✡️ مریم مقدس خواهر هارون نیست! (۴)
1️⃣ اکنون کافیاست به متن قرآن رجوع کنیم و از خود بپرسیم: «چرا مادر #مریم_مقدس (س) او را مریم نامید؟» پاسخ در سورهٔ آلعمران است:
2️⃣ مادر مریم نذر کرد که فرزندش #خادم_معبد باشد. هنگامی که دانست فرزندش دختر است، بهطور طبیعی نگران عدم پذیرش دخترش در معبد شد، زیرا میدانست که سنّتگرایان #یهودی با توجه به مردسالاری حاکم بر جامعهٔ دینی یهود، با ادای این نذر مخالفت خواهند کرد!
3️⃣ حال، چه نامی بهتر از «مریم» که یادآور سنّتی کهن است؟ یادآور این حقیقت که در آغاز تشکیل جامعهٔ دینی یهودی، زنی همراه برادرانش مردم را رهبری میکرده است. همنام کردن دخترش با #میریام به این نیّت که این دختر نیز همچون او به معبد راه یابد و نذر برآورده گردد.
4️⃣ در آیات بعد میبینیم که مریم (س) علیرغم سنّت رایج، به معبد راه یافته است. نیز میبینیم که کراماتی از وی سرزده است. او اکنون نهتنها همنام، بلکه همارز میریام، #خواهر_هارون شده است.
5️⃣ حال کافیاست تصور کنیم که #سران_یهود که مخالف حضور مریم (س) در معبد بودند، چگونه مترصّد سرزدن خطایی کوچک از او هستند تا او و حامیانش را شماتت کنند و به باد انتقاد بگیرند.
6️⃣ در نهایت، آن لحظهٔ مورد انتظار ایشان فرارسید. مریم (س) که همنام میریام بود و بر جایگاه #کهانت او تکیه زده بود، بیآنکه شوهری داشته باشد، فرزندی بهدنیا آورد. اینجاست که زبان یهودیان بر او باز شد و برای آزار او گفتند:
👈 پدرت مرد بدی نبود! مادرت بدکاره نبود! و اینجاست که او را به استهزاء #خواهر_هارون نامیدند. ای خواهر هارون! یعنی: ای کسی که تو را با فریبکاری همچون خواهر هارون، «مريم» نامیدندت و به معبد راه یافتی، به دروغ کراماتی از تو نقل کردند و تو را همزاد میریام دانستند، اکنون حقیقت برملا شده است و تو شایستهٔ این مقام نیستی!
7️⃣ بنابراین اساساً خلط و خطایی در کار نیست. خطابِ «خواهر هارون» نهتنها خطاب قرانی نیست، بلکه حتی یهودیانی که مریم (س) را مورد اتهام قرار دادند نیز این خطاب را بهعنوان #طعنه به کار بردهاند و منظورشان این نبوده است که مریم (س) واقعاً خواهر موسی و هارون (ع) است! اگر خلطی هست در ذهنِ #شبههافکنان است که خطاب قرآنی را با خطاب شخصیتهای تبهکار قرآن خلط کردهاند و اگر خطایی هست این است که ایشان تفاوت طعنه و زخمزبان را با سخنِ راست درنیافتهاند!
✍️ نویسنده: دکتر روزبه توسرکانی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ آنچه خواندید خلاصهای بود از مقالهٔ «مریم مقدس (س) خواهر هارون نیست!». متن کامل این مقاله را در آدرس زیر بخوانید:
👉 https://jscenter.ir/judaism-and-islam/israiliyyat/15413
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🌹شهـــید علــی تجــلایــی :
اگر میخواهی محبوبِ خدا شوی،
گمنـــام باش، ڪار ڪن برای خدا،
نه بــرای معــروفیــت...
#شهیدانه
@aeenejan
eitaa.com/aeenejan
🌿
از تڪبر و غرور بی جا و
همسایہ آزارۍ بپرهیزید!
شهیدمسلمخیزاب
#شهیدانه
@aeenejan
eitaa.com/aeenejan
6.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🛑 چرا امام خامنه اي گفتند قاچاق هاي كلان را آتش بزنيد ؟!
ضربه ي سازمان اموال تمليكي به توليد كنندگان!
#ولی_امر
@aeenejan
eitaa.com/aeenejan
🔸اعمال قبل از خواب
🔹توصیههای پیامبر رحمت (ص) به حضرت فاطمه (س)
قرآن را ختم كن
💠 هرگاه قبل از خواب سه مرتبه سوره اخلاص را بخوانی، گويا قرآن را ختم كردهای.
پيامبران را شفيع خود گردان
💠 هرگاه بر من و پيامبران پيشين صلوات فرستی همه ما شفيعان تو خواهيم بود.
مؤمنان را از خود راضی کن
💠 هرگاه برای برادران و خواهران دينی خود طلب آمرزش و مغفرت نمايی، همگی آنها را از خود راضی و خشنود ساختهای «اللهم اغفر للمؤمنين و المؤمنات»
حج واجب به جا آور
💠 هرگاه بگويی: «سبحانالله و الحمدلله، ولا اله الا الله و الله اكبر» گويا حج تمتع و حج عمره گزاردهای.
🌙درپناه حق
@aeenejan
eitaa.com/aeenejan
عــلّامــه حســن زاده آملــی :
آدمي، مهمان سفـره ڪردار خود و
بهرهمند از كشتزار خود است و به
عبارت ديگر محشور با اعمال خود
است، بلڪه عين اعمال خود است.
#چراغ_راه
@aeenejan
eitaa.com/aeenejan
گفتی كه گُنه كُنی به دوزخ بَرَمَت
این را به كسی گو كه تو را نشناسد
#ابوسعید_ابوالخیر
@dobeit | دو بیت شعر
.
بازگشت همزمان به برجام
چرا بی معنا و نا ممکن است؟
🔹برجام اگر خردمندانه تنظیم شده بود، تعهدات ایران باید پس از اجرای تعهدات غرب -یا دست کم، همزمان- اجرا می شد و طرف غربی تضمین معتبر می داد. تعهدات ایران، نقد و غیر قابل بازگشت، یا دیر بازگشت بود؛ و تعهدات آمریکا و غرب، نسیه و روی کاغذ، و به سادگی، قابل بازگشت.
♦️اما این انتظار معقول، در برجام کاملا بر عکس نوشته شد. دولت روحانی، همه تعهداتش را در واگذاری یا بتن ریزی و تعلیق 95 درصد برنامه هسته ای کشور، از اواخر مهر تا 27 دی 94 به انجام رساند؛ تا تازه پس از آن، نوبت "روز اجرای توافق"! برسد و دولت ایران، دنبال حقوق حداقلی خود بدود.
🔹شش سال پس از آن ماجرای عبرت آموز، مقامات آمریکایی در حالی که همچنان مشغول دبّه کردن هستند، هر چند وقت یک بار، ادعای بازگشت همزمان را پیش می کشند. چنان که سخنگوی وزارت خارجه شان گفته؛ "معتقد به بازگشت متقابل به توافق هستیم".
♦️اجرای متوازن و متقابل تعهدات، اقتضای روز اول اجرای یک توافق است، نه متناسب با دوره عهدشکنی یک طرف. وقتی یک طرف توافق، قلدری به خرج داد و به شکل یکطرفه از آن خارج شد، نمی تواند توقع بازگشت همزمان را داشته باشد.
🔹طرف عهدشکن، صداقت و پایبندی اش را زیر سوال برده و نشان داده قابل اعتماد نیست؛ همچنان که معلوم کرده توافق، در قبال تعهدات او به اندازه کافی الزام آور و تضمین شده نبوده است.
♦️بنابراین، اولا لازم است او ابتدا اجرای تعهدات خود را از سر بگیرد و در یک بازه زمانی معقول راستی آزمایی (اعتبار سنجی) شود؛ ثانیا ساز و کار های قوی تضمین و تادیه خسارت در صورت نقض مجدد، از وی اخذ شود.
🔹نکته مهم دیگر، مکانیسم ماشه برای امکان احیای خودسرانه تحریم های شورای امنیت است که دولت آمریکا به خاطر خروج از برجام، دسترسی به آن را از دست داده و حالا می خواهد این دسترسی را با عملیات فریب جدید -به نام بازگشت سریع تر به توافق- احیا کند.
