💠 اگر جنگ ها را به 3 دسته سخت، نیمه سخت و نرم تقسیم کنیم، جنگ رسانهای مهمترین ابزار جنگ نرم در جهانی که به عنوان عصر اطلاعات، عصر ارتباطات و عصر حاکمیت جریان آزاد اطلاعات، نامگذاری شده به شمار می آید.
نکته حائز اهمیت اینکه رسانهها در این جنگ وسیله ای برای تسلط بر افکار، اراده و احساسات مردم به شمار می آیند.
https://eitaa.com/sawadresane
💠 جنگ روانی _ رسانه ای می تواند مردم یک کشور را عاشق قاتل خود کرده و دشمن مهاجم را نجات بخش خود فرض کند.
https://eitaa.com/sawadresane
💠 لغتنامه هنر هوش مصنوعی
🔹میدجرنی چیه؟
هوش مصنوعی Midjourney از پیشگامان و بهترین های هوش مصنوعی خلق تصویر هست! در واقع یک ربات درون شبکه اجتماعی دیسکورد هست. قبلا یه زمانی مقداری رایگان بود ولی الان پولیه. حداقل حدود ۶۰۰ هزارتومن تا ۳ میلیون تومن هزینه اشتراکشه. برای استفاده فیلترشکن ضروری نیست ولی اگه نباشه ممکنه چالش داشته باشید برای بعضی کارها.
🔹پرامپت چیه؟
دستورهایی که باید به هوش مصنوعی بدیم که حرف و منظور ما رو بفهمه، بعضا شبیه یه جور کدنویسی هست. مثلا اگه توی مدیجرنی میخوای تصویر افقی استاندارد بگیری باید آخرش اینجوری بنویسی؛
--ar 16:9
🔹استیبل دیفیوژن چیه؟
سایت یا نرم افزار Stable diffusion یه سامانهی دیگهی هوش مصنوعی برای خلق تصویر هست. رابط کاربری بهتری داره، مقداری رایگانه ولی کیفیتش به اندازه میدجرنی نیست.
🔹دال ای چیه؟
هوش مصنوعی Dall-E سیستم تولید تصویر است که OpenAI درستش کرده. خیلی قوی نیست. فکر کنم رایگانش هم باشه.
🔹اوپن ای آی چیه؟
این OpenAI همون شرکتی هست که چت جی پی تی رو درست کرده.
🔹چت جی پی تی چیه؟
هوش مصنوعی Chat-gpt یه ابزار برای پاسخ به سوالات و درخواست های شما به صورت متنی هست. معروف به دستیار هوشمند. ازش سوال یا درخواست میکنی و جواب میده.
🔹رانوی چیه؟
اصل شهرت هوش مصنوعی Runway به خاطر خلق ویدئو هست! از متن یا عکس شما ویدئو درست میکنه. جالبه ولی هنوز جای توسعه داره.
🔹کوپایلت چیه؟
سایت یا نرم افزار کوپایلت مال ماکروسافته و... مشابه چت جی پی تی هوش مصنوعی پاسخ به سوالات رو هم داره. قبلا اسم کوپایلت, بینگ بود!
🔹فایرفلای چیه؟
هوش مصنوعی شرکت ادوبی هست که اول برای فتوشاپ اومد ولی ظاهراً داره روی پریمیر و افترافکت هم اجرا میشه. برای ویرایش تصاویر خیلی خوبه. مخصوصا که میشه در فضای فتوشاپ از قابلیت ها و ابزارهای فتوشاپ استفاده کرد. الان پولیه و روی نسخههای جدید فتوشاپ نصب میشه.
🔹جمینای چیه؟
هوش مصنوعی گوگله! قبلا اسمش بارد بود حالا شده Gemini. مثل چت جی پی تی و کوپایلت قابلیت گفتگوی متنی داره و در برخی مناطق تصویر هم درست میکنه، هرچند خیلی توی تصویر ظاهراً عملکرد خوبی نداره.
🔹سورا چیه؟
هوش مصنوعی خلق ویدئو از متن هست. شما متن رو مینویسید و Sora ویدئو میده، از رانوی قویتره ظاهراً ولی هنوز عرضهی عمومی نشده!
🔹سونو چیه؟
هوش مصنوعی برای ساخت آهنگ با شعر شما هست. Suno از فارسی هم پشتیبانی میکنه.
https://eitaa.com/sawadresane
💠 تباهی عمر ...
🔹«بر استفاده فرزندانمان از فضای مجازی نظارت کنیم.»
https://eitaa.com/sawadresane
💠 فرزندم و تلفن همراه
🔹گاهي والدین بنا به دلایلی نظیر اینکه فرزندشان به کلاس های مختلف می رود و نگران او می شوند، تصمیم به خرید تلفن همراه می گیرند.
اگر به هر علت قصد چنین کاری دارید حتما توصیه های زیر را مد نظر داشته باشید:
🍃1ـ مدت زمان استفاده را محدود کنید و بر سر ساعاتی از روز که می تواند گوشی را در اختیار داشته باشد با فرزندتان قرارداد ببندید.
🍃2ـ از او بخواهید تا به هیچ عنوان تلفن را به مدرسه نبرد و در زمان انجام تکالیف نیز آن را خاموش کنید.
🍃3ـ به فرزند خود بیاموزید که هر پیامک یا موضوعی که در تلفن دارد حتما درست و واقعی نیست.
🍃4ـ نسبت به افرادی که با کودک یا نوجوان رابطه تلفنی دارند حتما کنترل و نظارت داشته باشید.
🍃5ـ سعی کنید با امکانات و اطلاعات گوشی آشنا شوید و در این حوزه ها آموزش ببینید.
🍃6ـ از مطالب درون گوشی اطلاع داشته باشید .
زمان هایی را برنامه ریزی کنید تا بتوانید در کنار فرزندتان از پیامک ها آگاهی یابید و نسبت به محتوای آنها به بحث و مذاکره بنشینید.
🍃7ـ بازی ها و سرگرمی هایی را با فرزندتان ترتیب دهید. داشتن فعالیت های مشترک این امکان را به والد می دهد که عملکردهای کودک و نوجوان را ارزیابی کنید.
🍃8. به او بگویید که هیچگاه نباید اطلاعات شخصی و خانوادگی را از طریق پیامک به دیگران انتقال دهد.
🍃9. هرگز بدون اطلاع شما با کسی که از طریق فضای مجازی آشنا شده ملاقات واقعی ترتیب ندهد.
https://eitaa.com/sawadresane
💠 چه کسی در جنگ سایبری آسیب میبیند؟
🔹ارتش و نظام یک کشور هدف بدیهی هر عملیات جنگ سایبری است: مسدود کردن یا نفوذ به ارتباطات یا سامانههای اسلحهها ( متوقفکردن پرتاب موشکها) هدف اصلی چنین حملاتی است؛ اما در واقع هرکسی که به فناوری دیجیتالی وابستگی داشتهباشد میتواند در معرض خطر چنین حملاتی باشد، بنابراین حتی اگر زیر سنگ هم زندگی کنید که هیچ فناوری الکترونیکی نباشد باز هم ممکن است یک هدف یا یک قربانی باشید حتی سهواً. یک حمله برای قطع ارتباطات نظامی میتواند برای مثال به ISP شما هم صدمه بزند.
🔸برخلاف حملات نظامی قدیمی، جنگ سایبری به نزدیکی فیزیکی نیازی ندارد. یک حمله الکترونیکی میتواند علیه هر هدفی در هرجایی و با هر فاصلهای صورت گیرد؛ یعنی حتی اگر خانه یا شرکت شما از خط مقدم هم دور باشد، باز هم ممکن است هدف حملهای واقع شوید. در واقع چون اهداف نظامی و اهداف ملی حیاتی مانند نیروگاههای هستهای بهخوبی محافظت میشوند، اهداف کمارزشتر اما آسان برای حمله ممکن است به جای آن مورد تجاوز و حمله واقع شوند.
🔹هر چقدر که دستگاههای بیشتر و بیشتری به اینترنت وصل شود به لطف مفهومهای نوظهور مثل اینترنت اشیاء، میدان جنگ به حمام یا آشپرخانه منازل نیز کشیده میشود. سازمان جاسوسی آمریکا بهتازگی گفته است که دستگاههای IoT میتواند منبع مفیدی از اطلاعات برای جاسوسی باشد.
https://eitaa.com/sawadresane
💠 لایحه ممنوعیت تیکتاک در آمریکا تصویب شد
🔹قانونگذاران مجلس نمایندگان آمریکا لایحهای را برای ممنوع کردن نرم افزار چینی تیک تاک دراین کشور به تصویب رساندند.
🔹مجلس نمایندگان این لایحه را با ۳۵۲ رای موافق و ۶۵ رای مخالف تصویب کرد درحالیکه بر مبنای آن استفاده از برنامه تیک تاک در این کشور ممنوع میشود.
🔸ترامپ پیشتر اظهار کرده بود «تیکتاک تهدیدکننده امنیت ملی آمریکا است».
https://eitaa.com/sawadresane
💠اکنون در فضای مجازی، فضای نو و جدیدی برای شکل دهی به یک نوع زندگی که « زندگی دوم » (Second Life) نامیده می شود ، در اختیار بشر قرار گرفته است.
در این فضا فرد میتواند با چهره ی مطلوب و دلخواه خود حضور پیدا کرده و با دیگران به تعامل بپردازد و در فضایی مبتنی بر رؤیاهای خویش زندگی کند که اگرچه هیچ یک از مؤلفه های این زندگی واقعیت ندارند ولی بطور چشم گیری در زندگی فرد اثرگذارند .
در فضای زندگی مجازی(Virtual Life) ، «سبک زندگی خاصی که هیچ گاه رنگ و بوی واقعیت و تجسم مادی را به خود نخواهد گرفت، شکل میگیرد» .
در این فضا که مرز هم نمیشناسد، همه به نوعی یک متعامل(interactor) به حساب می آیند و هیچ کس ، بخاطر آن که از کشوری خاص است ، مورد بازخواست قرار نمی گیرد، بلکه بیشتر به خاطر آن چه که هست ، مورد ارتباط قرار می گیرد.
اهمیت این نوع زندگی اگرچه از یک طرف به خاطر تجارب با واسطه ای است که در آن روی می دهد ؛ اما به جهت وقت بسیار زیادی که از یک فرد در فضای مجازی می گیرد و به لحاظ تاثیرات شگرفی که در نحوه تعاملات و حضورش در فضای واقعی ایجاد می کند ، می تواند در حوزه مطالعات «سبک زندگی» از اهمیتی به مراتب بالاتر برخوردار شود.
https://eitaa.com/sawadresane