🌍یادداشت کوتاه
🔴 *چرا آمریکا در حال افول است؟*
🔹 آیا شکست آمریکا در افغانستان و فرار از این کشور، نشانهای دیگر از روند پُرشتاب افول آمریکا است؟
🔸 عدهای از اندیشمندان آمریکایی در رد نظریه افول جهانی ایالات متحده، فرار آمریکا از افغانستان را با شکست در ویتنام مشابهت سازی میکنند تا این انگاره و ادراک را ایجاد کنند؛ همچنان که واشنگتن پس از شکست در ویتنام توانست قدرت و اعتبار خود را بازسازی کرده و آن را به هژمونی تبدیل کند، بار دیگر موفق خواهد شد اعتبار و نفوذ خود را حفظ نماید.
✅ در این ارتباط "دویل مکمانوس" ستوننویس مشهور لسآنجلس تایمز، در مقالهای مینویسد وقتی بعد از جنگی که چهار برابر جنگ افغانستان سرباز آمریکایی درگیر آن بودند، دولت ویتنام جنوبی سقوط کرد، بسیاری نتیجهگیری کردند که دوران قدرت جهانی آمریکا به سر آمده است. کمتر از 15 سال بعد، دیوار برلین سقوط کرد، جنگ سرد رو به پایان گذاشت، و آمریکا به عنوان تنها ابرقدرت جهان سر برآورد.
🔹 واقعیت این است که افول آمریکا تنها مربوط به شکست و فرار از افغانستان نیست که سادهانگارانه آن را با شکست در ویتنام مشابهت سازی کنند؛ بلکه روند افول آمریکا همزمان در چند عرصه به صورت پُرشتاب شکل گرفته است.
🔸 آمریکا در عرصه قدرت داخلی به شدت افول کرده و در انتخابات 2022 و 2024 با سونامی ناشی از گسلهای فعال شده اجتماعی و سیاسی مواجه میگردد. قدرت داخلی ایالات متحده احیاء نخواهد شد. از سوی دیگر پیوندهای آمریکا با متحدان خارجی این کشور تضعیف شده است و چشماندازی برای ترمیم بحران اعتبار در روابط خارجی وجود ندارد.
💢 همچنین آمریکا برای دفاع از منافع حیاتی خود دیگر قادر به آغاز هیچ جنگی نیست و چنانچه وارد کارزار نظامی گردد، موفقیت و پیروزی نظامی کسب نخواهد کرد. بنابراین زمینههای بازسازی نفوذ و اعتبار ایالات متحده فراهم نیست.
✒️سیدجعفرموسوی همپا
♨️ آیا افغانستان به پاشنه آَشیل اتحادیه اروپا تبدیل می شود؟/اروپاییان در دام خودساخته
🔻سیاستمداران اروپایی نمی توانند نگرانی خود را نسبت به آثار و تبعات بحرانی که خود در طول ۲۰ سال اشغالگری در افغانستان ایجاد کرده اند، کتمان کنند. بدون شک آمریکا تنها بازنده جنگ و اشغالگری در افغانستان محسوب نمی شود. در این معادله، نباید نام ۲۶ کشور اروپایی عضو ناتو را از قلم انداخت!....
🔗 ادامه مطلب در لینک زیر👇👇👇
https://basirat.ir/fa/news/333257
8.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 چرا این روزها «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه زیر ذرهبین است؟
♨ انسجام دروني!
*در حالي هفته دولت در حال گذار است که رئيس دولت اين بار، سید ابراهیم رئيسي است؛ رئیسجمهوری که با بلند کردن شعار انقلابی گری و تشکيل دولت جوان انقلابي توانست رأی اکثريت ملت ايران را کسب نمايد و براي چهار سال سکاندار قوه مجريه باشد. رهبر معظم انقلاب اسلامي در اولين ديدار با دولت سيزدهم بر تحقق شعارهايي تأکید کردند که در زمان انتخابات داده شده بود. شعارهايي چون مردمي بودن، عدالتخواهی، فسادستيزي و ... شعارهايي که تحقق آنان نيازمند توجه به الزاماتي است.
