🌼مساله ۱۱۷= اگر انسان در موقعی که نزدیکی بازن،حرام است مثلاً در روزه ماه رمضان با زن خود نزدیکی کند۱" بنابر احتیاط واجب باید از عرق خود در نماز اجتناب نماید۲"،
____//______//________//_______//
🌸۱" اراکی،مظاهری،سبحانی: باید از عرق خود در نماز اجتناب نماید.
🌸۲" خوئی: عرق او حکم عرق جنب از حرام را ندارد.
🌸گلپایگانی،صافی،نوری: بنابر احتیاط واجب نباید با بدن و لباسی که آلوده به آن عرق است،نماز بخواند.
🌸تبریزی: عرق او پاک است و احتیاط مستحبّ آن است که با آن نماز نخواند.
🌸وحید: عرق او پاک است،ولی بنابر احتیاط واجب نماز با آن نخواند.
🌸زنجانی: بنابر احتیاط مستحبّ از عرق خود اجتناب نماید.
🌺منبع: توضیح المسائل شانزده مرجع، م ۱۱۷،ص ۱۰۳
🌼بهجت: مساله= اگر در زمانی که نزدیکی با زن، حرام است( مثلاً در روزه ماه رمضان یا در حال حیض) با زن خود نزدیکی کند،در صورتی که عرق او خشک نشده و اگر وظیفه اش تیمّم باشد تیمّم نکرده،بنابر احتیاط واجب باید از عرق خود در حال نماز اجتناب نماید.و اگر تیمم کرده،بنابر اظهر اجتناب از عرقی که بعد از تیمم فوق حاصل شده حتّی اگر خشک نشده باشد،لازم نیست.
🌺منبع: توضیح المسائل شانزده مرجع،ص ۱۰۳
🌸مکارم: مساله= نزدیکی کردن با همسر در حال عادت ماهیانه یا در حال روزه ماه مبارک رمضان حرام است و اگر عرق کند،احتیاط واجب آن است که با آن معامله عرق جنب از حرام کند.منظور از عرق جنب از حرام عرقی است که در حال یا بعد از آن،پیش از آنکه غسل کند از بدن بیرون می آید.
🌺منبع: توضیح المسائل شانزده مرجع،ص ۱۰۳
﷽ #احکام_خمس
❓پرسش
چگونگی محاسبه خمس را بفرمایید . ایا خونه و ماشین که مورد استفاده است خمس تعلق می گیره؟ #آیت_الله_خامنه_ای
📝پاسخ
زماني که اولين درآمد خود را مي گيريد، اول سال خمسي شما مي باشد. در آخر سال خمسي بايد مخارج خود را محاسبه کنيد، بدين صورت که هرآنچه از در آمد هايي که صرف در مخارج زندگي مي شود ،خمس ندارد. اگر چيزي باقي ماند، خمس يعني يک پنجم آن را بايد به مرجع تقليد خود بدهيد، مثلا اگر صد هزار تومان باقي مانده باشد، بيست هزار تومانش را بايد بابت خمس بدهيد.
خونه و ماشین و مونه زندگی خمس ندارد.
#استفتائات_امام_خامنهای_مدظله_العالی
🔷معیار در سن بلوغ،سال قمری است و در صورتی که تولد بر اساس سال شمسی معلوم باشد می توان آن را بر اساس سال قمری از طریق محاسبه اختلاف بین سال قمری و سال شمسی به دست آورد. (هر سال قمری ۱۰ روز و ۲۱ ساعت و ۱۷ ثانیه کمتر از سال شمسی است.)
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
#استفتائات_امام_خامنهای_مدظله_العالی
‼️احتیاط
🔷احتیاط یعنی عمل کردن به طوری که مطمئن شود وظیفهی شرعی خود را انجام داده است، مثلاً کاری را که بعضی از مجتهدین حرام میدانند و بعضی دیگر حـرام نمیدانند به جا نیاورد و کاری را که بعضی واجب میدانند و بعضی دیگر واجب نمیدانند، انجام دهد.
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
#استفتائات_امام_خامنهای_مدظله_العالی
‼️کیفیت نماز نافله در شرائط مختلف
🔷س 35: آیا در نماز نافله در حال سواره و راه رفتن و نیز در حال استقرار و اختیار میتوان رکوع و سجود را با ایماء و اشاره انجام داد و رو به قبله بودن را مراعات ننمود؟
✅ج: در حال سواره و راهرفتن لازم نیست قبله رعایت شود و رکوع و سجود با اشاره کافی میباشد. و اما در حال استقرار در مکانی باید هم قبله را مراعات کند و هم رکوع و سجود را به نحو صحیح انجام دهد ولی مانع ندارد نافله را در حال اختیار هم نشسته بخواند.
📕منبع: leader.ir
#استفتائات_امام_خامنهای_مدظله_العالی
‼️شنیدن آیه سجدهدار در نماز
🔷س 37: اگر در نماز آیه سجده را بشنود حکم چیست؟
✅ج: اگر در بین نماز آیهی سجده را بشنود، نمازش صحیح است و باید پس از شنیدن آیهی سجده، بجای سجده کردن، اشاره به سجده کند.
📕منبع: leader.ir
#استفتائات_امام_خامنهای_مدظله_العالی
‼️مالکیت آثار در فضای مجازی
🔷س 38: آیا کپی کردن کارهای گرافیکی یا دانلود فیلم، کلیپ و آهنگ با ذکر منبع در فضای مجازی اشکال شرعی دارد؟
✅ج: اگر قرائن و شواهد یا متعارفی وجود دارد که در این گونه امور استفاده برای عموم آزاد است، اشکال ندارد؛ و إلاّ استفاده، خرید و فروش و کپی برداری بنابر احتیاط واجب جایز نیست.
📕منبع: leader.ir
#استفتائات_امام_خامنهای_مدظله_العالی
‼️ارتباط با نامحرم در فضای مجازی
🔷س 40: آیا صحبت یا شوخی با نامحرم به شکل صوتی، تصویری یا نوشتاری و نیز فالو یا لایک کردن جنس مخالف در فضای مجازی حرام است؟
✅ج: به طور کلی ارتباط با نامحرم که مستلزم مفسده بوده و یا خوف وقوع در حرام در میان باشد، جایز نیست.
📕منبع: leader.ir
#استفتائات_امام_خامنهای_مدظله_العالی
‼️تطهیر مبل یا صندلی
🔷س 39: اگر فرش یا مبل منزل که آب در آن نفوذ می کند با مدفوع بچه نجس شود چگونه باید آن را تطهیر کنیم؟
✅ج: بعد از برطرف نمودن عین نجاست به یکی از دو طریق میتوان تطهیر نمود:
1⃣ آب قلیل را روی محل نجس بریزد سپس آب غساله را با فشار دادن خارج کند.
2⃣آب لوله را (که متصل به کر است) به محل نجس وصل کند به گونهای که همه آن محل را فرا بگیرد و بنا بر احتیاط واجب باید هنگام اتصال آب با دست کشیدن و مانند آن غساله از جای خود حرکت کند.
📕منبع: leader.ir
#استفتائات_امام_خامنهای_مدظله_العالی
‼️تطهیر موکت
🔷س 42: کیفیت تطهیر موکت چسبیده به زمین چگونه است؟
✅ج: بعد از زوال عین نجاست آب لوله را به جای نجس وصل کند بهگونهای که همه آن محل را فرا گیرد. و بنا بر احتیاط واجب با جابجا شدن آب در حین اتصال به کر هرچند با فشار آب و یا دست کشیدن، پاک میشود.
📕منبع: leader.ir
#استفتائات_امام_خامنهای_مدظله_العالی
‼️منع پزشک غیر امین
🔷س 43: بعضی از پزشکان که به مسائل شرعی ملتزم نیستند، بیماران را از روزه گرفتن به دلیل ضرر داشتن منع می کنند، آیا گفته این پزشکان حجت است یا خیر؟
✅ج: تشخیص خود مکلف ملاک است. در صورتی که مکلف احتمال عقلایی بدهد و بترسد که روزه برای او ضرر داشته باشد روزه بر او واجب نیست. البته ترس از ضرر گاهی از گفته متخصص امین و گاهی از تجربه بیمارهای مشابه یا تجربه خود انسان حاصل می شود.
📕منبع: leader.ir
#استفتائات_امام_خامنهای_مدظله_العالی
‼️صرف صدقات در جشن نیمه ی شعبان
🔷س 41: مبلغی برای صدقه کنار گذاشته شده، آیا می توان از این مبلغ برای جشن نیمه شعبان استفاده کرد؟
✅ج: اگر صدقه مستحبی بوده و مربوط به صدقات خودتان است و یا اگر مربوط به دیگران باشد با اجازه ی آنان باشد، مانعی ندارد.
📕منبع: leader.ir
♻️ حکم استفاده از ظرفهاى طلا و نقره ♻️
❇️ آیا استفاده از ظرفهاى طلا و نقره جایز است؟
🔷 پاسخ:
✅ آیت الله خامنه ای: نگه دارى و بكارگیرى آنها در زینت اطاق اشكال ندارد؛ ولى استفادههاى دیگر مانند خوردن و آشامیدن از آنها حرام است.
✅ آیت الله مکارم شیرازی: مساله 247ـ خوردن و نوشیدن از ظرف «طلا» و «نقره» و استعمال آنها حرام است، بلکه استفاده از آنها براى زینت اتاق و یا هر منظور دیگر نیز جایز نیست (بنابراحتیاط واجب).
✅ آیت الله وحید خراسانی: مسأله ۲۳۴ ـ خوردن و آشاميدن از ظرف طلا و نقره حرام است ، و بنابر احتياط واجب مطلق استعمال آنها هر چند زينت نمودن اطاق باشد ، جايز نيست ، ولى نگاه داشتن آنها مانعى ندارد ، و ساختن ظرف طلا و نقره و اجرت گرفتن بر آن و خريد و فروش آنها جايز است ، مگر براى زينت نمودن كه محلّ اشكال است.
✅ آيت الله سيستاني: مسأله ۲۴۹. خوردن و آشامیدن از ظروف طلا و نقره، بلکه بنابر احتیاط واجب، هر استفاده معمول و متعارفی از آنها، مانند استعمال آنها برای وضو و غسل یا تطهیر اشیاء نجس، جایز نیست؛ ولی زینت نمودن اتاق و مانند آن و نگهداشتن آنها مانعی ندارد، هرچند احتیاط مستحب، در ترک آن است و همچنین ساختن ظروف طلا و نقره و دریافت اجرت در برابر ساخت آنها و خرید و فروش آنها به خودی خود جایز است ولی احتیاط مستحب است که ترک گردد.
#احکام_دین
حکم پوشیدن شلوارک برای آقایان
1⃣➖ پوشیدن شلوارک (شلوار کوتاه تا روی زانو یا یه کم یایین تر) برای آقایان در عمومی(کوچه، خیابان و مهمانی های عمومی ) چه حکمی دارد ؟
2⃣➖ با توجه به اینکه بعضی از آقایان رعایت نمی کنند و تذکر برای آنها فایده ای ندارد تکلیف و وظیفه خانم چیست نگاه به پای این افراد بدون قصد لذت و به صورت معمولی چه حکمی دارد ؟
✅ آیت الله خامنه ای:
♦️ 1- مردان اگر بدانند که هرگاه بدنشان لخت باشد زن های نامحرم به آنان نگاه میکنند، احوط آن است که غیر از سر و گردن ودستها را بپوشانند.
♦️2-نگاه زن به سر و صورت و گردن و دستهاى مرد نامحرم، تا جايى كه معمولاً نمىپوشانند بدون قصد لذت و ريبه اشكال ندارد؛ و در غیر این صورت جایز نیست
✅آیت الله مکارم شیرازی:
♦️1- مردان مي توانند سر و گردن و مقداري از سينه و دستها و پاها را نپوشانند، ولي بقيه بدن که معمولا پوشانده مي شود را بايد بپوشانند.
♦️2-نگاه کردن به بدن مرد نامحرم به آن مقدار که معمولاً آن را نمى پوشانند مانند سر و صورت و گردن و مقدارى از پا و دست اگر به قصد لذّت نباشد و مايه فساد و گناه نگردد اشکال ندارد.
✅آیت الله شبیری زنجانی:
♦️1- در فرضی که می داند یا در معرض این است که نامحرم به این مواضع -که معمولا پوشیده می شود-نگاه کند جایز نیست.
