در حال حاضر وضعیت فرهنگ به ویژه وضعیت فرهنگ دینی مردم در طول این دوره یازدهم و دوازدهم ضربه سنگینی خورده است این بندوباریها، بیحجابیها و سگ بازیها که بیانگر سبک زندگی غربی مردم شده است باید تغییر کند و به سبک زندگی اسلامی درآید. بنابراین متخصصان در این زمینه طراحی و هدفگذاری و کار کنند. این هم نیازمند دستگاه های ذیربط وزارتی است که این ها باید دور هم جمع و متفرق شوند و جداگانه کارشان را انجام دهند
▼حرف روز
مؤلفههایی برای بازسازی انقلابی
رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار رئیسجمهور و اعضای دولت جدید، تمرکز دولت بر بازسازی «انقلابی، عقلانی و خردمندانه» در همه عرصههای مدیریتی کشور را ضروری خواندند. به نظر میرسد یکی از سرفصلهای مهم و راهبردی مطالبات رهبر انقلاب از دولت جدید و بهتبع آن یکی از مأموریتهای کلیدی و اساسی دولت آقای رئیسی، پرداختن توأم با عقلانیت به این موضوع مهم باشد. در این زمینه اما لازم است کارشناسان و دیگر بخشهای کشور بهصورت خردمندانه و مستمر دولت را در این زمینه یاری رسانند.
نکات تحلیلی: 1- شفافیت: در مقطع کنونی از انقلاب، شفافیت نه یک انتخاب که یک ضرورت اجتنابناپذیر است. متأسفانه مطالبات رهبر انقلاب در تاریخ 23 مهرماه 97 که در ابتدای درس خارج فقه خود درباره شفافیت مطرح کردند، چندان در عمل موردتوجه واقع نشده است. دراینباره بههیچوجه از مجلس کنونی که داعیه انقلابیگری دارد، انتظار نبود که طرح شفافیت رأی نیاورد و این مقدار زمان در نوبت بازگشت مجدد به صحن باشد. در کنار تصحیح خطای مجلس، دولت جدید باید بهغیراز مواردی که مرتبط با امنیت ملی کشور است، شفافیت را از خود شروع کند. 2- تأمل در روشها و ابزارهای اداره کشور: امروز روشهای اعمالشده در بخشهای مختلف، به خاطر پیچیدگیها و دستوپا گیر بودن آن، به بروکراسی ناکارآمد تعبیر میشود. نظام اداری امری است که کشور به آن نیاز دارد، اما سیستم اداری باید تسیهلگر باشد و نه مانع امور. این موانع اداری در حوزه کسبوکار و فعالیتهای اقتصادی ضررهای متعدی به همراه داشته است. 3- سرمایه اجتماعی و اعتماد: رهبر معظم انقلاب در دیدار نخست با دولت سیزدهم تأکید کردند که اعتماد مردم به دولت آسیب دیده است و این مسئله باید ترمیم شود. دراینباره لازم است مجموعهای از اقدامات صحیح طراحی و عاقلانه اجرا شود. 4- سیاست داخلی و نقش دولت: دولت سیزدهم با در نظر گرفتن تجربیات تلخ دولتهای گذشته، خود نباید بخشی از مسائل جاری جامعه باشد و بر طبل اختلافات بدمد و عرصه کنشگری احزاب و گروههای سیاسی و نقدهای منتقدین را ببندد. دراینباره دولت به معنای حقیقی باید آستانه صبر را حداکثری افزایش دهد و روش مدارا را در سیاست داخلی و با نیروهای سیاسی در پیش گیرد. 5- مقابله با فساد در قوه مجریه: ستیز با فساد و مفسدین در مرحله وقوع، یک ضرورت قطعی است و نباید با تراکم پروندهها در قوه قضائیه، کار برخورد با فساد را دشوار کرد. دراینباره نیز میبایست دولت با استقرار سامانه شفافیت و انتخاب مدیران پاک دست، اقداماتی اساسی ترتیب دهد. (نویسنده: عزیز غضنفری)
▼گزارش روز
اعتراف دیرهنگام!
«بن والاس» وزیر دفاع انگلیس روز پنجشنبه در گفتگو با نشریه انگلیسی اسپکتیتور گفت: «ابرقدرتی که نتواند در سطح بینالمللی اهدافش را محقق کند، یک قدرت جهانی نیست بلکه فقط یک قدرت بزرگ است. او بهطور مستقیم نامی از ایالاتمتحده نبرد؛ اما فحوای سخن او نشان میدهد که مقصود او آمریکا بوده است. والاس در خصوص کشورش انگلیس نیز تصریح کرد که این کشور هم ابرقدرت به شمار نمیرود. وی افزود؛ «بخت با انگلیس همراه بود که طالبان اقدام تلافیجویانه انجام نداد در غیر این صورت اوضاع افتضاح میشد».
گزاره تحلیلی: محور گفتگوی وزیر دفاع انگلیس مربوط به تحولات افغانستان و خروج شتابزده نیروهای اشغالگر در این کشور و ناکامی در دستیابی به اهداف اشغالگران بوده است؛ بنابراین، جای تردید نیست که بن والاس در گفتگویش، سیاست آمریکا را موردنقد قرار داده است. نکته درخور تأمل که به عبارتی یک اعتراف دیرهنگام نیز محسوب میشود، این است که وزیر دفاع انگلیس تلویحاً اذعان داشته، این خروج شتابزده علاوه بر اینکه برای آمریکا یک شکست است، نشان میدهد آمریکا دیگر یک ابرقدرت نیست. این اوضاع خفتبار برای آمریکا که امروز متحدان آنها نیز بر آن اذعان دارند، همگی نشاندهنده زوال قدرت و هژمونی آنان است. یقیناً آنچه آمریکا را به این ورطه کشانیده بخش قابلتوجهی از آن به هزینههای ابرقدرتی و ایستادگی جهانی در مقابل جاهطلبیهای آنان برمیگردد. آمریکاییها برای اشغال ۲۰ ساله بر افغانستان، بیش از دو تریلیون دلار هزینه کردهاند و این تنها بخشی از هزینههای مربوط به اشغالگری و رویکرد جاهطلبانه آنان در منطقه و جهان است. فرآیند هزینههای سرسامآور برای حضور نظامی امنیتی آنان در نقاط مختلف جهان و فرسایش در مقابل مقاومت ملتها، قدرت آمریکاییها و میزان تابآوری آنها را کاهش داده و بسیار شکننده کرده است.
جمعبندی: وقایعی همچون خروج مفتضحانه از افغانستان، نشان میدهد که دیگر آمریکا نمیتواند از مؤلفههای قدرت خود ازجمله مؤلفههای نظامی برای مداخلات طولانیمدت در کشورها استفاده نماید. آمریکاییها بسیار تلاش داشتهاند تا زوال ابرقدرتی خود را نزد افکار عمومی در نظام بینالملل و همپیمانان خود کتمان نمایند و نظریه مربوط به یک قدرت در حال افول را غیرمعتبر نشان دهند. بدون تردید باور به پایان ابرقدرتی آمریکا نزد افکار عمومی، فرآیند شکستهای پیدرپی آنان و همپیمانانشان در نقاط مختلف جهان را سرعت خواهد بخشید. (نویسنده: احمد بنافی)
◄ چانه زنی برای دستیابی به دسترسیهای گسترده!/ رسانه آمریکایی بلومبرگ گزارش داد: «مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به دنبال ملاقات با رئیس جدید سازمان انرژی اتمی ایران پیش از کنفرانس آژانس است. او میخواهد تمایل تهران برای بازگرداندن دسترسی گسترده به ناظران آژانس را بسنجد. اروپاییها در صورت مخالفت تهران، میخواهند پیشنویس قطعنامه محکومیت ایران به دلیل عدم همکاری با آژانس را تدوین کنند. این سند میتواند منجر به ارجاع مجدد پرونده ایران به سازمان ملل شود اما بعید است با اقدام شورای امنیت روبرو شود؛ زیرا چین و روسیه از ایران حمایت خواهند کرد
