🖼 دروغهای سیاسی که ماندگار شدند
【 #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند】
➖➖➖➖➖➖➖➖
🔻اگر #تحلیل_راهبردے میخوانید
🔻 اگر #سرخط_تحلیلے میخواهید
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
👆به دوستان #پیشنهاد_عضویت میدهیم
May 11
#سرخـط و #تحلیل_راهبردے
🔴 #راهبرد_مشترک| فرقی بین دستکش مخملی و دست چدنی نیست‼️
🔻 #زمانـــه| انتخابات آمریکا یک هفته دیگر برگزار میشود و شانس بایدن روی #کاغذ بیشتر است. از این رو فهم راهبرد او در قبال ایران اهمیت دارد.
🔹بایدن در ۱۳ سپتامبر یادداشتی در سی ان ان با تیتر «راه هوشمندانه تری برای سخت گیری بر ایران وجود دارد» منتشر کرد. بایدن در این یادداشت مینویسد: «وعده ترامپ برای ممانعت از رفتار تهاجمی ایران توخالی بوده است»
🔹 این یعنی بایدن طرفدار راهبرد فشار #هوشمندانه تر بر ایران است. بر اساس این راهبرد هدف بایدن از بازگشت به برجام نه رفع تحریم ها، بلکه اجماع سازی علیه ایران و فشار بیشتر در حوزه های متنوع است. بایدن در پایان یادداشتش اینگونه می نویسد: «ما به تحریم های هدفمند علیه ایران در زمینه #برنامه_موشکی ، #حقوق بشر و حمایت از تروریسم ادامه خواهیم داد.»
🔹" آنتونی بلینکن" مشاور سیاست خارجی بایدن هدف دولت او را ایجاد احماع برای فشار موثرتر و انزوای ایران میداند. بلینکن میگوید: «ما از برجام به عنوان پلتفرمی استفاده خواهیم کرد که با فشار بیشتر ، ایران منزوی تر میشود»
🔹" جیک سولیوان" دستیار بایدن میگوید: «ایرانی ها باید واقع بین تر باشند!. تصور کاهش تحریم ها بدون مذاکره بر سر موشک های ایران غیرعملی است» ؛ " ایلان گولدنبرگ" مشاورخاورمیانه دموکرات ها هم در گزارشی مینویسد: «برجام نیازمند مکملی است که به بند غروب سیاست های منطقه ای و موشک های بالستیک ایران بپردازد» ؛ این گزارش تحریم های یکجانبه ترامپ را کارساز و اثرگذار دانسته و توصیه میکند که از آنها برای مذاکرات آتی استفاده شود!
🔹 این گزارش رفتار دولت اوباما در اعمال شدیدترین تحریم ها علیه ایران را یادآور شده که به لحاظ تعداد و کیفیت حائز رتبه اول است. اوباما ۵ قطعنامه در شورای امنیت تصویب کرد که مهمترین آن یعنی قطعنامه ۱۹۲۹ کوهی از محدودیت ها به ویژه تحریم های ثانویه را به اجرا در آورد. اوباما سعی کرد تحریم ها را به حوزه مالی، بانک مرکزی، انرژی و صنایع مهم تعمیم دهد.
✅ 🖌 #سرخط_تحلیلے : بررسی این گزارش ها نشان میدهد که بایدن و ترامپ دنبال راهبرد مشترک فشار بر ایران هستند؛ یکی با نام« #فشار_حداکثری »و یکی با نام« #فشار_هوشمند »
🔹نکته بسیار مهم این است که هرگاه آمریکا با راهبرد «واحد، هوشمندانه و جدی» از سوی ایران مواجه شده مجبور به عقب نشینی و عبور از خطوط قرمزهای خود شده است. بر این اساس تنها راه ایران انتخای راهبرد هوشمندانه ای است که هم توان پیروزی بر دست کش #مخملی بایدن و هم دست #چدنی ترامپ را داشته باشد.
