فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺 #زندگی_قرآنی
✅ «أَلَمْ تَرَ أَنَّ الْفُلْكَ تَجْرِي فِي الْبَحْرِ بِنِعْمَتِ اللَّهِ لِيُرِيَكُمْ مِنْ آيَاتِهِ ۚ إِنَّ فِي ذَٰلِكَ لَآيَاتٍ لِكُلِّ صَبَّارٍ شَكُورٍ»
🌹آيا نديدهاى كه كشتى به نعمت خدا در دريا روان مىشود تا خدا پارهاى از آيات قدرت خود را به شما بنماياند؟
در اين، براى مردم شكيباى سپاسگزار عبرتهاست.
سوره لقمان آیه ۳۱
💠🔹امیرالمؤمنین علیهالسلام فرمودند:
🔸یڪ روز دیناری صدقه دادم
رسول خدا فرمودند: یا علی!
آیا میدانی ڪه #صدقه از دست مومن خارج نشود، مگر اینڪه از دهان هفتاد شیطان بیرون آید. ڪه هر یڪ او را با وسوسه خود از دادن منع می ڪنند.
❗️یڪی گوید نده ڪه ریا میشود
❗️دیگری میگوید نده ڪه او مستحق نیست
❗️و آن دیگر گوید نده ڪه خود بدان محتاج خواهی شد و....
💐صدقه قبل از آنڪه به دست سائل برسد بدست خدا خواهد رسید.
📚 ثواب الاعمال و عقاب الاعمال، صفحه۳۱۴
🌷امام زين العابدين (ع) ميفرمايد:
علامات المؤمن خمس:
الورع في الخلوة و الصدقة في القلة و الصبر عند المصيبة و الحلم عند الغضب و الصدق عند الخوف
🌷پنج چيز نشانه ايمان است :
🌷۱. گناه نکردن حتی در خلوت
🌷۲.صدقه در تنگ دستي
🌷۳.صبر در مصيبت
🌷۴. حلم وصبر هنگام غضب
🌷۵. راستگویی درهمه حال
بحار ج۶۷ ص ۲۹۳ ح ۱۵
☘☘☘☘☘
☘☘بسم الله الرحمن الرحیم ☘☘
🌷🌷ادامه مبحث احکام شرعی 🌷🌷👇👇
مساله ۱۳۰= اگر مگس یا حیوانی مانند آن،روی چیز نجسی که تر است بنشیند۱"،و بعد روی چیز پاکی که آن هم تر است بنشیند۲"، چنانچه انسان بداند نجاست همراه آن حیوان بوده۳"، چیز پاک نجس می شود،و اگر نداند پاک است.
_____☘________🌺_________☘
🌼۱"= مکارم: و بعد روی چیز پاکی بنشیند نجس نمی شود،چون احتمال دارد پای این حشرات رطوبتی به خود نگیرد؛ امّا اگر بدانیم نجاستی را با خود حمل کرده و سرایت نموده نجس می شود
🌼۲"=مظاهری: آن چیز پاک نجس نمی شود.
🌺تذکر: مساله طبق فتوای شانزده نفر از مراجع معظم تقلید هستش.
🌺بزرگوارانی که مرجع شون آیت الله زنجانی هستش،به علت مغایر بودن فتوا به توضیح المسائل شانزده مرجع م ۱۳۰ص ۱۱۲مراجعه کنند.
☘منبع: توضیح المسائل شانزده مرجع،م ۱۳۰،ص ۱۱۲
☘مساله ۱۳۱= اگر جایی از بدن که عرق دارد نجس شود و عرق از آنجا به جای دیگر برود،هر جا که عرق به آن برسد نجس می شود۱"، و اگر عرق به جای دیگر نرود جاهای دیگر بدن پاک است.
🌷۱"= گلپایگانی،صافی،مکارم،مظاهری:( پایان مساله)
🌺تذکر: این مساله،در رساله آیت الله سبحانی نیست.
