هدایت شده از مرکز مطالعات آذربایجان
🔹مراسم عزاداری و بزرگداشت به مناسبت شهادت مدافع حرم حسینیون آذربایجان طالع یوسف اف (حاجی تقی) در مسکو پایتخت روسیه برگزار شد.
مرکز مطالعات آذربایجان
سردبیر سایت ضیاءالصالحین
🚨 مدافع حرم حضرت زینب، پیرغلام اباعبدالله الحسین، یار شهید حاج قاسم سلیمانی، طالع یوسف اف (حاج تقی)
🛑 واکنش استاد جلال محمدی شاعر، نویسنده، پیشکسوت و فعال حوزه قفقاز به شهادت مظلومانه طالع یوسف اف در زندان رژیم علیف
1⃣| سفر سرخ / سکوت و تماشا
🔹به سبب پیوستگی تاریخی، فرهنگی، دینی و سرزمینی، تبریز و آذربایجان بیش از هر جای ایران، در طول تاریخ برای مسلمانان و به ویژه آذربایجانیهای قفقاز «تعیینکننده، جهت دهنده» بوده است.
🔹این تعیین کنندگی و جهتدهندگی، پس از حدود یک قرن با انقلاب اسلامی احیا شد. حرکت اسلامی (شیعی) در قفقاز جنوبی پیش از فروپاشی شوروی، حقیقتا به صورت خودجوش، آغاز و پس از فروپاشی شوروی نیز با تعیین کنندگی تبریز و آذربایجان و البته قم تداوم یافت...
🔹با گسترش سرکوب وحشیانۀ حرکت اسلامی توسط دولت باکو و دستگیری صدها تن از فعالان و آزادیخواهان شیعه، و تهی شدن تبریز و آذربایجان از نسل اولیه اکابر انقلابی، آن تعیین کنندگی و تاثیرگذاری تبریز و آذربایجان بر قفقاز به خاطر سکوت و تماشای نسل دوم اکابر ما کمرنگ و کمرنگتر میشود.
🔹تا چند سال پیش هر اتفاقی در باکو و گنجه و نارداران و نخجوان و...رخ میداد در تبریز و اردبیل و مراغه و ارومیه و...بازتاب مییافت.
2⃣| اگر حاج علیاکرامها زندانی میشدند، اگر سکولاریسم در قانون اساسی دولت باکو رقم مییافت، اگر حجاب در مدارس ممنوع میشد، اگر رژۀ همجنسبازان در یوروویژن باکو برگزار میشد و...
🔹علما و اکابری از تبریز و آذربایجان به اعتراض برمیخاستند و مردم پشت سر آنها در جمعه و جماعت یا مقابل کنسولگری باکو در تبریز تجمع میکردند و از مسلمانان آن سامان حمایت و از دولت باکو ابراز انزجار میکردند...این یعنی تبریز و آذربایجان پشت قفقاز ایستاده است و یعنی...
🔹اما مدتی است که در تبریز وپیرامون، جای سیاست «تعیین کنندگی و تاثیرگذاری» در قفقاز را سیاست سکوت و تماشا گرفته است.
🔹اگر کبوتران حرم را در باکو زندانی میکنند، اگر به صورت قانونی عزاداری حسینی و نصب پرچمهای عاشورا ممنوع میشود، اگر حتی کاریکاتورهای مرجع عالی جهان تشیع در نشریات باکو درج میشود و...
🔹اگر سیدفرامرز عباساف بعد از ۱۲ سال زندان به ابدیت میرسد، و اگر مجاهد و خادم حرم زینب کبری س، حاج طالع یوسفاف در ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ در محبس دولت باکو به یارانش میپیوندد،باز هم صدایی از «صف اول» اکابر نسل دوم تبریز و آذربایجان برنمیخیزد! نه اعتراضی در نماز جمعهای ، نه پیام تبریک و تسلیتی، نه خبری...
🔹به جای آنان نه، بلکه از طرف شاعران و نویسندگان تبریز که بیانیهای را در واقعۀ سفر سرخ و سعادتبار حاج طالع رقم زدند، به خانواده و رهروان راه روشن او به ویژه محبان سیدالشهداء ع در شهر گنجه، تبریک و تسلیت میگویم.
استاد جلال محمدی
شاعر و نویسنده پیشکسوت، کارشناس حوزه قفقاز
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨 روزمان را با قرآن آغاز کنیم | تلاوت ترتیل صفحه ۲۱۲
↩️ شامل آیات ۲۶ تا ۳۳ سوره مبارکه #یونس
🔻 امام علی (علیهالسلام) میفرمایند:
«اَفضَلُ الذِّکرِ القُرآنُ بِهِ تُشرَحُ الصُّدورِ وَ تَستَنیرُ السَّرائِرِ»؛
برترین ذکر، قرآن است، به وسیله آن سینهها گشوده و پوشیدهها روشن شود.
📚 (شرح غررالحکم ۲/۴۵)
🎙 استاد پرهیزگار
🏷 #قرآن #ترتیل #قرآن_کریم #تلاوت #شهریار_پرهیزگار #سوره_یونس
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
سردبیر سایت ضیاءالصالحین
مراسم باشکوه بزرگداشت شهید مقاومت حسینیون آذربایجان طالع یوسفاف در شهر مقدس قم با حضور علما و فرهیخ
🚨 دقیقاً یک سال پیش در چنین روزی شیخ اورخان محمداف و شیخ توحید ابراهیمی از مسئولان نهضت مقاومت اسلامی حسینیون آذربایجان بنابر فشار و اتهامات رژیم علیاف در قم تحت بازداشت نیروهای امنیتی بودند و اما خداوند متعال امروز به برکت شهید مدافع حرم حسینیون طالع یوسفاف (حاج تقی) در شهر مقدس قم در حضور باشکوه علما و فرهیختگان حوزه و دانشگاه و نمایندگان بیش از بیست کشور پرچم مقاومت حسینیون آذربایجان عزتمندانه بالا برد و سخنرانی با شکوه آیتالله اراکی در دفاع از مقاومتهای اسلامی از جمله حسینیون رویکرد واقعی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را نسبت به این نهضت به نمایش گذاشت.
و این است جلوه زیبا از آیه شریفه:
فَلَمْ تَقْتُلُوهُمْ وَلَٰكِنَّ اللَّهَ قَتَلَهُمْ ۚ وَمَا رَمَيْتَ إِذْ رَمَيْتَ وَلَٰكِنَّ اللَّهَ رَمَىٰ ۚ وَلِيُبْلِيَ الْمُؤْمِنِينَ مِنْهُ بَلَاءً حَسَنًا ۚ إِنَّ اللَّهَ سَمِيعٌ عَلِيمٌ.
ذَٰلِكُمْ وَأَنَّ اللَّهَ مُوهِنُ كَيْدِ الْكَافِرِينَ
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
44.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🚨 لبیکَ خامنهای لبیکَ
خیبر خیبر ای صهیون...
اگر ایندی اسرائیل خیبردی
سیدعلی رهبرده، حیدردی
(اگر الآن اسراییل خیبر باشد، سیدعلی رهبر هم حیدر است...)
🎙 الکین مامدوف [جدید ۲۰۲۴]
#وعده_صادق
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨 رسانههای ترکیه مواضع مختلفی در مورد اقدامات اخیر ایران داشتند،
که در سه گروه کلی قابل طبقهبندی است:
1️⃣ دسته اول مدعی هستند #ایران و #آمریکا دو متحد اصلی هم در منطقه بوده و تمام این اقدامات نمایشی و در راستای منافع طرفین است.
2️⃣ دسته دوم معتقدند ایران برای پاسخگویی به اذهان عمومی خودش با اطلاع قبلی فقط حرکتی نمایشی داشته و اصلاً قرار نبوده خسارتی ایجاد کند و برای بزرگنمایی و حفظ وجهه خودش در منطقه این اقدامات شده.
3️⃣ دسته سوم معتقدند، ایران کاری کرده که هیچ کشوری جسارت انجام آن را ندارد و اگر دخالت بقیه کشورها نبود، آسیب جدی وارد میکرد و توانسته هیبت کشور هدف را از بین ببرد و بسیار اثرگذار بوده
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
🚨 مجلس نمایندگان امریکا در پی تحریم ۴۴ مقام حکومت باکو به دنبال پاکسازی قومی در قراباغ
🔹 مجلس نمایندگان آمریکا در حال بررسی طرحی برای تحریم ۴۴ مقام جمهوری #آذربایجان است، تحریمی که در پی اتهام پاکسازی قومیتی ارمنیها در قرهباغ مطرح شده است.
🔻 به گزارش ایسنا، «دینا تیتوس» عضو مجلس نمایندگان آمریکا اعلام کرد کنگره این کشور در تدارک تحریم ۴۴ مقام جمهوری آذربایجان به اتهام نقش داشتن در پاکسازی قومیتی مردم #قرهباغ است.
🔸 این قانونگذار آمریکایی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) از طرحی برای تحریم ۴۴ مقام جمهوری آذربایجان خبر داد. به گفته تیتوس، این تحریمها در پی «پاکسازی قومیتی» ارمنیها در #قرهباغ و «سرکوب خشونتآمیز اپوزیسیون سیاسی» مطرح شدهاند.
🔹 در پیام توییتری این قانونگذار آمریکایی آمده است: «ایالات متحده باید موضع محکمی در برابر نسلکشی ارمنیها اتخاذ کند.»
🔸 منطقه قرهباغ که ارامنه آن را «جمهوری آرتساخ» مینامیدند، منطقهای در خاک جمهوری آذربایجان است که تا چندی پیش اکثر ساکنان آن ارمنیتبار بودند. باکو در سال میلادی گذشته در حملهای ناگهانی کنترل این منطقه را دوباره در دست گرفت و بعد، اکثر ساکنان آن به ارمنستان گریختند.
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
🚨 شهروند باکویی آرزو کرده که روزی با استانهای شمالی ایران یک کشور شوند،
🔺کاربری کامنت گذاشته: آنها با ما یکی شوند؟ همین حالا مرز را باز کن ببین مردم ما برای آب و برق و گاز و هزینههای درمان ارزان و فراوانی و پر کردن شکم به ایران فرار خواهند کرد یا نه؟!
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
🚨 گزارشِ روزنامه فرهیختگان از تصرفِ غیرقانونی هشت ملک متعلق به ایران در باکو
↩️ لابی باکو در تهران چگونه منافع ملی را گروگان گرفته است؟
بازگشایی سفارت به قیمت مصادرۀ املاکِ ایران
✍️ مجتبی خراسانی، روزنامه فرهیختگان
🔻 ایران و "جمهوری آذربایجان" روابط کاملاً پیچیدهای را درطول سالهای گذشته تجربه کردهاند. با وجود اشتراکات فراوان تاریخی، مذهبی، فرهنگی، تمدنی و همچنین قرابت جغرافیایی، نگاه باکو همواره بر مدار ضدیت و تقابل با ایران تنظیم شده است. چنانکه میتوان این مسئله را چه در حوزههای مرتبط با جعل تاریخ و هویت و چه در قرار دادن جغرافیا در اختیارِ "رژیمصهیونیستی" برای انجام اقدامات امنیتی علیه ایران مشاهده کرد.
🔹 در این بین از بیش از دوسال پیش، دولت "جمهوری آذربایجان" اقدامات قابلتأملی را علیه ایران آغاز کرده که بهدلیل برخی ملاحظات نادرست، با سکوت خبری در ایران همراه شدهاند. این اقدامات شامل تعرض، پلمب و مصادره تعدادی از املاک دولتی ایران در باکو میشوند. ظاهراً باکو بهمنظور مصادرۀ اراضی ایران دادگاههایی نمایشی به بهانههای واهی برگزار کرده است و قصد دارد با مصادرۀ املاک ایران، آنها را به کمیتۀ دولتی املاک زیرنظر وزارت اقتصاد این کشور منتقل کند.
