📝 #یادداشت_کوتاه | محبوبیت #حاجقاسم بر اساس گزارههای دینی
🍃🌹🍃
🔻 از نگاه اسلام، انسانهای بزرگ(متخصص و متعهد) که مخلصانه خدمات ارزشمندی به جامعه ارائه میکنند، همیشه در دلها جای دارند. شهیدسپهبد قاسم سلیمانی یکی از این بزرگمردان تاریخ است. در گزارههای اسلامی چنین افراد ویژگیهایی دارند که چند مورد را میشماریم:
1️⃣ ایمان و عمل صالح (مریم/۹۶): از نگاه قرآن خداوند متعال، محبتِ انسانهای پارسا را در دلهای مردم میافکند.
امام علی(ع) در خطبه ۱۹۳ نهجالبلاغه، بیش از ۱۱۰ ویژگی برای انسان متقی فهرست نمودهاند.
2️⃣ تخصص (بقره/۲۴۶): خداوند متعال، علم (تخصص) و قدرت جسمانی را از ویژگی بارز طالوت (فرمانده سپاه بنیاسرائیل) معرفی نموده است.
3️⃣ اطاعت از ولی امر (نساء/۵۹): این مقوله بهاندازهای مهم است که در قرآن حدود ۱۹ بار مؤمنین را به اطاعت از خدا و پیامبر (ص) و ولی امر فرا میخواند.
4️⃣ ایثار و فداکاری(حشر/۹): زندهیاد سردار سلیمانی، بیخوابی و رنج ۳۰ سالهاش را برای تأمین امنیت مردم به دخترش گزارش میکند.
5️⃣ صبر و استقامت در سختیهای نبرد و... (بقره/۱۷۷): مولای متقیان، مالک اشترش را در بردباری و استواری مقاومتر از کوهها و سنگها توصیف میکند. (نهجالبلاغه، حکمت ۴۴۳)
6️⃣ بصیرت: قرآن کریم، بصیرت را از ویژگیهای مهمِ پیامبر اسلام و پیروانِ آن حضرت میشمارد (یوسف/۱۰۸).از ویژگی شاخص علمدار کربلا، حضرت عباس(ع) نیز بصیرت است.
7️⃣ اخلاص(نساء/۱۴۶): در منطق ِقرآن کریم، راه رستگاری فقط اخلاص است.
✅ #شهیدسلیمانی، جامع همه صفات جمال و جلال انسانی بود که او را امتیترین و ملتی ترین چهره ساخت و در تاریخ بشریت جاودانه کرد.
✍️علیاکبر صیدی
🆔 eitaa.com/Samenbr
حرف روز
👈 الگوی تبیین در مکتب سلیمانی
رهبر معظم انقلاب صبح دیروز در دیدار خانواده و اعضای ستاد بزرگداشت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، «صدق» و «اخلاص» را خلاصه و نماد و نمایه مکتب سلیمانی خواندند و با اشاره به الگو شدن حاج قاسم در میان جوانان منطقه افزودند: «سلیمانی عزیز، ملیترین و امتیترین شخصیت ایران و دنیای اسلام بوده و هست». خاصیت مکتب و الگو این است که راه را به انسانها نشان دهد و این قابلیت بهطور کامل در الگوی مکتب شهید سلیمانی عزیز وجود دارد و زنده است و ملتها برای رسیدن به اهداف عزتمندانه و استقلالخواهانه خود امروز در پرتو آن به مبارزه برخواستهاند و بارقههای نور پیروزی و ظفر را میبینند؛ اما در داخل نیز ما به سیره و سلوک شهید سلیمانی بهمثابه الگوی موفق زیست مسلمانی، اسوه ولایتمداری، مدل زندگی هدفمند و مؤمنانه اسلامی و شیوهای بیادعا اما مؤثر در جهاد تبیین واقعیات مربوط به انقلاب و نظام اسلامی نیاز مبرم داریم. شیوهای که بتواند در مصافی نابرابر با رسانههای دروغباف غربی و صهیونیسم بینالملل، واقعیت و حقیقت انقلاب و اسلام را در منظر و مرآی مردم و افکار عمومی داخلی و بیرونی قرار دهد.
