فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#مستند | #باز_نشر
🔘مستند «رد پای دیجیتال»: بخش دهم
▫️حریم خصوصی کودکان
▪️حریم خصوصی کودکان در فضای مجازی یا حریم خصوصی دیجیتال بدین معناست که اطلاعات و دادههای شخصی و مالی افراد و هرآنچه در اینترنت میبینند و جست و جو میکنند، خصوصی باقی مانده و هیچکس بدون اجازه حق دسترسی به آنها را نداشته باشد.
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
#خبر | #باز_نشر
🔘ریال دیجیتال: فرصتها و چالشها(بخش اول)
▪️در دنیای امروز که شاهد تحولات شگرفی در عرصه فناوری و به تبع آن دگرگونی در شیوههای زندگی بشر هستیم، نظامهای پرداخت نیز از این قاعده مستثنی نبوده و به سرعت به سمت دیجیتالی شدن پیش میروند.
▪️یکی از نمودهای بارز این دگرگونی، ظهور و گسترش ارز دیجیتال و کریپتوکارنسی است.
▪️در این میان، بانکهای مرکزی در سراسر جهان نیز به دنبال استفاده از این فناوری نوین برای ارتقای نظامهای پرداخت خود هستند. به همین منظور، مفهوم «ارز دیجیتال بانک مرکزی» یا CBDC مطرح شده است.
▪️در این میان، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران نیز با رونمایی از طرح «ریال دیجیتال» در راستای بهروزرسانی نظام پرداخت کشور گام برداشته است. در این مقاله به بررسی جامع ابعاد مختلف ریال دیجیتال، از جمله ماهیت، اهداف، مزایا، چالشها و چشمانداز آن میپردازیم.
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
#گزارش_تصویری | #دوره_سواد_رسانه
💢جلسه بررسی ماهیت سلبریتی در دنیا
▪️اختصاصی دختران نوجوان
👤باحضور:
دکتر علی مومنی
🔻انجمن سواد رسانه طلاب🔻
🆔@savad_rasaneh
#پاره_کتاب | #باز_نشر
🔘دین رسانهای
▪️رسانهها شکل جدیدی از دین داری را تولید و رابطه جدیدی بین دین،سیاست،زندگی و اقتصاد انسانها بر قرار میکنند.رسانهها میتوانند جهان فرهنگ دینی را به سوی گرایشی خاص سوق و حتی مورد بهره برداری سیاسی یا بازار اقتصادی قرار دهند.
▪️دین رسانهای که محصول تعامل و دادوستد دو سرشت ذاتی و هویت مستقل دین و رسانه میباشد. فرضیه شکل گرفته میان تکنولوژی و هستی انسان را به عنوان رابطهای وجودی و تن یافته برجسته و عیان میسازد .
▪️نحوه تعامل دیالکتیکی میان دو ذات مستقل محصول دین رسانهای را پدید میآورد. عوامل پدید آورنده این روند دیالکتیکی مثل گذر دین از حوزه خصوصی به عمومی و تغییر هویت سنتی دینی به هویت بازاری دینی و در نهایت سرعت و شتاب رسانهای شدن و دیجیتالی شدن دین به عنوان عمدهترین مباحثی است که ابعاد رسانهای شدن دین را بر ملا میسازد.
▪️دین رسانهای به عنوان برآیند رسانهای شدن دین،در تلویزیون یا رسانههای موج افشان که شامل فیلم، سینما و رسانههای تلماتیک، هم میشود در هر جامعهای ،دارای کارکردهای ویژه خودش میباشد. در نتیجه این آثار و پیامدها اعم از کار کرد و آثار پنهان و آشکار و انواع دیگرش،به عنوان محوریترین مباحث حوزههای پژوهشی میتوان در شرایط حاضر، به خوانش گرفته و مطالعه کرد.
📚کتاب: کتاب دین و رسانه؛ آثار و پیامدها، ص 14
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
#خبر | #باز_نشر
🔘سازمان ملی هوش مصنوعی افتتاح شد
▫️سازمان ملی هوش مصنوعی با حضور محمد مخبر، سرپرست ریاست جمهوری، عیسی زارعپور وزیر ارتباطات و روحالله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی رئیس جمهور در ۱۹ تیرماه رسماً آغاز به کار کرد.
