🔴 چگونگی تشخیص خبر درست از نادرست
#سواد_رسانهای
✅ اگر میخواهید توانایی خود را در تشخیص خبر درست از شایعه و خبرهای ساختگی تقویت کنید باید این ۵ پرسش را در هنگام خواندن خبر از خود بپرسید:
1⃣- خبر را #چه_کسی نوشته است؟
در خبر درست همیشه نامی واقعی از یک خبرنگار یا روزنامهنگار واقعی، که قابل پیگیری باشد بهعنوان مرجع و منبع خبر گفته میشود ولی در خبرهای ساختگی، شایعه یا تبلیغاتی، چنین چیزی وجود ندارد.
وقتی نام نویسنده یا گوینده را در خبر میبینید حتماً سرگذشت او را نیز دنبال کنید. اینگونه درمییابید که آیا این «گزارش خبری» است و یک خبرنگار بهقصد اطلاعرسانی آن را نوشته است یا یک «مقالهٔ فنی» است که یک کارشناس مطلع از موضوع خبر، آن را نوشته است و یا اینکه چیز دیگری از قبیل تبلیغات، شایعه و یا خبر ساختگی است!
2⃣- خبر #چه_چیزی میخواهد بگوید؟
خبر واقعی وقتی درباره موضوعی جنجالی باشد معمولاً آن را به نقل از منابع واقعیِ معتبر که قابلپیگیری باشند، میگوید.
درحالیکه خبر ساختگی منبع دروغین، نشانی اینترنتیِ ساختگی، عنوان کلیِ غیرقابل پیگیری، و یا با استناد به مطالب مشابه غلطانداز دیگر میگوید که با اندکی کندوکاو و ژرفنگری، نادرستی آن قابلتشخیص است.
3⃣- خبر #چه_زمانی منتشر شده است؟
حتماً به تاریخ انتشار خبر دقت کنید اگر به کلمههای «خبر فوری» در خبر برمیخورید بیشتر دقت کنید زیرا احتمال ساختگی بودن یا تبلیغاتی بودن آن بیشتر است.
4⃣- خبر #در_کجا منتشر شده است؟
خبر درست و مهم، حتماً در خبرگزاریها و وبگاههای مشهورِ دارای اعتبار نیز منتشر میشود.
اگر خبر را برای نخستین بار در شبکههای اجتماعی میبینید باید پیش از بازنشر و فرستادن آن برای دیگران، تلاش کنید تا درستی آن را بیازمایید.
5⃣- از خواندن خبر #چه_احساسی به شما دست میدهد؟
خبر ساختگی مثل همهی تبلیغات دیگر برای برانگیختن احساس شما طراحی شده است. پس اگر با خواندن خبری بسیار ناراحت شدید، دِرَنگ کنید و نفس عمیقی بکشید. ادعایی که در خبر وجود دارد را دستکم در سه خبرگزاری و یا رسانهی معتبر تحقیق کنید و سپس تصمیم بگیرید که خبر را ساختگی یا واقعی به حساب آورید.
نباید همه چیز را زود باور کرد. هیچ چیزی بهتر از تفکر انتقادی در روبرو شدن با خبر نیست.
اگر ۵ پرسش بالا را در خواندن خبرها رعایت کنید بهتدریج سواد رسانهای خود را افزایش میدهید.
🔔 عادتِ فـوروارد كردن مطالبي كه به دستمان میرسد را به حداقلِ ممكن برسانيم و اگر حوصلهی ارزيابي مطلبي را نداریم، «چرخهی اخبارِ نامعتبر» را با فوروارد نکردن آن خبر قطع کنیم.
🔔 اگر توان ارزيابي نداريم از فوروارد كردن مطالب پرهيز كنيم، علیالخصوص «وُيس»های ادعائي افرادِ گوناگون را كه تشخيص صحتوسقم آن نزديك به صفر است.
@seraj1397
.
