضالحسنه است. از بین رفتن مهر و محبت و عاطفه و حس احسان و کمک به دیگران یکی از #آثار_سوء_ربا است. با رواج این نوع کسب سود، دیگر تنها ملاک برای کمک به دیگران و قرض، دریافت سود بیشتر خواهد شد که در این شرایط دیگر #روابط_انسانی و عاطفی #به_سمت کمرنگ شدن و #نابودی خواهد رفت.
💠راکد ماندن تولید و فعالیت اقتصادی
🔷با رواج ربا، صاحبان سرمایه به جای سرمایهگذاری در امر تولید، با توجیه ریسک بالای تولید و امکان از دست رفتن سرمایه، به ربا روی خواهند آورد؛ چرا که پرداخت ربا را برابر با امنیت سرمایه و تضمین سود از پیش توافق شده میبینند. از طرفی هم شخص دریافتکننده با توجه به سودی بالایی که قرار است پرداخت کند، حتی اگر کار تولیدی و اقتصادی خوبی را هم با آن انجام دهد، چندان موفق نخواهد شد، زیرا سود حاصل از تولید به جای صرف در تولید به ربا تبدیل خواهد شد.
💠افزایش فاصله طبقاتی
🔷 #ربا منجر به #افزایش_فاصله_طبقاتی در جامعه خواهد شد و این به دلیل نرخ بالای سودی است که قرضدهنده از قرضگیرنده مطالبه میکند و این نرخ در برخی موارد به بیش از نرخ تورم نیز افزایش مییابد و همین امر سبب میشود تا قرضگیرنده برای مدت زیادی بدهکار و بدون پسانداز بماند، اما از طرف دیگر قرضدهنده با توسل به این حربه از منفعت و سود بیشتری در ظاهر برخوردار میشود.
💠تورم
🔷یکی از عوامل بروز تورم در جامعه افزایش هزینههای تولید است. مسلما وقتی تولیدکننده در قرارداد خرید اعتباری مجبور به پرداخت ربا و سود غیر متعارف به قرضدهنده شود، باید این افزایش هزینه را به نوعی جبران کند و طبعا این امر منجر به افزایش قیمت کالا و در نتیجه #افزایش_نرخ_تورم در جامعه خواهد شد.
👇👇👇👇👇
🔷آیات شریفه «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ اتَّقُواْ اللّهَ وَذَرُواْ مَا بَقِیَ مِنَ الرِّبَا إِن کُنتُم مُّؤْمِنِینَ؛ اى کسانى که ایمان آوردهاید، از خدا پروا کنید و اگر مؤمنید، آنچه از ربا باقى مانده است، واگذارید»[بقره، ۲۷۸] و «فَإِن لَّمْ تَفْعَلُواْ فَأْذَنُواْ بِحَرْبٍ مِّنَ اللّهِ وَ رَسُولِهِ وَ إِن تُبْتُمْ فَلَکُمْ رُؤُوسُ أَمْوَالِکُمْ لاَ تَظْلِمُونَ وَلاَ تُظْلَمُونَ؛ و اگر (چنین) نکردید، بدانید به جنگ با خدا و فرستاده وى، برخاستهاید و اگر توبه کنید، سرمایههاى شما از خودتان است. نه ستم میکنید و نه ستم میبینید»[بقره، ۲۷۹]، دو نمونه کامل از مذمت ربا در احکام و جامعه اسلامی است.
⭕️ #ربا_چیست ؟
🔷قانونگذار در مادهی ۵۹۵ قانون مجازات اسلامی عنوان میدارد که: «هر نوع توافق بین دو یا چند نفر تحت هر قراردادی از قبیل بیع، قرض، صلح و امثال آن که جنسی را با شرط اضافه با همان جنس مکیل و موزون معامله نماید یا زائد بر مبلغ پرداختی، دریافت نماید، #ربا محسوب میگردد و جرم شناخته میشود. مرتکبین اعم از ربا دهنده، ربا گیرنده و واسطهی بین آنها علاوهبر رد اضافه به صاحب مال به شش ماه تا سه سال حبس و تا ۷۴ ضربه شلاق و نیز معادل مال مورد ربا به عنوان جزای نقدی محکوم میگردند.»
