سید حسن نصرالله برای اولین بار اعلام کرد؛ فقط از لبنانی ها حزبالله ۱۰۰ هزار نیروی رزمنده آموزش دیده دارد.
(سید حسن نصرالله از تعداد نیروهای غیر لبنانی حزبالله سخنی به میان نیاورد.)
🔰القوات درباره قدرت حزبالله سخت در اشتباه است؛ حزبالله اشاره کند، ۱۰۰ هزار نیروی رزمنده آماده دارد؛ [سر جایت] بنشین و مؤدب باش!
🔰 این حرف رئیس حزب القوات که حزب الله الان از سازمان آزادیبخش فلسطین هم ضعیفتر است، «خطای بزرگی» است
🔰حزبالله در طول تاریخ خود هیچ گاه مثل امروز قدرتمند نبوده است. تو اشتباه میکنی [آقای جعجع].
🔰 حزب القوات سخت در اشتباه است. فقط درباره تعداد نیروهای حزبالله بخواهم بگویم، میگویم، فقط کافی است اشاره شود تا ۱۰۰ هزار نیروی رزمنده را ببینی
🔰 ما حساب و کتابمان درست است. اشتباه نکنید و عاقلانه سر جایتان بنشینید و مؤدب باشید و عبرت بگیرید.
🔰 حکومت لبنان باید مقابل این جنایتکار خونریز را بگیرد تا جنگ داخلی در لبنان راه نیندازد
🔰 ما برای نخستین بار شمار نیروهای رزمنده خود را اعلام کردیم؛ نه برای تهدید، بلکه برای جلوگیری است.
فرودگاههای آذربایجان رقیب جدید همتایان ایرانی
جمهوری آذربایجان بزودی از فرودگاه بین المللی رایون فضولی بهره برداری میکند. این فرودگاه باندی به طول ۳ کیلومتر با عرض ۶۰ متری دارد و توانسته گواهی استانداردهای پرواز را کسب کند. این فرودگاه با حدود ۱۰ ماه کار شبانه روزی در اراضی تازه آزاد شده قره باغ (آشاقی قره باغ) و نزدیکی مرزهای ایران ساخته شده است. همچنین فرودگاه های بین المللی زنگیلان و لاچین نیز در اراضی تازه آزاد شده در حال ساخت هستند.
جمهوری آذربایجان پیش از این ۶ فرودگاه با استاندارد پروازهای بین المللی در باکو، نخجوان، گنجه، قبه له، لنکران و زاقالاتا داشت. این کشور با تکمیل این ۲ فرودگاه جدید میتواند با ۱۰ فرودگاه پذیرای پروازهای بیشتری باشد. مقامات آذربایجانی هدف از این کار در منطقه قره باغ را توسعه گردشگری در مناطق آزاد شده اعلام کرده اند.
پیش از معاهده ترک مخاصمه در سال ۲۰۲۰ عبور از آسمان منطقه قره باغ به دلیل اختلافهای حقوقی و احتمال سرنگونی هواپیماهای مسافری از سوی هر دو طرف درگیر ممکن نبود. همچنین آسمان هر دو کشور به روی یکدیگر بسته بود. اما ارمنستان پس از معاهده ترک مخاصمه جنگ دوم قره باغ حریم هوایی خود را به روی هواپیماهای ترکیه و آذربایجان گشوده است. میتوان مدعی شد که مسیری جدید در مسیر هوانوردی تجاری و مسافری در قفقاز جنوبی گشوده میشود. کریدوری که پروازهای اروپا به جنوب و شرق آسیا از آن استفاده میکنند هم اکنون از روی ایران میگذرد.
وضعیتی که ممکن است در آینده نه چندان دور اتفاق بیفتد این است که شرکتهای هواپیمایی کم کم از آسمان کشور ایران به دلیل فشارهای غرب استفاده نکنند و فرودگاه آذربایجان پذیرای این پروازها میشوند. رقیبی جدی برای اقتصاد فرودگاهی ایران که تحت تحریم نیست و از توان فنی و تجهیزات مدرن آمریکایی و اروپایی بهره میبرد. چنانچه این وضع اتفاق بیفتد زیانهای سنگینی به فرودگاه های تبریز، فرودگاه امام خمینی تهران و فرودگاه مشهد وارد میکند و سبب کاهش درآمد ترانزیتی ایران میشود. البته این مسیر هوایی یک گزینه چانه زنی برای کشورمان در مقابل کشورهای اروپایی نیز هست و آنها تلاش میکنند تا از فشار این گزینه رها شوند.
