🔺 وظیفهی انسان در ماه مبارک رمضان
🔹 بهترین اعمال شبهای ماه مبارک #رمضان، پیگیری از اسلام است که خدایا این دل من که بالأخره میخواهم از این دنیا رحلت کنم، با یک زاد و توشهای از دنیا بروم و این محل تحصیل و مزرعهی آخرت به من یک میوهای قابل استفاده داده باشد.
این همه نعمتها را خوردهام تا به اینجا برسم وإلّا همهی آنها را مثل حیوانات تلف کردهام!. فرق من با حیوانات چیست؟
وقتی من مسلمان و انسان میشوم که این معارف قرآن که خوانده میشود، با آنها به فکر بیفتم و این مطالب در نظرم جلوه کند و خاطرم را جلب و رو به این موضوع حرکت کنم و هر مقداریاش را در این شبها و روزها و افطارها انجام شد چه بهتر، و اگر نشد از روز عید فطر به بعد، سالش، سال تحصیل ایمان بشود، سال تحصیل اسلام بشود.
۸۵٫۷٫۱۸
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 گرامی باد یاد و خاطرهی شهدای عزیز در روز گرامیداشت شهدا؛ (۲۲ اسفند)
🔹 این همه خون جوانها ریخته شده...
آدم حسرت میخورد و خجالت میکشد که ما چنین سعادتی پیدا نکردیم که قدر خدای خودمان را بدانیم!
پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله بر اساس تربیت اسلامی امتی عظیم و مقتدر را به وجود آورد. و اگر ما واقعاً بخواهیم از این امت باشیم باید به سی سال پیش برگردیم و از جمله سپاهیها و بسیجیهایی شویم که به جنگ میرفتند و تازه داماد بودند، تازه مدرک دانشگاهی گرفته بودند یا تازه میخواستند بگیرند، همهی اینها را رها کردند.
این علامت این است که خداوند این تأسیس [تربیت اسلامی] را در دلشان آورده بود نه اینکه تربیت شده باشند، یک انقلابی بود که خداوند لطف کرد ولی باقیاش با ماست و ما نباید بگذاریم این نهال خشک شود. باید آبیاری کنیم تا این کار درست شود. در هر محلهای مرکز تعلیم توحید و سخنان توحیدی و هدایت زن و مرد و دوشیزه و جوان از همهی امور مهمتر باشد و مورد علاقهتر باشد. اگر مسجد است در مسجد، اگر حسینیه است در حسینیه، اگر هیچکدام نیست در جای دیگر.
🔸 بالأخره ما ناچاریم برای اینکه این خونهایی که ریخته شده را از دست ندهیم، در این فکر باشیم که دلهای ما کجاست و جای چیست و علاقهی ما به چیست و برای چه داریم زندگی میکنیم و اکسیژن هوا را مصرف میکنیم؟
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
آیتالله خسروشاهی.mp3
440.6K
#حدیث_کمیل (بخش سوم)
🔺"يَا كُمَيْلُ بْنَ زِيَاد، إِنَّ هذِهِ الْقُلُوبَ أَوْعِيَةٌ، فَخَيْرُهَا أَوْعَاهَا، فَاحْفَظْ عَنِّي مَا أَقُولُ لَكَ. النَّاسُ ثَلاَثَةٌ: ...وَ هَمَجٌ رَعَاعٌ أَتْبَاعُ كُلِّ نَاعِقٍ لَمْ يَسْتَضِيئُوا بِنُورِ اَلْعِلْمِ وَ لَمْ يَلْجَئُوا إِلَى رُكْنٍ وَثِيقٍ"
اى كميل بن زياد! اين قلبها بسان ظرفهايى هستند، كه بهترين آنها، فراگيرترين آنهاست. پس آنچه را مىگويم نگاهدار.
مردم سه دستهاند،... و پشّههاى دست خوش باد و طوفان و هميشه سرگردان، كه به دنبال هر سر و صدايى مىروند، و با وزش هر بادى حركت مىكنند، نه از روشنايى دانش نور گرفتند، و نه به پناهگاه استوارى پناه گرفتند. (نهجالبلاغه، حکمت ۱۴۷)
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
آیتالله خسروشاهی.mp3
385.6K
#حدیث_کمیل (بخش چهارم)
🔺نشانه بودن در زمره "مُتَعَلِّمٌ عَلَى سَبِيلِ نَجَاة"
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
از ما که گذشت ولی شما جوانها سعی کنید انشاءالله شیرینی #روحانیت را دریابید؛ که دیگر [در این صورت] تا آخر عمر منتظر شهریه، منتظر سهم امام و خمس و اینها نیستید؛ خودتان پایهریز هستید؛ خودتان کسب میکنید و خرج میکنید. برای دین اسلام مادر میشوید، نه آنکه از دین اسلام استفاده کنید. انسان حکم مادری پیدا میکند. یک مسجد میسازد و در اطراف آن فکر میکند که چه موقوفههایی برای مسجد درست کند، روحانی از کجا بیاورد، مداح از کجا پیدا کند. همهاش در این فکر است. و تا آخر عمر خرج مسجد میکند چون نتیجهی آن را یافته است؛ عین مادری که فرزند خود را به دانشگاه میفرستد و برای او زحمت میکشد، قرض میگیرد تا او را اداره کند.
بنابراین مسجدداری اینگونه است نه آنکه مسجدداری این باشد که خداینخواسته مثلاً بگوید: فلان مسجد درآمدش بیشتر است! -نعوذ بالله، چنین کسی ما نداریم-. بنده در یک مسجدی بودم که یک حاج آقایی از بازاریها با همین طرز تفکر بود که گفته بود که: فلانی مسجدش سرقفلی دارد. من روی منبر گفتم: آن مسجدی که سرقفلی داشته باشد پارکینگ است، مسجد نیست. پارکینگ سرقفلی دارد. مسجد که سر قفلی نمیشود داشته باشد.
