💢رأیگیری انتخابات ۸ صبح فردا آغاز میشود
🔹ستاد انتخابات کشور: فرآیند اخذ رای انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری از ساعت ۰۸:۰۰ صبح روز جمعه مورخ ۱۴۰۲/۱۲/۱۱ آغاز می شود و تمامی شعب در سراسر کشور آماده اخذ رای از واجدین شرایط (متولدین ۱۳۸۴/۱۲/۱۱ و ماقبل آن) میباشند.
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
⁉️ چرا باوجود ناکارآمدیهایی که در کشور است، مجلس یازدهم از سوی رهبر معظم انقلاب، مجلس انقلابی خطاب شد؟
🔹رهبر معظم انقلاب در آخرین سال مجلس مدال افتخار بیسابقهای را به مجلس یازدهم دادند و نهتنها بهطورکلی آن را بهعنوان مجلس انقلابی تأیید کردند، بلکه با ذکر جزئیات فراوانی نقاط قوت عملکردی مجلس را نیز تأیید کردند؛ این تأیید کاملاً متفاوت به ویژه در سال آخر مجلس این سؤال را ایجاد کرد که مگر مجلس چه کرده که اینگونه مورد حمایت ایشان قرار گرفته است؟
🔸به نظر میرسد پاسخ را باید در شیوه ارزیابی و نوع نگاه رهبر معظم انقلاب به نهادها جستوجو کرد که اولاً، نگاهی مبتنی بر شرح وظایف است و نه توقعات مردم و ثانیاً، نگاه برآیندی است نه نقطهای. ایشان در همان سخنرانی دو مبنای خود برای سنجش عملکرد مجلس را نیز بیان کرده و تأکید داشتند وظیفۀ اصلی مجلس قانونگذاری است. لذا ارزیابی معظمله از عملکرد مجلس بر مبنای همین حوزۀ قانونگذاری است که ایشان تصریح دارند مجلس مسائل کشور را شناخته و قوانین راهبردی برای حل مشکلات کشور تصویب کرده است. بر اساس این مبنا که از سوی رهبر معظم انقلاب تبیین شده، ایشان از مجلس توقع اجرا ندارند و نظارت را نیز فرع دانسته و تنها قانونگذاری را مبنای اصلی سنجش عملکرد مجلس اعلام کردهاند.
🔹مبنای دوم ایشان در سنجش عملکرد مجلس، در نظر گرفتن کلیت مجموعۀ مجلس بهجای در نظر گرفتن تکتک نمایندگان بود. طبیعتاً در هر مجموعهای استثنائات هم وجود دارد و همه مجموعهها دارای نقاط ضعفی هم هستند و ممکن است برخی از نمایندگان یا اقدامات مجلس اشکالاتی هم داشته باشند؛ اما آنچه مهم است برآیند کلی مجلس یازدهم مبتنی بر شرح وظیفۀ اصلی آن، یعنی قانونگذاری است که مورد تأیید رهبر فرزانه انقلاب نیز قرار گرفت.
🔸اکنون سؤال این است که مگر این مجلس چه مصوباتی داشته است؟ باید گفت که اگر مصوبات را به دودستۀ غیراقتصادی و اقتصادی تقسیم کنیم، در حوزۀ غیراقتصادی مجلس قوانین زمینمانده را در دستور کار خود قرار داد و قوانین بسیار مهم و راهبردی مانند قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها (رهبر معظم انقلاب در وصف این قانون فرمودند کشور را از سرگردانی نجات داد)، قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت (که رهبر فرزانه انقلاب این را هم تأیید کردند)، قانون انتخابات مجلس، تعیین تکلیف لایحۀ ارتقای امنیت زنان در برابر سوء رفتار (که مطالبه سه دههای رهبری و جامعه زنان بود)، اصلاح و تصویب لایحۀ حجاب و عفاف، قانون تشکیل سازمان پدافند غیرعامل و .... را تصویب کرده است.
🔹برخی از این قوانین سالها در مجالس گذشته معطل تصمیمگیری بود، اما به نتیجه نمیرسید. همین اهتمام مجلس یازدهم به تعیین تکلیف برخی طرحها و لوایح مهم و راهبردی که مجالس گذشته از پس آن برنیامده بودند، خود نشان از روحیۀ انقلابی مجلس فعلی دارد.
🔸برای اینکه اقتصاد اصلاح شود هم باید به مسائل روز مردم توجه کرد و هم اقتصاد را بهصورت زیرساختی اصلاح کرد. در این صورت میتوان در راستای اصلاح اقتصادی پایدار گام برداشت. مجلس در هر دو حوزه فعالانه پیگیری کرده است. مسائل روز مردم عبارت بودند از: مسکن، ارز، معیشت، خودرو و سلامت.
🔹اما یکی از اقدامات اساسی که مجلس در حوزۀ قانونگذاری انجام داد و باعث شد این بخش برجسته باشد و به تعبیر رهبر معظم انقلاب قوانین راهبردی تصویب شد، این بود که مجلس برای اصلاح و تحول در زیرساختهای اقتصادی کشور، قوانین مهمی تصویب کرد. اینجا باید توجه کنیم که اثرات این قوانین کوتاهمدت نیست و با فرض اینکه قوانین بهخوبی اجرا شود هم، زمان نیاز است تا اثرات آن دیده شود.
🔸برای نمونه، دولت با سختی و تلاش توانسته رشد نقدینگی را که یکی از موتورهای تولید تورم است، کنترل کند؛ اما اینکه این اقدام منجر به نتیجه محسوس شود زمان میبرد. برای این بخش قوانین زیرساختی اقتصادی البته مجلس برای نخستین بار بر اساس یک نقشۀ راه قانونگذاری عمل کرد؛ به این معنا که از ابتدای آغاز مجلس یازدهم، این مجلس تصمیم گرفت که کدام قوانین در کدام بخشهای زیرساختی اقتصادی باید تغییر کند یا اصلاح شود تا اقتصاد متحول شود. لذا مبتنی بر این نقشه راه، فهرستی از سرفصلهای مهم نظیر دانشبنیان، مالیات، نظام بانکی، مسکن و ... تهیه و مبتنی بر همان فهرست با همافزایی که در مجلس رقم خورد، قوانین راهبردی تصویب شد. بنابراین، بخش زیادی از نقشۀ راهی که هنگام آغاز به کار مجلس یازدهم طراحی شده بود، به نتیجه رسیده است.
🔻ادامه...
#پرسمان_انتخابات۱۴۰۲
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷|
🔹برخی از این قوانین سالها در مجالس گذشته معطل مانده بود و تصمیمگیری نمیشد. برای نمونه قانون مالیات بر سوداگری و سفتهبازی که متمرکز بر دلالان است، در مجالس گذشته مطرح بود، اما به نتیجه نرسید. درحالیکه ضرورت آن برای همه مسجل بود؛ اما چون منافع افرادی را تحتالشعاع قرار میداد، این مصوبه سالها معطل ماند. ولی مجلس انقلابی بدون توجه به این فضاها به وظیفۀ خود عمل کرد. در یک دوره حتی بخشی از قانون مالیات بر سوداگری که در یکی از مجالس گذشته در حال تصویب بود، با درخواست یکی از وزرای اسبق متوقف ماند و از دستور کار خارج شد.
🔸اما دربارۀ مشکلات روز مردم همانگونه که اشاره شد قوانین خوبی مصوب شده است. برای نمونه، در حوزه مسکن، مجلس سه قانون در سه بخش مختلف مرتبط با تأمین مسکن و حمایت از متقاضیان مسکن مصوب کرده که اگر اجرا شود، نتایج بسیار محسوسی در معیشت مردم خواهد داشت. این سه قانون عبارتند از: قانون مالیات بر خانههای خالی که حدود سه سال است برای اجرا ابلاغ شده، اما نواقصی در اجرای آن وجود داشت و به تازگی دولت اقدامات جدیتر و جدیدی برای اجرای آن انجام داده که در صورت تحقق میتواند به ورود حدود 3 میلیون مسکن خالی به بازار منجر شود که در قیمت و اجارهبهای مسکن تأثیر خوبی خواهد داشت؛ خانههایی که عمدتاً در اختیار بانکها و برخی نهادهاست. قانون جهش تولید مسکن برای ساخت سالانه یکمیلیون مسکن که زیرساخت قانونی برای تحقق وعدۀ دولت را فراهم کرده است. طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجارهبها که اکنون در شورای نگهبان است. این طرح مبتنی بر این است که دولت باید به عرصۀ اجاره مسکن ورود و با ابزارهای قانونی مؤثر آن را کنترل کند و اینگونه نباشد که هر کس بتواند هر قیمتی برای اجارهبها تعیین کند.
