#همسرداری
📌آراستگی پیشوای هفتم شیعیان برای همسر
🔰حسن بن جهم میگوید: امام کاظم علیهالسلام را دیدم که محاسنش را رنگ کرده بود، بسیار آراسته به نظر میرسید.
🔰پرسیدم: «فدایت شوم چرا محاسنت را رنگ کردهای؟»
در پاسخ فرمود: «آری آراستگی و آمادگی، موجب تأکید بر حفظ عفت زن میشود.
🔰همانا بعضی از زنها به خاطر آن که شوهرانشان به مسئله نظافت و آرایش بیاعتنا هستند، از مرز عفت خارج میگردند.»
🔰سپس فرمود: «آیا دوست داری که همسرت را آن گونه بنگری که او تو را آن گونه (ژولیده و نامنظم) بنگرد؟»
عرض کردم: نه.
🔰حضرت فرمود: «زن نیز دوست ندارد، تو را ژولیده بنگرد»
📗فروع کافی، ج ۵، ص ۵۶۷.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#منبرهای_کوتاه
📌وقتی می گوییم امام موسی کاظم علیه السلام #باب_الحوائج است یعنی چه؟
🔰پاسخ را از زبان حجت الاسلام و المسلمین علوی تهرانی بشنوید.
#امام_کاظم علیه السلام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹بسماللهالرحمنالرحیم🌹
📚اثبات ولایت امیرالمؤمنین با آیه اکمال
❓سوال: اثبات ولایت امیرالمومنین (ع) با آیه اکمال چگونه ممکن است با اینکه که در شان نزول آن اختلاف است؟
✅ جواب:
🔰 خداوند متعال در آیه 3 از سوره مائده از اتمام و اکمال دین خود و از یاس کفار سخن گفته و میفرماید: «الْيَوْمَ يَئِسَ الَّذِينَ كَفَرُوا مِنْ دِينِكُمْ فَلا تَخْشَوْهُمْ وَ اخْشَوْنِ الْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِينَكُمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَيْكُمْ نِعْمَتِي وَ رَضِيتُ لَكُمُ الْإِسْلامَ دِينا».
💢 شانالنزول و زمان نزول این آیه مورد اختلاف است؛ غالب اهل سنت معتقدند که این آیه در روز «عرفه» در «حجه الوداع» نازل شد. البته در بین آنها علمایی نیز یافت میشود که معتقدند در روز «غدیر» نازل شده؛ اما اکثریت میگویند در روز عرفه نازل شد.
📌 شیعه نیز بالاتفاق معتقد است در روز «غدیرخم» نازل شده است.
✅ با بررسی تاریخ دقیق زندگانی پیامبر اکرم(ص) به این نتیجه خواهیم رسید که قول شیعه صحیح است:
1⃣ قرینه اول:
تاریخنویسان از اهل سنت، بر اینكه پيامبر اكرم(ص) بعد از نزول آيه اكمال دين، هشتاد و يك يا هشتاد و دو روز، رحلت کرده، اتفاق نظر دارند؛ همچنين مورخين اهل سنت مىگويند: رحلت آن حضرت در روز دوازدهم ماه ربيع الأوّل بوده است. و اين درست مطابقت دارد با اينكه این آيه در روز غدير نازل شده باشد؛ ولى اگر در روز عرفه، يعنى روز نهم ذیالحجه نازل شده باشد، فاصله بين نزول آيه و ارتحال رسول خدا(ص) نود يا نود و يك روز خواهد شد.
2⃣ قرینه دوم:
آيه «أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِينَكُمْ» دلالت دارد بر آنكه دين اسلام در آن زمان کامل شد و تمام احكام و دستورات لازم برای سعادت مردم بیان شد و چيزى باقى نماند، نه حلالى و نه حرامى تا پيامبر اکرم(ص) رحلت كردند. این درحالیست که به طور قطع بعضى از احكام بعد از روز عرفه نازل شد، مانند آيه ربا، آيه دِين، آيه ارث كلاله و به طور كلى آياتى كه در سوره مائده بين روز عرفه و روز غدير نازل شده است. و علمای اهل سنت نیز مانند شیعه قبول دارند که سوره «مائده» در حجه الوداع نازل شده است.
🔴 بنابراین، این آیه نمیتواند در روز عرفه نازل شده باشد، زیرا بعد از عرفه، چند دستور شرعی دیگر به صورت آیه قرآن بر پیامبر اکرم(ص) نازل شده است، و این نزول، با مفاد این آیه که میفرماید دین را کامل و تمام کردم، سازگاری ندارد.
و شما
#اعتقادات
📚 اقتدا به امام جماعت در تشهد آخر نماز
✅ اگر زمانی به جماعت برسد که امام مشغول خواندن تشهد رکعت آخر نماز است، چنانچه بخواهد به ثواب جماعت برسد، باید نیت کند و پس از تکبیرة الاحرام بنشیند و تشهد نماز را با امام بخواند ولی سلام نگوید و صبر کند تا امام سلام نماز را بگوید، بعد بایستد و نماز را ادامه بدهد؛ یعنی حمد و سوره را بخواند و آن را رکعت اول نماز خود حساب کند.
📌 نکته: این عمل مختص تشهد آخر نماز جماعت و برای درک ثواب جماعت است و نمی توان آن را در تشهد رکعت دوم نمازهای سه رکعتی و چهار رکعتی انجام داد.