اینکه انسان بخواهد در خدمت دین اسلام قرار بگیرد، منصب و توفیق بالایی است. فکر کسب درآمد -خدای نخواسته- از حماقت و نفهمی است. از این است که از روحانیت چیزی نفهمیده است؛ بله، انسانی که محتاج هست، احتیاجات او را خداوند متعال به وسیلهی بیتالمال یا امور دیگر رفع میکند. دستگاه حضرت صاحبالامر (علیهالسلام) در معنا مواظب است، حضرت دفتر دارد. رفت و آمد افراد تحت نظر است که کجا میروند، چگونه خدمت میکنند، از کجا سواد و علم کسب میکنند، و در کجا خود را خرج میکنند، چند نفر را تا حالا هدایت کرده، حمد و سوره چند نفر را تصحیح نموده، چقدر امر به معروف و نهی از منکر کردهاند. تمام اینها در دفتر ثبت میشود. وارد شده که در ایام قدر ماه #رمضان و در #شب_قدر، پروندهی اعمال را خدمت حضرت میآورند. در روز ۲۳ رمضان در خواب مرحوم علامه عسکری را دیدم که پروندهای را در دست داشت و مشغول صحبت بودند، در خواب به من گفت: فلانی دوم شد و چه شد و... . در باطن [ عالم] اینگونه است. در زمان جوانی دوستی به من گفت که من ماه رمضان به فلان آبادی نزدیک اراک برای تبلیغ میروم، امسال نمیتوانم بروم، شما بهجای من بروید. من هم گفتم انشاءالله میروم. در خواب دیدم که مثل ماشین ژاندارمری که هرکس را از سر پست خودش پیاده میکند، من هم جزء آنها هستم [ که سر پست پیاده میشوند]. خدمتها همگی در دفتر ثبت میشود، و مدیر دارد. شناخته میشود، حقوق دارد.
۹۱٫۱۱٫۱۶
✅ مرحوم آیتالله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 ذکر دعای سفارش شده از مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی به نقل از مرحوم امام خمینی که به شاگردان خویش به جهت دفع بلا و مصیبت توصیه میفرمودند:
عصر و غروب جمعه، به نیابت از تمام شیعیان عالم
ده مرتبه:
اللهمَّ صلِّ علی محمّدٍ و آلِ محمّدٍ وَ ادْفَعْ عَنَّا البَلاءَ المُبْرَمَ مِن السَّماءِ إنَّكَ عَلى کُلِّ شَئٍ قَدِیرٌ
خدایا صلوات فرست بر محمد و آل محمد و دفع بنما از ما بلائی را که حتمی شده است از آسمان، همانا تو بر هر امری قادر و توانائی
التماس دعا
@seyedololama
آیتالله خسروشاهی.mp3
869.3K
#حدیث_کمیل (بخش پنجم)
🔺هَا إِنَّ هَاهُنَا لَعِلْماً جَمّاً وَ أَشَارَ بِيَدِهِ إِلَى صَدْرِهِ- لَوْ أَصَبْتُ لَهُ حَمَلَةً بَلَى [أُصِيبُ] أَصَبْتُ لَقِناً غَيْرَ مَأْمُونٍ عَلَيْهِ، مُسْتَعْمِلًا آلَةَ الدِّينِ لِلدُّنْيَا وَ مُسْتَظْهِراً بِنِعَمِ اللَّهِ عَلَى عِبَادِهِ وَ بِحُجَجِهِ عَلَى أَوْلِيَائِهِ؛ أَوْ مُنْقَاداً لِحَمَلَةِ الْحَقِّ، لَا بَصِيرَةَ لَهُ فِي أَحْنَائِهِ، يَنْقَدِحُ الشَّكُّ فِي قَلْبِهِ لِأَوَّلِ عَارِضٍ مِنْ شُبْهَةٍ أَلَا لَا ذَا وَ لَا ذَاكَ؛ أَوْ مَنْهُوماً بِاللَّذَّةِ سَلِسَ الْقِيَادِ لِلشَّهْوَةِ أَوْ مُغْرَماً بِالْجَمْعِ وَ الِادِّخَارِ ... (حکمت 147 نهجالبلاغه)
🔹بدان كه در اينجا (اشاره به سينه مبارك كرد) دانش فراوانى انباشته است، اى كاش كسانى را مىيافتم كه مىتوانستند آن را بياموزند! آرى تيز هوشانى مىيابم امّا مورد اعتماد نمىباشند، دين را وسيله دنيا قرار داده، و با نعمتهاى خدا بر بندگان، و با برهانهاى الهى بر دوستان خدا فخر مىفروشند. يا گروهى كه تسليم حاملان حق مىباشند امّا ژرفانديشى لازم را در شناخت حقيقت ندارند، كه با اوّلين شبههاى، شك و ترديد در دلشان ريشه مى زند پس نه آنها، و نه اينها، سزاوار آموختن دانشهاى فراوان من نمىباشند. يا فرد ديگرى كه سخت در پى لذّت بوده، و اختيار خود را به شهوت داده است، يا آن كه در ثروت اندوزى حرص مىورزد.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
بمب اتم خدایی-@seyedololama.mp3
876K
🔺 بمب اتم خدایی!
🔹 هلو از یک بمب اتم هم مهمتر است!
🔺 دعایی برای دم افطار در ماه مبارک رمضان
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama