روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
👈مبارزه با استکبار تا کی؟ (1)
🌹مبارزه بیپایان
سوره 47. محمد آيه 4
فَإِذَا لَقِيتُمُ الَّذِينَ كَفَرُواْ فَضَرْبَ الرِّقَابِ حَتَّى إذَآ أَثْخَنتُمُوهُمْ فَشُدُّواْ الْوَثَاقَ فَإِمَّا مَنّاً بَعْدُ وَإِمَّا فِدَآءً حَتَّى تَضَعَ الْحَرْبُ أَوْزَارَهَا
پس هرگاه با كسانى كه كافر شدند روبرو شدید، گردنهایشان را بزنید تا آن كه آنان را از پا درآورید (و چون در دست شما اسیر شوند) پس آنان را سخت ببندید (تا فرار نكنند) سپس، یا بر آنان منّت نهید (و آزادشان كنید) و یا با گرفتن فدیه و عوض، رهایشان كنید تا جنگ بار سنگین خود را بر زمین نهد.
🌳جنگ کی تمام می شود؟👇
در ارتباط با این آیه ، از پیغمبر (ص) سؤال میکنند که چه زمانی جنگ، سنگینی خودش را زمین میگذارد؟ انتظار داشته که پیغمبر یک جواب سطحی به او بدهد. حضرت میگویند: *«این #جهاد همواره هست، از آن زمانی که من مبعوث شدم این جهاد هست، تا زمانی که آخرین از امت من، مهدی امت، با #دجّال روبرو شود.»*
تا آن موقع، جنگ بار خودش را بر زمین نمیگذارد.
این دیگر چه جهادی است؟!
یک جهادهایی داریم، جهاد مقطعی که میشود ۸ سال دفاع مقدس. یک جهاد داریم که #جهاد_بیپایان است و ته ندارد.
اگر کسی خودش را در حالت صلح و آرامش فرض کند، این معلوم است که نفهمیده این جهاد بیپایانی است. که از موقع بعثت پیامبر شروع شده تا اینکه مهدی (عج) با دجال روبرو شود.
جهاد همواره هست ...*
👈مصادیق پیروی از شیطان
وابستگی به تجمّلات، چشم و هم چشمی و دنیاگرایی، پوز دادن برای دیگران خود اینها از مصادیق پیروی از شیطان است که انسان با رها کردن خود از این بندها میبیند چقدر راحت میشود و میبینی هیچ قید و بندی دست و پای او را نبسته در راه خدا.
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن
#جلسه_بیست_و_هفتم
حرف روز
عاقبت ترک فعل یک وزیر!
در روزهای اخیر حمله سایبری به زیرساختهای وزارت نفت و اختلال در پمپبنزینها، جامعه و مسئولین کشور را با این سؤال مواجه کرد که چگونه ممکن است یک نهاد حاکمیتی تا این حد ضعیف باشد که از بیرون موردحمله قرار گیرد و زندگی و آسایش مردم به گروگان گرفته شود؟!
نکات تحلیلی:
1️⃣- ایران ۸۵ میلیون جمعیت دارد؛ اما آخرین آمار حوزه ارتباطات کشور حاکی از آن است که ۱۳۱ میلیون و ۵۴ هزار مشترک تلفن همراه در کشور وجود دارد که ضریب نفوذ تعداد مشترکین تلفن همراه در کشور را به 156.91 درصد رسانده است.
2️⃣- یکی از برنامههای مهم دولتها در سالهای گذشته توسعه دولت الکترونیک بوده و هدف آن بهینهسازی مستمر ارائه خدمات، مشارکت عمومی و حکمرانی از طریق تحول ارتباطات داخلی و خارجی بر پایه فناوری، اینترنت و رسانه بوده است. بانکها، پمپبنزینها، سدها، نیروگاهها، بنادر، توزیع کالا و خدمات در این بستر شکل میگیرد.
3️⃣مقام معظم رهبری از سال ۱۳۸۴ بارها بر استقلال و حکمرانی در فضای مجازی، هم در حوزه زیرساخت و هم در حوزه محتوا، تأکید داشتهاند. بیتوجهی دولت قبل به حکمرانی در عرصه فضای سایبر با گلایههای متعدد رهبر معظم انقلاب مواجه شده است؛ رهبر انقلاب اسلامی در ارتباط تصویری با جلسه هیئت دولت در شهریورماه سال 99، فرمودند: «بنده روی مسئله شبکهی ملّی اطلاعات اینهمه تأکید میکنم. این شورای عالی فضای مجازی و مرکز ملّی فضای مجازی که تشکیل دادهایم و بنده اصرار داشتم و دارم که این [شورا] تشکیل بشود و رؤسای محترم در آن شرکت کنند و تصمیمگیری کنند و اجرا کنند، به خاطر اهمیت این مسئله است؛ نمیشود این مسئله را رها کرد و من میبینم که آن اهتمام لازم به خرج داده نمیشود».
