هدایت شده از عالَم سیاست || داود مدرسی یان
🔴 #قانون_یا_خیابان؟
🔻تحلیلی از بیانات رهبری راجع #گرانی_بنزین
1️⃣ اولاً یادمان نرود مقصر اصلی وضعیت موجود دولت مستقر و مجلس است. دولت آقای روحانی با تئوری توسعه وابسته (اقتصاد آزاد و هضم شده در اقتصاد جهانی) طی 6-7 سال اخیر کشور را به اینجا رسانده که قیمت ارز 4-5 برابر شده، قیمت کالاهای مختلف هر کدام 100 درصد و 200 درصد و 300 درصد افزایش داشته و معیشت مردم با خطر جدی مواجه شده است. این دولت 60 درصد کارخانجات تولیدی را تعطیل و قاچاق کالا را سه برابر کرده. پس در اینکه این دولت شرایط مملکت را به حد بحران رسانده تا مجبور به اجرای طرح گرانی بنزین شود هیچ شکی نیست.
2️⃣ رهبر انقلاب گفتند از تصمیم سران سه قوه که دو نفرشان با رأی مستقیم ملت انتخاب شدند و تازه رأی نماینده رهبری -رئیسی- خیلی هم همسو و موافق اینگونه اجرا نبوده، حمایت می کنند. نه فقط این مورد؛ بلکه هر موردی که سیستم و قانون به آن رسیده.
3️⃣ ولایت فقیه نشان داده در اموری اقتصادی، سیاسی، امنیتی، نظامی و غیره به نظرات مسئولین مربوطه و کارشناسان احترام می گذارد. فقط دیکتاتورها هستند که به نظرات کارشناسان و مسئولین برآمده از رأی مردم احترام نمی گذارند.
4️⃣ تجربه نشان داده که تصمیمات ولی فقیه در شرایط بحرانی همیشه بهترین تصمیم بوده است. برخورد امام خمینی(ره) در مقاطعی همچون انقلاب، دولت موقت، تسخیر لانه جاسوسی، مدیریت جنگ، انتخاب نخست وزیر 8 ساله، عزل بنی صدر، پایان جنگ و جام زهر و برخوردهای امام خامنه ای در مقاطع دولت سازندگی، پروژه مادام العمر کردن ریاست جمهوری هاشمی و خاتمی، پروژه قتل های زنجیره ای، فتنه 78، مذاکرات 82 تا 84، فتنه 88، تحریم های 90 تا 92، ماجرای برجام و ... و همچنین رفع سایه جنگ از سر کشور در مقاطع مهم جنگ خلیج فارس، حمله آمریکا به صدام و تلاش برخی جریانات داخلی به حمایت از صدام، تصمیم دولت خاتمی در حمله به افغانستان و طالبان و ... ، جزو مهم ترین پرونده های ویژه ای هستند که امامین انقلاب بهترین تصمیمات را گرفته اند.
5️⃣ رهبر انقلاب در زمانی که دولت ساعت 12 شب جمعه اقدام به گران کردن بنزین می کند آن هم بدون اطلاع رسانی قبلی، بدون آماده کردن اذهان، بدون قانع کردن مردم و بدون هماهنگی و آمادگی دستگاه های مسئول سیاسی امنیتی از چندماه یا چندهفته قبل، بصورت چکشی و گازانبری، دو راه بیشتر نداشته است:
🔹الف) بر طبق هوای نفس یا فشار افکار عمومی، رسماً اعلام مخالفت کند؛ در نتیجه برای خودش محبوبیت بیشتری درست کرده، نقش قهرمان و منجی قائل شود. که در این حالت ساختارهای قانونی کشور زیر سؤال رفته؛ شورای عالی اقتصاد و هماهنگی سران قوا که خود رهبری بخشی از اختیاراتش را به این شورا تفویض کرده بود، زیر سؤال برود. در چنین شرایطی دولت دو حالت پیش رو داشت: یک: پذیرفتن فرمان رهبری که این دولت نشان داده در مقاطع مختلف هیچ پایبندی به دستورات رهبری نداشته و حتی دستورات حکومتی را هم اجرا نکرده است و در نتیجه اقتدار جایگاه رهبری شکسته می شد. دو: نپذیرفتن و اعلام استعفا که این هم ضربه ی سیاسی و امنیتی اش، کمتر از دو روز گذشته نبوده و قطعاً کشور علاوه بر خلاء اقتصادی، دچار خلاء سیاسی و امنیتی هم می شد.
🔹ب) بر طبق ساختارهای قانونی و اختیارات سه قوه، از طرح حمایت کند در حالیکه می داند این حمایت، باعث نارضایتی بخشی از مردم از وی خواهد شد و بخشی از مردم می گویند «ببینید رهبری مقصر است». رهبری بار دیگر نشان داد که در حوادث و بحران ها تحت تأثیر فشارها یا احساسات یا هوای نفس تصمیم نمی گیرد بلکه کاملاً عقلانی و مطابق با شرایط تصمیم گرفته و به نظرات کارشناسان هم بها می دهد.
🔸وظیفه جریان انقلاب تحلیل و تببیین صحیح این اتفاق و بیانات رهبری است و ضمناً ولایت پذیری برای همین مقاطع است نه زمانی که نظرات رهبری مؤید و همسوی نظرات ماها باشد! مطالبه از مسئولین برای کارشناسی آینده نزدیک، اجرای صحیح طرح و کم کردن فشار بر مردم جزو اولویتهاست.
🔸وظیفه مردم، پیگیری صحیح و قانونی مطالبات خویش است. مردم نگذارند عناصر آشوب طلب اصل مطالبات را به حاشیه ببرند. جامعه ما نشان داده مطالبه گر خوبی نیست. بخشی از افراد می خواهند با احساسات و خرابکاری مطالبه گری کنند که به اصل مطالبه گری ضربه می زنند. شاید یکی از دلایلی که مسئولین از تصمیمشان عقب نشینی نکردهاند همین آشوبها باشد. مردم به فکر تغییر از طریق قانون و انتخابات باشند نه خیابان!
🔸وظیفه مسئولین دولتی، امنیتی و قضایی همانگونه که جناب رئیسی در بیانیه شان گفته اند پیگیری حقوق مردم و شنیدن حرف ها و مطالبات و اعتراضات آنها، نظارت دقیق بر اجرای طرح و برخورد با آشوبگران است. البته تلاش برای کم کردن آسیبها و عبرت از کهریزکها و استفاده از روشهای صحیح جمع کردن اغتشاشات ضروری است.
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
دم خروس كانالهاي ضدانقلاب با قطعي اينترنت در كشور بيرون زد/ ادمينها در داخل کشور هستند
از روز گذشته به دليل نقشآفريني شبكههاي اجتماعي در ايجاد التهاب، امكان دسترسي به آدرسهاي اينترنتي غيرلوكال محدود شد؛ جالب اينكه فعاليت برخي كانالهاي ضدانقلاب نيز بعد از محدوديت اينترنت در داخل، متوقف يا محدودشده است
بهطور مشخص كانالهاي كلمه، فاكس نيوز و امتداد از حدود ساعت ۲۱ ديشب تا اين لحظه بهروز نشدهاند/ فعاليت كانال مملكته نيز از ساعت ۲۱ ديشب تا ۳ بامداد امروز متوقف بود/ كانالهاي سحام نيوز، راسوياب، آژانس ايران خبر و جهان باستان نيز كه رويكرد كاملاً ضدنظامدارند از حوالي ظهر امروز تا نزديك ساعت ۲۰ بهروز نشدند و از روز گذشته تا ظهر امروز كمتر از ۴ مطلب منتشر كردهاند
اين موضوع يعني ادمين اين كانالها در داخل كشور هستند!
هدایت شده از زمانه
🔴 منطق مواجهه رهبری با طرح مديريت مصرف سوخت
🔻بيانات رهبر معظم انقلاب در ابتدای جلسه ی درس خارج فقه با سوالاتی پيرامون چرايی حمايت از اجرای طرح مديريت مصرف سوخت که به تصويب سران سه قوه رسيده است، همراه گرديده است. در مورد منطق کلام رهبری میتوان به نکات زير توجه نمود:
1⃣ پرهيز از يکه تازی
جايگاه ولايت فقيه در نظام اسلامی جايگاه يکه تازی و خودکامگی نيست. در جمهوری اسلامی با تقسيم کار امور کشور بين قوای سه گانه، رهبری در جايگاه نظارت بر روندهای کلان کشور قرار دارد تا جهتگيری کلی حرکت کشور از ريل انقلاب خارج نشود. ايشان تا آنجا که ممکن است در طول سه دهه اخير تلاش نمودهاند تا در امور قوای سه گانه کشور دخالت ننمايد، مگر آنجا که تصميمی در مخالفت آشکار با خطوط قرمز نظام ، منافع ملی و مصالح ملت باشد.
