نهج البلاغه
حکمت 246 - هشدار از دست ندادن نعمت ها
وَ قَالَ عليهالسلام اِحْذَرُوا نِفَارَ اَلنِّعَمِ فَمَا كُلُّ شَارِدٍ بِمَرْدُودٍ
و درود خدا بر او، فرمود: از فرار نعمتها بپرهيزيد، زيرا هر گريختهاى باز نمىگردد
حکمت 247 - ارزش سخاوت
وَ قَالَ عليهالسلام اَلْكَرَمُ أَعْطَفُ مِنَ اَلرَّحِمِ
و درود خدا بر او، فرمود: بخشش بيش از خويشاوندى محبّت آورد
کشف اليقين في فضائل أمير المؤمنين علیه السلام ج ۱، ص ۲۳۸
💠مطالبی عجیب در باب غدیر
پيامبر (صلّى اللّه عليه و آله) امير المؤمنين (عليه السّلام) را به يمن فرستاد تا آن چه را با مسيحيان نجران در گرفتن پارچۀ ابريشمى و نقدينه و خمس و زكات يمن توافق كرده بودند بستاند. پيامبر (صلّى اللّه عليه و آله) رو به سوى حج نهاد و در دورترين شهرهاى مسلمانان ندا در داد كه براى خروج از مكانشان آماده شوند. پيامبر (صلّى اللّه عليه و آله) در بيست و پنجم ذى قعده خارج شد و به امير المؤمنين نامه نوشت كه از يمن به حج روى آورد ولى نوع حجّى را كه تصميم گزاردن آن را داشت مشخّص نكرد. پيامبر (صلّى اللّه عليه و آله) براى گزاردن حجّ قران با آوردن قربانىهايى خارج شد و از ذى الحليفه، احرام بست و مردم نيز با او احرام بستند و امير المؤمنين (عليه السّلام) از يمن خارج شد. هنگامى كه پيامبر (صلّى اللّه عليه و آله) از راه مدينه به نزديكى مكّه رسيد امير المؤمنين (عليه السّلام) نيز از راه يمن به نزديكى مكّه رسيد. امير المؤمنين براى ديدار پيامبر (صلّى اللّه عليه و آله) از لشكر پيش افتاد و پيامبر را دريافت در حالى كه مشرف به مكّه بود. پيامبر (صلّى اللّه عليه و آله) با ديدن او شاد شد و فرمود: با چه احلال كردى؟ امير المؤمنين (عليه السّلام) گفت: تو براى من از احلال خود ننوشتى و من نيّت خود را به نيّت تو بستم و گفتم: احلالى همچون احلال پيامبر خدا و با خود سى و چهار شتر آوردم. پيامبر (صلّى اللّه عليه و آله) فرمود: اللّٰه اكبر، من شصت و شش شتر آوردم و تو در حج و مناسك و قربانى شريك من هستى.
ادامه دارد......
ادامه مطلب
گروهى با پيامبر (صلّى اللّه عليه و آله) آمده بودند كه قربانى همراه نداشتند و خداوند اين آيه را نازل فرمود كه: «
وَ أَتِمُّوا اَلْحَجَّ وَ اَلْعُمْرَةَ لِلّٰهِ » -. پيامبر (صلّى اللّه عليه و آله) فرمود: اين چنين به حجّ عمره وارد شدم - و انگشتان دو دست خود را در ميان هم جاى داد - تا روز رستخيز. سپس فرمود: اگر مىدانستم گذشتۀ من چه آيندهاى مىيافت قربانيى همراه نمىآوردم، و در پى آن به منادى امر كرد كه ندا دهد: هر كه از شما قربانى نياورده است از احرام بيرون آيد و حج خود را عمره گرداند، و كسى كه قرانى همراه آورده است با احرام، اقامت كند. برخى فرمان بردند و برخى مخالفت ورزيدند. پارهاى از مخالفان گفتند: پيامبر، ژوليده و غبار گرفته است در حالى كه ما جامه به تن مىكنيم و به زنانمان نزديك مىشويم و به خود روغن مىماليم. پيامبر (صلّى اللّه عليه و آله) اين كار را از مخالفان نپذيرفت و فرمود: اگر من قربانى نمىآوردم از احرام بيرون مىآمدم و حجّ خود را عمره مىگرداندم، هر كه قربانى همراه نياورده است از احرام بيرون آيد. گروهى بازگشتند و گروهى از جمله عمر بن خطّاب باز ماندند. پيامبر (صلّى اللّه عليه و آله) او را احضار كرد و به او فرمود: عمر تو را محرم مىبينم، آيا قربانى آوردهاى؟ گفت: قربانى نياوردهام. پيامبر فرمود: چرا از احرام بيرون نمىآيى و حال آن كه من دستور دادهام هر كه قربانى نياورده است بايد از احرام بيرون آيد؟ عمر گفت: يا رسول اللّٰه! به خدا سوگند، از احرام بيرون مىآيم در حالى كه تو محرمى. پيامبر (صلّى اللّه عليه و آله) به او فرمود: تو بدان ايمان نمىآورى تا بميرى. به همين سبب عمر عزم انكار متعه كرد تا جايى كه در دوران خلافتش بر منبر آشكارا آن را بيان داشت و مرتكب آن را تهديد نمود. هنگامى كه پيامبر حجّ را گزارد با مسلمانان همراه به مدينه رفت تا به غدير خم رسيد. اين مكان به سبب نداشتن آب و چراگاه براى اتراق مناسب نبود ولى او با مسلمانان در همان جا اتراق كرد و در همين جا بود كه اين آيه نازل شد:«
يٰا أَيُّهَا اَلرَّسُولُ بَلِّغْ مٰا أُنْزِلَ إِلَيْكَ » «
مِنْ رَبِّكَ وَ إِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمٰا بَلَّغْتَ رِسٰالَتَهُ وَ اَللّٰهُ يَعْصِمُكَ مِنَ اَلنّٰاسِ » زيرا خداوند مىدانست اگر پيامبر از غدير خم بگذرد بسيارى از مردم كه به سرزمينهاى خود خواهند رفت از او جدا مىشوند، و از همين رو پيامبر (صلّى اللّه عليه و آله) در آن روز بسيار گرم در همان جا فرود آمد و دستور داد زير درختان بزرگ نظافت شود و امر كرد جهاز شتران را در اين مكان نهند و آنها را به شكل منبرى در آورد و سپس به نماز جماعت فرا خواند. همه گرد آمدند در حالى كه بيشترين آنها از شدّت گرما بر پاهاى خود پارچهاى بسته بودند. پيامبر (صلّى اللّه عليه و آله) بر منبر رفت و امير المؤمنين را فرا خواند و خداى را ستود و پند داد و رسالت خويش ابلاغ كرد و خبر مرگ خويش را به امّت داد و فرمود: همانا من فراخوانده شدهام و نزديك است كه پاسخ دهم و هنگام آن رسيده است كه در ميان شما پر بزنم.
من در ميان شما آن به يادگار مىنهم كه هر گاه بدان چنگ در زنيد هرگز گمراه نگرديد: كتاب خدا و خاندانم، اهل بيتم و اين دو از يك ديگر جدا نمىشوند تا وقتى كه بر سر حوض كوثر بر من وارد آيند . سپس پيامبر با رساترين صدا ندا در داد كه: آيا من به شما از خود شما اولى نيستم؟ گفتند: آرى. پس پيامبر در حالى كه بازوى على را گرفت و به گونهاى آنها را بلند كرد كه سفيدى زير بغل حضرت (عليه السّلام) ديده شد فرمود: پس هر كه من مولاى اويم على مولاى اوست . بار خدايا! هر كه او را دوست مىدارد دوست بدار و هر كه را دشمنش مىدارد دشمن بدار و به هر كه يارىاش رساند يارى رسان و يارىات را از هر كه يارىاش را از او دريغ كرد دريغ كن . پيامبر (صلّى اللّه عليه و آله) سپس فرود آمد و دو ركعت نماز گزارد و در پى آن آفتاب غروب كرد و پيامبر با مردم نماز به جاى آورد و به خيمه درآمد [و دستور داد على (عليه السّلام) در خيمه، رو به روى حضرت بنشيند.] سپس دستور داد مسلمانان، گروه گروه بر على وارد شوند تا براى اميرى يافتن بر مسلمانان بدو تبريك گويند و درودش فرستند. از جمله كسانى كه مفصّل تبريك گفت عمر بود كه چنين اظهار داشت: به به بر تو اى على! سرور من و سرور هر زن و مرد مؤمن گشتى .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅گفت:
هر کس این دو دقیقه زمان رو گذاشت و نشد، به من لعنت کنه
نود سالمه،آخر عمرمه، الکی لعنت برا خودم نمیخرم
السلام علیک یا بقیه الله😭
التماس دعا اللهم عجل لولیک الفرج
#غریبعالمه 💔
رسول خدا «صلّى اللّه عليه و آله» فرمود بهترين عيدهاى امتم روز عيد غدير خم است و آن روزى است كه خداى تعالى مرا فرمان داد برادرم على بن ابى طالب را نصب كنم براى امامت امتم تا پس از من باو رهبرى شوند و آن روزى است كه خدا دين را در آن كامل كرد و تمام كرد در آن نعمت را بر امتم و اسلام را دين پسنديده آنها ساخت سپس فرمود اى گروهان مردم براستى على از من است و من از على از گل من خلق شده و بعد از من امام خلق است آنچه از سنت مورد اختلاف شود براى آنها بيان كند و او امير مؤمنان و پيشواى دست و روسفيدانست و يعسوب مؤمنين و بهتر وصيين و شوهر سيده زنان عالميانست و پدر امامان رهبر است، گروهان مردم هر كه على را دوست دارد دوستش دارم و هر كه على را دشمن دارد دشمنش دارم هر كه بعلى پيوندد باو پيوندم و هر كه از على ببرد از او ببرم هر كه بعلى جفا كند باو جفا كنم و هر كه با على دوست دارى كند با او دوستى كنم و هر كه با على عداوت ورزد با او عداوت ورزم اى گروهان مردم من شهر حكمتم و على بن ابى طالب در آنست و بشهر نيايند مگر از درش دروغگويد هر كه گمان دارد مرا دوست داشته و با على دشمن است، اى گروهان مردم بدان كه مرا مبعوث بنبوت كرده و بر همه خلق برگزيده من على را براى امتم در زمين بخلافت نگماردم تا آنكه خدا نامش را در آسمانها بلند كرد و ولايتش را بر ملائكه واجب نمود «
وَ اَلْحَمْدُ لِلّٰهِ رَبِّ اَلْعٰالَمِينَ » و صلواته على خير خلقه محمد و آله.
