بسم الله الرحمن الرحیم
📋 دلیل اختلاف روزی افراد؛ اشاره ابتدایی آیه به افرادی است که کسان دیگری را برای پیامبری مناسب می دانستند. قرآن خواسته آنها را رد می کند. چون قرار نیست آنها رحمت خدا را بین دیگران تقسیم نمایند. سپس تاکید می کند که معیشت خود آنها توسط خدا رقم می خورد. سپس خداوند نکته جالبی درباره اختلاف میزان روزی انسانها بیان می فرماید. زندگى بشر يك زندگى دسته جمعى است، و اداره اين زندگى جـز از طـريـق تـعـاون و خدمت متقابل امكانپذير نيست ، هر گاه همه مردم در يك سطح از نظر زنـدگـى و اسـتـعـداد، و در يـك پـايـه از نـظـر مـقـامـات اجـتـمـاعـى بـاشـنـد اصـل تـعـاون و خـدمـت بـه يـكـديـگـر و بـهـره گـيـرى هـر انـسـانـى از ديـگـران متزلزل مى شود. تفاوت ها هست تا انسان ها برای یکدیگر کار کنند. بنابراين نبايد اين تفاوت آنها را بفريبد، و آن را معيار ارزشهاى انسانى پندارند.
🔷 آیه روز:
أَهُمْ يَقْسِمُونَ رَحْمَتَ رَبِّكَ نَحْنُ قَسَمْنَا بَيْنَهُمْ مَعِيشَتَهُمْ فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَ رَفَعْنَا بَعْضَهُمْ فَوْقَ بَعْضٍ دَرَجَاتٍ لِيَتَّخِذَ بَعْضُهُمْ بَعْضًا سُخْرِيًّا و َرَحْمَتُ رَبِّكَ خَيْرٌ مِمَّا يَجْمَعُونَ (زخرف / آیه 32)
🔶 ترجمه:
آيا آنها رحمت پروردگارت را تقسيم ميكنند؟ ما معيشت آنها را در حيات دنيا در ميان آنان تقسيم كرديم و بعضي را بر بعضي برتري داديم تا يكديگر را تسخير و با هم تعاون كنند، و رحمت پروردگارت از تمام آنچه جمع آوري ميكنند بهتر است.
#اجتماعی ، #نبوت ، #روزی ، #اختلاف_طبقاتی
[ عکس ]
🌾🇮🇷🌻 ﷽ 🌻🇮🇷🌾
🌾 بصائر علوی
🌹 #امیرمومنان فرمودند:
♦️"سوگند به خدايی که دانه را شکافت و جان را آفريد،
➖ اگر حضور فراوان بيعت کنندگان نبود و ياران حجّت را بر من تمام نمی کردند
➖و اگر خداوند از علماء عهد و پيمان نگرفته بود که در برابر شکم بارگیِ ستمگران و گرسنگیِ مظلومان سکوت نکنند،
⬅️مهار شتر خلافت را بر کوهان آن انداخته، رهايش می ساختم و آخر خلافت را با کاسه اوّل آن سيراب می کردم.
⏪ آنگاه می ديديد که دنيای شما نزد من از آب بينی بزغاله ای بی ارزش تر است.
📒 #نهج_البلاغه ،💫خطبه۳
#تخصص_تعهد
#مرد_میدان
#دولت_انقلابی
🆔 Eitaa.com/samenbr
🌾
🌻🌾
سؤال: چرا همه انبیاء نتوانستند جامعه الهی و توحیدی تشکیل دهند و فقط بعضی این امکان و توفیق را بدست آوردند؟
جواب این است که در همهجا موفقیتهایی که رهبران و بزرگان الهی به دست آوردند در گرو ایمان و صبر پیروانشان بوده، بدون برو برگرد.
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن
#جلسه_بیست_و_یکم
🇮🇷💐
💐
✅ یک خبر، یک تحلیل (۱۵)
💢 موضوع: دلم میخواست بشود و نشد ‼️
🍃🌻🍃
🌐 خبر:
🔻رئیسجمهور روحانی، پنجشنبه ۷ مرداد در آیین بهرهبرداری از طرحهای ملّی وزارت راه و شهرسازی، گفت: «لیست بلندی از کارهایی که دلم میخواست بشود و نشد در دست دارم... اگر تحریم نبود راهآهن سریعالسیر تهران- اصفهان انجام میشد... اگر برجام ادامه پیدا میکرد، ۲۰۰ هواپیمای نو وارد کشور میشد... چرا رئیسجمهور روحانی بعد از ۸ سال ریاست، اعتراف به ناکامی در تحقق لیست بلندبالایی دارد؟!
