🔴 سوال / چرا امام زمان، قائم آل محمد نامیده شد؟
♦️ابوحمزه ثمالی می گوید: از حضرت امام محمد باقر (عليه السلام) پرسيدم: اى فرزند رسول خدا! مگر شما ائمه، همه قائم به حق نيستيد؟
♦️فرمود: بلى!
♦️عرض كردم: پس چرا فقط امام زمان (عليه السلام) قائم ناميده شده است؟
♦️فرمودند: هنگامى كه جدّم امام حسين عليه السّلام كشته شد فرشتگان گريستند و ضجّه زده و به درگاه الهى ناليده و گفتند: اى خدا و اى سرور ما آيا از كسى كه برگزيده و فرزند برگزيده و بهترين خلق تو را كشته غافل هستى؟
♦️خداى عزّ و جلّ به ايشان وحى نمود: اى ملائكه من آرام باشيد قسم به عزّت و جلال خودم از قاتلين او انتقام خواهم گرفت اگر چه در زمان بعد باشد، سپس ائمّه اى كه از فرزندان امام حسين عليه السّلام هستند را به ايشان نشان داد، آنها مسرور و خوشحال شدند در بين فرزندان حضرت يكى از آنها ايستاده و نماز مى خواند، حقّ تعالى فرمود: با اين قائم از قاتلين انتقام خواهم گرفت.
📚منبع:علل الشرائع صفحه531
🇮🇷@sangareshohadababol
🌺اجرای سرودهای «سلام فرمانده ۲» و «جشن بیعت» در جشن بزرگ صبح امید
♦️جشن بزرگ صبح امی چهارشنبه ۱۷ اسفندماه از ساعت ۹ صبح همزمان با روز نیمه شعبان در مصلی امام خمینی (ره) تهران برگزار میشود.
🇮🇷@sangareshohadababol
#مشهد
🔖به روایت آیت الله طاهری خرم آبادی
🔻همراهی علمای مشهد با نهضت امام خمینی در نیمه شعبان سال 57
🔻نگاه متحجرین به تحریم جشن نیمه شعبان توسط امام
🔹در ايام نيمهى شعبان سال 1357 ما به اتفاق جناب آقاى توسلى و خانواده به مشهد مشرف شده بوديم. مشهد هم يكى از نقاط حساس كشور بود و ديدگاههاى ولايتى در آنجا رايج بود. در آنجا جناب آقاى مهدوى كنى را هم ديديم و به فكر افتاديم كه در مشهد فرمان و دستور امام مبنى بر لغو جشنها و چراغانىها را اجرا و پياده كنيم. به اتفاق آقايان توسلى و مهدوى كنى با بعضى از آقايان ملاقاتهايى انجام داديم.
🔹نزد مرحوم آقا ميرزا جواد آقا تهرانى رفتيم كه از افراد مهم و از اركان مشهد بود. اگر وى در اين زمينه قدمى برمىداشت، بسيار مؤثر مىافتاد. با آقاى مرواريد هم ملاقات كرديم كه اكنون جزييات آن يادم نيست. با آقاى واعظ طبسى كه آن موقع از فضلا و مدرسان مشهد بودند هم جلسهاى داشتيم. با آقاى شيرازى هم كه بعداً امام جمعهى مشهد شدند و در آن ايام از مدرسان و علما بودند، هم تماس گرفتيم.
🔹از همان شهر مشهد، من با مرحوم حاج احمد آقا در نجف تماس تلفنى گرفتم. شمارهى تلفن منزلى را كه در آن سكونت داشتيم، به ايشان دادم و ايشان هم با ما تماس مىگرفتند. در اين تماسها، بنده فعاليتهاى انجام شده، ملاقاتها و جلسههايى را كه تشكيل داده بوديم، به ايشان گزارش مىدادم. به هر صورت فعاليتهاى ما در مشهد مؤثر واقع گرديد و مشهد به منظور اجراى دستور حضرت امام با نيروهاى انقلاب هماهنگ شد.
🔹علاوه بر افرادى مانند ولايتىها كه مرتب نق مىزدند و معترض بودند، دولت و رژيم نيز بشدت فعال بود تا جلوى اجراى فرمان امام را بگيرد. آنان مىخواستند مردم مانند هميشه به جشن و چراغانى بپردازند و در پى بهرهبردارىهاى سياسى از اين امر بودند و مىخواستند جلوى مبارزهى منفى امام را بگيرند.
