شاید باورت نشه، ولی اگه اوج آرزو و تمنات، یه چیز دستیافتنی تو همین دنیا باشه، اون هدف خیلی کوچیکه و نمیتونه در مسیر رسیدن به اون هدف وجودت رو گرم کنه. وقتی هم که بهش میرسی اولِ افسردگیه، چون میشی یه آدم بیهدف. و آدم بیهدف افسرده است.
هدف باید تا آخر عمر، گرمت کنه، بهت انرژی بده، حالت رو خوب کنه و هیچ وقت بهش نرسی چون باید بینهایت باشه. و اون هدف، فقط و فقط ملاقات خداست. هیچ هدفی غیر از این نمیتونه استعدادهای آدم رو شکوفا کنه. هیچ هدفی مثل این حال آدم رو خوب نمیکنه. هیچی مثل این به آدم انرژی نمیده. و هیچی مثل این به اندازهی عظمت وجود خود آدم بزرگ و باحال نیست. هیچ گریهای مثل گریهی فراق از خدا عمیق و سنگین نیست. و هیچی مثل این نمیتونه آدم رو سبک کنه.
همینه که آدمحسابی ها که عالم و آدم به هیچ جاشون نیست و برای هیچ لذتی تو این دنیا تره خورد نمیکنن، سر سجاده ساعتها گریه میکنن. یه چیزیه لامصب!
✍️سید مقدام
https://eitaa.com/sayedmeqdam
✍رسانهها و آدمهایی را که به من حق خوشحالی و شادی نمیدن و دائم به من تلقین میکنن که تو باید ناراحت و غمگین باشی، دلسوز نمیبینم. جسارتا کارشون رو هم انسانی نمیدونم.
#نه_به_افسردگی_اجباری
https://eitaa.com/sayedmeqdam
✍ مهمترین، واقعیترین، عمیقترین، ثابتترین، محکمترین، پابرجاترین و تأثیرگذارترین واقعیتِ زندگیِ ما اینه که همه چیزِ زندگی و سرنوشت ما دست خداست. و تا خدا اجازه نده هیچ اتفاق خوب یا بدی برامون نمیفته. و خدا راه خوشبختی رو هیچ وقت به روی بندههاش نمیبنده! ناامیدی و خداپرستی با هم جمع نمیشن.
https://eitaa.com/sayedmeqdam
سلام سلام عیدتون مبارک😊🌹
ان شاء الله سال جدید براتون کلی برکت و اومد داشته باشه، الهی که تو این سال جدید حالتون خوب باشه، پولتون بابرکت باشه، نگاهتون مثبت باشه، زندگیتون خوش و خرم باشه، تنتون سالم باشه، فکرتون خلّاق و پُرایده و زیبا و درست باشه، حرفاتون خوشگل باشه و خدا ازتون راضیتر باشه.
الهی که امسال رفیقای خوب پیدا کنید، کتابای خوب بخونید، فیلمهای خوب ببینید، جاهای خوب برید، انتخابهای خوب بکنید، تصمیمهای خوب بگیرید، کلی توفیقهای خوب برای کارهای خوب پیدا کنید، و خدا سورپرایزهای خوب براتون داشته باشه. ان شاء الله تو این سال جدید هر آدم ناامید و دپرسی بیاد پیشتون سرزنده و سرحال بشه و حالش خوب بشه.
خودت باش!
✍️سید مقدام حیدری: ما به این راحتیها نمیتونیم شخصیت مستقل داشته باشیم و بدون تأثیرپذیری از رسانهها فکر کنیم. ولی باید استقلال فکری و شخصیتی رو دوست داشته باشیم. حداقل باس دلمون بخواد رفتار، اندیشه و احساسمون واسه خودمون باشه، و رسانهها نتونن هر جوری که عشقشون کشید مدیرتشون بکنن.
این استقلال فکری خیلی چیز خوبیه، ولی تمرین میخواد، دقت میخواد، ذهن تیز میخواد، صفای باطن و طهارت قلب میخواد، کمی غدگری و سرتقی هم میخواد البته.
استقلال روحی و شخصیتی رو اگه کسی داشت، آدم شجاعی میشه؛ راحت میتونه بر خلاف جو غالب فکر کنه، حرف بزنه و تصمیم بگیره. زود با بقیه همرنگ نمیشه. زود تم عوض نمیکنه. زود هر شعاری که بقیه دادن نمیده. زود هر فازی که بقیه گرفتن نمیگیره. صبر میکنه. فکر میکنه. تأمل میکنه. بررسی میکنه. بالا پایین میکنه. چون زورش میاد هر چی جو غالب بهش تحمیل کرد بپذیره.