🔸نکته قابلملاحظه این است که تاکنون هیچ اطلاعاتی از روند این دادگاههای نمایشی منتشر نشده است. با اینحال املاکِ دولت ایران بهطور کامل پلمب شده یا محدودیتهایی برای آنها ایجاد شده است، ازجمله این املاک - که شامل هشت ملک و بالغ بر چند هزار متر مربع میشوند - میتوان به ساختمان نمایندگی مقاممعظمرهبری، ساختمان نمایندگی صداوسیما، ساختمانهای جامعهالمصطفی، ملک سابق بانک ملی، ملک دارای قرارداد طولانیمدت کمیته امداد، ساختمان مدرسه و ملک متعلق به رایزنی فرهنگی ایران اشاره کرد. البته این اقدام باکو مسبوق به سابقه است، زیرا در گذشته باکو بخشی از اراضی دولتی ایران در منطقۀ احمدلی باکو را پس از بهسرقت بردن اسناد آن مصادره کرده بود. تعرضِ باکو علیه اراضی ایران در شرایطی است که در ایامِ منتهی به تعطیلات عید نوروز با لابیگریهای صورتگرفته، "جمهوری آذربایجان" اقدام به خرید یک ساختمان مجلل در منطقۀ پاسداران تهران به مساحت بیش از هزار متر و زیربنای بیش از سه هزار متر کرده است. این ملک، شاملِ یک مجتمع هشت واحدی بزرگ به ارزش حدود ۲۰ میلیون دلار است.
🔹 بااینحال همچنان مشخص نیست مجوزهای این اقدام در ایام معطوف به تعطیلات عید نوروز و در شرایطی که باکو اقدام به تعرض به املاک ایرانی در باکو کرده است، با چه انگیزه و توسط چه ارگانهایی صادر شده است؟ ظاهرا این افراد و ارگانها فراموش کردهاند که اخیراً ایران، عملیاتِ وعدۀ صادق را به این دلیل انجام داده که اماکن دیپلماتیکش را بهمنزلۀ خاک خود تلقی میکند. بنابراین درحالیکه باکو اقدام به مصادره و پلمب ساختمانهای ایران کرده، اعطای اجازه خرید ملک جدید در تهران کاملاً بیمعناست. این در شرایطی است که ساختمان سفارت ایران در باکو، در مقایسه با سفارتخانههای روسیه، ترکیه و آمریکا شامل ملکی محقّر است که به نوشتۀ مطبوعات باکو، بهدلیل اختلاف در مورد زمین، توسط کمیتۀ املاک دولتی وزارت اقتصاد "جمهوری آذربایجان" دربارۀ آن شکایت تنظیم شده است.
🔸 گفته میشود مقامات آذری پس از حادثه مشکوک حمله به سفارتِ "جمهوری آذربایجان" در تهران در بهمن ۱۴۰۱ که توسط سرویس امنیتی باکو و در آستانه گشایش سفارتِ "جمهوری آذربایجان" در تلآویو انجام شد، با کمک لابیهای داخلی خود، از فضای موجود برای امتیازگیری کلان از تهران استفاده کرده که خرید ملک مذکور برای سفارت از آن جمله است. این درحالی است که سابقۀ فعالیت سفارت "جمهوری آذربایجان" در تهران نشان میدهد این سفارتخانه همواره در حمایت مالی از گروههای تجزیهطلب نقش داشته و درآمدهای حاصل از ویزا را در اختیار این گروهها قرار داده است. به همین دلیل علیرغم لغو روادید از سوی ایران از سال ۱۳۹۰، باکو ویزا را برای ایرانیها لغو نکرده و حتی مرز زمینی دو کشور را نیز به بهانه کرونا روی شهروندان خود مسدود کرده است. البته در همین زمان باکو برای ۳۰ کشور - ازجمله آلبانی که میزبان مقر منافقین است - روادید را لغو کرده است.
🔹 بهنظر میرسد نگاه پدرانۀ جمهوری اسلامی ایران به باکو، بیش از آنکه موجب تقویت و توسعه روابط شود، زمینه را برای سوءاستفادۀ "جمهوری آذربایجان" از حُسننیتِ ایران فراهم کرده است. در این بین نباید از فعالیت لابیهای مختلف در داخلِ ایران گذشت که متأسفانه منافع ملی را فدای منافع شخصی و گروهی خود کردهاند و موجب انحراف در تصمیمگیری صحیح در قبالِ تحولات قفقاز شدهاند.
🔗 مرجع: روزنامه فرهیختگان
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
🚨 پان ترکیسم و صهیونیسم
↩️ سخنرانی #دکتر_احمد_کاظمی پیرامون پیوند تاریخی دو ایدئولوژی اهریمنی در منطقه
🔻 دوره اول همکاری صهیونیسم و پانترکیسم از قرن هیجدهم تا فروپاشی شوروی را شامل میشود. در این دوره پیوند صهیونیسم و پانترکیسم در دو زمینه بوده است. اول در حوزه نظریهپردازی پان تورانیسم و دوم فروپاشی عثمانی.
🔹این استاد دانشگاه در ادامه افزود: چنانچه برنارد لوئیس خاورشناس معروف میگوید سه یهودی در قرن هیجدهم و یک قرن قبل از تأسیس ترکیه مبتکر ایده انگلیسی پان تورانیسم بودند: آرتور لملی دیوید یهودی انگلیسی و نویسنده کتاب بررسیهای مقدماتی، دیوید لئون کوهن یهودی فرانسوی، آرمینیوس وامبری یهودی مجارستانی که در ۱۸۶۸ در انگلستان با انتشار کتاب درویش دروغین در خانات آسیای میانه به ترسیم امپراتوری پانترکیسم پرداخت
🔸 جالب است که امروز نیز نظریهپردازان پانتورانیسم چهرههای صهیونیستی و امریکایی نظیر براندا شافر، مایکل دورن و آریه گوت (تا شهریور ۱۴۰۱) و سفرای رژیم صهیونیستی در باکو هستند
🔹 دومین نقش صهیونیسم در این دوره، نقش آن در روی کار آمدن ترکان جوان از طریق فروپاشی عثمانی بود . وی افزود در سال ۱۹۰۱ میلادی، سلطان عبدالحمید ثانی با درخواست تئودور هرتزل بنیانگذار صهیونیسم برای ایجاد یک شهرک یهودی در فلسطین مخالفت کرد و از پذیرش هیئت صهیونیستها به ریاست «مزراعی قاسو» خودداری کرد. بدنبال آن موج قومی با محوریت پانعربیسم در سراسر عثمانی شدت گرفت و نهایتاً با فروپاشی عثمانی مصطفی کمال به قدرت رسید که در سال ۱۸۸۱م. در شهر بندری «سالونیک»، در یک خانواده یهودی دونمه (یهودیان بظاهر مسلمان شده) به دنیا آمده است.
🔸صهیونیسم و پانترکیسم از منظر ایدئولوژیکی نیز داری اشتراک هستند و هر دو معتقدند که قوم برتر هستند. چنانچه آرتور دیوید لملی در کتاب بررسی مقدماتی در سال ۱۸۳۲ مینویسد: ترکان نژاد مستقل و برجستهاند و بر عربها و سایر ملل شرقی برتری دارند. تمامی نظریهپردازان پانترکیسم در ترکیه مانند ضیاء گوگ آلپ، احمد آقایف و یوسف آکچورا از نظریهپردازان یهودی تأثیر پذیرفته و به تجلیل آنها پرداختهاند.
🔹دوره دوم پیوند پانترکیسم و پانآذریسم پس از فروپاشی شوروی شروع میشود که بلافاصله مقامات ترکیه از جمله تورگوت اوزال رئیسجمهور بر حضور ترکیه از دریای آدریاتیک تا دیوار چین تأکید میکنند و از همان زمان بحث سیطره بر جنوب ارمنستان در قالب چندین طرح از جمله توسط بلنت اجویت مطرح میشود. اما جنگ اول قراباغ و شرایط حاکم بر منطقه و تداوم ساختار روسی مانع رویای پان ترکیسم میشود، بهویژه اینکه در آن مقطع هنوز غرب طرح مشخصی برای نظم سیاسی در منطقه اوراسیا نداشت.
ادامه👇👇
🔗 https://ahmadkazemi.com/?p=8019
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