🌀 گزاره تحلیلی:
پاسخ به این ناکامی، مبتنی بر دو نگاه است:
1⃣ یک نگاه، نگرش خود رئیسجمهور و همفکران اوست که از روز اول، همهچیز را به برجام و تحریم گره زدند و همین دلبستگی و وابستگی، کمر لیست بلندبالای دکتر روحانی را شکست و به ناکامی کشاند.
2⃣ نگاه دوم، نگاه منتقدانی بود که بارها و بارها ضرورتسازی ساختگی را تذکر دادند، مضرات شرطی کردن اقتصاد کشور را دلسوزانه طرح و تبیین کردند و رها کردن دیو و دلبر سازی از ترامپ و بایدن را تا همین اواخر دولت مطالبه کردند؛ لکن رئیسجمهور محترم طی هشت سال تکیه بر کرسی ریاست قوه مجریه، با مقصرتراشی و حاشیهسازی، منتقدان و دلسوزان را با عباراتی همچون: «بیدین، حسود، کاسب تحریم، بی شناسنامه، بیسواد، عصر حجری، مزدور، ترسو، بیکار، دین نشناس، بزدل، فاسد، عقبمانده، تازه به دوران رسیده، هوچی باز و ...» نوازش کرد.
🔹 بیتوجهی به شعارهای انقلاب، کوتاه آمدن از ارزشها برای خوشایند غرب، ترس و خجالت و رودربایستی در مواضع انقلابی، نادیده گرفتن اصل ما میتوانیم، اکتفا به حداقلها و تخریب داشتهها، غفلت از جریان انقلابی، قبیله گرایی جناحی و بده بستانهای سیاسی و... همگی از عوامل اصلی عدم تحقق لیست بلندبالای دکتر روحانی است.
💠 نکته پایانی:
🔺در شهریورماه سال ۹۲ و در نخستین دیدار هیأت دولت یازدهم با رهبر معظم انقلاب، ظرفیتها و امکانات داخل کشور بهعنوان کلید حل مشکلات وعدم اعتماد و امید نبستن به خارج، از محورهای مهم سخنرانی مقام معظم رهبری بود. در آخرین دیدار نیز که اخیراً رقم خورد، کمتوجهی به آن توصیهها و تذکرات مداوم بعدی رهبر معظم انقلاب، امروز مایه درس عبرت برای دولتمردان آینده، همه فعالان در صحنه سیاسی کشور و ثبت در تاریخ شد: «در این دولت معلوم شد که اعتماد به غرب جواب نمیدهد و آنها کمک نمیکنند و هر جا که بتوانند ضربه خواهند زد... هر جا که کارها را منوط به غرب و مذاکره با آن و آمریکا کردید، ناموفق بودید و هر جا که بدون اعتماد به غرب، حرکت و از آنها قطع امید کردید، موفق بودید و پیش رفتید»
✍ حسین عباسیان
#یک_خبر_یک_تحلیل
#روشنگری
#ثامن
💐
🇮🇷💐
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
روزمان را با#قرآن آغاز کنیم
🌲👇غذر خواهی جناب روحانی در پیشگاه ملت به علت تقصیرات پذیرفته است؟!