▫️این سازمان در راستای اجرای “سند ملی هوش مصنوعی جمهوری اسلامی ایران” که در دی ماه سال گذشته توسط آیتالله رئیسی ابلاغ شده بود، تاسیس شده است.
▫️هدف از تاسیس این سازمان، برنامهریزی، هدایت، هماهنگی و نظارت بر حسن اجرای سند ملی هوش مصنوعی است.
◾️از جمله وظایف این سازمان می توان به موارد زیر اشاره کرد:
▫️تصویب نقشه راه اجرایی سند
▫️تدوین آئیننامهها و دستورالعملهای لازم برای اجرای سند
▫️تعیین رهنگاشت کاربرد هوش مصنوعی در دستگاههای اجرایی
▫️به روزرسانی سند ملی هوش مصنوعی
▫️ساماندهی و توسعه زیستبوم هوش مصنوعی در کشور
▫️انجام امور دبیرخانه شورای ملی راهبری هوش مصنوعی
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔘افسران و ماموران رده بالای اطلاعاتی از اینستاگرام ما چه می خواهند؟
▪️ببینید که چگونه این پلتفرم ها باعث جنگ نرم و بر اندازی در کشور ها میشوند
▪️فراگیری شبکه های اجتماعی خارجی همچون اینستاگرام هشدار چندین باره کارشناسان را در خصوص عاملیت آشکار این پلتفرم ها در براندازی و جنگ نرم آمریکا علیه مردم ایران را در پی داشته که متاسفانه هربار تحت الشعاع هجوگویی و عوام فریبی عده ای ناآگاه و مقرض قرارگرفته است.
▪️اما پژوهش ها نشان میدهند دقیقا سرویس های اطلاعاتی آمریکا از طریق دست نشانده های مستقیم خود در پست های مختلف مدیریتی پلتفرم های اجتماعی ضمن تبدیل این پلتفرم ها به ابزار کارآمد و موثر جنگ نرم بارها از آنها علیه کشورهای مختلف و در راستای براندازی،سیاه نمایی و ایجاد بحران های ساختگی در افکار عمومی استفاده نموده اند.
#سواد_رسانه
#جنگ_نرم
🔻انجمن سواد رسانه طلاب🔻
🆔@savad_rasaneh
🔻انجمن سواد رسانه طلاب برگزار میکند:
📲مینی کارگاه روایت اربعین🎞
(مستندسازی با موبایل)
🔅شرکت برای عموم آزاد🔅
🛑ظرفیت محدود🛑
⭕️با اعطای گواهی معتبر⭕️
▪️ایدهپردازی
▪️سوژهیابی
▪️سناریونویسی
🕰زمان برگزاری: 11مردادماه 1403
🏷روز پنجشنبه ساعت 8 الی 12
مکان: قم، شهرک پردیسان، خ شهیدان تقوی، خ آقامحمدی، آقامحمدی یک، تقاطع خ ایمان، ساختمان زعفرانیه، طبقه اول
📍https://nshn.ir/sbsLTvOxsMOw
💳هزینه ثبت نام: رایگان
🔻برای شرکت در دوره به آیدی
@savade_rasane
🔻و یا با شماره تماس
09059496064
تماس حاصل فرمایید.
🔻انجمن سواد رسانه طلاب🔻
🆔@savad_rasaneh
May 11
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#مستند | #باز_نشر
🔘مستند «رد پای دیجیتال»: بخش یازدهم
▫️قانون کوگان
▪️کودکی با آهنگی دابسمش می کند اما پشت پرده سوءاستفاده از دنیای کودکی است که قربانی خواسته بزرگ ترها شده. کودک کاری که نه فال به دست از ماشینی به ماشین دیگر می رود و نه شاخه گلی تعارف عابران می کند. این کودکان کار شیک و امروزی اند. لباس های مد روز دنیای بزرگ ترها را تن می کنند، کارهایی که گاهی اوقات برای بزرگ ترها هم خط قرمز است را انجام می دهند تا فالوئرهای بیشتری برای پدرومادرهای شان دست وپا کنند.