🔷 #ربای_قرضی یعنی قرضی که شرط شود همراه با مقداری بیشتر از قرض گرفته شده، پس داده شود. مثلا ۱۰۰ هزار تومان به کسی قرض داده شود و پس از مدتی ۱۱۰ هزار تومان پس گرفته شود. این نوع ربا، امروزه بسیار رایج است که مواردی از جمله پول بهرهای، وام با سود مشخص، سرمایهگذاری با سود مشخص و... در این دسته قرار دارند.
⭕️آثار منفی ربا در نظام اقتصادی
🔷 #آثار_منفی_ربا در نظام اقتصادی و بطن جامعه را میتوان در قالب نکاتی نظیر، #ترک_کار_خیر و قرض دادن، #راکد_ماندن_تولید و فعالیت اقتصادی، #افزایش_فاصله_طبقاتی و #افزایش_تورم در جامعه عنوان کرد.
👇👇👇👇👇
⭕️اقتصاد در بند ربا
🔷یکی از اصلی ترین معضلاتی که #ربا در جامعه ایجاد میکند به این موضوع بر میگردد که برخی تولید کنندگان جهت جذب نقدینگی در مسیر تولید مجبور به گرفتن ربا میشوند. هم اکنون با وجود بهره ثابت (ربا) در اقتصاد، تمام #طرحهای_تولیدی که درصد بازده آن ها نسبت به اصل سرمایه مورد نیاز کمتر از نرخ معمول ربا در بازار باشد #مطلقا_اجرا_نخواهد شد، در حالی که اگر ربا در کار نباشد هر کاری که درصد بازده آن، عدد مثبتی (هر قدر هم کوچک) را نشان دهد به وجود می آید و در نتیجه کارهای بیشتری در جامعه تولید میشود که منافع آن برای اقتصاد سالم، از تمام جهات میباشد.
🔷بنابر آنچه بیان شد اولین مسئله ای که ربا در جامعه شکل میدهد عدم روی آوردن مردم برای تولید میباشد. با توجه به آنکه #با_افزایش_ربا، دیگر پول های سرگردان به سمت #تولید نرفته و وابستگی به سراغ چنین جوامعی خواهد آمد. ربا با سست کردن پایه های تولید در هر کشوری بزرگ ترین ضربه به آن جامعه را خواهد زد. از دیگر سو، #ربا نه تنها رونق اقتصادی را در پی ندارد، بلکه با افزایش بازده بخش غیر حقیقی اقتصاد یا بخش پولی #باعث_رکود در جامعه خواهد شد. بخش حقیقی اقتصاد به دلیل آنکه بازده کمتری نسبت به فعالیت های سوداگرانه دارد در نظر افرادی که دارای سرمایه پولی هستند دارای جذابیت کمتری بوده و نقدینگی سرگردان در جامعه به سمت بازارهای غیر رسمی از جمله ربا خواهد رفت.
💠سخن آخر
🔷امروز اگر شاهد #فاصله_طبقاتی هستیم، اگر شاهد #بیثباتی در نظام اقتصادی هستیم، اگر ثروت در دست عده و گروه خاصی انباشته شده است، اگر #افراد_فقیر و آسیبپذیر روز به روز اوضاع اقتصادی بدتری را تجربه میکنند، اگر شاهد #وضع_نامناسب_کسب_و_کار و تولید هستیم، اگر امروز واسطهگری و دلالی جای خود را به تولید داده است، بیشک ربا و سیستم ربوی در بروز این وضعیت به طور مستقیم و غیرمستقیم نقش دارد
|منبع: وبسایت راسخون به نقل از: ۱)خبرگزاری بین المللی قرآن / ربا و اثرات سوء بر نظام اجتماعی و اقتصادی اسلام و ۲) وبسایت تبیان / ربا با اقتصاد چه میکند؟