النحل
ثُمَّ إِنَّ رَبَّكَ لِلَّذِينَ عَمِلُوا السُّوءَ بِجَهَالَةٍ ثُمَّ تَابُوا مِن بَعْدِ ذَٰلِكَ وَأَصْلَحُوا إِنَّ رَبَّكَ مِن بَعْدِهَا لَغَفُورٌ رَّحِيمٌ
ﺁﻥ ﮔﺎﻩ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭﺕ ﺑﻪ ﻛﺴﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﺍﺯ ﺭﻭﻱ ﻧﺎﺩﺍﻧﻲ ﻛﺎﺭ ﺯﺷﺖ ﻣﺮﺗﻜﺐ ﺷﺪﻧﺪ ، ﻭ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺁﻥ ﺗﻮﺑﻪ ﻛﺮﺩﻧﺪ ﻭ [ ﻣﻔﺎﺳﺪ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ] ﺍﺻﻠﺎﺡ ﻧﻤﻮﺩﻧﺪ ، [ ﻟﻄﻒ ﻭ ﻋﻨﺎﻳﺖ ﺩﺍﺭﺩ ] ﺯﻳﺮﺍ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭﺕ ﭘﺲ ﺍﺯ ﺁﻥ [ ﺗﻮﺑﻪ ﻭ ﺍﺻﻠﺎﺡ ] ﺑﺴﻴﺎﺭ ﺁﻣﺮﺯﻧﺪﻩ ﻭ ﻣﻬﺮﺑﺎﻥ ﺍﺳﺖ .(١١٩)
🔸 امام خامنه ای
«برادران عزيز! بعضى از كارها توبه دارد، بعضى از كارها توبه هم ندارد؛ چون اصلاحش ممكن نيست. شما ببينيد در قرآن كريم بعد از «إِلَّا الَّذِينَ تابُوا»، در موارد متعدّدى دارد: «وَ أَصْلَحُوا»؛ گاهى توبه نسبت به كار شخصى ماست. در مسائل فردى، كار اشتباه و غلطى از ما سر مى زند، بعد هم به خداى متعال عرض مى كنيم: پروردگارا! اشتباه كرديم، غلط كرديم. اين تمام مى شود و مى رود. (اما) يك وقت است كه اين كار در صحنه جامعه تأثير مى گذارد؛ واقعيتى را به وجود مى آورد يا از بين مى برد؛ توبه ی اين، به اين است كه آن را اصلاحش كنيم. مگر ممكن است هميشه «اصلاح» كرد؟ مگر در همه موارد ممكن است آب رفته را به جوى بازآورد؟»(۷۹/۳/۲۹)
جامعه اسلامی آن روزی که جُند خدا باشد، پیش میرود، آن روزی که عقب میماند، جُند خدا نیست، سپاه خدا نیست، لشکر خدا نیست.
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن
#جلسه_بیست_و_یکم
۲۵۳.mp3
4.96M
🇮🇷💐
💐
✅ #بسته_خبری
1⃣ سخنگوی شورای نگهبان: اعتبارنامه رییسجمهور منتخب در جلسه اخیر شورای نگهبان امضا و به حضور رهبر معظم انقلاب تقدیم شد.
2⃣ سخنگوی هیات منصفه دادگاه مطبوعات اعلام کرد پرونده حسامالدین آشنا به اتهام نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی با اکثریت آرا مجرم دانسته و همچنین مستحق تخفیف دانست.
3⃣ اتحادیه جهانی کشتی بابت اجرای فن سالتوی بینظیر محمدعلی گرایی در رقابت صبح امروزش برابر حریف کوبایی در المپیک، به او لقب شاهین داد.
#روشنگری
#ثامن
💐
🇮🇷💐
هدایت شده از سراج اندیشه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 پوشانندگی خدا
🔸علی صفایی حائری (عین صاد)
#علی_صفایی_حائری
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
🌐 www.serajnet.org
🆔 @serajnet
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
👇🌲۸سال دولت جناب روحانی بر مردم چگونه گذشت
النساء
وَلَا تُؤْتُوا السُّفَهَاءَ أَمْوَالَكُمُ الَّتِي جَعَلَ اللَّهُ لَكُمْ قِيَامًا وَارْزُقُوهُمْ فِيهَا وَاكْسُوهُمْ وَقُولُوا لَهُمْ قَوْلًا مَّعْرُوفًا