▪️فالوئرهایی که هرچه به تعدادشان افزوده شود، تبلیغات بیشتری برای صفحه شان به همراه خواهد داشت و سود بیشتری عاید پدرومادرهای شان خواهد شد.
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
#خبر | #باز_نشر
🔘ریال دیجیتال و اهداف آن چیست؟(بخش دوم)
▪️ریال دیجیتال یا رمزریال نوعی پول دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) است که توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران منتشر میشود. این پول، هم ارز با ریال سنتی بوده و همان کارکردهای پول رایج را در محیط دیجیتال ایفا میکند. به عبارت دیگر، میتوان از ریال دیجیتال برای خرید کالا و خدمات، پرداخت قبوض، انتقال وجه و سایر مبادلات مالی استفاده کرد.
▪️ایجاد ریال دیجیتال، اهداف متعددی را دنبال میکند که از جمله آنها میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
▪️ارتقای کارایی و شفافیت نظام پرداخت: ریال دیجیتال با حذف واسطهها و تسریع تراکنشها، میتواند به طور قابل توجهی کارایی نظام پرداخت را ارتقا دهد. همچنین، با ثبت تمامی تراکنشها در بستر بلاکچین، شفافیت قابلتوجهی در این نظام ایجاد خواهد شد.
▪️کاهش هزینههای چاپ و نگهداری اسکناس: چاپ و نگهداری اسکناسهای فیزیکی، هزینههای قابلتوجهی را به دولت تحمیل میکند. ریال دیجیتال با جایگزینی پول نقد، میتواند این هزینهها را به طور چشمگیری کاهش دهد.
▪️کنترل بهتر نقدینگی: بانک مرکزی با رصد تراکنشهای ریال دیجیتال، میتواند نظارت و کنترل دقیقتری بر حجم نقدینگی در جامعه داشته باشد.
ایجاد فرصتهای نوین مالی: ریال دیجیتال میتواند بستری مناسب برای توسعه خدمات نوین مالی، مانند پرداختهای خرد، اعتبارات دیجیتال و قراردادهای هوشمند فراهم کند.
▪️مقابله با پولشویی: با توجه به قابلیت ردیابی تراکنشهای ریال دیجیتال، میتوان از این ابزار برای مقابله مؤثرتر با پولشویی استفاده کرد.
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات
#خبر | #باز_نشر
🔘اپل سد راه نفوذ ابزار اسراییلی به آیفون شد
▪️طبق اسنادی که به تازگی فاش شده، دولت ها از ابزار شرکت اسرائیلی سلبرایت برای دسترسی به آیفونها استفاده می کردند اما با آپدیت iOS۱۷.۴ و نسخه های بعدی این دسترسی مسدود شده است.
▫️به نقل از مک رومرز، اسناد مذکور چشم اندازی نادر به قابلیت ابزارهای موبایل شرکت امنیت موبایل سلبرایت فراهم می کند و نشان دهنده ارتقای امنیت جدیدترین دستگاه های اپل است. اسناد فاش شده در وب سایت ۴۰۴Media حاکی از آن است که تمام دستگاه های آیفون قفل شده با سیستم عامل iOS ۱۷.۴ یا جدیدتر در شرکت سلبرایت با عنوان «تحت تحقیق»ثبت شده اند. این بدان معناست که با ابزارهای فعلی شرکت نمی توان قفل دستگاه ها را باز کرد.
▪️محدودیت مذکور احتمالا بخش قابل توجهی از آیفون های نوین را در برمی گیرد زیرا طبق آمار اپل ۷۷درصد تمام آیفون ها و ۸۷ درصد آیفون هایی که در ۴ سال گذشته ارائه شده اند از سیستم عامل iOS۱۷.۴ استفاده می کنند.
▫️جالب آنکه در اسناد اشاره شده سلبرایت اخیرا پشتیبانی از باز کردن قفل آیفون ایکس آر و دستگاه های آیفون ۱۱ با سیستم عامل iOS ۱۷.۲ تا ۱۷.۳.۱ iOS را به فهرستش اضافه کرده است. اما آیفون های سری ۱۲ و پس از آن که همین نسخه iOS را دارند در فهرست پشتیبانی این شرکت وجود ندارند و جلوی نام آنها عبارت «به زودی» نوشته شده و حاکی از آن است که سلبرایت تلاش دارد ابزارهایش را با پیشرفت های امنیتی اپل همسان کند.
🌐متن کامل خبر
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
🔘جنگ داخلی؛ آمریکای واقعی
▪️ما با فیلمی روبرو هستیم که میخواهد آمریکای کنونی را مهد دموکراسی و بهشت موعود معرفی کند، برای همین پسزمینه تاریخی میسازد؛ که چگونه آمریکا، آمریکا شد! فیلمساز بیان سینمایی را خوب میشناسد و به جای شعارزدگی روایت بصری داستان را کارگردانی میکند. اما واقعیت این است که آمریکا کنونی به دموکراسیای دست یافت که در خودخواهی و تمامیتخواهی به اوج رسید و نتیجهی دموکراسی آمریکایی چیزی شد که اکنون همه ما با آن مواجهایم؛
▪️جهانی که آمریکاییها با دموکراسی آمریکایی ساختند با جنایتی مانند غزه، سازگاری دارد و این نکتهای است که در تیتراژ پایانی فیلم به آن فکر میکنیم که چرا فیلمساز این نکتهی مهم را در نظر نگرفته است؟! و شاید مخاطب زیرک، در تیتراژ پایانی با توجه به آمریکای کنونی به مردم مخالف دموکراسی در فیلم فکر کند که آیندهی آمریکای با دموکراسی را میدیدند که به چه حیات وحش شیکی تبدیل خواهد شد که مخالف آن بودند!
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔘المپیک با حضور کودک خواران!
▪️رژیمی وحشی که با هر معیاری، مرتکب جنایات جنگی، نسل کشی و کودک کشی شده و خاک سرزمین غزه را از خون کشتگان و تکه های اجساد پر کرده در بازی های المپیک چه میکند؟
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
#نقد_فیلم | #اختصاصی
🎞نقد فیلم 1900
▪️فیلم1900 در مورد قرنی است که زندگی انسان زیر و رو شده. قرنی که انسان متحول و به ماه سفر میکند. قرنی که قدرتهای بزرگ جهان تغییر و همه چیز را از نو میسازند و " دنی بودمن تی دی لمون 1900" نمادی است از کسانی که با حرکت رو به جلو؛ میجنگند و هیچ تمایلی به تغییر ندارد.
▫️یکی از مهمترین نیازهایی که به دلیل شرایط زندگی و بزرگ شدنش در درون 1900 به شدت سرکوب شد و خودش نیز هرگز تلاش و یا جرات لازم برای ارضا بهینهاش را به خرج نداد، همان نیاز به آزادی بود. تمام فرار کردنها از دست مامورین پلیس و پنهان شدنها در دل کشتی که به ظاهر برای حفظ آزادیاش انجام میداد، نهایتا در 1900 منجر به اشتباه گرفتن توهم آزادی با تجربه آزادی واقعی گردید.
▪️همچنین شیر یا خطی که شخص اصلی داستان به وسیله کلاه انجام میدهد و واگذار کردن تصمیم گیری ادامه زندگی به حرکت کلاه، جایگاه عقل و عقلانیت را زیر سوال میبرد.
▫️او با این که عاشق است کشتی را برای رسیدن به عشقش ترک نمیکند و دلیل آن را این گونه بیان میکند: «پیانو هشتاد و هشت کلید دارد ولی من با استفاده همین تعداد بسیار محدود کلید میتوانم بینهایت آهنگ تولید کنم که این خوب است اما از میان بینهایت خیابان، کوچه، خانه و انسانی که در شهر وجود دارند، من نمیدانم چگونه میتوانم تنها یکی را انتخاب کنم.» در این مرحله از فیلم شاید این دیالوگ بسیار زیبا باشد ولی در انتهای فیلم، ماندن در کشتی درحال انفجار؛ خودکشی بوده و هیچ توجیه مطلوبی ندارد.
▪️در مجموع میتوان یک فیلم خوش ساخت و زیبا را دید ولی باید روی نکات گفته شده دقت داشته باشیم.
✍️نویسنده: محسن بنیاحمدی(مسئول کارگروه رسانه معاونت تبلیغ)
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
ما و فضای مجازی.mp3
6.94M
🔘مدیریت کاربری فضای مجازی
▪️سخنران: حجت الاسلام محمدرضا باقرزاده
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#مستند | #باز_نشر
🔘مستند «رد پای دیجیتال»: بخش دوازدهم
▪️پژوهشگر و روانشناس کودک در رابطه با قوانین حمایتی از کودکان کار مجازی بویژه در شبکه اجتماعی اینستاگرام معتقد است: در بیشتر کشورها قوانین مشخصی با شناسایی آسیب های موجود وضع شده اما در ایران چون این سکوی اینترنتی از سوی حاکمیت به رسمیت شناخته نشده و قابل قبول نیست، قوانین مشخصی نیز وضع نشده است.
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
🔘به بهانه پخش فصل دوم سریال" آقای قاضی"؛
▪️ الگوی تولید سریال کم خرج و آبرومند
◻️ سریال موفق "آقای قاضی" نشان داد که می توان بدون هزینه های سرسام آور و بهره گیری از بازیگران به اصطلاح چهره و علی القاعده گران، اثری آبرومند ساخت که هم منتقدان را راضی نگه دارد و هم مخاطب عام را با رسانه ملی همراه نماید.
◻️ مردم با تماشای سریال "آقای قاضی" میتوانند آموزشهای حقوقی دیده و دست کم بر فکر و اندیشه شان یک تلنگر حقوقی وارد شود.
◻️ موفقیت این سریال این نکته را متذکر می شود که گاه میتوان بدون هزینههای سرسام آور و بهرهگیری از بازیگران به اصطلاح چهره و علی القاعده گران، اثری آبرومند ساخت که هم منتقدان را راضی نگه دارد و هم مخاطب عام را با رسانه ملی همراه نماید.
📎 متن کامل یادداشت
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
#خبر | #باز_نشر
🔘هواوی به اتهام نقض پتنت از مدیاتک شکایت کرد
▪️هواوی درحالحاضر حق اختراع 20 درصد فناوریهای 5G را بههمراه بسیاری پتنتهای اساسی دیگر در اختیار دارد. از زمان اعمال تحریمهای ایالات متحده آمریکا در سال 2019، این شرکت تلاش کرده است تا برای جبران کاهش فروش گوشیهای خود، از شرکتهای مختلف بابت استفاده از این پتنتها(سند مالکیت اختراع) حق بهره بگیرد. حالا این اختلافات بر سر پتنتها به پروندهای حقوقی میان هواوی و مدیاتک منتهی شده است.
▪️هواوی از مدیاتک بهدلیل نقض حق اختراعات خود در حوزه فناوریهای مربوط به ارتباطات شبکه، مانند 5G ،4G و احتمالاً 3G شکایت کرده است. مدیاتک در بیانیهای این شکایت را تأیید کرد؛ اما آن را کماهمیت جلوه داد و اظهار داشت که پرونده درحال گذراندن مراحل قضایی است.
▪️در سال میلادی گذشته هواوی از 30 شرکت کوچک و متوسط ژاپنی بهدلیل نقض حق اختراعهای خود شکایت کرد. در شرایط فعلی طبق آمار رسانه Nikkei Asia، چیزی حدود 200 شرکت با عقد قراردادهای صدور مجوز، به این شرکت حق بهره مالکانه (Royalty) پرداخت میکنند. علاوهبراین، هواوی پارسال قراردادهای مربوط به پتنتهای 5G را با شرکتهای بزرگی مانند سامسونگ و اوپو منعقد کرده و در زمینه خودرو نیز توافقاتی با فولکسواگن، مرسدس بنز، آئودی، BMW و پورشه داشته است.
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
49.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔘شور عاشقی
▪️این اولین بار نیست که گوشه هایی از واقعه عاشورا در بستر یک قصه انتزاعی عاشقانه روایت می شود. «شور عاشقی» همانگونه که از عنوانش پیداست، می خواسته روایت یک عشق شورانگیز باشد که از دل تاریخ عاشورا می گذرد.
▪️فیلم از آن جهت که اظهار ارادتی است به ساحت ملکوتی حضرت حسین و اصحاب ایشان قابل احترام و ستایش است اما ما در «شور عاشقی» سینما نمی بینیم، با اغماض با یک اثر مناسبتی در کنداکتور تلویزیون مواجهیم. سینمای عاشورا برای مخاطب ایرانی ژانری سخت و پرمخاطره است. ملت ایران، ملت روضه و منبر است، هرآنچه که قرار است بداند را می داند و قوه شنیداری و تصویرسازی او بیش از آنچه که باید ورزیده و توانمند است.
🔗برای مطالعه کامل نقد فیلم شور عاشقی کلیک کنید.
✍️فاطمه چرختابیان
#اختصاصی
#نقد_فیلم
🖇http://eitaa.com/filmshenakht
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
1_12579372061.pdf
21.34M
فایل پیدیاف کتاب:
🔘«گزارش سالیانه برآوردها و ترندهای تکنولوژیک از آینده پیشروی جهان»
✍️اثر: میثم آذربخش
▪️فصل اول: هوش مصنوعی و آینده بشریت
▪️فصل دوم: پیشبینی از آینده تکنولوژیک جهان
@revolutionson
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
🔘بیانی هنرمندانه و جسورانه مشکلات زناشویی / حل مشکل با حفظ حریمها
▪️بیان مشکلات زناشویی در طول این سالیان نتوانسته به یک ادبیات واحدی میان اهالی هنر و جامعه و مسئولین برسد.
▫️عده زیادی از کنشگران اجتماعی مسدود بودن بیان مشکلات و راه حلهای فرهنگی در جامعه را سانسور و یا بهتر بتوان گفت، عدم بیان واضح مشکلات و راهکارها بیان میدارند.
▪️بیان عریان و بدون ملاحظه باعث گم شدن مشکل و تغییر راهکار شده و عدم بیان نیز باعث تغییر صورت مسئله و ریشه دارتر شدن مشکلات میگردد.
▫️راه حل اما بیان هنرمندانه مشکل و راهکار است. چیزی که به ندرت در آثار سینمایی میتوان دید. موضوعی که در سریال " در انتهای شب " به شیوه هنرمندانهای به تصویر کشیده شد.
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
#خبر | #باز_نشر
🔘نبرد اپل و گوگل برای تسلط مرورگرها در آیفون(بخش اول)
▪️دنیای تکنولوژی بسیار پرشتاب است و رقابت بین غولهای فناوری امری اجتنابناپذیر است. این رقابت در جبهههای مختلفی از جمله سیستمعاملها، گوشیهای هوشمند و مرورگرها به وضوح قابل مشاهده است. اما در این میان، رابطه اپل و گوگل روابط عجیبی است. این دو شرکت همکاریهای زیادی دارند و در عین حال بزرگترین رقبای هم به شمار میآیند! دو شرکت در گذشته شرکای نزدیکی بودند، اما با گذشت زمان و افزایش قدرت و نفوذ آنها، این رابطه به سمت رقابت و تنش فزایندهای سوق پیدا کرد.
▫️یکی از نقاط کلیدی در این رقابت، مربوط به موتور جستجوی پیشفرض در آیفونها میشود. برای سالهای متمادی، گوگل با پرداخت مبالغ بسیار هنگفت به اپل، جایگاه موتور جستجوی پیشفرض در سافاری را حفظ کرده بود. با این حال، این معامله به دلیل قوانین ضد انحصار، در معرض خطر لغو قرار گرفته است.
▪️این موضوع درآمد گوگل از کاربران پرشمار اکوسیستم اپل را به خطر میاندازد. بنابراین، گوگل، سعی میکند مرورگر کروم را روی آیفونها تبلیغ کرده تا کاربران بیشتری را به موتور جستجوی خود جذب کند و هدف افزایش استفاده از کروم از ۳۰ درصد به ۵۰ درصد در بین کاربران آیفون را برنامهریزی کرده است.
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام