💢رهبر انقلاب: مهمترین شاخص خنثیسازی تحریمها، کاهش تورم است
🔸رهبر انقلاب در دیدار رئیسجمهور و اعضای هیئت دولت فرمودند: همه اقدامات مثبت دولت که با این زحمت انجام میشود، تحتالشعاع مشکلات معیشتی مثل گرانی مسکن و اجارهبها قرار میگیرد و این حیف است. مهمترین شاخص خنثیسازی تحریمها، کاهش تورم است.
‼️ادامه مطلب را در اینجا بخوانید:
https://basirat.ir/fa/news/350462/
💢تلاش برای مهار بانکهای سرکش
🗣«فرزین» رئیس کل بانک مرکزی در سیوسومین همایش «بانکداری اسلامی» گفته است:
🔸امروز چرا اضافه برداشت بانکها افزایش پیدا کرده است؟ یک دلیل آن است که در دورهای مجلس تصمیم گرفت تمام پول دولت به بانک مرکزی برود، هم اکنون حدود 300 تا 400 همت پولی که نزد بانکها بود، آمده است به بانک مرکزی که قاعدتاً بانکها ناترازیشان افزایش پیدا میکند. این اتفاق در یک دوره یک تا دو ساله ناترازی بانکها را افزایش میدهد و این هزینه اجرای یک سیاست پولی است.
🔹در دهه نود تمام اضافه برداشتها را به خط اعتباری تبدیل کردند؛ اما ما هیچ گاه چنین کاری را نکردیم، سختگیری کردیم به دلیل اینکه میخواستیم یک سیاست انقباضی در کشور اجرایی کنیم. یک سیاستی که بتوانیم جلوی خلق پول مستمر را که در دهه 90 رخ داده، متوقف کنیم؛ به همین دلیل رشد نقدینگی از 40 درصد به 27 درصد رسید.
🔰سرّ دلبران در حدیث دیگران
تلویزیون سعودی «اینترنشنال» میزگردی ترتیب داده بود تا پیرامون امامین انقلاب سخن بگوید؛ اما برنامهای که قرار بود در آن تخریب گسترده صورت گیرد، با اظهاراتی همراه شد که سعودی اینترنشنال آن را نمیپسندد. کارشناس برنامه امام را باسوادترین حاکم ایران تا به امروز خواند و گفت «کاریزمای آقای خمینی کاری کرد که مردم میگفتند «ما همه سرباز توییم خمینی گوش به فرمان توییم خمینی»! بر خلاف دوران پهلوی، آقای خامنهای ایمان مطلق به علم و تکنولوژی دارد، به همین دلیل است که سرمایهگذاریهای عظیمی در زمینههای نظامی و غیر آن انجام دادهاند.»
🔰احتمالاً نشتی داریم
رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا درباره افشاگری تهرانتایمز درباره رابرت مالی گفت: «این قضیه اخیر سؤالات جدی در مورد چگونگی دستیابی ایران به این سند بالقوه معتبر و اطلاعات حساس یا طبقهبندی شده دیگری که آنها ممکن است داشته باشند، مطرح میکند. نگران هستم که وزارت خارجه آمریکا نشتی اطلاعاتی داشته باشد.»
🔰پروژههای ایرانی و بانک بریکس
معاون وزیر خارجه درباره تحولات پس از پیوستن به بریکس گفت: «برای پروژهها میتوانیم از این بانک امتیازات مالی زیادی بگیریم. همین موضوع برای بانک سازمان همکاری شانگهای وجود دارد. بعد از توافق با عربستان روابطمان با بانک کنفرانس اسلامی برقرار شده و از آن بانک هم میشود استفاده کرد.»
🔰تروریستها میروند
«خلیل نادری» سخنگوی گروهک تروریستی آزادی کردستان در گفتوگو با «الحدث سعودی» گفت: «ایران برای اخراج و خلع سلاح ما اربیل را تحت فشار شدیدی گذاشته است. حکومت مرکزی بغداد مخالف ماست و به دنبال اخراج احزاب کرد از اقلیم است. فعلاً تعهد دادهایم که کسی را برای مقابله با ایران مسلح نکنیم.»
🔰ایران رئیس آسیاییها
وزیر امور خارجه در دیدار با دبیرکل مجمع گفتوگوی آسیا(ACD)، به دبیرکل اطمینان داد ایران در دوره آتی ریاست بر مجمع تمام تلاش خود را برای ارتقای همکاریها و تحقق اهداف مجمع به کار خواهد بست. ریاست مجمع هماکنون بر عهده «بحرین» است و از ماه آینده میلادی به ایران منتقل خواهد شد.