【 #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند】
➖➖➖➖➖➖➖➖
🔻اگر #تحلیل_راهبردے میخوانید
🔻 اگر #سرخط_تحلیلے میخواهید
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
🆔 | t.me/joinchat/AAAAAEOsJgWAqXvCnsxz-w
🆔 | sapp.ir/zamanehh
👆 #پیشنهاد_عضویت به نخبگان
#فـورے
🔻 پیام رهبر انقلاب خطاب به جوانان فرانسه در پی هتاکی ماکرون:
🔹جوانان فرانسه! از رئیس جمهور خود بپرسید: چرا از اهانت به پیامبر خدا حمایت میکند و آن را آزادی بیان میشمارد؟
🔹آیا معنی آزادی بیان این است: دشنام و اهانت، آن هم به چهرههای درخشان و مقدس؟ آیا این کار احمقانه، توهین به شعور ملتی نیست که او را به ریاست خود انتخاب کرده است؟
🔹سوال بعدی این است که چرا تردید در هولوکاست جرم است؟ و اگر کسی چیزی در اینباره نوشت باید به زندان برود، اما اهانت به پیامبر آزاد است؟
【 #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند】
➖➖➖➖➖➖➖➖
🔻اگر #تحلیل_راهبردے میخوانید
🔻 اگر #سرخط_تحلیلے میخواهید
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
👆 #پیشنهاد_عضویت به نخبگان
هدایت شده از سرباز انقلاب
18.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ما از سگ های محترم می خواهیم تا وقتی که به پارک می روند قلاده بعضی از صاحبانشان را رها نکنند.
#امر_به_معروف_و_نهی_از_منکر
#بانوی_رشتی
#سگ_گردانی
✓ 💥 #کانال_سرباز_انقلاب🇮🇷
در «سروش+» و «ایتا» :
👇👇👇
@sarbaz_enghlaab
✓ 💥 #گروه_سربازان_انقلاب🇮🇷
در «سروش+» :
👇👇👇
https://sapp.ir/joingroup/MPrOBqUXas7fuKm98pgtnijd
✓ 💥 #گروه_سربازان_انقلاب🇮🇷
در «ایتا» :
👇👇👇
http://eitaa.com/joinchat/575471644C93798be525
✓ 💥 #صفحه_سرباز_انقلاب🇮🇷
در «هورسا» (اینستاگرام ایرانی) :
👇👇👇
@sarbaz_enghlab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
😉 حرف حساب
✓ 💥 #کانال_سرباز_انقلاب🇮🇷
در «سروش+» و «ایتا» :
👇👇👇
@sarbaz_enghlaab
✓ 💥 #گروه_سربازان_انقلاب🇮🇷
در «سروش+» :
👇👇👇
https://sapp.ir/joingroup/MPrOBqUXas7fuKm98pgtnijd
✓ 💥 #گروه_سربازان_انقلاب🇮🇷
در «ایتا» :
👇👇👇
http://eitaa.com/joinchat/575471644C93798be525
✓ 💥 #صفحه_سرباز_انقلاب🇮🇷
در «هورسا» (اینستاگرام ایرانی) :
👇👇👇
@sarbaz_enghlab
خطرناک تر از بایدن و ترامپ
🔹مسئله این نیست که بایدن خطرناک تر است یا ترامپ؟
♦️خطر واقعی، حلقه آلوده ای است که در فضای رسانه ای داخل کشور، به هر نوع تاکتیک نخ نمای آمریکا، بها و ضریب می دهد.
🔹اگر دولت آمریکا قصد فریب می کند، اینها بزکچی می شوند و سیمای شیطان را با فضایل نداشته می آرایند؛
♦️و اگر بنا را بر اِرعاب می گذارد، اینها حربه کُند او را صیقل می دهند و هراس افکنی پیشه می کنند.
🔹دموکرات ها باشند یا جمهوری خواهان، اینها مامورند به آمریکای فرتوت هیبت ببخشند و ایران قدرتمند را فاقد چاره و ناچار از نوشتن دیکته آمریکا پای میز مذاکره وانمود کنند.
♦️به شهادت اسناد فراوان، این جماعت یکی از عوامل اصلی ماندگاری تحریم ها هستند؛ چه زمان هایی که خواستار تشدید تحریم ها برای به زانو درآمدن ایران شدند؛و چه زمان هایی که با ارسال پالس ضعف و ناتوانی، به دشمن مستاصل روحیه دادند.
🔹بایدن و ترامپ آن قدری خطرناک نیستند که منافقین و نفوذی ها خطرناکند؛ منافقین از کفار بدترند و باید با آنها سرسختانه و به عنوان دشمن مسلّم و مقدّم برخورد کرد.