2⃣ قانونگرایی : رهبر جامعه اسلامی خود بزرگترين مراقب و حامی نظام اسلامی است، لذا حمايت از قانون، نهادهای قانونی و روندهای قانونی را وظيفه خود میداند و بر آن تاکيد دارند. تصميم فوق نيز برآمده از روندی قانونی است که حمايت از آن بر رهبری فرض خواهد بود.
3⃣ اعتماد به مسئولين نظام
بنای حمايت رهبری از طرح فوق را بايد در اين تعبير ايشان مشاهده نمود که فرمودند: «وقتی يک چيزی مصوبه ی سران کشور هست، آدم بايد با چشم خوشبينی به او نگاه کند» اين حرف بدون شک حرف قابل دفاعی است، چرا که در هر نظام سياسی، نظم موجود مبتني بر اعتماد مسئولين و همکاران شکل گرفته است. اگر قرار باشد در راس هر نظام سياسی اختلافات جدی تا آنجا باشد که تبديل به شکلگيری ديوار بلند بی اعتماد گردد، بدون شک چنين نظامی نخواهد توانست هويت و اقتدار خود را حفظ کرده و خيلی زود دچار ضعف و زوال خواهد شد.
🔹 دقت در تعابير رهبری در خصوص "عدم صاحبنظر بودن در این قضایا" به خوبی حکايت از آن دارد که حمايت از تصميم اتخاذ شده نه از آن جهت است که با نظر کارشناسي رهبری تطبيق دارد، بلکه از آن رو است که رهبری به مسئولين کشور اعتماد دارند. همان اعتمادی که لازمه حکمرانی خوب و ايجاد نظم در کشور است.
4⃣ اعتماد به پشتوانه کارشناسی:
ملاحظه بعدی در خصوص حمایت از این طرح ، توجه به "پشتوانه کارشناسی اين تصميم" است. به واقع فرض بر آن است که در پس اين تصميم، نظرات کارشناسی وجود دارد. لذا اگر مشخص شود که تصميمگيری سران سه قوا و در راس آن رئيس جمهور بدون پشتوانه است، بدون شک حمايت رهبری نيز سالبه به انتفاع موضوع خواهد بود.
5⃣ راهنمايی مسئولين:
بدون شک رهبر انقلاب در زمينه اجرای بهتر اين طرح توصيه های راهبردی و مهمی را به مسئولين امر داشته و خواهند داشت تا اين طرح به بهترين نفع تامين کننده منافع ملت باشد و از آسيبهای آن کاسته شود. به عنوان نمونه آن طور که در رسانه ها نقل شده، در حاشيه ديدار با مسئولين نظام در روز عيد (جمعه ۲۴ آبان ۹۸)، رهبر انقلاب به آقاي روحاني يادآور شدهاند که «مناسب بود همزمان با اجرای اين طرح اولين پرداخت نقدي يارانهها (بسته حمايتي) نيز صورت ميگرفت؛ ولي حالا که انجام نشده، لازم است زودتر اقدام کنيد.»
6⃣ مطالبه گری برای تحقق حقوق مردم:
رهبری با جديت تاکيد داشته اند که «مسئولين هم البته دقّت کنند، مواظبت کنند، هرچه ممکن است از مشکلات اين کار کم کنند. حالا من ديروز ديدم در تلويزيون که بعضي از مسئولين محترم آمدند گفتند که ما مراقبيم که اين افزايش قيمت موجب افزايش قيمت اجناس و کالاها نشود؛ خب بله اين مهم است، چون الان گرانی هست، بنا باشد باز اضافه بشود گرانی خب اين برای مردم خيلی مشکلات درست ميکند، بايد مراقبت کنند.»
بدون شک رهبري بزرگترين مطالبهگر از مسئولين خواهد بود تا اين طرح با کمترين هزينه برای ملت اجرایی گردد
🖌 #دکتر_مهدی_سعیدی (کارشناس زمانه)
↶ #زمانه: محفل تحلیلی نخبگان سیاسی ↷
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🆔 eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
♻️ چه کسی پاسخگوی ضرر سه هزار میلیارد تومانی است؟
🔰 حمید رسایی: ساعت 24 پنجشنبه شب گذشته، با اعلام رسمی شرکت ملی پخش فراورده های نفتی، شایعاتی که از یکی دو روز قبل از آن در فضای مجازی به گوش می رسید، رسمیت یافت و سهمیه بندی بنزین با کارت سوخت دوباره از سر گرفته شد. بنزین سهمیه ای لیتری 1500 تومان و بنزین آزاد لیتری 3000 تومان.
اعلام سهمیه بندی مجدد بنزین آن هم به این شیوه که به یکباره سه برابر شده است، بدون ایجاد آمادکی لازم در مردم، حواشی و خسارتهایی را به دنبال داشته ولی در کنار این از یک نکته نباید غفلت کرد.
تکرار سهمیه بندی بنزین در حالی آغاز شد که دولت روحانی و ژنرال نفتی اش طی شش سال گذشته با انتقاد از این طرح که از دوره دولت احمدی نژاد آغاز شده بود، آن را کنار گذاشته بودند و ژنرال زنگنه این اقدام را نتیجه تصمیم گروهبانها میدانست.
در حالی که با اجرای سهمیهبندی بنزین از سال ۸۶، متوسط مصرف روزانه بنزین به ۶۰ میلیون لیتر کاهش یافت. اما با حذف کارت سوخت، این رقم به افزایشی تا ۹۰ تا ۱۰۰ میلیون لیتر رسید و اواخر سال ۹۷ تا سقف ۱۳۵ میلیون لیتر در روز هم بالا رفت.
حذف کارت سوخت، به معنای فاصلهگیری از شفافیت آماری و تشدید قاچاق بود. در این مدت روزانه ۱۰۰ میلیارد تومان خسارت قاچاق بنزین از کشور رخ داد؛ یعنی ماهانه سه هزار میلیارد و سالانه ۳۶ هزار میلیارد تومان. این را با رقم یارانه پرداختی در هر ماه که حدود ۳,۸۰۰ میلیارد تومان است، مقایسه کنید.
میشد این مبلغ را صرف حمایت از تولید و ایجاد اشتغال کرد. متأسفانه دولت و زنگنه صرفاً از سر لجبازی با دولت قبل و تداوم دوقطبیهای عوامفریبانه، کارت سوخت را حذف و موجب بازگشت قاچاق در ششسال اخیر شدند. حالا دوباره مجبور به احیاء کارت سوخت شده اند.
سئوال این است چه کسی پاسخگوی این خسارت عظیم است؟ آیا مجلس و قوه قضاییه نباید ژنرال زنگنه و حسن روحانی را به دلیل این تصمیم بدیهی غلط و پر ضرر مورد بازخواست قرار دهند؟
🔺کانال حمید رسایی🔻
@rasaee
📸 دستور رهبر انقلاب به رئیس جمهور
👈 باید زودتر از اجرای طرح سهمیه بندی، یارانههای مردم پرداخت میشد
👈 زودتر بستههای حمایتی را پرداخت کنید
🔹در حاشیه دیدار با مسئولین نظام در روز عید (جمعه ۲۴ آبان ۹۸)، رهبر انقلاب یک توصیه به آقای روحانی داشتند که خوب است زودتر اجرایی شود.
🔸آقای روحانی در حاشیه جلسه گزارشی مختصر از روند اجرای طرح سهمیهبندی به رهبر انقلاب ارائه میکنند.
🔹حضرت آیتالله خامنهای خطاب به رئیس جمهور گفتند: مناسب بود همزمان با اجرای این طرح اولین پرداخت نقدی یارانهها (بسته حمایتی) نیز صورت میگرفت؛ ولی حالا که انجام نشده، لازم است زودتر اقدام کنید.
