📌بنظر می رسد تحولات خاورمیانه در پیچیده ترین شرایط ممکن قرار دارد
و همین امر تشخیص و تصمیم را برای تهران سخت کرده است که به اعتقاد اینجانب در یک سری از جنبه ها غیر طبیعی است که فعلا اشاره ای نمیکنم
اما آنسوی ماجرا تصمیم گیری تنش مستقیم با تهران و هزینه های آن برای نتانیاهو آسان ارزیابی شده است.
علت عمده آن مصونیت جهانی و حمایت آمریکا و جبران شکست عمیق ۷ اکتبر و تداوم آتش تنش است و از همه مهم تر گزینه او برای بقا صرفا تهاجم است
نتانیاهو از اینکه آمریکا و غرب را با عمل انجام شده روبه رو کند خوشحال است و ما با آن فاصله چندانی نداریم.گاهی ممکن است آمریکا از عمل انجام شده استقبال کند، گاهی خیر و الان مذاکرات آتش در این مرحله ارزیابی می شود و آمریکا سعی میکند جلوی وضعیت کنونی را بگیرد
او می داند که هر یک از دموکرات و جمهوری خواه برای پیروزی در انتخابات آمریکا به حمایت از اسرائیل نیاز مبرم دارند.
نتانیاهو از پاسخ نظامی تهران اطمینان دارد
به این ترتیب که اگر حمله ای رخ ندهد موازنه قدرت به نفع او تمام می شود و اگر پاسخ را دریافت کند با زنجیره ای از تنش دامنه دار روبه رو خواهیم شد.
حتی اگر ایران به پاسخ نمادین نیز بسنده کند بهانه برای بازی گردان ماجرا یعنی نتانیاهو حاصل خواهد شد.
اما هیچ یک از این عوامل نمی تواند مانع پیگیری موازنه قدرت مقابل اسرائیل شود اگر تهران پاسخ ندهد ضربات اسرائیل عمیق تر خواهد شد و زنجیره تنش را به شکل یک طرفه پیش خواهد برد
پاسخ نظامی تهران اگر با ارائه قابلیت های جدید و شوکه کننده و پر هزینه برای اسرائیل باشد ممکن است اسرائیل را از ادامه تنش مستقیم با تهران باز دارد و هر دوطرف به فعال سازی جبهه درگیری میان لبنان و اسرائیل به توافق نانوشته برسند
دقیقا چیزی که از هر دو طرف مطرح است
هرچند هیچ تضمینی وجود ندارد که اسرائیل زخمی شده از ۷ اکتبر پاسخ حملات ایران را ندهد
در این صورت درگیری با مقیاس بزرگ منطقه ای(هرچند از حیث زمانی محدود) شکل خواهد گرفت و مذاکرات صلح در خاورمیانه و مذاکرات هسته ای با اروپا از دستور کار خارج خواهد شد و تنش ها از سوی تل آویو به نقاط بسیار مهمی خواهد رسید و تهران را با تشخیص جدیدی درباره برنامه های هسته ای خود روبه رو می کند و طبیعتا زمینه های فعال سازی مکانیسم ماشه و بازگشت همه تحریم ها فراهم خواهد شد.
این یکی از دوگانه های مهم و سرنوشت ساز است که دوماه بعد از عملیات ۷ اکتبر نسبت به آن هشدار دادم
مذاکرات آتش بس آخرین ابتکار آمریکا و کشورهای منطقه برای قطع زنجیره تنش در خاورمیانه است تا راهکار سیاسی برای برون رفت از وضعیت نامشخص همچنان باقی بماند.
ابوقاسم
https://eitaa.com/westanews
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️یا علی مدد گفتن قهرمان پاکستانی المپیک و رکورد دار جهان
#المپیک_۲۰۲۴
@AkhbareFori
١۵ شهر گرم جهان:
رتبه یک : طبس
رتبه دو : امیدیه
رتبه سه : دزفول
رتبه نهم : زابل
رتبه دهم : اهواز
رتبه پانزده : ابادان
@Squad_iran | #T
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ما آخرین نسلی هستیم که می دونیم دنیای قبل از اینترنت چه حس و حالی داشت...
🆔 @GizmizTel 💯
ایتا و ویراستی خلوت شده
همه رفتین اربعین 🥲
برا داداش کوچیک تر تونم دعا کنید...
التماس دعا دارم.....
جیب خالی، پز عالی!
🔸کمیته ملی المپیک ۱۰ میلیارد و وزارت ورزش ۸ میلیارد یعنی جمعا ۱۸ میلیارد تومان به عنوان پاداش برای مدال آوران طلایی اختصاص دادند.
🔸پاداش ۱۸ میلیارد تومانی (که معادل ۳۰۰ هزار دلار است) در حالی برای ورزشکاران طلایی در نظر گرفته شده است، که با درآمد ناخالص ملی برای هر نفر تناسب چندانی ندارد.
