📌 چگونه محرم را به همدیگر تسلیت بگوییم؟
▪️ علقمه گوید از امام باقر علیهالسلام پرسیدم که «اگر بعضی بخواهند برخی دیگر را در شهادت امام حسین علیهالسلام تسلیت بدهند چه بگویند؟»
حضرت فرمودند: «بگویند: خداوند متعال اجرهای عزاداری ما را به سبب مصیبتی که از حسین علیهالسلام به ما رسیده بزرگ گرداند و ما و شما را در رکاب ولیّ دمّ ایشان، امام مهدی عجلالله فرجه، از آل محمد علیهمالسلام، از طلبکنندگان خون آن حضرت قرار دهد.»
📚 کامل الزیارات، ج۱، ص۱۷۴
✨﷽✨
🏴مقام حضرت عباس (س) در بهشت
✍جعفر برادر حضرت علی (ع) به خاطر اینکه خدا دو بال به او میدهد و او در بهشت با آنها پرواز میکند، به جعفر طیار معروف شده، جالب اینکه بدونید این جایگاه فقط برای جعفر نبوده، بلکه حضرت عباس (س) هم خدا به او دو بال عنایت میکند و ایشان در بهشت پرواز میکند و به بهشتیان سر میزند.
سيّد العابدين، علی بن الحسين (ع) ، به عبيد اللّه فرزند عبّاس بن علی نگريست اشک از دیدگانش سرازیر شد و فرمود : خدا عبّاس را رحمت كند ! او ايثار كرد و جانبازی نمود و جان خويش را فدای برادرش كرد، تا آن كه هر دو دستش قطع شد،و خداوند عز و جل در عوض آنها، دو بال به او داد كه با آنها همراه با فرشتگان، در بهشت پرواز میكند، همچنان كه به جعفر بن ابی طالب داد.
💥عبّاس در نزد خداوندِ بزرگ و والا، چنان منزلتی دارد كه در روز قيامت، همه شهيدان به او غبطه می خورند.
📚الأمالي للصدوق : ص۵۴۷
📚الخصال : ص۶۸ ح۱۰۱
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🏴اهميت نماز
✍حاج آقا قرائتی: نماز چيست كه در عصر تاسوعا هنگامى كه به سيد الشهداء(عليهالسلام) پيشنهاد حمله مى شود، حضرت طى چند نوبت گفتگو جنگ را يك روز به تأخير مى اندازند و مي فرمايند: «انّى اُحبّ الصلوة» حضرت نفرمود: مى خواهم نماز بخوانم، بلكه فرمود: من نماز را دوست دارم. بسيارى از ما نماز مى خوانيم، ولى چقدر نماز را دوست داريم؟
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
✨﷽✨
🏴وقایع روز نهم ماه محرّم الحرام🏴
1⃣محاصره خیمه ها در کربلا
امام صادق علیه السلام فرمودند: تاسوعا روزی بود که حسین علیه السلام و اصحابش را در کربلا محاصره کردند و سپاه شام بر قتل آن حضرت اجتماع نمودند،و پسر مرجانه و عمر سعد به خاطر کثرت سپاه ولشکری که برای آنها جمع شده بود خوشحال شدند،وآن حضرت و اصحابش را ضعیف شمردند ویقین کردند که یاوری از برای او نخواهد آمد واهل عراق حضرتش را مدد نخواهند نمود.(۱)
2⃣آمدن امان نامه برای فرزندان ام البنین علیها السلام. در این روز شمر ملعون برای حضرت عباس علیه السلام و برادرانش امان نامه آورد.(۲) آن لعین خود را نزدیک خیام با جلالت حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام رسانید وبانگ برآورد:"أین بنو اختنا": "پسران خواهر ما کجایند"؟ولی آن بزرگواران جواب ندادند.امام حسین علیه السلام فرمودند:جواب او را بدهید اگر چه فاسق است.حضرت عباس علیه السلام در جواب فرمودند: چه می گویی؟شمر گفت:من از جانب امیر برای شما امان نامه آورده ام. شما خود را به خاطر حسین علیه السلام به کشتن ندهید. حضرت عباس علیه السلام با صدای بلند فرمود:"لعنت خدا بر تو وامیر تو (و برامان تو ) باد . ما را امان میدهید در حالیکه پسر رسول خدا را امان نباشد"؟(۳)
3⃣در خواست تأخیر جنگ از سوی امام حسین علیه السلام: در عصر تاسوعا امام علیه السلام برای به تعویق انداختن جنگ یک شب دیگر مهلت گرفتتند.(۴) چون عمر سعد لشکر را آمادۀ جنگ با امام علیه السلام نمود ومعلوم شد که قصد جنگ دارد، حضرت به برادرش عباس علیه السلام فرمود تا یک شب دیگر مهلت بگیرد.آنها ابتدا قبول نکردند،ولی بعد قبول نمودند که شبی را صبر کنند.(۵)
4⃣آمدن لشکر تازه نفس به کربلا:
در این روز لشکر مجهزی به دستور ابن زیاد از کوفه وارد کربلا شد،وشمر نامه ابن زیاد را آورد.(۶)
5⃣خطابه امام حسین علیه السلام برای اصحابش: در عصر این روز امام حسین علیه السلام در جمع یاران خطبه ای قرائت فرمودند، و اصحاب اعلام وفاداری نمودند.
📚 منابع:
۱- کافی ج۴ ص ۱۷۴
۲- اعلام الوری :ج۱ ص۴۵۵؛ فیض العلام:ص۱۴۳؛ بحار الانوار :ج۴۴ص۳۶۱.
۳- از مدینه تا مدینه :ص۳۸۱.
۴- اعلام الوری:ج۱ ص۴۵۵؛ فیض العلام:ص۱۴۶؛ بحارالانوار :ج۴۴ ص۳۹۲.
۵- مناقب ابن شهر آشوب:ج۴ ص۱۰۷.
۶- اعلام الوری :ج۱ ص۴۵۵؛ فیض العلام:ص۱۴۶
۷- مناقب ابن شهر آشوب:ج۴ ص۱۰۷.
23.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🛑🎥چرا تاسوعا را منتسب به حضرت عباس (ع) میکنند؟
استاد عبدالله فاطمی نیا:
🔹شاید یکی از دلایلش این باشد که عصر تاسوعا امام حسین(ع) به ایشان گفت: «بنفسی انت» (جانم به قربانت) امشب را از این جماعت مهلت بگیر.
🔹دلیل دیگر که میتوان به آن اشاره کرد این است که شمر ملعون در این روز برای ایشان امان نامه آورد که قمر بنی هاشم او و فرستنده امان نامه را لعنت کرد.
🔺تصاویر مربوط به قبل از شیوع کرونا است
🏴باز کردن مغازه در تاسوعا و عاشورا
🔷 به تازگی یک مغازهای باز کردم و از آنجایی که در ماه محرم تعداد مشتریها در منطقه ما بیشتر میشود و با این شرایط من مقداری هم به بازار بدهکارم، میخواستم بدانم اگر تاسوعا و عاشورا مغازه را باز کنم و خرید و فروشی داشته باشم اشکال شرعی دارد؟
✅ج: مومنین در ایام عزای معصومین علیهمالسلام از یکسری کارها پرهیز میکنند: مثلا مجلس شادی ندارند اما اگر عقد خوانده شود اشکالی ندارد. معمولا کارها را تعطیل میکنند که در این مراسمی که جزء شعائر مذهبی شناخته میشود، شرکت کنند. اگر مغازه باز کردن شما در آن ایام توهینی باشد به عزاداران یا به عزاداری یا به اباعبدالله حسین علیهالسلام، بله این اشکال دارد. اما اگر یک مغازهای است که چند ساعتی باز میکنید که برخی از حوائج مومنین برآورده شود و بعد هم مغازه را میبندید و هیچ از آن برداشت نشود که بیاحترامی و توهین به عزاداری و عزاداران یا خدای ناکرده به اباعبدالله حسین علیهالسلام است، اشکالی ندارد. ولی به طور کلی عرض کردیم معمولا مومنین در یکسری ایام خاص مثل عاشورا، دست از یکسری کارهای دیگر میکشند و همگی در مراسم عزای سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله حسین علیهالسلام شرکت میکنند.
حدیث قدسی: هرکس درعزای حسینی درهمی هزینه کند ملائک تا قیامت با او معامله کرده،عوضش هفتاد حسنۀ دهندو خدا قصری دربهشت برایش بنا نماید.
❣️🥀❣️🥀❣️🥀❣️🥀
❣️💠 مقامات معنوی در زیارت عاشورا:
مقام بهترین پاداش مصیبت ولیّ معصوم.
🌷 «وَ أَسْأَلُ اللَّهَ بِحَقِّکُمْ وَ بِالشَّأْنِ الَّذِی لَکُمْ عِنْدَهُ أَنْ یُعْطِیَنِی بِمُصَابِی بِکُمْ أَفْضَلَ مَا یُعْطَی مُصَاباً بِمُصِیبَةٍ؛
🔹 و از خداوند به حق شما و مقام و منزلتی که برای شما نزد خداوند است، می خواهم که در برابر سوگواری من بر شما بهترین پاداش را که به سوگواران می دهد به من (نیز) عطا فرماید».
✍ بلا براي مومن یا کفاره گناهان است و يا برای ترفيع درجه است. ولي بلای معصوم (ع) فقط برای ترفيع درجه است. آنقدر اين ابتلا، عظيم است که نه فقط ما، بلکه ملائکه مقربين و انبياء مرسلين هم در اين وادي، مراتبي از قربشان با بلاي سيدالشهداء (ع) حاصل ميشود.
🔹 يک روي بلاي سيدالشهداء (ع) بلاي عظيم است و روي ديگر، ضيافت خاص خداي متعال و رحمت و محبتي است که از عاشورا ظهور و تجلي پيدا کرده و همه عارفان و اولياء خدا و انبياء، در منزلي از منازل سلوک خود به اينجا ميرسند و بايد از اين وادي عبور کنند تا مقرب شوند.
🔸اگر کسي وارد عاشورا شد، ميتواند با بلاي سيدالشهداء به مقام تحمل اعظم ابتلائات برسد. آنقدر اين بلا، عظمت و جلالت دارد که همه مقامات با آن حاصل ميشود؛ «لَقَدْ عَظُمَتِ الرَّزِيَّةُ وَ جَلَّتْ». اين است که ما درخواست ميکنيم: «أنْ يعْطِينِي بِمُصابِي بِكُمْ أفْضَلَ ما يعْطِي مصاباً»؛ يعني ما هم ميتوانيم جزو کساني بشويم که وارد عاشورا ميشوند و به ثواب اعظم ابتلائات ميرسند و به بالاترين آن محبتهايي که خداي متعال به اهل ابتلاء ميکند دست پيدا ميکنند.
🔹در این فراز از زیارت عاشورا از خدا می خواهیم که به اعظم ثوابهاي اهل بلا و به اعظم جذبات و جلوات معنوي راه پيدا کنیم و به بالاترين درجات قرب الهی برسیم.
💟🌸🍃
🔥🍂🔥🍂🔥🍂🔥🍂
🔥💠وقایع روز نهم محرم سال ۶۱ ق💠
✍ در روز نهم محرم سال ۶۱ شمر بن ذی الجوشن با نامه ای كه از عبیداللّه داشت، پیش از ظهر روز پنجشنبه نهم محرم وارد كربلا شد و نامه عبیداللّه را برای عمر بن سعد قرائت كرد.
👹 شمر كه با قصد جنگ وارد كربلا شده بود، از عبیداللّه بن زیاد امان نامه ای برای خواهر زادگان خود و از جمله حضرت عباس (ع) گرفته بود كه در این روز امان نامه را بر آن حضرت عرضه كرد و ایشان نپذیرفت.
👹 شمر نزدیك خیام امام حسین (ع) آمد و عباس، عبداللّه، جعفر و عثمان (فرزندان امام علی (ع)كه مادرشان ام البنین بود) را طلبید. آنها بیرون آمدند، شمر گفت: از عبیداللّه برایتان امان گرفته ام. آنها همگی گفتند: خدا تو را و امان تو را لعنت كند، ما امان داشته باشیم و پسر دختر پیامبر امان نداشته باشد؟
🌕 در این روز اعلان جنگ شد كه حضرت عباس (ع) امام (ع) را باخبر كرد. امام حسین (ع) فرمود: ای عباس! جانم فدای تو باد، بر اسب خود سوار شو و از آنان بپرس كه چه قصدی دارند؟
حضرت عباس(ع) رفت و خبر آورد كه اینان مي گویند: یا حكم امیر را بپذیرید یا آماده جنگ شوید.
🌺 امام حسین (ع) به عباس فرمودند: اگر مي توانی آنها را متقاعد كن كه جنگ را تا فردا به تأخیر بیندازند و امشب را مهلت دهند تا ما با خدای خود راز و نیاز كنیم و به درگاهش نماز بگذاریم. خدای متعال ميداند كه من بخاطر او نماز و تلاوت قرآن را دوست دارم.
🌷 حضرت عباس (ع)نزد سپاهیان دشمن بازگشت و از آنان مهلت خواست. عمر بن سعد در موافقت با این در درخواست تردید داشت. سر انجام فرستاده عمر بن سعد نزد عباس علیه السلام آمد و گفت: ما به شما تا فردا مهلت مي دهیم، اگر تسلیم شدید شما را به عبیداللّه مي سپاریم وگرنه دست از شما برنخواهیم داشت.
------------------------------
پی نوشت:
۱. وقایع الایام، ج5، ص27؛
۲. مقتل الحسین، خوارزمی، ج1، ص244.
💟🌸🍃