در جهاد تبیین نیاز به الگو و راهنما داریم تا بر اساس آن ضمن خنثیسازی سمپاشیهای روانی – رسانهای جریان تحریف، با اقدامات آفندی، به مرحلهی بازدارندگی در برابر تحریف واقعیتهای مرتبط با ایران برسیم. در این میان، مکتب شهید سلیمانی حاوی الگوها و شیوههایی برای جهاد تبیین است که توجه به آنها در شرایط امروز میتواند راهگشا باشد. در شرایط جنگ شناختی و جنگ روایتها که دشمن غدار بر تحریف واقعیتهای مرتبط با ایران تمرکز کرده است، بازگویی ضعفهای دشمن و توانمندیهای جبهه خودی برای جلوگیری از خطاهای تحلیلی، امیدآفرینی و امیدبخشی در فضای عمومی کشور و شکست تحریمها مهمترین دلایل ضرورت جهاد تبیین در برهه کنونی است. همانطور که شهید سلیمانی بر سر آمریکاییها فریاد میکرد که بیش از 20 سال در منطقه حضور نامشروع دارید اما چه غلطی کردید؟!
عملیات پدافندی جهت پاسخ به جنگ نرم دشمن، علمیات آفندی جهت تأثیر بر روحیه دشمن، روایتگری صحیح و بهموقع جهت گرفتن فرصت تحریف از دشمن و واقعهسازی افتخارآمیز برای افزایش امید به آینده ازجمله ابعاد روایتگری و روشنگری در مکتب شهید سلیمانی است. در حوزههای عملی نیز جهاد تبیین در مکتب شهید سلیمانی دارای این ابعاد مهم است: اقدام و عمل بهجای گفتاردرمانی، پیوستگی با مردم، ارائه تصویر کارآمد از خود، دقت در حفظ مصلحتها و آرمانگرایی واقعبینانه بخشی از این ابعاد است که امروز بایستی به الگوی فعالیت رسانهای در داخل و منطقه تبدیل شود.
✍️ فتحالله_پریشان
آمريكا مرده است!
«دوال رودی» نماینده مجمع جهانی حمایت از مقاومت از آمریکا روز گذشته (11/10/1400) اظهار داشت: «من به دو دلیل هست که او (حاج قاسم) ایمان دارم؛ یکی اینکه کشور من مسئول این هست که شما حاج قاسم را از دست دادید و دیگر اینکه آینده از آن کشور شما است و آمریکا مرده است و من در آینده به شما میپیوندم». مرگ نظام استكباري آمريكا از جنس تعابيري است كه بعد از مرحله احتضار و افول ایالاتمتحده به كار میرود. برای پاسخ به چرايي شکلگیری این کلیدواژه و درک اهمیت آن، ضروري است از تريبون انديشمندان و انديشكدههاي خود آمريكا اين مسئله را جستجو و تبيين كرد.
گزارههای خبری: 1- «کریستوفرلین» استاد دانشگاه تگزاس آمريكا میگوید: «افول موریانهای آمريكا به این معنی است که یک وقتی یک شیء ظاهر خوبی دارد، یعنی به ظاهرش که نگاه میکنید، خیلی مشکلدار نیست؛ ولی موریانه، از درون دارد این میزی که مجلل است را میخورد و پوک میشود و در یک بازهی زمانی کوتاهی از بین میرود. زمانی که میگویند «افول موریانهای» است یعنی از داخل، آمریکا دارد پوک میشود». 2- «شیرین هانتر» از كارشناسان و تحليل گران سياسي كنگره آمريكا مطرح كرده است كه: «قبلاً ناو آمریکا روشن میشد، چند کشور سقوط میکردند؛ الآن ناو آمریکا و افسران زبده آن از ناوهای ایران، حتی از قایقهای موتوری ایران فرار میکنند». 3- «ریچارد هاس» از برجستگان و كارشناسان اندیشکده شورای روابط خارجی آمریکا اظهار داشته است: «ما در عصر بیقطبی و چندقطبی به سر میبریم. آمریکا دیگر ابرقدرت نیست. آمریکا یک قدرت است و ما شاهد قدرتهای نوظهوری خواهیم بود که ایران یکی از آنهاست. ایران یک قدرت جهانی خواهد شد». 4- «استفان والت» استاد روابط بینالملل دانشگاه هاروارد آمريكا در مجله خبری سیاسی «فارین پالیسی» نوشت: «آمریکا در تاریخ معاصر یکی از خوششانسترین کشورها بود و توانست به قدرت برتر جهان دست یابد، اما روندها نشان از پایان این برتری میدهد». 5- پروفسور ساشادینا از اساتید دانشگاه ویرجینیای آمریکا نیز گفته است: «در بیست سال گذشته اسلامشناسی در آمریکا فقط در بعضی از دانشگاههای بزرگ تدریس میشد ولی در حال حاضر تمام دانشگاههای کوچک و بزرگ درس اسلامشناسی دارند و این نشاندهنده تأثیر انقلاب اسلامی ایران است».
نكته پاياني: آمریکاییها دیگر نباید تصور کنند که موفقیت و برتری، حق ذاتی آنهاست. واقعیتهای نزديك شدن به مرگ آمریکا بويژه بعد از شهادت حاج قاسم سليماني یادآور این بيان ناب امام راحل (ره) است که فرمودند: «خداوند وعده نصرت به شما داده است، [اِن تَنصِرُوا اللهَ یَنصُرکُم] مادامیکه شما هم نصرت خدا را بکنید. نصرت خدا و نصرت دین خدا، نصرت بندگان مؤمن خداست. شما به این عهد باقی باشید و خدای تبارکوتعالی عهد خود را عمل خواهد کرد». (نويسنده: حسين عباسيان)
پیام ماهوارهبر سیمرغ برای مذاکرات وین
پنجشنبه هفته گذشته ماهوارهبر سیمرغ برای اولینبار سه محموله تحقیقاتی را بهصورت همزمان به ارتفاع ۴۷۰ کیلومتری از سطح زمین و با سرعت ۷۳۵۰ متر بر ثانیه پرتاب کرد. این خبر واکنشهایی از سوی برخی مقامات غربی و آمریکایی به همراه داشت و آنها این اقدام ایران را مغایر با قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل توصیف کردند. فؤاد ایزدی، کارشناس مسائل بینالملل در این زمینه میگوید: «منظور آنها قطعنامه 2231 است. منتها اینکه ادعا کردند که برنامههای بالستیک ایران نقض قطعنامه است، حرف صحیحی نیست. اولاً اینکه در قطعنامه درخواست شده و گفته درخواستی داریم. نکته دوم اینکه در آن بند، آمده موشکهای بالستیکی که برای حمل سلاح هستهای طراحی شده، اما ایران سلاح هستهای ندارد و هیچ جایی هم در دنیا نیست که ادعا کند در ایران، سلاح هستهای وجود دارد. حتی رژیم صهیونیستی همچنین ادعایی نسبت به ایران ندارد. نکته سوم هم اینکه اصولاً ما هیچ معاهده بینالمللی نداریم که موشک بالستیک را محدود کرده باشد و موشک بالستیک جزء سلاحهای کشتارجمعی محسوب نمیشود. خیلی از کشورها از موشک بالستیک برای اهداف دفاعی خودشان استفاده میکنند و تنها محدودیتی که در حوزه سلاح وجود دارد، در حوزه سلاحهای کشتارجمعی مانند سلاح شیمیایی است. ازاینجهت صحبت طرف مقابل بیشتر جوسازی در فضای مذاکرات است تا ایران را متهم کنند؛ بنابراین نباید به آن اعتنایی کرد. پیامی که تست این موشکها به طرف مقابل میدهد این است که فراموش نکنند ایران در حوزه سیاست دفاعی خودش از کسی دستور نمیگیرد و اگر توافقی هم در وین داشته باشیم، هیچ ربطی به سیاستهای دفاعی ایران نخواهد داشت».
