🔻حضرت آیتالله خامنهای: «این خیانتی که متأسّفانه دولت امارات متّحدهی عربی کرد؛ هم به دنیای اسلام خیانت کرد، هم به دنیای عرب خیانت کرد، هم به کشورهای منطقه خیانت کرد، هم به مسئلهی مهمّ فلسطین خیانت کرد. این کاری که اماراتیها کردند، یک لکّهی ننگی است؛ البتّه این از بین خواهد رفت، یعنی این حالت دیری نخواهد پایید انشاءالله، لکن این لکّهی ننگ بر پیشانی کسانی که این اقدام را امروز انجام دادند خواهد ماند... » ۹۹/۶/۱۱
انگلیس به ایران بدهکار است
«بن والس»، وزیر دفاع این کشور برای اولین بار در دولت انگلیس بدهی کشورش به ایران را بر سر خرید تانکهای چیفتن تأیید کرد و با تلاش برای مرتبط کردن این موضوع به زندانی بودن نازنین زاغری شهروند دو تابعیتی انگلیسی- ایرانی در ایران، گفت که فعالانه به دنبال پرداخت این بدهی به دولت ایران است. تأیید این بدهی در نامهای به وکلای نازنین زاغری مطرح شده است. سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در خصوص این اظهارات وزیر دفاع انگلیس گفت: «پرداخت بدهی ایران از انگلیس هیچ ربطی به آزادی زندانیان دو تابعیتی ندارد. وی بخشی از محکومیت خود را در ایران گذرانده و آزادی مشروط هم داشته است که پروسه قضایی خودش را دارد و هیچ فرقی بین وی و سایر زندانیان دیگر نیست». وی افزود: «دولت انگلیس یک بدهی قطعی ۴۰ ساله به ایران دارد و تفاوتی نمیکند که این بدهی را یک مقام دولت انگلیس بپذیرد یا نه.» انگلیس بر سر عدم تحویل تانکهای چیفتن که در زمان حکومت محمدرضا شاه پهلوی از سوی ایران سفارش داده شده بود، تقریباً ۴۰۰ میلیون پوند به ایران بدهکار است.
✅ گزارش روز (یکشنبه 16 شهریور)
⚫️ کلید توسعه را درست بچرخانیم!
بیش از 7 سال است که سیاست و اقتصاد کشورمان از سیاست خارجی و رفتار بازیگران خارجی تأثیر گرفته؛ اتفاقی که برخلاف قاعده اصلی حکمرانی است. رفتار صحیح حکمرانی آن است که سیاست خارجی تأثیر گرفته از سیاست داخلی و ظرفیتهای بومی باشد که عمده توانمندیها و ایستادگیها و مقابله به مثلهای ایران در مقابل دشمنان و رقبای خارجی خود طی دهههای بعد از انقلاب اسلامی، وجود این سازوکار در سیستم حکمرانی کشور بوده است. تمرکز بر قوی شدن از درون، رشد تولید و اقتصاد قوی، قدرت نظامی قوی و ویژگیهای بومی ازایندست، قدرت چانهزنی دستگاه دیپلماسی کشور را برای حصول منافع کشور بالا میبرد و عکس آن نیز نتیجه عکس داده و وادادگی را در پی خواهد داشت.
گزاره خبری: وزیر خارجه سوئیس که دیروز (شنبه) به کشورمان سفر کرده است، با اشاره به نقش میانجیگرانه کشورش بین ایران و آمریکا، تصریح کرد: «تلاش سوئیس آن است که حداقلهای گفتوگوی بین دو کشور برقرار شود.» سوئیس حافظ منافع آمریکا در ایران است؛ بنابراین شنیدن سخنانی از جنس مذاکره و گفتوگوی فیمابین ایران و آمریکا از زبان «ایگناتسیو کاسیس»، وزیر امور خارجه این کشور، موضوعی است که از قبل نیز پیشبینی میشد؛ اما چرا عدهای در داخل با آبوتاب فراوان این خط رسانهای، به دنبال مذاکره مجدد با آمریکا به هر طریق ممکن هستند؟!
گزاره تحلیلی: اگر نیت طرفداران مذاکره با آمریکا، پیشرفت و توسعه کشور است، باید گفت؛ تجربه نشان میدهد که در دنیا کشوری نیست که بدون توجه به قدرت داخلی به توسعه پایدار رسیده باشد. حتی کشورهایی که سختترین شکست را در جنگهای جهانی متحمل شدند، چندین دهه به توسعه و فعالسازی توان داخلی خود تکیه کردند که امروز توانستهاند به توسعه و پیشرفت اقتصادی دست یابند. اجرای تئوری توسعه وابسته در دوران سازندگی و توسعه بر اساس نگاه همزاد پندارانه و برقراری روابط دوستانه با دشمنان ملت ایران در دوره اصلاحات و در دوره کنونی نیز سیاست بستن با کدخدا که بعد از هفت سال دستاوردهای آن در کشور کاملاً مشهود است، در کنار تجربههای موفق تکیه بر توان داخلی در مدیریت دوران سخت جنگ تحمیلی و دوران تحریمها ازجمله تجربههای پیش روی جمهوری اسلامی ایران است. بر اساس نتایج این تجربیات است که میتوان گفت؛ قانون توسعه و رشد ایران باید از مسیر داخلی عبور کند و اکنون بعد از اینهمه تجربه، وقت آن رسیده است که کلید توسعه را در مسیر صحیح چرخانید. (نویسنده: اکبر معصومی)
موافقت رهبر انقلاب با تمدید برگزاری دادگاههای ویژه اقتصادی
🔹رهبر معظم انقلاب در پاسخ به درخواست رئیس قوه قضائیه مبنی بر تداوم فعالیت شعب ویژه دادگاه انقلاب جهت رسیدگی به پروندههای اخلالگران و مفسدان اقتصادی با لحاظ برخی اصلاحات، با این درخواست موافقت کردند.
🔸سه اثر مهمی که فرهنگ مواسات در جامعه دارد
🔸در جامعۀ اهل مواسات، ابوموسیاشعریها به علی(ع) تحمیل نمیشوند
🌼 مهمترین راه پیشگیری از سقوط انسان و نابودی جامعه(ج۹)
🔻 مواسات و انفاق بهمعنای اعم کلمه(شاملِ انواع پرداختها، جاندادن در راه خدا و...) هم ابعاد فردی دارد، هم ابعاد اجتماعی و سیاسی دارد و هم میتواند منجر به طراحی نظامات اجتماعی بشود؛ از جمله نظام حقوقی و اقتصادی.
1️⃣ اولین اثر بُعد اجتماعی انفاق و مواسات، افزایش پیوند اجتماعی است. وقتی در جامعهای، جنبۀ فردی انفاق و مواسات، برای تکتک افراد جا بیافتد و تبدیل به ارزش بشود، پیوند اجتماعی بین مردم افزایش پیدا خواهد کرد و موجب میشود بخش عمدهای از مشکلات جامعه با تقویت «اخوت اسلامی» بین مؤمنین، حل شود.
2️⃣ دومین اثر فرهنگ مواسات این است که ابوموسی اشعریها به علی(ع) تحمیل نمیشوند. اگر مواسات نباشد، حتی در حکومت عادلانۀ علی(ع) هم مردمِ پابرهنه، ابوموسی اشعری را به علی(ع) تحمیل میکنند؛ یعنی کسی که با رانت، قطار قطار شتر از بیتالمال دزدیده بود! در چنین جامعهای، کار علی(ع) جلو نمیرود.
🔻 در جامعۀ اهل مواسات، کسانی که لیبرالی فکر میکنند و دنبال اقتصاد لیبرالی هستند، عاشق یا مرعوب لیبرالها هستند و فکر میکنند دنیا کدخدایی دارد، رأی نخواهند آورد، چون مردم میدانند که اینها، ساختارهای اقتصادی جامعه را عدالتزا نخواهند کرد و دنبال ساختارهای دیکتهشدۀ نظام سلطه هستند.
3️⃣ سومین اثر مواسات در جامعه این است که فرهنگ «اقتصاد جمعی» شکل میگیرد. مواسات میگوید «باهم کار کنیم و پول در بیاوریم» و این یعنی تعاون کنیم و بهصورت جمعی کار اقتصادی انجام دهیم؛ این الگوی اصلی آیتالله شاهآبادی برای اقتصاد جامعۀ اسلامی است.
👤علیرضا پناهیان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸 دغدغه رهبر انقلاب دربارهی استفاده کودکان از اینترنت
🔹 یکی از دغدغههای پدر و مادرها، نحوهی استفادهی کودکان از اینترنت است. دغدغهای که سهشنبهی این هفته نیز رهبر انقلاب در دیدار با مدیران آموزش و پرورش به آن اشاره فرمودند.
🔻 اگر تجربه و نظری در اینباره دارید، در بخش نظرات بنویسید.
📥 دریافت کیفیت بالا aparat.com/v/BaUzI
زن، خانواده و سبک زندگی در نگاه رهبر انقلاب👇
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
Kh Rh:
🌎چندخبر مهم منطقه
🚩 سرزمینهای اشغالی
⚫️ تظاهرات علیه نتانیاهو در اراضی اشغالی و برخورد پلیس با معترضان
⚫️ در دوازدهمین هفته متوالی از اعتراضات علیه نتانیاهو در اراضی اشغالی، هزاران نفر از صهیونیستهای خشمگین بر علیه نخستوزیر شعار داده و خواستار استعفای وی شدند.
⚫️ اعتراضات در خارج از محل اقامت نتانیاهو در قدس اشغالی نیز برگزار شد و نیروهای امنیتی با معترضان برخورد کرده و شماری را بازداشت کردند.
🚩لبنان_فلسطین
🔴 تأکید سیدحسن نصرالله و اسماعیل هنیه بر محکم بودن ارتباط حزبالله و حماس
🔹 اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس در ادامه سفر خود به لبنان با سیدحسن نصرالله دبیرکل حزبالله دیدار کرد.
🔹 بر اساس گزارش وبگاه "النشره"، در این دیدار که هیأت همراه هنیه از جمله معاون وی «صالح العاروری» نیز حضور داشتند تحولات سیاسی و نظامی در فلسطین، لبنان و منطقه و خطرات موجود علیه مسأله فلسطین از جمله "معامله قرن"، سازش رسمی عربی با رژیمصهیونیستی و مسئولیت امت اسلام در این زمینه مورد بررسی قرار گرفت و بر ثبات محور مقاومت و صلابت آن در مقابله با فشارها و تهدیدها تأکید شد.
🔹 بر اساس بیانیه حزبالله، در این دیدار بر محکم بودن رابطه میان حزبالله و حماس که بر اساس ایمان، برادری، جهاد، سرنوشت مشترک، توسعه سازوکارها همکاری و هماهنگی میان طرفین بنا شده، تأکید شد.
🚩عراق
🔴 فشار محور غربی ـ عربی به عراق برای سازش با رژیم صهیونیستی
🔹 به گزارش پایگاه عراقی "المعلومه"، لابی اسرائیل با توسل به دولت امریکا و رژیمهای سازشکار عربی، از آنان خواسته است تا بهصورت غیرمستقیم بغداد را وادار کنند تا به عادیسازی رابطه با تلآویو تن دهد.
🔹 بر پایه این گزارش، درخواست مجامع یهودی از «مصطفی الکاظمی» برای اعاده تابعیت یهودیانی که اوایل قرن پیش این کشور را ترک کردند نیز در همین چارچوب قابل تحلیل است.