اما چرا چنین گزینه ای محتمل است؟ آذربایجان پیش از این با خواست کشورهای غربی در قراردادهای سه خط لوله انتقال نفت و گاز، مسیر ایران را دور زده است. نفت و گازی که از این کشور به گرجستان، ساحل دریای سیاه و ترکیه رسیده و سپس به اروپا میرود. دولت جمهوری اسلامی ایران تلاش کرده بود تا مسیر ایران به ترکیه راه انتقال باشد اما چنین نشد و اکنون این کشور به آلترناتیو انرژی برای امنیت اروپا در مقابل فشارهای روسیه مبدل شده است.
کریدور تجارت زمینی شرق به غرب (مسیر تجاری اروپا به شرق و جنوب آسیا) نیز که از قفقاز جنوبی میکند، همین مسیر را طی میکند و باز هم مسیر ایران را دور زده است. بندر باکو آذربایجان و اکتائو قزاقستان نقطه اتصال این کریدور استراتژیکی هستند و تلاشهای ایران بر جلب نظر قدرتهای اقتصادی به جایی نرسیده است.
میتوان مدعی شد که جمهوری آذربایجان با تکمیل این زیرساختهای فرودگاهی باز هم به گزینه دیگری دست مییابد و این بار آلترناتیو ارتباطات جهانی میشود.
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
✅هفته وحدت مبارکباد
🌹👇مومنین در یک سازمان به هم پیوسته باهم مقاومت می کنند. با هم ؛ هم افزایی می کنند؛ با هم ظرفیت سازی می کنند
يَأَيُّهَا الَّذِينَ ءَامَنُواْ اصْبرِواْ وَ صَابِرُواْ وَ رَابِطُواْ وَ اتَّقُواْ اللَّهَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ(200/ آل عمران)
اى اهل ايمان در كار دين صبور باشيد و يكديگر را به صبر و مقاومت سفارش كنيد و مهيا و مراقب كار دشمن بوده و خدا ترس باشيد، باشد كه پيروز و رستگار گرديد (200)
🌹👇پیامها :
1- قرآن میگوید نیروهای انقلابی علاوه بر اینکه تک تک مقاومند ؛ باهم نیز مقاومت می کنند ؛ به کمک هم مقاومت می کنند؛
«اصْبرِواْ وَ صَابِرُواْ »
2- رابطو می گویدنه تنها با هم مقاومت بکنید بلکه در تمام شئون زندگی با هم عمل کنید با هم هم افزایی داشته باشید باهم ظرفیت سازی کنید «اصْبرِواْ وَ صَابِرُواْ وَ رَابِطُواْ »
3- اگر هم افزایی و مرابطه نباشد بامقاومت بخشی از سعادت تامین می شود نه همه سعادت
https://eitaa.com/samenbr
👈علت حضور رژیم صهیونیستی در مرزهای پیرامونی ایران
رژیم صهیونیستی با درکِ نفوذ و قدرت منطقهای ایران و در تیررس بودن مواضع حساس و موجودیت خود از سوی محور مقاومت، در چهارچوبی منفعلانه، حضور در محیط پیرامونی ایران را در دستورکار قرار داده است. اقدام اخیر رژیم صهیونیستی در افتتاح رسمی سفارتخانههای خود در امارات و بحرین و درعینحال تنشهای اخیر میان ایران و آذربایجان و تأکید مقامهای ایرانی بر رخنه عوامل اسرائیلی در خاک آذربایجان و تلاش آنها جهت اقدام علیه امنیت ملی ایران، جلوهای عینی از رویکرد جدید رژیم صهیونیستی جهت حضورِ هر چه بیشتر و مؤثرتر در محیط پیرامونی جمهوری اسلامی ایران تفسیر میشود؛
👈 اما رژیم اسرائیل بیش از آنکه از موضعی فعال سعی بر توسعه دامنه نفوذ خود در اطراف ایران داشته باشد، کاملاً در چهارچوبی منفعلانه عمل میکند و اقدامات آن نوعی واکنش به دستِ برتر قدرت منطقهای ایران است.
با اوجگیری قابلتوجه قدرت و نفوذ منطقهای ایران در عصر پساترامپ، رژیم صهیونیستی سعی دارد تا در حوزه پیرامونی ایران حاضر شود و راهبرد مهار و تحدید نفوذ را علیه تهران فعال سازد؛ اما حضور این رژیم در کشورهای پیرامونی ایران موجب سلب امنیت رژیمهایی سیاسی حاکم بر آن نیز خواهد شد، زیرا مردم این کشورها بهطورجدی با رژیم صهیونیستی مخالفاند و توسعه روابط با تلآویو را در درازمدت نخواهند پذیرفت. نشنال اینترست در مقالهای میآورد:
👈«رژیم آل خلیفه از طریق توسعه روابط با اسرائیل، به قمار خطرناکی دست زده است. توسعه روابط بحرین با اسرائیل نهتنها برای آن امنیت ایجاد نخواهد کرد، بلکه حتی میتواند سرنگونیِ نهایی آن را نیز رقم بزند».
