🌸جایگاه شام خوردن در طب اسلامی
🌾 امام صادق علیه السلام فرمودند هر کس دو شب شنبه و یک شنبه پشت سر هم شام را ترک کند نیرویی از او خارج می شود که با چهل روز غذا خوردن ، آن نیرو بر نمی گردد.
🌾 امام صادق علیه السلام فرمودند انسانی که شیخ گردیده(چهل یا پنجاه ساله)نباید ولو به یک لقمه شده شام را ترک کند.
🌾 امام صادق علیه السلام به یکی از اصحاب خود فرمودند اطباء شما چه نظری راجع به شام دارند؟
او جواب دادما را از خوردن شام
نهی میکنند.
امام صادق علیه السلام فرمودند ولی ما شما را امر به خوردن شام می کنیم.
🌾 امام صادق علیه السلام فرمودند نفع غذای شب برای بدن بیش از غذای روز است.
🌾 امام رضا علیه السلام فرمودند در بدن ژن و رگی وجود دارد به نام عشا که در هنگامی که انسان ترک شام میکند تا صبح هنگام برای او نفرین می کند و می گوید خداوند تو را گرسنه بدارد همان گونه که مرا گرسنه داشتی و تشنه بدارد همان گونه که مرا تشنه نگه داشتی،بنابر این ولو با یک لیوان آب یا لقمه ای نان حق او را بدهید.
@savigh_sadegh
ایجاد اعتدال مزاج در تغذیه واجب است
این قانون مصرف سردی هاست👇 :🍶
▫️اگر پنیر میخورید حتما با گردو خورده شود
▫️اگر ماست و دوغ میخورید حتما با یک قاشق چایخوری زنیان خورده شود
▫️اگر ماهی میخورید با خرما خورده شود
▫️اگر برنج میخورید با زیره خورده شود
▫️مرغ حتما با گرمی خورده شود
▫️و هر چیز سرد دیگر با گرمی هائی مثل عسل و خرما و دیگر غذاهای گرم
*🔻کسانی که طبع سرد دارن باید بیشتر مراقب باشن چون مصرف زیاد غذاهای سرد باعث ورم مفصل، تکرر ادرار، گرفتگی عضله، ترشح زیاد بزاق، دل درد، نفخ شکم، روماتیسم، اضطراب و ترس ، خستگی و درد ماهیچه و MS و...... میشود
@savigh_sadegh
🔴بدترین عارضه ی تاتو 👇
#تخریب_اولین_دیواره_دفاعی_بدن 😡
♻️پوست اولین #سددفاعی بدن در برابر ورود میکروبها است و با #تاتو کردن این سد دفاعی مورد تهاجم قرار میگیرد
🔻چون در این فرآیند ، سوزن در یکی از سدهای دفاعی بدن نفوذ میکند و همراه خود عوامل میکروبی را وارد بدن میکند.
🔻رنگهای تاتو هم ممکن است واکنشهای ایمنی بدن را تحریک کنند.
🔻با انجام این کار سلولها ، ملتهب، بنفش رنگ و به صورت دانههای تسبیح برجسته میشوند.
⛔️افرادی که سابقه نقص سیستم ایمنی بدن دارند، باید دور تاتو را خط بکشند.
@savigh_sadegh
یکی از نکات حائز اهمیت در مورد سویق ها این است که با وجود ارزان و بودن و سهولت تهیه آن دارای خواص شگفت انگیز در درمان بیماری هاست.
در طب سنتی مصرف سویق در دوران بارداری در بین مادرانی که دچار فقر آهن هستند بسیار توصیه شده است و کمبود فولیک اسید بدن مادر را جبران خواهد کرد. مصرف سویق برای کودکان در حال رشد باعث حفظ سلامتی و تقویت بدن آن ها می شود.
دیگر خواص مهم سویق استخوان سازی کودک است که بدین منظور توصیه به ترکیب سویق گندم و جو شده است که برای این امر بسیار مفید می باشد. این ترکیب در کودکانی که وزن کمتری دارند باعث چاقی و رویش گوشت در بدن آن ها می شود. همچنین اگر مادران در سه ماهه پایانی بارداری نسبت به استفاده از آن اقدام کنند باعث وزن گیری و تراکم استخوان جنین و جلوگیری از معلولیت کودک به علت فقر آهن مادر می شود. اما باید توجه داشت که مصرف آن کنترل شده باشد، زیرا مصرف بیش از حد آن باعث اضافه وزن بیش از حد مادر و جنین می گردد.
سویق چیست؟
سویق یک روش طبخ نباتات به خصوص غلات و حبوبات است که کیفیت مواد غذایی را تا بالاترین حد ممکن نگهداری میکند. در این روش آرد ماده غذایی تفت داده میشود. بیان تفاوت بین سویق نخود و آرد نخودچی این برتری را واضحتر نشان میدهد. برای تهیه آرد نخودچی باید ابتدا نخود را چند مرحله خیساند یا پخت و آب آن را تخلیه کرد و سپس آن را تفت داد و آسیاب کرد. در فرآیند پخت با آب، ارزش غذایی ماده جامد در آب تخلیه میشود. این اتفاق در فرآوردههای حیوانی حدود ۵۰ درصد است. به همین دلیل ارزش گوشت و آبگوشت تقریبا با هم برابر است. اما در فرآوردههای گیاهی درصد بالایی از ارزش غذایی در آب مطبوخ تخلیه میشود. از این رو است که در بسیاری از روشهای تجویز دارو از عصاره جوشانده فرآوردههای گیاهی استفاده میشود. در تهیه نخودچی نیز ارزش غذایی نخود در همان آبی است که پس از خیساندن یا طبخ دور ریخته میشود. اما برای تهیه سویق نخود، ابتدا باید نخود را تمیز و سپس آسیاب کرد و تفت داد. در این فرآیند ضمن حفظ ارزش غذایی، مزایای طبخ مثل آزاد شدن قندها، به آرد اضافه میگردد. این مقایسه در مورد گندم یا سویق گندم و بقیه حبوبات و غلات نیز صادق است
@savigh_sadegh
💠 #کلسیم
امروزه، تبلیغات باعث شده که فکر کنیم تنها لبنیات منبع کلسیم می باشد!
✅در صورتی که منابع خوب دیگری مانند :
🔹پودر سنجد
(استفاده به صورت سویق سنجد تاثیر بیشتری دارد.)
🔹انجیر
🔹بادام درختی
🔹تخم شربتی
🔹برگ چغندر
🔹کدوحلوایی
🔹و...
درصد کلسیم بسیار بیشتری نسبت به لبنیات دارند.
مصرف لبنیات فقط با مصلح آن اشکالی ندارد؛
لبنیات کلسیم دارند و برای استخوان مفیدند ولی طبع سردی دارند و این سردی بیماری زا است!
✔️ ماست و دوغ را با نعنا، پودر زنیان، آویشن، پونه و... مصرف کنید.
❌کسانیکه مشکل پروستات دارند دوغ را کم و یا اصلا مصرف نکنند.
✔️ پنیر را حتما با گردو و شبها
@savigh_sadegh
برخی از مضرات فلوئور:
– آزمایشات علمی غیر وابسته به اثبات رسانده اند که فلوئور باعث بروز اختلالات روحی است و انسانها را احمق، مطیع و فرمانبردار به بار می آورد؛ اضافه بر اینکه باعث کاهش طول عمر و تخریب ساختار استخوانی آنها می شود.
– تحقیقات بسیاری نشان دهنده آثار سوء ناشی از انباشته شدن فلوئور در بدن انسان هستند، از جمله وقتی که فلوئور جایگزین ید (که از عناصر لازم برای سنتز هورمون تیروکسین است) شده و مانع انجام صحیح کار غده تیروئید می گردد، که عواقب ناگواری برای مریض ببار می آورد.
– فلوئور موجب اختلال و توقف سنتز بسیاری از آنزیمها می شود که وظیفه ی متابولیزمی و رشد و تنظیم ارتباطات سلولی را در بدن انسان دارند. فلوئور نقش فعالانه ای در بروز سرطان تیروئید، استخوان و پوکی آن دارد.
