﷽
❈ بر سالک لازم است تا حد امکان اگر میخواهد مطلبِ صدق و کلام حقّی بشنود، آن کلام را از بیانات عرفای بالله بشنود نه از سایر افراد...شنيدن و مطالعۂ آثار عرفا، جان را جلا می بخشد و دل را پاك میکند و زنگار از روى قلب میزداید و از تعلّق انسان به دنيا و زخارف آن میکاهد و روزنه هاى قلب را براى دريافتِ نَفَحات از عالم اُنس باز میکند و فكر و مغز را به انوارِ جمال مستنير و منفتح میگرداند، و مسير سالك را در شُبهات و دائرۂ تبليغات و اشاعات و مسائل اجتماعى و سياسى روشن و هموار میسازد، و جلوى فريب و اغواى ديگران را میگیرد و او را از دستبرد شياطينِ انس و جنّ محفوظ میدارد.
✍🏼. عالم ربانی آیةالله طهرانی قدس سره
📚. اسرارملکوت، ج۳، ص ۲۷۳
#آیت_الله_طهرانی #اسرار_ملکوت
💟| @seire_elallah1 |☜کانال معرفتی
﷽
🔺اهل عرفان در انجام زیارت، حقوق هیچ کس را پایمال نمیکنند!
🔹. يكى از دوستان حضرت حدّاد كه ساليانى نيز ادراكِ محضر مرحوم انصارى را كرده بود به اتّفاق عدّه اى از دوستان خود، مِن جمله، سيدى كه از معاندينِ بسيار شديدِ مرام عرفان و مكتب و شخصِ حضرت حدّاد بود و دائماً برعليهِ ايشان صحبت میکرد و تهمت هاى ناروا به ساحت مقدّسِ ايشان وارد مینمود، به سفر عَتَباتْ مشرّف و در كربلا سُكنَى گزيده بود.
🔹شبى حضرت حدّاد رضوان اللَه عليه براى ديدن اين افراد به منزلشان رفتند و پس از جلوس رو كردند به آن مرد و فرمودند:
«شما عيال مريض و گرفتارِ خود را رها كرده به امان خدا و بعد به زيارت میآیی! اين چه زيارتى است كه شما انجام میدهی!؟»
🔹در اين حال آن سيّد روحانى و معاند رو میکند به مرحوم حدّاد و با تندى و بى ادبى و جسارت میگوید:
«به شما چه ارتباطى دارد كه ايشان عيالش را رها كرده يا نكرده، او براى زيارت آمده است و شما نبايد به ايشان اعتراض كنيد!!»
🔹مرحوم حدّاد میفرمایند: « ما مطلبِ خود را گفتيم، حال میخواهید بشنويد يا نشنويد!» و از جاى خود بلند شدند و مجلس را ترك كردند و بيرون آمدند، و اين در حالى بود كه كسى به مرحوم حدّاد از احوال عيالِ او خبرى نداده بود.
🔹اين است فرق بين عارف و مكتب او و بين مدّعيانِ ولايت و مرامشان. اينها همان هايى بودند كه مرحوم والد در كتاب «روح مجرد» سرگذشتشان را بيان كردند و معاندت ها و غرض ورزى ها و اقداماتِ مفسده انگيزشان را تا حدودى مطرح كردند، و تهمت هاى بر مرحوم حدّاد از همين فرد نشأت میگرفت.
🔹و اينها همان افرادى بودند كه دم از ولايت میزدند و سنگ محبت و ولاى اهل بيت را به سينه میزدند و با فريب ها و نيرنگ ها و دروغ و تهمت درصدد تخريبِ عقايد اشخاص و اِفسادِ مرام آنها در ارتباط با مرحوم حدّاد بر میآمدند؛ نَعوذُ باللَه مِن شُرور أنفسِنا و مِن سَيّئات أعمالِنا.
📝. حضرت آیت الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه
📚. #اسرار_ملکوت، ج2، ص304.
#زیارت #خانواده #عرفان #حق
💟| @seire_elallah1 |☜کانال معرفتی
﷽
📌 ملازم صمت باش
🌸 در وصایای امیرالمؤمنین به امام حسن علیهما السلام آمده است که:
ملازم صمت باش؛ همیشه سکوت کن که در این صورت سالم می مانی. 1
🌸 آیه الله سید محمد صادق حسینی طهرانی مدظله العالی:
هم از گناهان در امان خواهی بود و هم از بسیار از آفات دنیوی و مشکلاتی که ناشی از حرف های بیهوده است سالم می مانی و هم قلب و جانت از تکثر و تشتت حفظ می شود. 2
📕 1. امالی شیخ مفید، ص222
2. جذبه عشق، 262
💟| @seire_elallah1 |☜کانال معرفتی
﷽
🌸 آیه الله سید محمد محسن حسینی طهرانی قدس سره:
افرادی هستند که گر چه دم از خدا و سیر و سلوک می زنند ولی مجالسشان مملو از مسائل متعفن کودکانه و ابلهانه و حرف و نقل های عامیانه است. نه سخنی از توحید و نه حرفی از نور و بهجت و انبساط و رشد و رُقاء وجود دارد.
📕 سیره صالحان ص 51
💟| @seire_elallah1 |☜کانال معرفتی
﷽
🍷. #جرعههای_رحیق | ۰۰٣
🕯. نڪاتے ڪوتاہ از فرمایشات عالم ربانے و حڪیم متالہ حضرت آیت اللہ سید محمدمحسن حسینے طهـرانے قدس سرہ :
۞. كلام معصوم علیه السلام معصوم است، همانگونه كه امام معصوم است. معصوم یعنی كسی كه هیچ گونه شائبه كثرت و گَرد عوارض توغُّل در ماده و دنیا بر دامن قدس و طهارت او نمی نشیند؛ چنین شخصی معصوم است و چون معصوم است جاوید است. و عصمت مطلق اختصاص به او دارد. امّا بقیه مردم جاوید نیستند؛ چون تا كسی به مقام طهارت مطلقه نرسد، به هر مقدار هم كه كلامش دارای علوّ و رُقاء باشد، آمیخته به كثرت است.
۞. اطوار و ادواری كه بر ائمه علیهم السلام گذشته است مختلف است. گاهی ارتباط مردم با امام در كمال سهولت و یسر انجام میگرفته است. در زمان امیرالمومنین یك برهه از زمان حضرت ۲۵ سال در اختیار همه بود و مردم دسترسی به امام خود داشتهاند، و زمانی را هم مثل زمان امام صادق مشاهده میكنیم كه حضرت به عنوان بصری میفرماید: آمدن تو به نزد ما موجب دردسر ما میشود.
۞. مسأله هدایت و ارشاد به هیچ وجه ارتباطی با حضور و غیبت ندارد؛ زیرا هدایت عبارت است از: ارتباط نفس با مبدأ خود، و نحوه اتّجاه و جهت دادن نفس از جانب پروردگار و مقام ولایت كلّیه بر حسب كیفیت و خصوصیتی كه نفس واجد آن است. ولی آنچه مهم است و در اختیار انسان است، تسلیم در برابر حق است!
۞. هدایت عبارت است از: « عبور نفس از شوائب نفسانی » و تكامل عبارت است از: « عبور از ماده و رسیدن به تجرد» و از طرف دیگر در عالم تجرد مكان و زمان راه ندارد؛ زیرا مكان و زمان مربوط به عالم دنیا است. و لذا ولی خدا در غرب عالم است، اما گوئی در كنار شما نشسته و با شما صحبت میكند؛ برای او تفاوتی نمیكند.
۞. چرا در مجلس روضه یاد سیدالشّهداء علیهالسّلام، حال بكاء میآورد؟ چون حضرت در دل و جان ما حضور دارد، و اگر نداشت بكاء پیدا نمیشد. چرا ذكر اولیاء برای انسان رقّت میآورد؟ چون همین كه ذكر آن بزرگان میشود، نفس انسان در مقام تجرّد و سرّ و ملكوت خود، با سرّ و ملكوت آن ولی اتصال پیدا میكند، و ملكوت آن ولی در این نفستأثیر میگذارد. و إلّا اگر آن اتصال ملكوتی نباشد، حتّی اگر ولی خدا در كنار شما هم بنشیند به اندازه سر سوزنی در نفس شما تأثیر نمیگذارد.
۞. در زمان ما حضرت بقیةاللَه علیهالسّلام، از خود ما به ما نزدیكتر است؛ چون حضرت احاطه علّی بر ملكوت و بر نفوس ما دارد. و این احاطه یعنی قرب و مجانست و مصاحبت، و اصلًا ولایت یعنی احاطه.
۞. مسأله ولایت این نیست كه شما خودتان را جدای از امام ببینید؛ بلكه ولایت یعنی اشراف بر هر آنچه كه در عالم هستی میگذرد. ولایت یعنی اینكه: در حال حاضر امام زمان علیه السّلام به همان مقداری كه بر بدن و بر اراده و فكر خودشان احاطه دارند، به همان مقدار بر تمام عالم إشراف دارند.