رئیسی :
🔹روحیه گلهگزاری ندارم و در موضوع اقتصادی مردم و نخبگان و اهل بازار را به عدد و رقم ارجاع میدهم
🔹یکی از دغدغههایم کالاهای استراتژیک و اساسی بود و نمیخواستم با ارائه برخی اعداد و ارقام که در اختیار داشتم، اول کار مردم را نگران کنم
🔹از جهت کالاهای اساسی به لطف خدا هیچ مشکلی در کشور نداریم
🔹وضعیت تورم و گرانی به تصمیماتی که از قبل گرفته شده است بازمیگردد اما مردم بدانند تیم دولت بصورت شبانهروزی کار میکند که ثبات و آرامش بر بازار حاکم شود و تغییرات هر روزه قیمتها را نداشته باشیم
🔹روزنههای بسیار امیدوارکنندهای میبینم
🔹یک ظرفیت معطل داریم که شاید بتوان گفت ۴۰ درصد مراکز تولیدی ما را تشکیل میدهد
🔹به تولیدکنندگان میگویم که تولید را افزایش دهند زیرا زمینه صادرات در حال فراهمشدن است
✅ #یک_خبر_یک_تحلیل (۴۲)
🍃🌻🍃
🌐 خبر: رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار رئیسجمهور و اعضای دولت جدید، تمرکز دولت بر بازسازی «انقلابی، عقلانی و خردمندانه» در همه عرصههای مدیریتی کشور را ضروری خواندند. به نظر میرسد یکی از سرفصلهای مهم و راهبردی مطالبات رهبر معظم انقلاب از دولت جدید، پرداختن توأم با عقلانیت به این موضوع مهم باشد.
🌀 نکات تحلیلی:
1️⃣ شفافیت: در مقطع کنونی از انقلاب، شفافیت نه یک انتخاب که یک ضرورت اجتنابناپذیر است. متأسفانه مطالبات رهبر انقلاب در تاریخ ۲۳ مهرماه ۹۷ که در ابتدای درس خارج فقه خود درباره شفافیت مطرح کردند، چندان در عمل موردتوجه واقع نشده است. دراینباره بههیچوجه از مجلس کنونی که داعیه انقلابیگری دارد، انتظار نبود که طرح شفافیت رأی نیاورد و این مقدار زمان در نوبت بازگشت مجدد به صحن باشد. در کنار تصحیح خطای مجلس، دولت جدید باید بهغیراز مواردی که مرتبط با امنیت ملی کشور است، شفافیت را از خود شروع کند.
2️⃣ تأمل در روشها و ابزارهای اداره کشور: امروز روشهای اعمالشده در بخشهای مختلف، به خاطر پیچیدگیها و دستوپا گیر بودن آن، به بروکراسی ناکارآمد تعبیر میشود. نظام اداری امری است که کشور به آن نیاز دارد، اما سیستم اداری باید تسیهلگر باشد و نه مانع امور. این موانع اداری در حوزه کسبوکار و فعالیتهای اقتصادی ضررهای متعدی به همراه داشته است.
3️⃣ سرمایه اجتماعی و اعتماد: رهبر معظم انقلاب در دیدار نخست با دولت سیزدهم تأکید کردند که اعتماد مردم به دولت آسیب دیده است و این مسئله باید ترمیم شود. دراینباره لازم است مجموعهای از اقدامات صحیح طراحی و عاقلانه اجرا شود.
4️⃣ سیاست داخلی و نقش دولت: دولت سیزدهم با در نظر گرفتن تجربیات تلخ دولتهای گذشته، خود نباید بخشی از مسائل جاری جامعه باشد و بر طبل اختلافات بدمد و عرصه کنشگری احزاب و گروههای سیاسی و نقدهای منتقدین را ببندد. دراینباره دولت به معنای حقیقی باید آستانه صبر را حداکثری افزایش دهد و روش مدارا را در سیاست داخلی و با نیروهای سیاسی در پیش گیرد.
