شهید یوسف کلاهدوز متولد : قوچان۱ دی ۱۳۲۵
شهادت: تهران کهریزک، ۸ مهر ۱۳۶۰تهران
مزار:قطعه ۲۴ بهشت زهرا
رتبه : سرهنگ دوم قائم مقام سپاه پاسداران
دوران تحصیل
کلاهدوز پس از دریافت دیپلم، علیرغم انتظار نزدیکانش، در تاریخ ۱۳۴۴ وارد دانشگاه افسری ارتش شد.
او به دلیل تیزهوشی و استعداد فراوان در ارتش توانست به گارد شاهنشاهی منتقل شود.
در بخشهایی از زندگینامه وی آمده است: «از او پرسیدند چرا با توجه به موقعیتی که داری، شاه را نمیکشی؟ وی در پاسخ گفته بود باید دستور برسد، نباید خودسرانه عمل کرد و بی گدار به آب زد، زیرا من از آیتالله خمینی دستور میگیرم»
اقدامات
از جمله اقدامات وی پس از انقلاب تشکیل سپاه پاسداران به فرمان آیتالله خمینی و راهاندازی واحدهای آموزشی سپاه و توسعه آن بود همچنین ایشان در تدوین اساسنامه سپاه نقش اساسی داشت. آخرین مسؤولیت وی، قائم مقامی فرماندهی سپاه بود. وی در کنار این وظیفه حساس، در شورای عالی دفاع نیز نقش مؤثری را بر عهده داشت.
شهادت:
سرانجام در روز هفتم مهر ماه ۱۳۶۰ هنگامی که با گروهی نظامی و غیر نظامی در پرواز هرکولس سی-۱۳۰ نیروی هوایی ارتش ایران ۱۳۶۰ عازم تهران بودند بر اثر سقوط این هواپیما شهید شدند.
@sarbazekoochak
روز هفتم مهر ماه سالروز شهادت سرداران دفاع مقدس ولی الله فلاحی، موسی نامجو، جواد فکوری، یوسف کلاهدوز و محمدعلی جهان آرا است که ...
@sarbazekoochak
پس از پایان موفقیت آمیز عملیات ثامن الائمه، در هفتم مهر سال 1360 پنج تن از فرماندهان رده بالای ارتش و سپاه، جهت تقدیم گزارش به امام خمینی (ره) عازم تهران می شوند.
به این منظور، یک فروند هواپیمای سی 130 با چهل نفر سرنشین و 27 مجروح و 32 تن از شهدای عملیات ثامن الائمه از فرودگاه اهواز به مقصد تهران به پرواز در آمد. اما این هواپیما در 30 کیلومتری فرودگاه مهرآباد در جنوب غربی کهریزک دچار سانحه شد و آتش گرفت.
در نتیجه این سانحه 49 نفر از سرنشینان هواپیما از جمله این پنج فرمانده به شهادت رسیدند که عبارتند از: سرلشکر ولی الله فلاحی، جانشین ستاد مشترک ارتش، سرتیپ موسی نامجو، وزیر دفاع و نماینده امام در شورای عالی دفاع و فرمانده دانشکده افسری، سرتیپ جواد فکوری، فرمانده نیروی هوایی و وزیر دفاع و مشاور در ستاد مشترک ارتش، یوسف کلاهدوز، قائم مقام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و محمدعلی جهان آرا، فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خرمشهر.
@sarbazekoochak
بخشی از پیام تسلیت امام خمینی (ره) به مناسبت سانحه هوایی و شهادت سرداران شهید جهان آرا ، فلاحی، نامجو، فکوری و کلاهدوز
👇👇👇
@sarbazekoochak
امام خمینی (ره) به مناسبت وقوع سانحه هوایی و به شهادت رسیدن جهانآرا و یاران هم سنگرش، در پیامی چنین فرمودند: «اینان، خدمتگزار رشید و متعهدی بودند که در انقلاب و پس از پیروزی انقلاب، با سرافرازی و شجاعتْ در راه هدف، و در حال خدمت به میهن اسلامی به جوار رحمت حق تعالی شتافتند. شک نیست که همه باید این راه را برویم و به سوی حق و سرنوشت خویش بشتابیم، پس چه سعادتی بالاتر از آن که در حال جهاد با دشمنان اسلام و خدمت به حق و خلق و مجاهدت در راه هدف و شرف این راه طی شود و چه سعادت مند بودند این شهیدان که دین خود را به اسلام و ملت شریف ایران ادا نموده و به جایگاه مجاهدین و شهدای اسلام شتافتند...».
@sarbazekoochak
هدایت شده از نصایح
💢تنها دلگرمی این روزهای بی تدبیر:
رهبر انقلاب: بدانید به آینده بسیار روشن کشور امیدوار هستم و #میدانم خداوند اراده کرده این ملت را به عالیترین درجات برساند که به فضل الهی چنین خواهد شد.
شهید علی غیور اصلی متولد : ۴ بهمن 1330مشهد
شهادت:9 مهر 1359)
یکی از فرماندهان نیروهای ایران در جنگ ایران و عراق و آغاز کننده رزم شبانه در نیروهای ایران بود. وی در هشتم مهرماه ۱۳۵۹ که عراق با دور زدن سوسنگرد و حمیدیه به ۲۳ کیلومتری اهواز رسیده بود با همراهی چهل نفر از نیروهای سپاه و نیروهای مردمی و داوطلب، شبیخونی را طراحی و اجرا کرد که موفق شد با کمک نیروهای هوانیروز که صبح به ایشان ملحق شدند نیروهای عراق را تا پشت بستان عقب براند. این اولین عملیات شبانه نیروهای ایران بود که در تمام سالهای جنگ ادامه یافت.
@sarbazekoochak