♦️طرف ایرانی در کنار خسارت های هنگفت شش سال توقف برنامه هسته ای، متحمل بالغ بر 150 تا 200 میلیارد دلار خسارت اقتصادی ناشی از عهدشکنی آمریکا (و غرب) شده و طرف مقابل باید پاسخگوی ایراد این خسارت باشد.
🔹به عبارت دیگر، نمی شود به واسطه احیای نصف و نیمه تعهدات، روند خسارت های ایران تداوم یابد، و طرف غربی صرفا بتواند موقعیت ایراد خسارت بیشتر از طریق ساز و کار معیوب برجام را به دست آورد.
@IMANI_mohammad
به هم ریختگی راهبردی
آمریکا در مصاف با ایران - ۱
راهبردها را باید بر اساس برآیند آنها سنجید. راهبرد برای تخلیه هیجان تدوین نمیشود؛ که اگر چنین شد، استراتژی به استراگیجی تغییر ماهیت میدهد.
این، حکایت بههم ریختگی سیاست آمریکا در غرب آسیا بهویژه در قبال ایران است. آمریکا در دو دهه گذشته، به هیچ ابزاری برای مهار جبهه مقاومت دسترسی نداشت، مگر آنکه آن را در حد افراط به کار بست.
اما اکنون روزی نیست که چند تحلیل درباره شکست راهبردی آمریکا و اسرائیل، و قویتر شدن جبهه ایران، در محافل غربی منتشر نشود. بهعنوان مشت نمونه خروار، این تحلیلها را مرور کنید:
1) بنیاد کارنگی: چند دهه تحریم آمریکا برای مهار ایران شکستخورده و نفوذ ایران در منطقه خاورمیانه افزایش یافته است.
2) نشریه فارن افرز: تحریمهای آمریکا علیه ایران، از سر درماندگی است. آمریکا بیش از اندازه به ابزار تکبعدی تحریم تکیه کرده؛ چنانکه در دوره اوباما، سالانه ۵۰۰ نهاد را به بهانههای مختلف تحریم کرد و در دور ترامپ دو برابر شد.
بایدن هم، تحریمهای جدیدی را اعمال کرد؛ اما شواهد نشان میدهد تحریم، اغلب موثر نبوده است. استفاده از تحریم ارتباطی با اثربخشی آن ندارد، بلکه همه چیز به افول آمریکا برمیگردد که دیگر نمیتواند مانند قبل اعمال قدرت کند. رؤسایجمهور مأیوس آمریکا، اکنون تیر کمتری در کمان دارند. اما تحریم نه تنها
افول آمریکا را آشکار میکند، بلکه باعث تسریع آن میشود. این ابزار، دائما کسلکنندهتر میشود و اوضاع را بدتر میکند. چین و روسیه با خوشحالی برای همکاری با بازیگران تحت تحریم وارد عمل میشوند. احتمال دارد متحدان و شرکا هم خسته شده و از آمریکا فاصله بگیرند.
3) مجله نیوزویک: گزارش دولت بایدن درباره تحریمها، اعتراف به شکست این سیاست است. با این وجود، دولت آمریکا مثل یک کودک وابسته به آبنبات، با تحریم خو گرفته و با وجود شکست، حاضر به کنار گذاشتن نیست. تحریمهای آمریکا در دو دهه اخیر ده برابر شده.
اما دیر یا زود، وقتی فقط یک چکش داشته باشید، هر مشکلی را مثل میخ میبینید. آمریکا از برجام خارج شد و علاوه بر تحریمهای سابق، تحریمهای جدیدی را اعمال کرد. اما ایران پس از دو سال تحمل بدعهدی اعلام کرد از تعهدات داوطلبانه در برجام فاصله میگیرد که در نتیجه آن، گسترش سطح غنیسازی است.
4) اندیشکده کوئینسی: افراط در تحریم، آمریکا را ضعیف، و ایران را قوی کرد. تحریم نادرست، نتوانست مانع از گسترش برنامه هستهای شود، بلکه موجب تهاجمیتر شدن رفتار ایران در حملات نیابتی به نیروهای آمریکا و برخی نفتکشها و تأسیسات نفتی شد.