ﻭ ﺍﻣﻮﺍﻟﺘﺎﻥ ﺭﺍ ﻛﻪ ﺧﺪﺍ ﻣﺎﻳﻪ ﻗﻮﺍم ﻭ ﺑﺮﭘﺎﻳﻲ [ ﺯﻧﺪﮔﻲ ] ﺷﻤﺎ ﮔﺮﺩﺍﻧﻴﺪﻩ ﺑﻪ ﺳﺒﻚ ﻣﻐﺰﺍﻥ ﻧﺪﻫﻴﺪ ، ﻭﻟﻲ ﺁﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺩﺭﺁﻣﺪ ﺁﻥ ﺑﺨﻮﺭﺍﻧﻴﺪ ﻭ ﻟﺒﺎﺱ ﺑﭙﻮﺷﺎﻧﻴﺪ ﻭ ﺑﺎ ﺁﻧﺎﻥ ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺗﻲ ﺷﺎﻳﺴﺘﻪ ﻭ ﭘﺴﻨﺪﻳﺪﻩ ﺳﺨﻦ ﮔﻮﻳﻴﺪ .(٥)
پیام ها
1- سفيه، از تصرّف در مال خود ممنوع است،تاچه رسد به اموال جامعه «لا تُؤْتُوا السُّفَهاءَ»
2- مالى كه سبب برپا ماندن جامعه است، نبايد در اختيار سفيه باشد. أَمْوالَكُمُ الَّتِي ... قِياماً
3- حاكم شدن سفيه ، ضربهى اقتصادى به جامعه است و جامعه نست به اموال شخصى افراد حقّ دارد. «أَمْوالَكُمُ» به جاى «أموالهم»
در همان لحظهای که بر اثر شدت فشار و شدت ضربات دشمن، جبهه حق و جبهه دین احساس میکرد که حتما دیگر دارد نابود میشود و دشمن دارد غلبه پیدا میکند، در همان لحظه چون باز هم استقامت میکرد و باز هم تلاش میکرد، نصرت و یاری خدا فرا میرسید، این متن قرآن است.
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن
#جلسه_بیست_و_یکم
قسمتی از متن حکم رهبری
« امروز میهن عزیزمان، تشنهی خدمت و آمادهی حرکت جهشی در همهی عرصهها، و نیازمند مدیریتی با کفایت و جهادی و دانا و شجاع است که بتواند توانمندیهای آشکار و نهفتهی ملت، بویژه جوانان را که بسیار فراتر از مشکلات است، بسیج کرده و به میدان کار و تلاش سازنده آورد؛ موانع را از سر راه تولید بردارد؛ سیاست تقویت پول ملّی را بجِدّ دنبال کند، و قشرهای متوسط و پایین جامعه را که سنگینی مشکلات اقتصادی بر دوش آنها است، توانمند سازد؛ مدیریتی که با مشی فرهنگی خردمندانه، مسیر اعتلای مادی و معنوی ملت ایران را هموار کرده، حرکت کشور به سمت جایگاه شایستهاش را شتاب بخشد.»
توصیههای رهبر معظم انقلاب به دولت سیزدهم
رهبر معظم انقلاب در مراسم تنفیذ رئیسجمهور جدید، خطاب به دولت رئیسی نکاتی را تذکر دادند: 1- برنامه محوری: «در مسئله مهم و اساسی اقتصاد باید با برنامه پیش رفت. کارهای روزمره و پیشبینینشده مشکلی را حل نخواهد کرد». 2- زمانبر بودن حل مشکلات: «حل مشکلات اقتصادی زمانبر است و این را مردم عزیزمان میدانند، باید همت کرد این زمان را تا حد امکان کم کرد». 3- توجه به ظرفیتهای داخلی: «کمبودها و مشکلات زیاد است اما ظرفیتها زیادتر از مشکلات است. اگر ظرفیتها درست استفاده شود بدون تردید مشکلات را حل خواهد کرد».4- مردمی بودن: «یکی از کارهای مهمی که به مردمی بودن دولت کمک میکند، تعهد به گفتوگوی صادقانه و بدون پیرایههای سیاسی با مردم است. باید با مردم صادقانه حرف زد، مشکلات و راهحلها را گفت و توقعات را بیان کرد». 5- مبارزه جدی با فساد: «بسترهای فساد در قوه مجریه فراهم میشود و اینجا باید با آن مبارزه شود. اگر به معنای واقعی کلمه میخواهیم در کنار مردم باشیم باید با فساد و مفسد، بیامان مبارزه کنیم». 6- تعجیل در تشکیل دولت
▼حرف روز