♦️اگر خط منافقین که خط تحریف است، با غیرت ملی و روشنگری و اعتراض نخبگان شکسته شود، قطعا خط تحریم شکستنی است.
@IMANI_mohammad
غرب برای کدام ترس، گریبان می درد؟
✍️ چرا غربِ مدعی لیبرالیسم، نسبت به اسلام و پیامبر اعظم (ص) ستیزه جویی و هتاکی می کند؛ مگر نه این که ادعای غربِ مدرن، تحمل و تساهل و احترام به عقاید و اندیشه دیگران است؟
🔹پاسخ این سوال را عبدالکریم سروش داده است. او که خود به عنوان کارگزار ناتوی فرهنگی، مورد حمایت سیاسی غرب بوده و در فتنه 88 به عنوان عضو اتاق فکر جنبش سبز در لندن فعالیت می کرد، ۴ اسفند ۸۸ در دانشگاه دلفت هلند اذعان کرد:
💢«تز سكولارها واژگونه شده، به اين دليل كه وجود دين را در عمق زندگي ايرانيان و بازگشت دين را در مغرب زمين مي توانيم ببينيم. آنچه گمان مي رفت رو به احتضار مي رود يا مرده است، خوب يا بد، ظاهرا تجديد حيات كرده، برخاسته و برگشته و ديگران را به نگراني افكنده است.
💢سكولاريسم كه قرار بود نسبت به اديان بي طرف باشد، تبديل به سكولاريسم ستيزه گر شده؛ يعني با پاره اي از اديان، رسما درمي آويزد و مي ستيزد و وجود اجتماعي آنان را تحمل نمي كند. از اين قرار چيزي اتفاق افتاده كه در پيش بيني سكولارها نبوده.
💢تصور و تز قطعی سكولارها اين بود كه جهان به طرفی می رود كه دين در آن ضعيف و ضعيف تر خواهد شد. لذا غم دين را نبايد خورد... زماني هست كه شما معتقديد پشتوانه آزادي اديان، عبارت است از حقوق بشر؛
💢اما يك وقت هست كه شما معتقديد اين اعتقادات را نبايد مورد توجه قرار داد و با آنها نبايد درافتاد؛ چون چيزي نيستند؛ مردني اند و از ميان رفتنی اند. تز سكولاريسم مي گفت؛ چيزهايي كه رفتنی و محتوم به مُردن اند، آن قدر بها ندارند كه با آنها درآويزيم.
💢اما جهان جديد ظاهرا نشان داد كه نه؛ همين انديشه های دينی كه آنان خرافي و تاريخ مصرف گذشته می دانستند، به دلايل مختلف دوباره سر برآورده اند. لذا آزادی دينی، آن چنان كه تبليغ و به آن افتخار می شد، ديگر در دستور كار سكولارها نيست.»
🔹سروش همچنین ۱۱ مرداد ۸۶ در جمع گروهی از عناصر ضدانقلاب در دانشگاه پاريس گفت:
💢«رفته رفته سكولاريسم وارد دوره ستيزه گر و ميليتانت می شود، سكولاريسمي كه مدارا و ظرفيت و هاضمه قوي پيشين خود را از دست داده است. امروز پيش بيني ضعيف شدن تدريجي اديان، باطل از آب درآمده و شما در اين 20، 30 سال از جامعه شناسان بزرگ مي شنويد كه اديان در حال قوت گرفتن هستند.
💢سكولاريسم و ليبراليسم، هاضمه اش براي بلعيدن اديان ضعيف، قوي بود اما دين قوی و فربه را نمي تواند ببلعد و از گلويش پايين نمی رود و لذا ستيزه گر می شود. چرا دين دوباره جان گرفته؟ جامعه شناسان آمريكايی می گويند براي اي نكه بحران هويت و بحران معنويت پديد آمده است...
💢آمريكا حمله كرد به افغانستان و عراق. هر دو كشور در قانون اساسی تازه خود نوشتند ما بايد قوانين مان را از شرع بگيريم، چيزي كه در مخيله آمريكايی ها نمي گنجيد، يعنی سكولاريسم صدامي تبديل شده به آنتي سكولاريسم... متأسفانه سكولاريسم ستيزه گر، جنبه هويتی دين را غليظ تر می كند.
💢در كشورهاي اروپايی، حكومت ها در مواجهه با اقليت های دينی نيرومند، كم كم دارند مدارای خود را از دست مي دهند و بدل به سكولاريسم ستيزه گر می شود... آينده سكولاريسم و ليبراليسم به دليل قوت اديان، با يك سلسله چالش های جدي روبروست و به شكل فعلی باقی نخواهد ماند».
✅ مشیّت الهی بر این است که آیین پیامبر رحمت (ص) عالمگیر شود؛ حتی اگر مستکبران، طاقت از کف بدهند و یقه بدرند. لیبرالیسم با ادعای تساهل، دلربایی می کرد اما حالا پرخاشگر و ستیزه جو شده. این یعنی شلیک به اعتبار و اقتدار خویش. ضمنا به بیان شریف امیر مومنان (ع) "مَنْ صَارَعَ الْحَقَّ، صَرَعَهُ. هر كس با حقّ در آویخت، حقّ او را به خاک افكند".
@IMANI_mohammad
تصویب پیاپی تحریم ها
و پنج سال خواب زدگی برجامی
♦️بایدن قطعا به برجام بر نمی گردد؛ و تحریم های ترامپ را برای خود فرصت می داند. اما حتی اگر هم اراده ای برای بازگشت به برجام داشت، تحریمهایی که با هماهنگی اوباما و ترامپ در کنگره تصویب شده، مانع ازاین کار می شد.
🔹دموکراتها و جمهوریخواهان، تحریمهای جدید و پیاپی را طی پنج سال اخیر (پس از اجرای برجام) با اتفاق آرا تصویب کردند؛ با یقین به این که دولت روحانی به هیچ وجه، از برجام خارج نمی شود و هیچ واکنش بازدارنده ای هم به نقض آن توسط تحریم های جدید نخواهد داشت!
♦️مشکل از نوع تاکتیک های دموکرات ها و جمهوری خواهان نیست؛ بلکه از نحوه برخورد منفعلانه ای است که دولت و وزارت خارجه در قبال نقض سیستماتیک برجام انجام دادند و موجب گسترش دامنه تحریم ها بر خلاف ظاهر فریبنده برجام ظرف پنج سال گذشته شدند.
🔹دولت ما پنج سال تماشا کرد تا دموکرات ها و جمهوری خواهان متفقا دیوار تحریم ها را بلند تر و قطور تر کنند؛ فقط با این دلخوشی موهوم که برجام را دارد و باید به هر قیمت (!؟) آن را حفظ کند!
@IMANI_mohammad
چند ملاحظه راهبردی؛
گنبد سایبری اسرائیل هم پاره شد
۱- حمله سایبری بی سابقه، اسرائیل را به قطع سراسری برق و خاموشی مطلق کشاند. اهمیت مضاعف این حمله به زیر ساخت های رژیم صهیونیستی، در این است که نه نقطه ای و محدود، بلکه سراسری، یک پارچه و همزمان بوده است.
۲- این حمله احتمالا هنوز دست گرمی و تمرین یا در مقیاس پیش لرزه بوده و حملات بعدی می تواند شدت و قدرت تخریبی بالاتری داشته باشد. تصورش را بکنید نوبت بعدی تاسیسات اتمی دیمونا یا فرودگاه ها و مراکز امنیتی- نظامی و اقتصادی در تل آویو و حیفا، هدف حملات راز آلودی قرار بگیرد که حتی نتوانند درباره اش حرف بزنند.
۳- به نظر می رسد سران رژیم صهیونیستی، روزهای تاریک تری در پیش داشته باشند که حتی تصورش را هم نمی کردند. شوک اخیر را اضافه کنید به آشوبهای چند ماه اخیر، و چند بار انحلال دولت و انتخابات زودرس که به جای ثبات، بی ثباتی را بیشتر کرده. ضربات امنیتی- اقتصادی آزار دهنده می تواند مانند چاشنی بمب عمل کند.
۴- کسی از ایدی کوهنِ (فرمانده لافزن صهیونیست ها برای عملیات روانی در فضای مجازی) خبر دارد که زنده است یا مرده؟ چرا او ناتوان از نوشتن چند خط تحلیل درباره نابودی بخش دیگری از قدرت بازدارندگی اسرائیل است؟!