📚منبع: خاطرات آیتالله سید حسن طاهری خرمآبادی ، جلد دوم ، مرکز اسناد انقلاب اسلامی
@sangareshohadababol
🔴 نانوایی در دوره قاجار
🔹 در دوره قاجار، به مانند امروز نانوائی و محل پخت نان وجود نداشت. بنابراین بسیاری از خانوادهها مجبور بودند در خانه نان بپزند. نان پختن با شرایط خاصی همراه بود.
🔹 در «سفرنامه هانری بایندر، کردستان، بینالنهرین و ایران» در این باره آمده است: نانی که در اینجا مییابیم و از بدو ورود به ایران آنرا میخوریم لواش نام دارد؛ این یکنوع نان گیت (galette) بدون خمیر مایه مانند برگ مقواست؛ آنرا در تنورهای بزرگی که در زمین حفر کردهاند میپزند؛ سوختی که در این تنورها به کار میبرند تپاله گاو است که آنرا با کاه مخلوط و در آفتاب خشک کردهاند. این نوع سوخت که تنها سوختی است که در این سرزمین که چوب در آن بسیار نادرست، به کار میرود بوسیله زنان فراهم میشود. در گودالی آخور مانند که در زمین حفر کردهاند از تپاله و کاه گلولههای بزرگی ساخته آنرا محکم به دیوار میزنند. گلولهها بصورت نان کماج پهن و همانجا خشک میشود. بعد آنها را روی هم ریخته از آن تودههائی فراهم میسازند.
@sangareshohadababol
🔴فساد فرح
🔹فرح گاهی اوقات رعایت شأن و جایگاه اجتماعیاش را هم نمیکرد و با دیگران نیز مراوده داشت؛ از جمله با مربی اسکیاش که یک نجار سوئیسی بود در حال معاشقه دیده شده بود!
📚محافظ شاه، ص 206 برگرفته از کتاب پهلویها را بشناسیم
@sangareshohadababol
📷اینجا افریقا نیست،ایران است.سالهایی که استعمار انگلیس به بهانه جنگ،بسیاری از مردم ایران بر اثر قحطی و نبود نان تلف شدند.
@sangareshohadababol
نوجوانی که پرچم دشمن را پایین کشید
🔹شهید #بهنام_محمدی چندین مرتبه توسط دشمن به اسیری گرفته شد؛ ولی هر بار با روشی متفاوت از دست دشمن فرار میکرد. برای این که عراقیها را فریب بدهد گریه میکرد و میگفت:" من به دنبال مادرم میگردم او را گمش کردم" در واقع او با استفاده از توان و جسارتش موفق شد از موقعیت دشمن، اطلاعات ارزشمندی را کسب و در اختیار فرماندهان جنگ قرار دهد.
🔹بهنام محمدی یک بار برای شناسایی رفته بود که عراقیها او را گرفتند و چند سیلی محکم به او زدند. روی صورت بهنام محمدی، جای دست سنگین مامور عراقی مانده بود. وقتی که برگشت دستش روی سرخی صورتش بود و حرف نمیزد فقط به بچهها اشاره نمود که عراقیها کجایند و بچهها راه میافتادند.
🔹محمدی در یک روز، بالای یکی از ساختمانهای بلند خرمشهر، پرچم عراق را دید و خودش را بطور نامحسوس به ساختمان رساند و پرچم ایران را به دور از چشم بعثیها جایگزین پرچم عراق کرد؛ دیدن پرچم ایران بر فراز آن قسمت اشغال شده خرمشهر در بچهها روحیه مضاعفی را بوجود آورده بود و جالبتر این بود که عراقیها تا ۱۸ آبان، این مسأله را نفهمیده بودند
#معرفی_شهید
🇮🇷@sangareshohadababol
شب عملیات
دستور داد که موتور برق را خاموش کنند و گفت: هر کس از مال و منال دنیا ،نگران است چراغها را خاموش کردیم بدون هیچ خجالتی برگردد...
🌷شهید #محمدباقر_مشهدی عباد 🌷
🇮🇷 @sangareshohadababol
🌺🌺 آرشیو/تصویری از حضور رهبر معظم انقلاب در مسجد مقدس جمكران
🇮🇷@sangareshohadababol