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
✅فتنه در قرآن(۹)
✅🔰عقربهى روح منافقان به سوى كفر است و با مساعد ديدن زمينه، دو باره فتنه گری می کنند
كُلَّما رُدُّوا إِلَى الْفِتْنَةِ أُرْكِسُوا فيها فَإِنْ لَمْ يَعْتَزِلُوكُمْ وَ يُلْقُوا إِلَيْكُمُ السَّلَمَ وَ يَكُفُّوا أَيْدِيَهُمْ فَخُذُوهُمْ وَ اقْتُلُوهُمْ حَيْثُ ثَقِفْتُمُوهُمْ وَ أُولئِكُمْ جَعَلْنا لَكُمْ عَلَيْهِمْ سُلْطاناً مُبيناً (91/ نساء)
منافقان هر بار كه به فتنه بازگردانده شوند، سر در آن فرو مىبرند. پس اگر از شما كنارهگيرى نكردند و به شما پيشنهاد صلح نكردند و از شما دست برنداشتند، هر كجا آنان را يافتيد به اسارت بگيريد و بكشيدشان. آنانند كه ما براى شما عليه ايشان تسلّطى آشكار قرار دادهايم. (91)
✳️🔰پیامها
1- محيطها و زمينههاى مناسب، خصلتهاى درونى افراد را بروز مىدهد. «كُلَّما رُدُّوا إِلَى الْفِتْنَةِ أُرْكِسُوا فِيها»
2- عقربهى روح منافقان به سوى كفر است و با مساعد ديدن زمينه، در آن فرو مىروند. «كُلَّما رُدُّوا إِلَى الْفِتْنَةِ أُرْكِسُوا فِيها»
3- برخورد شديد و سركوبگرانه، با منافقانى است كه حركتهاى براندازى عليه نظام اسلامى دارند. «لَمْ يَعْتَزِلُوكُمْ»، «يَكُفُّوا أَيْدِيَهُمْ»
4- شناخت منافقان نياز به آگاهى و تحقيق و اطلاعات دقيق دارد. «ثَقِفْتُمُوهُمْ»
5- مسلمانان بايد از هر جهت بر كفّار سلطه يابند. «سُلْطاناً مُبِيناً»
6- حكومت اسلامى در سركوب منافقان توطئهگر و تصفيهى جامعه، دستش باز است و ولايت دارد. «جَعَلْنا لَكُمْ عَلَيْهِمْ سُلْطاناً مُبِيناً»
🔰دستاوردهای میدانی یمن در یک سال گذشته
«یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن، نتیجه عملیاتهای ارتش و کمیتههای مردمی این کشور در سال ۲۰۲۱ را تشریح کرد. وی با بیان اینکه نیروهای مسلح یمن طی سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۱، از فاز دفاعی، وارد فاز هجومیشدند، گفت: «نیروهای مسلح یمن، بیش از ۲۲۳ بار حملات ائتلاف متجاوز [سعودی-اماراتی] را دفع کردند». سریع مجموع عملیاتهای زمینی نیروهای یمنی را در سال گذشته میلادی، ۴۰ هزار و ۱۲۶ مورد شمرد. وی با اشاره به اینکه در این عملیاتها، بیش از ۲۴ هزار مزدور کشته و زخمیشدند، تصریح کرد، با موشکهای زلزال-۱، دو هزار و ۲۹۸ عملیات انجام شد و پهپادهای یمنی چهار هزار و ۴۹۷ عملیات را انجام دادند. سریع اذعان کرد، مجموع عملیات این کشور در طی سال ۲۰۲۱ منجر به آزادسازی ۱۲ هزار کیلومترمربع شد.