ضرورت اصلاح نگاه در دولت سیزدهم
تردیدی نیست که دو سیستم سیاسی و اقتصادی در تعامل گستردهای نسبت به یکدیگر به سر میبرند و نظریات معطوف به تقدم هرکدام بر دیگری، بر وجهی از تقلیلگرایی گرفتار آمده است. بااینوجود جناب روحانی و تیم اقتصادی ایشان یک نگاه خاصی به این رابطه داشت و معتقد بود که باید از اقتصاد به سیاست یارانه داد. از همین منظر توسعه سیاست خارجی را مقدم بر اقتصاد و حتی عدالت اجتماعی میدانست و دال مرکزی اندیشه خود را تقویت رابطه با غرب از کانال برجام قرار داد. دولت اعتدال بهتبع این موضوع از دریچه برجام به اقتصاد مینگریست. این نوع مواجه با اقتصاد سه تأثیر فراگیر دارد: 1- اولین بازتاب این نوع نگاه به اقتصاد، شرطی شدن اقتصاد است. وقتی در دورههای مختلف، منتظر هستید تا تحولات سیاسی مختلف مثل برجام، کانال مالی اینستکس،FATF، انتخابات امریکا و ... وفق مراد شما پیش رود، قاعدتاً اقتصاد دچار تکانههای متعدد خواهد شد. 2- وابستهسازی اقتصاد به سیاست و برجام و منتظر سرمایهگذاران خارجی ماندن باعث شد تا از توانمندیهای داخل غفلت گردد و یا اینکه نادیده گرفته شوند. 3- آسیب دیگر شرطی شدن اقتصاد، افزایش ریسک سرمایهگذاری است. وقتی جناب روحانی به امید ریاست جمهوری بایدن و بازگشت دولت امریکا به برجام، وعده دلار ۱۵ هزارتومانی میدهد، چرا سرمایهگذار بیاید و بر اساس دلار ۲۵ هزارتومانی (مثلاً در بورس) سرمایهگذاری کند. درواقع در چنین شرایطی بنگاههای تولیدی و بخش خصوصی سرمایهگذار دچار انتظارات موهومی نسبت به آینده میشوند و قدرت تصمیمگیری را از دست میدهند. 4- از سوی دیگر وقتی پیام (وعده) بهبود اقتصاد از مسیر مذاکره و سیاست مخابره میشود، درواقع ناخواسته قدرت چانهزنی در میز مذاکره نیز از دست میرود. لذا تحریم کننده در اعمال تحریمهای خود مصرتر میشود و بر تداوم و تقویت تحریمها تکیه میکند تا در میز دیپلماسی امتیازهای بیشتری از حریف بگیرد.
نکته راهبردی: خطیرترین مأموریت اقتصادی دولت سیزدهم که بر اساس قانون از دیروز کار خود را آغاز کرد، میبایست اصلاح رابطه اقتصاد و سیاست باشد؛ اینکه نگاه تکبعدی به هرکدام از دو سیستم اقتصاد و سیاست نباید داشت؛ چون منجر به ضایع شدن فرصتها میشود. زیربنای هر برنامهای برای رفع مشکلات اقتصادی، باید بر روی توانمندیهای داخلی و حضور مردم قرار گیرد. به عبارتی باید نقطه ثقل اقتصاد از برجام خارج شود؛ البته این به معنای نادیده گرفتن مذاکره و رفع تحریمها نیست. (نویسنده: علی محمدی
▼گزارش روز
بازنده اصلی ماجراجویی علیه ایران!
به دنبال لفاظیهای مقامات صهیونیستی علیه ایران، روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» با انتشار سرمقالهای به مسئولان ارشد مستقر در تلآویو هشدار داده در جریان جنگ دریایی با ایران، با آتش بازی نکنند چراکه در هرگونه درگیری با ایران، اسرائیل طرف ضعیفتر است.
