بعد از سالها تلاش؛ مردمِ زاگرس جنوبی بر مافیای آب پیروز شدند.
شعبه ۹ دادگاه یاسوج در پی دادخواست ارائه شده توسط کنشگران محیط زیست و جهت حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی؛ رای به ابطال قرارداد اجرایی #سدخرسان صادر کرد.
با قطعی شدن این رای، سد خرسان برای همیشه به تاریخ میپیوندد.
این پیروزی را به همه اهالی بویراحمد و دنا تبریک عرض می کنم.
تا قطعی شدن این رای فقط یک قدم مانده است که یاری همه دلسوزان سرزمین بویراحمد و دنا را میطلبد.
این سد روی سرشاخه اصلی رود کارون احداث میشود، اما گویی کسی در خوزستان نگران کارون نیست.
این را از این باب عرض می کنم که متوجه باشیم که در این صحنه تنها هستیم.
اگرچه تاریخ نشان میدهد که حتی اگر تنهاترین هم باشیم باز هم دنا و حیات وحشش و بلوطهایش را تنها نمیگذاریم. چرا که اجداد ما طی هزاران سال حیات خود را مدیون همین طبیعت بودهاند.
@sarzaminfarda
هدایت شده از محیط زیست فوری
13.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽️ببینید
رای تاریخی و منحصر به فرد قاضی یاسوجی علیه سد خرسان ۳ از سرشاخه های اصلی کارون
طبق این رای تمام مراحل ساخت این سد غیر قانونی ست !
مطالبه گری درست فعالان محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد اینگونه به نتیجه رسید
🔶 #محیط_زیست_فوری در ایتا 👇
@forimohitzist
⭕️نگاهی به نقش مشکوک حسین آخانی در کمک به مافیای آب در پروژههای سد سازی زاگرس جنوبی
این هفته و بعد از قریب به 2 دهه از اعتراضات مردم بویراحمد و دنا علیه سد خرسان و در پی شکایت جمعی از کنشگران محیط زیست دنا، دادگاه یاسوج رای به غیر قانونی بودن این سد صادر کرد.
از چند سال پیش احداث دو سد تنگ سرخ و خرسان که هر دو در کهگیلویه و بویراحمد قرار دارند و با احداث آنها ۲۸ روستا در تنگ سرخ و خرسان زیر آب میرود و مصوب شده که آب این دو سد به کرمان، اصفهان و یزد انتقال یابد و علاوه بر اینها حیات در پارک ملی دنا نابود میشود، موجب اعتراضات گسترده در ضلع شمالی کهگیلویه و بویراحمد بوده است.
گوشه ای از اعتراضات:
اول): رسیدگی با شکایت ۱۲ هزار نفر از اهالی دنا در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس:
https://www.instagram.com/reel/ChpphGGA404/?igsh=MjM0N2Q2NDBjYg==
دوم):اعتراضات مردمی در سد تنگ سرخ
https://www.instagram.com/p/Cim_oMbqjAd/?igsh=MjM0N2Q2NDBjYg==
در سال ۱۴۰۱ وقتی اعتراضات مردم بویراحمد و دنا به اوج خود رسیده بود و شکایتی با امضای ۱۲ هزار نفر از اهالی دنا در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در جریان بود و دادگاه یاسوج، استاندار استان، نمایندگان مجلس و همه کنشگران اجتماعی و محیط زیستی بیسابقهترین فشار را بر مافیای آب وارد کرده بودند، به یکباره خبری در سطح گسترده در فضای رسانه ای کشور در خصوص سدی دیگر و آنهم در جای دیگری از کهگیلویه و بویراحمد به صدر اخبار آمد.
خبر در خصوص سد چمشیر بود و کسی که این خبر را تولید و در خصوص آن محتوا تولید میکرد فرد ناشناخته ای بود که در زاگرس جنوبی کسی او را نمیشناخت، نامش حسین آخانی بود و خودش را استاد دانشگاه تهران می نامید و درست در زمان آبگیری سد به یکباره سر و کلهاش پیدا شد و تمام جنبش ضد سد سازی در ضلع شمالی کهگلیلویه و بویراحمد را به حاشیه برد. حسین آخانی یکتنه به یاری مافیای آب آمده بود و با پررنگ کردن سد چمشیر که در حال آبگیری بود، مافیای آب در خرسان را از بیسابقه ترین فشار اجتماعی نجات داد.
وزارت نیرو و هر کنشگر آگاهی به خوبی میدانستند که مخالفت با سد چمشیر که احداث آن به طور کامل تکمیل شده بود هیچ دست آوردی ندارد و حسین آخانی و دوستانش در یک پروپاگاندای بیسابقه رسانه ای با بیان مباحثی چون دست داشتن کشور چین در ساخت سد چمشیر، فضای رسانهای و کنشگری کهگیلویه و بویراحمد را (درست در میانه شرایطی که کشور در حال گذر از بیسابقهترین موضوع امنیتی مهرماه ۱۴۰۱ بود) به شدت امنیتیتر کردند و با این اقدام فضای هر نوع کنشگری علیه سد خرسان را مسدود ساختند.
درست در همان زمان که حسین آخانی به کمک مافیای آب آمده بود نگارنده این سطور و دیگر کنشگران کهگیلویه و بویراحمد در صفحات خود و طی بیانیه هایی در جهت شفاف کردن فضا و افشا کردن همدستی عده ای با مافیای آب در موضوع چمشیر اعلام موضع کردیم.
که از طریق لینک های زیر میتوانید نمونه ای از آنها را ببینید:
اول:)
https://twitter.com/moradi_usef/status/1628112619843293206?t=Bd8yzLfxgKjVDyneI7rEsQ&s=19
دوم):
https://twitter.com/moradi_usef/status/1595507919575040000?t=Bd8yzLfxgKjVDyneI7rEsQ&s=19
اما کنشگران محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد چگونه توانسته بودند به مشکوک بودن کنشگری حسین آخانی در کهگیلویه و بویراحمد برسند؟
حسین آخانی در دیماه ۱۴۰۱ اولین بارش نبود که وارد موضوع سد چمشیر میشد، او یکبارقبلا و دقیق در اوج موج اول فعالیت مردم علیه سد تنگ سرخ در آبان ۱۴۰۰ به موضوع سد تنگ سرخ ورود کرده بود:
لینک:) https://www.pishkhan.com/news/244948
و دقیقا بعد از سرکوب موج اول مطالبهها علیه مافیای آب در سد تنگ سرخ، به یکباره فعالیتهایش به کما رفت و یکسال بعد دقیقا همزمان با موج دوم جنبش محیط زیستی استان کهگیلویه و بویراحمد و اینبار علیه سد خرسان سر و کله اش پیدا شد و اینبار هم با ایجاد انحراف در رسانه ها و امنیتی کردن فضای استان غیبش زد!
در سال ۱۴۰۱ و در موج دوم مطالبات مردم، بعد از افشاگری کنشگران محیط زیست زاگرس جنوبی در خصوص همدستی عدهای کنشگرنما با مافیای آب و تلاش برای انحراف افکار عمومی، حسین آخانی در ۲_۳ مطلب به صورت گذرا به موضوع سد خرسان پرداخت تا خودش را علیه مافیای آب نشان دهد.
حسین آخانی نامی آشنا در زاگرس جنوبی است، مردی که از تهران آمد، بی سابقهترین پروپاگاندای رسانه ای (که مشخص بود پول بسیاری از طریق مافیای آب به این تبلیغاتِ منحرف کننده تزریق میشود)، یک ماه فضای رسانه ای کشور را منحرف کرد،در سختترین فشارها علیه مافیای آب به آن کمک کرد، مافیا را نجات داد و بی سروصدا رفت و چند روز بعد از رفتنش سد چمشیر آبگیری شد و دومین موج مطالبهگری مردم بویراحمد علیه مافیای آب زیر فشار رسانههایی که بر چمشیر تمرکز داشتند و... سرکوب شد.
✍️یوسف مرادی
@sarzaminfatda
حسین آخانی یک جریان است نه یک نفر!
متن بازجویی حسین آخانی از بنده را تمامی روزنامهها و سایتهای یک جریان سیاسی خاص کار کردهاند.
پیرو مصاحبههایم علیه مافیای آب(در موضوعات انتقال آب از عمان،دریاچه ارومیه، اردکان یزد،سواحل مکران و...) جریان رسانهای این مافیا شدیدترین حملات را از طریق حسین آخانی علیه بنده راه انداختهاند.
بررسی کانالها، نشریات و وبسایتهای خبری نشان میدهد مافیای آب که علاوه بر موارد بالا در #سدخرسان نیز ضربهای کاری خورده است، تمام توان خود را برای تخریب بنده به کار برده است.
غافل از اینکه ما در زاگرس جنوبی برای جنگیدن به دنیا میآییم.
@sarzaminfarda
با توجه به ماده ۲۲ قانون هوای پاک مبنی بر الزام شهرداریها به کاشت #درختان_بومی و #کم_آببر در فضای سبز شهری، مسوول نظارت بر اجرای صحیح این اقدام طبق ماده ۲ قانون هوای پاک، بر عهده سازمان حفاظت محیطزیست میباشد و در وظایف سازمان منابع طبیعی نیست.
@sarzaminfarda
✅نتیجه چالش اول با آقای حسین آخانی
هفته پیش حسین آخانی با انتشار فیلمی از درختان اکالیپتوس کاشته شده در شهر نهبندان که مربوط به ۱۵ سال پیش بوده و خساراتی به بار آورده، در کنار مقصرین نام سازمان منابع طبیعی را آوردند و ضمن ارتباط دادن آن به کاشت یک میلیارد درخت مرقوم داشتند که خطر اینها از داعش و هر تروریستی بیشتر است. فارغ از اینکه متولی فضای سبز شهرها، شهرداریها میباشد و ناظر کاشت گونههای درخت در شهرها نیز سازمان محیط زیست است و ارتباطی به سازمان منابع طبیعی ندارد، ایشان را به یک چالش دعوت کردم که متن این چالش را در زیر میآورم:
متن چالش:
《 مطلب شما علیه درخت اکالیپتوس و تروریست خواندن سازمان منابع طبیعی نشانگر دانش شما نیست، دانش شما اینگونه ارزیابی میشود:
لطفا تاریخ اولین مخالفت مستند خود با چهار گونه اکالیپتوس، کاج تهران، پالونیا و عرر را منتشر کنید، در صورتیکه قبل از مخالفت سازمان منابع طبیعی مخالفت کردهاید اثبات میشود که یک عوام فریب(پوپولیست) نیستید اما اگر بعد از ممنوعیت سازمان منابع طبیعی مخالف شدهاید، یعنی دانش شما همپای تغییرات نیست و لیاقت جایگاه علمی در دانشگاه را ندارید و بهتر است استعفا دهید》.
ایشان در پاسخ به این چالش تصویر مخالفت خود با کاشت اکالیپتوس و .. را که در روزنامه سازندگی در سال ۸۷ بود منتشر کردند.
حال نتیجه این چالش را خدمت شما معروض میدارم:
ایشان اولین مخالفتش با کاشت اکالیپتوس را سال۸۷ ذکر کردند.
در حالی که سازمان منابع طبیعی هیچگاه برای حفظ و توسعه جنگلها کاشت اکالیپتوس یا پالونیا را توصیه نکرده و به کار نبرده است.
از اواخر دهه۷۰موسسه تحقیقات جنگلها صرفا برای زراعت چوب درخت اکالیپتوس( آنهم فقط یک گونهاش) را توصیه کرده است و کاشت این درخت در مناطق جنگلی و مرتعی کشور در جهت حفظ و توسعه پوشش گیاهی ممنوع بوده و همچنان ممنوع هست.(کاشت پالونیا حتی برای زراعت چوب هم ممنوع است).
در واقع ایشان هم در سال۸۷ و هم در سال ۱۴۰۲ دچار خطا شده است و توجه نداشتهاند که حفاظت از عرصهها در اراضی زراعی و شهرها و روستاها در اختیار و از وظایف سازمان منابع طبیعی نیست.
سازمان منابع طبیعی متولی بیش از ۸۴ درصد از مساحت ایران، شامل جنگلها، مراتع و بیابانهاست و موارد بالا را شامل نمیشود.
بگذریم که شایسته بود ایشان به عنوان یک استاد دانشگاه طی این سالها با بررسی علمی گونه های فوق، اقدام به انتشار مقالات علمی می نمودند و لینک آنها را ارسال می کردند.
توضیح: برخی دوستان و عزیزان ضمن حمایت از حسین آخانی اینجانب را تهدیداتی کردهاند، خدمت این دوستان معروض میدارم که آموزش و فرهنگ سازی عمومی در حوزه شناخت حکمرانی منابع طبیعی و همچنین انتشار دست آوردهای این سازمان در جنبه های مختلفی که وظایفش است، از جمله وظایف سازمانی دفتر آموزش، ترویج و مشارکتهای مردمی است.
سازمان منابع طبیعی طی یک سال اخیر پذیرای نقدها (چه درست و چه خطا) بوده و همه آنها را بررسی کرده است و هیچ واکنش منفی نسبت به این نقدها نداشته و این نقدها را لازمه مشارکت دانسته است.
اما اینکه شخصی (در هر جایگاهی که باشد) یک سازمان مهم و راهبردی را که حافظ ۸۴ درصد عرصه های کشور است و در این مسیر ۸۵ شهید تقدیم این سرزمین کرده است را تروریست و داعشی بنامد، هیچ سنخیتی با نقد ندارد و این سازمان نمیتواند و حق ندارد در مقابل اینگونه تخریبها سکوت کند.
✍یوسف مرادی
@sarzaminfarda
14.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
درختان ممنوعه در کاشت یک میلیارد درخت چه درختانی است؟
کجا و چرا اکالیپتوس کاشته میشود؟
چه کسانی اکالیپتوس، کهور پاکستانی و کاج تهران را به ایران آوردند؟
متولیان کاشت و نظارت بر گونههای درختی در شهرها چه دستگاهی است؟
@sarzaminfarda
اقدام خطرناک سازمان محیط زیست در خصوص سد خرسان!
۱۵ بهمن (۷ روز دیگر) جلسه تصمیم گیری در خصوص اعطای مجوز به سامانه انتقال آب خرسان به استانهای یزد، فارس و اصفهان در سازمان محیط زیست کشور است.
این اقدام سازمان محیط زیست آنهم در این شرایط چه معنایی دارد!؟
@sarzaminfarda
12.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
گاهی راهی جز مات شدن نداری، مثل امروز که با سوال آخر از مهدی مهدوی دهیار روستای گلچهرآباد از دهستان سادات محمودی واقع در کوهپایه دنا، مات شدم. وقتی از او پرسیدم چرا بعد از ۲۰ سال زجر وقتی وزارت نیرو پول میدهد، خانه ها و زمینهایتان را نمیفروشید و مهاجرت نمیکنید و او با بغض پاسخ داد:" ما چگونه می توانیم جدمان را و مزار شهیدمان را بفروشیم؟" مهدی مهدوی در ادامه گفت:" مگر ما صاحب دنا هستیم که بتوانیم او را بفروشیم؟". این جواب ساده مهدی مهدوی، تمام ِ دنیای عدالت زیستیست، اینکه مگر ما صاحب طبیعتیم که بتوانیم به هر کاری دست بزنیم. جواب مهدی من را به یاد پاسخ رهبر سرخپوستان آمریکا به رییس جمهور وقت آمریکا انداخت که وقتی از او خواست تا سرزمینشان را بفروشند او در نامهای خطاب به رییس جمهور نوشته بود:
"ما چگونه میتوانیم نسیم دشتها را بفروشیم وقتی صاحب آن نیستیم؟"
امروز مهدی از روزگار سختی گفت که بر او و ۲۱ روستای سادات محمودی طی ۲۰ سال گذشته رفته است، جایی که قرار است سدخرسان بر روی رود خرسان (مهمترین سرشاخه کارون) احداث گردد و ۲۱ روستا با ۱۵ هزار نفر جمعیت زیر آب برود تا آب سد به کرمان، یزد و اصفهان انتقال یابد.
همین هفته قبل دادگاهی در یاسوج در دادنامهای بیسابقه بعد از ۲۰ سال حق را به مردم سادات محمودی داد و مهدی مهدوی یکی از شاکیان (خواهانها)پرونده بود.
@sarzaminfarda