– فلوئور برای استخوانها ، دندانها و سیستم عصبی مرکزی مضرّ است. دراغلب نتایج تحقیقات علمی، از فلوئور بعنوان یک نوروتوکسین یاد می شود، که برای سیستم عصبی نطفه های درون رحم بسیار مضر است ولو اینکه برای مادر کم خطر تلقی شود؛ اثر آن بر کودکان بصورت اختلالات رفتاری و کاهش سطح ادراکی نمایان می شود. کاهش تولید مثل با مصرف آب آشامیدنی فلوئور
@savigh_sadegh
در مواد غذایی، مراجعات بیش ازحد به دندانپزشک، آلاینده های موجود در هوا و داروها، داروهای بیهوشی، چای و برخی آبهای معدنی و … همگی می توانند میزان فلوئور موجود در ارگانیزم کودکان را بالا برده و آنان را در معرض خطر فلوئوروزیس (پاتولوژی مربوط به دندان) قرار دهند.
@savigh_sadegh
چرا بسیاری از ما با وجود مقید بودن به استفاده از مسواک حداقل یک یا دو نوبت در روز ،باز هم وضعیت دندانهایمان چندان تعریفی ندارد و غالب افرادی که سن آنها به بالای 20 یا 30 میرسد، با مشکلات حاد دندان و لثه مواجه هستند.
برای سالیان سال در قالب تبلیغات مختلف حوزه سلامت و پیشگیری از «فلوراید» بهعنوان یکی از مؤثرترین مواد در پیشگیری از پوسیدگی مینای دندان یاد میشد و حتی شرکتهای تولیدکننده خمیردندان نیز از عبارت «حاوی فلوراید» بهعنوان برگ برنده در تبلیغات محصولات خود استفاده میکردند.
طی سالیان اخیر در قالب طرحهای کشوری و از طریق سیستم آموزش و پرورش، از ماده فلوراید در قالب طرحهای «فلورایدتراپی» در تمام مدارس استفاده شده است.
اما طی سالیان اخیر منازعات پرسروصدایی درباره استفاده از فلوراید و تشکیک در قدرت این ماده برای جلوگیری از پوسیدگی دندان در گرفته است بهگونهای که برخی تحقیقات مستقل، نهتنها فلوراید را به هیچ عنوان مانع پوسیدگی دندان نمیدانند بلکه از این ماده بهعنوان یکی از عوامل پرخطر برای بدن انسان یاد میکنند که تنها یکی از عوارض آن پوسیدگی دندان و تخریب. بافت های استخوانی است .
@savigh_sadegh
اما مسئله بهداشت دهان و دندان از مواردی بوده که دین اسلام، تأکید بسیار زیادی بر آن داشته است از جمله در احادیث مختلفی از پیامبر اکرم(ص) و ائمه معصومین(ع) بر ضرورت مسواک زدن روزانه تأکید شده است و جالب اینکه در برخی از روایات مربوط به مسواک حتی نحوه صحیح مسواک زدن نیز آموزش داده شده است! در حدیثی، پیامبر اکرم(ص) فرمودهاند: «وقتى مسواک مىکنید از عرض، دندانها را مسواک بزنید».
@savigh_sadegh
امام صادق(ع): در مسواک زدن دوازده فایده وجود دارد: 1. از سنت پیامبر صلّى اللّه علیه و آله است، 2. دهان را پاکیزه مىکند، 3. نور چشم را زیاد مىکند، 4. باعث خشنودى خداوند است، 5. دندانها را سفید مىکند، 6. پوسیدگى آنها را از بین مىبرد، 7. لثه را محکم مىسازد، 8. اشتهاآور است، 9. بلغم را مىبرد، 10. حافظه را زیاد مىکند، 11. حسنات دوچندان مىشوند، 12. فرشتگان شاد مىگردند. خصال ص 481، ح53.
@savigh_sadegh
🔴 به پهلوبخوابید؛ تا آلزایمر و پارکینسون نگیرید.
👈خوابیدن به پهلو،بهترین راه برای رهاشدن از شر مواد زائد مغزاست.
👈انباشت مواد زائد در مغز،سبب پیشرفت آلزایمر وبیماریهای عصبی است.
@savigh_sadegh
﷽💠🔅
💠🔅💠🔅
🔅💠🔅
💠🔅
🔅
✅آیا میدانید چرا هنگام طبخ غذا از دم کنی
روی ظروف استفاده می شود :
✍دم کنی وسیله ای است که کار باز بودن درب غذا و گذاشتن درب آن را بعد از پختن انجام می دهد درواقع سموم را دفع و مواد مفید را نگه داری میکند و اجازه دفع نمی دهد.دم کنی باید از جنس حصیر ،پارچه های پنبه ای و نخی باشد .
🚫امروزه دم کنی ها از جنس پشم شیشه می باشد و باعث می شود سموم پشم شیشه وارد غذا و سپس وارد بدن ماشود .که این سموم عوارضی سوء برای ما ایجاد میکند از جمله ایجاد ناراحتی های معده و سینه که شایع می باشد.
📚دکتر حسین روازاده
@savigh_sadegh
#نمك از نظر منابع طبّ سنتي
#نمك از نظر منابع طبّ سنتي، برطرف كنندة بلغم،
سودا
و صفراست.
خشك كننده
و دفع كنندة رطوبت
و بازكنندة انسداد است.
اصلاح كنندة غذاي سرد
و نيكو كنندة طعم غذا، سبزي و گوشت است
و باعث شفافّيت پوست صورت شده،
اشتها آور ميباشد.
در تحقيقي كه در دانشگاه تهران انجام شد
#نمك تصفيه نشده و دستكاري نشده يعني «نمك دريا» (مانند نمك درياچة اروميه) حاوي اكثر ريز مغذّيهاي لازم بدن از جمله
روي،
يد،
كلسيم،
منيزيم
و پتاسيم است.
(در آخرين ويرايشهاي كتابهاي مرجع بيماريهاي قلب و عروق جهت كنترل بهتر فشار خون به بيمار توصيه ميشود رژيم حاوي كلسيم، منيزيم، پتاسيم فراوان مصرف نمايند و اين در حالي است كه نمك طعام علاوه بر «Na » و «Cl» اين عناصر را داراست.
مصرف كافي كلسيم، منيزيم و پتاسيم در افرادي كه فشار خون ندارند 1 تا 5/2 ميليمتر جيوه و در افراد با فشار خون بالا 5/2 تا 4/4 ميليمتر جيوه فشار خون را كاهش ميدهد.
@savigh_sadegh
#نمک
متأسفانه امروزه #نمك موجود در طبيعت را به اسم تصفيه به تركيب كلر و سديم تبديل كرده و به آن يد اضافه ميكنند
و در واقع عناصر ارزشمند
كلسيم،
منيزيم
و پتاسيم
و روي را از آن جدا ميكنند كه قطعاً چنين تركيبي جاي #نمك طعام را نميگيرد،
بلكه مصرف آن آسيبرسان نيز خواهد بود.
خصوصاً اينكه منيزيم آن را به صفر تقليل ميدهند.
جالب است بدانيد كه دو عنصر پتاسيم و منيزيم
از عناصر اصلياي هستند كه بدن به آنها احتياج بسيار دارد.
در مورد اثرات پتاسيم در بدن ميتوان موارد زير را بيان كرد:
1: پتاسيم كمك ميكند تا غذاي جذب شده به داخل سلولهاي بدن برود و مواد زائد از سلولها خارج شود؛
2. پتاسيم به انتقال پيام عصبي از سلولي به سلول ديگر كمك ميكند؛
3. پتاسيم با كمك سديم، تعادل اسيدي و بازي را برقرار ميكند؛
4. پتاسيم با همكاري فسفر، اكسيژن را به مغز ميرساند؛
5. پتاسيم با همكاري كلسيم رابطة عصب و ماهيچه را تنظيم ميكند.
كمبود پتاسيم نيز عامل بروز مشكلات زير در بدن است:
سكتة مغزي،
مشكلات كلّيه،
ناباروري،
ضعف عمومي،
بالا رفتن فشار خون
و بالا رفتن ميزان سديم بدن.
كمبود منيزيم نيز مشكلات بسياري در بدن ايجاد ميكند از جمله:
آسم،
بياشتهايي،
برخي سردردهاي ميگرني،
كندي رشد،
تغييرات در نوار قلب،
مشكلات نوروموسكولار) ماهيچهاي عصبي،
تشنّج،
افسردگي،
ضعف عضلاني،
چوب شدن ماهيچهها،
رعشه،
سرگيجه و ...
كمبود منگنز (mg) نيز عامل بروز مشكلات زير است:
كري،
آسم،
نرمي غضروفي،
اختلال در رشد به علّت سوء تغذيه در غضروف،
دررفتگي رباط،
بيماري فكّ جابهجا شده (tmj)،
حركات تكراري غير ارادي،
كارپال تونل سيندرم يا به اصطلاح امروزي چسبندگي در ناحية مچ دستها،
تشنّج،
ناباروري به علّت عدم تخمكگذاري در خانمها
و عدم ساخت اسپرم در مردها،
كاهش قوة باء در هر دو جنس،
كوتاه شدن استخوانهاي بلند ساق و بازو.
يد نيز كه از عناصر مهم و كليدي در كاركرد غدّة تيروئيد است به صورت تركيبات يدور يا يديد و يدات در #نمك دريا وجود دارد و بدن به اندازة نياز از يد جذب كرده و مازاد آن دفع میشود
@savigh_sadegh
#نمكهايي كه به روش صنعتي يددار ميشوند بايد در ظروف دربسته نگهداري شوند تا يد آن در محيط آزاد نشود و اين در حالي است كه بهترين روش نگهداري #نمك دريا كه حاوي يد نيز هست قرار دادن آن در كيسههاي كتاني و يا محفظة چوبي است كه هواي آزاد به آن برسد تا ارزش غذايي آن به طور كامل حفظ شود.
در نتيجه عدم مصرف نمك طعام به اندازة كافي ميتواند منجر به اين بيماريها شود:
آسم،
بياشتهايي،
برخي سردردهاي ميگرني،
كندي رشد،
تغييرات در نوار قلبي،
مشكلات ماهيچهاي عصبي،
تشنّج،
افسردگي،
ضعف عضلاني،
اسپاسم عضلاني،
رعشه،
سرگيجه،
حركت پرش مادرزادي،
نرمي غضروفي(Chondromalasia)،
اختلال در رشد به دنبال اختلالات غضروفي (Chodrodystroply)،
در رفتگي رباطها،
بيماريهاي فك،
حركات تكراري غير ارادي (تيكهاي عصبي)،
سندروم تونل كارپال (CTS) يا چسبندگي در ناحية مچ دستها،
ناباروري به علّت تخمكگذاري ضعيف در زنان و اسپرمسازي ضعيف در مردان،
كاهش قوّة جنسي،
كوتاه شدن استخوانهاي بلند ساق و بازو كه منجر به كوتاهي قد ميشود.
از #نمك طعام ميتوان براي ضدّعفوني كردن سبزي، كاهو و ميوه استفاده كرد.
از ديگر موارد استفادة نمك ميتوان در موادّ غذايي مانند تخممرغ، خنثيسازي اثرات منفي بلغم در غذا را نام برد.
همچنين استنشاق روزانة محلول آب جوشيدة سرد شده و نمك طعام از بسياري از عفونتهاي گوش، حلق، بيني و سينوزيت جلوگيري ميكند.
در هر گرم بزاق دهان انسان حدّاقل يكصدهزار ميكروب وجود دارد؛ خصوصاً ميكروبهايي كه معده را آزرده ميكنند كه مصرف نمك طعام قبل از خوردن هرچيز باعث كاهش اين ميكروبها ميشود.
همچنين مزمزه كردن نمك قبل از غذا باعث ترشّح بزاق شده، حفرة دهان را براي جويدن و هضم بهتر غذا آماده ميكند.
توصيه به مصرف #نمك بعد از غذا نيز از معجزات كلام رسول خداست.
@savigh_sadegh
چهار مزة اصلي غذاها، شوري، تلخي، ترشي و شيريني است.
مصرف غذاهاي ترش و شيرين و تلخ به دليل ايجاد تغييرات شيميايي در حفرة دهان و دندانها از عوامل فساد دندانها هستند
كه از نظر شيميايي PH خنثي (بافري) دارد، ميتواند اثر اسيدي و قليايي غذاهاي شيرين و ترش را خنثي كرده و با غلبه بر هر نوع مزة ديگر از پوسيدگي دندان جلوگيري كند.
توصيه ميشود بعد از خوردن هرچيزي حتماً مقدار كمي نمك (همانقدر كه بين انگشت سبابه و شصت قرار ميگيرد) ميل كنيد.
از نمك طعام براي ضدّعفوني كردن سبزيجات، ميوهها و كاهو استفاده ميشده است.
همچنين از نمك به عنوان نرم كنندة لباس و پرز گيرنده، ميتوان به روش زير استفاده كرد: براي از بين بردن الكتريسيته ساكن لباسها، بعد از شستوشو، آنها را در آب نمك بخوابانيد.
نمك مناطق اقليمهاي جغرافيايي مختلف، خواصّ متفاوتي دارد و مخلوط كردن آنها كار مفيدي است كه مردم از ديرباز اين كار را انجام ميدادند و در مسافرتها، نمك شهر و ديار خودشان را به عنوان سوغات هديه ميكردند.
آن سنگي كه از ديرباز همچنان در زبان عاميانه مردم به عنوان حدّاقل سوغات باقي مانده است، «سنگ نمك» است.
در ايران، نمك «آران كاشان»، «درياچة قم»، «فردوس مشهد» و چشمههاي «طالقان» و «الموت» از بهترين انواع نمك طعام است كه مخلوط آنها حاوي بسياري از ريز مغذّيهاي ضروري بدن است.
به عنوان نكتة دلنشين آخر يادمان باشد كه حضرت اميرالمؤمنين (ع) اكثر اوقات نان و نمك ميل ميفرمودند و نمك را در جايگاه يك خورش كامل قرار ميدادند.
امام باقر (ع) ميفرمايند: «اگر مردم ميدانستند كه در نمك چه خواصّي هست خود را جز با آن مداوا نميكردند.»
رسول خدا (ص) فرمودند: «هركس قبل و بعد از هر چيز نمك بخورد خداوند سيصد و سي نوع بلا را كه كمترينش جذام است از او بر ميدارد.»
حضرت علي (ع) نيز ميفرمايد: «هركس غذا را با نمك آغاز كند هفتاد درد و دردهاي بسيار ديگري كه كسي جز خداوند آنها را نميداند از وي دور مينمايد.»
«اگر در سفرهاي نمك طعام نباشد، ملائكه حاضر نميشوند، صحّت بدن وجود ندارد و سفره بركت نخواهد داشت.»
امام صادق (ع) ميفرمايد: «هركس بر نخستين لقمه از غذاي خود، نمك بپاشد كك و مك صورت او از ميان ميرود.»
اكنون چند اصطلاح را در فرهنگ خودمان بازبيني كنيم:
نمكشناسي
كسي كه الطاف يا لطف بندة خدا را قدرشناس نباشد؛ چنين فردي با افرادي كه در مورد نمك آشنايي ندارد، مقايسه و گفته ميشود: فلاني «نمكنشناس» است.
نمكگير شدن
يعني آنقدر هدية نمك ارزش والايي در فرهنگ ما داشته است كه هرگونه هديهاي هر چه بزرگ با نمك مقايسه شده يا هر نوع خوراكي كه به فردي تعارف شود با نمكگير شدن مقايسه ميشود: نمك پروردة شما هستم، نمك خوردي نمكدان را شكستي يا نمك او را خوردهام و نميتوانم به او خيانت كنم.
بايد در جامعه كاري كنيم كه مردم از همة نقاط كشور نمك داشته باشند و مخلوط كنند و بخورند.
در گذشته اگر كسي از شهري به شهر ديگر براي مهماني ميرفته مثلاً از «چهارمحال بختياري» به طالقان ميرفته است، حتماً بايد نمك شهر خود را براي ميزبان ميبرد.
چنانچه به محض ورود ميزبان به دست مهمان نگاه ميكرد كه اگر نمكي به همراه نداشته به شوخي هم كه شده ميگفت: بشكند دستي كه نمك ندارد.