#پاسخ_به_شبهه؛
🔴 عیـان شدن دروغ رسانههای اصلاحطلب!
🔸زمانی که قیمت دلار به خاطر بیکفایتی عمدی دولت به شدت بالا میرفت، کانالهای اصلاحطلب به دروغ خبر میزدند که مقصر بالا رفتن دلار، عدم تصویب FATF است و مخالفان باید پاسخگو باشند!
🔸روحانی نیز همین دروغ را آن موقع تکرار کرد که عدم تصویب FATF مانع ارزانی دلار است!
🔸امروز که قیمت دلار کاهش شدیدی پیدا کرده است و به حدود ۲۲هزار تومان رسیده است، همین کانالهای دروغگوی اصلاحطلب که میگفتند عدم تصویب FATF دلار را گران کرده است، تیتر زدهاند که شمارش آرا در آمریکا باعث ریزش دلار در ایران!! و کاهش قیمت دلار شده است که به مردم القا کنند گـره حلِ مشکلات ما در آمریکا است!
🔸واقعا این رسانههای اصلاحطلب پردههای وقاحت و بیشرمی را دریدهاند! همانطور که دروغشان لو رفت که قیمت دلار ربطی به FATF ندارد، کاهش قیمت دلار نیز ربطی به انتخابات آمریکا ندارد بلکه قیمت دلار دست دولت است و به راحتی با بالا و پایین کردن قیمت دلار میخواهند مردم را شرطی کنند و رسانههای مزدور اصلاحطلب نیز در این کار کثیف دروغگویی و وارونگی حقیقت، به دولت روحانی کمک میکنند!
@seraj1397
.
#پاسخ_به_شبهه؛
🔴 فتـنــهگــری مـــراجع قــلابــی در میــان شیــعیــان
#سید_حسن_الموسوی
#کمــال_حیــدری
🔸اینفرد ”نَزارجبـّار مشطـر المَحلاوی” است. سرتیپ سرویس اطلاعاتی عراق در دوره صدام بود که در شاخه خارجی فعالیت میکرد!
سال ۲۰۰۳ پس از سقوط صدام، به اردن رفت و ناپدید بود. در سال ۲۰۱۰ با اسم ”السیّدحسن الموسوی” با لباس روحانیت و مرجع دینی به اربیـل بازگشت و هماکنون دفاتری در عراق دارد.
🔸انگلیسیها برای #مرجعسازیِ وی به زحمت افتادند تا دروس را بطور فشرده مطالعه کند!
الان تحت عنوان مرجع دینی شیعیان با شبکههای خارجی بخصوص الحدث، العربیه، الشرقیه و الرافدین علیه حشدالشعبی و ایران مصاحبه و کاسبی میکند.
🔸در تصویر ”کمـال الحیدری” روحانی منحرفی که اخیراً حواشی ایجاد کرده بود را در کنار نزار جبار مشطر المحلاوی مرجع تقلید قلابی ساخت ساخته شده توسط سرویس های جاسوسی را مشاهده میکنید.
@seraj1397
.
🔴 گاهـی افـرادِ "تحصیل کرده" به این دلیـل از دیــن گـریـزان میشوند!
✍ شهید مطهری؛
✅ علّت انکار و اعراض بسیاری از افراد تحصیل کرده [از دین] این است که مفاهیم مذهبی و دینی به طرز صحیحی به آنها تعلیم نشده است!
در واقع آن چیزی که آنها انکار میکنند مفهوم واقعی خدا و دین نیست، چیز دیگری است.
✅ افرادی مانند من که با پرسشهای مردم درباره مسائل مذهبی مواجه هستیم کاملا این حقیقت را درک میکنیم که بسیاری از افراد تحت تأثیر تلقیناتِ "پدران و مادران جاهل" یا "مبلّغان بیسواد" ، افکار غلطی در زمینه مسائل مذهبی در ذهنشان رسوخ کرده است و همان افکار غلط اثر سوء بخشیده و آنها را درباره حقیقت دین و مذهب دچار تردید و احیاناً انکار کرده است!