🔰حضور زائرانی از ۴۳ کشور بر سر مزار حاج قاسم/ مسئول مواکب مردمی ستاد ترویج مکتب حاج قاسم اعلام کرد: «۱۰۷ موکب از ۱۱ استان کشور بهصورت ۲۴ ساعته در کرمان به زائران سیدالشهدای مقاومت خدماترسانی انجام میدهند. از ۴۳ کشور جهان برای زیارت قبر مطهر سردار سلیمانی حضور پیدا کرده، حتی از کشور آمریکا هم زائرانی در کرمان حضور پیدا کردند».
✅حرف روز
🔰ملیترین و امتیترین قهرمان شهید
امروز دومین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی است؛ در بزرگداشت این قهرمان، بهترین جمله را مقام معظم رهبری فرمودند: «شهید عزیز ما، شهید سلیمانی، ثابت کرد که هم میتوان ملیترین چهره کشور بود، هم امّتیترین چهره».
👈نکات تحلیلی:
1️⃣امت- ملت یکی از دوگانههایی است که دشمن همواره سعی داشته تا بهمنظور ایجاد انشقاق فکری و دوگانگی هویتی در جوامع، آن را بر افکار عمومی القا کند و برخیها هم غافلانه آن را تکرار میکنند. درواقع یکی از نمودهای این غفلت در شعار جعلی نه غزه نه لبنان، جانم فدای ایران نهفته بود. عملکرد حاج قاسم در مقابل این دوگانه جعلی قرار دارد؛ کسی که بیش از 4 دهه هم در دفاع از ملت بود و هم امت. درواقع این شهید بزرگوار ثابت کرد هم دغدغه مسلمان، مسیحی، فارس، کرد و... منطقه را دارد و هم در راه منافع ملت ایران و امنیت آنان جانش را تقدیم میکند. در عرصه ملی، حضور در دفاع مقدس، دفاع از مرزها در جنوب شرق در مقطعی و پسازآن مأموریت گسترش نفوذ معنوی جمهوری اسلامی ایران، دفع شر اشرار مورد حمایت آمریکا و جلوگیری از نزدیک شدن آنها به مرزهای کشور، از او یک قهرمان ملی میسازد و حلقه وصل بودن برای بسیج مردمی از سراسر کشورهای منطقه برای دفع داعش، از او یک چهره امتی میسازد که اگر نبود مجاهدتهای او و یارانش، امت اسلامی امروز معلوم نبود که در چه وضع وحشتناکی بود! آری او ملیترین و امتیترین قهرمان و الگویی صادق در پیش چشمان مردم دنیاست.
2️⃣آنچه باعث شد تا حاج قاسم در چنین ترازی قرار گیرد، تربیت در مسیر مکتب امامین انقلاب بود، تا در برهه فعلی او عصاره این مکتب را در رفتار و عملکرد خود با عنوان مکتب حاج قاسم برای مردم بازگو کند. مقام معظم رهبری در معرفی این مکتب فرمودند: «اگر بخواهیم آن چیزی را که اسمش را میگذاریم «مکتب سلیمانی»، در یکی دو جمله کوتاه تبیین کنیم، باید بگوییم این مکتب عبارت است از صدق و اخلاص». صدق حاج قاسم ازاینرو بود که این شهید بزرگوار با هدف، با عهد الهی و با آرمانهای انقلاب اسلامی برخورد صادقانه داشت. در وصف اخلاص او مقام معظم رهبری فرمود: «اخلاص او را از کجا میشود فهمید؟ ازاینجاییکه اصلاً دنبال دیده شدن نبود؛ حالا جوری شده که همه دنیا دارند او را میبینند».