۵- قطعا اگر اهمیت بازدارندگی سایبری صهیونیست ها در برابر نفوذ و ضربات ویرانگر، مهم تر از بازدارندگی سپر موشکی موسوم به "گنبد آهنین"نباشد -که بارها با موشک های مقاومت پاره شد-، به همان اندازه مهم و حیاتی است.
۶- صهیونیست ها قبلا مدعی بودند جزو چند قدرت سایبری بزرگ دنیا هستند اما اکنون کسی چنین لافی را از آنها نمی پذیرد؛ بلکه اهل فن شهادت می دهند حریفانی که بتواند چنان ضربه سایبری یی را با وارد کنند، دست برتر را پیدا کرده اند.
۷-دو کُد را باید در تحلیل ها لحاظ کرد. اولی سخنان آبانماه 94 «هرتسل هالوی» (فرمانده رکن اطلاعات در ستاد کل ارتش اسرائیل) که خطاب به مدیران مجموعه خود گفت:
«از ابتدای انقلاب 1979، ما 3 برابر رشد علمی داشتهایم اما رشد ایران 20 برابر شده. آنها به برتری فنی نزدیک میشوند. جنگ واقعی در آینده نیست؛ همین حالا جریان دارد. برداشته شدن فاصله 30 سال پیش، برای ما بسیار پرهزینه خواهد بود. جنگ امروز، جنگ ذهنهاست و تبلیغات طرف مقابل میتواند روحیه اسرائیلیها را درهم بشکند».
۸- و دومی، اظهارات تیر ماه 1394 یوزی رابین (مدیر سابق برنامه موشکی اسرائیل) تیر ماه 1394 در جمع فعالان نیروی هوایی آمریکا:
-ایرانیها به خوبی در جریان تحولات موشکی هستند. آنها فاتح 110 راساختند و به عنوان یک مهندس میگویم بخوبی کار کردهاند. با افزایش دقت این موشک، آنها حالا می توانند یک بلوک شهری را نابود کنند. باورکردنی نیست: موشکهای بالستیک ایران در حجم بالا در حال تولید، ذخیره و حتی صادرات است.
-آنها میتوانند با موشکهای 2000 کیلومتری نقطهزن، اسرائیل را فلج کنند... موشک سومار هم دستاورد بزرگی است. من به احترام افرادی که این کار را انجام دادند، کلاه از سر برمیدارم. این دستاوردها در شرایط تحریم به دست آمده است».
۹- ایران چند ماه قبل با موفقیت توانست ماهواره نظامی نور را در مدار قرار دهد که هر 90 دقیقه یک بار از فراز اسرائیل عبور میکند.
@IMANI_mohammad
فقط سبک مغزی نیست
🔹ظاهرا امثال آقای حجاریان، لودگی و سینه خیز رفتن اجباری را با "فرار به جلو" اشتباه گرفته اند و خیال می کنند همه جا قالتاق بازی و زیر میز زدن به جای پاسخگویی، راه در رو است.
♦️او شیرین کاری کرده و سرمقاله فرضی برای کیهان نوشته(!) حاکی از این که کیهان در صورت پیروزی بایدن به صرافت می افتد راه مذاکره را با شرط گذاری های ناممکن ببندد:
"مسئله مسئلهها، کشور آمریکاست و نه رئیس کاخ سفید. تجربه نشان داده دموکراتها خطرناک ترند. بایدن ادعا کرده میخواهد به برجام بازگردد و این خود، آغاز مصائب کشور است. اینبار ایران باید شرطهای خود را تفهیم کند و سپس وارد مذاکره شود: آمریکا موظف است تمامی ضررهایی را که از قِبل عدم فروش نفت در چهارساله ترامپ به ایران وارد شده، زمان پرداخت کند. عدمالنفع و ضررهای تمامی شرکتهایی که طی این مدت بهدلیل تحریمها زیان دیدهاند، پرداخت کند. آمریکا موظف به پرداخت آنی تمامی غرامتهای ناشی از فوت افراد بیگناهی است که در اثر تحریم دارو از بین رفتهاند. آمریکا باید آمرین و عاملین شهادت سردار سلیمانی را برای محاکمه به ایران مسترد دارد. آمریکا موظف است تمامی داراییهایی بلوکه شده را آزاد کند و بهره و خسارت تأخیر تأدیه آن هم را بپردازد. آمریکا میبایست ظرف مدتی کوتاه، خاورمیانه را ترک کند و تحریمهای متحدین منطقهای ایران را لغو نماید. مادام که این شرطها اجرا نشده، هیچ فردی حق برقراری ارتباط با هیچ مقام آمریکایی را ندارد".
🔹خب از این شیرین کاری چه نتیجه ای باید بگیریم؟ آمریکا درگیر یک به هم ریختگی و بی ثباتی بزرگ است اما حضرات اصرار دارند گرفتاری آمریکا (قبله آمال شان) را سانسور نموده و همان را تبدیل به بهانه مشاجره در ایران کنند!
♦️به شکلی عجیب اصرار دارند اندازه کم حافظه ترین ترین ماهی ها، انباشت عبرت و تجربه در کشور صورت نگیرد. این حلقه سیاست باز، طوری در منطق عبرت اندوزی و ایستادگی خدشه می کنند، که گویا دلال آمریکایی ها برای به هم زدن توافق قبلی -با حفظ یکطرفه تعهدات ایران- و افزودن بر دامنه تعهدات ایران در دیکته جدید هستند!
🔹چنان خود را شیدای بستن با بایدن نشان می دهند که انگار نشریه همین ها (صدا ارگان حزب اتحاد ملت) ننوشت باید از موضع تحقیر شدن نشست و با ترامپ مذاکره کرد:
"از نگاه منتقدان، عکسی که ترامپ از مذاکره کننده می پسندد، این (تصویر ملاقات رئیس جمهور صربستان) است: همچون برّهای در مذبح و بردهای در مسلخ. آيا اقداماتي از این جنس را بايد مايه شرمساري دانست؟ فرض كنيم سياستمدار صرب همچون متهمي در اتاق بازجويي و حتي يك برده نشسته؛ اگر منافع، چنین اقتضایی كند، بايد آن را تمسخر كرد، يا عقلانيتي سياسي خواند؟"!
♦️ترامپ سر کار باشد یا بایدن، برای اینها فرقی نمی کند. آنها موظفند تحقیر شدن، ذلت پذیری و مالباختگی را با تحریف "مذاکره" و "معامله" توجیه کنند. اما هرگز نمی گویند کدام دارایی های ارزشمند دیگر را می خواهند به دشمن پیشکش کنند و کدام امتیاز حداقلی نقد را تضمین می دهند که بگیرند؟
🔹اگر وکیل مدافع غربی ها هستند، چرا آمریکا و اروپا به تعهدات برجامی و قبل از آن، به هیچ یک از تعهدات در توافقات سعد آباد و پاریس و بروکسل و الجزایر عمل نکردند؟ و اگر نوکر و مامور آنها نیستند، چرا اصرار دارند کلاهبرداران سابقه دار غربی را قابل اعتماد و معامله وانمود کنند؟
♦️هر مذاکره، کفی دارد که حداقل ها و خطوط قرمز مذاکره کنندگان است. اما باند حجاریان صراحتا می گویند ما نباید هیچ خط قرمز و هیچ شرطی داشته باشیم و هر امتیازی را که دشمن خواست واگذار کنیم. وقتی هم سرمان کلاه گذاشتند، کل عبرت ها و تجارب را از حافظه عمومی دیلیت کنیم و دوباره پا در باتلاق قبلی یا عمیق تر از آن پا بگذاریم!
🔹آمریکا آخرین بار در برجام، یک چک قلابی کشیده و حضرات، همین را خرج رقابت های انتخاباتی سال 94 و 96 کرده اند.
♦️حالا مردم می پرسند چرا پشت چک کلاهبرداران آمریکایی را امضا کردید و سر ملت کلاه گذاشتید؛ مردم که آمریکا را دشمن می داشتند؛ به حرف شما اعتماد کردند؟! پاسخی وجود ندارد. آنها یا شریک دزد بوده اند؛ یا این که در نهایت سفاهت و سبک مغزی بوده اند و دست شان رو شده است.
@IMANI_mohammad