♻️ توضیحات وزارت آموزش و پرورش درباره حذف قرآن از تصویر کتاب اول
آقای ملکی رییس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی درباره حذف تصویر قرآن از کتاب فارسی پایه اول دبستان میگوید: در این کتاب در سال گذشته در یک تصویری، قرآن را بالای یک کتابخانه و زیر یک تلویزیون قرار داده بودن که پس از اعتراض حوزه علمیه مبنی بر این که باید قرآن در جای بهتری قرار بگیرد، قرار شد که آن تصویر از کتاب فارسی اول ابتدایی حذف و گلدانی به جایش نقاشی شود. در همین کتاب، تصاویر متعدد از قرآن مجید، نهج البلاغه، صحیفه سجادیه و تصاویر مساجد مختلف وجود دارد. سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی, دشمنی آشکار و پنهانی با سند 2030 دارد.
توضیحات: در تصویر مذکور، تلویزیون روی قرآن قرار ندارد بلکه در قفسه جداگانهای است و شرعا و عرفا این کار توهین به قرآن شمرده نمیشود. علاوه بر این اگر هم تغییری در تصویر لازم بود، باید به جای قرآن، تلویزیون را از تصویر حذف میکردند یا جای دیگری قرار میدادند.
رهبر انقلاب چند روز قبل در ارتباط تصویری با وزیر و مسئولان وزارت آموزش و پرورش، درباره تلاش غرب برای نفوذ فرهنگی در کشورها از سند ۲۰۳۰ و نفوذ در آموزش و پرورش هشدار دادند و تاکید کردند که بعضی از اجزای این سند به وسیله بعضی آدمهای ناباب یا غافل در حال اجراست. حساسیت جامعه نسبت به این اتفاقات، بجا و ضروری است.
#حمید_رسایی
ذهن ایرانی باید این تصویر 👆را خوب به خاطر بسپارد. در ایران هنوز این سوال هست که چرا مذاکره نمی کنیم؟ من در اینجا از فرصت نمادینی که این تصویر خلق کرده استفاده می کنم تا نشان بدهم واقعا چه استدلال هایی داریم که بر اساس آنها نباید با امریکا مذاکره کرد؟
اول- نشاندن ایران پای میز مذاکره هدف نهایی سیاست فشار حداکثری است. وقتی مذاکره نمی کنید این سیاست از هدف اصلی خود محروم و در نتیجه به تدریج سست می شود.
دوم- مذاکره مبدل فشار به نتیجه است. وقتی مذاکره نمی کنید سیاست یک مسیره فشار نهایتا به بن بست می رسد. دشمن به مذاکره نیاز دارد تا بتواند فشار را تبدیل به نتیجه کند. فراموش نکنید که وندی شرمن گفت آنکه ایران را به توافق واداشت روحانی بود نه تحریم ها.
سوم-مذاکره نمی کنیم چون طرفی برای مذاکره و دورنمایی برای بک توافق منصفانه وجود ندارد. چه کسی است که باور داشته باشد می توان با ترامپ، نتانیاهو یا بن سلمان توافقی کرد که غیر تبلیغاتی و واقعا به نفع ایران باشد؟
چهارم- مذاکره نمی کنیم چون یک آدرس غلط برای حل مشکلات است و با شرطی کردن جامعه امکان مراجعه به ظرفیت های واقعی را از کشور می گیرد و زمان را به سود دشمن مستهلک می کند.
پنجم- با امریکا مذاکره نمی کنیم چون ترامپ به خلق یک نتیجه ولونمایشی برای سیاست فشار حداکثری نیاز دارد. ایران بخشی از کمپین انتخاباتی ترامپ نیست.
ششم- مذاکره نمی کنیم چون تجربه برجام به ما می آموزد وقتی ادعاهای دشمن را به رسمیت می شناسید و از در اعتمادسازی در می آیید این روند پایان ندارد. باید هر چه می گویند گوش کنید و آخرین چیزی هم که به شما خواهند گفت این است که: ‘اصلا نباید وجود داشته باشید!’
#مهدی_محمدی