🌼منبع: توضیح المسائل شانزده مرجع، م ۱۳۱،ص ۱۱۲
☘مساله ۱۳۲= اخلاطی که ۱" از بینی یا گلو می آید اگر خون داشته باشد،جایی که خون دارد نجس و بقیه آن پاک است۲"، پس اگر به بیرون دهان یا بینی برسد،مقداری را که انسان یقین دارد جای نجس اخلاط به آن رسیده،نجس است و محلی را که شک دارد جای نجس به آن رسیده است یا نه،پاک می باشد.
__🌺______☘_______☘________🌼
🌼۱"= سیستانی،زنجانی،وحید: اخلاط غلیظی که......
🌼۲"=مظاهری:( پایان مساله ).
🔶🔶🔶🔶🔶🔶
🌼مکارم: مساله= اخلاطی که از بینی یا گلو می آید،هر گاه غلیظ باشد و نقطه ای از آن خون داشته باشد همان نقطه نجس است،(و) اگر روان باشد همه نجس می شود.
🌺تذکر: این مساله،در رساله آیت الله سبحانی نیست.
🌺منبع: توضیح المسائل شانزده مرجع،م ۱۳۲،ص ۱۱۲
♻️ بلعیدن خرده های غذا هنگام نماز ♻️
❓سوال:
🤔 آیا در هنگام نماز، خوردن و آشامیدن و یا بلعیدن خرده های باقی مانده دردهان، جایز است؟
✅ پاسخ:
✍🏼 آیت الله خامنه ای: خوردن و آشامیدن در حال نماز، آن را باطل می کند چه کم باشد یا زیاد، ولی فرو دادن خرده های غذا که در گوشه و کنار دهان باقی مانده یا مکیدن شیرینیِ قند و شکری که اندکی از آن در دهان هست، موجب بطلان نماز نمی شود.
همچنین اگر سهواً یا از روی فراموشی چیزی بخورد یا بیاشامد به شرطی که از صورت نماز خارج نشود، نماز باطل نمی شود.
-------------
📖 پی نوشت:
سایت آیت الله خامنه ای
🌺☘️🌺☘️🌺☘️🌺☘️🌺☘️🌺☘️
‼️خواندن نماز عشا پیش از نماز مغرب
🔷س 5078: اگر #نمازگزار پيش از خواندن #نماز_مغرب، سهواً مشغول #نماز_عشا شود و در بين نماز بفهمد كه اشتباه كرده چه وظیفه ای دارد؟
✅ج: چنانچه به #ركوع #ركعت_چهارم نرفته است، بايد نيت را به نماز #مغرب برگرداند و نماز را تمام كند و سپس نماز #عشا را بخواند. اما اگر به ركوع ركعت چهارم رفته بنابراحتیاط بايد نماز را تمام كند، سپس نماز مغرب و عشا را بخواند.
#احکام_نماز
#ترتیب_نماز
🌺☘️🌺☘️🌺☘️🌺☘️🌺☘️🌺☘️
#اگه_ترسیدی_اینو_بگو❗️
🍃آیت الله فاطمی نیا : حضرت اميرالمومنين(علیه السلام ) به كميل مي فرمايند : هر وقت از چيزي ترسيدي ، بگو : لا حول و لا قوة الا بالله چقدر اين فرمايش زيباست! اين يعني باور كن كه هيچ برگي هم بدون اذن خدا از درخت جدا نمي شود! همه چيز به اذن الله است ، اين شناخت خداست.
🌺☘️🌺☘️🌺☘️🌺☘️🌺☘️🌺☘️
19.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#نماز_بدون_مهر
🌺☘️🌺☘️🌺☘️🌺☘️🌺☘️🌺☘️
‼️کیفیت سجده سهو
🔷س 5075: کیفیت #سجده_سهو به چه شکل است؟
✅ج: براى سجده سهو بايد پس از سلام نماز فوراً به نيّت سجده سهو، #پيشانى را بر چيزى كه سجده بر آن صحيح است بگذارد و بنابراحتیاط بگويد: «بسم اللَّه و باللَّه، السلام عليك ايها النّبىُّ و رحمة اللَّه و بركاته» سپس سر از سجده بردارد و دوباره به سجده رود و #ذكر_سجده سهو را تكرار كند؛ آن گاه سر از سجده بردارد و #تشهد بخواند و #سلام دهد.