👈 نکات تحليلي
1⃣ اولين ديدار دولتمردان با رهبري، همواره نقشه راه عمل و تصميمگيري دولتها را مشخص نموده است. اين توصیهها هم در دولت هاشمي و خاتمي و هم در دولت احمدینژاد و روحاني ايراد گرديد و هر دولتي که بيشتر بدان پايبند بود، توانست در عمل موفق شده و رضايت مردم را بيشتر بدست آورد. دولت انقلابي سيزدهم نيز به اين تعابير بايد بهمثابه راهبردي عملياتي پيش روي خود بنگرد و مبتني بر آن عمل نمايد. معظم له خودشان تأکید دارند که: «اینها توصيههاي عمومي است؛ البتّه براي اینها بايد برنامه عملياتي درست کرد. جنبه نصيحت پيدا کردن اینگونه حرفها فايده ندارد. اینها بايد به برنامه و برنامه عملياتي تبديل بشود؛ وقتي برنامه شد، آنوقت طبعاً اینها [عملي ميشود]».
2⃣ در ميان تعابير رهبر معظم انقلاب، يکي از موضوعات برجسته، انسجام دروني دولت است. به تعبير معظم له: «انسجام دولتي يعني از درون مجموعه دولت حرفهای مختلف درنیاید؛ يکي يک چيزي بگويد، يکي برود خلاف آن را بگويد؛ خب اين ذهنيت مردم و افکار عمومي را به کلی خراب ميکند؛ اين بايد يک حالت انسجام [داشته باشد]، وانگهي در عمل هم با همديگر انسجام داشته باشند». اين مقوله ازجمله فوريتهايي است که اين روزها در مرحله چيدن نيروي انساني وزارتخانههاي مختلف و به خدمت گرفتن مديران ارشد و مياني دولت بايد موردتوجه قرار گيرد. خيلي از کارشناسان و صاحبنظران و انسانهاي توانمند هستند که ميتوانند در بخشهاي مختلف مورداستفاده قرار گيرند و مأموریتی را عهدهدار شوند، اما در استفاده از آنان بايد به اين هشدار توجه نمود که ميان ديدگاههاي کارشناسي آنان بايد يک انسجام دروني حاکم باشد! گاه قرار گرفتن چند بازيکن قدرتمند در يک تيم، نتيجه عکس ميدهد و اختلاف سبک آنها موجب ناکارآمدي مجموعه خواهد شد، تجربه تلخي که در ادوار دولتهاي پيشين نيز براي آن نمونههاي فراواني را ميتوان برشمرد! لذا در چينش نيروها علاوه بر توانمندي فردي، توجه به ترکيب آنان نيز اصلي کليدي است که دولت بايد براي آن شاخصي طراحي کند.
✍ مهدی سعیدی
✅ بصیرت
#نکات_تحلیلی
#نکات_راهبردی
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
⁉️آمریکا در همسایگی ایران چه دام هایی تنیده است؟!
🔻 امروز نیروهای آمریکایی بهطور کامل افغانستان را ترک کردند اما چرا با وجود مصوبه دوسال گذشته پارلمان عراق پیرامون خروج نظامیان آمریکایی از این کشور، حضور غیرقانونی نظامیان آمریکایی در عراق همچنان ادامه دارد؟
🔻جدا از پتانسیلهای بالفعل کشور عراق ازجمله وجود منابع نفتی و مزیتهای آمریکا و متحدانش در غرب آسیا، واشنگتن برخلاف افغانستان که جامعه مبتنیبر قومیت بود، در عراق با وجود یکبار اخراج نظامیانش، توانست در عرصه دیپلماسی فرهنگی و قدرت نرم با استفاده از نهادهای جامعه مدنی، بسیار موفق عمل کند.