۞. آنچه برای انسان مهمّ است، این است كه: فرصت را غنیمت بداند، و به اینكه خدا برای او چه تقدیر كرده نگاه نكند؛ بلكه به اینكه بین خود و خدای خود چه رابطهای برقرار كرده توجّه كند و فرصت را غنیمت بداند كه، وإنَّ للَّه فى أيَّامِ دَهركُم نَفَحاتٌ ألَا فَتَعَرَّضوا لَها.
۞. امام عسكری علیهالسّلام میفرمایند: هر شخصی از مؤمنین و شیعیان ما، اگر واقعاً دل خود را صاف كند و مقصود او از این دنیا، صیانت دین و تعظیم ولیش باشد، یعنی در راستای اهداف ولی خود حركت كند. خداوند نمیگذارد او به دست متلبس كافر و عالم فاسق افتد. بلكه خدا مؤمنی را در سر راهش قرار میدهد که او را در راه راست قرار میدهد و علاوه بر اینكه این مؤمن را به سوی او میفرستد او را به پذیرش سخن این مؤمن موفّق مینماید و به سخنانش گوش میدهد.
۞. كیفیت راهنمائی و هدایت افراد در دست ولی خدا است كه هر طور او تشخیص دهد باید انجام گیرد. گاه ولی میخواهد شخصی را به خود جذب كند لذا او را در كنار خود نگه میدارد. مرحوم قاضی رضوان اللَه علیه شاگردان بسیاری داشتند كه بعضی از آنها میخواستند به ایران بروند و ایشان صلاح نمی دیدند. اما همین مرحوم قاضی به آیة اللَه مسقطی میفرمایند كه: تو به هرجا كه میخواهی برو! زیرا دو كیفیت خاص و دو طریق متفاوت دارند و خداوند متعال شرائط متفاوتی را در این عالم برای افراد قرار میدهد. عمده مسأله این است كه: در هر شرائطی ما خود را در اختیار مشیت پروردگار قرار دهیم، و این نكته مهم است.
۞. علامه طهرانی قدس سره میفرمود: آنچه كه در این راه مهم است مسأله اطاعت است؛ زیرا اطاعت در این راه كارساز است. بنابراین، مسأله فقط به دیدن نیست جان من! و چه بسا همین دیدنها ممكن است انسان را از ولی خدا قطع كند.
📚. منبع: شرح عنوان بصری، مجلس ٣
#⃣. #شرح_عنوان_بصری #آیت_الله_طهرانی
💟| @seire_elallah1 |☜کانال معرفتی
﷽
❈ ما بايد بدانيم راه خدا، راهِ صداقت و صفاى باطن است، و صداقت و صفاى باطن است كه انسان را حركت میدهد؛ نه نماز شب و ذكر و شركت در اين مجالس! این معیار باید اصل قرار بگيرد و ستونِ اين خيمه واقع شود. اگر آن صداقت و حُريّت و عبوديّت بود... اين خيمه در وضعيت خودش برقرار میماند و اگر آن ستون نبود اين خيمه پایین میآيد. حال ما هر چه تصور كنيم كه در زير خيمه هستيم فايده و نتيجه اى ندارد.
✍🏼. عالم ربانی آیةالله طهرانی قدس سره
📚. پرسش و پاسخ، مجلس ۲۷
#آیت_الله_طهرانی #پرسش_و_پاسخ
💟| @seire_elallah1 |☜کانال معرفتی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
🎼. #پادکست |
📌. عنوان: با کریمان کار ها دشوار نیست!
🎙. عالم ربانی آیةالله طهرانی قدس سره
📚. شرح ابوحمزه ثمالی، سنه۱۴۳۰، مجلس۱۱
﷽
🔶. حاجی، احرامِ دگر بند، ببین یار کجاست!
🔹آقازادۀ مرحوم حاج شیخ محمّد جواد انصاری همدانی، برای من نقل کرد که بعد از فوت مرحوم آقای انصاری، تکفّل اولادِ صِغار و کوچکِ آن مرحوم بر عهدۀ ایشان بود. با وجود اینکه ایشان مایل نبود در همدان بماند و قصد مسافرت به سایر شهرها را داشت اما به خاطر تربیت و رعایتِ این بچهها در همدان میماند و تکفّل آنها را به عهده میگیرد.
🔹تا اینکه ایشان به عَتَبات عالیات مسافرت میکند. تقریباً بیش از دو ماه در آنجا میماند. جذبۀ عتبات و این اماکن مقدّسه و حالات روحی و وارداتی که در این اعتاب مقدّسه برای ایشان پیدا شده بود، آنچنان ایشان را شیفته میکند که میل به سکونت و توطّن در عَتَبات برای او حاصل میشود. در ذهن او میگذرد که به ایران بیاید و کارهای خودش را جمع کند و به عَتَبات برگردد و بماند [و بچه ها را رها کرده و به شخص دیگری بسپارد.]
🔹در هنگام شب، پدر خود، مرحوم آقای انصاری را در خواب میبیند در حالی که برادر کوچکش به نام «محمود» که شاید تقریباً در آن موقع حدود پنج شش ساله بیشتر نبود، کنار پدرش ایستاده است. پدرش دست به سر محمود میکشند و رو به ایشان میکنند و میگویند:
«اگر یک بار اینگونه بر سر محمود دست بکشی، ثوابش نزد خدا از اینکه تمام عمرت را در اعتاب مقدّسه بگذرانی بیشتر است.»
🔹حال این معنا و مسئله چگونه برای ما قابل هضم و توجیه است که ثوابِ یک دست بر سر بچه کشیدن، از یک عمر [مثلاً] در کربلا به سر بردن و هر روز زیارت امام حسین نمودن و زیارت امیرالمؤمنین و زیارت کاظمین و سامرّاء را انجام دادن، بیشتر باشد!؟
🎙. آیة الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه
🔈. جلسات پرسش و پاسخ، جلسه 4
#شفقت #رحمت #سلوک #باطن #گذشت #ایتام #زیارت #ولایت
💟| @seire_elallah1 |☜کانال معرفتی
﷽
🔸 کتاب گرانسنگ «إقبالالأعمال» تألیف عالم ربانی و عارف کامل، سید رضیالدین ابوالقاسم علیبنموسی معروف به «سید ابنطلووس» (م ۶۶۴ ق.) میباشد که دربارۀ اعمال سال (قمری) است.
جلد اول این کتاب درباره اعمال ماه رمضان و شوال است، و جلد دوم آن درباره اعمال سایر ماههای قمری میباشد.
خرید از لینک زیر 👇
http://www.bahjatava.com
﷽
🌸 آیه الله سید محمد محسن حسینی طهرانی قدس الله سره:
گروهی وقتی زیارت می روند نقره و سنگ و چوب را زیارت می کنند اما اولیای الهی نفس و حقیقت علی بن موسی الرضا علیه السلام را بدون هیچ واسطه زیارت می کنند.
📀 دعای ابوحمزه ثمالی، مجلس5
💟| @seire_elallah1 |☜کانال معرفتی
﷽
💠. زیارت و رعایت حقوق
🔸 آن جوانى كه با وجود نارضايتى پدر و مادرش و يا امر مهمى كه حضور آن را در شهر خود و در كنار خانوادۂ خود ضرورى مینماید، به حركت و سير به زيارت امام عليه السلام اقدام كند، بايد بداند كه با هر قدمى كه به آن سمت بر میدارد، يك قدم از آن حضرت دور خواهد شد!
🔸«توسل» براى رفع گرفتارى و دادن گذرنامه و شفاى از مرض جهت حركت به سمت زيارت، تمام اينها برخلاف سير و ممشاى «ولايت» است.
🔺[امام علیه السلام] میگوید: اگر گذرنامه ات صحيح و بلااشكال است و هيچ "عُذر شرعى" نداشتى و امور بر جَرْى و روال عادى بود و مادر و پدرت نگرانِ حال تو نبودند و عيالت احتياج و نياز به حضور تو نداشت و با آمدن تو "مسائل تربيتى خانواده" مختل نمیگشت، حال اگر خواستى بيايى ايرادى ندارد.🔺
🔸 و در غير اين صورت توسّل و دعا براى رفع اشكال و تسهيل امور و "تطبيق شرايط بر وفق مراد" در مكتب و مرام ما نيست؛ اينها به "تخيّلات" خودِ تو بر میگردد نه به خواست و ميل ما، و از "اميال و لذائذ ظاهرى" نشأت میگیرد نه از «معرفت و شناخت حقيقتِ ولايت».
📝. حضرت آیت الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه
📚. #اسرارملکوت، ج2، ص 302.
#زیارت_23_ذیقعده #زیارت_مخصوصه #خانواده #ولایت #حق
💟| @seire_elallah1 |☜کانال معرفتی
7.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
﷽
🎼. #پادکست |
💟. #السلام_علیک_یا_علی_بن_موسی_الرضا
📌. عنوان: میقات اولیاء
🎙. عالم ربانی آیةالله طهرانی قدس سره
💟| @seire_elallah1 |☜کانال معرفتی