نشانی: الأمالی (للصدوق) ج ۱، ص ۱۲۵
عنوان باب: المجلس السادس و العشرون
قائل: پيامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) ، امام صادق (علیه السلام)
🌺عید الله اکبر عید غدیر مبارک🌺
نهج البلاغه
حکمت 248 - تشویق به خوشبينى
وَ قَالَ عليهالسلام مَنْ ظَنَّ بِكَ خَيْراً فَصَدِّقْ ظَنَّهُ
و درود خدا بر او، فرمود: چون كسى به تو گمان نيك برد، خوشبينى او را تصديق كن
حکمت 249 - مبارزه با نفس
وَ قَالَ عليهالسلام أَفْضَلُ اَلْأَعْمَالِ مَا أَكْرَهْتَ نَفْسَكَ عَلَيْهِ
و درود خدا بر او، فرمود: بهترين كارها آن است كه با ناخشنودى در انجام آن بكوشى
🔻 آی اهل محرم! چرا فریاد شادی و هلهله سر نمیدهید؟
🔸اگر غدیر عید ولایت است مباهله عید فضیلت است. بهفرمودۀ امام رضا(ع) بالاترین فضیلت علی(ع) آیۀ مباهله است که در آن، علی(ع) نفس پیامبر(ص) اعلام شده است.
🔸باید غربت مباهله برطرف شود؛ این خیلی مهمتر از بسیاری دیگر از ایامالله است. باید داستان مباهله را به کودکان خود بیاموزیم.
👈🏻 متن کامل یادداشت علیرضا پناهیان دربارۀ روز مباهله:
panahian.ir/post/2515
#مباهله
@Panahian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خنده داره برای حل مشکلات فکر میکنیم
71.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 وقتی شنها از اهل بیت میگویند!
🔹 آیتالله بهجت هر شب حدیث کسا را قرائت میکردند و میفرمودند: «خیلی دیده شده و گفتهاند که حضرت حجت (عج) را در مجالس حدیث کسا حاضر دیدهاند.»
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جبرائیل و ابلیس روز عید غدیر کجا بودند؟
چند روزی از غدیر میگذرد ولی هرچه از غدیر بگوییم کم گفته ایم
اصلا به خاطر فراموش کردن غدیر است که امام حسین علیه السلام را کربلا به شهادت رساندند و ما چند روز دیگر در محرم به عزا مینشینیم
#تبلیغ_غدیر_واجب_است
31.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✓ ماجرای عجیب آقا ماشاالله کرمانی با امام حسین علیه السلام 🚩
✓ چندبارم گوش کنی بازم کمه، واجبه که گوش بده آدم
#امام_حسین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔶خودتون رو برای ظهور آماده کنید ...
#امام_زمان
#کلیپ_مهدوی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فقط حیدر امیرالمومنین است
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هر کار خوبی کردی اگر مهر تایید نباشه نمیره بالا
به گوش جان بشنویم و نقل قول کنیم
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امام خمینی(س):
محرّم و صفر، که ماه برکات اسلامی است و ماه زنده ماندن اسلام است، باید ما محرّم و صفر را زنده نگه داریم به ذکر مصائب اهل بیت ـ علیهم السلام ـ که با ذکر مصائب اهل بیت ـ علیهم السلام ـ زنده مانده است این مذهب تا حالا؛ با همان وضع سنتی، با همان وضع مرثیه سرایی و روضه خوانی. شیاطین به گوش شما نگویند که ما انقلاب کردیم، حالا باید همان مسائل انقلاب را بگوییم و مسائلی که در سابق بود حالا دیگر منسی باید بشود؛ .(صحیفه امام، ج 15، ص 331)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 بهره برداری از ایرانی ترین #ابرپروژه کشور در گچساران
مستندی در مسیر گذشته و پیشرفت آینده
#حداکثری_نشر_دهید
#گچساران
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚩یا رقیه سلام الله علیها😭
هدایت شده از 🇮🇷سربازولایت 🇮🇷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚩یا رقیه سلام الله علیها😭
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هیچ کس مثل امام حسین علیهالسلام
گریه کنندگانش را نمیشناسد🥹
هدایت شده از 🇮🇷سربازولایت 🇮🇷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هیچ کس مثل امام حسین علیهالسلام
گریه کنندگانش را نمیشناسد🥹