✋شش سکانس از ضد واکنشها به اثر فاخر "سلام فرمانده"
🔺سرودی که فارغ از قیل و قال های روزمره و حاشیههای سیاسی و در یک بستر کاملا مردمی، راه خودش را در میان تشتت ذائقه ها و سلیقههای هنری و موسیقیایی امروزی پیدا کرد و به خط مقدم جهاد فرهنگی تبدیل شد که باید پایش ایستاد و هزینه داد و مراقبت کرد تا از جانب نااهلان و بیگانگان ترور نشود.
🔸اما صف موافقین اثر بسیار پررونق بود و قلبها و ذهن های آزاده، فارغ از جناح بندیهای سیاسی و لایف استایلهای متکثر، پیام اثر را دریافت کرده و علاوه بر همسویی و درونیسازی، تکثیر و بازارسال کردند.
🔹اما مخالفین و منتقدین انقلابی اثر هم کما بیش وجود داشتند که البته در ادامه و بدلیل سونامی مثبت به راه افتاده از جانب این محصول، گوی انتقاد از آنها به کام اپوزیسیون و ضدانقلاب ربوده شد و جریان بیگانه، موج منفی پرشتابی را با تکنیک برچسبزنی استارت زد که در ادامه به چند نمونه اشاره میکنیم.
1️⃣ شست و شوی مغزی کودکان و استفاده ابزاری از آنها:
بیبی فارسی آن را تبلیغاتی خوانده و کارزاری برای سوءاستفاده از کودکان معرفی میکند و با برجسته کردن بخشهای خاصی از سرود، آن را محصولی حکومتی و تبلیغاتی با بهره برداری ابزاری از بچه ها و شستوشوی مغزی آنها گزارش میکند.
2️⃣ میلیتاریسیتی و غیر دمکراتیک خواندن اثر:
نشنال سعودی که همیشه رادیکال و افراطی گزارش میکند این سرود را میلیتاریستی(شبهنظامی و امنیتی) و غیردمکراتیک ترجمه میکند و شبیهسازی هیتلری از محتوا و فرم اثر به گزارش در میآورد. در ادامه نیز با شانتاژ و پروپاگاندای معروفش، این سرود فاخر را تلاش حکومت برای جبران ریزش محبوبیت خود مخابره میکند.
3️⃣ ترور کلیدواژه ها و ضدهشتگسازی:
و من و توی ملکه، آن را تمسخر میکند و واژههای بدیلی را جهت از رونق و اعتبار انداختن کلیدواژه های کاشته شده در سرود، بازتولید میکند و به موازاتش با ساخت و پرداخت واکنشهای مردمی موهوم از طرف گزارشگر من و تو، صف مردم علیه مردم را به زعم خود برای خنثی سازی و تولید شکاف اجتماعی، دست و پا میکند.
4️⃣ مبنازدایی و تولید تردید و تنش در جهت و مبانی اثر:
رسانه ای بنام جماران و منتسب به بیت امام در اقدامی تاسف بار و نقدهایی سخیف که تولید تردید و شبهه میکند، می نویسد: چرا اسمی از امام برده نشده و نام آیت الله بهجت که اتفاقا با موسیقی هم مخالف بود! در متن سرود استفاده شده است. چرا از شجریان و موسیقی پاپ در صداوسیما خبری نیست و این سرود بارها و بارها پخش میشود و اینکه این سرود ماهیتی نظامی امنیتی دارد، در حالیکه حضرت امام با تز گل در برابر گلوله انقلاب کرد؟!(جای تاسف است که برخی فقط از امام، نام و نسبتش را یدک میکشند و درک درستی از آرمان و اندیشه امام نداشته و سرودی که مملو از افق انقلابی امام است را خبط و خروج از تفکر امام تلقی میکند.)
5️⃣ اعتبارزدایی و خلق شبهه حقوقی و قضایی:
در برخی از کانال های خبری گیلان علیه حاج ابوذر روحی، پرونده موهوم قضایی ساخته میشود تا با اعتبارزدایی از این شخصیت، به سطح جریانسازی این اثر خدشه وارد نمایند.
6️⃣ نقدهای فاقد برج مراقبت و توجه به فرامتن:
عده ای هم چه بسا دلسوزانه و فارغ از فرامتن ماجرا و دقت در تاثیرات جریانی این سرود، انتقادات نه چندان جدی و جانداری مطرح میکنند. بعنوان مثال به وجه ادبیاتی ماجرا گیر میدهند که مثلا ساختار فلان فعل و فاعل با متن نمیسازد، یا مثلا سطح معنایی این شعر از فهم کودکان بالاتر است و یا فلان شخصیت مذکور در شعر، برای کودکان ناآشناست. پاسخ این انتقادات البته چندان سخت نیست و درک درست از تربیت کودک که آشنایی با الفاظ و مفاهیم و فضا را جهت ارتباط معنایی ضروری و کافی میداند، چالش را مرتفع میکند. این جنس واکنش بلحاظ ماهوی البته از سایرین جدا بوده و صرفا جهت و ضریب نقدهایش بایستی مدیریت شود تا نقض غرض صورت نگیرد.
🔻یک سرود در ابتدای امر، یک اثر فرهنگی و رسانه ای است ولی وقتی بحق و شایسته به میدان عملیاتی و جریانسازی وارد شده و پیشانی کار فرهنگی و جریان رسانهای ما قرار میگیرد، بایستی از تمام ابعادش مراقبت نمود و با اقدامات سخیف ارگانی و نهادی، شبیهسازی ها و طنزپردازیهای مضحک و عوامانه و همچنین فیگورهای روشنفکرمآبانه، سطح تاثیرش را در داخل خنثی نکرد.
✍علیرضامحمدلو، کارشناس و پژوهشگر رسانه
🆔 @savad_rasaneh
🔵یوتیوب ۷۰هزار ویدئوی مربوط به جنگ اوکراین را حذف کرد
🔹یوتیوب ادعا میکند از زمان حمله روسیه به اوکراین در اواخر فوریه ۲۰۲۲ میلادی، بیش از ۷۰ هزار ویدئو مربوط به این درگیری را حذف کرده است.
🔹این شرکت به نشریه گاردین اعلام کرد بسیاری از ویدئوها به دلیل نقض قانون مربوط به رویدادهای خشن حذف شدهاند. طبق این قانون تولید کنندگان محتوا نمیتوانند رویدادهایی مانند حمله را انکار کنند یا بیاهمیت جلوه دهند.
🔹البته یوتیوب درباره اقدامات اجرایی توضیح زیادی نداد اما اشاره کرد حدود ۹ هزار کانال را تعلیق کرده است. نیل موهان مدیر تولید محتوای یوتیوب در این باره به گاردین میگوید: ما قانونی درباره رویدادهای خشونت بار بزرگ داریم که درباره مواردی مانند انکار رویدادهای مذکور اعمال میشود. آنچه در اوکراین اتفاق میافتد نیز یک رویداد خشونت بار بزرگ است.
🔹در حقیقت تاکیدی بر نقش حیاتی سرویسهایی مانند یوتیوب در جلوگیری از انتشار اطلاعات نادرست در فضای آنلاین است. این شبکه اجتماعی فقط در روسیه بیش از ۹۰ میلیون کاربر دارد./انگجت
🆔 @savad_rasaneh
4_5796366263567519777.pdf
901.5K
🔹تکنیک های کنش رسانه ای موثر در جنگ روایت ها
🆔 @savad_rasaneh
♨️ به تنها خبری که BBC تا این لحظه از فاجعه دیروز منتشر کرده توجه کنید: تصاویر همدلی، یکپارچگی و دلسوزی مردم و تصاویری از نمای دور بدون هیچ نشانی از کشتار خونین!
🔻بیبیسی تاکنون ۲۹خبر از حادثه آبادان منتشر کرده، به جای دعوت به آرامش و تقویت همگرایی، دعوت به آشوب، دامن زدن به نگرانیهای بیشتر، نمایش اجساد قربانیان و بازنمایی آشفتگی اقدام کرده است.
🆔 @savad_rasaneh
⌛️ما زندگی نرمال داریم یا آمریکاییها
📔دوهفته پیش ۱۰ سیاهپوست آمریکایی توسط جوان ۱۸ساله و به سبک بازی کامپیوتری کشته شدند. امروز هم جوان ۱۸ساله، نوزده دانشآموز را در تگزاس قتل عام کرد.
📔بعد همینها با پادوهای مجازیشان و با هشتگ زندگی نرمال به جنگ ذهن و روان ایرانیها میآیند و با پمپاژ اخبارمنفی، روحشان را میخراشند!
🆔 @savad_rasaneh
🔻بالاخره 18 ساله مرده یا نوجوان!
🔺بی بی سی نوشته مرد ۱۸ ساله ، حالا اگر ایران بود میشد نوجوان ۱۸ ساله ، بعد یه عده گوسفند هم واسش هشتک میزدن.
🆔 @savad_rasaneh
◾️دیروز در یک کشور دور ۱۹ کودک دبستانی در تیراندازی کشته شدهاند، مثل همه اتفاقات مشابه که هرچند روز یکبار در آن کشور رخ میدهد. بسیار بعید است شما عکس و تصویری دلخراش از قربانیها ببینید.
◾️آنچه تلویزیونها نشان میدهند تصاویری لانگشات از رفت و آمد پلیس است که به شما میگوید همهچیز تحت کنترل است! خون از دماغ کسی نیامده فقط ۱۹ کودک کشته شدهاند. لشکر موبایل به دستها و سلبریتیها هم اونجا نیستند.
🆔 @savad_rasaneh
🔻جنگ هیبریدی چالشی است که احتمالاً در قرن امروزی ادامه خواهد داشت.
▪️محیط استراتژیک معاصر ترکیبی از مجموعه ابزارهای جدید و مقرونبهصرفهتر از جمله عملیات اطلاعاتی در فضای سایبری تا تکثیر فناوریهای دفاع هوایی و موشکی ارزانقیمت،را به دشمنان بالقوه ارائه میدهد.
▪️به همین دلیل است که ایالات متحده انتظار افزایش مداوم جنگ های هیبریدی در آینده را دارد و به همین علت مهم بریتانیا پیشنهاد می کند که "شناخت و پاسخ موثر به جنگ های ترکیبی اهمیت فزاینده ای پیدا خواهد کرد."
▪️ بنابراین می توان دریافت که؛ کاربرد اصلی عبارت «جنگ ترکیبی»برای توصیف تغییر ماهیت جنگ علیه دشمنان خشن در طول درگیری مسلحانه است، که در آن «دشمنان از ترکیبی از قابلیت ها برای به دست آوردن مزیت نامتقارن استفاده می کنند».
"مطالعات جنگ هیبریدی"
🆔 @savad_rasaneh
📸 تعدادی از دانشآموزان مدرسهای در تگزاس که امروز بهدست سالوادور راموس ۱۸ ساله کشته شدهاند
📌چند روز است که رسانه های غربی و وامانده های داخلی شان برای اینکه اثرات فراگیر سرود سلام فرمانده را خنثی کنند از روی عصبانیت می گویند سرود سلام فرمانده در بین نوجوانان اشاعه خشونت میکند و اینکه حکومت های ایدئولوژیک برای بسط خشونت از بچه ها به عنوان ابزار استفاده میکنند.
از این آقایان سوال میکنم به نظرشان ایدئولوژیک تر از آمریکا سراغ دارید که آنقدر خشونت را در بین نوجوانانش اشاعه داده است که در یک قلم نوجوان ۱۸ ساله ای چندین کودک را با مسلسل می کشد!
🆔 @savad_rasaneh
به تصاویر دقت کنید
تیراندازی روز سهشنبه ۲۴ ماه مه در مدرسه ابتدایی «راب» واقع در شهر «یوالده» در ایالت تگزاس جان ۱۹ کودک و ۲ بزرگسال را گرفت
این تیتر رسانههای خارجی در مورد حادثه تیراندازی ایالت تگزاس آمریکا بود که در آن پسری ۱۸ ساله ۱۹ کودک و دو معلم را به قتل رساند. عامل این قتلعام توسط نیروهای امنیتی کشته شد؛ اما نکته قابل توجه این است که هیچ تصویری از کشتههای این حادثه در رسانههای آمریکایی منتشر نشد. تصاویر منتشر شده با مضمون همراهی و همدردی است. علت چیست؟ دلیل روشن و مشخص است.
رسانهها باید به دنبال تامین «امنیت روانی مخاطبان و جامعه» باشند و برای جلوگیری از چرخه خشونت و ایجاد اضطراب جمعی از انتشار تصاویر خشن دوری کنند.
این یک قاعده است که البته رسانههای خارجی فارسیزبان همیشه آن را در مورد ایران نقض میکنند.
در بحران ها قبل از انتشار هر تصویری از خودمان سوال کنیم این تصویر چه اثری بر مخاطب خواهد داشت.
🆔 @savad_rasaneh
✋نظر رهبر معظم انقلاب درمورد ورود به فضای مجازی
🔹 در فضای مجازی اگر آدم درست وارد بشود، خوب است. اما اگر برود غرق بشود. نه، خوب نیست. جای خطرناکی است؛ خیلی باید آدم مراقب باشد. ۹۵/۹/۱
🆔 @savad_rasaneh