⭕️ایران جزء کشورهای مهاجرفرست دنیا نیست.
#خبر_تحلیلی
📊 آمار جالبی که گلوبال اکونومی از #فرار_مغزها و خروج نیروی انسانی کشورها در سال ۲۰۲۱ منتشر کردهاست.
🔹این آمار با ایندکس ۰ تا ۱۰ منتشر شده و ایران با نمره ۵.۳ در جایگاه ۹۶ و نسبتا معمولی و انتهایی جدول قرار گرفته. ساموآ، جاماییکا و فسلطین در بالای جدول قرار گرفته و بالاترین ایندکس فرار مغزها را دارند.
🔸در انتها هم نروژ، سوئد و استرالیا ظاهرا کمترین فرارمغزها یا به تعریف این تارنما، کمترین عدد ایندکس را دارند.
🔹تارنمای گلوبال اکونومی در تعریف این ایندکس نوشته: «شاخص خروج نیروی انسانی و فرار مغزها، تأثیر اقتصادی جابجایی نیروی انسانی به دلایل اقتصادی یا سیاسی و پیامدهایی که ممکن است بر توسعه یک کشور داشته باشد را در نظر میگیرد.»
🔻تحلیل کاملتر را در پست بعدی بخوانید...
▪️https://eitaa.com/serat_zanjan/1441
پایگاه تحلیلی صراط
⭕️ایران جزء کشورهای مهاجرفرست دنیا نیست. #خبر_تحلیلی 📊 آمار جالبی که گلوبال اکونومی از #فرار_مغزها
⭕️ ایران دارای رتبه 96 مهاجرفرستی است.
▪️تازهترین آمارها نشان میدهد ایران با ضریب 5.30 در رتبه 96 با رتبه متوسط کشورهای #مهاجرفرست قرار دارد.
🔹به گزارش ایران اکونومیست، تمامی کشورها با پدیده مهاجرت نیروی انسانی مواجه هستند، فقط میزان آنها متفاوت است و این مهاجرت میتواند دلایل گوناگونی اعم از کاری، دانشجویی و پناهجویی را شامل شود. اما شاخص خروج نیروی انسانی و فرار مغزها، تأثیر اقتصادی جابجایی نیروی انسانی به دلایل اقتصادی یا سیاسی و پیامدهایی که ممکن است بر توسعه یک کشور داشته باشد را در نظر می گیرد.
🔸از یک سو، این ممکن است شامل مهاجرت #داوطلبانه باشد و به بخشهای مولد اقتصاد کمک کند. همچنین مهاجرتهای کاری بخشی از جامعه مانند کارآفرینان، یا نیروی انسانی ماهر مانند پزشکان، به دلیل شرایط اقتصادی در کشور خود و امید به فرصتهای بهتر در سایر کشورها صورت بگیرد.
🔹از سوی دیگر، ممکن است شامل جابهجایی #اجباری متخصصان به صورت اجباری و با اهداف و رویکردهای سیاسی یا اقتصادی باشد.
🔸ایران در جمع مهاجرفرستها قرار ندارد. بر اساس آخرین آمارها ایران در جمع کشورهایی که با بیشترین میزان پدیده خروج نیروی انسانی مواجه هستند جای ندارد و از سال 2007 تا 2021 شاخص مهاجرفرستی را بین 173 کشور جهان و با ضریب 1 تا 10 مشخص شده است.
🔹بر اساس این تحلیل ساموآ با ضریب 9.90 در جایگاه نخست قرار دارد. جامائیکا و فلسطین رتبههای دوم و سوم مهاجرفرستی را به خود اختصاص داده اند.
🔹بر اساس آخرین دادههای Globaleconomy، اما ایران در بین 173 کشور با ضریب 5.30 در سطح متوسط و در رتبه 96 است. موضوعی که نشان میدهد ایران در جمع کشورهای مهاجرفرست نیست.
🔸بر اساس این شاخص کشوهای عراق رتبه 58، پاکستان رتبه 72، اوکراین 80، کرواسی 82، گرجستان 89، هند 90، رومانی 94، لهستان 113، مالزی 114، ترکیه 126، مجارستان 127، یونان 130، کره جنوبی 140، عربستان 143 ژاپن 157، انگلیس 151، اسرائیل 152، هلند 154، امارت 155، فرانسه 156، آلمان 157، امریکا 161، قطر 166، نروژ 171، سوئد 172، استرالیا 173 را به خود اختصاص دادهاند.