🔺کانال حمید رسایی🔻
@rasaee
هدایت شده از رو به راه | رها عبداللهی
🔴 آفتابی شدن دیرهنگام روحانی، همان نوشداروی بعد از مرگ سهراب
🔺پنجشنبه شب در اتفاقی شوک آور طرح سهمیه بندی بنزین و دونرخی شدن قیمت آن بدون اعلام قبلی اجرا شد.
🔹مردم با سابقه ذهنی دولت ضعیفی که در شرایط بحرانی نه تنها نظارتی بر افزایش قیمت ها ندارد، بلکه برخی اقداماتش زمینه ساز رانت و فساد خواهد بود و طرح های معیشتی را نیمه کاره رها می کند، با خبر افزایش ناگهانی قیمت بنزین هراسان شدند که وضعیت چه خواهد شد و آیا قرار است دوباره شرایط سخت سال ۹۷ و ماه های نخست ۹۸ بازگردد؟
🔹جمعی از مردم نگران و خشمگین از تصميم دولت، از همان شب اعتراض خود را با حضور در پمپ بنزین ها آغاز کردند و روز بعد تجمعات خیابانی دنبال شد.
🔹علت اصلی اعتراض مردم #بی_اعتمادی بود. بی اعتمادی به دولتی که نشان داده مرد کنترل بحران ها نیست. سرمایه اجتماعی اعتماد مردم که از دست رفته باشد، با وعده نسیه مسؤول دست چندم دولتی در تلویزیون، آن هم یک روز بعد از اعلام طرح، آرام نمی گیرند. اگر دولت پیش از آغاز طرح، پرداخت یارانه نقدی و بسته حمایتی را آغاز می کرد، (چنانچه رهبری در روز جمعه به رئیس جمهور تذکر داده بودند که باید چنین میکرد) و این آغاز پرداخت با حضور رییس جمهور در تلویزیون و توضیح به مردم همراه می شد، مردم این چنین هراسان نمی شدند و تصور نمی کردند که دولت، آنان و مشکلاتشان را به حساب نیاورده و می خواهد از گرده ی آنان بالا رود و مشکلات خود را حل کند؛ دیگر شایعات اوج نمی گرفت و مریم رجوی جنایتکار و خاندان نحس پهلوی و مایک پمپئو خود را دلسوز و مطالبه گر مشکلات ملت جا نمی ردند؛ دیگر اشرار و منافقین و تجزيه طلبان فرصت بیرون آمدن از سوراخ ها و مخفی شدن در صفوف مردم معترض را برای تخلیه عقده ها و ضربه زدن به ملت و نظام و زمینه سازی اهداف وحشیانه شان پیدا نمی کردند.
🔹امروز آقای روحانی با نزدیک ۷۰ ساعت تأخیر در جلسه هیات دولت حاضر شد و از آغاز پرداخت کمک های معیشتی خبر داد. کاری که باید روز پنجشنبه یا قبل از آن انجام می گرفت تا این همه خسارت به بار نیاید. این بی تدبیری و این تاخیر نابخشودنی موجب شد علاوه بر خسارات مالی و جانی و سپر بلا شدن مردم و نیروهای امنیتی و بسیج، سرمایه بزرگ #اعتماد_اجتماعی و درّ ارزشمند #امنیت_ملی با خطر جدی روبرو شود. آیا روحانی پاسخگوی این خسارت عظیم خواهد بود؟! آیا نمایندگان مجلس پیگیر این حق بزرگ ملت و نظام هستند؟ کشف و افشای ارتباط این رفتار خسارت بار دولت با ژست اپوزیسیونی چند روز پیش رئیس دولت در یزد و کرمان با کیست؟
🔻قطعا اولویت امروز کشور بازگشت امنیت و آرامش و جلب رضایت مردم است. اما وظیفه نمایندگان مجلس پیگیری مطالبات فوق از مجرای قانونی سوال از رئیس جمهور می باشد.
📝 #رها_عبداللهی
http://eitaa.com/joinchat/3364487185Ca303041715
خامنه ای جوگیر نمی شود
🌹 با هم تعارف که نداریم.
امروز برخی از دوستان انتظار اتخاذ موضعی متفاوت از رهبر معظم در قبال «افزایش قیمت بنزین» داشتند.
انتظارشان این بود که حضرتشان با کلمات و لحن کوبنده که در تاریخ سخنرانی ها و موضع گیری های ایشان ماندنی شود خطاب به دولت، کل طرح (مصوبه ی «قانونی» شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا) را تخطئه کرده و از سرتاپا شست و شو دهند و پس از انتقاد شدید از عاملان آن، فرمان لغو آن را از سخنگاه (تریبون) فقه آل محمد صادر نمایند!
احتمالا این دوستان عزیزمان همین انتظار و توقع را در قضیه ی «اجرای برجام» نیز از امام شان داشتند، هر چند ممکن است آن را بر زبان جاری نکرده باشند.
آنچه در بالا گذشت، همه ی فهم ما از ماهیت و ساختار یک نظام الهی و نوع ارتباطات و مناسبات «امام - امت» است.
مادامی که «و ما أرسلنا من رسول الّا لیطاع بإذن الله» را با «لیقوم الناس بالقسط» ندیدیم و تحلیل و جانمایی درست و ترازی نکردیم، ابهامات ما پیرامون نحوه ی مدیریت ولیّ فقیه که سهل است، حتی در خصوص پیامبر اکرم (ص) نیز پابرجا خواهد ماند.
امروز برخی متوقع بودند که امامِ امت، برای دفاع از امت، نهادهای برخاسته از متن امت را لِه فرمایند! خدا می داند که با این اقدام، چه میزان بر محبوبیت فزاینده ی رهبری عزیز افزوده می شد.
لابد حضرات یادشده اینگونه اقدامات و واکنش ها را «انقلابی» تصور می کنند و نام می نهند! همین تصور و فهم بدوی به اضافه ی عدم اطلاع صحیح از تاریخ است که بعضی از برادران و خواهران ما در کشور، رهبر فعلی را نعوذبالله «اهل مسامحه» و رهبر پیشین را «قاطع و انقلابی» می دانند و تخیل می کنند!
براستی برخورد با بنی صدرِ منفور چقدر برای «رهبر پیشین» دشوار بود که اکنون انتقام گیری «رهبر فعلی» از دولتی که در اوج کمبود محبوبیت به سر می برد دشوار باشد؟
⬅️ اشتباه نشود!
نگارنده در خصوص درست یا نادرست بودن تصمیم بر افزایش قیمت بنزین فعلا نظر خود را ابراز نمی کند. عرض و مدعای این حقیر اساسا ناظر به چیز دیگری است.
اگر نمی دانیم بدانیم که رهبر فعلی خوب می داند که دوران صدارت این دولت و جلوس این مجلس نیز به اتمام خواهد رسید، اما آنچه می ماند و لازم و واجب است که بماند، «ساختارهای قانونی» است. آری! ساختارهای قانونی.
اگر ذره ای به «قانون» خدشه وارد شود و زبانم لال باب «قانون شکنی» باز شود، نه نظام، نه ملت و نه کشور تا سالیان متمادی روی خوش نخواهند دید و برخورداری از رفاه مطلوب و امنیت کامل به آرزویی دست نیافتنی مبدل خواهد شد. نیازی به توضیح بیشتر نمی بینم.
عجیب تر و تأسف بارتر آنکه برخی انتظار دارند که اصلی ترین و بزرگترین حامی ساختارهای قانونی و مردمی، خود وارد صحنه شده و با پرچم «انقلابی گری»!! و «مردم سالاری»!!، کمر به کوبش و هدم ساختارهای مردمیِ یک نظام دینی و مردم سالار ببندد! مگر می شود؟! مگر داریم؟!
⚠️ همین حالا این پنبه را از گوش بدر کنیم و این عینک را از روی چشم برداریم که منافع مردم را می توان از راه درهم شکستن و نادیده گرفتن نهادهای «قانونی» برخاسته از رأی مردم تحصیل کرد. اگر بر فرض منفعتی هم در این بین عاید شود، قطعا و حتما کوتاه مدت و خُرد است، لیکن ضررها و خسارت های آن قطعا و حتما درازمدت و کلان خواهد بود.
اگر بنا بر این باشد که امام جامعه نیز همانند برخی از ما در مواجهه با هر اتفاق ریز و درشتی دچار جوزدگی شود و دست به گفتارها و رفتارهایی بزند که ناشی از احساساتی شدن و موج سواری بر وضعیت باشد، اصلا «امام» جامعه را می خواهیم چکار؟!
امام جامعه همانقدر که «گاز» ماست، «ترمز» ما نیز هست.
القصه
💥💥 خامنه ای جوگیر نمی شود، بلکه جوهای منفی و مخرب را می گیرد و می زداید.
حذف جوهای منفی، مقدمه ی ایجاد و دوام جوهای مثبت و آرامش بخش در کشور است. در این فضاست که اتخاذ تصمیم عقلانی برای مردم و مسئولان ممکن است.
@abarshagerd ✍️
#سرباز_انقلاب
ما را در «سروش» و «ایتا» دنبال کنید:
✓sarbaz_enghlaab
ارسال شده از سروش+:
گمان میکنم مهمترین دلیل موضع رهبر انقلاب که تعجب بسیاری از منتقدان دولت را برانگیخت، "تقسیم تقصیر" بود.
در حالیکه محبوبیت رئیس جمهور و دولت به صفر میل میکند، تحمل بار ناشی از تصمیم اخیر محال بهنظر میرسد. درست زمانیکه مجلس و برخی ارکان دیگر نظام در تدارک تجدیدنظر در این تصمیم بودند، رهبری آنرا بدون بازگشت اعلام کردند. بازگشت از این تصمیم چه به دلایل اقتصادی و چه سیاسی میتوانست بهکلی ساختار دولت را دچار فروپاشی و اضمحلال کند و ظاهرا رهبری باقی بودن دولت ضعیف و بیقواره را بهتر از فروپاشی کامل آن و در واقع بهتر از "بی دولتی" دانستهاند لذا سهم تقصیر دولت را به سران قوا تقسیم کردند. به خصوص اینکه زوال اخلاق سیاسی در برخی دولتمردان، احتمال رفتارهای پرهزینهتری را تقویت میکند.
آیا راهی برای رهایی از چنین وضعی هست؟ استعفای دولت؟ استیضاح و اعلام عدم کفایت؟ برگزاری انتخابات زود هنگام؟
هیچکدام.
مردمسالاری ساختارمند یگانه راه تغییر واقعی است. راهی که منافاتی با "ثبات" ندارد. بیست و چند میلیون نفر به ابقای همین دولت رای دادهاند و اغتشاشات ناگهانی دو روز اخیر نشان میدهد تغییر جز از طریق انتخابات آتی، گزینهی قابل اعتمادی نیست.
🆔️ @yaminpour.vahid
ارسال شده از سروش+:
⭕امکان دسترسی به سایت ها و خدمات بومی مستقل از شبکه اینترنت
🔹دسترسی به سایتهای داخلی و خدمات آنلاین بومی به دلیل وجود زیرساخت های شبکه ملی اطلاعات(اینترانت)، بهرغم محدودیت به وجود آمده در دسترسی به شبکه اینترنت کشور، برای کاربران ممکن است.
🔹علاوه بر سرویس های داخلی همچون سرویس های حمل و نقل اینترنتی و فروشگاه های آنلاین داخلی، شبکه شتاب بانکی و شبکه خدمات رسانی بانک ها نیز بدون اختلال به فعالیت خود ادامه می دهند.
_________________
🔸با سلام خدمت اعضای کانال:
بطور خلاصه : فعلاً دسترسی به تمام سایتها و برنامه های خارجی مثل گوگل، واتساپ، تلگرام، اینستاگرام، توییتر فیسبوک و ... قطعه.
🔺در حال حاضر بهترین روش برای ارتباط با دوستانتون اینه که اونا رو به #سروش دعوت کنید.
🔰لینک دانلود سروش پلاس را از طریق پیامک برای دوستانتان ارسال نمایید:
🌐 https://hi.sapp.ir
🆔️ @soroush_yar
ارسال شده از سروش+:
🔴 اطلاعیه 📢
🔹با توجه به قطع سراسری اینترنت بینالملل برای برقراری ارتباط با دوستان خود میتوانید آنها را به سروشپلاس دعوت کنید.
📲برای دعوت از دوستان خود کافیست لینک سایت رسمی سروشپلاس را برای آنها ارسال کنید.
🌐 https://Sapp.ir
یا در بازار اندروید برای دانلود معرفی کنید👇
http://cafebazaar.ir/app/?id=mobi.mmdt.ottplus&ref=share
🆔 @soroush_yar
هدایت شده از فاطر
همه اتفاقات دیشب/ مردم رفتند؛ اشرار و ضدانقلاب ماندند
✍️گزارش میدانی خبرنگاران ما از سراسر کشور نشان می دهد که حضور مردم در خیابان ها بسیار کمتر شد ولی اشرار و ضدانقلاب با گستره کمتر اما عمق بیشتر خسارات و خرابکاری داشتند. برخی از جزئیات حوادث شب گذشته:
📌شیراز
🔹در شیراز اغتشاشگران یک خودروی آتش نشانی که در حال انجام ماموریت بود را به آتش کشیدند.
🔹در نقطه دیگر آتش زدن شعب یکی از بانکها منجر به آتش کشیدن طبقات فوقانی و منازل و مغازه های شهروندان شد.
🔹اشرار همچنین در کازرون به یک حوزه علمیه حمله و علاوه بر آتش زدن ۳ خودرو و ۶ موتور سیکلت کتابها و قرآنهای واقع در برخی قسمتها را آتش زده و خساراتی به ساختمان و تاسیسات وارد کردند.
📌اصفهان
🔸ماحصل برهم خوردن نظم و امنیت عمومی در اصفهان تخریب کامل یکی از ادارات مخابرات شمال اصفهان، انسداد جاده اصفهان-فولادشهر، تخریب دوباره اموال شهری و به آتش کشیدن چند بانک، تخریب چند پمپ بنزین شهری و تعطیلی مابقی جایگاههای سوخت ناشی از ناامنی و اخلال در روند سوخت گیری مردم با تشکیل صفهای طولانی، تلاش ناموفق برای حضور در چند کلانتری و ممانعت از تردد و تخریب خوردروهای امدادی بوده است.
🔸حوزه علمیه زینبیه اصفهان دیشب به آتش کشیده شد و کارگران خدمات شهری که مشغول پاکسازی خیابان ها بودند مورد حمله آشوبگران قرار گرفتند. دراین بین خودروی آتش نشانی هم به آتش کشیده و عواملشان برای ساعتی گروگان گرفته شدند.
🔸عده ای اراذل و اوباش که حال عادی نداشته و مست بودند اقدام به بستن اتوبان شهید خرازی اصفهان کردند و در نقطه دیگرشهر اصفهان به دلیل بستن خیابان یک آمبولانس حامل بیمار درترافیک گیر افتاد.
📌تهران
🔹برخی شهرستان های تهران همچون، شهریار، شهر قدس، بهارستان و ملارد و اسلامشهر هم دیشب شاهد نا آرامیهایی از قبیل آتش زدن پمپ بنزین و فروشگاه ها بودند.
🔹در شهرستان بهارستان استان تهران به اکثر ساختمان های دولتی حمله و به آتش کشیده شدند. مرکز کنترل توزیع برق جنوب غرب استان تهران هم مورد حمله قرارگرفت.
🔹از شهر قدس خبر رسیده که آشوبگران به ساختمان های فرمانداری، دفترامام جمعه، مصلی، شهرداری، بخشداری و تقریبا اکثر بانکهای این شهرستان حمله و آنها را تخریب کردهاند.
🔹این افراد در اقدامی بیسابقه، با جمع کردن قرآنهای موجود در قفسههای مصلی در یک نقطه، آنها را به آتش کشیده و حرمت کتاب الهی را شکستند.
🔹دیشب دانشگاه آزاد صباشهر شهریار هم از حمله اراذل و اوباش درامان نماند و تخریب شد.
🔹در جریان درگیری با آشوب گران یک نیروی بسیجی ویکی از پرسنل شهرداری شهرستان ملارد به شهادت رسیدند.
📌خوزستان
🔸در بندر امام و ماهشهر برخی آشوبگرا مسلح بوده و به سمت نیروهای انتظامی شلیک کردهاند.
🔸یک ناحیه بسیج در خرمشهر از سوی آشوبگران تهدید به حمله شد. در ماهشهر به یک حوزه بسیج حمله شد که با دخالت نیروهای بسیجی و انتظامی این حمله دفع شد.
🔸در بندر امام اشرار به ساختمان کمیته امداد هم رحم نکرده و آن را تخریب کردند.
🔸امام جمعه بندر امام که از ابتدای اعتراضات به میان معترضان رفته و با آنها گفتگو می کرد دیشب مورد حمله آشوب طلبان قرار گرفت.
#واکنش_وحید_یامین_پور
🔴 موضعی که باعث تعجب شد
🔹گمان میکنم مهمترین دلیل موضع رهبر انقلاب که تعجب بسیاری از منتقدان دولت را برانگیخت، "تقسیم تقصیر" بود.
🔺در حالیکه محبوبیت رئیس جمهور و دولت به صفر میل میکند، تحمل بار ناشی از تصمیم اخیر محال بهنظر میرسد. درست زمانیکه مجلس و برخی ارکان دیگر نظام در تدارک تجدیدنظر در این تصمیم بودند، رهبری آنرا بدون بازگشت اعلام کردند. بازگشت از این تصمیم چه به دلایل اقتصادی و چه سیاسی میتوانست بهکلی ساختار دولت را دچار فروپاشی و اضمحلال کند و ظاهرا رهبری باقی بودن دولت ضعیف و بیقواره را بهتر از فروپاشی کامل آن و در واقع بهتر از "بی دولتی" دانستهاند لذا سهم تقصیر دولت را به سران قوا تقسیم کردند. به خصوص اینکه زوال اخلاق سیاسی در برخی دولتمردان، احتمال رفتارهای پرهزینهتری را تقویت میکند.
🔹آیا راهی برای رهایی از چنین وضعی هست؟ استعفای دولت؟ استیضاح و اعلام عدم کفایت؟ برگزاری انتخابات زود هنگام؟
هیچکدام.
💢مردمسالاری ساختارمند یگانه راه تغییر واقعی است. راهی که منافاتی با "ثبات" ندارد. بیست و چند میلیون نفر به ابقای همین دولت رای دادهاند و اغتشاشات ناگهانی دو روز اخیر نشان میدهد تغییر جز از طریق انتخابات آتی، گزینهی قابل اعتمادی نیست.
🔻 #پینوشت_زمانه :
تاکید میگردد انتشار یادداشت جناب یامین پور به معنای تایید تام آن توسط شورای تحلیلی زمانه نبوده و صرفاً جهت استحضار مخاطبین محترم زمانه میباشد.
☘【 #زمانه: محفل تحلیلی نخبگان 】☘
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔻اگر تحلیلگر و نخبه سیاسی هستید
🆔 eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
#بازنشر_مطالب_مجاز_است
🔻 استاد #علی_قاسمی کارشناس اقتصادی #زمانه نوشت:
🔴 چرا سهمیه بندی بنزین؟
🔹 حذف و کم کردن یارانه و جلوگیری از سرکوب قیمتی بنزین به عنوان یکی از مهم ترین اصلاحات اقتصادی ضرورت جدی دارد.
🔹حجم عظیم یارانه انرژی پیامدهای بسیار منفی فراوانی شامل مصرف بی رویه سوخت (ثبت رکورد ۱۳۵ میلیون در یک شبانه روز!!) ، افزایش شدید قاچاق (بنا به برخی آمار گاهی ۱۰ تا ۱۳ درصد!!)، آلودگی هوا و تخریب محیط زیست، کاهش بهره وری و دامن زدن به شکاف طبقاتی از طریق توزیع ناعادلانه یارانه سوخت( بهره مندی ۲۳ برابری ثروتمندان از یارانه بنزین) را برای اقتصاد کشور به همراه داشته است.
🔹 همچنین در جریان تدوین لایحه بودجه سال آینده قرار است تامین مالی از طریق فروش نفت در بودجه به حداقل برسد. افزون بر افزایش پایه های مالیاتی، تامین منابع از طریق اصلاح یارانه های پنهان جزء موارد اصلی است که باید مقدمات کار فراهم میشد. اقدامی که در ضرورت انجام آن کسی تردید ندارد. ضمن اینکه در وضعیت دشوار تحریم که اقتصاد ایران با تنگناهای متعدد مواجه شده است، اثرات نامطلوب فوق و همچنین فشار مضاعف به بودجه دولت به صورت پررنگ تر ظاهر خواهد شد.
🔹 البته خوب بود و ضرورت داشت دولت از قبل در یک فرایند چندساله و به تدریج این کار را انجام میداد تا ناچار نباشد با افزایش سنگین گام بعدی را بردارد. اکنون نیز دولتمردان میباست با اطلاع رسانی شفاف و مداوم فضای روانی جامعه را با خود همراه کنند.
☘【 #زمانه: محفل تحلیلی نخبگان 】☘
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔻اگر تحلیلگر و نخبه سیاسی هستید
🆔 eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
#بازنشر_مطالب_مجاز_است
#توئیت_گردی_زمانه
🔺 واکنش جالب عطاء الله مهاجرانی از اپوزسیون لندن نشین به اغتشاشات اخیر
💭 مثل ۷۸، ۸۸ و ۹۶ این جمع شلخته چارلنگی مات و مبهوت خواهد ماند
#رفتار_اشرار_محکوم_است
#نه_به_هنجارشکن
#نه_به_آشوبگر
#بلوغ_سیاسی
☘【 #زمانه: محفل تحلیلی نخبگان 】☘
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔻اگر تحلیلگر و نخبه سیاسی هستید
🆔 eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
#بازنشر_مطالب_مجاز_است
هدایت شده از رو به راه | رها عبداللهی
🔴توقع ما از رهبری؛ قهرمان شدن یا انجام وظیفه؟!
🔺بعد از بیانات روز گذشته رهبر معظم انقلاب درباره طرح مدیریت مصرف سوخت، موج سوالات و ابهامات برای بسیاری پیش آمد. چراکه حضرت آقا برخلاف تصور و توقعشان سخن فرموده بودند!
🔹دوستان! توقع داشتید رهبری چه بگویند؟ برخلاف تصمیم شورای هماهنگی های اقتصادی، بر خلاف دموکراسی و قانون، برخلاف نظر جمع قابل توجهی از کارشناسان، برخلاف مصلحت کشور در شرایط تحریم فروش نفت، برخلاف سازوکارهای قانونی... سخن بگویند؟!
🔹برخی دوستان میگویند ما می دانیم که اصل طرح لازم بوده و اعتراض ما به چگونگی اجرای طرح است نه اصل آن؛ چیزی که رهبری عزیز در بیاناتشان درباره آن سکوت کردند!
✅اولا که ایشان نسبت به چگونگی اجرا تذکراتی دادند. هم در تذکر خصوصی به رئیس جمهور در روز جمعه که بخشی از آن رسانه ای شد، هم در بیانات درس خارج امروز که نسبت به نظارت بر افزایش قیمت ها که نگرانی جدي مردم است، تذکر اکید دادند.
✅اما راجع به جزئیات، اگر رهبری اعتراض می کردند، واکنش دولت چه بود؟
درباره دولتی حرف می زنیم که بجای پاسخگویی، مدام دارد از #بی_اختیاری و کمی امکانات و دخالت نهادها و فشار تحریم ها و... حرف می زند و ناله می کند؛ نه دولتی که دربرابر وظایف قانونی خود و توقعات مردم و رهبری خاضع است. متاسفانه دولت در شرایطی ست که ظرفیت چنین انتقادی را ندارد و خطر ابتلا به هزینه تراشی برای کشور از سوی آن محتمل تر است.
✅پیگیری نگرانی مردم درباره جزئیات اجرای طرح با چه کسی ست؟ جز نمایندگان مجلس که وظیفه نظارت بر اجرای قانون را به عهده دارند؟
وظیفه رهبری بیان سیاست های کلی و نظارت بر حسن اجرای آن و مراقبت از نظام و قانون اساسی و ساختار سیاسی ست.
🔻حال به نظر شما، «محافظت از قانون و سازوکارهای قانونی»، وظیفه رهبری و در راستای «مراقبت از نظام و قانون اساسی» است یا وارد شدن ایشان بعنوان قهرمان و پیگیری کاری که اجرای آن وظیفه یک قوه و نظارت بر اجرای آن بر عهده یک قوه دیگر؟
📝 #رها_عبداللهی
http://eitaa.com/joinchat/3364487185Ca303041715
هدایت شده از نکات و تمثیلات آیت الله حائری شیرازی
🔹آیت الله حائری شیرازی (رضوان الله تعالی علیه)🔹
🔸احساس امنیت در فرماندهی🔸
به شما گفته اند مطیع فرمانده باش تا فرمانده در فرمان دادن احساس امنیت بکند. با خودش نگوید من چه بگویم که آن را نشکنند. اگر اینطور باشد، همیشه فرمانده میگوید میترسم یک حرفی بزنم و مقابلم موضع بگیرند. من را هو بکنند، مسخرهام بکنند، علیه ام افشا گری بکنند. پس همیشه حرفی میزند که هو نشود و علیه او اعتصاب نکنند. این که نمیشود. فرمانده امنیت ندارد.
پیامبر اکرم، اسامه بن زید را که یک بچۀ 16 ساله بود برای یک لشکر چند هزار نفره که در آن پیر بود، سابقه دار بود، همه چیز بود، فرمانده قرار دادند. بعد هم گفت هر کسی تخلف از جیش اسامه بکند خدا لعنتش بکند. فرمانده هم باید برای کار خودش احساس ایمنی داشته باشد.
#شورای_عالی_هماهنگی_اقتصادی_قوا
#جنگ_اقتصادی
@haerishirazi
.
♻️ ژنرال کجاست؟
🔰 حمید رسایی: زنگنه از چند روز قبل هیچ حضوری در افکار عمومی نداشته است. برخی خبرنگاران نتوانستهاند به این ژنرال دسترسی پیدا کنند؟ چرا هیچ خبری از او نیست؟
ژنرال زنگنه با حذف کارت سوخت، رقم مصرف روزانه بنزین را از ۶۰ میلیون لیتر به افزایشی تا ۱۰۰ میلیون لیتر رساند که در اواخر سال ۹۷ این مصرف به سقف ۱۳۵ میلیون لیتر در روز هم رسید.
حذف کارت سوخت، به معنای فاصلهگیری از شفافیت آماری و تشدید قاچاق سوخت بود. در این مدت روزانه ۱۰۰ میلیارد تومان خسارت بواسطه قاچاق بنزین از کشور رخ داد؛ یعنی ماهانه سه هزار میلیارد و سالانه ۳۶ هزار میلیارد تومان.
این را با رقم یارانه پرداختی در هر ماه که حدود ۳,۸۰۰ میلیارد تومان است، مقایسه کنید.
واقعا در این چند روز پر التهاب و اعتراض، ژنرال کجاست؟ اگر در دفترش حضور دارد چرا پاسخگوی کسی نیست؟ اگر در دفترش نیست پس کجاست؟!
🔺کانال حمید رسایی🔻
@rasaee
.
🔻 با توجه به مسدود بودن شبکههای مجازی خارجی
🔺 و لزوم رساندن اخبار و تحلیلهای مختلف
🔻 به فعالان فضای مجازی، لطفا
🔹کانال حجت الاسلام حمید رسایی
🔹(نماینده ادوار هشتم و نهم مجلس و مدیر مسئول هفتهنامه ۹ دی)
🔺 در ایتا را به دوستانتان معرفی کنید:
🔸کانال حمید رسایی در ایتا👇
@rasaee
🔸کانال هفته نامه ۹ دی در ایتا👇
@noheday
♻️ بازخوانی تاریخ
🔰 تکرار سه فتنه زمان علی(ع) در زمانه ما
۱ . فتنه رنگی جمل: سهم خواهی- حبس خانگی – انحراف توسط فرزند (ناکثین)
۲ . فتنه مذاکره: با شیطان بزرگ - فریب خوردن ابوموسی اشعری (قاسطين)
۳ . فتنه القای ناکارآمدی: القای عدم عدالت توسط مذهبی های احمق (مارقین یا خوارج)
🔹 در فتنه اول:
یاران نزدیک پیامبر (طلحه و زبیر) که بعد از شهادت پیامبر اکرم، در سایه رانت به ثروت زیادی رسیده بودند، وقتی دیدند نمی توانند در حکومت امام علی (ع) به پست و مقام برسند با همراه کردن خانواده پیامبر (یعنی عایشه) و به بهانه خونخواهی عثمان، علیه جانشین پیامبر شورش کردند. بسیاری از مسلمانان در این فتنه کشته شدند.
زبیر از اولین یاران پیامبر (ص) و علی (ع) بود که حب جاه و مقام او را منحرف کرد و هر بار می خواست برگردد، پسرش او را منصرف می کرد. زبیر به شکل بدی کشته شد. علی (ع) که از کشته شدن دوست قدیمی اش (یعنی زبیر) در حال انحراف ناراحت بود، وقتی چشمش به صورت بی جان زبیر افتاد، خطاب به جسد او فرمود: تو مدتی با پیامبر خدا مصاحب بودی و با او پیوند خویشاوندی داشتی (زبیر پسر عمه پیامبر بود) ولی شیطان بر عقل تو مسلط شد و کار تو به این جا انجامید.
این فتنه رنگی بود و به جمل (یعنی شتر سرخ مو که عائشه بر آن سوار بود) شهرت یافت- در آخر با اینکه عایشه موجب فتنه و قتل بسیاری از مسلمانان شده بود، حضرت علی (ع) عایشه را به حبس خانگی محکوم کرد تا در سایه بهره برداری از سابقه او، فتنه دیگری طراحی نشود و مردم بیشتری در این وسط کشته نشوند!
🔹 در فتنه دوم:
سپاه حضرت علی(ع) با سپاه شیطان بزرگ زمان (یعنی معاویه) در جنگ بود و چون معاویه در حال شکست بود، پیشنهاد مذاکره داد. برخی یاران ساده لوح و پشیمان حضرت علی (ع) فریب خوردند و پیشنهاد مذاکره را باور کردند. حضرت که از عاقبت کار مطلع و شیطان بزرگ را پایبند به عهدش نمی دانست، قبول نمی کرد و می فرمود به آنها اعتماد نکنید.
منافقین داخلی و درون خیمه علوی، با پیوند زدن معیشت و راحتی مردم به مذاکره با شیطان بزرگ معاویه، با فشار افکار عمومی، توافقی را به حضرت علی (ع) تحمیل کردند که خسران آن برای علی (ع) مشخص بود.
هر چند حضرت برای اینکه یاران جاهلش به عینه عهدشکنی معاویه را درک کنند، یکی از یاران زیرک و باهوشش (مالک اشتر) را برای مذاکره تعیین کرد اما منفعت طللان پشیمان از مبارزه با فضاسازی، مالک را تندرو و جنگ طلب معرفی و درخواست تعیین گزینه ای به عنوان مذاکره کننده داشتند که خود را مسلط به آداب مذاکره، باسواد و صلح طلب (ابوموسی اشعری) معرفی می کرد.
مذاکره ابو موسی اشعری ساده لوح و عمروعاص شیطان مدتی به طول انجامید تا اینکه ابوموسی فریب خورد و بر خلاف آداب مذاکره با شیطان، ابتدا شرایط طزف مقابل را اجرا کرد و انگشتر را از دستش بیرون آورد. معاویه و عمروعاص اما در مقابل نه تنها به تعهدات خود عمل نکردند که برخلاف آن رفتار کردند.
این جماعت بعد از شکست مذاکراتی که ادعا می کردند با آن همه مشکلات را حل می کنند، به جای اینکه به راهکارهای تعیین شده ولی زمان خود تن بدهند و مسئولیت این مذاکره تحمیلی را بپذیرند، در رسانه های عمومی زمان خود و از پشت تریبون، مسئوایت مذاکرات را متوجه علی (ع) کردند و گفتند ما اشتباه کردیم، پس چرا علی قبول کرد پس علی هم اشتباه کرده!
🔹 اما فتنه سوم:
برخی از یاران حضرت علی(ع) که به مذهبی های بی بصیرت شناخته می شدند، به این نتیجه رسیده بودند که حکومت علوی ناکارآمد و ناعادلانه است. این جماعت که در نتیجه جنگ های متعدد و تخلف های برخی مدیران به این نتیجه رسیده بودند، از اینکه علی (ع) مطابق اشتیاق آنها عمل نمی کند، به حضرت اعتراض میکردند و با فشار و تعصب یک سوی نگری، قصد داشتند ایشان را وادار به توبه کنند.
این جماعت که خود را از حضرت علی (ع) عادل تر و دین شناس تر می دانستند، هر روز به بهانه ای با حق مطلق جلوه دادن خود، به نظام علوی اعتراض می کردند و آن را منحرف شده از اصول عدالت می دانستند.
نهروانی ها سه خصوصیت عجیب داشتند: همه را فاسد می دانستند و برای ولی مسلمین زمان خود، تعیین تکلیف می کردند، تنها خود را عدالت طلب و دین دار واقعی می دانستند و ابایی نداشتند تا جلوتر از امام حرکت کنند، و در آخر اینکه به راحتی به دیگران تعرض می کردند.
در تمام این فتنه ها رهبر زمان بهتر از دیگران و بیش از آنها به وجود مشکلات آگاهی داشت، اما جامعه اسلامی بویژه خواص، به جای همراهی با راهکارهای امام، یا عقب تر از او و یا جلوتر از امام، نسخه مطلوب خود را طلب و اجرا می کرد.
مراقب فتنه ها باشیم که فتنه شاید از رفیقان بوده باشد...
✍ یادداشت وارده با تغییرات و اضافات
🔺کانال حمید رسایی در پیام رسان ایتا🔻
Eitaa.com/rasaee
.
روحانی بازی
🍂 بر خلاف برخی رفقا معتقدم #روحانی با طرح فسادهای ملیارد دلاری یک واکنش عصبی و انفعالی نسبت به مبارزه با فساد مدیران و اطرافیانش نشان نداده است. روحانی را باید بر بستر برنامه های راهبردی اش تحلیل کرد.
🍂 فضای عمومی کشور به شدت به ضرر #گفتمان و جریان او در حال پیشرفت است. طرح های روحانی یکی پس از دیگری زمین خورده. فسادهای اطرافیانش ثابت شده . بی عملی دولت او هم برای مردم عیان شده. جریانی که او سالها تخریبش میکرد منجی مردم شده. فاسدها را میگیرند و پهپادهای دشمن را میزنند. نخبگان سیاسی اکثرا دچار بی عملی شده اند. اصلاحات و اعتدال و کارگزاران او را به رسمیت نمیشناسند و راس روشنی هم ندارند. همه اینها یعنی گفتمان و جریان او به طور کلی در کشور در حال حذف و به حاشیه رانده شدن است.
🍂 راه حل چیست؟ راه حل همان است که او در دوران ریاست جمهوری اش از آن مدد گرفت. یعنی حالا که من خودم حرفی برای اثبات خود ندارم کاری میکنم که همه متهم به فساد و تباهی شوند. این رفتار چند فایده دارد:
🍁 اولا چهره همه کشور لااقل تا مدتی که او نیاز به اراده مردم دارد سیاه خواهد بود و در این سیاهی توهمی میتوان پنهان شد.
🍁 ثانیا اگر زخم #دو_قطبی های کهنه مردم با این اتهامات و التهابات سر باز کند آن وقت مردم پرسپولیس_استقلالی رای خواهند داد نه از سر فهم و تبیین و اندیشه و این شانس او را برای انتخاب شدن بیشتر میکند.
🍁رابعا با ایجاد التهاب اجتماعی کاری میکند تا دیگر نهادهای حاکمیتی فشار به او و اطرافیانش را به هزار مصلحت سنجی کمتر کنند.
🍁خامسا چه بسا او بتواند طرحهای دولت خود را در تثبیت اف ای تی اف و غیره پیش ببرد. انتخاب وزیر نفت و رئیس بانک مرکزی برای توضیح فسادها را بی ربط به این داستان نگیرید. بازوهایی که باید این فشار را مدیریت کنند تا او به هدفش برسد.
🍂 و خلاصه در مجموع برای مدتی برای جریان خود زمان بخرد و رای جمع کند شاید دولت #آمریکا عوض شود و دری گشوده شود ولو ظاهری تا آبرویش را هم ترمیم کند. روحانی مدتها است دنبال این است که با گذشت زمان گشایشی از آن طرف مرزها برای خود درست کند.
🍂 درباره راه چاره تقابل با او خواهم نوشت. اما الان فقط روی یک کلیدواژه تاکید میکنم و آن تمرکز بر #مطالبه_شفافیت است. شفافیت پول و درآمدها، شفافیت داراییها، شفافیت فسادها، شفافیت تصمیم گیری ها. #شفافیت کمر این جریان و دولت برآمده از آن را خواهد شکست.
@ali_mahdiyan
پیمان بعد پیمان شکنی😊
☘به نظرم در سیره نبوی پیمان مجدد بعد از پیمان شکنی دشمن وجود دارد. مثلا پیامبر وارد مدینه که شد به جز اوس و خزرج که متحد شدند با قبایل ده گانه یهود مواجه بود او با اینها پیمانهای صلح جداگانه بست که اولا گارد مخاصمه مشترک، آنها را متحد نکند و ثانیا صلحهای مجزا نیز باعث میشد احساس وحدت نکنند. بعد این قبایل یکی یکی پیمان شکنی کردند.
☘بنی نضیر که پیمان شکست با توطئه برای قتل پیامبر، حضرت با ایشان وارد تعامل شد و گفت یا از سرزمینتان کوچ کنید یا کشته میشوید. آنها هم قبول کردند کوچ کنند خوب این خودش یک قرارداد و پیمان جدید بوده لابد😊
☘مورد دیگه مثلا احتمالا پیمان شکنی بنی قریظه بوده که در جنگ احزاب پیمان شکستند و از پشت ، شهر را ناامن کردند. پیامبر هم بعد جنگ با لشکرش سراغشان رفت. همه اسیر شدند و قرار گذاشتند با پیامبر که هر چه سعد معاذ میگوید به عنوان تنبیه بپذیرند خوب این هم یک قرار داد جدید بوده دیگه😊 سعد هم گفت همه را بکشید.
☘شاید هم منظور تجمع یهود در قلعه های خیبر باشد بعد پیمان شکنیشان که امیر المومنین در هفت مرحله قلعه گشایی و غلبه کرد و در آخرین مرحله یهود که داشت شکست میخورد پیشنهاد صلح کرد و پیامبر پذیرفت. قرار داد جدید این بود که اینها کشته نشوند فقط کوچ کنند و بروند از سرزمینشان و البته اجازه داشتند روی زمینها کار کنند و در سودش سهیم باشند. لابد منظور این بوده😊
☘ احتمال هم داره بعد پیمان شکنی کفار مکه بوده که پیامبر مکه را فتح کرد و قرارداد جدید این بوده لابد که کفار رو که مسلمان شدند بعد تسلط پیامبر، بخشیده شدند.😊
☘الان جناب روحانی هسته ای رو زده نفله کرده تو قرار داد قبلی بدون هیچ عایدی. طرفش باقلدری زده زیر قرار داد. حالا شیخ میخواد یه قرار داد جدید با طرف پیمان شکن ببنده موشکی و نفوذ راهبردی منطقه ای رو هم به فنا بده با تمسک به ماجراهای بالا لابد. 😊
☘میگویند توی جنگ احد یه کافری رو میگیرند به اسم ابوعره جمحی ، طرف رو یه بار تو بدر دستگیر کرده بودن از پیغمبر در خواست بخشش کرده بود بخشیده بودش دوباره تو احد اسیر شد طلب بخشش کرد پیغمبر فرمود: لایلدغ المومن من جحر مرتین. مومن از یه سوراخ دوبار گزیده نمیشه. کشتنش.
هیچی این قصه هم یه دفعه به ذهنم رسید.😊
☘راستی خدایا کی دوره این دولت تموم میشه انصافا.😊
@ali_mahdiyan
هدایت شده از عالَم سیاست || داود مدرسی یان
🔴 دمبه برای بیگانه؛ شاخ برای ملت!
🔻دولت شاخ و دمبه!
🔹وزارت امور خارجه فرانسه و آلمان، هر دو در امور داخلی ایران دخالت کرده و طی بیانیهای از اعتراضات و حتی اغتشاشات و اعتراضات خشونتآمیز در برخی شهرهای ایران حمایت کرده و این اغتشاشات را «تظاهرات مسالمتآمیز» خواندند!
🔸جالب اینجاست به مناسبت یکمین سالگرد آغاز حرکت جلیقهزردها، تجمع صدها هزارنفری در فرانسه علیه دولت برگزار شد و دهها نفر کشته و زخمی شدند. اما امان از یک خط بیانیه دولت جمهوری اسلامی!
🔹حالا جناب ربیعی سخنگوی بی حیای دولت اعتدال و تدبیر میگوید: "روحانی با این تصمیم #گرانی_بنزین، محبوبیت خود را فدای کشور و مردم کرده!"