#احکام_سجده_سهو #کیفیت_سجده_سهو
🌺☘️🌺☘️🌺☘️🌺☘️🌺☘️🌺☘️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥چگونه وسایل برقی را تطهیر کنیم
#احکام_دین
#استفتائات_امام_خامنهای_مدظله_العالی
‼️احکام نماز
🔷اگر انسان مشاهده کند فردی بعضی از افعال نمازش را اشتباه انجام میدهد، در این مورد چیزی بر او واجب نیست، مگر این که اشتباه ناشی از جهل او به حکم آن باشد که در این صورت احتیاط (واجب) ارشاد و راهنمایی وی است.
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
#استفتائات_امام_خامنهای_مدظله_العالی
‼️ احکام روزه قضا
🔷س 51: کسی که نمیداند چه مقدار روزه قضا دارد و با فرض داشتن روزه قضا روزه مستحبی بگیرد، اگر معتقد باشد که روزه قضا ندارد، آیا به عنوان روزه قضا محسوب میشود؟
✅ج: روزه هايى را که به نيت استحباب گرفته به جاى روزه قضايى که بر عهده اش هست، محسوب نمىشود.
📕منبع: khamenei.ir
#استفتائات_امام_خامنهای_مدظله_العالی
🔷س 53: زنی به علت بیماری از روزه گرفتن معذور است و قادر بر قضا کردن آنها تا ماه رمضان سال آینده هم نیست، در این صورت آیا کفّاره بر او واجب است یا بر شوهرش؟
✅ج: اگر افطار روزه ماه رمضان از جهت بيمارى و تأخير قضاى آن هم از جهت ادامه بيمارى بوده است، براى هر روز يک مدّ طعام به عنوان فديه بر خود زن واجب است و چيزى بر عهده شوهرش نيست.
📕منبع: khamenei.ir
#استفتائات_امام_خامنهای_مدظله_العالی
‼️احکام روزه قضا
🔷س 52: هجده روز روزه به علت مسافرت در ماه رمضان برای انجام مأموریت دینی بر عهده ام میباشد، وظیفه من چیست؟ آیا قضای آنها بر من واجب است؟
✅ج: قضاى روزه هاى ماه رمضان که بر اثر مسافرت از شما فوت شده، واجب است.
📕منبع: khamenei.ir
#استفتائات_امام_خامنه_ای_مدظله_العالی
🔷 اگر مرکز زلزله نگاری، وقوع لرزشهای خفیف زمین را با ذکر تعداد آن در منطقه ای که فرد در آنجا زندگی می کند اعلام نماید، اما آن شخص هنگام وقوع زلزله و یا در زمان متصل به آن اصلاً آنها را احساس نکند نماز آیات بر او واجب نیست.
📕منبع: سایت رسمی امام خامنه ای
#استفتائات_امام_خامنهای_مدظله_العالی
🔷س 54: اگر شخصی بر اثر جهل به وجوب قضای روزه تا قبل از ماه رمضان سال آینده قضای روزههایش را به تأخیر اندازد، چه حکمی دارد؟
✅ج: فديه تأخير قضاى روزه تا ماه رمضان سال بعد، بر اثر جهل به وجوب آن ساقط نمىشود.
📕منبع: khamenei.ir
#استفتائات_امام_خامنهای_مدظله_العالی
‼️ معنای روزه
🔷«روزه» در شرع مقدس اسلام آن است که انسان در تمام روز (از طلوع فجر تا مغرب) با قصد اطاعت از فرمان خداوند از خوردن و آشامیدن و چیزهای دیگری که به تفصیل گفته خواهد شد خودداری کند.
