خوشبینی هفتساله و فرصتی که از دست رفت
خوشبینی دولت به برجام باعث انتقاد حامیان اولیه برجام شده است؛ دولت حالا مورد انتقاد حامیان همیشگی و بزککنندگان آمریکا قرار گرفته است. روزنامه شرق که با تیترهای «اینک بدون تحریم» و «پیروزی بدون جنگ» به استقبال تصویب برجام رفته بود و حتی پس از خروج ترامپ از برجام نیز با افتخار «برجام بدون آمریکا» را تیتر خود کرده بود، حالا در اعترافی مهم اعلام میکند که تا قبل از این فریب روایت مسلط دولت از برجام را خورده بوده و تلاش دارد تا با شکستن تصورات قبلی خود، نتیجه چالش «مکانیسم ماشه» را پیشبینی کند. این روزنامه نوشته است: «تجربه مواجهه دولت روحانی و دستگاه دیپلماسی با مسئله احتمال خروج ترامپ از برجام، نشان میدهد، روایت مسلطی که دیپلماتهای ارشد کشورمان از توصیف وقایع پیشرو ارائه میدهند میتواند نادرست و بعضاً معکوس باشد.» شرق در ادامه مینویسد: «دولت روحانی در کل سال ۹۶ با مسلم دانستنِ روایت عدم خروج ترامپ از برجام، حق آماده شدن برای توفان در دوره آرامش را از جامعه سلب کرد؛ احتمالاً طی یک ماه آتی اروپا وارد رویارویی پرسروصدا با آمریکا خواهد شد؛ اما درنهایت از اقدام ایالاتمتحده ابراز تأسف خواهد کرد و بهطور رسمی و حقوقی بازگشت تحریمهای جدید علیه تهران را میپذیرد!» رسیدن رسانهها و سیاسیون غربگرا به این سطح از شناخت، هفت سال از عمر یک ملت به همراه صنعت هستهای کشور قربانی شد و معلوم نیست پشیمانی امروز غربگرایان -اگر واقعی باشد- دردی از مردم و کشور دوا کند.
♦میزان بازگشت نخبگان به کشور تا ۲ برابر افزایش یافت
🔹معاون علمی و فناوری رییس جمهوری: میزان مهاجرت نخبگان از ایران نه تنها کاهش یافته بلکه روند بازگشت نخبگان به کشور در برخی مواقع تا ۲ برابر افزایش یافته است
🔹در پیشبینیهای انجام شده در سال جاری ۵۰۰ نخبه از ۲۰۰ دانشگاه برتر جهان به کشور بازخواهند گشت تا اندوختههای علمی خود را در راستای پیشرفت ایران به کار گیرند
🔹احساس بر این بود که در ایام کرونا میزان خروج نخبگان از کشور افزایش یابد ولی این موضوع نه تنها رخ نداد بلکه از سویی بازگشت نخبگان به ایران افزایش یافت/ ایرنا
🔴 برای اروپا، برجام فقط تعهدات ایران است و بس!
مهدی محمدی مشاور امور راهبردی رئیس مجلس
🔹وقتی دقیق می شوید یک حقیقت تلخ خود را بی پرده نشان می دهد: علت ایستادگی اروپا در مقابل اسنپ بک صرفا این است که اروپایی ها نگران هستند برجام کلا از بین برود و ایران بازرسی ها را لغو کرده و برنامه هسته ای خود را از سر بگیرد. برای اروپا، برجام فقط تعهدات ایران است و بس!
🔹روزی که اروپا واقعا باید ایستادگی می کرد، یعنی وقتی که ترامپ از برجام خارج شد و تحریم هایی ده ها برابر شدیدتر از قطعنامه ها اعمال کرد، از جایش تکان نخورد. علت هم این بود که مطمئن بودند دولت ایران تعهدات برجامی خود را حفظ خواهد کرد. برای اروپا، برجام فقط تعهدات ایران است و بس!
🔴تظاهرات مجدد صهیونیستها مقابل منزل #نتانیاهو
♦️ دهها معترض #صهیونیست در برابر منزل بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیمصهیونیستی تظاهرات کردند.
♦️معترضان صهیونیست در تظاهرات خود استعفای نتانیاهو از نخست وزیری را فریاد زدند.