🔸ولی جناب ربیعی نمیگوید اقدام یهویی روحانی، بدون آمادگی مسئولین و امنیتیها و مردم، نزدیک بود کشور و مردم را فدای بیتدبیری و احیاناً اعلام جنگ در برابر دستگیری برادرش کند و مملکت را به آشوب کشانده!
🔹و جناب ربیعی هنوز تا بیانیه خواندن علیه فرانسه بعلت کشتار مردمش بسیار فاصله دارد! آقایان مقابل ملت شاخاند و مقابل بیگانه دمبه!
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
هدایت شده از ابَرشاگرد
🌙 شبنوشت 🌙
حمایت «گفتمانی» یا حمایت «اجرایی»؟
⭕️ عدم ولایت پذیری کافی در بین عده ای، برای چندمین بار موجب ایجاد زحمت شده و ما را به نگاشتن و تنظیم این وجیزه وادار نموده است. (تا باشه از این زحمت ها! ☺️). خداوند متعال یکایک مردم شریف و بزرگوار ایران را در امتحانات پیچیده و خطیر ولایت مداری سرافراز فرماید! آمین!
در طلیعه ی این متن لازم است صریحا عرض کنم که هم اکنون مخاطب این قلم دوستانی هستند که حمایت و پشتیبانی دیروز ولیّ امر از نهادها و ساختارهای قانونی و مردمی را دالّ بر حمایت ایشان از طرح افزایش قیمت بنزین می دانند. متأسفانه عده ای اینگونه تخیل کردند، غافل از اینکه
⏪ اولا این حمایت ها فراگیر و همیشگی بوده و منحصر در هیچ مدت زمان خاص و نهاد بخصوصی نبوده و نیست. همه ی دولت ها، همه ی مجلس ها و همه ی ... در تمام طول ۴۰ سالی که از آغاز انقلاب می گذرد مورد پشتیبانی رهبران نظام اسلامی بوده اند و من بعد نیز چنین خواهد بود.
⏪ ثانیا این حمایت ها جملگی در یک ویژگی مشترک اند و البته در این بین بعضی از حمایت ها برخوردار از یک امتیاز خاص می باشند. ویژگی مشترکی که در تمامی حمایت های رهبری نظام از دستگاه های مختلف وجود دارد عبارت است از حمایت «اجرایی». «حمایت رأس نظام» یکی از حداقل هایی است که نهادها و دستگاه های قانونی برای انجام وظایف خود بدان احتیاج ضروری و مبرم دارند.
اما برخی از دستگاه ها علاوه بر این نوع حمایت، 👈 به سبب صحیح بودن ریلی که در آن حرکت می کنند 👉، طبیعتا از حمایت ویژه و خاصی برخوردار می شوند که بدان حمایت «گفتمانی» می گوییم.
بنابر آنچه گذشت، به هیچ روی نمی توان حمایت های دائمی رهبری انقلاب از دستگاه های قانونی (مانند: دولت، مجلس و ...) را 👈 لزوما 👉 به معنای حمایت «گفتمانی» و رضایت ایشان از دستگاه ها دانست، که اگر چنین باشد به ناچار باید حمایت های فراوان أمیرالمؤمنین (ع) از خلفای ثلاث را نیز مساوی با رضایت حضرت ایشان از خلافت آن افراد تلقی کرد که قطعا چنین نبوده است.
🔰 اینکه علت و حکمت این قبیل حمایت های أمیرالمؤمنین (ع) چه بوده خود موضوع نوشتار جداگانه و مفصل دیگری است، اما فی الحال توجه دوستان را به موارد اندکی از این حمایت ها جلب می کنم:
⬅️ حمایت «اجرایی» أمیرالمؤمنین (ع) از خلیفه ی اول: جناب ابوبکر در آغاز خلافت در مورد برخورد با رومیان تردید داشت. با گروهى از صحابه در میان گذاشت پاسخ قانع کننده نشنید سرانجام با أمیرالمؤمنین علیه السلام، به مشورت نشست، حضرت فرمود: «پیامبر (ص) تصمیم بر نبرد با آنان را داشت، تو هم راه آن حضرت را دنبال کن پیروز خواهى شد. ابوبکر از این نظر امام خوشحال شد و گفت فال نیکى زدى و به خیر بشارت دادى». (تاريخ يعقوبى، ج ۲، صص ۱۳۲ و ۱۳۳)
⬅️ حمایت «اجرایی» أمیرالمؤمنین (ع) از خلیفه ی دوم: «لولا عَلیٌ لَهَلَکَ عُمَرُ» (تفسیر کبیر، فخر رازی، ج ۲۱، ص ۴۲۲) - «أعُوذ بالله مِن مُعضِلَةٍ لَیسَ لَهَا ابُوالحَسَن» (الاستيعاب، ج ۳، ص ۱۱۰۳)
⬅️ حمایت «اجرایی» أمیرالمؤمنین (ع) از خلیفه ی سوم: «وَ اللَّهِ لَقَدْ دَفَعْتُ عَنْهُ حَتَّى خَشِیتُ أَنْ أَکونَ آثِما» (نهج البلاغه،خطبه ی ۲۴۰)
❇️ در ختام این وجیزه، فرمایشی بسیار مهم و شایان توجه از رهبر معظم را با یکدیگر به مرور می نشینیم؛ باشد که این سخن راهگشا موجب توانمندسازی هرچه بیشتر ما در تفکیک دو مقوله ی حمایت گفتمانی و اجرایی از یکدیگر شده و انتظاراتمان را از جناب ایشان تعدیل نماید:
«رهبری در مسؤولیتهای این دستگاهها دخالت نمیکند، مگر خیلی بندرت و در مواردی که احساس کند تخلّف آشکاری صورت میگیرد. مسؤولیتهای مجلس با خودِ مجلس است. 👈 بنده به خیلی از این قوانینی که در مجلس تنظیم میشود، اعتقادی ندارم و آنها را قبول ندارم، ولی وقتی قانون شد، بنده هم بهصورت یک قانون عمل میکنم و مخالفت نمیکنم. موارد متعدّدی پیش میآید از اقدامهایی که در دولت انجام میگیرد و مورد قبول من نیست؛ اما مسؤولانی دارد که تنظیم و تصمیمگیری کردهاند؛ وظیفهی آنهاست 👉. اگر آن تصمیمگیری شامل خودِ رهبری هم باشد، ما طبق آن تصمیمگیری عمل میکنیم و نمیگوییم نه؛ اما جاهایی هست که رهبری احساس میکند اگر در اینجا به مسؤولی که وظیفهای داشته و به آن توجّه نکرده، تذکّر و توجّه ندهد، زاویهی بسیار خطرناکی در مسیر عمومی ملت پیش میآید. لذا وارد میدان میشود.»
بیانات در دیدار جمعی از دانشجویان قزوین - ۲۶ آذر ۸۲
@abarshagerd ✍️
هدایت شده از رو به راه | رها عبداللهی
🔴 #لطفا_حرف_نزنید!
🔺ربیعی امروز گفته «روحانی خودش را فدای مردم و کشور کرد.»
🔹سخنگوی دولت این حرف عجیب را درحالی می زند که روحانی مصلحت کشور را فدای سیاسی کاری و لجبازی کرد و طرح موفق سهمیه بندی بنزین و کارت سوخت را فقط به دلیل اینکه مربوط به دولت قبل بوده متوقف کرد و آنقدر افزایش قیمت بنزین را برخلاف قانون به تاخیر انداخت که مصرف بنزین و قاچاق سربه فلک گذاشت و کشور به جایی رسید که ناچار شد امروز در دقیقه نود قیمت را آزاد کند.
🔹اما همین کار ضروری را هم با بی تدبیری تمام، بدون اعلام قبلی، بدون زمینه سازی، بدون اعتماد سازی در مردم با بیشترین هزینه بر دوش کشور انجام داد.
🔹روحانی خود را فدا کرد؟! روحانی مردم، رهبری، امنیت کشور، مصلحت، اماکن عمومی، جوانان مردم، اموال شخصی مردم و آبروی کشور را فدا کرد!
🔻کاش این جماعت لیبرال اصلا حرف نزنند. چون این کار را هم مثل سایر کارهایشان به بدترین شکل ممکن انجام می دهند.
📝 #رها_عبداللهی
http://eitaa.com/joinchat/3364487185Ca303041715