گزارههای تحلیلی: 1- پس از سانحه کشتی نفتکش صهیونیستی در دریای عمان، در حالی مقامات صهیونیستی آشکارا از حمله به کشتیهای ایرانی سخن میگویند که جمهوری اسلامی ایران، هرگونه تعرض به امنیت ملی خود را برنتابیده و در مقابله با تهدیدات خارجی بهویژه از سوی رژیم صهیونیستی و سایر کشورها و نیروهای متخاصم، ولو در شرایط دشوار تحریم هم که باشد، از قدرت مخربی در پاسخ به متجاوزان برخوردار است. ایران هرگز اجازه نمیدهد که موازنه امنیت، تهدید و وحشت که به لطف جبهه مقاومت علیه رژیم جعلی شکل گرفته است، با ماجراجوییهای صهیونیستی و شرکای غربی و عربیاش به هم بخورد. 2- مقامات صهیونیستی و همچنین برخی شرکای غربیاش ازجمله آمریکا و انگلیس در حالی ایران را متهم به دست داشتن در حمله به کشتی صهیونیستی میکنند که در دو سال گذشته 12 نفتکش ایرانی که به مقصد بنادر سوریه در حال حرکت بودند، توسط یگان تکاوری «شایتت ۱۳» رژیم جعلی صهیونیستی در دریای مدیترانه و سرخ مورد حمله قرار گرفتهاند. این نشان میدهد که «منشأ تنش» و بحرانآفرینی و هرگونه درگیری احتمالی در منطقه را باید در تلآویو جستجو کرد نه در تهران. 3- برخی کشورهای خارجی و پادوهای داخلی آنها مایلاند که اتفاقات در دریای عمان را به روی کار آمدن دولت جدید در ایران ربط دهند و آن را یکی از نتایج این دولت بدانند. دراینباره باید تأکید داشت، تغییر دولتها در ایران هیچ تأثیری در کاهش یا افزایش تقابل و تنش ایران و رژیم غاصب صهیونیستی ندارد. در دولتهای هاشمی، خاتمی، احمدینژاد و روحانی، حمایت از فلسطین و مقابله با رژیم صهیونیستی یکی از موضوعات کلیدی و کلان سیاست خارجی ایران بود و تلآویو نیز همیشه دنبال تنشزایی با ایران و اقدامات تروریستی علیه ایران بوده است، در دولت فعلی نیز همین روال ادامه خواهد یافت.
نکته پایانی: ایران از قدرت بازدارندگی بالا و توانمندیهای هوشمند و پیچیدهای در حوزههای مختلف امنیتی و نظامی برخوردار است. رژیم صهیونیستی که بیش از 90 درصد مایحتاج و کالاهایش از مسیرهای دریایی منتقل میشود، نباید ایران را به هدف گرفتن کشتیها و ناوگان حملونقل دریاییاش تهدید کند یا با همراهی واشنگتن و لندن درصدد تشکیل اقدام جمعی علیه ایران باشد. در هرگونه ماجراجویی، قطعاً صهیونیستها بازنده هستند. (نویسنده: حمید خوشآیند
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#طمع
فیلم سوراخ سیاه
محصولی بامحوریت طمع انسانست این فیلم ۳دقیقهای،با پایانبندی تکاندهندهاش،مخاطب را میخکوب میکنداین فیلم برنده ۴جایزه بینالمللی شد میتوان فیلم را از آثار موفق سینمای کوتاه دانست سوراخ سیاه در مغز انسان یا همان سیاه چاله طمع ست که هرگز پر نمیشود...
10 فرمان
آیات 51 تا 53 سوره مبارکه انعام
قُلْ تَعَالَوْا أَتْلُ مَا حَرَّمَ رَبُّکُمْ عَلَیْکُمْ أَلاَّ تُشْرِکُوا بِهِ شَیْئاً وَ بِالْوَالِدَیْنِ إِحْسَاناً وَ لاَ تَقْتُلُوا أَوْلاَدَکُمْ مِنْ إِمْلاَقٍ نَحْنُ نَرْزُقُکُمْ وَ إِیَّاهُمْ وَ لاَ تَقْرَبُوا الْفَوَاحِشَ مَا ظَهَرَ مِنْهَا وَ مَا بَطَنَ وَ لاَ تَقْتُلُوا النَّفْسَ الَّتِی حَرَّمَ اللَّهُ إِلاَّ بِالْحَقِ ذٰلِکُمْ وَصَّاکُمْ بِهِ لَعَلَّکُمْ تَعْقِلُونَ(51/انعام)
وَ لاَ تَقْرَبُوا مَالَ الْیَتِیمِ إِلاَّ بِالَّتِی هِیَ أَحْسَنُ حَتَّى یَبْلُغَ أَشُدَّهُ وَ أَوْفُوا الْکَیْلَ وَ الْمِیزَانَ بِالْقِسْطِ لاَ نُکَلِّفُ نَفْساً إِلاَّ وُسْعَهَا وَ إِذَا قُلْتُمْ فَاعْدِلُوا وَ لَوْ کَانَ ذَا قُرْبَى وَ بِعَهْدِ اللَّهِ أَوْفُوا ذٰلِکُمْ وَصَّاکُمْ بِهِ لَعَلَّکُمْ تَذَکَّرُونَ(52/انعام)
وَ أَنَ هٰذَا صِرَاطِی مُسْتَقِیماً فَاتَّبِعُوهُ وَ لاَ تَتَّبِعُوا السُّبُلَ فَتَفَرَّقَ بِکُمْ عَنْ سَبِیلِهِ ذٰلِکُمْ وَصَّاکُمْ بِهِ لَعَلَّکُمْ تَتَّقُونَ(53/انعام)
🌲چنانکه گذشت در آیه نخست و دو آیه سپس تر، مجموعه با 10 سفارش الهی مواجهیم . پنج مورد نخست آن که در کریمه 51 آمده عبارتند از:
ممنوعیت شرک، لزوم نیکى به پدر و مادر، ممنوعیت فرزندکشى، ممنوعیت اعمال زشت آشکار و پنهان و ممنوعیت آدمکشى.
🌲در کریمه 52 نیز 4 دستورالعمل به شرح زیر آمده:
عدم دست درازی به اموال یتیمان، پرهیز از کم فروشی و رعایت عدالت در مکیال و میزان، سخن گفتن از روی عدالت و انصاف (خاصه در هنگام شهادت و داوری) و پایبندی به پیمان های الهی.
🌲و آخرین توصیه الهی که در آیه 53 آمده عبارت است از: پیروی از این احکام و قوانین الهی که از آن تعبیر به «صراط مستقیم» شده است
🌾آیه الله رئیسی این ده فرمان را بومی سازی کنند، در جهت تحقق دولت اسلامی
گمان نکنیم چون حرف ما حق است، پس لازم نیست تلاش کنیم در راهش. فکر نکنیم چون داعیه ما قرآن است، پس خود خدا قرآن را پیش خواهد برد، نه! حرف حق تلاش میخواهد، فعالیت میخواهد، عدهای باید برای به کرسی نشاندن حرف حق، خون دل بخورند.
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن
#جلسه_بیست_و_یکم
تحلیل عباس عبدی از ویژگیهای شخصی روحانی
عباس عبدی، تحلیلگر سیاسی در اعتماد پس از ذکر نقاط مثبت و منفی کارنامه روحانی نوشت: «مشكلات مهمتر آقاي روحانی در ويژگيهای شخصي او بود. عصباني ميشد، غرور زيادي داشت، مخالفانش را تحقير ميكرد، دافعه داشت و فاقد جاذبه بود، زيردستان و همكارانش را كمتر تحويل میگرفت.
ادبيات تند و بعضا ناروا در عرصه عمومی داشت، قادر به جلب حس همدلي و همراهي مردم نبود، در يك كلام فاقد محبوبيت لازم براي سياستورزی بود
📛رونمایی از مثلث امنیتی - سیاسی دولت رییسی
▫️از قرار معلوم تیم سیاسی کابینه ابراهیم رئیسی تکمیل شد و او درباره متصدیان سه ضلعی سیاسی و امنیتی دولت خود به جمع بندی رسیده است.
▫️بر اساس اطلاع در راس ضلع امنیتی دولت آینده که دبیر خانه شورای عالی امنیت ملی است قرار است علی شمخانی به کار خود ادامه دهد.
▫️وزارت کشور که نماد حوزه سیاست و امنیت به صورت توامان است به احمد وحیدی سپرده خواهد شد.
سکان سیاست خارجی در وزارت خارجه را نیز حسین امیر عبداللهیان در دست می گیرد.
جزییات آرای اعضای شورای شهر برای انتخاب شهردار تهران
علیرضا زاکانی با رأی کدام اعضای شورای شهر، شهردار تهران شد؟
🔹در دور اول انتخابات، علیرضا زاکانی، محسن پیرهادی و مازیار حسینی حاضر بودند که زاکانی ۹ رای، مازیار حسینی ۸ رای و پیرهادی ۳ رای آوردند و در دور نهایی سه نفری که به پیرهادی رای داده بودند از علیرضا زاکانی حمایت کردند و او با ۱۲ رای شهردار تهران شد.
🔹اسامی افرادی که به زاکانی رای دادند، به شرح زیر است:
پرویز سروری
احمد صادقی
مهدی اقراریان
سید احمد علوی
مهدی پیرهادی
جعفر شربیانی
علیرضا نادعلی
مهدی بابایی
محمد آخوندی
میثم مظفر
سوده نجفی
نرگس معدنی پور
🔹اسامی افرادی که به مازیار حسینی رای دادند، به شرح زیر است:
مهدی چمران
ناصر امانی
علی اصغر قائمی
جعفر هاشمی تشکری
حبیب کاشانی
زهرا شمس احسان
نرجس سلیمانی
مهدی عباسی
سید محمد آقامیری/اعتماد
🇮🇷🌿🌺 ﷽ 🌺🇮🇷🌿
🌿 بصائر علوی
📜نامه ی #امیرمومنان به فرماندار مصر، محمد بن ابی بكر، زمانی که او را در سال ٣٧ هجری به سوی مصر فرستاد
🔻با مردم فروتن باش،
نرمخو و مهربان باش،
گشاده رو و خندان باش،
در نگاههايت، و در نيم نگاه و خيره شدن به مردم به تساوی رفتار كن،
➖تا بزرگان در ستمكاری تو طمع نكنند،
➖ و ناتوانها در عدالت تو مايوس نگردند،
⬅️ زيرا خداوند از شما بندگان درباره اعمال كوچك و بزرگ، آشكار و پنهان پرسش می كند،
🔰 اگر كيفر دهد شما استحقاق بيش از آن را داريد، و اگر ببخشد از بزرگواری اوست ...
📒 #نهج_البلاغه ، نامه۲۷
#دولت_مردمی
#ایران_قوی
✅ تدوین: مرتضوی نژاد
علیرضا نادعلی عضو شورای شهر تهران در خصوص انتخاب شهردار گفت: الحمدلله، به خواست خدا و همت نمایندگان منتخب مردم در ششمین شورای اسلامی شهر تهران، یک شهردار انقلابی، تحولخواه، عدالت طلب و مجاهد انتخاب گردید. برای اینکه سرعت خدمترسانی بیشتر شود، چهارشنبه (یک روز پیش از تحلیف اعضا)، تعیین شهردار انجام شد.
وی ادامه داد: رای برای انتخاب شهردار تهران مخفی بود و قرار نبود آرای نمایندگان مردم در فضای مجازی منتشر شود؛ آنهم با دسته بندی انقلابی و غیر انقلابی، بین نمایندگان انقلابی و غلط های فاحش درباره اینکه چه کسی به چه گزینهای رای داده است!
عضو شورای شهر تهران اضافه کرد:یادگار محترم حاج قاسم عزیز هم به شهردار انقلابی رای داد، اما در فضای مجازی بهعکس منتشر شد. گویا در فضای مجازی ملزم به رعایت تقوا نیستی
🔰آیت الله دکتر رئیسی به عنوان هشتمین رئیس جمهور منتخب جمهوری اسلامی ایران سوگند یاد کرد
متن سوگندنامه ریاست جمهوری:
«بسم الله الرحمن الرحیم
🔹من بعنوان رئیس جمهور در پیشگاه قرآن کریم و در برابر ملت ایران به خداوند قادر متعال سوگند یاد می کنم که پاسدار مذهب رسمی و نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی کشور باشم و همه استعداد و صلاحیت خویش را در راه ایفای مسئولیت هایی که بر عهده گرفته ام بکار گیرم و خود را وقف خدمت به مردم و اعتلای کشور. ترویج دین و اخلاق. پشتیبانی از حق و گسترش عدالت سازم و از هرگونه خودکامگی بپرهیزم و از آزادی و حرمت اشخاص و حقوقی که قانون اساسی برای ملت شناخته است. حمایت کنم.
🔹در حراست از مرزها و استقلال سیاسی و اقتصادی و فرهنگی کشور از هیچ اقدامی دریغ نورزم و با استعانت از خداوند و پیروی از پیامبر اسلام و ائمه اطهار (علیهم السلام) قدرتی را که ملت به عنوان امانتی مقدس به من سپرده است همچون امینی پارسا و فداکار نگاهدار باشم و آنرا به منتخب ملت پس از خود بسپارم»