👈شواهدی بر نارضایتی مردم ایران از نظام نیست/
نظرسنجی دانشگاه مریلند آمریکا نشان میدهد:
✅«شواهدی مبنی بر نارضایتی گسترده از نظام وجود ندارد که نشان دهد جمهوری اسلامی آنطور که برخی مفسران آمریکایی مدعی هستند، نزدیک یا در آستانه فروپاشی باشد. همچنین بیش از نیمی از پاسخدهندگان معتقدند که ایران باید قاطعانه روی خواستههایش پافشاری کند و واشنگتن را به پذیرش آنها مجاب کند».
https://eitaa.com/samenbr
▼حرف روز
👈الزامات اجرای یک تصمیم راهبردی
چندی پیش خبری بر روی تلکس خبرگزاریها قرار گرفت که بنا به دستور رهبر معظم انقلاب و ابلاغ ریاست جمهوری، واردات لوازمخانگی کرهای ممنوع است و وزارتخانههای اقتصاد و دارایی و صمت موظف به تهیه آییننامههای لازم برای اجرای این موضوع شدند. این تدبیر مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) با اماواگرهایی همراه شد و دستگاههای مختلف کشور اهتمام لازم در عملیاتی شدن بیحاشیه آن را نداشتند.
👈نکات تحلیلی:
1️⃣- تصمیم مقام معظم رهبری دراینباره در یک فرآیند اتفاق افتاد که منطق این تصمیم را نشان میداد. ماجرا ازاینقرار است که آمریکا در مورد پولهای بلوکهشده ایران در کره جنوبی، مجوزی را به این کشور داده بود که بهجای مبالغ بلوکهشده، کالا به ایران صادر کند و کره قصد داشت لوازمخانگی خود که اتفاقاً در بازار ایران پرطرفدار است و سود زیادی را عاید شرکتهای کرهای میکند به ایران صادر کند. در این شرایط، انجمن تولیدکنندگان لوازمخانگی طی نامهای به مقام معظم رهبری اعلام میکنند که در صورت باز شدن در واردات لوازمخانگی کرهای به ایران، کمر تولید داخلی میشکند. در این شرایط، رهبری دستور به ممانعت از واردات لوازمخانگی دو شرکت کرهای را میدهند.
2️⃣- دولت میتوانست بدون رسانهای کردن موضوع، آن را اجرا کند؛ اما برخی منتقدین از این موضوع بهعنوان دستمایهای برای حمله به رهبری استفاده کرده و رهبری را متهم به دخالت در امور جزئی کردند. این در حالی است که اولاً این تصمیم مقام معظم رهبری مبتنی بر اسناد سیاستهای کلی نظام در حمایت از تولید داخلی بود و دوم، در پاسخ به درخواست یک مجموعه صنعتی صورت گرفت.
3️⃣- برای اجرای مؤثر و کمحاشیه این دستور (اگر تصمیم به رسانهای شدن آن بود)، سه دسته اقدامات باید انجام میشد که عبارتاند از: توجیه افکار عمومی نسبت به چرایی این تصمیم، اجرای کامل دستور مقام معظم رهبری توسط وزارتخانههای مربوط و درنهایت نظارت بر بازار داخلی برای حفظ ثبات بازار؛ از این سه اقدام، اقدام اول تقریباً محدود به روشنگری صداوسیما بود و سایر دستگاههای تبلیغی در حد انتظار ورود نکردند. اگر اجرای این دستور را در حد مطلوب ارزیابی کنیم، قطعاً گام سوم اصلاً اجرا نشد و افزایش قابلتوجه قیمتها در بازار روز لوازمخانگی داخلی ناشی از عدم نظارت بر این بازار است.
👈نکته پایانی:
رسانهای شدن دستور مقام معظم رهبری توسط هر شخص یا جریانی که بوده است، هزینهساز بود؛ هم برای رهبری به دلیل عدم توجیه جامعه نسبت به منطق این دستور و هم برای مردم به دلیل افزایش قیمت لوازمخانگی در کشور.
✍️ #علی_کارگر
https://eitaa.com/samenbr