🔰 این، منطق قرآن است...
🔹 #امام_خامنه_ای
🔸 در منطق قرآن، عزت واقعی و کامل متعلق به خداوند و متعلق به هر کسی است که در جبههی خدائی قرار میگیرد. در مصاف بین حق و باطل، بین جبههی خدا و جبههی شیطان، عزت متعلق به کسانی است که در جبههی خدائی قرار میگیرند. این، منطق قرآن است. در سورهی فاطر میفرماید: "من کان یرید العزّة فللّه العزّة جمیعا"
🔸 همّت امام (ره) بر این گماشته شد که روح عزت را در این مردم احیاء کند؛ عزت آنها را به آنها برگرداند. امام بزرگوار فرهنگ "ما میتوانیم" را به دهان مردم انداخت و در دل آنها جایگزین کرد؛ این همان فرهنگ قرآنی است که فرمود: "و لا تهنوا و لا تحزنوا و انتم الاعلون ان کنتم مؤمنین"
🔸 عزت عبارت است از اینکه یک ملت در خود و از خود احساس حقارت نکند. نقطهی مقابل احساس عزت، احساس حقارت است؛ یک ملت وقتی به درون خود؛ به سرمایههای خود، به تاریخ خود، به مواریث تاریخی خود، به موجودی انسانی و فکری خود؛ نگاه میکند، احساس عزت و غرور کند، احساس حقارت و ذلت نکند
🔸 آن کسانی که منتظرند ملت ایران از خود ضعف نشان بدهد، بدانند که ملت ایران در مسیر عزت و اقتدار ملی و استقلالِ خود، در مقابل هیچ تهدیدی ضعف نشان نخواهد داد. اگر مسؤولانی بر سر کار باشند که نتوانند اقتدار ملی و عزت این ملت را نشان بدهند، نمایندهی این ملت نیستند.
🔸 انقلاب؛ پرچم عزت این ملت است و ملّت؛ این پرچم را در دست استوار خود محکم نگه خواهد داشت و به فضل پروردگار تسلیم امام زمان (ارواحنا فداه) خواهد کرد.
۱۳۸۱/۱۱/۲۸
🆔 @setad_khezr_nabi
🔰به چه چیز خود میبالیم؟
✍ #امام_موسی_صدر
♦️ این "اعتماد به نفس" که اصطلاح رایجی نیز می باشد؛ یعنی چه؟ می گویند فلانی اعتماد به نفس دارد، بیباک و شجاع است. اعتماد به نفس با غرور متفاوت است. توکل و اعتماد به خدا نوعی کمال است، یعنی وقتی من با تعارضی روبهرو میشوم، وقتی وارد نبردی میشوم، وقتی دچار بلا و گرفتاری میشوم، وقتی مشغول زندگی و کار هستم، اگر به خدا تکیه داشته باشم، قوی و نیرومندم. به واسطۀ توکل به خدا قوی هستم، ولی فروتنی و تواضع دارم به این نکته و به این نتیجه توجه دارید؟
♦️ انسان به چه چیزی میخواهد خود را بزرگ بشمارد؟ به چه چیزی میبالیم و خود را بزرگ میشماریم؟ من موجودی هستم که اختیار سود و زیان و مرگ و زندگی و رستاخیز خود را ندارم. هیچ چیز ندارم. نگویید ثروت من، افتخار من، دانش من، بزرگواری من. من و شما که هستیم که چیزی از خود داشته باشیم؟ برهنه به دنیا آمدیم و چیزی نداشتیم و برهنه میمیریم و چیزی با خود نمیبریم بنابراین، این شکوه و قدرت و حرکت و تفکر و اقتدار و زکات و ثروت و دانش در دست ما امانت است و برای خودمان نیست. ما امانتدار آنها هستیم.
♦️ لذا اگر انسان به خودش تکیه داشته باشد، یعنی مغرور باشد، میان حق و باطل فرق نمیگذارد وگاه به راه حق میرود وگاه به راه باطل، زیرا تنها بر خودش تکیه دارد. اما اگر به خدا تکیه داشته باشد، فروتن است نه خودبین و جز در راه حق قدم نمیگذارد، زیرا میداند که خدا او را در راه باطل یاری نمیکند و تنها در صورتی بر باطل غالب می شود که با خدا باشد.
📚 کتاب مسیرة الامام السید موسی الصدر ص ۶٨
🆔 @setad_khezr_nabi
5.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽 ببینید| عزت نفس
🎬 استاد متفکر #شهید_مطهری
▫️ این مسأله به اصطلاح امروز «اعتماد به نفس» در مقابل اعتماد به انسانهاى دیگر، حرف درستى است، البته نه در مقابل اعتماد به خدا. اعتماد به نفس سخن بسیار درستى است؛ یعنى اتّکال به انسان دیگر نداشتن، کار خود را تا جایى که ممکن است خود انجام دادن و از احدى تقاضا نکردن. حتی اگر شما مجبور شدی از دیگران چیزی در خواست کنی؛ چطور باید بخواهی؟
▫️پیغمبر اکرم (ص) فرمود: "اطْلُبُوا الْحَوائِجَ بِعِزَّةِ الْانْفُسِ" بشر به بشر حاجت پیدا مىكند. فرمود: اگر حاجتى دارید هیچ وقت پیش كسى با ذلت حاجت نخواهید، با عزت نفس بخواهید؛ یعنى عزت خودتان را لكه دار نكنید، نگویید از نظر جهاد با نفس و مبارزه با هواى نفس بهتر است كه به شكل یك گدا از كسى چیزى بخواهم؛ نه، اسلام اجازه نمىدهد...
🆔 @setad_khezr_nabi
🔰 اعتماد به نفس یا اعتماد به خدا؟
✍ آیت الله #جوادی_آملی
🔹 یكی از افكاری كه از مغرب زمین به حریم اندیشه ناب توحیدی مسلمانان و موحدان نفوذ كرده، این است كه اعتماد به نفس از فضایل است و باید دیگران را به آن ترغیب كرد؛ در حالی كه اسلام هرگز اعتماد به نفس را تأیید نكرده است؛ زیرا انسانی كه مالك هیچ شأنی از شئون خود نیست: "لا یملك لنفسه نفعاً ولا ضرا ولا موتاً ولا حیاةً ولا نشوراً" چگونه می تواند بر خود تكیه كند؟
🔹 آنچه از نظر اسلام فضیلت به شمار می رود و دین به آن بها می دهد اعتماد و توكل بر خداست، چنانكه حضرت امام جواد (ع) فرمودند: "الثقة بالله تعالی ثمن لكل غال وسُلَّم إلی كل عال" اعتماد به خدا بهای هر كالای گرانبها و نردبان صعود به هر درجه بلندی است. تكیه گاه مؤمن، قدرت بی كران و مستقل خدای سبحان است، نه قدرت خودش و نه قدرت دیگران.
🔹 اما اعتماد به نفس یا اعتماد به دیگران از نظر اسلام رذیلت است؛ زیرا معنای اعتماد به نفس آن است كه انسان به حول و قوّه خود اعتماد كند، در حالی كه خدای سبحان در معرفی مؤمنان می فرماید: آنان در برابر تهاجم بیگانگان می گفتند: "حسبنا الله ونعم الوكیل" آنان نمی گفتند قدرت نظامی و توان رزمی ما كافی است. انسانی كه در برابر خدا عاجز است و مالك چیزی نیست، باید بر خدا توكل كند نه بر نفس خود.
📚 مراحل اخلاق در قران کریم ص٣۶٧ تا ٣۶٩
🆔 @setad_khezr_nabi
🔰 سواری از دور می آید....
✍ مرحوم #حاج_اسماعیل_دولابی
🔹 تلاطمات و نا آرامی هایی که در روزگار ما در سراسر عالم بروز نموده است حاوی بشارت بزرگی است. جهان از درد زایمان به خود می پیچد و عن قریب فرزندی را بیرون خواهد داد. قبل از بارش باران؛ تند بادی بر می خیزد و غبار زیادی بر پا می کند؛ همه ی خس و خاشاک ها و آشغال ها را از روی زمین جارو می کند. اما اگر کمی صبر کنیم باد آرام می گیرد و باران می بارد و سپس ابرها کنار می روند و هوا لطیف و آفتابی می شود.
🔹 آشوب ها و نا بسامانی هایی که در روزگار ما در سراسر جهان پدیدار شده است؛ نزدیک شدن هوای لطیف و آسمان صاف و آفتابی "عصر ظهور" را بشارت می دهد. سواری که از دور می آید ؛ پیش از آنکه خودش برسد و دیده شود؛ گرد و غباری که از زیرپای اسبش بر می خیزد دیده می شود. گرد و غبار آشوب ها و نا آرامی های جهان در روزگار ما؛ خبر از نزدیک شدن "فارس الحجاز" ؛ یعنی امام زمان(ع) می دهد. عن قریب صدا بلند می شود.
🔹 امام صادق (ع) فرمود: "یصلح اللّه امره فی لیلهٍ؛ خداوند امر ولیَّش را در یک شب اصلاح می کند"؛ زمین یک مرتبه پاک می شود. همه ی خلق خسته شده اند و شب و روز عقب صلح و نجات می گردند و به محض اینکه اعلام شود؛ همه زود قبول می کنند. وقتی مضطرّ شدند زود قبول می کنند.
📚 مصباح الهدی؛ ص ٣٢٢ و ٣٢۴
🆔 @setad_khezr_nabi
🔰 وظایف جامعه ی منتظر؛ [ زنده کردن روح انتظار و آمادگی برای ظهور ]
🔻 #امام_خامنه_ای
🔸 ما امروز براي انتظار، باید باب به خصوصی در زندگی خود بازکنیم. حقیقتاً مّلت ما باید روح انتظار را به تمام معنا درخود زنده کند. درسطح دنیا انسانیت فرج می طلبد؛ اما راه فرج را نمیداند. شما مّلت انقلابی مسلمان، باید با حرکت منظّم خود در تداوم انقلاب اسلامی، به فرج جهانی انسانیت نزدیک بشوید و شـما باید به سوی ظهور مهدی موعود (عج) و انقلاب نهایی اسلامی بشریت؛ که سطح عالَم راخواهد گرفت و همه ی این گره ها را باز خواهد کرد قدم به قدم، خودتان نزدیک بشوید و بشرّیت را نزدیک کنید. انتظار فرج این است.
🔸 شما باید زمینه را آماده کنی، تا آن بزرگوار بتواند بیاید و در آن زمینه ی آماده اقدام بکند. از صفر که نمی شود شروع کرد!
جامعه ای می تواند پذیرای مهدی موعود باشد که در او آمادگی و قابلیت باشد؛ و الاّ مثل انبیاء و اولیای طول تاریخ می شود. چه عّلتی داشت که بسیاری از انبیای بزرگ آمدند ونتوانستند دنیا را از بدی ها، پاك و پیراسته کنند؟
چرا؟ چون زمینه ها آماده نبود.
🔸 چرا امیرالمؤمنین (ع) در زمان خودش -با آن قدرت الهی، با آن علم
متصلّ به معدن الهی- نتوانست ریشه بدی را بخشکاند و حتّی خود حضرت را هم از سر راه؛ در آن مدّت کوتاه برداشتند چرا؟ چون زمینه را نا مساعد کرده بودند زمینه را زمینه ی دنیاطلبی کرده بودند. عدم آمادگی، این طور فاجعه
به بار می آورد! آن وقت اگر #امام_زمان (عج) در یک دنیای بدون آمادگی تشریف بیاورند، همان
خواهد شد! باید آمادگی باشد.
🎙بیانات در دیدار اقشار مختلف مردم ۱٣٧۶/٩/٢۵
🆔 @setad_khezr_na