💠 آیةاللّه مظاهری:
🔸 طالب معرفت باید قبل از نماز صبح، نماز شب بخواند و پس از اقامۀ نماز صبح، دقایقی به تلاوت قرآن شریف بپردازد.
🔹 بعد از آن، یک توسّل روزانه به محضر مقدّس چهارده معصوم «سلام الله علیهم»، داشته باشد.
🔸 مداومت روزانه بر اين برنامۀ صبحگاهی، در پیشرفت سير و سلوک اثرات فراوانی دارد.
🔹 موفّقيت انسان در زندگی و تأمين آتيه نیز، به بیداری و عبادت سحرگاهان بستگی دارد.
#نماز_شب
۱۳ مهر ۱۴۰۰
اعمال روز ۲۸ صفر
🔺با خواندن زیارت از راه دور پیامبر رحمت حضرت محمد(ص) و کریم اهل بیت #امام_حسن مجتبی(ع)، از راه دور زائر آنها شویم.
۱۳ مهر ۱۴۰۰
💠به مناسبت رحلت پیامبر اکرم (ص)💠
✍ ۲۸ماه صفر، سالروز رحلت برترين آفريده خدا محمد مصطفي (ص) است. وجود مقدسي كه خداوند متعال تمام جهان را به يمن او و عترت پاكش آفريد. پيامبري كه خداوند حكيم بارها در قرآن كريم او را ستوده است.
✅ سخن در فضايل و مناقب آن حضرت بسيار است، اما آنچه در اين مقام بايد گفت عظمت مصيبت خاتم الانبياء (ص) است؛ تا آنجا كه امام باقر (ع) در روايتي چنين مي فرمايد:
🌹 «مَنْ أُصِيبَ بِمُصِيبَةٍ فَلْيَذْكُرْ مُصَابَهُ بِالنَّبِيِّ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ فَإِنَّهُ مِنْ أَعْظَمِ اَلْمَصَائِبِ» هر كس به مصيبتي گرفتار شد، پس بايد مصيبت خود را نسبت به پيامبر (ص) بياد آورد پس همانا كه مصيبت پيامبر از بزرگترين مصيبتهاست. (1)
✅ روايات متعددي از آخرين روزهاي حيات شريف رسول خدا (ص) و نيز آخرين لحظات آن حضرت نقل شده است از جمله:
صحيح بخاري معتبرترين كتاب اهل سنت چنين نقل مي كند: «زماني كه حال تب بر پيامبر شديد شد؛ فرمود: كاغذي بياوريد تا برايتان نوشته اي بنويسم كه پس از آن گمراه نشويد. عمر گفت: تب بر پيامبر خدا غالب شده است وكتاب خدا نزد ماست و براي ما كافي است. پس اصحاب حاضر در جلسه با هم اختلاف پيدا كردند و بگو مگو زياد شد. پيامبر فرمودند: از نزد من برخيزيد و شايسته نيست در نزد من تنازع كنيد. پس ابن عباس خارج شد در حالي كه مي گفت: مصيبت! و تمام مصيبت! زماني بود كه بين رسول خدا و نوشته او مانع شدند.»(2)
------------------------------
(1) كافي ج۳ ص۲۲۰.
(2) صحيح بخاري ج۱، ص۳۶.
۱۳ مهر ۱۴۰۰
ازدواج برای زنی که از شوهر سابقش طلاق نگرفته
📎 #احکام
📎 #احکام_ازدواج
۱۳ مهر ۱۴۰۰
۱۳ مهر ۱۴۰۰
۱۳ مهر ۱۴۰۰
⭕️ مراجعه به پزشک بدون اجازه شوهر
#احکام_پزشکی
#احکام_خانواده
#احکام
❓ سوال: اگر شوهر اجازه مراجعه همسر مریضش به پزشک را ندهد زن می تواند بدون اجازه یا در صورت اجازه خروج از منزل برای خرید، در بین خرید به پزشک مراجعه نماید؟
✅ پاسخ: ⬇️
اگر مراجعه به دکتر ضرورى و نرفتن موجب ضرر قابل توجه و تشديد مريضي شود، در فرض سؤال (بدون اجازه) اشکال ندارد. در صورتی که شوهر اجازه کلی داده و يا مراجعه به دکتر ضرورى باشد، (در بین خرید) اشکال ندارد.
------------------
✅ استفتاء اینترنتی پایگاه اطلاع رسانی آیت الله خامنه ای، شماره استفتاء: 570515.
۱۳ مهر ۱۴۰۰
۱۳ مهر ۱۴۰۰
❇️ عدم لزوم صیغه وقف
🔻سوال:
آیا در صحت وقف، اجرای #صیغه_وقف شرط است و بر فرض شرط بودن آیا #عربی بودن صیغه شرط است ؟
🔺جواب:
اجرای صیغه وقف #شرط_نیست بلکه هر کاری که بر معنای وقف بودن دلالت کند کافی است بهعنوان #مثال اگر شخص زمینی را به نیت مسجد بسازد و در اختیار نمازگزاران بگذارد و برخی از افراد هم در آن به نیت مسجد نماز بخوانند در تحقق #مسجدیت کافی است و احکام مسجد را دارد؛ یا پلی برای عابرین بسازد و بعضی هم با اجازهی واقف از آن عبور کنند در تحقق وقف کافی است؛ و اگر هم صیغه وقف میخواند #لازم_نیست به زبان #عربی باشد.
📎#احکام_وقف
📎#صیغه_وقف
— — — — — — — 🍂🍁
— — — — — — —
📚 منبع:
ر.ک به اجوبه الاستفتائات مقام معظم رهبری سؤال 1995 و رساله آموزشی نظرات معظمله درس ۵۷
۱۳ مهر ۱۴۰۰
💎 چند خصلت زیبا از رسول خدا (ص)
🔻امام حسن مجتبی علیهالسلام:
کانَ رَسولُ اللّه صلی الله علیه و آله فَخْما مُفَخَّما ... یَتَکَلَّمُ بِجَوامِعِ الکَلِ مِفَصْلاً لا فُضولَ فیهِ و لا تَقصیرَ. دمثا، لَیْسَ بِالجافی و لا بِالْمَهینِ تَعظُمُ عِنْدَهُ النِّعْمَةُ و اِنْ دَقَّت لا یَذُمُّ مِنها شَیئا غَیْرَ اَنَّهُ کانَ لا یَذُمُّ ذَواقا و لا یَمدَحُهُ و لا تُغضِبُهُ الدُّنْیا و ما کانَ لَها، فَاِذا تُعوطیَ الحَقّ لَم یَعْرِفهُ اَحَدٌ، و لَم یَقُمْ لِغَضَبِهِ شَی ءٌ حَتّی یَنتَصِرَ لَه ...
❇️ رسول اکرم صلیاللهعلیهوآله (در نظرها)
◻️با شکوه و بزرگوار بودند...
◻️سخنانی کوتاه، جامع و بیچونوچرا میگفتند؛ بدون کم و زیاد
◻️نرمخو و مهربان بودند
◻️در حق کسی ظلم نمیکردند
◻️کسی را خوار نمیشمردند
◻️نعمت را اگرچه کم بود، بزرگ میدانستند و چیزی از آن را نکوهش نمیکردند
◻️از مزه غذا نه بد میگفتند و نه تعریف میکردند
◻️دنیا و آنچه به آن مرتبط است ایشان را خشمگین نمیساخت
◻️هرگاه حقی ضایع میشد، احدی را ملاحظه نمیکردند و چیزی باعث رفع خشمشان نمیشد، تا آن که حق را حاکم سازند.
📚 عیون اخبارالرضا، جلد ۲، صفحه ۲۸۳
•┈┈••✾••┈┈•
۱۳ مهر ۱۴۰۰
#بصیرت_عاشورایی
#راسخون
#دهه_وقف
#سیره_معصومین
🌷 اشارهای به وقفنامۀ امیرالمؤمنین (ع)
🍃 حضرت علی(ع) موقوفههایی داشتند که در تاریخ ثبت شده است. این موقوفات از اموال و دارایی شخصی آن حضرت بوده و با کشاورزی و آبادانیِ باغات تهیه شده بود.
🍃 وقفنامۀ عمومی یا وصیتنامهای که حضرت امیر(ع) نوشته و امام کاظم(ع) آن را در روایتی صحیح نقل میکند، مشتمل بر رقبات، املاک و اموالی است که دلیل بر گفتار ماست. ملاحظۀ ترجمۀ بخشی از وقفنامه، جایگاه این سنت حسنه را آشکار میسازد:
این آن چیزی است که وصیت نموده و دستور داده است به آن در اموال و داراییاش، بندۀ خدا علی، برای خشنودی خدا، تا مرا به واسطۀ آن به بهشت برد و دوزخ را از من برای خاطر آن دور سازد و آتش جهنم را بر من روا ندارد، در روزی که گروهی روسفید و گروهی روسیاه میشوند. وصیت چنین است: املاکی که در «ینبع» و اطراف آن دارم و نسبتِ آنها به من شناخته شده است، همۀ آنها و بندگانِ در آنها صدقه است. با حفظ این مراتب، آنچه در «وادی القری» دارم، به فرزندان فاطمه اختصاص دارد و بندگان در این املاک صدقهاند و در راه خدا مصرف میشوند.
🌺✨🌸✨ دهه وقف گرامی باد ✨🌸✨🌺
۱۳ مهر ۱۴۰۰
✨﷽✨
🏴آخرین وداع پیامبر(صلی الله علیه و آله) با یاران...
✍پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) روزهای آخر بیماری در حالی كه سرش را با پارچهای بسته بود، سه روز پیش از شهادت خود، به مسجد آمد و شروع به سخن نمود و در طی سخنان خود فرمود: هر كسی حقی بر گردن من دارد برخیزد و اظهار كند، زیرا قصاص در این جهان، آسانتر از قصاص در روز رستاخیز است! در این موقع سوادة بن قیس برخاست و گفت: موقع بازگشت از نبرد "طائف" در حالی كه بر شتری سوار بودید، تازیانه خود را بلند كردید كه بر مركب خود بزنید. اتفاقا تازیانه بر شكم من اصابت كرد، من اكنون آماده گرفتن قصاصم.
درخواست پیامبر یك تعارف اخلاقی نبود؛بلكه جداً مایل بود حتی یك چنین حقوقی را جبران نماید. گذشته از این، چون اصابت تازیانه بر شكم سواده عمدی نبود، از این نظر او حق قصاص نداشته است، بلكه با پرداخت دیهای جبران میگردید. مع الوصف پیامبر، خواست، نظر وی را تامین كند... پیامبر دستور داد، بروند همان تازیانه را از خانه بیاورند، سپس آماده قصاص شدند. یاران رسول خدا با دلی پر غم و دیدگانی اشكبار ونالههایی جانگداز، منتظرند كه جریان به كجا خاتمه میپذیرد؛ آیا سواده واقعا از در قصاص وارد میشود؟
💥ناگهان دیدند سواده بی اختیار،بجای قصاص، شكم و سینه پیامبر را میبوسد؛ در این لحظه پیامبر او را دعا كرده، فرمود: خدایا! از سواده بگذر، همانطور كه او از پیامبر اسلام در گذشت...
▪️صلی الله علیک یا رسول الله...▪️
📚فروغ ابدیت ج2، صفحات 865و864
۱۳ مهر ۱۴۰۰