🏴 eitaa.com/shakhes1 ایتا
🏴http://sapp.ir/shakhes.1 سروش
🔻حضرت آیتالله خامنهای: «این خیانتی که متأسّفانه دولت امارات متّحدهی عربی کرد؛ هم به دنیای اسلام خیانت کرد، هم به دنیای عرب خیانت کرد، هم به کشورهای منطقه خیانت کرد، هم به مسئلهی مهمّ فلسطین خیانت کرد. این کاری که اماراتیها کردند، یک لکّهی ننگی است؛ البتّه این از بین خواهد رفت، یعنی این حالت دیری نخواهد پایید انشاءالله، لکن این لکّهی ننگ بر پیشانی کسانی که این اقدام را امروز انجام دادند خواهد ماند... » ۹۹/۶/۱۱
انگلیس به ایران بدهکار است
«بن والس»، وزیر دفاع این کشور برای اولین بار در دولت انگلیس بدهی کشورش به ایران را بر سر خرید تانکهای چیفتن تأیید کرد و با تلاش برای مرتبط کردن این موضوع به زندانی بودن نازنین زاغری شهروند دو تابعیتی انگلیسی- ایرانی در ایران، گفت که فعالانه به دنبال پرداخت این بدهی به دولت ایران است. تأیید این بدهی در نامهای به وکلای نازنین زاغری مطرح شده است. سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در خصوص این اظهارات وزیر دفاع انگلیس گفت: «پرداخت بدهی ایران از انگلیس هیچ ربطی به آزادی زندانیان دو تابعیتی ندارد. وی بخشی از محکومیت خود را در ایران گذرانده و آزادی مشروط هم داشته است که پروسه قضایی خودش را دارد و هیچ فرقی بین وی و سایر زندانیان دیگر نیست». وی افزود: «دولت انگلیس یک بدهی قطعی ۴۰ ساله به ایران دارد و تفاوتی نمیکند که این بدهی را یک مقام دولت انگلیس بپذیرد یا نه.» انگلیس بر سر عدم تحویل تانکهای چیفتن که در زمان حکومت محمدرضا شاه پهلوی از سوی ایران سفارش داده شده بود، تقریباً ۴۰۰ میلیون پوند به ایران بدهکار است.
✅ گزارش روز (یکشنبه 16 شهریور)
⚫️ کلید توسعه را درست بچرخانیم!
بیش از 7 سال است که سیاست و اقتصاد کشورمان از سیاست خارجی و رفتار بازیگران خارجی تأثیر گرفته؛ اتفاقی که برخلاف قاعده اصلی حکمرانی است. رفتار صحیح حکمرانی آن است که سیاست خارجی تأثیر گرفته از سیاست داخلی و ظرفیتهای بومی باشد که عمده توانمندیها و ایستادگیها و مقابله به مثلهای ایران در مقابل دشمنان و رقبای خارجی خود طی دهههای بعد از انقلاب اسلامی، وجود این سازوکار در سیستم حکمرانی کشور بوده است. تمرکز بر قوی شدن از درون، رشد تولید و اقتصاد قوی، قدرت نظامی قوی و ویژگیهای بومی ازایندست، قدرت چانهزنی دستگاه دیپلماسی کشور را برای حصول منافع کشور بالا میبرد و عکس آن نیز نتیجه عکس داده و وادادگی را در پی خواهد داشت.
گزاره خبری: وزیر خارجه سوئیس که دیروز (شنبه) به کشورمان سفر کرده است، با اشاره به نقش میانجیگرانه کشورش بین ایران و آمریکا، تصریح کرد: «تلاش سوئیس آن است که حداقلهای گفتوگوی بین دو کشور برقرار شود.» سوئیس حافظ منافع آمریکا در ایران است؛ بنابراین شنیدن سخنانی از جنس مذاکره و گفتوگوی فیمابین ایران و آمریکا از زبان «ایگناتسیو کاسیس»، وزیر امور خارجه این کشور، موضوعی است که از قبل نیز پیشبینی میشد؛ اما چرا عدهای در داخل با آبوتاب فراوان این خط رسانهای، به دنبال مذاکره مجدد با آمریکا به هر طریق ممکن هستند؟!