✍️#مصطفی_برزکار
🌴شباهت های سلیمانی به مالک
🔹نفس نفس همه عمر مالک دل بود/کسی که بود به هنگامه مالک اشتر
مطالعه شباهت های مختصات وجودی سردار سلیمانی و الگوی او مالک اشتر درس آموز است. بخشی از مشابهت ها را از مقایسه خطبه حضرت علی علیه السلام و پیام مقام معظم رهبری پس از شهادت سردارانشان می توان استخراج کرد:
1️⃣.سنگینی حادثه از دست دادن مالک و سلیمانی
2️⃣. معتمد و مورد وثوق فرماندهان
3️⃣.وفای به عهد مالک و سلیمانی
4️⃣. ثبات قدم هر دو سردار
5️⃣.شادمان بودن عده ای و محزون بودن عده کثیری از شهادت مالک و سلیمانی
6️⃣.ملاقات پروردگار و فرشتگان با شهادت
#مالک
#قهرمان
#موسی_سلیمانی
مهمترین محورهای شبکههای ماهوارهای فارسی زبان - ۱۱ دی
1️⃣ تهدید نمایی پرتاب موشک ماهواره بر ایران به فضا برای صلح و امنیت جهانی همزمان با مذاکرات برجام و ادعای نقض قطعنامه های ۱۹۲۹ و ۲۲۳۱ سازمان ملل توسط ایران
2️⃣ برجسته سازی فرونشست زمین درنسیم شهر تهران و القاء مسکوت نگاه داشتن عامدانه تهدیدات زیست محیطی و بی توجهی به سلامت و حفظ جان مردم
3️⃣ اعتبارزدایی از اظهارات و وعده های اقتصادی آقای رئیسی در سفر به قم و دیدار با مراجع و علما و تلاش برای گره زدن حل مشکلات اقتصادی به سرنوشت مذاکرات احیای برجام و لغو تحریم ها
4️⃣ بازتاب قرارداد ۳ میلیارد دلاری رژیم صهیونیستی با آمریکا برای خرید تجهیزات نظامی و تقویت نیروی هوایی
#روشنگری | #ثامن
✅ #یک_خبر_یک_تحلیل( ۱۳۹)
🌀 خبر: رهبر معظم انقلاب صبح دیروز در دیدار خانواده و اعضای ستاد بزرگداشت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، «صدق» و «اخلاص» را خلاصه و نماد و نمایه مکتب سلیمانی خواندند و با اشاره به الگو شدن حاج قاسم در میان جوانان منطقه افزودند: «سلیمانی عزیز، ملیترین و امتیترین شخصیت ایران و دنیای اسلام بوده و هست». خاصیت مکتب و الگو این است که راه را به انسانها نشان دهد و این قابلیت بهطور کامل در الگوی مکتب شهید سلیمانی عزیز وجود دارد.
🔸در جهاد تبیین نیاز به الگو و راهنما داریم تا بر اساس آن ضمن خنثیسازی سمپاشیهای روانی– رسانهای جریان تحریف، با اقدامات آفندی، به مرحلهی بازدارندگی در برابر تحریف واقعیتهای مرتبط با ایران برسیم. در این میان، مکتب شهید سلیمانی حاوی الگوها و شیوههایی برای جهاد تبیین است که توجه به آنها در شرایط امروز میتواند راهگشا باشد. در شرایط جنگ شناختی و جنگ روایتها که دشمن غدار بر تحریف واقعیتهای مرتبط با ایران تمرکز کرده است، بازگویی ضعفهای دشمن و توانمندیهای جبهه خودی برای جلوگیری از خطاهای تحلیلی، امیدآفرینی و امیدبخشی در فضای عمومی کشور و شکست تحریمها مهمترین دلایل ضرورت جهاد تبیین در برهه کنونی است.
🔹 عملیات پدافندی جهت پاسخ به جنگ نرم دشمن، علمیات آفندی جهت تأثیر بر روحیه دشمن، روایتگری صحیح و بهموقع جهت گرفتن فرصت تحریف از دشمن و واقعهسازی افتخارآمیز برای افزایش امید به آینده ازجمله ابعاد روایتگری و روشنگری در مکتب شهید سلیمانی است. در حوزههای عملی نیز جهاد تبیین در مکتب شهید سلیمانی دارای این ابعاد مهم است: اقدام و عمل بهجای گفتاردرمانی، پیوستگی با مردم، ارائه تصویر کارآمد از خود، دقت در حفظ مصلحتها و آرمانگرایی واقعبینانه بخشی از این ابعاد است که امروز بایستی به الگوی فعالیت رسانهای در داخل و منطقه تبدیل شود.
✍️ فتحالله پریشان