🔰تحریمها کجاست؟
از نکات جالب نشست خبری رئیس جمهور پرسش خبرنگار المیادین بود. او از رئیس جمهور پرسید «من در افتتاح فاز 11 پارس جنوبی حضور داشتم؛ به عنوان یک خارجی مبهوت شدم؛ این تحریمهای آمریکایی پس کجاست؟»
🔰بجنگ تا بجنگیم
«سیدحسن نصرالله» در هشداری صریح به آمریکاییها گفت: «اگر آمریکاییها بخواهند خودشان بجنگند، خوش آمدید و این نبرد واقعی است که همه معادلات را تغییر میدهد.»
#اخبارکوتاه
💢سرنخهایی از امام موسی صدر
🔹نشریه سعودی «الشرق الاوسط» در گزارشی نسبت به پرونده پسر قذافی در لبنان و باز شدن گره سرنوشت امام موسی صدر نوشت: «هانیبال قذافی اعتراف کرده برخلاف روایت رسمی لیبی، صدر و همراهانش اصلاً لیبی را ترک نکردند و او در منطقه جنزور در اقامت اجباری قرار داشت. [برای تظاهر به خروج صدر از لیبی]، دو نفر لباسهای امام موسی صدر و شیخ یعقوب را پوشیدند و با استفاده از گذرنامه آنها از طرابلس به رم رفتند و با گذرنامه خودشان به لیبی برگشتند.»
🔸روزنامه الشرق الاوسط در گزارشی در این زمینه از نامهنگاری بین محافل قضائی دو کشور در این زمینه پرده برداشت و نوشت: «ساختار قضائی لبنان هفته گذشته نامهای را از «حلیمه عبدالرحمن»
🔹وزیر دادگستری لیبی دریافت کرد که اعلام کرده است آمادگی دارد پرونده هانیبال قذافی (پسر معمر القذافی دیکتاتور سابق لیبی) را روی میز مذاکره قرار دهد.»
💢توانی که گفته نشد
🔸یکی از اهمیتهای بهرهبرداری از فاز 11 پارسجنوبی از جنبه فنی طرح است؛ چرا که لایههای زمینشناسی این طرح به قدری پیچیده است که استخراج گاز از آن به راحتی امکانپذیر نیست و به فناوری بالایی نیاز دارد.
🔹همین موضوع ما را در طول سالهای گذشته به توان فنی شرکتهای خارجی وابسته کرده بود. حتی شرکت توتال فرانسه یک بار در ابتدای دهه 80 و یک بار هم در سال 1396 با انعقاد قرارداد، ملزم به توسعه این فاز شد؛ اما بهدلیل تحریمها حاضر به ادامه همکاری نشد.
🔸کار توسعه و بهرهبرداری بهدست شرکتهای خارجی انجام نشده و همه ابعاد کار را متخصصان داخلی به سرانجام رساندهاند. در واقع، پس از ۲۰ سال آمد و رفت شرکتهای خارجی، کار طرح توسعه فاز 11 از طریق توان فنی داخلی انجام شد و در نهایت به بهرهبرداری رسید.
💢آقای خاتمی؛ مخاطب شمایید
🔹چند روز پیش سیدمحمد خاتمی در دیدار با «شورای مرکزی کانون زندانیان سیاسی مسلمان قبل از انقلاب» گفته است: «باید در کنار مردم ایستاد و دردهای آنها را شناخت و بیان کرد و به حاکمیت اعلام کنیم که به مردم بد میکند. مردم که برده نیستند! آدمی را سرکار بیاورید که بتواند کار کند و جواب مردم را بدهد. ... اگر خوداصلاحی نکنید نابودیتان حتمی است، انتخابات برای مردم است؛ باید واقعاً انتخابات صورت گیرد. نمیشود دست و پای کسی را ببندید و بگویید شنا کن!»
🔸مطالبهگری و انتقاد ذاتی جامعه است. اگر از محتوای رادیکال آقای خاتمی بگذریم، نکتهای که وجود دارد، این است که فردی که گارد انتقاد و مطالبه گرفته، اولین پرسشی را که باید پاسخ دهد، قدرالسهمش از وضعیت موجود است. آقای خاتمی از مریخ که نیامده است؛ بلکه خود بخشی از «مخاطب بایدهایی» است که میگوید. اگر تسامحاً از دولت هاشمی و میرحسین بگذریم، در 16 سال از 26 سال گذشته یا شخص خاتمی بر سر کار بوده یا کسی بر سر کار آمده که حاصل «تَکرار میکنم» خاتمی است. نمیشود «تَکرار کرد» ولی عواقب «تَکرار کردن» را نپذیرفت.
