🌹 چند دقیقه با ما
🔻داستان شیعه شدن پرفسور برلون توسط دعای #ابوحمزه_ثمالی
🔸 مرحوم آیت الله سید محمد هادی میلانی دچار بیماری معده شده بودند، پروفسور برلون را از اروپا برای جراحی ایشان آوردند، جراح حاذق پس از یک عمل سه ساعته زمانی که آن مرجع تقلید در حال به هوش آمدن بودند، به مترجم دستور داد تمام کلماتی که ایشان در حین به هوش آمدن می گویند را برایش ترجمه کند.
🔸 مرحوم آیت الله میلانی در آن لحظات فرازهایی از دعای ابوحمزه ثمالی را قرائت می کردند، پس از این مساله پروفسور برلون گفت: شهادتین را به من بیاموزید، از این لحظه می خواهم مسلمان شوم و پیرو مکتب این روحانی باشم.
🔸 وقتی دلیل این کار را پرسیدند، #پروفسور_برلون گفت: تنها زمانی که انسان شاکله وجودی خود را بدون این که بتواند برای دیگران نقش بازی کند، نشان می دهد، در حالت به هوش آمدن بعد از عمل است و من دیدم این آقا، تمام وجودش محو خدا بود، در آن لحظه به یاد #اسقف کلیسای کانتربری افتادم که چندی پیش در همین حالت و پس از عمل در کنارش ایستاده بودم، دیدم او ترانه های کوچه بازاری جوانان آن روزگار را زمزمه می کند، در آن لحظه بود که فهمیدم حقیقت، نزد کدام مکتب است .
🔸 بعد از آن هم وصیت کرد وی را در شهری که مرحوم #میلانی را در آن دفن کرده اند به خاک بسپارند و اینچنین شد که مزار این پروفسور مسیحی، مسلمان شده در خواجه ربیع، محل مراجعه مردم و افرادی است که حقیقت اسلام را باور کرده اند قرار دارد.
▪️ ناقل خاطره: شیخ جواد مروی
.....پرسش و پاسخ جوانان
@porsesh_javanan
🌹🌹امیرالمومنین على علیه السلام:
💠💠 اِنَّ لاَِهْلِ التَّقْوى عَلاماتٍ يُعْرَفونَ بِها: صِدْقُ الْحَديثِ وَ اَداءُ الاَْمانَةِ وَ الْوَفاءُ بِالْعَهْدِ وَ قِلَّةُ الْفَخْرِ وَ الْبُخْلِ وَ صِلَةُ الاَْرْحامِ وَ رَحْمَةُ الضُّعَفاءِ وَ قِلَّةُ الْمُواتاةِ لِلنِّساءِ وَ بَذْلُ الْمَعْروفِ وَ حُسْنُ الْخُلْقِ وَ سِعَةُ الْحِلْمِ وَ اتِّباعُ الْعِلْمِ فيما يُقَرِّبُ اِلَى اللّه ِ ـ عَزَّ وَ جَلَّ ـ ، طُوبى لَهُمْ وَ حُسْنُ مَآبٍ. وَ طُوبى شَجَرَةٌ فِى الْجَنَّةِ، اَصْلُها فى دارِ رَسُولِ اللّه صلي الله عليه و آله... ؛
♦️♦️ #تقواپيشگان، نشانه هايى دارند كه با آنها شناخته مى شوند:
✅ راستگويى
✅ امانتدارى،
✅ وفاى به عهد،
✅ كم فخرفروشى،
✅ كم بخل ورزيدن،
✅ صله رحِم،
✅ رحم به ضعيفان،
✅ كم موافقت كردن با زنان،
✅ به همه نيكى كردن،
✅ خوش اخلاقى،
✅ بردبارى بسيار
✅ و پيروى از علم نزديك كننده به خداوند.
♦️و آنان طوبى، و سرانجام نيك دارند. طوبى درختى است در بهشت كه ريشه آن در خانه پيامبر خدا صلي الله عليه و آلهاست ... .
📚 خصال، ص 483، ح 56.
پرسش و پاسخ جوانان
@porsesh_javanan
#احکام #نماز
💠سوال: آیا وقت نماز به مجرد شروع اذان آغاز میشود؟ یا این که باید صبر نمود تا اذان تمام شود و سپس شروع به خواندن نماز کرد؟ آیا روزه دار جایز است به مجرد شروع اذان افطار نماید یا این که باید صبر کند تا اذان تمام شود؟
✅جواب: اگر اطمينان حاصل شود که اذان از هنگام داخل شدن وقت شروع شده، صبر کردن تا پايان اذان لازم نيست.
استفتائات رهبر
پرسش و پاسخ جوانان
@porsesh_javanan
#احکام #بانک
💠سوال: اگر مکلّف بداند که قوانین بانکی در مواردی مانند مضاربه و فروش قسطی، توسط بعضی از کارمندان بهطور صحیح اجرا نمیشود، آیا سپردهگذاری به قصد کسب سود برای او جایز است؟
✅جواب: اگر فرض کنيم، مکلّف علم پيدا کند که کارمندان بانک، پول او را در معامله باطلی بکار گرفتهاند، دريافت و استفاده از سود آن برای او جايز نيست ولی با توجه به حجم سرمايههايی که توسط صاحبان آنها به بانک سپرده میشود و انواع معاملاتی که توسط بانک صورت میگيرد و میدانيم که بسياری از آنها از نظر شرعی صحيح هستند، تحقق چنين علمی برای مکلّف بسيار بعيد است.
استفتائات رهبر
پرسش و پاسخ جوانان
@porsesh_javanan
💠 پاسخ به #شایعات
🔻 سوال :
آیا بعد از #عطسه کردن باید #صبر نمود؟ آیا در اسلام این دستور وارد شده است که در موقع تصمیم بر انجام کارى، اگر کسى عطسه کند باید صبر کرد؟
🔻 پاسخ :
🔸 در این باره دستورى در اسلام نداریم و اساساً روح اسلام با این گونه مطالب سازش ندارد، تا آن جا که دستور مى دهد هنگامى که تصمیم بر کارى گرفتید، اگر کسى فال بد زد اعتنا نکنید و بر خدا توکّل نموده به دنبال هدف روان شوید و فال بد زدن را نشانه شرک قرار داده است.
🔸 در ميان مردم خرافات زيادي وجود دارد كه نه پايه ديني دارد و نه مايه علمي . يكي از آن ها در مورد عطسه كردن است. عده اى از مردم معتقدند كه عطسه شوم است و شگون ندارد و بايد در كار مورد نظر عجله نكرد، بلكه بايد صبر كرد. ما هر وقت و يا چندين بار بعد از عطسه كردن به كاري اقدام كرديم موفق نشديم. در صورتى كه از نظر اسلام عطسه كردن نه تنها شوم و بد نيست , بلكه بسيار مفيد براي سلامتي بدن است.
🔸 در حديث آمده كه عطسه موجب راحتى و سلامتي بدن است، و تا سه روز و به روايتى تا هفت روز، امان از مرگ است. آن چه بين عوام مشهور است كه هنگام عطسه تك بايد صبر كرد، صحت ندارد و در احاديث اثرى از اين حرف نيست.
🔸 در روايت آمده است: وقتى انسان عطسه مىكند ( جهت شكرانه تأمين شدن سلامتي اش ) بگويد: الحمد للّه اللّهم صل على محمّد و ال محمد. و هنگامي كه كسى در حضورش عطسه كند، به عطسه كننده بگويد: يرحمك اللّه ، و او نيز در پاسخش بگويد: يغفر الله لكم .
🔸 رسول اكرم (ص) فرمود: عطسه مريض دليل بر عافيت و راحتى بدن اوست. حضرت امام صادق (ع) نیز فرمودند: كسى كه عطسه كند از پنج چيز در امان خواهد بود: جذام، سردرد، ريزش اشك از چشم،گرفتگى بينى و رويش مو در چشم.
🔸 علت عطسه چيست؟
حضرت امام رضا (ع) فرمود: علت عطسه اين است كه هر وقت خداوند به انسان نعمتى عطا كند و شكرش را به جاى نياورد، خداوند بادى به بدنش مى اندازد و دور مى زند تا وارد بينى مى شود و در اثر آن انسان عطسه مى كند وقتى مى گويد:الحمدلله، خداوند آن را به جاى شكر نعمتى كه به او داده بود مى پذيرد … (تا آخرمطلب)
🔻مطالعه بیشتر+پی نوشت و منابع:
🌐 http://shobhe.net/Archives/3819
....................................................
پرسش و پاسخ جوانان
@porsesh_javanan
#احکام #حیوانات
💠سوال: چه حيواناتى حلال و چه حيواناتى حرام گوشت هستند؟
✅جواب:چهارپايان ساكن در خشكى، دو صنف هستند: اهلى و وحشى. از حيوان اهلى جميع اصناف گوسفند و گاو و شتر حلال است، و اسب و قاطر و الاغ مکروه است اما کراهت اولى خفيفتر است، و غير اينها از حيوانات ساكن در خشکى حرام مىباشد مانند سگ و گربه و غير اينها. و اما از حيوانات وحشى آهو و گاو وحشى و قوچ کوهى و الاغ وحشى حلال مىباشد و از حيوانات وحشى، سباع حرامند (سباع حيواناتى هستند که درنده بوده و داراى ناخن و دندان باشند، چه اينکه نيرومند باشند مانند شير و پلنگ و يوزپلنگ و گرگ يا ضعيف باشند مانند روباه و کفتار و شغال). و همچنين خرگوش حرام است اگر چه از سباع نباشد. و همچنين همه حشرات حرامند مانند مار و موش و موش دو پا و جوجه تيغى و جيرجيرک و غير اينها از آنچه که قابل شمارش نيست. و همچنين آنچه مسخ شده مانند فيل و ميمون و خرس و غير اينها حرام مىباشد.
استفتائات رهبر
پرسش و پاسخ جوانان
@porsesh_javanan
✨﷽✨
💎حضرت امام صادق عليه السلام:
🌸خداوند متعال فرمود: نماز كسى را مىپذيرم كه:
1 ـ در مقابل عظمت من فروتنى كند.
2 ـ از خواستههاى نفسانى بخاطر من خود را دور كند.
3 ـ روزش را با ياد من بپايان برد.
4 ـ بربندگانم بزرگى نفروشد.
5 ـ به گرسنه غذا دهد.
6 ـ برهنه را بپوشاند.
7 ـ به مصيبت ديده مهربانى كند.
8 ـ غريب را پناه دهد.
📚:بحارالانوار ج66 ص391
↶【به ما بپیوندید 】↷
پرسش و پاسخ جوانان
@porsesh_javanan
##سوال کاربر##
حکم_انواع_موسیقی
💬سوال:
آيا ميان انواع موسيقىها ـ از قبيل اصيل(سنتى )، كلاسيك، محلى، پاپ و... ـ تفاوتى در حكم هست⁉
✅پاسخ:
📝همه مراجع:
خير، هيچ گونه تفاوتى ميان آنها در حكم نيست و معيار حرمت استماع موسيقى، طرب انگيزى و لهوى بودن آن است.
رساله تمام مراجع.
پرسش و پاسخ جوانان
@porsesh_javanan
🔔 #تـــــݪنگـــرامـــشب
از خواجه عبدالله انصـاری پرسیدند
#عــــبادت چیست ؟ فـرمود: عـبـادت
#خـــدمــتڪــــردن بــه خلـــــــق اســـت
پرسیدند چگـــــونه؟ گـــــفت:
اگـر هر پیـــشهای ڪه به آن اشـــتغال
داری رضــــای خدا و مردم را در نظــر
داشته باشۍاین نامش عبـادتاست
پرسیدند: پس نماز و روزه و خمـس..
اینها چـــــه هستنــد؟؟؟ گــفت: اینها
#اطاعـت هستند ڪه باید بنده برای
نزدیڪ شـدن به خـــدا انجـام دهد تا
انوار حـــــق بگیرد.
⇩⇩⇩
پرسش و پاسخ جوانان
@porsesh_javanan
#احکام #بانک
💠سوال: بانکها هر ماه به سپردهگذاران در برابر سپردههای آنان مقداری سود و بهره میدهند، با توجه به اینکه مقدار سود حتّی قبل از بکارانداختن سرمایهها در فعالیتهای اقتصادی، معیّن است و صاحب سرمایه در خسارت ناشی از کار شریک نیست، آیا سپردهگذاری در این بانکها به قصد دستیابی به آن سود جایز است یا اینکه به علت ربوی بودن چنین معاملاتی حرام است؟
✅جواب: در صورتی که سپردن اين اموال به بانک به عنوان قرض و به قصد دستيابی به سود آن باشد، واضح است که اين همان قرض ربوی است که از نظر تکليفی حرام میباشد و سود مورد نظر هم همان رباست که شرعاً حرام میباشد، ولی اگر به عنوان قرض نباشد بلکه به قصد بکارانداختن پول توسط بانک در معاملات حلال شرعی باشد اشکال ندارد و تعيين مقدار سود قبل از شروع به کار با آن پولها و همچنين شريک نبودن صاحبان پولها در خسارتهای احتمالی ضرری به صحّت قرارداد مذکور نمیزند.
استفتائات رهبر
پرسش و پاسخ جوانان
@porsesh_javanan