4️⃣به خاطر عدم توسعه زیرساختهای امن فضای ارتباطی، ایران در حوزه محتوا و دولت الکترونیک مورد هجمه قرار گرفته و باید در این زمینه شبکه ملی اطلاعات بهعنوان یکی از فعالیتهای اولویتدار دولت، موردتوجه قرار گیرد.
در دولت الکترونیک، پشتیبانی و حراست از زیرساختهای ارتباطات بهاندازه مرزهای سرزمینی و بلکه بیشتر اهمیت دارد و دولت روحانی این عرصه را بهصورت کامل رها کرده و در اختیار بیگانگان گذاشته بود و طبیعی بود که در ماههای گذشته در حوزه حملونقل ریلی، حملونقل دریایی و حملونقل جادهای با حملات سایبری مواجه شویم. قوه قضاییه در زمان دولت قبل، آقای جهرمی وزیر ارتباطات وقت را به خاطر ترک فعل در دوره مسئولیت احضار کرد و با قرار وثیقه آزاد نمود که اکنون دیگر خبری از آن دادگاه نیست!
✍️#فرهاد_مهدوی
👈گزارش روز
✅نقشه سعودی برای لبنان
عربستان روز جمعه به سفیر لبنان ۴۸ ساعت مهلت داد تا خاک این کشور را ترک کند و واردات تمامی کالاهای لبنانی را نیز متوقف کرد. این اقدام ریاض پس از انتشار نقلقولی از وزیر اطلاعرسانی لبنان درباره تجاوزگری ائتلاف سعودی به یمن انجام گرفت؛ وی در پاسخ به این پرسش که تحولات جاری در یمن را چگونه ارزیابی میکند، گفته است: «تجاوز وحشیانه به یمن که هشت سال از آن میگذرد، باید متوقف شود. آنچه یمنیها انجام میدهند، حقوق قانونی آنها در دفاع از خود است و من پایداری مردم یمن در قبال این تجاوز را ارج مینهم».
گزارههای خبری:
1️⃣- «محمد البخیتی» عضو ارشد جنبش انصارالله هدف از تشدید تنش سیاسی عربستان علیه لبنان را به زانو درآوردن مردم لبنان و به بردگی کشیدن آنها ارزیابی کرد.
2️⃣نایبرئیس شورای اجرایی حزبالله نیز در واکنش به این اقدام سعودی، گفت: «حمله سعودی به لبنان دلیل شکست و سردرگمی سیاسی است و آنها میخواهند با این کار بر شکست پروژههای خود در لبنان و نیز شکست خود در یمن و مأرب سرپوش بگذارند. لبنان ذلیل و توسریخور سعودی، امارات یا هیچ کشور دیگری نیست و ارعاب یا تضعیف کرامت ملی آن از سوی هر کسی مردود و محکوم است».
3️⃣- در پی تنش اخیر، برخی کشورهای شورای همکاری خلیجفارس نیز سفرای خود را از بیروت فراخواندند و در این میان بحرین و امارات پیشتاز بودند. این وقایع در حالی اتفاق میافتد که دولت جدید لبنان بهتازگی تشکیل شده است.
👈گزارههای تحلیلی:
1️⃣- عربستان به دنبال عدم ثبات سیاسی در لبنان است و در این مسیر طی چند وقت اخیر اقداماتی را برای به آشوب کشیدن لبنان انجام داده است. مهمترین اقدام ریاض در این زمینه، حمایت از فالانژها و حمله به طرفداران حزبالله و جنبش امل در پی اعتراض به مسکوت ماندن پرونده انفجار بندر بیروت بود. عربستان سعودی در این ماجرا به دنبال این بود که پروژه جنگ داخلی در لبنان را کلید بزند که با هوشیاری حزبالله و مردم لبنان خنثی شد. اکنون نیز ریاض به دنبال عدم ثبات سیاسی بعد از تشکیل دولت در لبنان است تا خلأ سیاسی در لبنان را به خلأ امنیتی مبدل کند.