تحریمها مانع از فعالیت شبکه نیابتی ایران نشد. هدف تحریم دیگر، فشار برای برانگیختن آشوب در ایران بود اما در نهایت، نتیجه معکوس داشت و قدرت نظامیترین عناصر سیاست ایران را تثبیت کرد.
تحریمها اعتماد به جایگزینهای میانهرو را تضعیف کرد. انتظار کاخ سفید برعکس از آب درآمده و ایران در حال تنوع بخشیدن به اقتصاد خود و خروج از وابستگی به درآمد نفت است.
💢ادامه دارد💢
@IMANI_mohammad
به هم ریختگی راهبردی
آمریکا در مصاف با ایران - ۲
5) روزنامه تایمز اسرائیل: پهپادهای ایران بیترمزتر از موشکهاست. این پهپادها به شکل روزافزون، به لبنان و غزه ارسال رسیده است.
6) روزنامه اسرائیل هیوم: حمله به پایگاه نیروهای آمریکایی در التنف (مرز عراق و سوریه)، ضرب شست و پیام هشداری به آمریکا و اسرائیل بود. در شرایط عادی، حمله نیروهای نیابتی ایران به یک پایگاه آمریکایی، میتواند تنش قابل توجهی را برانگیزد، اما دولت آمریکا اکنون، نه انرژی و نه ارادهای برای مقابله با ایران ندارد.
حمله به پایگاه التنف به تواناییهایی اشاره میکند که ایران و متحدانش دارند. ایران سعی میکند آمریکا را خسته کند و هنگامی که خسته شود، نهایتا مجبور است عراق را هم مثل افغانستان ترک کند.
7) مجله نیوزویک: پیام حمله به پایگاه تنف، ضرورت خروج زودتر آمریکا از سوریه است. آمریکا به بهانه داعش میخواست نفوذ ایران را مهار کند؛ اما شکست خورد و نفوذ ایران تقویت شد. با حملات پیاپی به نیروهای آمریکا، سؤال بزرگی پدید آمده؛ آیا ارزشش را دارد؟
آمریکا در جنگ علیه سوریه شکست خورد. ایران با خونسردی عمل میکند. اکنون زمان آن رسیده که با واقعیت مواجه شویم؛ واقعیت همانگونه که هست، - نه آنطور که دوست داریم- باید قبل از اینکه شکست به فاجعه ختم شود، نظامیان را از سوریه خارج کنیم.
8) ) نیویورک تایمز: آمریکا دیگر قادر به درگیری با ایران نیست. خروج آمریکا از افغانستان، موجب تغییر شرایط منطقه شد. عربستان و امارات میدانند با خروج برادر بزرگتر، دیگر قادر به خصومت سابق با ایران قدرتمند نخواهند بود.
آمریکا سالهاست از داوری در خاورمیانه خسته شده؛ عقبنشینی اوباما از منطقه و عدم تمایل ترامپ به انتقام گرفتن از حملات علیه تاسیسات نفتی عربستان، سند این ادعاست. بایدن فقط نظم جدید را قانونی کرد. اکنون دولت سوریه تثبیت شده و دولتهای متخاصم، در حال برقراری رابطه هستند.
9) گزارش شرکت مایکروسافت: مهاجمان سایبری مرتبط با ایران، به دهها شرکت نظامی آمریکا و اسرائیل حمله کرده و موفق به نفوذ در آنها شدهاند. زنجیرهای از حملات، از ماه ژوئیه صدها حساب متعلق به شرکتهای نظامی آمریکا و اسرائیل، بنادر مهم خلیج فارس و شرکتهای حمل و نقل دریایی بینالمللی را هدف قرار داده است.
این شرکت ها همچنین در زمینه تولید هواپیماهای بدون سرنشین و ماهوارهها فعالیت میکنند. حملات احتمالا برای ردیابی سرویسهای امنیتی دشمن و سازمانهای حمل ونقل دریایی و تقویت برنامه امنیتی خود صورت گرفته است. این دسترسی میتواند به ایران در تقویت برنامه ماهوارهایاش کمک کند».
10) شبکه صهیونیستی آی 24: «ایرانیها سالهاست به لایههای مختلف اطلاعاتی اسرائیل نفوذ کردهاند. قدرت سایبری پیشرفته ایران، با قدرت سایبری آمریکا مقایسه میشود».
@IMANI_mohammad