🔻غرب و در راس آن آمریکا برای توسعه قدرت نرم و نفوذش در عراق راهکارهای متنوعی را در دستور کار خود قرار دادهاند.
🔻تازهترین تلاش برای باز کردن جای پا در عراق، به سفر اخیر امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه به عراق مربوط است. مکرون که برای حضور در نشست بغداد به عراق سفر کرده بود، با رهبران سیاسی و مذهبی بلندپایه عراقی نیز دیدار داشت و حتی به حرم مطهر امامان هفتم و نهم شیعیان(ع) نیز سری زد تا این گزاره را تقویت کند که فرانسه درصدد بازگشت به غرب آسیا است.
🔻در کنار رفتاری که مکرون در عراق داشت، کشورهای غربی به رهبری آمریکا در دو دهه گذشته متمرکز بر تأسیس و تقویت سازمانهای مردمنهاد (NGO) بهعنوان یکی از نخستین راهبردهای خود برای تقویت نفوذ در عراق بودهاند.
🔻در این خصوص آمریکا از ظرفیت دو موسسه آمریکایی موقوفه ملی برای دموکراسی (NED) و آژانس توسعه جهانی ایالات متحده (USAID) بهره برده است.
🔻اگرچه این دو موسسه در نهادهای بهاصطلاح غیردولتی آمریکا هستند اما تحت فرماندهی شورای عالی امنیت ملی آمریکا و نهادهای بالادستی واشنگتن قرار دارند.
🔻این موسسات وظیفه دارند با اعطای کمکهای خارجی به سازمانهای مردمنهاد به «پیشبرد منافع سیاست خارجی آمریکا در گسترش دموکراسی و بازار آزاد» در کشورهای درحال توسعه کمک کنند.
🔻درباره حمایتهای مالی این دو موسسه ازNGO های عراقی همین بس که براساس گزارش مالی NED در سال ۲۰۱۵، این موسسه موفق شده هزار و ۹۵۰ شبکه مردمنهاد در عراق ایجاد کند.
🔻براساس این گزارش یکی از این شبکهها بهتنهایی حدود ۱۹۰میلیون دلار از موسسه موقوفه ملی برای دموکراسی پول دریافت کرده است. این موسسه در گزارش مالی سال ۲۰۱۴ نیز اعلام کرده بود بیش از ۵میلیون دلار و در سال ۲۰۱۵ بیش از ۶میلیون دلار به موسسات مردمنهاد در عراق کمک کرده است!
🔻آژانس توسعه جهانی ایالات متحده (USAID) نیز به موازات اشغال عراق، فعالیتهای گستردهاش را بهمنظور اثرگذاری بر جامعه عراق در زمینههای فکری، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی آغاز کرد.
منبع:فرهیختگان
🌐 تازهترین فتوای رهبر معظم انقلاب درباره واکسن کرونا
🔻کانال فقه و احکام رهبری «leader_ahkam@» تازهترین استفتاء درباره واکسیناسیون عمومی را مطابق با فتوای حضرت آیتالله سید علی خامنهای را منتشر کرد که متن آن بدین شرح است:
سؤال: اگر طبق مقررات زدن واکسن الزامی شود، تکلیف چیست؟
جواب: اگر حکومت اسلامی با ملاحظه مصالح عمومی کشور، مقرراتی را اعلام کند، همه باید عمل کنند.
10.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📺 تصویرسازی سریال گاندو از مدیریت جنبشهای فمنیستی و ضدخانواده تحت پوشش فعالین حقوق زن، زیر نظر سرویس جاسوسی انگلیس!
🔸کی گفته خانواده حرمت داره؟
🔸کی گفته مادر مقدسه؟
🔸هر کدومتون حداقل ۱۵ متر پارچه بهتون آویزونه!
🔸انگلی که توی شکمتون هست رو خلاصش کنید!