2️⃣- آنچه عربستان در این مقطع نسبت به لبنان انجام میدهد، نشئتگرفته از خصومت آن با حزبالله است. تاکنون ترفندهای زیادی برای درگیر کردن حزبالله در لبنان از سوی عربستان صورت گرفته، اما هیچکدام از این موارد از جنگ داخلی تا عدم حضور حزبالله در عرصه سیاسی، به نتیجه نرسیده است و سخنان وزیر اطلاعرسانی لبنان تنها بهانهای برای ایجاد تنشهای جدید با لبنان با هدف ضربه زدن به حزبالله است. در ماجرای مشکلات انرژی در لبنان نیز هیچکدام از کشورهای عربی همراه با سیاستهای ریاض، سوختی به لبنان تحویل ندادند تا تنها حامی ملت لبنان را با چالش مواجه ساخته و بین ملت و حزبالله فاصله اندازند. تدبیر بهموقع سید حسن نصرالله و همراهی تجار لبنانی در خرید سوخت از ایران، این نقشه سعودی را باطل کرد و اینک نقشه جدیدی برای فشار دیپلماتیک بر لبنان آغاز شده است؛ اما واقعیت آن است که لبنان به لحاظ اقتصادی و سیاسی هیچ نیازی به این کشورهای عربی ندارد. به گفته عبدالباری عطوان، سردبیر روزنامه رأی الیوم: «لبنان در مقابل آمریکا زانو نزد، آن را به چالش کشید و محاصرهاش را شکست و اعراب آمریکایی در اوج بحران سوخت، حتی یک بشکه نفت به آن پیشنهاد نکردند. چه سفیرانشان را فرابخوانند و چه آنها را نگه دارند، چیزی تغییر نخواهد کرد، شاید توطئهها کمتر شود و خیر ممکن است از باطن شر حاصل شود».3️⃣- عربستان سعودی تا مقطع انتخابات آتی لبنان در 7 فرودین ماه همچنان به دنبال ایجاد تنش و کاهش مقبولیت حزبالله در لبنان است تا از این طریق بتواند دستاورد سیاسی در انتخابات پارلمانی آینده به دست آورد؛ بنابراین با ایجاد برخی تنشهای خودساخته با همراهی برخی کشورهای عربی هرازچندگاه شاهد چنین اتفاقاتی در آینده خواهیم بود.
✍️#محمدرضا_فرهادی
✅ #یک_خبر_یک_تحلیل (۹۱)
🌀 خبر: «حسین انصاریراد» فعال اصلاحطلب در گفتوگو با روزنامه آرمان، درباره چگونگی احیای امید و اعتماد مردم اظهار داشت: «سیاستها باید اصلاح شود. مسئله جنگ با آمریکا و غرب محصولش محرومیت ایران از بسیاری از مزایای اقتصادی، فرهنگی و سیاسی است که یک نمونه آن تحریمهاست. اینکه ایران بتواند آمریکا و غرب را شکست بدهد، به عوامل زیادی وابسته است.
🍃🌹🍃
❌ گزارههای خبری: گره زدن اقتصاد کشور به غرب، خطاي محاسباتي برخی از سياسيوني است كه به تولید داخل و شعار «ما میتوانیم» باور ندارند.
🔸 ترك فعل برخي مجريان دولتهای گذشته حاصل همين تفكر بود. سال ۱۳۹۴ اوج وعدههای برجامي رئیسجمهوری است كه تكرار هر بند آن خود دليل محكمي بر شکست سیاست ناباوران تكيه بر داخل است: «والله بدانید که با رفع تحریمها شما هم منتفع خواهید شد و نیازی نیست نگران باشید. (۹۴/۷/۲۰)
🔹 محمدباقر نوبخت معاون رئیسجمهور و سخنگوی دولت نيز همان زمان اعلام كرد: «در صورت توافق در مذاکرات، ۱۰۰ میلیارد دلار به منابع اقتصاد کشور تزریق میشود». (۹ خردادماه ۹۴)
🔺 نكته پاياني: ماهوي بودن اختلاف آمريكا با جمهوری اسلامی ايران، قائم به شخص نبودن رفع اختلافات و اصلاح نشدن نگاه استعمارگرايانه آمریکا از قبل از انقلاب تا به الآن که شاهد ایرانی پرقدرت در منطقه هستیم، با خروج و شكست #برجام بدفرجام توسط آمريكا مبتني بر نگاه خوشبینانه دولت سابق به مذاکره با کدخدا، ديوار بیاعتمادی به آمريكا را بلندتر از گذشته كرده است.
✍️حسين عباسيان
#روشنگری
#ثامن
#جهاد_تبیین