5️⃣ مقابله با فساد در قوه مجریه: ستیز با فساد و مفسدین در مرحله وقوع، یک ضرورت قطعی است و نباید با تراکم پروندهها در قوه قضائیه، کار برخورد با فساد را دشوار کرد. دراینباره نیز میبایست دولت با استقرار سامانه شفافیت و انتخاب مدیران پاک دست، اقداماتی اساسی ترتیب دهد.
✍️ عزیز غضنفری
#روشنگری
#ثامن
#رئیسی
✅ #پرسش_و_پاسخ (۴)
💢 چرا عدهای از شروع فعالیتهای دولت سیزدهم بسیار ناراحتند واز هیچ کوششی برای به حاشیه بردن و اختلال در کار دولت دریغ نمی کنند؟
🍃🌹🍃
🔻پاسخ: حسن روحانی در ۴ سال اول، عامل همه کاستیها و مشکلات را به صورت مکرر و مداوم، دولت احمدی نژاد اعلام میکرد. در ۴ سال دوم، حل مشکلات را ابتدا به اجرای #برجام موکول کرد و بعد به #ترامپ و کرونا گره زد.
🔹 کابینه آیتالله رئیسی از روز رای اعتماد، وارد میدان شد و فعالیتهای جهادی و پربرکت را آغاز کرد. نکته جالب این است که کابینه سیزدهم، علیه دولت فشل و ناکارآمد و غربگرای روحانی، حرفی نمیزند اما با فعالیتهای جهادی، مردم خودبخود یاد روحانی میافتند که این اقدامات در ۸ ساله دولت او رخ نداد و لذا نفرینش میکنند.
🔸 در این میان خبیثهای رسانهای مثل روزنامه مشکوک جمهوری اسلامی، تاجزاده، سلبریتیهای بیسواد و...، توقع دارند که همه مشکلات ۸ ساله دولت روحانی، در همین ۸ روز سپری شده از دولت آیتالله رئیسی، حل شود! و لذا دولت ایشان را زیر سوال میبرند.
🔹 علت هم حسادت و کینهای است که به جریان ارزشی و انقلابی دارند، زیرا عملکرد جهادی دولت، مردم را به نظام و جریان انقلابی خوشبین میکند و تلاشهای طولانی نوکران غربزده در ایران را برای القای ناکارآمدی انقلاب اسلامی، نقش بر آب میکند.
🔺 دولت سیزدهم با عمل خود در همین چند روز، ماهیت اشرافیگرا، تنبل، مردمگریز، متکبر، پرمدعا و بهانهجوی اصلاحطلبان و غربگراها را به مردم نشان داده و لذا همچنان شاهد جیغهای بنفش و سبز در برابر اقدامات دولت سیزدهم خواهیم بود. اما فقط خودشان را رسوا میکنند و نمیتوانند سرعت #خدمترسانی #دولت_مردمی و انقلابی را با این حاشیهسازیها، کُند کنند.
#روشنگری
#ثامن
☘️
✅ #بسته_خبری
1️⃣ سخنگوی سازمان غذا و دارو شایعه بازگرداندن واکسنهای اسپوتنیک تولید شده در ایران را به روسیه تکذیب کرد.
2️⃣ رئیس جمهور آمریکا دستور داد احتمال از حالت محرمانه خارج شدن اسناد حملات ۱۱ سپتامبر بررسی شود. پیش از این دولت بایدن اعلام کرده بود قصد دارد برخی اسناد همچنان طبقهبندی شده محرمانه مربوط به حملات ۱۱ سپتامبر و عربستان سعودی را منتشر کند.
3️⃣ «احمد مسعود» فرمانده نیروهای مخالف طالبان در «پنجشیر» افغانستان در واکنش به انتشار اخباری از سقوط این منطقه به دست طالبان، گفت از خواستههای بر حق دست نمیکشد، خسته نمیشود و از هیچ تهدیدی هم نمیترسد.
#ثامن
#روشنگری
#طالبان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آلبوم صوتی تصویری ثامن