☘
✅ #یادداشت روز
🌐 راستیآزمایی رفع تحریمها!
🌏 یکی از مسائل بسیار مهم که هنوز بر سر آن توافقی حاصل نشده و لازم است در روند جدید مذاکرات از هشتم آذرماه در خصوص آن گفتوگو انجام شود مسئله راستیآزمایی رفع تحریمها است. تجربه اجرای برجام در دوران «باراک اوباما» نشان میدهد میان «رفع واقعی تحریم» و «رفع کاغذی یا حقوقی تحریم» تفاوت از زمین تا آسمان است.
🌏 دولت اوباما، علیرغم آنکه به صورت اسمی تحریمهای بانکی و سایر تحریمها را رفع کرده بود دیگر ابزارهای اقتصادی، سیاسی و حقوقی را برای حفظ ساختار تحریم و جلوگیری از انتفاع اقتصادی ایران به کار گرفت.
🌏 علاوه بر این، در شرایطی که تمامی تعهدات ایران توسط آژانس بینالمللی انرژی اتمی مورد راستیآزمایی قرار گرفته و به صورت موشکافانه و مورد به مورد گزارش میشوند تأیید رفع تحریمها نیز بایستی به محقق شدن آثار عملی آن و راستیآزمایی دقیق آن توسط ایران منوط شود.
🌏 ایجاد هراس در بانکها درباره انجام تراکنشهای مربوط به ایران، تمدید 10 ساله «قانون تحریمهای ایران»، امضای قانون ویزا برای هراساندن تجار از ورود به ایران و گره زدن انتفاع اقتصادی ایران به مسائل غیرهستهای تنها بخشی از اقداماتی بود که در دوران ریاستجمهوری «باراک اوباما» برای ایجاد هراس در فضای بینالمللی از تجارت با ایران و محدود کردن منافع اقتصادی ایران انجام شد.
🌏 همانطور که کارشناسان بر اساس تجربه رفع تحریمها در گذشته بارها تأکید کردهاند دولت ایالات متحده از ابزارهای حقوقی مختلفی برخوردار است که میتواند حین ادعای رفع تحریم، ریسک همکاری اقتصادی با ایران را افزایش داده و مانع از بهرهمندی ایران از مزایای اقتصادی ناشی از رفع تحریم شود. لذا پیشنهاد کارشناسان این است که در مذاکرات پیش رو علاوه بر پافشاری روی رفع حقوقی تحریم، شرایط انتفاع ایران از رفع تحریمها در قالب شاخصهای عینی و سنجشپذیر مشخص شود تا راه برای بهانهجوییها و مانعتراشیهای طرف آمریکایی سد شود.
🌏 از طرف دیگر، نحوه رفتار دولتهای اروپایی بعد از خروج آمریکا از برجام که تلاش میکردند با وعدهدرمانیهای بیحاصل و توسل به نمایشهای تبلیغاتی ایران را به سمت اجرای برجام بدون انتفاع اقتصادی از آن سوق دهند، شاهد دیگری است که نشان میدهد بایستی مکانیسمی جهت راستیآزمایی انتفاع ایران از رفع تحریمها وجود داشته باشد.
🌏 این مسئله در بیانات مقام معظم رهبری نیز مورد تأکید قرار گرفته است. ایشان در یک سخنرانی در 19 بهمن ماه 1399 فرمودند: «اگر میخواهند ایران به تعهّدات برجامی برگردد، باید آمریکا تحریمها را کلّاً لغو بکند؛ آن هم نه به زبان و روی کاغذ که بگوید لغو کردیم؛ نه، بایستی در عمل تحریمها را لغو کنند و ما راستیآزمایی کنیم. آن وقت ما هم به این تعهّدات برجامی برمیگردیم؛ این سیاست قطعی جمهوری اسلامی است.»
🌏 مرکز پژوهشهای مجلس پیش از این مواردی نظیر مطالبه و اطمینان از انجام صادرات سطح مشخصی از نفت و فراوردههای نفتی، امکان تراکنش آزادانه بر منابع مالی حاصل، تحقق سطح مشخصی از تراکنش ماهیانه و عملیات بانکی توسط بانکهای خارجی هدف و بازنگری عملیاتی در قواعد مرتبط با تعامل اقتصادی بینالمللی با اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی را به عنوان شاخصهای عملیاتی و سنجشپذیر که بایستی طرف غربی آنها را بپذیرد پیشنهاد کرده است.
🌎 در مذاکراتی که در دولت روحانی در وین انجام شد هیچ نشانهای از اینکه آمریکا با راستیآزمایی واقعی تحریمها موافقت کرده باشد مشاهده نشده است، بنابراین انتظار میرود این مسئله از جمله موضوعات پیچیدهای باشد که لازم است بر سر آن توافق حاصل شود. امید می رود تیم جدید مذاکره کننده ایرانی اینبار با دقت و وسواس بیشتر با هدف غایی رفع عملی و موءثر تحریمها وارد محل مذاکرات شده و همواره مراقب دسیسه های شیطانی طرف های مقابل بالاخص آمریکائیها باشند.
🕪 سیدجعفرموسوی
🌠🍃
🍃
•[ #نهضت_روشنگری_ثامن 🎤 ]•
📊 #اینفوگرافیک
🔴 تیم متخصص ایرانی در مذاکرات
رفع تحریمها چه کسانی هستند!؟
🖇 #بصیرت #روشنگری #ثامن
◀️ نشر حداکثری #ڪانالهای_ثامن
🌠🍃
🍃
•[ #نهضت_روشنگری_ثامن 🎤 ]•
🖼 #عکس_نوشت
🛑 سفر ۲۶ ساعته رئیس جمهور به
ترکمنستان اگرچه کوتاه، اما پر دستاورد
🍃🔹🍃
🖇 #رئیسی #امضای_قرارداد_گازی
🖇 #روشنگری #ثامن
📎 #جهاد_تبیین #ایران_قوی
📌#پرسمان_بصیرت
♨ تیم کارشناسی ایرانی در مذاکرات وین چه کسانی هستند؟
⬅ تیم مذاکرهکننده ایران در وین که از روز گذشته به سرپرستی علی باقری کنی راهی وین شده، متشکل از جمعی از برجستهترین کارشناسان و مسئولان در حوزههای مختلف حقوقی، بانکی و انرژی هستند.
👈 با مذاکرهکنندگان کشورمان در گفتوهای وین آشنا شوید:
🔹 مهدی صفری، معاون دیپلماسی اقتصادی
🔸 رضا نجفی، معاون امور حقوقی و بین المللی
🔹 ابراهیم شیبانی، رییس کمیسیون اقتصادی شورای راهبردی روابط خارجی
🔸 علی فکری، معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی و رییس کل سازمان سرمایه گذاری
🔹 احمد اسدزاده، سرپرست معاونت بین الملل و بازرگانی وزارت نفت
🔸 غلامرضا پناهی، عضو هیات عامل و معاون امور ارزی و بین الملل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران..
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 خوشچشم کارشناس مسائل بینالملل: خوبی دولت سیزدهم این است که خودش را عقل کل نمیداند
کارشناس مسائل بینالملل:
🔻یک ویژگی مهم دولت سیزدهم در بحث مذاکرات هستهای این است که ۴۰ نفر کارشناس مختلف را با تیم همراه کرده، چون اعتقاد دارد همه چیز را همگان دانند و خودش را عقل کل نمی داند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 تصاویر غم انگیز از تماشای کودکان فلسطینی و تخریب خانه هایشان توسط رژیم صهیونیستی
🔻سربازان صهیونیستی شب هنگام خانه های آنها را در منطقه سیلوان در قدس اشغالی تخریب کردند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ویژگی های نفاق و منافقین
✅ جلسه 1(بخش چهارم)
🎙آیت الله مجتبی تهرانی(ره)
📖 اشارۀ خداوند به نفاق - نفاق و منافقین مانند شیطان
✍️ در روایتی که مرفوعۀ عَبْدِ الرَّحْمَنِ بْنِ حَمَّاد است، آمده است:«قَالَ اللَّهُ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى لِعِيسَى(ع) لِيَكُنْ لِسَانُكَ فِي السِّرِّ وَ الْعَلَانِيَةِ لِسَاناً وَاحِداً وَ كَذَلِكَ قَلْبُكَ إِنِّي أُحَذِّرُكَ نَفْسَكَ»؛ منِ خدا به تو دارم میگویم: یا عیسی(ع)! مراقب باش و تو را از نفسات بر حذر میدارم؛ رذیلۀ نفسانی شیطانی. «وَ كَفَى بِي خَبِيراً»؛ دیگر بالاتر از منِ خدا از نظر خُبرویّت نیست. من تو را خلق کردم و خطر نفس را میدانم که میگویم: مراقبش باش، بپّا که نفس چموش است. حواسَت جمع باشد که حالت اعتدالی از دست نرود.
«لَا يَصْلُحُ لِسَانَانِ فِي فَمٍ وَاحِدٍ، که از آثار آن است. «وَ لَا سَيْفَانِ فِي غِمْدٍ وَاحِدٍ وَ لَا قَلْبَانِ فِي صَدْرٍ وَاحِدٍ...» 1️⃣ ؛ شایسته نیست که دو زبان در یک دهان، دو شمشیر در یک غلاف و دو دل در یک سینه باشد. ببینید که چه تعبیرات زیبایی کرده است! این تعابیر اشاره به همان دوگانگی است که برایتان مطرح و معنا کردم؛ دوگانگی بر محورِ پنهان کاری، که از فریب و دغلبازی نشأت گرفته است و از نظر نفسانی بود.
1️⃣الكافي، ج2، ص 343 - وسائل الشيعة، ج12، ص 258 - بحار الأنوار، ج72، ص 204 و 206
#مجموعه_اخلاق_ربانی
#ویژگی_های_نفاق_و_منافقین
#آیت_الله_مجتبی_تهرانی
☘
✅ #یادداشت روز
🌐 دیگر امضای هیچ کسی در مذاکرات تضمین نیست
🌏 درعرصه روابط بین الملل هیچ مفهومی به نام تضمین یا دوستی و دشمنی ابدی وجود ندارد.
🌏 این مذاکرات از اواخر دهه هفتاد شروع شد و جریانات مختلف فکری مانند اطلاح طلب و اصولگرا را در خود دیده و حالا به موضوع برجام رسیده است. سیاست های منطقهای و مذاکرات نافرجام برجامی ارثی بود که دولت سیزدهم از دولت قبلی برد. سیاستهای منطقهای کشورمان با ارسال پالسهایی از امارات و عربستان وضعیت بهتری در مقایسه با ارتباط کشورمان با غرب دارد.
🌏 روابط ما با غرب در سایه روابط مطلوب دیپلماتیک با چین و روسیه است که از پیوست ایران به سازمان همکاریهای شانگهای روند فزاینده تری را پیدا کرده و به عنوان یکی از ابزار چانه زنی در مذاکرات سیاسی با غرب و بهره برداری اقتصادی از منافع این مذاکرات در اختیار کشورمان است.
🌏 نباید انتظارات ازاین دور مذاکرات را بالا ببریم شرایط در این دوره از مذاکرات از منظر سیاست داخلی و سطح روابط بین الملل نسبت به دورههای قبلی بهتر است.
🌏 با توجه به اطلاعات موجود ونوع رویکرد نسبت به سیاست خارجی کمی بعید است. اما نسبت به مواضع قبلی خودمان در این رابطه سیاست کاهش یا تعدیل مواضع را درپیش بگیریم وجود دارد.
🌏 درعرصه روابط بین الملل هیچ مفهومی به نام تضمین یا دوستی ودشمنی ابدی وجود ندارد، آنچه مهم است رویکرد دولتها نسبت به دو مقوله مهم امینت و منافع ملی است. هر کدام از آنها اگر در یک قرارداد بین المللی منجر به پیروزی و نتیجه شود میتواد ضمانت اجرایی یک قرار داد را افزایش دهد. اصطلاحی در فضای سیاسی رایج بوده تحت عنوان امضای کری تضمین است. روابط بین الملل این جمله را رد میکند. در مذاکرات پیش رو تیم مذاکره کننده جدید با توجه به تجربیات قبلی موضوعات تضمین۸ تعهدات به صورت دقیقی دراین دوره بایداعمال شود تا بتوان حقوق حقه ملت ایران را بدست آورد.
🌏تیم مذاکراتی دولت سیزدهم باید با رویکرد مطالبه گرایانه با طرفهای غربی وتاکید بر لغو تمامی تحریمها واخذ تضمینهای عینی و راستی آزمایی رفع تحریمها توسط جمهوریاسلامی ایران پشت میز مذاکره قرار بگیرند و از مذاکره برای مذاکره جدا اجتناب وررند واین هدف جمهوری اسلامی ایران به طرفهای غربی صریح و بی پرده گوشزد نمایند..
🕪 سیدجعفرموسوی همپا