همچین آدمی رو نمیشه با افکت خنده و جیغ و دست و هورا الکی خوشحال کرد. صرفا با افکت غم و غصه هم نمیشه گریوندش. میگه من خودم شعور دارم میشینم فکر میکنم با عقل و دلم میسنجم و بر اساسشون خوشحال میشم یا ناراحت میشم، لازم نکرده کسی به من دستور بده الآن چه تریپی بردارم.
قربون خدا برم که تو قرآن نه آیهای رو برجسته کرد نه آیهای رو قرمز کرد، از بس که برای استقلال فکریمون ارزش قائل بود. هیچ جای دین، خدا زیادی جو نمیده که هول بشی و بدون فکر و ارادهی خودت بخوای بپذیری یا عمل کنی. ولی طاغوت این جوری نیست؛ میگه من تعیین میکنم الآن ناراحت باشی پس ناراحت باش. اگه گل زدی، اگه عید شد، اگه بردی، اگه سود کردی هر چی شد غلط میکنی خوشحالی کنی، چون دلم میخواد فعلا افسرده باشی؛ تامام!!!
آدم استقلال فکری داشته باشه واقعا از طاغوت متنفر میشه. و البته عاشق دین و ولایت میشه، چون میبینه فقط اینجا به استقلال فکری و روانیش به صورت جدی و عمیق احترام میذارن. آدم فقط زیر سایهی ولایتِ خدا میتونه خودش باشه؛ جای دیگه به زور بهش غالب میکنن!
https://eitaa.com/sayedmeqdam
میگن اگه بخوای یه خوشتیپ تودلبرو بهت پا بده و باهات رفیق بشه، اولین شرطش اینه که سینگل باشی و کلا سرت شلوغ نباشه. باس همه رو بپیچونی که بهش برسی. باس با همه کات کنی که بتونی دلشو به دست بیاری.
زیباترین موجود عالم که به این راحتی افتخار نمیده کسی ببیندش، خود خداست. خیلی هم ناز داره. همچین که زیادی قاطی مردم بشی، زیادی حرف بزنی، زیادی بخوری، زیادی بخوابی، گناه کنی، یا زیادی خودت رو به چیزهای الکی سرگرم کنی انگار بهش بر میخوره و کمتر تحویلت میگیره.
بعدش میبینی حال و حوصلهی نماز و عبادت و خلوت با خدا نداری. چرا؟ چون دلت پر آتآشغاله و جایی برای خدا نذاشتی. بالأخره سهمیهی دلمون محدوده دیگه!
گاهی خدا مجبوری ما رو ورمیداره میبره حج، یا میندازدمون تو ماه رمضان، بعد کلی چیز رو برامون ممنوع میکنه که کمی تو قلبمون جا باز بشه و بتونیم با خدا خلوت کنیم و باهاش خاطره داشته باشیم. برا دیدنش خیلی چیزا باید کشید، یکیش گرسنگیه.
گرسنگی و تشنگی ماه رمضان، نوش جونتون.
✍️سید مقدام
https://eitaa.com/sayedmeqdam
سلام سلام😊
خوش اومدی به مهمونی خدای مهربان و مهماننوازمون. از خدا میخوام که در این مهمونی مهر صابخونه به دلت بشینه و بعد مهمونی هم با هم رفیق بشید.
از خدا میخوام که تو این مهمونی یه جوری رابطهی بین بنده و خدا رو تجربه کنی و مزهش رو بچشی که دیگه هیچ رابطهای رو بر این رابطه ترجیح ندی.
از خدا میخوام یه جوری تو این مهمونی برات بازاریابی کنه که عاشق و دلبسته و معتاد قرآن بشی.
از خدا میخوام یه شب قدر مشت و آتشین و پراشک و دلچسب با خیر و برکت فراوان نصیبت کنه.
از خدا میخوام تو این ماه مهمونی خدا، چنان خدا ازت پذیرایی کنه و تحویلت بگیره، که بعدش هر کی که تحویلت نگرفت به هیچ جات نباشه.
از خدا میخوام تو این مهمونی، با مهمونای ویژهی خدا، یعنی امام زمان و سربازانش آشنا و رفیق شی. چون تو این مهمونی جمع خوبا جمعه.
از خدا میخوام تو این مهمونی نمکگیر خدا و اولیای خدا بشی.
آدمایی که هی برا خودشون چالش تعریف میکنند و پای چالششون وایمیسّن حال خوبی دارن.