🔸 طبق آمار اعلام شده، ایران حدود ۶۷ برابر سرانه درآمد ناخالص ملی به هر ورزشکاری که مدال طلا گرفته جایزه اهدا می کند که بین تمام کشورهای حاضر در المپیک در رتبه اول قرار دارد! این در حالی است که ۴ کشور انگلیس، نیوزلند، نروژ و سوئد هیچ پاداشی قرار نیست به ورزشکاران مدال آور خود اختصاص دهند.
🔸طبیعتا مانند اکثر کشورها اهدای پاداش از سوی دولتها به منظور قدردانی و ترغیب ورزشکاران و جوانان به ورزش حرفهای اقدامی شایسته است اما پرسش این است که چرا مبلغ اختصاص داده شده تناسبی با وضعیت اقتصادی کشور ندارد؟!
آمارفکت مرجع تخصصی آمار کشور و اولین مرکز برگزاری نظرسنجی در فضای مجازی 👇
@amarfact_com
✳️بازدهی بازارها در هفته چهارم مرداد ۱۴۰۳/ سرخپوشی بازارها زیر چتر جمعآوری نقدینگی رخ داد؟
▪️بازدهی بازارها در هفته چهارم مرداد در تمام بخشهای مورد بررسی منفی بود. کاهش بیش از دو هزار تومانی قیمت دلار بازارهای مالی را با خود همراه کرد و بورس نیز با خروج هزار میلیارد تومان پول حقیقی به کار خود پایان داد.
▪️سکه پرچمدار بیشترین کاهش قیمت در یک هفته اخیر شد و دلار و طلا در مرتبه بعدی قرار گرفتند
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شرح حال زنان قبیلهی بنی اسد رو شنیدید؟
حالا زنان بختیاری رو تو ایذه ببینید
یکی چای میداد
یکی شربت
با همهی خونواده
و این مادر عزیز ❤️
که نون میپخت برای زائرا
نون تیری
کانال نوید جعفرزاده👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2991063849C7fbba4b930
12.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تولید کارگاهی دریل ثابتتراش دوکاره
🔺تولید توسط مخاطب محترم کانال
#ساخت_ایران
⚙️کانال تولید غیرکارخانهای
عضو شوید👇:
🛠https://eitaa.com/manumind
✨حکایت تلخ ایران و IMF؛ ۱۳۹۶ تا امروز
دولتهای ایران، فارغ از گرایشهای سیاسی و حتی رویکردهای سیاست خارجی، در عرصه اقتصادی از سال ۱۳۶۸ تاکنون مجری سیاستهای صندوق بینالمللی پول بودهاند.
با توجه به تورمهای هولناکی که از سال ۱۳۹۷ دامنگیر اقتصاد ایران شده، در این تایملاین، اجرای نسخههای IMF صرفا در بازه زمانی ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۲ را با هم مرور میکنیم؛
1️⃣ ۱۱ آذر ۹۶| سفر ۱۲ روزه هیئت مشاورهای IMF به ایران
2️⃣ ۲۷ آذر ۹۶| گزارش پایان ماموریت هیئت مشاورهای ماده ۴ IMF: ایران ارز را تک نرخی کند.
3️⃣ ۹ فروردین ۹۷| انتشار گزارش رسمی هیئت مشاورهای ماده ۴ IMF: نرخ ارز رسمی توسط ایران سرکوب شده است. نرخ واقعی ارز که با متغیرهای بنیادین مطابقت دارد نرخ بازار است. ایران باید ارز را تک نرخی کند.
4️⃣ ۲۱ فروردین ۹۷| اجرای سیاست یکسان سازی نرخ ارز با تبعیت دولت از نرخ بازار. ارز ترجیحی ۳۷۰۰ حذف و ۴۲۰۰ بازار جایگزین شد.
5️⃣ ۱۲ اردیبهشت ۹۷| مدیر بخش خاورمیانه و آسیای میانه IMF: تصمیم ماه گذشته دولت ایران در یکسان سازی نرخ ارز رسمی و بازار آزاد جهت حمایت از ارزش ریال گامی در مسیر درست است.
6️⃣ پس از فروردین ۹۷| جهش نرخ ارز در بازار آزاد و نیمایی پس از حذف ارز ۳۷۰۰ (در پایان ۹۷ نرخ ارز از ۱۳ هزار تومان عبور کرد).
7️⃣ ۱۶ مرداد ۹۷| حذف ارز ۴۲۰۰ برای کلیه اقلام وارداتی بجز ۲۵ قلم.
8️⃣ ۸ مهر ۹۷| مصوبه دولت و حذف ارز ۴۲۰۰ برای پتروشیمیها: پتروشیمیها مجاز شدند محصولاتشان را بجای دلار ۴۲۰۰، در دلار نیما (۱۲۰۰۰ تومان) ضرب کرده و به داخل بفروشند.
9️⃣ ۲۲ مهر ۹۷| مصوبه دولت و حذف ارز ۴۲۰۰ برای پالایشگاهها: پالایشگاهها مجاز شدند محصولاتشان را بجای دلار ۴۲۰۰، در دلار نیما (۱۲۰۰۰ تومان) ضرب کرده و به داخل بفروشند.
