eitaa logo
سواد سایبری
114 دنبال‌کننده
943 عکس
405 ویدیو
95 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
34.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
قسمت سوم مرورگر مجازیست صفحه برنامه در تلگرام و اینستاگرام: @mororgar_tv
نقاط نارنجی و سبز روی آیفون و آیپد چیست؟ نقاط سبز و نارنجی در بالای صفحه گوشی‌های آیفون و آیپد شبیه به نورهای LED هستند که در کنار دوربین مک‌بوک نمایش داده می‌شوند. در واقع این نقاط نشانه فعال بودن دوربین و میکروفون گوشی آیفون و یا آیپد شما هستند. این نقاط نارنجی و سبز در نسخه 14 و بالاتر سیستم‌عامل iOS قابل مشاهده هستند. نقطه نارنجی به معنای روشن بودن میکروفون دستگاه نقاط نارنجی و سبز روی آیفون و آیپد نقطه نارنجی زمانی روی صفحه نمایش آیفون و یا آیپد نمایش داده می‌شود که میکروفون دستگاه شما روشن باشد. برای مثال اگر شما در حال مکالمه یا ضبط صدا با گوشی خود باشید این نقطه نارنجی رنگ برای شما نمایش داده می‌شود. همچنین این نقطه نارنجی رنگ زمانی که اپلیکیشن‌های ساخت سایر شرکت‌ها به غیر از آیفون در حال استفاده از میکروفون دستگاه شما هستند نیز نمایش داده می‌شود. زمانی این نقطه نارنجی رنگ در مواقعی به غیر از مواقعی که میکروفون گوشی شما روی گوشی در حال استفاده است، روی صفحه نمایش داده شود، به این معنی است که دستگاه شما در حال ضبط صدا و ارسال آن به یک سرور است. پس نمایش نقطه نارنجی رنگ روی صفحه نمایش گوشی همیشه به معنای است که میکروفون دستگاه شما در حال استفاده توسط یک اپلیکیشن دیگر است. در نسخه‌های قدیمی‌تر سیستم‌عامل iOS مثل نسخه 13 و قبل‌تر از آن نشانگری برای نمایش فعال بودن میکروفون گوشی وجود نداشت و شما باید دسترسی اپلیکیشن به میکروفون را صادر می‌کردید. اما به هیچ عنوان متوجه نمی‌شدید که آیا میکروفون گوشی شما فعال است یا نه. نقطه سبز رنگ به معنای فعال بودن دوربین دستگاه نقطه سبز رنگ صفحه نمایش گوشی‌های آیفون با سیستم‌عامل iOS نسخه 14 و بالاتر زمانی نمایش داده می‌شود که یک اپلیکیشن در حال استفاده از دوربین گوشی شما است. برای مثال اگر شما در حال تماس FaceTime با گوشی خود باشید و یا در حال ضبط ویدیو با گوشی خود باشید، نقطه سبز رنگ برای شما نمایش داده می‌شود. همچنین اگر با دوربین گوشی خود در حال گرفتن عکس هستید نیز این نقطه سبز رنگ برای شما نمایش داده می‌شود. توجه داشته باشید که باز بودن دوربین دستگاه به این معنی است که میکروفون دستگاه شما نیز باز است. بنابراین اگر روی صفحه گوشی خود هم نقطه سبز رنگ و هم نقطه نارنجی را مشاهده می‌کنید یعنی هم دوربین و هم میکروفون دستگاه شما باز است. توجه داشته باشید که اگر نقطه سبز رنگ بدون اینکه اپلیکیشنی که از دوربین استفاده می‌کند روی صفحه نمایش شما نشان داده شود به این معنی است که یک اپلیکیشن در حال استفاده از دوربین دستگاه شما بدون اطلاع شما است. اگر شما در حال مشاهده نشانگر نارنجی و یا سبز روی صفحه نمایش خود هستید، شما می‌توانید به راحتی متوجه شوید که کدام اپلیکیشن‌ها در حال استفاده از میکروفون و دوربین دستگاه شما هستند. برای این کار انگشت خود را روی صفحه نمایش از گوشه بالای سمت راست به سمت پایین بکشید. اپلیکیشن Control Center برای شما باز می‌شود. در پنجره باز شده نام اپلیکیشن‌هایی که از میکروفون و دوربین دستگاه شما استفاده می‌کنند در این صفحه نمایش داده می‌شود. حتی اگر نقطه‌های نارنجی و سبز روی صفحه نمایش شما نشان داده نشوند، می‌توانید از گوشه سمت راست بالای صفحه انگشت خود را به سمت پایین بکشید. در این حالت در کنار نام اپلیکیشن‌ها یک عبارت recently نمایش داده می‌شود که به این معنی است که اپلیکیشن‌ها اخیراً از دوربین و میکروفون گوشی شما استفاده کرده‌اند.
نقاط نارنجی و سبز روی آیفون و آیپد چیست؟ چگونه دسترسی اپلیکیشن‌ها به دوربین و میکروفون دستگاه تلفن خود را غیر فعال و مسدود کنیم؟ اگر نمی‌خواهید اپلیکیشن از دوربین یا میکروفون گوشی شما استفاده کند، دو انتخاب دارید. اولین راه این است که اپلیکیشن را از روی گوشی خود پاک کنید و دومین راه هم این است که اجازه‌های دسترسی اپلیکیشن به دوربین و میکروفون گوشی خود را غیر فعال کنید. برای پاک کردن و حذف اپلیکیشن از روی گوشی کافی است انگشت خود را روی آیکون اپلیکیشن نگه دارید و از منویی که در بالای آن نمایش داده می‌شود گزینه Remove App را انتخاب کنید و در منوی باز شده نیز روی گزینه Delete App کلیک کنید. اگر بخواهید اجازه‌های دسترسی به دوربین و میکروفون را در گوشی خود غیر فعال کنید ابتدا وارد بخش تنظیمات یا Setting گوشی خود شده و سپس روی گزینه Privacy کلیک کنید. در صفحه باز شده گزینه Microphone and Setting را انتخاب کنید و سپس گزینه Privacy را انتخاب کنید و در نهایت روی گزینه Camera کلیک کنید. در صفحه باز شده اپلیکیشن مورد نظر را پیدا کنید و دکمه کنار آن را غیر فعال کنید. برای فعال کردن و ایجاد اجازه دسترسی اپلیکیشن به دوربین و گوشی تلفن همراهتان توسط همان اپلیکیشنی که قبلاً دسترسی به دوربین و میکروفون را برای آن مسدود کرده بودید، مسیری که در بالا گفته شد را طی کنید و دکمه کنار اپلیکیشن را فعال کنید.
مرکزی برای رفع و رجوع مشکلات اپلیکیشن شاد: وزیر ارتباطات از راه‌اندازی مرکز تماس پاسخگویی به مشکلات سامانه «شاد» برای دانش‌آموزان و والدین خبر داد. محمدجواد آذری جهرمی در اینستاگرام نوشت: وزارت آموزش و پرورش و اپراتور همراه اول برای پاسخگویی به مشکلات سامانه شاد یک مرکز تماس راه‌اندازی کردند. وی خطاب به والدین و دانش‌آموزان گفت: اگر در استفاده از سامانه شاد با مشکل مواجه هستید صرفاً با مرکز تماس این سامانه به شماره ۰۲۱۴۳۰۸۱ و یا اگر مشترک همراه اول هستید با شماره ۹۹۹۰ تماس بگیرید.
تعدادی از مخاطبین عزیز کانال پیام دادند و درباره سرفصل های کارگاههای آموزشی فضای مجازی بنده در سال 1399 سوال کردند. در سال جاری با توجه به دغدغه عمده خانواده ها در مورد آموزش های مجازی و استفاده فرزندان از اینترنت,موضوع جلسات رو به این موضوع اختصاص دادم اینکه چطور میشه تا حد امکان محیط اینترنت رو برای کودکان و نوجوانان پاک و سالم کنیم؟چگونه از راه دور مراقب فعالیتهاشون در فضای مجازی باشیم؟فرصت های اینترنت برای فرزندان ما چیه؟و چطور محیط های مناسب سن بچه ها رو در فضای مجازی پیدا کنیم؟نهایتا اینکه برای استفاده صحیح از اینترنت چه نکاتی رو باید به فرزندانمون گوشزد کنیم؟
در میان ۱۰۰ اپلیکیشن برتر گوگل‌پلی در بهار ۹۹، در مجموع ۲۲ عنوان بازی وجود دارد که ۱۰ بازی اول به تفکیک دسته‌بندی، در جدول بالا آمده است. ده بازی مذکور همگی غیر ایرانی هستند که این موضوع نشان دهنده بی توجهی تولیدکنندگان و سیاست‌گذاران داخلی به صنعت بازی است.
سواد سایبری
در میان ۱۰۰ اپلیکیشن برتر گوگل‌پلی در بهار ۹۹، در مجموع ۲۲ عنوان بازی وجود دارد که ۱۰ بازی اول به تف
🔹بازی «Kick the Buddy» که در رتبه اول جدول قرار گرفته است بیشتر به عنوان بازی کنترل‌کننده استرس و خشم به کار می‌رود و محیط بازی به گونه‌ای است که کاربر بروز عصبانیت خود را به روی یک عروسک نشان می‌دهد! 🔸در بازی «Hunter Assassin» کاربر با یک ژانر اکشن برای مقابله با دشمنان خود روبرو است. 🔹سه بازی «Save The Girl» و «My Talking Angela» و «My Talking Tom2» فرمت بازی راحتی دارند و کاربر می‌تواند در مدت زمانی کوتاه بازی را انجام دهد. 🔸بیشترین روند رشد در بین این ۱۰ بازی مربوط به «Save The Girl» بوده است؛ یک بازی معمایی که کاربر با ابزارهایی که در اختیار دارد، باید جان یک دختر را نجات دهد. 🔹مجموعه بازی‌های تام سخنگو که دو نمونه از آن در جدول موجود است، به ظاهر یک بازی مهارت آموزی کودکانه است ولی در حقیقت به دنبال ترویج سبک‌زندگی غربی است. 🔸یکی از بازی‌هایی که مورد پسند کاربران قرار گرفته است، «Join Clash 3D» است که در آن چندین کاراکتر را به منظور رسیدن به هدف، هدایت کرده و از موانع عبور می‌دهید. مبنای این بازی نیز، راهبری اعتراضات اجتماعی و سیاسی است. جالب آنجاست که ساختمان اصلی شرکت سازنده این بازی در شهر بیت المقدس در سرزمین‌های اشغالی قرار گرفته است. 🔹این شرکت با گرفتن بازخورد از کاربران بازی کننده، می‌تواند به مدل‌سازی تجمعات در حوزه سیاسی و اجتماعی دست بزند و آن را در واقعیت به نمایش بگذارد.
این ۱۷برنامه را از گوشی موبایل خود حذف کنید: گوگل این هفته به طور رسمی ۱۷برنامه را از فروشگاه گوگل پلی حذف کرد . این ۱۷برنامه که توسط تیم محققان شرکت Zscalerشناسایی شدند، توسط بد افزاری به نام Jokerآلوده شده بودند. این بد افزار با هدف سرقت اس ام اس ها، لیست مخاطبین و اطلاعات دستگاه طراحی شده است. این جاسوس افزار همچنین می تواند به طور مخفیانه قربانی را در نسخه پرمیوم سرویس های دارای پروتکل های کاربردی بی سیم (WAP) ثبت نام کند. این ۱۷برنامه، ماه جاری بر روی فروشگاه گوگل پلی آپلود شدند و زیاد فرصت جذب دنبال کننده را به دست نیاوردند. این برنامه ها قبل از شناسایی شدن، بیش از ۱۲۰۰۰۰بار دانلود شدند. این۱۷ برنامه عبارتند از: • All good pdf scanner • Mint leaf message-your privat message • Unique keyboard-fancy fonts and free emoticons • Tangram App lock • Direct messenger • Private SMS • One sentence translator-multi functional translator • Style photo collage • Meticulous scanner • Desire translate • Talents photo editor- blur focus • Care message • Part Message • Paper Doc scanner • Blue scanner • Hummingbirds PDF converter- photo to PDF • All good PDF scanner گوگل با استفاده از سرویس امنیتی پلی، این برنامه ها را از گوگل پلی و همچنین دستگاه های آلوده حذف کرد. اما کاربران ملزم هستند به صورت دستی هم این برنامه ها را از دستگاه های خود حذف کنند.
⭕️سازمان ثبت اسناد و املاک کشور از طریق این لینک امکان بررسی اصالت اسناد مالکیت را برای همگان فراهم کرد http://estate.ssaa.ir/ ✅اطلاعاتی که بصورت رایگان از این طریق می‌توانید راجع به اسناد مالکیت ارائه شده به شما، کسب کنید عبارت است از: *🔸مساحت ملک* *🔸نوع ملک* (خانه یا مغازه یا...) *🔸وضعیت خاص* (طلق بودن یا نبودن) *🔸نوع کاربری ملک* *🔸بازداشت دارد یا ندارد* *🔸رهن دارد یا ندارد* *🔸نام مالک* *🔸نام خانوادگی مالک* *🔸شناسه / شماره ملی مالک* *🔸شماره چاپی سند* این اقدام سازمان ثبت اسناد مانع کلاهبرداری های احتمالی در خرید و فروش ها شده و به خریداران کمک خواهد کرد تا از جزییات ملک و بازداشتی بودن یا نبودن آن مطلع شوند.
💢چگونگی تشخیص خبر درست از نادرست اگر می‌خواهید توانایی خود را در تشخیص خبر درست از شایعه و خبرهای ساختگی تقویت کنید باید این ۵ پرسش را در هنگام خواندن خبر از خود بپرسید. ۱: خبر را چه کسی نوشته است؟ در خبر درست همیشه نامی واقعی از یک خبرنگار یا روزنامه‌نگار واقعی، که قابل‌پیگیری باشد به‌عنوان مرجع و منبع خبر گفته می‌شود ولی در خبرهای ساختگی، شایعه یا تبلیغاتی، چنین چیزی وجود ندارد. وقتی نام نویسنده یا گوینده‌ را در خبر می‌بینید حتماً سرگذشت او را نیز دنبال کنید. ۲: خبر چه چیزی می‌خواهد بگوید؟ خبر واقعی وقتی درباره موضوعی جنجالی باشد معمولاً آن را به نقل از منابع واقعیِ معتبر که قابل‌پیگیری باشند، می‌گوید. درحالی‌که خبر ساختگی منبع دروغین، نشانی اینترنتی ساختگی، عنوان کلی غیرقابل‌پیگیری یا با استناد به مطالب مشابه غلط‌انداز دیگر می‌گوید که با اندکی کندوکاو و ژرف‌نگری، نادرستی آن قابل‌تشخیص است. ۳: خبر چه زمانی منتشر شده است؟ حتماً به تاریخ انتشار خبر دقت کنید اگر به کلمه‌های «خبر فوری» در خبر برمی‌خورید بیشتر دقت کنید زیرا احتمال ساختگی بودن یا تبلیغاتی بودن آن بیشتر است. ۴: خبر در کجا منتشر شده است؟ خبر درست و مهم، حتماً در خبرگزاری‌ها و وبگاه‌های مشهورِ دارای اعتبار نیز منتشر می‌شود. اگر خبر را برای نخستین بار در شبکه‌های اجتماعی می‌بینید باید پیش از بازنشر و فرستادن آن برای دیگران، تلاش کنید تا درستی آن را بیازمایید. ۵: از خواندن خبر چه احساسی به شما دست می‌دهد؟ خبر ساختگی مثل همه‌ی تبلیغات دیگر برای برانگیختن احساس شما طراحی شده است. پس اگر با خواندن خبری بسیار ناراحت شدید، دِرَنگ کنید و نفس عمیقی بکشید. ادعایی که در خبر وجود دارد را دست کم در سه خبرگزاری و یا رسانه‌ی معتبر تحقیق کنید و سپس تصمیم بگیرید که خبر را ساختگی یا واقعی به حساب آورید. نباید همه چیز را زود باور کرد. هیچ چیزی بهتر از تفکر انتقادی در روبرو شدن با خبر نیست. اگر ۵ پرسش بالا را در خواندن خبرها رعایت کنید به‌تدریج سواد رسانه‌ای خود را افزایش می‌دهید.
یک سوم ایرانی‌ها گیمر اند: سیدصادق پژمان، مدیرعامل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای: گزارشی از شاخص‌ترین نتایج این پیمایش ملی، که طی آن اطلاعات بیش از ۹۲۰۰ خانوار گردآوری و با بیش از ۳۰۰۰ بازیکن مصاحبه شده است، به زودی در قالب گزارش «نمای باز ۱۳۹۸» منتشر خواهد شد و در دسترس علاقه‌مندان قرار خواهد گرفت. بر اساس نتایج این پیمایش مجموع بازیکنان ایرانی از رقم ۲۸ میلیون در سال ۱۳۹۶ به ۳۲ میلیون نفر در سال ۱۳۹۸ افزایش پیدا کرده است. به عبارتی از جمعیت ۸۳ میلیونی ایران در سال ۱۳۹۸، ۳۲ میلیون نفر بازی می‌کنند. از مجموع ۳۲ میلیون بازیکن، ۴۹ درصدشان جزء کسانی هستند که هر روز بازی‌ می‌کنند و ۶۵ درصد آنها بازیکن آنلاین هستند. بر اساس نتایج این پیمایش،کماکان موبایل با ۹۲ درصد ضریب نفوذ در میان بازیکنان، پرطرفدارترین پلتفرم بازی در ایران است. برای اولین بار بازیکنان پلتفرم کنسول از بازیکنان پلتفرم رایانه پیشی گرفته‌اند؛ ۲۲ درصد بازیکنان ایرانی با پلتفرم کنسول بازی می‌کنند؛ در حالی که این عدد در مورد پلتفرم رایانه ۲۰ درصد است. نکته جالب توجه دیگر در این پیماش، افزایش سهم بازیکنان زن است. در پیمایش سال ۱۳۹۶ سهم بازیکنان زن در بازار بازی ایران ۳۵ درصد بود که در تازه‌ترین پیمایش دایرک این سهم به ۳۸ درصد افزایش پیدا کرده است. نتایج استخراج‌شده از این پیمایش همچنین نشان از افزایش میانگین سنی بازیکنان ایرانی می‌دهد و متوسط سنی بازیکنان از ۱۹ سال در سال ۱۳۹۶ به ۲۲ سال در سال ۱۳۹۸ افزایش پیدا کرده است. یافته‌های این پیمایش نشان می‌دهد که بازیکنان ایرانی به طور متوسط ۹۳ دقیقه در روز بازی می‌کنند. این در حالی است که بر اساس نتایج این پژوهش سرانه مصرف بازی‌های دیجیتال در ایران، روزانه ۳۵ دقیقه است. یافته‌های این پیمایش در خصوص مجموع هزینه‌کرد بازیکنان پلتفرم موبایل نیز نشان از تغییرات مهمی در حوزه اقتصاد بازی دارد. بر اساس برآوردهای پژوهش، مجموع هزینه‌کرد بازیکنان پلتفرم موبایل در سال ۱۳۹۸ رقمی در حدود ۲۹۰ میلیارد تومان بوده که از این مبلغ ۲۸ درصد سهم بازی‌های موبایلی بومی (بازی‌های توسعه‌یافته یا بومی‌سازی‌شده در ایران) است. اگرچه رشد اعداد و ارقام هزینه‌کرد در پلتفرم کنسول به شکل چشم‌گیری افزایش یافته است. برای اولین بار با توجه به همه‌گیری ویروس کرونا در جهان و محدودیت‌های موجود برای برگزاری پیمایش حضوری، این پیمایش به روش تلفنی و در تمامی استان‌های کشور اجرا شده است.