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
#استفتائات_امام_خامنهای_مدظله_العالی
‼️احکام روزه
🔷هرگاه برای روزهدار اطمینان حاصل شود که اذان از هنگام داخل شدن وقت شروع شده جایز است به صرف شروع اذان، افطار نماید و صبر کردن تا پایان اذان لازم نیست.
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
#استفتائات_امام_خامنهای_مدظله_العالی
‼️وجوب کفاره و مورد آن
🔷کسی که روزهی ماه رمضان را به واسطهی عذری نگیرد و تا رمضان آینده هم به خاطر سهلانگاری و بدون عذر قضای آن را به جا نیاورد باید بعداً روزه را قضا کند و برای هر روز کفارهی تأخیر بدهد، اما اگر قضای روزهی ماه رمضان را به علت استمرار عذری که مانع روزه گرفتن است، مانند مسافرت تا ماه رمضان سال آینده به تأخیر اندازد قضای روزههایی که از او فوت شده کافی است و واجب نیست کفاره بدهد، هر چند احتیاط (مستحب) در جمع بین قضا و کفاره است. ناگفته نماند در خصوص بیماری، توضیحی وجود دارد که خواهد آمد.
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
#استفتائات_امام_خامنه_ای_مدظله_العالی
🔷س 55: نماز آیات چگونه باید خوانده شود؟
✅ج: به چند صورت مى توان آن را بجا آورد:
1⃣ بعد از نيت و تکبيرة الاحرام، حمد و سوره خوانده شود و به رکوع برود، سپس سر از رکوع برداشته و دوباره حمد و سوره را بخواند و به رکوع رود و باز سر از رکوع بردارد و حمد و سوره بخواند و به رکوع رود و سپس سر از رکوع بردارد و همين طور ادامه دهد تا يک رکعت پنج رکوعى که قبل از هر رکوعى حمد و سوره خوانده است انجام دهد، سپس به سجده رفته و دو سجده نمايد و بعد براى رکعت دوم قيام کند و مانند رکعت اول انجام دهد و دو سجده را بجا آورد و بعد از آن تشهد بخواند و سلام دهد.
2⃣بعد از نيت و تکبيرةالاحرام، حمد و يک آيه (البته احتساب بسمالله به عنوان يک آيه خلاف احتياط است) از سوره اى را قرائت کرده و رکوع کند، سپس سر از رکوع بردارد و آيه ديگرى از آن سوره را بخواند و به رکوع رود، و بعد سر از رکوع برداشته و آيه ديگرى از همان سوره را قرائت نمايد و همين طور تا رکوع پنجم ادامه دهد تا سوره اى که پيش از هر رکوع، يک آيه از آن را قرائت کرده، قبل از رکوع آخر تمام شود. سپس رکوع پنجم را بجا آورد و به سجده رود، و پس از اتمام دو سجده، براى رکعت دوم قيام نمايد و حمد و آيهاى از يک سوره را بخواند و به رکوع برود و همين طور مانند رکعت اول ادامه دهد تا تشهد بخواند و سلام دهد و چنانچه بخواهد براى هر رکوعى به يک آيه از سورهاى اکتفا کند، نبايد سوره حمد را بيش از يک مرتبه در اول آن رکعت بخواند.
3⃣ يکى از رکعتها را به يکى از دو صورت و رکعت ديگر را به نحو ديگر بجا آورد.
4⃣ سوره اى را که آيهاى از آن را در قيام پيش از رکوع اول خوانده، در قيام پيش از رکوع دوم يا سوم يا چهارم تکميل نمايد، که در اين صورت واجب است بعد از سر برداشتن از رکوع، سوره حمد را در قيام بعدى اعاده نموده و يک سوره يا آيه اى از آن را اگر پيش از رکوع سوم يا چهارم است، قرائت کند، و در اين صورت واجب است که آن سوره را تا قبل از رکوع پنجم به آخر برساند.
📕منبع: سایت رسمی امام خامنه ای