⚡️آرزوی سید حسن نصرالله
⬅️ اگر فرض کنیم روزی من از کار سیاسی و جهادیای که بر عهده دارم فارغ شوم آرزویم این است که به بعلبک و این مدرسه برگردم و در آن شاگردی کنم.
🔻بخشی از سخنرانی سیدحسن نصرالله در چهلمین سالگرد (۱۳۹۶) تأسیس حوزه علمیه امام منتظر(عج) بعلبک
🔹توصیه و هشدار بنده به این حوزه و حوزههای علمیه این است که ویژگی اصلی و روح ویژهشان را از دست ندهند. ما وقتی خانه و خانوادهمان را رها کردیم و با سید عباس به بعلبک آمدیم به این علت نبود که او را اعلم علمای لبنان میدانستیم. خیلیها از او عالمتر بودند. اما رابطهی ما چهار پنج نفر با او از نجف تا لبنان دقیقا رابطهی پدر و فرزندی بود. او پیگیر بیماری، پول، مطالعات درسی و بعدها ازدواج ما بود. او وضعیت درسی ما را زیر نظر داشت و ما در این زمینه از او میترسیدیم و اگر درس نمیخواندیم میفهمید. راز حوزههای علمیهی سنتی ما این رابطهی عاطفی، معنوی و درونی است. وضعیت ما مثل امروز نبود که حجت الاسلام که امروز تبدیل به حجت الاسلام دکتر شدهاند بیاید و درس بدهد و برود و حتی گاهی نام اشخاص حاضر در کلاس را نیز حفظ نباشد.
🔸طلاب فعلی مدرسه از اندازهی امانتی که بر دوش دارند مطلع باشند. با وجود اینکه ما اطرافیان سید عباس اهل این منطقه نبودیم اما مردم بعلبک با کمال احترام و بزرگواری ما را پذیرفتند. این حوزه به فاصلهی چند سال به پایگاه فعالیتهای تبلیغاتی و فرهنگی حزب الله تبدیل شد. اکثر جلسات داخلی و جلسات تدوین سند سیاسی و رویکردهای اساسی این جنبش جهادی پربرکت در ساختمان این مدرسه تشکیل شد. بنده به حق این مدرسه و اساتیدش و اهالی عزیز و صادق این منطقه بر خودم اذعان میکنم. بنده همیشه به دوستان میگویم اگر فرض کنیم روزی من از کار سیاسی و جهادیای که بر عهده دارم فارغ شوم آرزویم این است که به بعلبک و این مدرسه برگردم و در آن شاگردی کنم.
@seyyed_hossein_kashfi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️قوّت قلب رزمندگان
🔻سخنان حضرت آیة الله خامنهای دام ظله _رئیسجمهور وقت_ در جمع لشکر ۱۷ علیبنابیطالب قم
@seyyed_hossein_kashfi
کانال سید حسین کشفی
⚡️قوّت قلب رزمندگان 🔻سخنان حضرت آیة الله خامنهای دام ظله _رئیسجمهور وقت_ در جمع لشکر ۱۷ علیبنا
⚡️روزی که شما آمدی، بسیار انرژی گرفتم
🔻 آیة الله حاج آقا نصرالله شاهآبادی
🔹فرمانده لشکر ۱۶ زرهی قزوین آقای تیمسار سیروس لطفی حقیقتاً شیرمرد و در عین حال بسیار دوست داشتنی بود. آگاهیهای نظامی او آن قدر زیاد بود که در فتح خرمشهر مرحوم شهید صیاد شیرازی او را فرمانده لشکر قرار داد. بار اولی که در لشکر ۱۶ زرهی قزوین، تیمسار لطفی را دیدم، با وی هم صحبت شدم و گرم گرفتیم. اما فردا و پس فردای آن روز او را ندیدم و شب بعدش ساعت ۱۰ او را در حالی که خاکآلود بود، دیدم. به من گفت: روزی که شما آمدی، بسیار انرژی گرفتم و با خود گفتم اگر سربازم در خط مقدم، مرا
در کنار خود ببیند او هم انرژی میگیرد. از این رو از فردای آن روز از صبحگاه به خط مقدم
میروم و این ساعت بر میگردم.
📚 حدیث نصر، ص۶۷۵.
⬅️ توضیح تصویر: تنگه چذابه، سال ۱۳۶۱ش، از راست: تیمسار سیروس لطفی، آیة الله حاجآقا نصرالله شاهآبادی، تیمسار محمدباقر خوشنویسان
@seyyed_hossein_kashfi
⚡️از بیوفایی احدی گله نمیکنم
🔻مرحوم آیة الله حاج شیخ حسنعلی مروارید
🔹عن ابىجعفر محمد بن على الباقر (صلوات الله علیه) عن رسول الله
(صلى الله عليه وآله) :
كفَى بِالمَرء عَيْبا أنْ يُبْصِر مِنَ النَّاسِ مَا يَعْمَى عنه مِنْ نَفْسِهِ
[آدمی را همین عیب بس که از عیب های مردم ببیند آنچه را از خود نمی بیند]
🔸 لذا روزی یکی از بیوفایی و کمصفایی رفقای خود شکایت میکرد، یکی از بزرگان در جواب او گفت: که هیچ وقت نشد از یکی از رفقا چیزی به دلم بیاید الا آنکه دیدم اگر انصاف دهم عین همان حال و اخلاق در مکنون ذات خودم هست که در مقام مقتضی اعمال میکنم. لذا از بیوفایی و کم صفایی احدی گله نمیکنم
📚 اقتباسی از دستخط یادگاری مرحوم آیةالله مروارید به مرحوم حاج میرزا ابوالقاسم حکیم باشی در سال ۱۳۴۱ش
⬅️ بیستمین سالگرد ارتحال عالم ربانی مرحوم آیة الله مروارید
@seyyed_hossein_kashfi
⚡️چه كسى را مانند امام حسن عسكرى سراغ داريد؟!
🔻آیة الله العظمی شبیری زنجانی دام ظله
🔹 يكى از اختصاصات منحصر به فرد مكتب ما، حضرات ائمه اطهار و چهارده معصوم علیهمالسلام هستند.
بزرگان اهل سنّت هم به اين جهت اعتراف دارند كه چنين شخصيتهايى بىنظير هستند، مثلًا جاحظ [از علما و مؤلفین بزرگ اهل سنت] با آن اعتقاداتش مىگويد: «شما چه كسى را سراغ داريد كه مانند حسن عسكرى باشد، خودش، پدرش، جدش، و آباء او همه ممتازين افراد عالماند.»
🔸[حضرت امام عسكرى (علیهالسلام) در موقع فوت جاحظ، ۲۲ سال داشته است و جاحظ در كمتر از اين سنّ حضرت را درك كرده و اين جمله را درباره ایشان گفته است]
📚 كتاب نكاح، ج۱، ص۴۴۴
@seyyed_hossein_kashfi
کانال سید حسین کشفی
⚡️چه كسى را مانند امام حسن عسكرى سراغ داريد؟! 🔻آیة الله العظمی شبیری زنجانی دام ظله 🔹 يكى از اختصا
⚡️کلام جاحظ درباره امام عسکری
🔻امام حسن عسکری علیه السلام نه تنها در نگاه شیعیان بلکه در اندیشه علمای اهل سنّت از جایگاه والا و با عظمتی برخوردار است.
🔹جاحظ م۲۵۰ از اندیشمندان قرن سوم اهل سنت، در پاسخ به افتخار بنی امیه و رد بر آنان، نام ده نفر از ائمه از جمله امام عسکری سلام الله علیهم را ذكر می كند و آنان را این گونه خطاب می کند:
🔸ومن الذی یعد من قریش ما یعده الطالبیون عشرة في نسق؛ كل واحدٍ منهم: عالمٌ، زاهدٌ، ناسكٌ، شجاعٌ، جوادٌ، طاهرٌ، زاكٍ، فمنهم خلفاء، ومنهم مرشحون: ابن ابن ابن ابن، هكذا إلى عشرة، وهم الحسن [العسكری] بن علی بن محمّد بن علی بن موسى بن جعفر بن محمّد بن علی بن الحسین بن علی، وهذا لم یتفق لبیت من بیوت العرب، ولا من بیوت العجم.
🔹و کسی که از قریش محسوب می شود، از فرزندان ابوطالب هستند که در یک سلسله ای ده نفر بوده و هر کدام از آنان عالم، زاهد، عبادت پیشه، شجاع، بخشنده، پاک و پاک نهاد بوده که برخی خلیفه و برخی دیگر شایستگی خلافت را دارا بودند كه اینها به ترتیب پدر و فرزند بودند و اینگونه ده تن شدند که آنان عبارتند از: حسن بن علی بن محمد بن علی بن موسی بن جعفر بن محمد بن علی بن حسین بن علی [سلام الله علیهم اجعین] و برای هیچ یک از خانه های عرب و عجم چنین اتفاقی نیفتاده است.
📚رسائل الجاحظ، ص۴۵۳.
@seyyed_hossein_kashfi
⚡️غیرمعصوم هرچقدر دارای مقام و منزلت باشد، نباید در کنار معصوم قرار گیرد.
🔻 استاد معظم آقای حاج سید محمدجواد شبیری زنجانی
🔹سید حمید رضا برقعی شعر معروفی در وصف حضرت معصومه سروده که دو بیت آن بسیار معروفتر است:
خوشبخت قوم طایفه ما مردم قمیم
جاروکشان خواهر خورشید هشتمیم
اعجاز این ضریح که همواره بیحد است
چیزی شبیه پنجره فولاد مشهد است
🔸نکتهای که در این شعر بسیار مورد توجه است، مراعات حدود است. شاعر، حضرت معصومه را در کنار امام رضا علیهالسلام و یا در کنار موسی بن جعفر علیهالسلام قرار نداده است تا جایگاه والای أئمّه محفوظ باشد.
🔹 یکی از مراتب غلو، مراعات نکردن حدود و قرار دادن معصومین در کنار غیرمعصوم است. سید حمید رضا برقعی در این شعر نشان داده که حدود را مراعات میکند. در تعبیر «جاروکشان خواهر خورشید هشتم» تفاوت بین معصوم و غیر معصوم روشن است. امام خورشید است، و حضرت معصومه به جهت انتساب به ایشان دارای قدر و منزلت است و خواهر آن جناب شمرده شده است. جناب شاعر در بیتی دیگر، از حضرت معصومه با تعبیر «دختر موسی بن جعفر» یاد میکند.
🔸شاعر در بیت دوم، ضریح حضرت معصومه را با ضریح امام رضا علیهالسلام مقایسه نکرده بلکه با پنجره فولاد مقایسه نموده است. آن هم نه اینکه با خود پنجره فولاد مقایسه کند؛ بلکه تعبیر «چیزی شبیه پنجره فولاد» را به کار برده است. این شاعری است که حدود را میشناسد. غیرمعصوم هرچقدر دارای مقام و منزلت باشد، نباید در کنار معصوم قرار گیرد.
📚خارج فقه زکات، ۲۲ مهر ۱۴۰۳
@seyyed_hossein_kashfi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️ بازدید از کتابخانه معظم و بی نظیر آیة الله العظمی مرعشی نجفی و دیدار با متولی دانشمند و فرزانه آن جناب آقای دکتر سید محمود مرعشی
📆 ۲۶ مهر ۱۴۰۳
@seyyed_hossein_kashfi
⚡️ هیچگاه در درس و بحث توقف نداشتم
🔻آیة الله العظمی خویی (اعلی الله مقامه)
🔹وإني أحمد الله تعالى على ما أنعم به علي من مواصلة التدريس طيلة هذه السنين
الطوال، و ما توقفت إلا في الضرورات کالمرض و السفر
حيث تشرفت بحج بيت الله الحرام عام ١٣٥٣ هـ، و
تشرفت بزيارة الإمام الرضا (ع) عام ١٣٥٠، و عام ١٣٦٨ ه
🔸خداوند متعال را به خاطر آنچه به من عطا فرموده تا در این سالهای طولانی به تدریس ادامه دهم سپاسگزارم.
و هیچگاه در درس و بحث توقف نداشتم مگر در موارد ضروری مانند بیماری و مسافرت که در سال ۱۳۵۳ق به حج بیت الله الحرام و در سال ۱۳۵۰ و ۱۳۶۸ق به زیارت امام رضا (علیه السلام) مشرف شدم.
📚معجم رجال الحدیث ، ج۲۳، ص۲۲.
@seyyed_hossein_kashfi
⚡️شهیدان سید حسن نصرالله و سید هاشم صفی الدین در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)
🔻 بر مزار عارف کامل آیة الله العظمی شاه آبادی اعلی الله مقامه
◾️ شهادت یکی دیگر از رهبران مقاومت شهید حجة الاسلام والمسلمین سید هاشم صفی الدین را تسلیت عرض می کنیم.
@seyyed_hossein_kashfi
کانال سید حسین کشفی
⚡️شهیدان سید حسن نصرالله و سید هاشم صفی الدین در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) 🔻 بر مزار عارف کامل آی
⚡️ حیف از آن سنگ قبر قدیمی
🔻حیف از آن سنگ قبر قدیمی و متنی که انشاء مرحوم آیة الله شیخ محمدتقی آملی بود.
🔹 چندی پیش از سوی مسوولین حرم مطهر حضرت عبدالعظیم، سنگ مزار مرحوم آیة الله العظمی میرزا محمدعلی شاه آبادی تعویض شد.
در حالی که آن متن سابق، متنی عالمانه و با معانی بلند عرفانی و انشاء مرحوم آیة الله العظمی حاج شیخ محمدتقی آملی بود.
🔸متاسفانه بدون هماهنگی نهایی با بیت مرحوم آیة الله شاه آبادی آن سنگ قدیمی عوض شد که اشکالات متعددی دارد:
۱. نام ایشان «محمدعلی» بوده نه محمد.
۲. هیچ گاه به ایشان اطلاق «بیدآبادی» نمیشده است.
توضیح آن که مرحوم شاهآبادی اوایلی که از نجف به تهران آمدند «نجفی اصفهانی» امضا می کردند، اما به جهت سکونت در محله شاه آباد تهران کم کم به «شاه آبادی» معروف شدند و شناسنامه را هم به همین عنوان شاه آبادی گرفتند.
در هر صورت هیچ گاه به ایشان اطلاق بیدآبادی نمیشده است.
۳. آیة الله شاه آبادی استاد عرفان مرحوم امام بودند نه استاد اخلاق.
🔹 یقیناً تعویض سنگ قبر به جهت معرفی بهتر مرحوم آیة الله شاه آبادی برای عموم مردم بوده است اما ای کاش ضمن حفظ آن سنگ قبر قدیمی، سنگی کوچک بالای آن ضمیمه میشد و با جملاتی کوتاه و به فارسی به معرفی آن عارف کامل می پرداختند که الجمع مهما امکن اولی من الطرح
🔸یا لا اقل آن سنگ قبر قدیمی حفظ شده و در موزه آستان حضرت عبدالعظیم نگهداری میشد، اما طبق خبری که دادند آن سنگ از بین رفته است! گویا مسوولین محترم هیچ توجهی به حفظ میراث و ارزش آن ندارند.
@seyyed_hossein_kashfi
کانال سید حسین کشفی
⚡️ حیف از آن سنگ قبر قدیمی 🔻حیف از آن سنگ قبر قدیمی و متنی که انشاء مرحوم آیة الله شیخ محمدتقی آمل
⚡️سنگ قبر مرحوم آیة الله میرزا محمدعلی شاهآبادی
🔻 آیة الله حاج آقا نصرالله شاهآبادی:
🔹نوشته سنگ قبر مرحوم والد را مرحوم آیةاللــه شیخ محمد تقی آملی نوشت، كه هم اكنون نیز موجود است. سنگ دیگری نیز به دیوار نصب بود كه بعد از بازسازی و توسعۀ حرم حضرت عبدالعظیم علیهالسلام به موزۀ حرم منتقل گردید. نوشتۀ سنگ قبر والد كه مرحوم آشیخ محمد تقی آملی نوشت، این است:
🔸صاحب هذا المضجع الشریف و المرقد المنیف الفقیه الروحاني و الحكیم الرباني وحید عصره و فرید دهره قطب العارفین و قرّة عیون المحقّقین خاتم الحكماء الإلهیین و برهان الفقهاء و المجتهدین مخزن العلوم العقلیة و الشرعیة و معدن الأسرار النبویة و الولویة، العلامة الذي عقمت الدهور عن عدیله و لم یسمع في سالف الزمان و القرون ببدیله، إنسان العین و عین الإنسان آیة ا.. العظمی مولانا الآغا میرزا محمد علی الشهیر بالشاهآبادي، نجل المرحوم العلامة الآیة الكبری مولانا الآغا میرزا محمدجواد الاصفهاني (تغمّدهما ا.. برحمته و أسكنهما فسیح جنّته)، و لقد لبّی العزیز عصر یوم الخمیس ثالث شهر صفر المظفّر من سنة تسعة و ستّین و ثلاثمئة بعد الألف من الهجرة النبویّة علی هاجرها آلاف التحف و التحیّة.
📚 حدیث نصر ، ص ۲۵۶.
@seyyed_hossein_kashfi
هدایت شده از کشکول ناب حوزوی
💥بعد از انتشار متن انتقادی جناب حجت الاسلام کشفی درباره سنگ قبر مرحوم آیت الله العظمی شاه آبادی ، حجت الاسلام و المسلمين سید علی قاضی عسکر(تولیت حرم حضرت عبدالعظيم) با ما تماس گرفتند و توضیحاتی فرمودند:
در سنگ قبر قبلی چند جا کلمه الله و اسمای الهی به کار رفته بود مردم پا می گذاشتند و مطالب نوشته شده روی سنگ را مردم نمی توانستند بخوانند و عربی بود ، لذا تصمیم به تعویض گرفته شد اما در تنظیم متن سنگ قبر جدید[با هماهنگی برخی از نوادگان آن مرحوم متنی نگاشته شد] که در آن اغلب از همان متن قبلی[نگاشته مرحوم آیت الله محمدتقی آملی] استفاده شد [و گاها ترجمه همان عبارت است] لکن در اسم محمد علی، لفظ علی جا افتاده و به جای استاد عرفان امام خمینی هم استاد اخلاق ذکر شده که به زودی قرار است اصلاح شود
نکته دیگر اینکه ما سنگ های قدیمی که برداشته می شود را به موزه می دهیم ، منتها این سنگ به علت کوچکی موقع تعویض متاسفانه شکسته شده و امکان استفاده از آن در موزه وجود نداشته است. در ضمن ان شاءالله برای معرفی مرحوم آیت الله العظمی شاه آبادی و دیگر علمای مدفون حرم به زائرین قرار است تلاشهایی صورت گیرد.
پ.ن: تشکر از حاج آقای قاضی عسکر که تا متوجه انتقاد مطرح شده شدند درصدد پاسخ برآمدند
💎کشکول ناب حوزوی 🔻
◼ @kashkolenab
کانال سید حسین کشفی
💥بعد از انتشار متن انتقادی جناب حجت الاسلام کشفی درباره سنگ قبر مرحوم آیت الله العظمی شاه آبادی ، حج
⚡️ضمن عرض تشکر از کانال وزین کشکول ناب حوزوی و پیگیری متواضعانه حجة الاسلام والمسلمین قاضی عسکر (تولیت محترم حرم حضرت عبدالعظیم) که با حقیر نیز تماس گرفتند و همین توضیحات را ارائه دادند، جهت تکمیل مطلب عرض میکنم:
🔻 اسم جلاله «الله» در سنگ قبر مخدوش شده بود، اما چون در کتاب حدیث نصر می خواستیم متن سنگ را چاپ کنیم و لذا اسم مخدوش شده را ظاهر کردیم و الا همانطوری که در تصویر سنگ موجود است اسم «الله» مخدوش شده است.
🔹در هر صورت آن سنگ قدیمی که از بین رفت، امید آن که سنگ جدید دیگری مناسب با شأن آن عارف کامل و بدون اشکالات قبلی نصب گردد.
@seyyed_hossein_kashfi
⚡️ من زار الحسین علیهالسلام
🔻خط ثلث از آقای سعید رابحی
@seyyed_hossein_kashfi
کانال سید حسین کشفی
⚡️ تصریحات خطیرة ⬅️ فایل pdf کامل کتاب 🔻 «تصریحات خطیرة حول التغلغل الیهودي في ایران» نام جزوه ای
⚡️مسلمانان با خون خود از خشک شدن درخت اسلام جلوگيرى كنند.
🔻«اكنون بار ديگر درخت اسلام در اثر تخريب و فساد دشمنان اسلام رو به خشكى نهاده است و بار ديگر فرياد عطش مىكشد و بايد مسلمانان با خون خود از خشك شدن آن جلوگيرى كنند و سيرابش سازند. يكى از اسباب عظمت من اين است كه خونم را در اين راه بدهم و با مجرمان و بدعتگذاران محاربه كنم و از دين خدا و قرآن كريم حفاظت نمايم، زندگى با دشمنان اسلام خود مرگ است بلكه از مرگ نيز ناگوارتر است.»
🔹این کلمات امام خمینی نیست، بخشهایی از نامه آیة الله العظمی خویی خطاب به علمای ایران در پى فاجعه مدرسه فيضيه و اهانت به علماء اسلام است.
در همان ایام این نامه به همراه نامهها و استفتائات دیگری در همین موضوع به عربی ترجمه می شود و در جزوهای با عنوان «تصریحات خطیرة حول التغلغل الیهودی فی ایران» چاپ و منتشر می شود.
@seyyed_hossein_kashfi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️ احترام به نفوس انسانها
🔺 مرحوم علامه محمدتقی جعفری
@seyyed_hossein_kashfi
⚡️هر شب چند صفحهای از کتاب اثبات الهداة میخوانم
🔻 آیة الله سید نورالدین شریعتمدار جزایری
🔹 یک شبی خواب دیدم که به دکتر مراجعه کردهام. وقتی به اتاق وارد شدم دیدم پزشک، مرحوم آیة الله آشیخ مرتضی حائری است که بیماران را مداوا میکند.
بعد از این خواب، خدمت ایشان در مسجد امام رفتم و خواب را نقل کردم و به مناسبت آن از ایشان تقاضا کردم که توصیهای بفرمایند.
🔸فرمودند: شخصی در قم خیلی مؤمن و مورد اعتماد بازاریها و مراجع و علما و به ایمان و تقوا مشهور بود. وقتی از دنیا رفت بازار تعطیل شد و تشییع جنازه مفصلی برایش انجام شد. این شخص را خواب دیدن که صورتش خیلی نحیف و زرد شده و ناراحت است. گفتند: تو با این مقام و ورع چرا این گونه شدهای؟! جواب داد: در اعتقاداتم مقداری نقص بود!
🔹بعد مرحوم آشیخ مرتضی حائری فرمود: «شما کتاب اثبات الهداة شیخ حر عاملی را مطالعه کنید، من هر شب چند صفحه ای از کتاب اثبات الهداة میخوانم.»
📆 ۱۳ آبان ۱۴۰۳، منزل استاد ناصرالدین انصاری قمی
@seyyed_hossein_kashfi
هدایت شده از حدیث خوانی کتاب کافی
⚡️سلسله جلسات حدیث خوانی
از «کتاب الحجة» کافی شریف
🔻توسط استاد معظم آقای حاج سید محمد جواد شبیری «دامت برکاته»
🔹چهارشنبه ها ساعت ۱۰:۱۵ تا ۱۰:۴۵
🔸 فاطمیه مدرسه عالی فقهی امام محمدباقر علیهالسلام
@hadiskhani_kashfi
⚡️ طریق شمهروشیه!
🔻آیة الله العظمی شبیری زنجانی دام ظله
🔹در كتاب قرب الاسناد، بناى حميرى ذكر اسناد عاليه بودهاست. سند عالى به معناى سند خيلى معتبر نيست، بلكه يعنى سندى كه واسطهاش خيلى كم باشد؛ لذا علوّ سند وقتى است كه واسطه كمتر از متعارف باشد و غالباً اسناد عاليه يك ضعف سندى دارند.
🔸علت اين كه چرا برخى روايات عالى السند مىشود اين است كه بين تحمّل حديث و اداء حديث توسط راوى، فاصلهى زيادى واقع مىشود و اين منشأ علوّ سند و كمى واسطه مىشود. مثلا راوى در كوچكى تحمّل حديث كرده است و در كبر اداء حديث كرده است؛ در نتيجه وسائط بين نقل كم مىشود و روايت عالى السند مىشود. خود اين از بعضى جهات اعتبار روايت را كم مىكند.
🔹محدثين در خيلى از روايات عالى السند، از اين قبيل علوّ سندها نقل كردهاند. به عنوان مثال از بابارتن هندى كه در سنه ٦٠٠ ظاهر شده و ادعا مىكرده كه من حضرت رسول را زيارت كردم روايت نقل كردهاند. يا مرحوم آقاى شرف الدين، كه جزء مشايخ اجازه ما هم مىشود، اجازه نامهاى دارد كه در بخشى از آن يك عالم سنى كه از مشايخ الازهر است و شايد رئيس الازهر نيز بوده است، صحيح بخارى را به ايشان اجازه داده است و مىگويد ما كتاب بخارى را به ده واسطه به وسيله معمّرين نقل مىكنيم و بعد مىگويد: «من طريق الجنّ ما حدّثنى به شمهروش از مثلا بخارى».
📚 کتاب الحج، ج۱۲، ص۱۳۶.