گزاره تحلیلی: اگر نیت طرفداران مذاکره با آمریکا، پیشرفت و توسعه کشور است، باید گفت؛ تجربه نشان میدهد که در دنیا کشوری نیست که بدون توجه به قدرت داخلی به توسعه پایدار رسیده باشد. حتی کشورهایی که سختترین شکست را در جنگهای جهانی متحمل شدند، چندین دهه به توسعه و فعالسازی توان داخلی خود تکیه کردند که امروز توانستهاند به توسعه و پیشرفت اقتصادی دست یابند. اجرای تئوری توسعه وابسته در دوران سازندگی و توسعه بر اساس نگاه همزاد پندارانه و برقراری روابط دوستانه با دشمنان ملت ایران در دوره اصلاحات و در دوره کنونی نیز سیاست بستن با کدخدا که بعد از هفت سال دستاوردهای آن در کشور کاملاً مشهود است، در کنار تجربههای موفق تکیه بر توان داخلی در مدیریت دوران سخت جنگ تحمیلی و دوران تحریمها ازجمله تجربههای پیش روی جمهوری اسلامی ایران است. بر اساس نتایج این تجربیات است که میتوان گفت؛ قانون توسعه و رشد ایران باید از مسیر داخلی عبور کند و اکنون بعد از اینهمه تجربه، وقت آن رسیده است که کلید توسعه را در مسیر صحیح چرخانید. (نویسنده: اکبر معصومی)
موافقت رهبر انقلاب با تمدید برگزاری دادگاههای ویژه اقتصادی
🔹رهبر معظم انقلاب در پاسخ به درخواست رئیس قوه قضائیه مبنی بر تداوم فعالیت شعب ویژه دادگاه انقلاب جهت رسیدگی به پروندههای اخلالگران و مفسدان اقتصادی با لحاظ برخی اصلاحات، با این درخواست موافقت کردند.
🔸سه اثر مهمی که فرهنگ مواسات در جامعه دارد
🔸در جامعۀ اهل مواسات، ابوموسیاشعریها به علی(ع) تحمیل نمیشوند
🌼 مهمترین راه پیشگیری از سقوط انسان و نابودی جامعه(ج۹)
🔻 مواسات و انفاق بهمعنای اعم کلمه(شاملِ انواع پرداختها، جاندادن در راه خدا و...) هم ابعاد فردی دارد، هم ابعاد اجتماعی و سیاسی دارد و هم میتواند منجر به طراحی نظامات اجتماعی بشود؛ از جمله نظام حقوقی و اقتصادی.
1️⃣ اولین اثر بُعد اجتماعی انفاق و مواسات، افزایش پیوند اجتماعی است. وقتی در جامعهای، جنبۀ فردی انفاق و مواسات، برای تکتک افراد جا بیافتد و تبدیل به ارزش بشود، پیوند اجتماعی بین مردم افزایش پیدا خواهد کرد و موجب میشود بخش عمدهای از مشکلات جامعه با تقویت «اخوت اسلامی» بین مؤمنین، حل شود.
2️⃣ دومین اثر فرهنگ مواسات این است که ابوموسی اشعریها به علی(ع) تحمیل نمیشوند. اگر مواسات نباشد، حتی در حکومت عادلانۀ علی(ع) هم مردمِ پابرهنه، ابوموسی اشعری را به علی(ع) تحمیل میکنند؛ یعنی کسی که با رانت، قطار قطار شتر از بیتالمال دزدیده بود! در چنین جامعهای، کار علی(ع) جلو نمیرود.
🔻 در جامعۀ اهل مواسات، کسانی که لیبرالی فکر میکنند و دنبال اقتصاد لیبرالی هستند، عاشق یا مرعوب لیبرالها هستند و فکر میکنند دنیا کدخدایی دارد، رأی نخواهند آورد، چون مردم میدانند که اینها، ساختارهای اقتصادی جامعه را عدالتزا نخواهند کرد و دنبال ساختارهای دیکتهشدۀ نظام سلطه هستند.
3️⃣ سومین اثر مواسات در جامعه این است که فرهنگ «اقتصاد جمعی» شکل میگیرد. مواسات میگوید «باهم کار کنیم و پول در بیاوریم» و این یعنی تعاون کنیم و بهصورت جمعی کار اقتصادی انجام دهیم؛ این الگوی اصلی آیتالله شاهآبادی برای اقتصاد جامعۀ اسلامی است.
👤علیرضا پناهیان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸 دغدغه رهبر انقلاب دربارهی استفاده کودکان از اینترنت
🔹 یکی از دغدغههای پدر و مادرها، نحوهی استفادهی کودکان از اینترنت است. دغدغهای که سهشنبهی این هفته نیز رهبر انقلاب در دیدار با مدیران آموزش و پرورش به آن اشاره فرمودند.
🔻 اگر تجربه و نظری در اینباره دارید، در بخش نظرات بنویسید.
📥 دریافت کیفیت بالا aparat.com/v/BaUzI
زن، خانواده و سبک زندگی در نگاه رهبر انقلاب👇
❣️ @Khamenei_Reyhaneh