🔟 اردیبهشت ۹۸| سفر دو هفتهای هیئت چهارنفره IMF به ایران و ارائه توصیههایی برای اصلاح ساختار بودجه
1️⃣1️⃣ خرداد ۹۸| انتشار چارچوب اصلاح ساختاری بودجه با تاکید بر حذف کامل ارز ۴۲۰۰ و حذف یارانههای آشکار و پنهان سوخت، تولید، سلامت و کشاورزی.
2️⃣1️⃣ آبان ۹۸: افزایش قیمت بنزین و شورش اجتماعی
3️⃣1️⃣ ۱۰ تیر ۹۹| سرپرست وزارت صمت دولت روحانی: فقط ۵ قلم ارز ۴۲۰۰ میگیرند. ارز ۴۲۰۰ باید کامل حذف شود. ما قائل به آزادسازی نرخ ارز هستیم.
4️⃣1️⃣ ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۱| اعلام حذف ارز ۴۲۰۰ برای ۵ قلم کالای باقیمانده توسط شهید آیتالله رئیسی و اجرای مجدد یکسانسازی نرخ ارز بر اساس ارز آزاد: ارز ۴۲۰۰ کاملا حذف و ارز ۲۵۵۰۰ تومانی بازار جایگزین شد/ [شهید] رئیسی: برای اصلاح اوضاع باید تصمیمات سختی بگیریم که ممکن است مشکل باشد و حتی لازم باشد آبرویم را میگذارم.
5️⃣1️⃣ پس از اردیبهشت ۱۴۰۱| جهش نرخ ارز در بازار آزاد و نیمایی پس از حذف ارز ۴۲۰۰ (در پایان ۱۴۰۱ نرخ ارز از ۶۰ هزار تومان عبور کرد).
6️⃣1️⃣ ۲۴ خرداد ۱۴۰۱| امیرآبادی نماینده قم در مجلس: بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول هم مسیر [شهید] رئیسی در اصلاح ارز ترجیحی را تأیید کردند.
7️⃣1️⃣ ۱۸ شهریور ۱۴۰۱| گزارش IMF: حذف ارز ۴۲۰۰ اقدام خوبی بود اما کافی نیست. دولت باید نرخ بهره بانکی را نیز افزایش دهد.
8️⃣1️⃣ ۱۰ دی ۱۴۰۱| ابلاغیه بانک مرکزی و افزایش نرخ بهره بانکی از ۱۸ به ۲۳ درصد (دولت در زمستان ۱۴۰۲ اوراق گواهی سپرده خاص با نرخ بهره ۳۰ درصد منتشر کرد).
9️⃣1️⃣ ۲۸ تیر ۱۴۰۲| محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس: همان دلایلی که در دولت آقای [شهید] رئیسی منجر به حذف ارز ۴۲۰۰ شد، برای حذف ارز ۲۸۵۰۰ کفایت میکند.
0️⃣2️⃣ ۱۳ شهریور ۱۴۰۲| ابلاغیه بانک مرکزی و حذف ارز ۲۸۵۰۰ برای نرخ تسعیر پتروشیمیها: پتروشیمیها مجاز شدند محصولاتشان را بجای دلار ۴۲۰۰، در دلار نیما (۳۹۵۰۰ تومان) ضرب کرده و به داخل بفروشند.
1️⃣2️⃣ ۱۶ دی ۱۴۰۲| حذف ارز ۲۸۵۰۰ برای ۲۰۰ قلم کالا
2️⃣2️⃣ ۷ بهمن ۱۴۰۲| مصوبه مجلس و تعیین سقف ۱۱ میلیارد دلار برای واردات کالاهای اساسی با ارز ۲۸۵۰۰
3️⃣2️⃣ ۱۸ بهمن ۱۴۰۲| تاکید محمدباقر قالیباف رئیس مجلس بر حذف کامل ارز ۲۸۵۰۰: با پرداخت ارز ۲۸۵۰۰ هم دولت، هم مردم و هم تولیدکننده ضرر میکنند.
4️⃣2️⃣ ۱۲ تیر ۱۴۰۳| علی طیبنیا مشاور اقتصادی آقای پزشکیان: بنگاههای بزرگ را مجبور کردهاند ارز خود را به نرخ دستوری (در حال حاضر ۴۵ هزار تومان) بفروشند که به صادرات لطمه میزند.
5️⃣2️⃣ ۲۶ تیر ۱۴۰۳| داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه شهید رئیسی: فقط ۴ قلم کالا ارز ۲۸۵۰۰ میگیرند.
... و این داستان ادامه دارد
⚠️۱۸ آبان ۱۳۸۵| رهبر حکیم انقلاب اسلامی: ماهاتیر محمد به من گفت: من فقط همین قدر به شما بگویم که ما یک شبه گدا شدیم! البته وقتی کشوری وابستگی اقتصادی پیدا کرد و خواست نسخه های اقتصادی بانک جهانی و صندوق بین المللی پول را عمل بکند، همین طور هم خواهد شد.⚠️
@syjebraily