@seyyed_hossein_kashfi
کانال سید حسین کشفی
⚡️ طریق شمهروشیه! 🔻آیة الله العظمی شبیری زنجانی دام ظله 🔹در كتاب قرب الاسناد، بناى حميرى ذكر اسناد
⚡️ روایات عال السند
🔻 استاد معظم حاج سید محمدجواد شبیری زنجانی (دامت برکاته)
🔹روایت عال السند، روایتهای کم واسطه است ... حالا آن طریقهای غیر عادیه شمهروشیه را کنار بگذاریم، طریق معمرین را در نظر بگیریم که علو سندها هم معمولاً در مورد معمرین هست که در بچگی یک روایت را میشنوند و در بزرگی روایت را ادا میکنند.
اگر نقلیات مکتوب باشد، این کم واسطه بودن جنبۀ تشریفات محض دارد [و ضرری به صحت روایت وارد نمیکند]
اما اگر این نقلیات مکتوب نباشد و واقعاً واسطهها دخالت داشته باشند، در این صورت اتفاقاً کم واسطهها بر خلاف انتظار اعتبار روایت را کم میکند، به سه دلیل:
1⃣ تحمل حدیث در طفولیت
در روایات کم واسطهها تحمل حدیث در کودکی است. بچه معمولاً مثل آدم بزرگ قوت تحملش زیاد نیست و آن توانایی درک حدیثش کم است. علی بن حسن بن فضال به خاطر همین میگوید که من هجده ساله بودم احادیث را از پدرم میشنیدم ولی آن موقع حدیث نمیفهمیدم، هجده ساله هم هست و خیلی کم سال هم نیست.
2⃣ ادای حدیث در پیرمردی
از سوی دیگر در احادیث کم واسطه ادای حدیث در پیرمردی است ، که آن موقع بیحالی ((و من نعمره ننکسه)) است. هر شخصی که پیرمیشود خیلی وقتها قدرت حفظش پایین میآید.
3⃣ فاصله زیاد بین تحمل و ادا
یک نکتۀ دیگر فاصلۀ بین تحمل و ادا هم، وقتی فاصله خیلی زیاد میشود خود این فاصله گاهی اوقات منشأ میشود که بر انسان فراموشی عارض بشود.
📚 خارج فقه زکات، ۱۶ آبان ۱۴۰۳
@seyyed_hossein_kashfi
⚡️سیره شیعیان در عزای فاطمیه
🔻قاضی عبد الجبار م۴۱۵ق پس از آنکه تنی چند از مشاهیر شیعه معاصر خویش را نام میبرد و از حضور آنان در مصر، رمله، صور، عکا، عسقلان، دمشق، بغداد، و جبل سُمّاق سخن میگوید، مینویسد:
🔹اینان در این مناطق همه ادعای تشیع و دوستی رسول خدا صلی الله علیه (وآله) و اهل بیت ایشان را دارند و بر فاطمه و پسرش محسن که پنداشتند عمر او را به قتل رسانده میگریند.
📚تثبيت دلائل النبوة، ج ۲، ص۵۹۴.
@seyyed_hossein_kashfi
28.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚡️ «ارتباط با مردم» مسأله مهم امروز روحانیت
🔻 درباره «مستند آقا رضی» نگاهی به سلوک مردمی مرحوم آیة الله سید رضی شیرازی
🎙 سید حسین کشفی
@seyyed_hossein_kashfi
کانال سید حسین کشفی
⚡️قاموس الرجال 🔻استاد معظم آقای حاج سید محمدجواد شبیری زنجانی (دامت برکاته): 🔹قاموس الرجال علاوه
مطالب تاریخی قاموس الرجال.mp3
430.5K
⚡️ مطالب تاریخی قاموس الرجال
🔻 استاد معظم حاج سید محمدجواد شبیری زنجانی دامت برکاته
📆 ۲۶ آبان ۱۴۰۳
@seyyed_hossein_kashfi
⚡️ درباره کتاب ریاض و قوانین
🔻 استاد معظم آقای حاج شیخ حسین مفیدی یزدی دامت برکاته
🔹مرحوم آقای بهجت میفرمودند دو نفر از علما هستند که به غیر از تخصصشان معروف شدهاند. آسید علی طباطبایی با این که از اساطین حوزه کربلا و تخصصش در اصول بود اما کتاب «ریاض المسائل» ایشان در فقه معروف شده، هم چنان که میرزای قمی که فقیه بسیار متبحری بوده اما کتاب «قوانین الاصول» ایشان شهرت دارد.
📆 ۲۷ آبان ۱۴۰۳
@seyyed_hossein_kashfi