از این رو کوشش فراوانی لازم است صورت بگیرد که اصول و مبانی مذهبی به صورت صحیح و واقعی خود به افراد تعلیم و القا شود.
✅ بنده شخصاً سالهاست که این مطلب را احساس کردهام و وظیفه خود دانستهام که فعّالیتهای مذهبی خود را تا حدودی که توانایی دارم در راه تعلیم صحیح و معقول مفاهیم دینی و مذهبی متمرکز کنم.
تجربه نشان داده است که اینگونه فعّالیتها بسیار ثمربخش است.
📚 امدادهای غیبی در زندگی بشر، ص۴۷
@seraj1397
.
🔴 بـا وایوای کردن و مذمـت کردن، نمیتـوان "نسـل جـوان" را اصلاح کرد.
✍ شهید مطهری؛
✅ نسل جوان ما مزایایی دارد و عیبهایی. زیرا این نسل یک نوع ادراکات و احساساتی دارد که در گذشته نبود و از این جهت باید به او حق داد.
در عین حال یک انحرافات فکری و اخلاقی دارد و باید آنها را چاره کرد. چاره کردن این انحرافات بدون در نظر گرفتن مزایا یعنی ادراکات و احساسات و آرمانهای عالی که دارد و بدون احترام گذاشتن به این ادراکات و احساسات میسر نیست.
✅ باید به این جهات احترام گذاشت. رودربایستی ندارد؛ در نسل گذشته فکرها این اندازه باز نبود، این احساسات با این آرمانهای عالی نبود. باید به این آرمانها احترام گذاشت.
اسلام به این امور احترام گذاشته است. اگر ما بخواهیم به این امور بیاعتنا باشیم محال است که بتوانیم جلو انحرافهای فکری و اخلاقی "نسل آینده" را بگیریم.
✅ روشی که فعلا ما در مقابل این نسل پیش گرفتهایم که روش دهانکجی و انتقاد صِرف و مذمّت است و دائماً فریاد ما بلند است که سینما این طور، تئاتر این طور، و دائماً وای وای میکنیم درست نیست. باید فکر اساسی برای این انحرافها کرد.
👈 "فکر اساسی" به این است که اول ما درد این نسل را بشناسیم، درد عقلی و فکری، دردی که نشانه بیداری است، یعنی آن چیزی را که احساس میکند و نسل گذشته احساس نمیکرد.
📚 ده گفتار، صفحه ۲۱۹
@seraj1397
.
🔸شعار اصلی ”فمیـنیسم” که با آن هیاهـو به پا کرده و مظلومنمایی میکند، در یک کلام، "برابری زن با مرد" است. اما اسلام بر مبنای "عـدالت" به زن و مرد نگاه میکند و بر شکوفایی استعدادهای ذاتی و خدادای زن و مرد که با هم متفاوت است، تاکید دارد.
🔸در این تصویر، تفاوت بین "عدالت" و "برابری"، مشخص شده است. همین تصویر، به سادگی مبنـای پوچ و باطل و بیمنطقِ فمینیـسم را برای مخاطبین روشن میسازد.
#نقد_فمینیسم
#منطق_پوچ_فمینیسم
@seraj1397
.
6.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺امروز دیگر نیاز نیست رضاخانی باشد تا با زور حجاب از سر مردم بردارد و حیازدایی کند...
🔺امروز در پوشش فیلم و سریال و استندآپ کمدی، مرزهای اخلاقی را به عقب هـل میدهند تا به مرور بعضی چیزها برای مردم عادی شود!
⁉️ سوال اینجاست؛ چرا صداوسیما این عادیسازی را دنبال میکند؟!!
@seraj1397
.
7.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 #ببینید | مــن بایــدن هستــم
🔸آنچه درباره جو بایدن، رئیسجمهور جدید آمریکا نـمیدانیم!
@seraj1397
.