وام صفر درصد برای اهل سنت!؟
برخلاف برخی شایعات مطرحشده، این طرح محدود به اهل سنت نبوده و تمامی مشتریان بانک در استانهای آزمایشی میتوانند از آن بهرهمند شوند.
طبق اعلام برخی از خبرگزاریها، بانک قرض الحسنه مهر ایران در طرحی با عنوان «وفاق مهر» قرار است وام قرض الحسنه با بهره صفر درصد به برادران اهل سنّت اعطا کند.
این مطلب واکنشها و نقدهای بسیاری را به دنبال داشته و عمده نقدها هم به سمت رئیس جمهور و دولت است. منتقدان میگویند که این طرح تبعیضی علیه شیعیان و سایر اقلیتهای دینی در کشور است.
اما حقیقت ماجرا چیز دیگری است:
توضیحات ارائه شده از سوی روابط عمومی بانک مهر ایران:
1⃣ طرح «وفاق مهر» به هیچ عنوان محدود به اهل سنت نبوده و همه مشتریان بانک در استانهای پایلوت، امکان بهرهمندی از آن را دارند و در صورت موفقیت طرح، در همه کشور این طرح اجرایی خواهد شد.
2⃣ بانک قرضالحسنه مهر ایران یک بانک خصوصی است که ۱۰ بانک سهامدار آن هستند و بههیچوجه از منابع بودجه عمومی یا اعتبارات دولتی استفاده نمیکند.
3⃣ این طرح در راستای توسعه بانکداری اسلامی و تسهیل دسترسی عموم مردم به تسهیلات قرضالحسنه است.
#نشست_برخط
#لایو
📜 با موضوع: انقلاب اسلامی ایران، انقلاب امید، عصر بیداری
🎥 سخنران: کریم اسفندیاری، کارشناس سیاسی
⏳ زمان : شنبه ۱۳ بهمن ماه ۱۴۰۳
ساعت ۱۹:۳۰
📱 بستر: پیامرسان روبیکا
💫 لینک شرکت):
https://rubika.ir/parras_ir
نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان بوشهر(شهرستان دشتستان)
🔰 ایران و تصویر ایران
🔻در مباحث مربوط به سواد رسانه میخوانیم که ما دو جهان داریم؛ جهان واقعی و جهان رسانهای. اما حقیقت این است که مردم برای درک بهتر و بیشتر جهان واقعی به جهان رسانهای پناه میبرند. حال سؤال این است که در سایه این پناه بردن از جهان واقعی دور میشوند یا به آن نزدیکتر میشوند؟
در جهان رسانه با تصویر مواجه هستیم، اما در جهان واقعی با خود پدیده که نقش آیینگی دارد مواجه هستیم
🔹حال سؤال اساسی این است که تصویری که از ایران درک میکنیم چقدر خود ایران واقعی است؟ آیا امکان دارد ایران واقعی از ایران رسانهای بهتر باشد؟ در چنین مواقعی خواهیم شنید که ما داریم در این کشور زندگی میکنیم، واقعیت را لمس میکنیم و این واقعیت ارتباطی با رسانه ندارد!
🔹رهبر معظم انقلاب از شکستن محاصره رسانهای کشور سخن گفتهاند و این همان تصویر ایران است که با خود ایران فاصله دارد. تصویر ایران بعضاً به صورت حرکت رودخانهای است، یعنی کسی جرئت نمیکند خلاف آب حرکت کند که میترسد رسوا شود. موجی راه میافتد و خروج از این موج پرهزینه میشود. آنچه به عنوان مثال در ذیل میآید واقعیت ایران است یا تصویر ایران؟
1⃣در جهان امروز تصویر ایران در مواجهه با جهان و خصوصاً غرب و همسایگان، چهرهای جنگی است. ایران با همه دنیا دعوا دارد، حیاتش در دعواست، با همه درگیر است...؛حال آنکه تصویر واقعی ایران این است که این کشور ۲۸۶ سال است (از پایان حکومت نادر در سال ۱۱۶۰ ه) به هیچ کشوری حمله نکرده است. هیچ جنگی را آغاز نکرده است. بلکه صرفاً از خود دفاع کرده است.درعین حال یا اشغال یا تجزیه شده است
2⃣تصویر دیگر ایران دشمنی با غرب یا غربستیزی است. این را روشنفکران داخلی نیز باور دارند.حال به عالم واقعیت برویم. ایران در این ۴۵ سال کدام ظلم را علیه انگلیس، فرانسه، آلمان و حتی امریکا کرده است؟ اصلاً ما با آنها چکار داریم؟ آنها ما را رها نمیکنند و خواستار رفتاری از ما هستند که با استانداردهای غرب منطبق باشد. ما صرفاً این را نمیپذیریم، اما آنها تحریم میکنند و همه هم میدانند که تحریم با قواعد بینالمللی منطبق نیست، اما مطالبه رفع تحریم نیز غرب ستیزی ایران محسوب میشود
3⃣ تصویر ایران۸۸میلیون فقیر مفلوک و گرسنه را که در حداقلها ماندهاند نشان میدهد. آیا این تصویر واقعی است؟ کسی جرئت میکند برخلاف این تصویر سخن بگوید؟ همه اسناد نشان میدهد حدود ۳۰میلیون نفر از مردم در مراتب تنگنای اقتصادی هستند، اما شما یک نفر پیدا نمیکنید که از سطح زندگی و درآمد خود راضی باشد. آنان که پرخورند، طلبکارند، آنان که ندارند(روستاها) آرامتر وکمادعاتر
4⃣ تصویر ایران این است که همه مدیران کشور دزد و فاسد هستند، هزاران آقازاده فاسد داریم. رسماً میگویند ۴هزار آقازاده فقط در لندن داریم. تاکنون دیدهاید کسی ۲۰ نفر را نام ببرد و فساد آنان را - فراتر از سوءظن و تحلیل- اثبات کند؟ اما تصویر به گونهای است که اگر شما منکر شوید(مانند حرکت برخلاف رودخانه است) خود نیز متهم به دزدی و همسویی با دزد خواهیدشد
5⃣ تصویر مذاکره را ببینید،امریکا از برجام خارج شده و مجدد وزیر خارجه دولت روحانی درخواست مذاکره کرده است و ترامپ به فارسی نوشته است «نه مرسی» و همین چهار شنبه ۱۱ بهمن ۱۴۰۳ عراقچی و پزشکیان هر دو درحیاط دولت به خبرنگاران گفتند هیچ پیامی مبنی بر مذاکره از امریکا دریافت نکردهایم. حال تصویر چیست؟ ایران از سر سیری تن به مذاکره نمیدهد و مردم هم گرسنهاند! و اصلاً برایش مهم نیست و علت خروج ترامپ از برجام - به عنوان سندحقوقی جهانی- را هم به تعرض به سفارت عربستان، مقاله فلانروزنامه و نظر فلان امام جمعه ارجاع میدهندتا امریکا را تبرئه نمایند
6⃣مثال دیگر ایرانیان خارج از کشور است. مرتب میشنوید فضا را برای بازگشت مهیا کنید،چرا فلانی نیامد و آنجا مرد؟ اما واقعیت این است که هیچکس را جمهوری اسلامی از ایران اخراج نکرده است و هیچکس را نام نمیبرندکه خواسته است برگردد و اجازه نداده باشند و هر هفته صدها ایرانی میآیند و میروند، اما بنابر «الخائن خائف» برخی خودشان نمیآیند، اما تصویر این است که آنان را راه نمیدهند!
7⃣وقتی از مجامع جهانی میشنوند ایران اقتصاد ۲۲ یا ۲۳جهان است به هم میریزند، چون تصویر ایران در انتهای جدول جهانی است و هزار دلیل میتراشند تا واقعیت جای خود را به تصویرندهد
همه اینها به این معنا نیست که در مدینه فاضله هستیم، مشکلات جدی داریم و بر کسی پوشیده نیست، اما شما در ایران محاصره شده اقتصادی و رسانهای هزار مؤلفه منفی میبینید، اما یک نقطه مثبت نمیبینید
🔹جهاد تبیین یعنی تمرکز بر این موارد نه تمرکز بر تپق زدن کلامی فلان مسئول و مسائل فاقد اولویت
✍دکتر عبدالله گنجی
🔰اختلافنظر معاونان رئیسجمهور دربارۀ رشد ۸ درصدی
🔸دیشب انصاری معاون حقوقی رئیسجمهور گفته: رشد ۸ درصدی در اقتصاد حداقل ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری ارزی نیاز دارد. اما نمیشود با بخش عظیمی از کشورها ارتباط نداشته باشیم و به این رشد برسیم.
🔸این در حالی است که همزمان معاون اجرایی در توییتی نوشت: عمیقاً باور داریم که تنها راه عبور از گردنههای سخت اقتصادی، مشارکت فعال سرمایهگذران بخش خصوصی در عرصههای مختلف تولید است.
🔸پیش از این عارف نیز اعلام کرده بود: برای دستیابی به رشد ۸ درصدی مندرج در برنامه هفتم توسعه، باید به ظرفیتهای داخلی بهویژه جوانان نخبه و بخش خصوصی توانمند تکیه کنیم.
🔸امروز روزنامۀ اعتماد به مدیر مسوولی حضرتی، رئیس شورای اطلاعرسانی دولت نیز طی یادداشتی نوشت: از سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۹ رشد اقتصادي ما حدود صفر بوده است.
🔸این روزنامه با این استدلال به دنبال اثبات این گزاره است که اگر سرمایهگذاری خارجی صورت نگیرد وضعیت شبیه دوران دهه ۹۰ و دوران ریاستجمهوری حسن روحانی خواهد شد.
🔸این در حالی است که در ۳ ساله ریاست جمهوری شهید رئیسی و بدون آنکه تغییر خاصی در مناسبات اقتصادی کشور نسبت به دهه ۹۰ شکل بگیرد رشد اقتصادی طی بازه کوتاهی از ۰ درصد به حدود ۵ درصد رسیده بود.
🔸البته باید یادآوری کرد که در این سه سال بحران های بزرگی در سطح جهان از جمله جنگ اوکراین و غزه و همینطور در سطح داخلی اغتشاشات ۱۴۰۱ نیز جریان داشت.خبرگزاری فارس
چند نکته مهم در این دور از مرحله تبادل اسرا:
1⃣ اسنادی که اسرای آزادشده اسرائیلی قبل از تحویل به صلیب سرخ امضا میکنند، شامل تعهدی مبنی بر عدم بازگشت به خدمت در ارتش اشغالگر صهیونیستی و عدم مشارکت در جنگ علیه فلسطینیان است.
2⃣ قسام تصویری از رعیم را در منطقه تبادل قرار داده است. همان شهرکی که دلاوران مقاومت در روز 7 اکتبر آن را فتح کردند.
3⃣ استفاده مجدد از سلاحهای به غنیمت گرفته شده اسرائیلی، بار دیگر پیامی آشکار به تلآویو است. با خودرو و سلاحهایتان، اسرایتان را برگرداندیم.
4⃣ نمایش سلاحی مانند غول و یاسین 105، خاطرات تلخی را برای صهیونیستها تداعی میکند. اینکه ما ایستادهایم، با همان تسلیحات و همان استواری.
محتوای ثامن برادران کاشان
🔰 شوک ترامپ به ضدانقلاب 🔹صدور دستور از کاخسفید برای قطع همه کمکهای خارجی آمریکا، شوک سنگینی بر
🔰ساده اندیشی برخی داخلیها در برابر یک اقدام ترامپ/ ماجرا چیست؟
اخیراً برخی رسانه ها خبر دادند که دونالد ترامپ در یکی از فرمانهای اجرایی که امضا کرد تمام کمکهای خارجی آمریکا را به مدت ۹۰ روز تعلیق کرده است. او سه ماه برای بازبینی این کمکها فرصت خواسته است. آن گونه که بی بی سی فارسی بیان کرده، دهها نهاد حقوق بشری و توسعه دمکراسی و رسانههای فارسی زبان که درباره ایران کار میکنند تحت تأثیر این تعلیق قرار گرفتند و فعالیت آنها موقتاً محدود یا متوقف شده است.
اما چند نکته در این زمینه بخوانید:
یک: شاید برخی افراد به اشتباه گمان کنند که این اقدام علیه رسانه های ضد انقلاب به نوعی ارسال پیام مثبت از سوی ترامپ به ایران است؛ اما نکته مهم این است که این اقدام او در راستای یک دستور فراگیر است و اختصاص به جمهوری اسلامی ندارد. براساس گزارش بی بی سی، این کمکها که سال 2023 حدود ۷۰ میلیارد دلار بوده است به بیش از دویست کشور جهان، پانزده هزار نهاد و سازمان ارائه میشود. بنابراین، بازنگری در این سیاست و هدفمند کردن آن، اصلاً جای تعجب ندارد.
دو: این ممنوعیت کمک، حالت تعلیق دارد نه توقف حتمی؛ یعنی مدت زمانی مشخص شده است تا بازبینی و بررسی صورت گیرد و تصمیم گیری نهایی هنوز انجام نشده است.
سه: اگر در آینده نزدیک، پس از بررسی و بازنگری، کمک های آمریکا به برخی موسسات یا رسانه های ضدانقلاب قطع شد، این به معنای حسن نیت آمریکا و ترامپ نیست، بلکه به معنی تغییر روش و تاکتیک در ضربه زدن است. طبیعی است که آنها هم به دنبال خرج کردن در جایی هستند که به زعم خودشان، دستاورد و کارایی بیشتری دارد.
چهار: ترامپ همان کسی است که در دور اول ریاست جمهوری خود، از برجام خارج شد و تحریم های شدیدی علیه ایران وضع کرد. همین الآن هم موضوع گیری برخی افراد کابینه ترامپ، عمق دشمنی آنها با ایران را نشان می دهد. در همین انتخابات اخیر ریاست جمهوری آمریکا، اتفاقاً ضد انقلاب خارج نشین، از روی کار آمدن ترامپ بسیار خوشحال بودند.
پنج: رهبر انقلاب، ماه قبل در دیدار مردم قم با ایشان فرمودند: «بعضیها می گویند: شما که نسبت به آمریکا، نه حاضرید مذاکره کنید، نه حاضرید ارتباط برقرار کنید، [پس] چرا با کشورهای اروپایی ارتباط دارید؟ خب آنها هم مثل آمریکایند، چه فرقی می کند؟ خب همانطور که آنها سفارت دارند، این هم داشته باشد. نه، فرق هست [بین اینها]. فرقش این است که آمریکا اینجا تملک کرده بود، از کف او و قبضهی او بیرون کشیده شد؛ کینهی او نسبت به کشور و انقلاب، کینهی شتری است و به این آسانیها دستبردار نیست. این فرق می کند با فلان کشور اروپایی. بله، آن کشور اروپایی هم دوستِ عزیزکردهی ملت ایران نیست؛ این را ما میدانیم، بلدیم، اما این با آن خیلی فرق دارد».
شش: فارغ از تعلیق موقت کمک ها به برخی رسانه ها یا موسسات – با فرض اینکه واقعاً اینطور باشد -، به طور کلی، اینکه ترامپ و آمریکایی ها با برخی اقدامات، برای عده ای در داخل کشور، تور پهن کنند تا آنها را پای میز مذاکر بکشانند، به هیچ وجه بعید نیست؛ مخصوصاً که عده ای ساده اندیش در داخل کشور با حالت التماس، طرفدار مذاکره با آمریکا هستند و همین که با آمریکایی ها پشت یک میز بنشینیم، به اصطلاح، قند در دلشان آب می شود!
🔰امکانسنجی تحقق توسعه، با پیشفرض ادامه پهلوی
🔶 در چهل و ششمین دهه فجر پیروزی انقلاب اسلامی، همچنان این سوال اساسی طرح می شود که اگر رژیم پهلوی ادامه می یافت می توانستیم شاهد پیشرفت های علمی، تاسیسات نیروگاهی، پتروپالایشگاهی و کشتی سازی و ... به صورت "درونزا" باشیم یا خیر؟ پاسخ قطعا منفی است. علت را باید در نگرش پهلوی به مقوله توسعه جستجو کرد. توسعه متفاوت است با رشد اقتصادی. رشد اقتصادی به معنای رشد تولید و خدمات در یک کشور است و می تواند برونزا باشد و توسط دیگران حاصل شود اما توسعه مقوله ای درونزا به معنای توان آباد کردن می باشد.
🔸رژیم پهلوی در صورت تداوم، با فروش دلارهای نفتی و وارد کردن کارخانه، ما را به پیشرفت اقتصادی می رساند اما هیچگاه ما را به توسعه اقتصادی نمی رساند. چرا که رویکرد پهلوی در حوزه اقتصاد به جای استحکام ساخت درونی قدرت، به معنای تقویت مولفه های تولید داخل و درونزا نمودن آن، واردات کالا و کارخانه با دلارهای نفتی بود. برای مثال آنچه به عنوان صنعت در قالب ذوب آهن اصفهان، صنعت هسته ای، گسترش بنادر و .... به ایران آمد، هیچ گاه همراه با انتقال تکنولوژی و فنآوری نبود و اتفاقا شرکت های غربی در قبال دلارهای نفتی که از ایران دریافت می کردند، صرفا به انتقال تجهیزات پرداختند و هیچگاه اجازه نمی دادند مهندسان ایرانی در قامت فهم تکنولوژی آنها حضور یابند. صنعتی شدن در دوران پهلوی از طریق فروش نفت بود. نفت بفروش، کارخانه و مهندس اجاره ای وارد کند.
🔸 توسعه اقتصادی در شرایطی حاصل می شود که برنامه ریزی ها در چاچوب منافع کلان آن کشور تدوین شوند. اما آنجه در پهلوی شاهد هستیم کاملا در مغایرت با این مسئله است. امریکا ایران را در تمام عرصه ها به خود وابسته کرده و شأنیتی به غیر از تامین نفت خام برای ایران قائل نبود.
🔸رویکردهایی که ایران قبل از انقلاب در پیش گرفته بود منطبق بر الگوی حامی_پیرو بود و اساسا در این الگو نقشی که برای ایران تعریف کرده بودند، هیچ گاه نمی توانست ایران را از حیث رویکردها در مسیر توسعه قرار دهد. ضمن اینکه داشتن اعتماد به نفس در ایران و ایرانیِ زمان پهلوی در قالب فرهنگ غربزدگی و آنچه پهلوی به دنبال آن بود، به کلی نابود شده بود.
🔸موتور توسعه اقتصادی علم است. صنعت هسته ای، نفت و بسیاری از علوم از چندین دهه قبل از انقلاب رخ برآورده بودند ولکن تولیدات علمی در دانشگاه های ایرانی در آن زمان در حداقل ممکن بود. کشوری با این سطوح پایین علمی چگونه می توانست به توسعه اقتصادی دست یابد؟
🔺بنابراین پهلوی با ان رویکردها نمیتوانست ایران را به توسعه برساند؛ اما جمهوری اسلامی رویکردها را تغیر داد تا بستر رسیدن به توسعه درونزا حاصل شود. این روند تا ابتدای دهه نود به خوبی پیش رفت. اما در این دهه ما وارد چالش هایی شدیم که مسیر پیشرفت کشور را با کندی مواجه نمود. بررسی این چالش ها نشان میدهد که همه آنها ریشه در رویکردی دارد که در دهه نود در پیش گرفتیم. رویکردی که از درونزابی اقتصاد فاصله گرفت و به سمت شرطی سازی آن به سیاست در قالب مذاکرات هستهای سوق داده شد و کشور را معطل برخی تصمیمات سیاست خارجی ساخت.
✍ علی محمدی کارشناس مسائل اقتصادی
#فجر_انقلاب
1_16741672121.pdf
913.2K
🇮🇷﷽🇵🇸
📝 نشریه الکترونیکی | جمهوری اسلامی کارآمد یا ناکارآمد
🍃🌹🍃
#تبیین_کنید | #دهه_فجر
1_9413116403.pdf
1.71M
🇮🇷﷽🇵🇸
📝تبیین کنید | « راز ماندگاری انقلاب اسلامی در بیانات رهبر معظم انقلاب »
🍃🌹🍃
💠 این کتاب مجموعهای از بیانات رهبری پیرامون عوامل تداوم و استمرار انقلاب اسلامی می باشد که در پنج فصل جمع آوری شده است.
#ایران_قوی | #دهه_فجر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☕️ یک فنجان معرفت ؛ رَهبریهای رهبر
🔅رهنمود امروز : آنچه باقی میماند آن چیزی است که برای خدا باشد...
#کلام_ولایت