🏷 پینوشت:
رساله نماز و روزه آیت الله خامنه ای/ مسأله ۷۵۰
#احکام
#احکام_نماز
#نماز_جماعت
📚 وضو گرفتن بعد از غسل جنابت
✅ کسی که غسل جنابت کرده، نباید برای نماز وضو بگیرد و نماز و دیگر اعمالی را که باید با وضو انجام دهد میتواند با همین غسل انجام دهد.
❓سوال: آیا موردی وجود دارد که وضو گرفتن پس از غسل جنابت جایز باشد؟
✅ جواب:
🔹 در سه مورد پساز غسل جنابت، وضو لازم است:
◀️ اول: اینکه در بین غسل حدث اصغر (چیزی که وضو را باطل میکند) سر زند.
◀️ دوم: اینکه پس از غسل، حدث اصغر سر زند.
◀️ سوم: کسی که یقین به جنابت ندارد و احتیاطاً غسل کرده است.
🏷 پینوشت:
🔺 پایگاه اطلاع رسانی آیات عظام خامنه ای و مکارم
#احکام
#احکام_وضو
#احکام_غسل
#غسل_جنابت
📚 مهریه سنگین
❓سؤال: آیا قراردادن مهریه سنگین در ازدواج باعث بطلان عقد می شود؟
✅ جواب:
🔹قراردادن مهریه سنگین در ازدواج هر چند در توان مرد نباشد سبب باطل شدن عقد نمی شود و عقد صحیح است، لیکن مهریه ای که معین شده بر گردن شوهر است و واجب است آن را پرداخت کند یا زن را راضی کند که ببخشد.
🔸قرار دادن مهریه زیاد در روایات مذمت شده است و خوب است که مرد، مهریه زیاد را در وقت خواندن عقد ازدواج قبول نکند و به مقداری که برایش پرداخت آن مقدور باشد قبول کند.
🏷 پینوشت:
استفتاء اینترنتی پایگاه اطلاع رسانی آیت الله خامنه ای، شماره استفتاء: 538725.
#احکام
#احکام_نکاح
#مهریه
📚 لغو تاکسی اینترنتی
❓سوال: اگر از تاکسی تلفنی یا اینترنتی درخواست خودرو کنم ولی به دلیل تأخیر بیش از حدّ (حدوداً نیم ساعت) از انجام کار منصرف شوم و قبل از رسیدن خودرو، محل انتظار را ترک کرده یا درخواست را لغو کنم، آیا دینی به عهده دارم؟
✅ جواب:
اگر قرار شما، حضور خودرو در مدت خاصی بوده است یا زمان متعارفی وجود دارد، در صورتی که از زمان مقرر یا متعارف تأخیر داشته است، ضامن نیستید.
🏷 پینوشت:
بخش استفتائات پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
#احکام
#احکام_حقالناس
#تاکسی_اینترنتی
🏴مصرف باقیمانده نذورات اربعین در غیر آن
🔷س 5375: مقداری پول برای لیوان ،چای ، قند و ... توسط مردم جهت برگزاری مراسم اربعین اهدا شده که کمی از آن باقی مانده است. آیا می شود مقدار باقی مانده را جهت برگزاری مراسم ابی عبدالله (علیه السلام) در بقیه طول سال مصرف نمود؟ یا باید نگهداشته و جهت مراسم اربعین سال آینده استفاده گردد؟
✅ج: تابع رضایت اهدا کنندگان است.
📕منبع: leader.ir
@seyedzaman
🌷۷ عامل عاقبت بخیری
۱.تکبرنداشتن ۲. فسادنکردن ۳.تقوا:
تِلْكَ الدَّارُ الْآخِرَةُ نَجْعَلُهَا لِلَّذِينَ لَا يُرِيدُونَ عُلُوًّا فِي الْأَرْضِ وَلَا فَسَادًا وَالْعَاقِبَةُ لِلْمُتَّقِينَ (٨٣)قصص
۴.تعظیم خدا باترک گناه
۵. مغرورنشدن به صبرخدا
۶.نیکی به دوستداران اهل بیت:
🌷امام صادق ع:
«إِنْ أَرَدْتَ أَنْ یُخْتَمَ بِخَیْرٍ عَمَلُكَ حَتَّى تُقْبَضَ وَ أَنْتَ فِی أَفْضَلِ الْأَعْمَالِ فَعَظِّمْ لِلَّهِ حَقَّهُ أَنْ تَبْذُلَ نَعْمَاءَهُ فِی مَعَاصِیهِ وَ أَنْ تَغْتَرَّ بِحِلْمِهِ عَنْكَ وَ أَكْرِمْ كُلَّ مَنْ وَجَدْتَهُ یَذْكُرُنَا أَوْ یَنْتَحِلُ مَوَدَّتَنَا ثُمَّ لَیْسَ عَلَیْكَ صَادِقاً كَانَ أَوْ كَاذِباً إِنَّمَا لَكَ نِیَّتُكَ وَ عَلَیْهِ كَذِبُه:بحارج ۵۰ص ۳۵۱
🌷۷.دوست داشتن امیرالمومنین ع
شیخ طوسی درکتاب امالی مینویسد رسول خدا ص فرمود:
یا عَلِیُّ انت وصیی وامینی مَن ماتَ وهُوَ یُحِبُّکَ خَتَمَ اللّهُ عَزَّ وجَلَّ لَهُ بِالأَمنِ وَالإیمانِ ، ومَن ماتَ وهُوَ یُبغِضُکَ لَم یَکنُ لَهُ فِی الإِسلامِک نَصیبٌ
💕❤️💕❤️
@seyedzaman