🔘تأثیرگذاری رسانه ها در جنگ شناختی بر جامعه:
▪️امروزه رسانه ها بر رفتار و نگرش بسیاری از مردم تأثیر می گذارند. اطلاعات می تواند پس از چند کلیک روی یک دکمه کوچک به شکلی گسترده پخش شود، خواه درست باشد، نادرست، حدس و گمان و یا در نهایت شایعات بی ارزش و یا اثرگذار.
▪️این مسئله می تواند به طرق مختلف بر روابط افراد چه بین افراد مشهور ، افراد عادی یا بین خود افراد مشهور و عزیزانشان تأثیر بگذارد. رسانهها قادراند جامعه را دستکاری، ،تحت تأثیر قرار دهند، متقاعد کنند و تحت فشار بگذارند و حتی گاهی جهان را به دو قطب «مثبت و منفی» کنترل کنند و از نظر روحی، جسمی و عاطفی بر جامعه بشری اثرگذاری چند بعدی داشته باشند.
▪️داستان های بحث برانگیز بدون اتکا به واقعی بودن یا نبودن آن چاپ و از طریق فضای مجازی انتشار پیدا می کند. عموم مردم "قرار است" هر چیزی را که به آنها گفته می شود باور کنند وهرگز قادربه زیر سوال بردن آن ندارند.
#سواد_رسانه #جنگ_شناختی
🔻انجمن سواد رسانه طلاب🔻
🆔@savad_rasaneh
8.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔘کلیکهای اینترنتی زودباورمان میکند!
▪️پژوهشگران دانشگاه فلوریدا در پژوهشی دریافتهاند که جستوجوهای آنلاین درباره اخبار جعلی میتواند تصور صحت آنها را افزایش دهد.
#سواد_رسانه #جنگ_شناختی
🔻انجمن سواد رسانه طلاب🔻
🆔@savad_rasaneh
🔘سواد رسانهای در قرآن: یه راهنمایی ساده
✍ سید علیرضا آلداود
▫️قرآن کریم، کتاب آسمانی ما، پر از درسها و نکات کاربردی برای زندگیه. یکی از این موضوعات مهم، سواد رسانهای هست.
▪️ قرآن کریم در حوزه سواد رسانهای میفرماید:
▫️قبل از اینکه یه خبر رو باور کنی، تحقیق کن! (سوره حجرات، آیه 6)
▪️دنبال هر چیزی که میشنوی نرو! اول ببین درسته یا نه! (سوره نساء، آیه 83)
▫️فکر خودت رو به کار بگیر و کورکورانه هر چیزی رو قبول نکن! (سوره آل عمران، آیه 110)
▪️به جای اینکه فقط دنبال اخبار و اطلاعات باشی، دنبال بصیرت و درک عمیق باش! (سوره محمد، آیه 24)
▫️ به جای اینکه فقط یه شنونده یا بیننده ساده باشی، یه انسان فعال باش و در برابر اخبار و اطلاعات نادرست، موضع بگیر! (سوره آل عمران، آیه 110)
▪️چطور تو دنیای امروز "مهارت رسانهای مون" رو قویتر کنیم؟
▫️قبل از اینکه یه خبر رو به اشتراک بذاری، یه لحظه صبر کن و ببین درسته یا نه!
▫️به چند تا منبع مختلف سر بزن و ببین چی میگن!
▫️ به خودت یاد بده که چطور اخبار جعلی رو از اخبار واقعی تشخیص بدی!
▫️فکر خودت رو به کار بگیر و به حرف هر کسی که میگه "این درسته!" اعتماد نکن!
▫️ به جای اینکه فقط یه تماشاچی ساده باشی، یه انسان فعال باش و در برابر اخبار و اطلاعات نادرست، موضع بگیر!
▪️یادمون باشه که قرآن کریم یه راهنمای کامل و جامع برای زندگیه. با عمل به دستورات قرآن، میتونیم "مهارت رسانهای" قویتر داشته باشیم و در دنیای پر از اطلاعات امروز، گمراه نشیم و خدای نکرده بقیه را هم گمراه نکنیم.
#سواد_رسانه #جنگ_شناختی
🔻انجمن سواد رسانه طلاب🔻
🆔@savad_rasaneh
هدایت شده از مدرسهی علوم انسانی فکرت
lakzaee_tarhkoli_5.mp3
29.89M
🌙#فصل_برکت | #طرح_کلی
☑️ بازخوانی تحلیلی کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن
🔸 جلسه پنجم
با ارائه:
👤حجتالاسلام نجف لکزایی
📚||مدرسـهی علـوم انسـانی فکـرت||
وبگاه| فکرت |مدرسه فکرت |
🔘سـلـبــریـتــی و دنـیــای مـا
✍میلاد پورعسگری
▪️تولیدات رسانهای عموما ذائقهساز، مبناساز و شخصیتساز هستند. البته با توجه به کیفیت و ساختار رسانه مورد نظر، این ویژگیها متفاوت خواهد بود. در فضای مجازی ما شاهد برجسته شدن برخی از شخصیتها در زمینههای مختلف هستیم. در زمینههای ورزشی، هنر، سیاست و...
▪️این افراد برجسته یا به عبارتی مشهور در ادبیات امروزی؛ #سلبریتی یا اینفلوئنسر نامیده میشوند.
▪️نکته ای که در اینجا باید به آن توجه داشت آن است که هر کدام از این سلبریتیها در زمینه فعالیتهای خود ویژگیهایی دارند که به وسیله آن توجه مخاطب را به خود جلب میکنند. این ویژگیهای خاص شخصی و شخصیتی سلبریتی ممکن است اندام یا ظاهر زیبا، سبک زندگی، موفقیت و یا استعدادی خاص باشد. اما سؤال اینجاست که چرا این ویژگیها مردم و جامعه را به سمت خود جلب میکند.
▪️به نظر من پاسخ این سوال را میتوان اینگونه بیان کرد که جدای از تجربه زیست یک انسان در محیط خانوادگی و فرهنگی خاص و علایق شخصی که این امر هم به تاثیر از افراد جامعه پیرامونیاش نیست، رسانهها تاثیر شگرفی در برجستگی ویژگیهای شخصی، شخصیتی و مهارتی در رشتهها و تخصصهای گوناگون دارند.
▪️به طور مثال رسانههای ورزشی که آن هم به دسته و رشتههای مختلفی تقسیم میگردد میتواند افرادی را برجسته نماید که از نظر ظاهر و شخصیت، ویژگیهای خاصی را داشته باشد. مثلا متعلق به فرهنگ خاصی باشد.
▪️با برجسته سازی چنین شخصی، علاقهمندان به این ورزش یا کسانی که به دنبال آن هستند تا جا پای او بگذارند؛ جستجو میکنند تا بفهمند چه عاملی باعث موفقیت او شده است. این امر سبب خواهد شد تا این فرد در نقش یک الگو، بسیاری از خصوصیات فردی و فرهنگی خود را به جامعه علاقهمندانش القا نماید و با کمک رسانه این امر را تبدیل به یک سنت و روش در آن رشته نماید. به این شکل که اگر می خواهی فوتبالیست خوبی باشی، دونده خوبی باشی، کشتی گیر خوبی باشی و... باید فلان جور غذا بخوری، فلان جور فکر کنی، فلان جور لباس بپوشی و...
▪️همین روال در امور سیاسی و فرهنگی و هنر توسط رسانهها رقم می خورد.
▪️اگر این ساختار و روال بیان شده درست باشد، مالکین رسانهها به میزانی که تاثیر گذار باشند، جامعه خود را جهت دهی و حکمرانی میکنند.
▪️حرفی که در پایان میتوانم بگویم این است که خود رسانه و مالکین آن هستند که تعیین میکنند چه کسانی سلبریتی باشند.
▪️https://vrgl.ir/ObDb2
#سواد_رسانه #جنگ_شناختی
🔻انجمن سواد رسانه طلاب🔻
🆔@savad_rasaneh
🔘ترویج سینمای زیرزمینی در ایران و تبلیغ کارگردان فیلم "کیک محبوب من" برای رسانه سازمان سیا
▫️رادیو فردا رسانه سازمان سیا در یادداشتی به قلم بابک غفوریآذر به تلاش برای ترویج سینمای زیرزمینی و غیرمجاز در ایران و قرار دادن فیلمسازان در برابر حاکمیت پرداخته و برای این امر نیز از فیلم "کیک محبوب من" ساخته بهتاش صناعیها و مریم مقدم به تهیهکنندگی سید غلامرضا موسوی فکت آورده است.
▪️بهتاش صناعیها نویسنده و کارگردان دو تابعیتی این فیلم هم با استوری یادداشت رادیو فردا در صفحه اینستاگرام خود و قراردادن لینک رادیو فردا و بابک غفوریآذر، از تعامل و تبادلی دو سویه رونمایی کرده است.
▫️بابک غفوریآذر سردبیر بخش فرهنگ رادیو فردا همان است که در ناآرامیهای سال گذشته، تلاش کرد تا سینمای ایران تحریم و تعطیل شود.
▪️بهتاش صناعیها که در این مملکت مجوز فیلمسازی گرفته و سپس وزارت فرهنگ و ارشاد را دور زده و در هنگام فیلمبرداری برخلاف آییننامه و تعهدات فیلمسازی عمل کرده، حال در راستای فرد و رسانهای گام برمیدارد که سال گذشته کمر به قتل سینمای ایران ولو به قیمت بیکاری سینماگران بسته بود.
#سواد_رسانه #جنگ_شناختی
🔻انجمن سواد رسانه طلاب🔻
🆔@savad_rasaneh
🔘دوگانهی حجاب و معیشت
▫️در تقابل دوگانهی #حجاب و #معیشت، ذکر چند نکته ضروری به نظر میرسد:
▪️#شعار_سال_رهبر_انقلاب در چند سال گذشته، همواره تاکید بر حل مسایل اقتصادی کشور علی الخصوص در زمینههای تولید، اشتغال و اقتصاد مقاومتی بوده است.
▫️علاوه بر این، ایشان در جلسهی ۸ شهریور ۱۴۰۱ در جمع اعضای هیأت دولت، ضمن تشریح اولویت های کاری دولت فرمودند: «به نظر بنده فعلاً اولویّت، اقتصاد است. نه اینکه به بقیّهی کارها نباید رسید؛ چرا، به همهی کارها باید رسید امّا عطفِ توجّه عمده باید به سوی مسائل اقتصاد باشد.»
و در ادامه نیز اولویتهای اقتصادی کشور را در بخشهای تولید، کشاورزی و امنیت غذایی، صنعت، بانکها، مسکن و اشتغال، انرژی، معدن، حمل و نقل، دریا و بنادر تشریح نمودند.
▪️بنابراین باید توجه داشت اقتصادِ اولویت دار مدنظر مقام معظم رهبری، که توسط برخی افراد در تقابل با حجاب مطرح میشود، زیر شاخه های متعددی دارد که محدود کردن آن به مسألهی معیشت(بعنوان یکی از مهمترین دغدغه های اقتصادی)، اجحاف در حق گفتمان جامع رهبری در خصوص #اقتصاد است!
▫️علیرغم القائات رسانه های ضدانقلاب مبنی بر اولویت کاری دولت سیزدهم در دیوارکشی خیابانها، گشت ارشاد، حجاب اجباری و غیره، دولت آیتالله رئیسی اولویت خود را براساس «بیانیهی گام دوم»، «اولویتهای اقتصاد مقاومتی» و «تحقق شعارهای سالهای اخیر» با تکیه بر رونق تولید، اتمام طرحهای نیمه کارهی دولتهای قبلی و حل معضلات و مشکلات اقتصادی قرار داد.
▪️بدیهی بود که این روند بر مذاق #دشمن و ضدانقلاب داخلی و خارجی خوش نیاید و دشمنِ ناامید از تغییر نظام سیاسی ایران، این بار در جریان فوت مشکوک مهسا امینی، گشت ارشاد و مسألهی حجاب را دستاویز یک نبرد بزرگ ترکیبی و شناختی بر ضد نظام جمهوری اسلامی قرار داد، تا با کمک اغتشاشات شکل گرفته، ضربهی بزرگ دیگری بر پیکرهی اقتصادی که میرفت به لطف دولت جدید سامان پیدا کند، وارد آورد.
▫️به برآورد برخی کارشناسان در جریان اغتشاشات سال ۱۴۰۱، خسارتی معادل بیش از ۱۷۵ هزار میلیارد تومان بر اقتصاد ایران وارد شد! چرا که به نظر کارشناسان اقتصادی، اغتشاشات علاوه بر خسارت به اموال عمومی و خصوصی، میتواند تأثیرات عمیق و بلندمدتی بر اقتصاد یک کشور بگذارد. حوادث سال ۱۴۰۱ و تلاش یکساله دشمنان نشان داد آنها همواره تلاش داشتهاند تا اغتشاشات را از موضوعات اجتماعی به سمت موضوعات اقتصادی بکشانند تا باعث کاهش سرعت پیشرفت ایران و تعمیق مشکلات اقتصادی شوند.
▪️در نگاهی جامع میتوان تعدادی از تأثیرات عمده اغتشاشات بر اقتصاد ایران را در قالب عناوین ذیل بررسی نمود:
کاهش تولید ناخالص داخلی، افزایش تحریم های خارجی، کاهش امنیت سرمایه گذاری، تورم، رکود گردشگری، زیان مضاعف به کسب و کارهای کوچک و آسیب به اموال عمومی و خصوصی و ...
▫️ با این تفاسیر و با اهمالکاری مسئولین و متولیان فرهنگی کشور در خصوص حل بحران #کشف_حجاب، حتی اگر بخواهیم تنها اولویت کشور را مسألهی اقتصاد در نظر بگیریم، #حاکمیت باز هم برای کمک به رشد اقتصادی کشور و همچنین بهبود اوضاع معیشتی مردم، ناچار است به مسالهی کشف حجاب، علاوه بر یک حرام شرعی و سیاسی، بعنوان زمینه ساز بحرانهای اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی، و #دوقطبیسازی جامعه، با اولویت، دقت و سرعت عمل بیشتری بپردازد!
چرا که به نظر میرسد دشمن علاوه بر اهداف ضد فرهنگی و ضد اجتماعی در خصوص پروژه براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران، اولویت را بر فلج کردن اقتصاد ایران با توسل به جنگ ترکیبی همه جانبه قرار داده است!
✍ م.الف
#سواد_رسانه #جنگ_شناختی
🔻انجمن سواد رسانه طلاب🔻
🆔@savad_rasaneh
8.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔘 #مدرسه_فیضیه؛ روایتی از سنگرداران اسلام و سیر تاریخی فعالیتهای این نهاد دینی
▫️مستند به بررسی «مدرسه فیضیه» یا حوزه علمیه قم از زمان «آیت الله حائری یزدی» تا فعالیتهای این حوزه در زمان انقلاب و بعد از آن پرداخته و همچنین وضعیت امروزی این حوزه را به تصویر میکشد.
▫️به بهانه سالروز هجوم سربازان ستم شاهی پهلوی به این مدرسه در سال ۱۳۴۲ تماشاگر این اثر باشید.
▫️تماشا در لینک زیر:
🌐 b2n.ir/mdfz
#سواد_رسانه #جنگ_شناختی
🔻انجمن سواد رسانه طلاب🔻
🆔@savad_rasaneh
9.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔘 آیا شبکههای اجتماعی آزادی رسانهای برای ما آوردهاند؟
▪️مجید نقدی، مدرس روزنامه نگاری
#سواد_رسانه #جنگ_شناختی
🔻انجمن سواد رسانه طلاب🔻
🆔@savad_rasaneh
15.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔘چرا وضعیت سینمای ایران، مطلوب نیست؟
▪️پاسخی کوتاه از مرحوم استاد فرجنژاد
@FarajNezhad110
#سواد_رسانه #جنگ_شناختی
🔻انجمن سواد رسانه طلاب🔻
🆔@savad_rasaneh