♦️2-نگاه كردن زن بدون قصد لذّت به مواضعى از بدن مرد كه معمولًا پوشيده است جایز نیست، و نگاه كردن به قصد لذّت به تمام مواضع مرد حرام است.
✅آیت الله فاضل :
♦️پوشیدن شلوارک (شلوار کوتاه تا روی زانو یا یه کمی یایین تر) برای آقایان در فضای عمومی مفسده دارد و جایز نیست. البته در غیر از موارد عمومی، پوشش برای مرد به مقدار پوشاندن عورتین یا از ناف تا زانو کفایت میکند ولی برای خانم ها واجب است نگاه نکنند
✅آیت الله وحید :
1و 2- حرام است.
🌎 استفتاء از سایت مراجع عظام.
#احکام_دین
⛔️ حکم تقاص از بدهکار ⛔️
✳️سوال:
🔸 اگر از کسی طلب داشته باشیم میشه بدون اینکه خودش اطلاع داشته باشه بخاطر رو دربایستی طلب را برداریم از اموالش؟
⬅️ آیت الله خامنه ای: در فرض سؤال جايز نيست.
⬅️ آیت الله فاصل لنکرانی: برداشتن طلب از اموال بدهکار بدون اجازه او حرام است، باید طلب خود را مطالبه کنید، اگر او حاضر به دادن طلب شما نشد و از راه قانونی نیز نتوانید طلب خود را بگیرید آن وقت می توانید بدون اجازه او طلب خود را از اموالش بردارید
⬅️ آیت الله شبیری زنجانی: - جایز نیست
⬅️ آیت الله مکارم شیرازی: انجام این کار جایز نیست و باید به شخص اطلاع داده شود.
⬅️ آیت الله وحید خراسانی: خیر
🌎 استفتاء از سایت مراجع عظام
#احکام_دین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥برای وضو آیا می توان دست را کامل زیر آب گرفت؟
حجه السلام و المسلمین وحید پور
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥آیا تتو مانع وضو غسل می باشد؟
حجه السلام و المسلمین وحید پور
مطالب امروزمون هدیه به ساحت مقدس،شهید والا مقام عبد الحسین برونسی،باشد که ان شاء الله موجب خوشنودی و رضایت مندی شهدامون شود،جهت سلامتی و تعجیل در امرفرج امام زمان ارواحنا فداه صلواتی عنایت بفرمایید.
🌹🌹اللهم عجلولیک الفرج 🌹🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔵 امام خامنهای؛
بازار شبهات رواج دارد... برای جهاد لازم نیست فقط شمشیر برداریم. مواجهه با این شبهات #بزرگترین_جهاد است...
ـــــــــــــــــــ
🚩 در پرتگاه مجازی، مجهز باش....
📚زندگی مادی مردم در دولت امام زمان (عج الله تعالی فرجه الشریف ) چگونه است؟
✍امام زمان (عج الله تعالی فرجه الشریف ) به منادى دستور می دهد که در میان مردم اعلام کند که هر کس #نیازى به مال دارد،برخیزد.از میان مردم کسى برنمی خیزد،مگر یک نفر که می گوید:من محتاجم.
پس قائم (عج الله تعالی فرجه الشریف ) به او می گوید: «برو پیش کلیددار و بگو مهدى به تو دستور می دهد که مالى به من بدهى.» کلیددار می گوید:جامه ات را بیاور.جامه اش را می گسترد و درون آن را پُر می کند. هنگامى که آن را بر دوش می گیرد، پشیمان می شود و می گوید:چرا در میان امت محمد (صلی الله علیه و آله و سلم ) من از همه آزمندتر باشم؟! چرا آن عفت نفس عمومى را من دارا نباشم؟! آن گاه مال را به کلیددار تحویل می دهد،اما پذیرفته نمی شود،و مهدى (عج الله تعالی فرجه الشریف ) می گوید: «آنچه را که ما عطا کردیم،پس نمی گیریم»
📚منتخب الاثر، ص 147
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸لبیک یا خامنه ای،
🌸لبیک یا خامنه ای،
🌸لبیک یا خامنه ای،