🔹اینکه آقای خاتمی میگوید «مردم که برده نیستند! آدمی را سرکار بیاورید که بتواند کار کند و جواب مردم را بدهد» حدیث نفس است. آیا زمانی که با بیعملی وزیر مسکن و شهرسازی، مطالبات مردم در این حوزه انباشته شد و وزیر با افتخار گفت یک مسکن هم نساخته است، آقای خاتمی دیدند و شنیدند؟ اگر دیدید و شنیدید، چرا واکنش نشان ندادید؟ مگر مردم آن زمان برده بودند؟ نمیشود چشم را بر روی تورم، افزایش نقدینگی، افزایش پایه پولی کشور، رشد چند صد درصدی قیمت ارز، پشت میز نشستنها و زخم بستر گرفتنها و... در دولت تحتالحمایه بست و به گوشهای خزید و حال در تغییر دولت، گارد انتقاد گرفت. کار پسندیده آن بود که بابت آنچه در دولت قبل گذشت، اول کمی عذرخواهِ همین مردمی که سنگش را به سینه میزنید، میشدید و درثانی لب به اعتراض و مطالبه میگشودید.
🔸رقابت، راهبرد اصلی و همیشگی انقلاب و نظام بوده و هست. دهههای 70 و 80 که بخشی از نزدیکان امروز آقای خاتمی و مرحوم هاشمی تفکر «انتخابات محدود و مدیریت شده» را بر روی میز نظام گذاشتند، کسی که مخالف بود و همیشه از مشارکت حداکثری سخن گفته، رهبری نظام بوده و هست. بنابراین، نمیتوان انگشت اتهام را به سوی نظام گرفت و باز هم مخاطب اول این کلام شخص آقای خاتمی است. نمیشود در سال 1388 زیر میز انتخابات 85 درصدی زد و امروز ادای دموکراسی و مردمسالاری را درآورد. مردمسالاری شیر بییال و دم و اشکم نیست.
🔹16 آذر 1383 و در روز گرامیداشت روز دانشجو در دانشگاه تهران، آقای خاتمی به صراحت اعلام کرد: «از اردوگاه اصلاحات صدای پای دشمن به گوش میرسد.» نهیبی که امروز برای شخص خاتمی بارها و بارها باید تکرار شود. اصلاحات یک جریان متکثر و به تعبیر برخی اصلاحطلبان بینالعباسین، یعنی از عباس عبدی تا عباس دوزدوزانی است. اینکه طریق عقلای قوم کنار گذاشته شود و با طناب رادیکالهایی، همچون تاجزاده، حجاریان، عبدی و... به چاه بروی، خلاف عقل است؛ چون تجربه نشان داده هم این طناب پوسیده است و هم آن چاه ویل و بیانتها.
✍🏻یعقوب ربیعی
#گزارشروز
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تجارتِ ١١٣ میلیارد دلاری رکورد ٤٠ ساله را شکست
🔻کاهش ۱۳ درصدی نقدینگی در دولت سیزدهم
🗣رئیسجمهور در دیدار اعضای دولت با رهبر انقلاب:
🔸بر اساس آمار تجارت کشور عدد ١١٣ میلیارد دلاری را نشان میدهد، این یعنی ٥٣ میلیارد دلار صادرات داشتهایم که در این چهل سال یک رکورد محسوب میشود.
🔹دلیل این رکوردشکنی دولت سیزدهم، عمل به فرمایشات رهبر انقلاب در مسئله رونق تولید بود.
🔸میزان رشد نقدینگی در روزهای نخست دولت ٤٠ درصد بود اما اکنون این عدد ٢٧ درصد است.
🔹یکی از دلایل تورم، رشد نقدینگی و کسری بودجه است. دولت تلاش کرد تا کسری بودجه را از بین ببرد.
✅ سلفی عربی با فوتبال/ بخش دوم
🔹جام جهانی فوتبال در ۹ دهه گذشته، هر چهارسال یکبار برگزار شده است، اما هفتاد سال نخست، فاقد هویتی بود که امروز بهعنوان نشان تجاری یا همان «برند» شناخته میشود؛ یعنی هیچ عنصر تصویری یا شعار خاصی نبود که بازیهای آن دوران را نمایندگی کند.
🔹نماد واپسین جام جهانی فوتبال، عروسک سرزنده و بازیگوشی به نام «لعیب» بود که در ذهن هواداران فوتبال بهعنوان نامونشانی از کشور میزبان یعنی قطر نقش بست.
🔹اما کشوری که تا همین ۱۰۰ سال پیش تحتالحمایه انگلیس بود و حتی اجازه نداشت کشورش را به غیر بریتانیاییها نشان دهد، با غیر بریتانیاییها معامله کند و حتی درباره خاک و سرزمینش نیز صاحب اختیار نبود، چگونه دنیا را غافلگیر کرد؟
🔹برای یافتن پاسخ باید به ۲۸ سال پیش بازگردیم؛ زمانی که شیخ «حمد بن خلیفه» کلنگ تأسیس تلویزیون «الجزیره» را به زمین زد و رسانهای را تأسیس کرد که این کشور را به یک بازیگر جدی در دنیای عرب تبدیل کرد.
🔹امیر قطر بهدرستی دریافته بود برای کشوری که دستش از مولفههای قدرتسازی نظیر جمعیت، وسعت سرزمینی، موقعیت ژئوپلیتیک و نیروی نظامی قدرتمند خالی است، راهی جز بهرهگیری از مولفههای قدرت نرم وجود ندارد.
🔹بسیاری معتقدند بعد از تاسیس و گسترش «الجزیره»، میزبانی جامجهانی توسط «شیخ تمیم» دومین گام جدی دوحه در راستای تقویت قدرت نرم از رهگذر استفاده هوشمندانه از مولفههای ارتباطی تاثیرگذار بر افکار عمومی جهان بود.
🔹کوچکترین کشوری که تاکنون جام جهانی در آن برگزار شده، توانست با این رویداد ورزشی برای خود یک نشان تجاری ارزشمند بخرد و شرایطی را فراهم کند تا دستانش به عنوان قهرمان اصلی این رویداد بینالمللی بالا رود. اما به محض اینکه نامش بهعنوان میزبان جام جهانی مطرح شد، تیر انتقادات حقوقبشری به سوی دوحه نشانه رفت.
🔹رسانههای اروپایی بهویژه بریتانیایی عنوان کردند در یکی دو سال منتهی به جام جهانی ۶۵۰۰ کارگر مهاجر از کشورهای هند، پاکستان، نپال، بنگلادش و سریلانکا درخلال آمادهسازی زیرساختهای مرتبط با جام جهانی جان باختهاند.
🔹توجه قطر به ظرفیتهای جدید بازیگری در جهان امروز برای تولید قدرت نرم، موجب شد که در بازه جام جهانی ۲۰۲۲ بتواند در قابی جدید و تاثیرگذار و خارج از صفبندیهای سیاسی سنتی در جهان روی سکو برود و با صرف ۲۰۰ میلیارد دلار، گرانترین سلفی تاریخ را با فوتبال بگیرد.
#قائمون
6.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥شگفتی کارشناسان شبکه اینترنشنال از اشراف اطلاعاتی و نفوذ ایران در کاخ سفید!
🔹ایران با انتشار اسناد محرمانه دولت آمریکا میخواهد قدرت خود را از نظر اطلاعاتی و امنیتی به رخ ایالات متحده بکشد!
#قائمون
💢رسوایی آشوب
🔹تلاشها و پیگیریهای مستمر دادستانی بوکان و مرجع قضایی در استان آذربایجان غربی، حقیقت یک مورد دیگر از سوژههای کشتهسازی و خبرسازیهای دروغ رسانههای معاند در اغتشاشات سال گذشته را برملا کرد
‼️ادامه مطلب را در اینجا بخوانید:
https://basirat.ir/fa/news/350450/
💢۱۱ سناریوی جنونآمیز در مورد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
🔹پایگاه خبری دیلی بیست در گزارشی می نویسد: «شاید این ایده که ترامپ از آمریکا فرار کند، چندان واقعبینانه نباشد. حتی خودِ ترامپ نیز در شبکه اجتماعیاش یعنی TRUTH با این سناریو شوخی کرده است. با این حال، باید از خودمان بپرسیم که اگر ترامپ به صورت قطعی محکوم شود و برای او حکم زندان بُریده شود، آیا باز هم گزینه فرار او از آمریکا، غیرواقع بینانه است؟»
‼️ادامه مطلب را در اینجا بخوانید:
https://basirat.ir/fa/news/350451/