🔹همچنین در بخش خودرو، به دلیل اینکه قیمت خودرو رو به افزایش شدید بود و کیفیت خودروهای داخلی نیز مناسب نیست و دلیل آن نیز رقابتی نبودن بازار خودروست و سالهاست جلوی واردات خودرو به دلیل منافعی که عدهای دارند، گرفته شده است. مجلس انقلابی در این عرصه به وظیفۀ خود عمل کرد و دو قانون ساماندهی صنعت خودرو و نیز قانون واردات خودروی کارکرده را مصوب کرد تا از این طریق هم قیمتها تنظیم شود و هم شاهد رشد کیفیت خودروی داخلی باشیم. شاهد بودیم که تصویب قانون واردات خودروی کارکرده بر قیمت خودروها اثر گذاشت و قیمتها در مدت شش ماه اول سال 1402 کاهش یافت.
🔸در حوزه ارز و معیشت نیز برخی کارشناسان معتقدند قیمت ارز بر تورم تأثیر ندارد؛ بلکه تورم باعث رشد قیمت ارز میشود و برخی برعکس، معتقدند تورم ناشی از افزایش قیمت ارز است، اما مجلس معتقد است هم قیمت ارز از تورم متأثر است و هم زمانی که قیمت ارز بهصورت ناگهانی افزایش مییابد، بر تورم و قیمت کالاها اثر میگذارد. بنابراین، مهم است که بتوانیم نرخ قیمت ارز در بازار آزاد را کنترل کنیم. برای این مهم باید نرخ بازار رسمی ارز به نرخ بازار آزاد نزدیک باشد تا با کنترل تقاضا، قیمتها افزایش نیابد. لذا مجلس معتقد بود باید ارز ترجیحی( 4200 تومانی) حذف شود. این مسئله از سوی رهبر معظم انقلاب نیز به منزله یک امر ضروری که باید انجام شود، ذکرشده است.
🔹البته مجلس اصرار داشت که اگر قرار است ارز ترجیحی حذف شود، کالابرگ الکترونیک جایگزین آن شود و به همین دلیل در قانون بودجۀ 1401 مجلس دولت را مکلف کرد که اگر بخواهد ارز ترجیحی را حذف کند، حتماً باید جبران معیشت مردم با کالابرگ الکترونیکی باشد. کالابرگ الکترونیکی نسخۀ پیشرفتهتر دفترچۀ اقتصادی و کالابرگهای کاغذی دهۀ شصت است که برای خرید کالاهای اساسی بین مردم اطمینان ایجاد میکند و به دولت نیز امکان مدیریت میدهد. اجرای این طرح زمان برد و در ماههای اخیر شتاب گرفت.
🔸البته در برنامۀ هفتم توسعه که در مجلس مصوب شده است، علاوه بر ارزاقی، نظیر گوشت، مرغ و... کالاهای جدیدی نظیر لوازم اصلی خانه که مردم برای زندگی به آن نیاز ضروری دارند، نیز اضافه شد. بناست قیمت این کالاها متناسب با افزایش حقوق و دستمزد افزایش یابد و اینطور نباشد که این کالاهای اصلی و ضروری متناسب با تورم افزایش یابد.
#پرسمان_انتخابات۱۴۰۲
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🍃🌹🍃
بر سکوی بهارستان
📽پخش زنده برخط #انتخاباتی(۱۱)
⏰ زمان: پنجشنبه ، ۱۰ اسفند ماه، ساعت ۱۹
💠 با حضور سرکار خانم دکتر فاطمه محمدی
(مدرس و پژوهشگر جامعه شناسی سیاسی )
در بستر پیام رسان های ایتا و روبیکا + صفحه آپارات به آدرس
https://rubika.ir/basirat_fa
جهت ارتباط و سوال در مورد جلسه ایتا و روبیکا 👇
@ad_basirat
💢 توصیههای صبح دیروز رهبر انقلاب درباره #انتخاب_اصلح
🔻 رهبر انقلاب اسلامی در آستانه برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری، معیارهایی را برای انتخاب اصلح و چگونگی انتخاب آن بیان کردند که در این اطلاعنگاشت مرور میشود.
🗳 انتخاب قوی، مجلس قوی، ایران قوی
چند نمونه پیامک برای مخاطبین گوشی ها
□□□□□□□□
اگر رای دادن ما تاثیری نداشت ، دشمنان ایران اینقدر رای ندادن را تبلیغ نمیکردند
□□□□
کسی که زحمت انتخاب را نمیکشد ، باید تسلیم انتخاب دیگران باشد
□□□□□□□
حتی یک مثال از یک کشور ، در یک دوره وجود ندارد که رای ندادن ،بر یک چیز تاثیری مثبت گذاشته باشد.
□□□□□
رای ندادن خودش یه مدل رای دادنه ، رای به اینکه دیگران برای من انتخاب کنند
□□□□□□
همه نامزدهای انتخابات مثل هم نیستند.
پیروزی هر کدام از آنها میتواند بر زندگی ما اثر بگذارد
حتی پیروزی یک رئیس جمهور در یک کشور دیگر بر زندگی ما اثر میگذارد .
پس رای دادن اثر دارد نه رای ندادن
□□□□□
چرا وقتی میخواهید بروید مسافرت ترافیک سنگین میشه؟
چون دیگران هم تصمیم گرفتند در آنروز بمسافرت بروند ،
تصمیم جمعی تک تک افراد ، باعث ایجاد تعییر در سطح کلان میشود.
پس یک رای هم اثر دارد
□□□□□□
سیاستمداران بد
توسط مردم خوبی که رای نمیدهند انتخاب میشوند
□□□□□□
اگه رای دادن تاثیر نداشت
دشمنان ایران اینقدر رای ندادن را تبلیغ نمی کردند
□□□□□□
وقتی رای ما، دشمنان امام زمان(عج) را عصبانی میکند ، پس باید با رای دادنمان دشمنان حضرت را عصبانی و نا امید کنیم ،
□□□□□□□□
🗳 چرا همه دشمنان امام زمان(عج)(آمریکا و اسرائیل و...) با بیش از ۱۵۰۰ شبکه و کانال ، شب و روز تبلیغ میکنند من و تو رای ندهیم ❓
درسته که از اوضاع اقتصادی گلایه داریم،
اما باید با رای دادنمان دشمنان حضرت را نا امید و عصبانی می کنیم. رای ما اثر دارد🗳
□□□□□□
اگه رای دادن تاثیر نداشت
آمریکا و اسرائیل و سایر دشمنان ایران اینقدر رای ندادن را تبلیغ نمی کردند ،
هر کس بهر دلیل نخواهد رای بدهد بداند که
دشمنان از عدم شرکت ما در انتخابات منفعت می برند.
اگر انتخابات ضعیف بر گزار شود ، همه ضرر میکنند
□□□□□□
هر کس ایران را دوست دارد ،پیشرفت را دوست دارد ، باید فعالانه در انتخابات شرکت کند
انتخابات موجب پیشرفت کشور و نا امیدی دشمن میشود.
□□□□□□□
اصلح کیست؟
در تقید به دین و عمل دینی و تشرع دینی جلوتر باشد
هر کس که بر استقلال کشور تاکید کند
به مبارزه با فساد اعتقاد جدی داشته باشد.
منافع ملی را بر منافع شخصی ترجیح بدهد
تعصبات جناحی را کنار بگذارد
□□□□□
از صحبتهای دیروز مقام معظم رهبری هم خیلی خوب است که استفاده بشود
32.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴حاجی گرینوف ها رو ناکام بگذارید 😂
حضرت آقا در دیدار با دهه نودی ها فرمودند با بررسی و تحقیق، انتخاب کنیم.
#دعوت✌️
#تنها_نرو
#انتخاب_مردم
#امامت_امت
#غواصان_دریادل
10.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 وقتی یه دهه هشتادی میشینه پای ماهواره... 📡
😁 چه تحلیلی هم میکنه
#دعوت✌️
#تنها_نرو
#انتخاب_مردم
#امامت_امت
#غواصان_دریادل