امروز مصادف است با سالروز عملیات غرور آفرین مرصاد در منطقه عملیاتی غرب کشور که در تاریخ 1367/5/3 با رمز یا علی علیهالسّلام به منظور سد کردن هجوم منافقین و در نتیجه منهدم نمودن کلی یگان های منافقین در منطقه اسلام آباد و کرند غرب
این عملیات با حضور نیروهای جان بر کف سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و بسیجیان مخلص و ارتش قهرمان ایران اسلامی و نیروهای لشکر بدر عراق انجام گرفت و منافقین و ارتش بعثی عراق در این منطقه عملیاتی زمین گیر و تار و مار شدند.
(لازم به ذکر است که این تجاوز از طرف منافقین به نام عملیات فروغ جاویدان نام گذاری شده بود.که بحمدالله برای همیشه این فروغ به خاموشی گرایید.)
یاد و خاطره شهداء گرانقدر و رزمندگان اسلام و حماسه سازان عاشورا در این عملیات پیروزمندانه گرامی می داریم.
با ذکر صلوات بر محمد و آل محمد.🌹
🍎 #امیرالمؤمنین علی علیه السلام :
📸 فَخَرَجُوا يَجُرُّونَ حُرْمَةَ رَسُولِ اللَّهِ (صلي الله عليه وآله) كَمَا تُجَرُّ الْأَمَةُ عِنْدَ شِرَائِهَا مُتَوَجِّهِينَ بِهَا إِلَي الْبَصْرَةِ فَحَبَسَا نِسَاءَهُمَا فِي بُيُوتِهِمَا وَ أَبْرَزَا حَبِيسَ رَسُولِ اللَّهِ (صلي الله عليه وآله) لَهُمَا وَ لِغَيْرِهِمَا
🧲 شكوه از ناكثین :
طلحه و زبیر و یارانشان بر من خروج كردند، و ناموس رسول خدا صلی الله علیه و آله را به همراه خود می كشیدند چونان كنیزی را كه به بازار برده فروشان می كشانند، به بصره روی آوردند، در حالی كه همسران خود را پشت پرده نگه داشتند. پرده نشین حرم پیامبر (ص) را در برابر دیدگان خود و دیگران قرار دادند.
📚 #نهج_البلاغه ، #خطبه ۱۷۲
┄┄┅┅┅❅◇❅┅┅┅┄┄
🍏 #امیرالمؤمنین علی علیه السلام :
🌸 اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْتَعْدِيكَ عَلَي قُرَيْشٍ وَ مَنْ أَعَانَهُمْ فَإِنَّهُمْ قَطَعُوا رَحِمِي وَ صَغَّرُوا عَظِيمَ مَنْزِلَتِيَ وَ أَجْمَعُوا عَلَي مُنَازَعَتِي أَمْراً هُوَ لِي ثُمَّ قَالُوا أَلَا إِنَّ فِي الْحَقِّ أَنْ تَأْخُذَهُ وَ فِي الْحَقِّ أَنْ تَتْرُكَهُ.
🍓 شكوه از قریش :
بار خدایا! از قریش و از تمامی آنها كه یاریشان كردند به پیشگاه تو شكایت می كنم، زیرا قریش پیوند خویشاوندی مرا قطع كردند، و مقام منزلت بزرگ مرا كوچك شمردند، و در غصب حق من، با یكدیگر هم داستان شدند، سپس گفتند: برخی از حق را باید گرفت و برخی را باید رها كرد. (یعنی خلافت حقی است كه باید رهایش كنی)
📚 #نهج_البلاغه ، #خطبه ۱۷۲
┄┄┅┅┅❅◇❅┅┅┅┄┄
✨﷽✨
🌼قدر عافیت
✍پادشاهى با نوكرش در كشتى نشست تا سفر كند، از آنجا كه آن نوكر نخستین بار بود كه دریا را مى دید و تا آن وقت رنجهاى دریانوردى را ندیده بود، از ترس به گریه و زارى و لرزه افتاد و بى تابى كرد، هرچه او را دلدارى دادند آرام نگرفت ، ناآرامى او باعث شد كه آسایش شاه را بر هم زد، اطرافیان شاه در فكر چاره جویى بودند، تا اینكه حكیمى به شاه گفت : (اگر فرمان دهى من او را به طریقى آرام و خاموش مى كنم .)
شاه گفت : اگر چنین كنى نهایت لطف را به من نموده اى . حكیم گفت : فرمان بده نوكر را به دریا بیندازند. شاه چنین فرمانى را صادر كرد. او را به دریا افكندند. او پس از چندبار غوطه خوردن در دریا فریاد مى زد مرا كمك كنید! مرا نجات دهید! سرانجام مو سرش را گرفتند و به داخل كشتى كشیدند. او در گوشه اى از كشتى خاموش نشست و دیگر چیزى نگفت . شاه از این دستور حكیم تعجب كرد و از او پرسید: (حكمت این كار چه بود كه موجب آرامش غلام گردید؟ )
حكیم جواب داد: (او اول رنج غرق شدن را نچشیده بود و قدر سلامت كشتى را نمى دانست ، همچنین قدر عافیت را آن كس داند كه قبلا گرفتار مصیبت گردد.)
📙 حکایات پندآموز
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
✅ ۱۴ ذیالحجّه: سالروز اعطای فدک به حضرت زهرا سلاماللهعلیها
در روز ۱۴ ذیالحجّه سال هفتم هجری، «فَدَک» به #حضرت_زهرا سلاماللهعليها بخشيده شد و #رسول_خدا صلّیاللهعلیهوآله بر اين بخشش شاهد گرفتند.
پس از فتح خيبر (حدود چهار سال قبل از شهادت پيامبر) #جبرئيل نازل شد و دستور فتح فدک توسط رسولخدا و #اميرالمؤمنين عليهماالسلام را ابلاغ نمود؛ آن دو بزرگوار نیز بدون لشكركشى و كوچكترين دخالت مسلمين، قلعهی فدک را فتح کردند و طبق آیات ۶ و ۷ سوره حشر، سرزمينهایى كه بدون لشكركشى مسلمانان فتح شود، مِلک خاص و شخصی پیامبر است و مسلمين هيچ حقّى در آن ندارند.
💠 پس از اين ماجرا، جبرئيل بر رسولخدا نازل شد و عرضه داشت: فدک را به فاطمه عليهاالسلام عطا كن. («وَآتِ ذَاالْقُرْبى حَقَّهُ»؛ سوره اسراء، آيه ۲۶: حقّ خويشان را به آنان بده.)
پيامبر به حضرت زهرا سلاماللهعليهما فرمودند: «به دستور خداوند فدک را به تو عطا میکنم؛ آن را براى خود و فرزندانت بردار و مالک آن باش.» حضرت زهرا عليهاالسلام عرضه داشتند: «تا شما در قید حیات هستید، بر من و مال من صاحب اختياريد.» ولی پيامبر صلواتاللهعليه فرمودند: «ترس آن دارم كه نااهلان تصرّف نكردن تو را در زمان حياتم، بهانهاى قرار دهند و بعد از من فدک را از تو منع كنند.» سپس به أميرالمؤمنين عليهالسلام فرمودند: «سند فدک را بعنوان بخشوده و اعطائى پیامبر بنويس و ثبت كن.» و برای آن سند، امیرالمؤمنین علیهالسلام و #ام_ايمن را شاهد گرفته و نیز فرمودند: «امّاَيمَن زنى از اهل بهشت است.»
درآمد فدک را ساليانه بین ۷۰ هزار تا ۱۲۰ هزار دینار (سكه طلا) نوشتهاند که حضرت زهرا و امیرالمؤمنین علیهماالسلام، تمام این دارایی را بین فقرا تقسیم میکردند و هر ساله چشمان بسيارى از نيازمندان به درآمد #فدک بود.
♨️ اما پس از شهادت پيامبر صلّیاللهعلیهوآله، مأموران #ابوبكر به دستور او، نمايندهی حضرت صدّيقه طاهره سلاماللهعلیها را از فدک اخراج كرده و مِلک آن حضرت را #غصب نمودند و درآمد آن را بطور كامل براى مخارج حكومت غاصبانهی خود صرف كردند! حضرت زهرا عليهاالسلام نیز همان نوشتهی رسول خدا و سند فدک را عيناً نزد ابوبكر آوردند، ولى ابوبكر ضمن بهانهتراشی و جسارت فراوان، نه آن سند را قبول كرد و نه شاهدان آن حضرت را!
سپس حضرت صدّيقه شهيده عليهاالسلام همراه با جمعى از زنان بنىهاشم در نهایت #حجاب و پوشیدگی به مسجد تشريف بردند و پشت پرده و دور از دید نامحرمان، خطبهاى كه دريایى از معارف الهیّه و حقايق ولائیّه است (#خطبه_فدکیه) را با بلاغت و فصاحت تمام ایراد فرمودند و توانستند سند فدک را از ابوبکر غاصب باز پس گیرند؛ ولى در مسیر بازگشت به منزل، #عمر که از این کار ابوبکر به شدّت عصبانی شده بود، خود را با شتاب به حضرت رسانید، سند فدک را گرفته و پاره نمود و آب دهان نجسش را به ساحت ملکوتی وجیهةً عندالله انداخت و با دست نحسش به چهرهی مبارک انسیةُالحوراء سیلی زد...
🔥 «اللّهمّ العن الجبت والطّاغوت.»
📚 منابع:
- بحار الانوار (علامهمجلسی)، ج۹۵، ص۱۸۸
- همان، ج۲۱، ص۲۲
- همان، ج۲۹، ص۱۲۳
- مستدرک سفينة البحار، ج۲، ص۲۱۶
- مصباح كفعمى، ج۲، ص۵۹۸