🔻در ادامه جدول کشورهای مهاجرفرست به ترتیب جایگاه آمده است:
نمودار بالا از سال 2007 تا 2021 شاخص فرار مغزها را بین 173 کشور جهان و با ضریب 1تا 10 مشخص کرده است.
منبع:
▪️https://www.theglobaleconomy.com/rankings/human_flight_brain_drain_index/
@serat_zanjan
هدایت شده از حوزه توییت (توییتر طلاب)🇵🇸
👓 اگه منظورتون از #سخنگو یک همچین چیزیه که رسانهها و طلاب بیان راحت سوالهاشون رو بپرسن و مثلا ماهی یکبار #مرکز_مدیریت نشست خبری داشته باشه، خیلی هم عالیه و اصلا تحول مثبت اتفاق افتاده!
❗️ اگر هم نه صرفا کسیه که بجای اینکه از مدیر بپرسیم قراره هر از چندگاهی بیاد یک مصاحبه کنه و توضیحاتی کلی بده، همون بهتر مثل دو سال قبل سخنگو نداشته باشیم!
🔹 حوزه توییت کاملا آمادگی دارد در اولین نشست خبری آقای برته حضور داشته باشد!
@HozeTwit
6.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕ امامخامنهای: آیت الله #شبیری_زنجانی قیامشان قعودشان، کلامشان همه مفید است!
▪️آیت الله شبیری: آقای خامنهای هم مدیریتشان بینظیر است!
🔹 ماجرای تعریف رهبری از کتاب گرانسنگ جرعهای از دریا و تعریف ایشان از آیتالله شبیری زنجانی
💬 حجت الاسلام و المسلمین رفیعی
@serat_zanjan
⭕️نتایج نهایی انتخابات عراق اعلام شد/ ائتلاف فتح در رتبه پنجم
#خبر_تحلیلی
🔹طبق اعلام کمیساریای انتخابات عراق، فراکسیون الصدریه، وابسته به مقتدی صدر با ۷۳ کرسی در رتبه اول، ائتلاف تقدم (بزرگترین ائتلاف اهل سنت) با ۳۷ کرسی در رتبه دوم، ائتلاف «دولة القانون» به رهبری نوری المالکی با ۳۳ کرسی در رتبه سوم، حزب دموکرات کردستان عراق با ۳۱ کرسی در رتبه چهارم و ائتلاف «الفتح» به رهبری «هادی العامری» با ۱۷ کرسی در رتبه پنجم قرار گرفت.
@serat_zanjan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#استوری
⭕️ چهارمین سالگرد ارتحال عالم مجاهد مرحوم حجت الاسلام سید ابو طاهر علوی (ره)
➰روحش شاد و یادش گرامی
@serat_zanjan
⭕ دکتر جان! به کاهدون زدی😄
#تلخند
👤صادق زیبا کلام در مورد اغتشاش اصفهان:
🔹️انقلابیون حاضر نشدند به رئیسی که از خودشان بود هم رحم کنند تا تصویر متفاوتی از وی بوجود بیاید.🙄 سرکوب اصفهان نشان داد که رفتن روحانی و آمدن رئیسی چیزی را عوض نکرده. تنها تفاوت اینه که در آبان نود و هشت پای دولت روحانی هم بمیان کشیده شد اما در کل ماجرای اصفهان اثری از دولت رئیسی نیست.😳
➰پ.ن: به یکی یه مطلب آسونی رو چند بار توضیح دادن متوجه نشد! آخرش برگشت گفت نمیخوام متوجه شم تا جونت درآد.
حکایت این پروفسور زیباکلام ما هم همینه.
آخه آبان ۹۸ با جریان اصفهان اصلا قابل مقایسه است؟!
🔹️درسته یه سوزن به روحانی نزده میخوای یه جوالدوز به دولت رییسی بزنی ولی این بار به کاهدون زدی دکتر! مسبّب آبان ۹۸ بی تدبیری روحانی بود ولی جریان اصفهان به رییسی ربطی نداره.😁😁😁
@serat_zanjan
🔰 نور چشمان ملت
#گفتمان
◀️ رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار اخیر با #نخبگان جوان و استعدادهای برتر علمی، نخبگان را نور چشمان ملت خواندند و با تاکید بر لزوم تمرکز جامعه علمی و نخبگان برای یافتن راهحلهای علمی مشکلات مختلف تاکید کردند:
"ظرفیت نخبگی جوانان ملت ایران، می تواند زمینهساز پرکردن شکاف علمی کشور با علم جهانی، عبور از مرزهای جهانی علم، ایجاد تمدن نوین اسلامی و تحقق آینده درخشان کشور باشد."
🔹️ ایشان برای رسیدن به این آینده روشن و افتخارآمیز، سه مرحله را ضروری دانستند که شامل #تلاش_فراوان برای پرکردن فاصله کنونی با خطوط مقدم علم جهانی، #عبور از مرزهای دانش جهانی و #عرضه کشفیات نوین علمی به جامعه بشری، و #بناکردن تمدن نوین اسلامی بر پایه علم نافع است.
🔻ادامه مطلب
▪️https://eitaa.com/serat_zanjan/1451
پایگاه تحلیلی صراط
🔰 نور چشمان ملت #گفتمان ◀️ رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار اخیر با #نخبگان جوان و استعدادهای برتر
🔻نور چشمان ملت
[صفحه۲ از ۲ ]
⏪ رهبر انقلاب از "#هوش_مصنوعی" بهعنوان یک مسئله مهم و آیندهساز نام برده و تأکید کردند:
🔹 "این مسئله در اداره آینده دنیا نقش دارد و باید بهگونهای عمل کنیم که ایران جزو ۱۰ کشور برتر هوش مصنوعی در دنیا قرار بگیرد؛ امروز در کشور جوانان نخبه میتوانند رشد و پیشرفت کنند ولی همچنانکه قبلاً هم گفتهایم تمایل یک نخبه برای مهاجرت به کشوری دیگر با این نگاه و توجه که بدهکار کشور است و پس از تحصیل بازخواهد گشت، مانعی ندارد. اما مهاجرفرستی و اینکه عناصری در بعضی دانشگاهها، جوان نخبه را از آینده مأیوس و او را به ترک میهن تشویق میکنند، صریحاً خیانت به کشور و دشمنی با آن است و دوستی با آن جوان هم نیست."
🔺 بعد از فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم جلوگیری از خروج نخبگان از کشور بسیاری از کارشناسان و صاحبنظران حوزههای مختلف راهکارهای عملی و مهمی را برای این امر پیشنهاد کردند که
• تغییر ساختار نظام آموزشی
• تغییر نظام حاکم بر مؤسسات آموزش عالی
• گماردن افرادی شایسته و فارغ از گرایشهای سیاسی، حزبی و جناحی بر صدارت آنها
▪️و سرانجام آنچه از همه مهمتر است
• اصلاح مفاسد اداری و حاکمیت روابط شخصی و جناحی بر آنها، از جمله عوامل موثر در جلوگیری از پدیده فرار مغزهاست.
📌 ۷ راهکار پیشنهادشده جهت جلوگیری از خروج نخبگان از کشور به شرح ذیل است:
۱. درگیرکردن نخبگان در مقوله توسعه، به طوری که آنان توسعه نیافتگی را مشکل خـود دانسته و در شرایط حاد و سخت بمانند و حاضر به همکاری باشند.
٢. شرایط مادی به گونهای فراهم آید تا افرادی که رفتهاند برگردند؛ این راهحل در کره جنوبی موفق بوده است.
٣. محل زندگی نخبگان از نظر مکانی مهم نیست بلکه باید از تخصص، مهارت و سرمایه آنها استفاده کرد که میتواند در ایران به کار گرفته شود.
۴. توسعه ارتباط بین دانشگاه و صنعت.
۵. رعایت نظام شایستهسالاری و استفاده بیشتر از نخبگان در مشاغل مدیریتی و نهادهای علمی در کشور.
۶. فراهم کردن زمینه ارتباط آموزشی و پژوهشی نخبگان و متخصصین با دانشگاههای برتر جهان.
٧. حمایت دولت از کارآفرینی و اشتغال نخبگان.
@serat_zanjan
هدایت شده از بر پا
1_1218309092.mp3
14.38M