مثلا اگه بگی امروز تا ۱۰۰ صفحه کتاب نخونم، دست به گوشیم نمیزنم، و پای حرفت وایسی، احساس خوبی پیدا میکنی.
چالش زود بیدار شدن، درس خوندن، ورزش کردن، ظرف شستن، اتاق رو مرتب کردن و خیلی چالشهای دیگه رو اگه برا خودمون تعریف کردیم و انجام دادیم، حس خوبی میگیریم و حالمون خوب میشه.
یکی از علتهای حال خوب روزهدارها در ماه رمضان همینه؛ خدا براشون یه چالش سخت تعریف کرده و یه ماه همه با هم انجامش میدن. سخته ولی سختیش در برابر حال خوبش عددی نیست.
✍️سید مقدام
https://eitaa.com/sayedmeqdam
🔻راهکاری برای زیاد شدن روزی و کلی اتفاق خوب دیگه!
👈امام صادق(ع) فرمودند: کسی که سورهی صافات رو هر جمعه بخونه، از همهی آفتها حفظ میشه، همهی بلاهای دنیا ازش دور میشه، و بیشترین حد ممکن از روزی در دنیا نصیبش میشه، و خدا مال و فرزندان و بدنش رو گرفتار شر شیطان و ستمگران نمیکنه. و اگر اون روز یا شب بمیره، خدا شهید محشورش میکنه و شهید از دنیا میبردش و تو بهشت با شهدا و همدرجهی اونها قرارش میده.
👌 عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ قَالَ: مَنْ قَرَأَ سُورَةَ اَلصَّافَّاتِ فِي كُلِّ يَوْمِ جُمُعَةٍ ، لَمْ يَزَلْ مَحْفُوظاً مِنْ كُلِّ آفَةٍ مَدْفُوعاً عَنْهُ كُلُّ بَلِيَّةٍ فِي اَلْحَيَاةِ اَلدُّنْيَا مَرْزُوقاً فِي اَلدُّنْيَا بِأَوْسَعِ مَا يَكُونُ مِنَ اَلرِّزْقِ وَ لَمْ يُصِبْهُ اَللَّهُ فِي مَالِهِ وَ لاَ وَلَدِهِ وَ لاَ بَدَنِهِ بِسُوءٍ مِنْ شَيْطَانٍ رَجِيمٍ وَ لاَ مِنْ جَبَّارٍ عَنِيدٍ وَ إِنْ مَاتَ فِي يَوْمِهِ أَوْ لَيْلَتِهِ بَعَثَهُ اَللَّهُ شَهِيداً وَ أَمَاتَهُ شَهِيداً وَ أَدْخَلَهُ اَلْجَنَّةَ مَعَ اَلشُّهَدَاءِ فِي دَرَجَةٍ مِنَ اَلْجَنَّةِ.
ثواب الأعمال و عقاب الأعمال، ج۱، ص۱۱۲
https://eitaa.com/sayedmeqdam
شوخی با حافظ
"دوش از مسجد سوی میخانه آمد پیر ما"
گفت: هیئت شد تمام اما خبر از شام نیست
✍️سید مقدام
https://eitaa.com/sayedmeqdam
کی دوست دارد بابایش بمیرد؟
✍️سید مقدام حیدری: در رابطهی بین فرزند و پدر، دو طرفِ رابطه همسنگ و همتراز نیستند. پدر از همه نظر بزرگتر است و فرزند هر جور که نگاهش کنی کوچکتر! پدر دستور میدهد و فرزند اطاعت میکند. پدر محدود میکند و فرزند میپذیرد. پدر معمولا ثروتمندتر است و فرزند فقیرتر. پدر رئیس است و فرزند فرمانبردار. توپ و تشر را پدر میزند و فرزند گوش میدهد و تحمل میکند. پدر محترمتر است و جایگاهش بالاتر، اما فرزند هر که میخواهد باشد و جایگاه اجتماعیاش هر چه باشد، نزد پدر باید خاضع و ذلیل باشد.
با این همه هیچ فرزندی آرزو نمیکند پدرش بمیرد. و با این که پس از فوت پدر، فرزند، وارث ثروت و قدرت پدر میشود، هیچ فرزندی این ثروت و قدرت را به حساب از دست دادن پدر نمیخواهد.
این بعد وجودت را بهتر مطالعه کن و ببین که تو همیشه بزرگی و عزت و جلال و شوکت را نمیخواهی. ببین که در دل تو نیاز به کوچک بودن هم هست، وگرنه رابطهی پدر فرزندی را نمیخواستی. ببین که رابطههایی هست که دوستش داری و اتفاقا در آن رابطه تو کوچکی!
راستی همان حوالی که این میل و گرایش قلبیات را یافتی باز حفاری و تفحص و کاوش کن. همانجاها کمی عمیقتر و گودتر، نیاز دیگری را در خودت کشف خواهی کرد که نیاز به خدا و امام است. نیاز من و تو به عبادت خدا و اطاعت امام، از همان جنس نیاز به پدر است، ولی بسیار عمیقتر.
خودت را با خدا اشتباه نگیر. انسان دوست ندارد همیشه بزرگ و مستقل باشد وگرنه روز فوت پدر را جشن میگرفت نه عزا!
https://eitaa.com/sayedmeqdam
شوخی با حافظ
"من از آن حُسن روزافزون که یوسف داشت فهمیدم"
که او بدبخت شد رفت از کراشِ دخترانْ آنجا
✍️سید مقدام
https://eitaa.com/sayedmeqdam
نگران نباش!
✍️سید مقدام حیدری: اگر یک تحقیق میدانی وسیعی بکنند که ببیند منشأ ترس و نگرانیهای مردم و همچنین غم و غصههای آنها چیست، لابد میبینند بخش اعظم کیکِ اضطراب و غصههای مردم، مربوط به مشکلات اقتصادی است.
حالا این آیهی قرآن را بخوانید. فرمود: کسانی که اموالشان را در شب و روز، به صورت سری و مخفیانه انفاق میکنند پاداششان پیشِ خدا محفوظ است و نه دچار ترس میشوند و نه غصه میخورند؛ (ٱلَّذِینَ یُنفِقُونَ أَمۡوَ ٰلَهُم بِٱلَّیۡلِ وَٱلنَّهَارِ سِرࣰّا وَعَلَانِیَةࣰ فَلَهُمۡ أَجۡرُهُمۡ عِندَ رَبِّهِمۡ وَلَا خَوۡفٌ عَلَیۡهِمۡ وَلَا هُمۡ یَحۡزَنُونَ) [سوره البقرة: ۲۷۴]
دقیقا راهکار آرامشِ از دست رفتهی ما در این ورطهی تورم و گرانی است. مدلش هم بر اساس قالب همیشگی راهکارهای خداست. که برعکسنما و غلطانداز است. لابد فکر میکنیم هر چه نگرانیهای اقتصادی بیشتر شد، کمتر باید انفاق کنیم. خب اشتباه فکر میکنیم و غلط به عرضمان رساندند!
البته میشود اینجور توضیح داد که وقتی انفاق میکنیم، طبق قانون و سنت الهی تند و تند خدا برمیگرداند. آن وقت رزاقیت خدا را ملموستر احساس میکنیم و باور میکنیم. روزیِ بیهوایِ غیرِ مستقیمِ من حیث لا یحتسبش را هم بیشتر تجربه میکنیم. و رفته رفته دلمان قرص میشود که هر چه راههای کسب و کار برایمان تنگ شود، عرصه که بر خدا تنگ نمیشود و او مثل همیشه بلد است از راهی که فکرش را نمیکنیم روزیمان را برساند.
آنهایی که اهل انفاقند، سعی میکنند به صورت غیر منتظره و بر خلاف عادت متعارف مردم انفاق کنند و فرد نیازمند را با ریختوپاش سخاوتمندانه غافلگیر کنند. بعد مینشینند منتظر میمانند تا چند روز بعد، خدا غافلگیرشان کند و روزی تر و تازه و بیهوایی به دستشان برساند. خب معلوم است در چنین سبکی از زندگی چندان خبری از اضطراب و افسردگی نیست. هست؟!
https://eitaa.com/sayedmeqdam
ما تو این ماه رمضان، دلچسبترین و خوشمزهترین وعدههای غذا رو تجربه میکنیم. از بس که گرسنه میشیم حسابی. تازه گرسنگیمون با ارادهی خودمونه و به خاطر امر خداست.
سفر اربعین هم با اون پیادهروی و پادردش، حسابی به ما میچسبه. ما که نرفتیم ولی سفر حج هم در اوج سختیش میگن خیلی شیرینه. کوهنوردی و اردوی جهادی هم همین طور. فقط وسط کوهنوردی میتونی سرت رو روی سنگ بذاری و عمیق و شیرین بخوابی.
انگار وقتی تو یه کار و فعالیت درست و بجا، حسابی خسته، گرسنه و تشنه میشیم یا بیخوابی میکشیم، قدرت لذتبردنمون میره بالا. چون بعدش خواب و استراحت و غذامون خیلی میچسبه. اصلا مثل روزهای دیگه نیست. این یه تکنیکه که تو ماه رمضان تجربهش میکنیم.
هر چی بیشتر میخوای کیف کنی و بیشتر لذت ببری، بیشتر جلوی خودت رو بگیر و سختی رو تحمل کن!
✍️سید مقدام
https://eitaa.com/sayedmeqdam
عجب خدای خوشذوقی!
✍️سید مقدام حیدری: تو شهری که رسمشونه هر سال یه ماه همسایهها به هم نذری بدن، فک و فامیل همدیگه رو سر سفرهی افطار دعوت کنن، اهل محل سر یه سفره تو مسجد یه افطاری ساده بخورن، اعضای خانواده سر یه ساعت با هم غذا بخورن، مردم بیشتر از همیشه عبادت کنن و با خدا مناجات کنن، سفرههای افطار همه جا در حرمها، حسینیهها، هیئتها، بوستانها و کوچه و خیابون برای عموم مردم پهن بشه و کار خیر، کمک، اطعام، کفالت ایتام، آزادسازی زندانیهای بدهکار و خیلی کارای خوب دیگه تو بورس بشه، لابد زندگی توی این شهر از زندگی تو خیلی جاهای دیگه شیرینتر و دلچسبتره.
لابد این همدلی و مهربونی خیلی از مشکلاتی رو که دیگران گرفتارشن، ازشون برطرف کرده. زندگی تو همچین شهری نمیتونه خیلی تلخ و بدون حال خوب باشه.
خداست دیگه؛ با یه دستور ظاهرا فردی، طراوت و صفای شهرمون رو ساخت و کلی حالمون رو خوب کرد.
هر کدوم از اجزای دیگهی دینش رو اگه تحویل بگیریم و حداکثری انجام بدیم، حتما کلی آثار و خیر و برکت کلان و تعجببرانگیز میبینیم.
https://eitaa.com/sayedmeqdam
شوخی با حافظ
"همه شب در این امیدم که نسیم صبحگاهی"
بوزد چنان که کنسل بکند کلاس ما را
✍️سید مقدام
https://eitaa.com/sayedmeqdam
خطر مترفین!
✍سید مقدام حیدری: پیامبر خاتم(ص) که به اسلام برانگیخته شد، سرمایهداران و مرفهان بیدرد بودند که او را تکذیب کردند. و خدا به پیامبر(ص) وحی کرد که این مرفهان بیدرد را چند صباحی مهلت دهد و به خودش بسپارد؛ (وَذَرۡنِی وَٱلۡمُكَذِّبِینَ أُو۟لِی ٱلنَّعۡمَةِ وَمَهِّلۡهُمۡ قَلِیلًا)[مزمل/۱۱]
و این فقط داستان پیامبر ما با مرفهان بیدرد نیست، کلا هر پیامبری که به شهر و دهی فرستاده شد، مرفهانِ آنجا علم تکذیب و کفر بلند کردند. گزارش خدا این است: در هر شهری که پیامبر هشداردهندهای فرستادیم، مرفّهان بیدردش گفتند: «دینی را که مأمور رساندنش هستید، ما باور نمیکنیم؛ (وَمَا أَرْسَلْنَا فِي قَرْيَةٍ مِنْ نَذِيرٍ إِلَّا قَالَ مُتْرَفُوهَا إِنَّا بِمَا أُرْسِلْتُمْ بِهِ كَافِرُونَ) [سبأ/۳۴]
این از فهم و درک و شعورشان، که حقانیت و نور رسالت انبیا را نمیگیرند و کفر و ظلمت و ضلالت را انتخاب میکنند. رفتارشان هم طبیعتا به فراخور فهم و شعورشان فساد است. از این رو خداوند میفرماید: وقتی بخواهیم شهری را نابود کنیم، اول مرفّهان بیدردش را به کارهای خوب دعوت میکنیم، ولی بساط فسق و فساد راه میاندازند، که سزاوار عذابمان میشوند و آن شهر را از بیخوبُن ویران میکنیم؛ (وَإِذَا أَرَدْنَا أَنْ نُهْلِكَ قَرْيَةً أَمَرْنَا مُتْرَفِيهَا فَفَسَقُوا فِيهَا فَحَقَّ عَلَيْهَا الْقَوْلُ فَدَمَّرْنَاهَا تَدْمِيرًا) [اسراء/۱۶] یعنی هر چه دست این جماعت بازتر باشد، این خطر بیشتر میشود که خود و همشهریهای خودشان را به فنا بدهند. این جماعت نه فکرشان درست است، نه عملشان.
حتی قرآن به تحجر و تصلّب فکری مرفهان بیدرد، به عنوان پای ثابت ویژگی اینها درطول تاریخ اشاره کرده است؛ آنجا که فرمود: قبل از تو هم در هر شهری که پیامبر هشداردهندهای فرستادیم، مرفّهان بیدردش اینطور میگفتند: «دیدیم که پدرانمان دنبال آیینی هستند. خب ما هم دنبالشان راه افتادیم؛ (وَكَذَٰلِكَ مَا أَرْسَلْنَا مِنْ قَبْلِكَ فِي قَرْيَةٍ مِنْ نَذِيرٍ إِلَّا قَالَ مُتْرَفُوهَا إِنَّا وَجَدْنَا آبَاءَنَا عَلَىٰ أُمَّةٍ وَإِنَّا عَلَىٰ آثَارِهِمْ مُقْتَدُونَ) [زخرف/۲۳] یعنی با همهی ادعای روشنفکریشان حاضر نیستند فکر کنند و مسائل را از زاویهی دیگری بررسی کنند یا در آن چه تا کنون آموختند، تجدید نظر کنند!
حال که چنین است، بر مسئولین و مدیران جمهوری اسلامی فرض است که «اولي النعمة» و «مترفین» را در جامعهی ما شناسایی کنند. ببینند کدام جریانهای سیاسی نمایندهی مترفیناند. ببینند کدام ایده و تحلیل و نظر، و به عبارت بهتر کدام نسخهی فرهنگی و سیاسی و اقتصادی، نسخهی مترفین است. و کدام روزنامه و سایت و رسانه حرف مترفین را در جامعه تبلیغ میکند. حرفها و نظریهها و تحلیلهای اقتصادی مترفانه را تشخیص دهند و یقین کنند که غلط است.
این یک سیاست قرآنی است که هر چه مترفین گفتند و عمل کردند، ناصواب است و جامعه را به نابودی میکشاند. راه نجات، کوبیدن نسخههای مترفین به دیوار است.
https://eitaa.com/sayedmeqdam
🔻خدا چندمنظورهسازه!
مثلا میخواد نور، انرژی، شب و روز، نسیم و باد، فصلهای مختلف، برف و بارون، کلی دار و درخت و میوه و هزاران چیز دیگه رو برای انسان تأمین کنه، یه خورشید خلق میکنه!
برای طراحی دینش هم اجزای مختلف دین رو چندمنظوره میسازه!
مثلا یه ماه روزه رو واجب کرده. همین شد کلی آداب و رسوم، تنوع، مهمونی، صلهی رحم، روابط خوب همسایگی، اطعام، کار خیر، رونق مساجد، جلسات قرآن و دعا، سخنرانی، حال خوب، کم شدن جرم و گناه... و کلی چیز دیگه.
نماز هم خدا میدونه برای چند منظور طراحی شده؟ یعنی اینجوریه؛ هر کدوم از بخشهای دینمون رو اگه از زندگیمون حذف کردیم، مثل اینه که یه تیکه از اکوسیستم و محیط زیستمون رو حذف کرده باشیم.
مثلا اگه سیارهی مشتری از منظومهی شمسی حذف بشه، خیلی قابل پیشبینی نیست که چی میشه. یا مثلا اگه دریای خزر خشک بشه تبعاتش فوق تصور و پیشبینی ماست. نماز یا هر بخش دیگه از دینمون رو هم اگه از سبک زندگی مون حذف کردیم معلوم نیست بعدش چی میشه دقیقا. چون خدا چندمنظورهسازه!
✍️سید مقدام
https://eitaa.com/sayedmeqdam
یه بار امام جماعت مسجدمون نماز ظهر رو پنج رکعت خوند، تازه بعد از سجدهی دوم پا شد برا رکعت ششم که نمازگزارا نشوندنش😄 البته نماز باطل شده بود و همه با هم دوباره خوندیم🤦🏻
نماز که تموم شد، یه آقایی گفت: حاج آقا! نماز ظهر ۴ رکعته، حالا فوقش ۵ رکعت😂 دیگه ۶ رکعت ولی نیست خدایی🤣
✍️سید مقدام
https://eitaa.com/sayedmeqdam
اقتصاد ما مجازی.pdf
5.67M
✍سید مقدام حیدری: این روزها هر جا که بری، صحبت از مشکلات اقتصادیه. همه هم ماشاالله خودمتخصصپندار، و در تحلیل و نظریهپردازی دستمون گرم.😄 معمولا هم حرفها به اینجا کشیده میشه که میگن: «کجای دنیا خودروشون این جوره؟ کجای دنیا حقوقها این شکلیه؟ کجای دنیا وضع مسکن اینه؟ کجای دنیا فلان؟ کجای دنیا بهمان؟»
بعدش یه جو ناامیدی شدید درست میشه!🤦🏻♂ طبیعتا هم نه غرب و آمریکا و چین و ژاپن خوب دیده میشه، نه وضع ایران!
حالا بستگی داره طرف گفتگو کی باشه، اگه یارو دلش با انقلاب صاف نباشه، قشنگ شروع میکنه به شستن سر تا پای نظام که: یه مشت بیعرضه مملکت رو گرفتن دستشون و هیچ غلطی نکردن هیچ، ما رو تو همه چیز کردن آخر دنیا.😂 بعضیها هم نسخهی دبی میپیچن که باس کل انقلابمون رو بدیم بره که یکم زندگی کنیم.🤦🏻♂
بحث که به اینجا کشیده میشه، احساس میکنیم که داره بیانصافی میشه، بعد سعی میکنیم که جواب بدیم ولی نمیتونیم. مثلا میخوایم از دستاوردها نظام، یا از مشکلات غرب، یا از ریشهی مشکلات بگیم که مشخص بشه مشکل از انقلاب نیست، اتفاقا از کار غیر انقلابیه.. ولی نمیتونیم چون اطلاعاتمون کمه.🤦🏻♂
فکر کنم این کتاب «اقتصاد ماه» اولین کتابی باشه که pdfش رو کامل تو گوشی خوندم.😄 خدایی حرفهای بهدردبخور رو انتخاب کرده. هیچ جا هم بحث رو جوری تخصصی نکرده که منِ اقتصاد نخونده نتونم بفهمم. تو بحثها هم کمکم کرد قشنگ بتونم ورق رو برگردونم و فضا رو انقلابی کنم.😁
🔻این فایل رو خود تولید کننده با هدیهی یک صلوات منتشر کرده.
تو کانالش عضو بشید👇 @eghtesademah
https://eitaa.com/sayedmeqdam
این مسئله رو لابد میدونید که اگه روزهدار وسط روز یادش بره و یه چیزی بخوره، روزهش درسته. ولی دیگه نباید چیزی بخوره.
حیف که من مرجع تقلید نیستم، وگرنه یه تبصره میزدم که اگه از روی فراموشی بیسکویت ساقه طلایی بخوره، استثنائا تو این مورد، بعدش یه لیوان آب حق داره بخوره😂 بعد روزهش رو ادامه بده.
✍️سید مقدام
https://eitaa.com/sayedmeqdam
_ من به قیامت و بهشت و جهنم اعتقادی ندارم.
+ چرا؟
_ چون چیزی که ندیدم، نمیتونم باورش کنم.
+ اگه حال داری فردا بیا همین جا با هم سرش حرف بزنیم.
_ باشه فردا میام.
+ ولی تو فردا رو ندیدی، باس میگفتی فردا رو ندیدم هنوز، پس نمیتونم باورش کنم.😄😎
✍️سید مقدام
https://eitaa.com/sayedmeqdam
_ به جای این که روزه بگیریم تا فقرا رو درک کنیم، خوب بریم مستقیم بهشون کمک کنیم، برا چی لقمه رو بچرخونیم؟ چه کاریه؟
+ مگه فلسفهی روزهداری درک گرسنگی فقراست؟
_ آره خب!
+ تو کدوم آیه نوشته دقیقا؟ کدوم روایت که ما ندیدیم؟
_ یعنی میگی فلسفهش این نیست؟
+ خیر!
_ پس چیه؟
+ خدا فرمود روزه بگیرید که مهارت و ارادهی کنترل نفستون، یعنی همون تقواتون بره بالا. چون ما برای ساخت دنیا و آخرتمون نیاز به این اراده داریم. پیامبر خدا(ص) هم فرمودند روزه بگیرید که سلامت باشید. دربارهی فوائد معنوی گرسنگی هم کلی حدیث داریم، خودمون هم صفای باطن و سبکی روح رو تو این ماه تجربه کردیم. اینها هیچکدومشون ربطی به درک فقرا نداره.
_ یعنی میگی بهتر نیست به جای روزه گرفتن، بریم به فقرا کمک کنیم؟
+ حرفت مثل اینه که بگیم به جای درس خوندن، ورزش کردن، حموم رفتن، سفر رفتن، برنامه ساختن، فیلم ساختن، کااب نوشتن، شعر گفتن، نقاشی کشیدن، کوهنوردی کردن و... بریم به فقرا کمک کنیم.😅
✍سید مقدام
https://eitaa.com/sayedmeqdam
+ به نظرت اگه همه آزاد باشن هر جوری که دوست داشتن لباس بپوشن دیگه عادی نمیشه؟!
_ چرا تا حدودی میشه.
+ اون وقت به نظرت مردا دیگه با دیدن موی خانما تحریک میشن و لذت میبرن؟!
_ نه بعید میدونم.
+ خب پس چرا میگید زنا باید حجاب داشته باشن؟
_ ما کی گفتیم؟😅 مگه ما چه کارهایم؟ خدا گفته.
+ خب باشه همون؛ چرا خدا باید همچین حرفی بزنه؟
_ خودت گفتی دیگه. گفتی این کار باعث میشه دیگه زن و مرد از هم لذت نبرن.
+ خب این چه اشکالی داره؟
_ ممکنه برا تو اشکالی نداشته باشه، ولی خدا اجازه نمیده، یه کاری بکنی که دیگه نتونی لذت ببری، یا میزان لذت تو جامعه خیلی افت کنه. هر کاری که حس ادراک لذت انسان رو کور کنه حرامه!
+ نمیفهمم چی میگی!
_ ببین فرض کن دختر عموت، یه دختر چادریه که خیلی رسمی باهات حرف میزنه و اصلا باهات شوخی نمیکنه و حجابش هم کامل کامله و فقط صورتش رو دیدی...
+خب.
_اگه باش نامزد بشی، اولین باری که با پیراهن شلوار میبینیش، یا اولین باری که با شیطنت و عشوه صدات میزنه، یا اولین باری که موهاش رو میبینی، یا اولین باری که به جای حامد آقا، حامد جون صدات میکنه یا اولین باری که یه بوس برات میفرسته... چه اتفاقی برات میفته؟
+ میرم هوا.😂
_ حالا اگه دختر عموت یه دختر کاملا بیحجاب و آزاد بود و از بچگی استخر هم با هم میرفتید... هیچ کدوم از اون کارهایی که گفتم میتونست برات لذت داشته باشه؟!
+ نه!
_ پس دیدی چی شد؟ هر چی رابطهها آزادتر بشه، محدودهی روابط لذتبخش تنگتر و تنگتر میشه. و این بده!
+ چرا بده؟
_ چون انسانها به این لذت جنسی و عاطفی نیاز دارن. اگه اینقدر آزاد بگردن که زن و مرد دیگه برا هم جذابیت نداشته باشن، مجبور میشن با کارهای دیگه لذت جنسی ببرن، مثل رابطه با همجنس، محارم، حیوانات، اموات و چیزهای دیگه. یعنی همون چیزی که امروز برای جامعهی غرب اتفاق افتاده.
✍️سید مقدام
https://eitaa.com/sayedmeqdam
+ چرا تو دنیا میکروب و ویروس هست؟
_ نمیدونم، خدا آفریده لابد.
+ خب خدا نمیدونست این چیزا مریضمون میکنه؟
_ چرا میدونست.
+ خب پس چرا خلقشون کرد؟
_ برای این که مریض شیم.😄
+ برای چی آخه؟
_ چون مرحلهی زندگی تو دنیا، مرحلهی آشنایی با خدا و عبادت خداست.
+ خب چه ربطی داره به مریضی؟
_ ربطش اینه که انسان تو بستر سختی و رنج کشیدن میتونه خدا رو بشناسه و ببینه. وقتای دیگه کار سخته.
+ یعنی بدبختیهای دنیا به خاطر دیدن خداست؟
_ بله دقیقا.
+ خب من نخوام خدا رو ببینم و عبادت کنم، کی رو باس ببینم؟
_ میخوای خدا رو، داغی حالیت نیست.😄 نشون به این نشون که به هر چی برسی دلت راضی نمیشه و بهترش رو میخوای. دنبال خدا نگردی و سختیاش رو به جون نخری. کل عمرت رو دنبال یه چیزای بیارزش میگردی و چند برابر بیشتر سختی میکشی. تو این دنیا سختی نکشیدن نداریم. ولی بهترین نوع سختی کشیدن، سختی کشیدن برای دیدن خداست.
✍️سید مقدام
https://eitaa.com/sayedmeqdam