انجمن سواد رسانه طلاب
#نقد_بازی | #اختصاصی
🔘بازی «سالهای سیاه»
▪️رده سنی: 15+
▫️ژانر: ماجراجویی/ اکشن
▪️بازی «سالهای سیاه» یک بازی کامپیوتری است که توسط استودیو «رسانا شکوه کویر»، ساخته شده است. این استودیو بازیسازی، بازیهای دیگری از جمله «قتل در کوچههای تهران» که درباره اتفاقات سال ۱۹۳۳ و انعقاد قرارداد «گس - گلشائیان» و همچنین بازی «ایران ۵۷» که درباره انقلاب اسلامی است، در کارنامه خود دارد.
▫️داستان بازی کامپیوتری در مورد وقایع تاریخی و واقعی پس از ملی شدن صنعت نفت در سال 1329 و روی کار آمدن دولت ملی است. آن زمان، قتلهای سریالی وحشتناکی در تهران اتفاق میافتد. داستان از جایی شروع میشود که زنوشوهری در حال قدمزدن در یکی از خیابانها هستند که ناگهان خودرویی در حال عبور، همسر مرد را به قتل میرساند و از آنجا میگریزد.
▪️سرگرد «افشار» یکی از شخصیتهای اصلی بازی در تهران به دنبال کشف ماجرای این قتل است، درحالیکه از سوی دیگر، «امیر شیرازی» دومین شخصیت اصلی بازی، در لندن متوجه گروهی میشود که قصد دارند کودتایی را در کشور راه بیندازند.
▫️در اهمیت داستان بازی کامپیوتری همین بس که رهبر انقلاب درباره کودتای ۲۸ مرداد، فرمودند: «این حادثه یک تجربهی بزرگ برای ملّت ایران به وجود آورد، این تجربه را هرگز نباید فراموش کرد.»
▪️در یکی از بخشهای بازی، با یک شخص روحانی که لباس روحانیت را هم بر تن دارد برخورد میکنیم، درحالیکه او فروشنده لباس است. اما او تنها فروشنده لباسهای روحانیون نیست بلکه تمام لباسها از جمله لباسهای زنانه را هم در فروشگاه خود به فروش میرساند که این، ناشی از کجسلیقگی سازندگان بازی است.
▫️بهطورکلی با اینکه محتوای بازی، برگرفته از محتوای ناب ایرانی و اسلامی است اما بهخاطر مشکلات متعددی که از لحاظ فنی و بصری داشت، بهاندازهای که باید موردتوجه قرار نگرفت و به پتانسیل اصلی خود نرسید.
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
May 11
🔰امی: ابزار تهاجم فرهنگی غرب(بخش سوم)
▪️اگرچه جشنواره امی به ظاهر یک رویداد فرهنگی است، اما نمیتوان از جنبههای سیاسی آن چشمپوشی کرد. انتخاب برنامهها و افراد برای دریافت جوایز، نه تنها بر اساس معیارهای هنری بلکه تحت تأثیر گرایشهای سیاسی و اجتماعی روز است.
▫️در سالهای اخیر، توجه به موضوعات سیاسی و اجتماعی نظیر جنبشهای حقوق مدنی و مسائل مربوط به نژاد، جنسیت، و همجنسگرایی در انتخاب آثار برتر مشهود بوده است. به عنوان مثال، سریال "The Handmaid's Tale" با موضوع کنترل سیاسی و سرکوب جنسیتی، سریال "Pose" که بیش از ۵۰ بازیگر تراجنسیتی بازی میکنند و به زندگی و مبارزات جامعه LGBTQ+ میپردازد، و "Transparent" که به مسائل هویت جنسیتی و انتقال جنسیت میپردازد، همگی از جمله آثاری هستند که در جشنواره امی مورد تقدیر قرار گرفتهاند.
▪️این نشان میدهد که جشنواره امی به عنوان یکی از ابزارهای رسانهای، نقش مهمی در جهتدهی به افکار عمومی و ترویج سیاستهای خاص فرهنگی دارد.
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
🔘در آغوش مادرانه
▪️فیلم سینمایی "آغوش درخت"، فیلمی از بابک لطفی خواجه پاشا در ژانری خانوادگی و درام است. این فیلم روایتگر داستان مادری است که مبتلا به فوبیای فاصله است. او باید پیش از طلاق، فرزندانش را به دور بودن از یکدیگر عادت بدهد.
▪️اما ترس بزرگتری مانند ترس از مرگ فرزندانش باعث میشود بر فوبیای خود غلبه کرده و خانواده را حفظ کند.
▪️خانواده، محور اصلی فیلم در آغوش درخت است. فضای دراماتیک و تعلیقهای نگران کننده در این فیلم و همچنین اشاره جدی به مسئله طلاق، برای کودکان و نوجوانان غم انگیز بوده و برای ذهن و روحیه آنها به شدت آزار دهنده است اما این فیلم برای والدینی که در شرایط مشابه هستند به شدت توصیه می شود.
▪️حفظ احترام طرفین و خانوده، و تربیت کودکان و همچنین نحویه مواجه کردن کودکان با مسئله طلاق به شدت آموزنده است.
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
🔘 دهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلمهای ایرانی در سوییس؛
▪️«زوریخ» میزبان فیلمهای سیاسی و سیاه از ایران اسلامی میشود
▫️سینماپرس: جزئیات دهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلمهای ایرانی در زوریخ اعلام شد.
🎬 https://www.cinemapress.ir/news/154036/
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام