فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️ احترام به نفوس انسانها
🔺 مرحوم علامه محمدتقی جعفری
@seyyed_hossein_kashfi
⚡️هر شب چند صفحهای از کتاب اثبات الهداة میخوانم
🔻 آیة الله سید نورالدین شریعتمدار جزایری
🔹 یک شبی خواب دیدم که به دکتر مراجعه کردهام. وقتی به اتاق وارد شدم دیدم پزشک، مرحوم آیة الله آشیخ مرتضی حائری است که بیماران را مداوا میکند.
بعد از این خواب، خدمت ایشان در مسجد امام رفتم و خواب را نقل کردم و به مناسبت آن از ایشان تقاضا کردم که توصیهای بفرمایند.
🔸فرمودند: شخصی در قم خیلی مؤمن و مورد اعتماد بازاریها و مراجع و علما و به ایمان و تقوا مشهور بود. وقتی از دنیا رفت بازار تعطیل شد و تشییع جنازه مفصلی برایش انجام شد. این شخص را خواب دیدن که صورتش خیلی نحیف و زرد شده و ناراحت است. گفتند: تو با این مقام و ورع چرا این گونه شدهای؟! جواب داد: در اعتقاداتم مقداری نقص بود!
🔹بعد مرحوم آشیخ مرتضی حائری فرمود: «شما کتاب اثبات الهداة شیخ حر عاملی را مطالعه کنید، من هر شب چند صفحه ای از کتاب اثبات الهداة میخوانم.»
📆 ۱۳ آبان ۱۴۰۳، منزل استاد ناصرالدین انصاری قمی
@seyyed_hossein_kashfi
هدایت شده از حدیث خوانی کتاب کافی
⚡️سلسله جلسات حدیث خوانی
از «کتاب الحجة» کافی شریف
🔻توسط استاد معظم آقای حاج سید محمد جواد شبیری «دامت برکاته»
🔹چهارشنبه ها ساعت ۱۰:۱۵ تا ۱۰:۴۵
🔸 فاطمیه مدرسه عالی فقهی امام محمدباقر علیهالسلام
@hadiskhani_kashfi
⚡️ طریق شمهروشیه!
🔻آیة الله العظمی شبیری زنجانی دام ظله
🔹در كتاب قرب الاسناد، بناى حميرى ذكر اسناد عاليه بودهاست. سند عالى به معناى سند خيلى معتبر نيست، بلكه يعنى سندى كه واسطهاش خيلى كم باشد؛ لذا علوّ سند وقتى است كه واسطه كمتر از متعارف باشد و غالباً اسناد عاليه يك ضعف سندى دارند.
🔸علت اين كه چرا برخى روايات عالى السند مىشود اين است كه بين تحمّل حديث و اداء حديث توسط راوى، فاصلهى زيادى واقع مىشود و اين منشأ علوّ سند و كمى واسطه مىشود. مثلا راوى در كوچكى تحمّل حديث كرده است و در كبر اداء حديث كرده است؛ در نتيجه وسائط بين نقل كم مىشود و روايت عالى السند مىشود. خود اين از بعضى جهات اعتبار روايت را كم مىكند.
🔹محدثين در خيلى از روايات عالى السند، از اين قبيل علوّ سندها نقل كردهاند. به عنوان مثال از بابارتن هندى كه در سنه ٦٠٠ ظاهر شده و ادعا مىكرده كه من حضرت رسول را زيارت كردم روايت نقل كردهاند. يا مرحوم آقاى شرف الدين، كه جزء مشايخ اجازه ما هم مىشود، اجازه نامهاى دارد كه در بخشى از آن يك عالم سنى كه از مشايخ الازهر است و شايد رئيس الازهر نيز بوده است، صحيح بخارى را به ايشان اجازه داده است و مىگويد ما كتاب بخارى را به ده واسطه به وسيله معمّرين نقل مىكنيم و بعد مىگويد: «من طريق الجنّ ما حدّثنى به شمهروش از مثلا بخارى».
📚 کتاب الحج، ج۱۲، ص۱۳۶.
@seyyed_hossein_kashfi
کانال سید حسین کشفی
⚡️ طریق شمهروشیه! 🔻آیة الله العظمی شبیری زنجانی دام ظله 🔹در كتاب قرب الاسناد، بناى حميرى ذكر اسناد
⚡️ روایات عال السند
🔻 استاد معظم حاج سید محمدجواد شبیری زنجانی (دامت برکاته)
🔹روایت عال السند، روایتهای کم واسطه است ... حالا آن طریقهای غیر عادیه شمهروشیه را کنار بگذاریم، طریق معمرین را در نظر بگیریم که علو سندها هم معمولاً در مورد معمرین هست که در بچگی یک روایت را میشنوند و در بزرگی روایت را ادا میکنند.
اگر نقلیات مکتوب باشد، این کم واسطه بودن جنبۀ تشریفات محض دارد [و ضرری به صحت روایت وارد نمیکند]
اما اگر این نقلیات مکتوب نباشد و واقعاً واسطهها دخالت داشته باشند، در این صورت اتفاقاً کم واسطهها بر خلاف انتظار اعتبار روایت را کم میکند، به سه دلیل:
1⃣ تحمل حدیث در طفولیت
در روایات کم واسطهها تحمل حدیث در کودکی است. بچه معمولاً مثل آدم بزرگ قوت تحملش زیاد نیست و آن توانایی درک حدیثش کم است. علی بن حسن بن فضال به خاطر همین میگوید که من هجده ساله بودم احادیث را از پدرم میشنیدم ولی آن موقع حدیث نمیفهمیدم، هجده ساله هم هست و خیلی کم سال هم نیست.
2⃣ ادای حدیث در پیرمردی
از سوی دیگر در احادیث کم واسطه ادای حدیث در پیرمردی است ، که آن موقع بیحالی ((و من نعمره ننکسه)) است. هر شخصی که پیرمیشود خیلی وقتها قدرت حفظش پایین میآید.
3⃣ فاصله زیاد بین تحمل و ادا
یک نکتۀ دیگر فاصلۀ بین تحمل و ادا هم، وقتی فاصله خیلی زیاد میشود خود این فاصله گاهی اوقات منشأ میشود که بر انسان فراموشی عارض بشود.
📚 خارج فقه زکات، ۱۶ آبان ۱۴۰۳
@seyyed_hossein_kashfi
⚡️سیره شیعیان در عزای فاطمیه
🔻قاضی عبد الجبار م۴۱۵ق پس از آنکه تنی چند از مشاهیر شیعه معاصر خویش را نام میبرد و از حضور آنان در مصر، رمله، صور، عکا، عسقلان، دمشق، بغداد، و جبل سُمّاق سخن میگوید، مینویسد:
🔹اینان در این مناطق همه ادعای تشیع و دوستی رسول خدا صلی الله علیه (وآله) و اهل بیت ایشان را دارند و بر فاطمه و پسرش محسن که پنداشتند عمر او را به قتل رسانده میگریند.
📚تثبيت دلائل النبوة، ج ۲، ص۵۹۴.
@seyyed_hossein_kashfi
28.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚡️ «ارتباط با مردم» مسأله مهم امروز روحانیت
🔻 درباره «مستند آقا رضی» نگاهی به سلوک مردمی مرحوم آیة الله سید رضی شیرازی
🎙 سید حسین کشفی
@seyyed_hossein_kashfi
کانال سید حسین کشفی
⚡️قاموس الرجال 🔻استاد معظم آقای حاج سید محمدجواد شبیری زنجانی (دامت برکاته): 🔹قاموس الرجال علاوه
مطالب تاریخی قاموس الرجال.mp3
430.5K
⚡️ مطالب تاریخی قاموس الرجال
🔻 استاد معظم حاج سید محمدجواد شبیری زنجانی دامت برکاته
📆 ۲۶ آبان ۱۴۰۳
@seyyed_hossein_kashfi
⚡️ درباره کتاب ریاض و قوانین
🔻 استاد معظم آقای حاج شیخ حسین مفیدی یزدی دامت برکاته
🔹مرحوم آقای بهجت میفرمودند دو نفر از علما هستند که به غیر از تخصصشان معروف شدهاند. آسید علی طباطبایی با این که از اساطین حوزه کربلا و تخصصش در اصول بود اما کتاب «ریاض المسائل» ایشان در فقه معروف شده، هم چنان که میرزای قمی که فقیه بسیار متبحری بوده اما کتاب «قوانین الاصول» ایشان شهرت دارد.
📆 ۲۷ آبان ۱۴۰۳
@seyyed_hossein_kashfi
⚡️آقا، مسأله، مسأله نـقلی است!
🔻 مرحوم آیة الله حاج سید مهدی روحانی رحمة الله علیه
🔹مرحوم آیة الله بروجردی در درس نخست جنبه نقلی مسأله را مورد بررسی و دقت قرار میدادند و روی همین حساب بود که ایشان به خود روایات و اینکه در بادی نظر از آنها چه برداشتی میشود، اهـمیت فـراوانی قائل بـودند و شاگردانشان را به رعایت این امر مؤکداً تشویق میفرمودند؛
🔸مثلاً یادم هست یک روز فرمودند:
«آقا، مسأله، مسأله نـقلی است (عقلی نیست) و در روایات ائمه ما هم مطرح شده است، شـما بـاید پیـش از همه به سراغ روایات بروید که آیا ائمه ما این مطلب را مطرح و دربارۀ آن نظری ارائه فرمودهاند یا نه؟ چون وسـیله بـررسی و استدلال دربارۀ مسأله یا مسائل فقهی و رسیدن به هدف مطلوب برای شما، هـمین مـقدار روایـات است که بهوسیله اصحاب ائمه نقل شده و اکنون در دسترس ماست و مقداری هم روشهای تحقیقی اصـولی و فتاوای علما است که اینها هم از همان روایات برداشت شده و بر آنها مـترتب هستند. با بکار گـرفتن ایـن روش ساده استدلالی است که شما میتوانید بفهمید که آیا این مسأله پیش ائمه ما مطرح شده یا نه و در صورت مطرح شدن، دربارۀ آن چه فرمودهاند.»
📚مجله نورعلم، مصاحبه با آیة الله روحانی
@seyyed_hossein_kashfi
هدایت شده از بسیج مدرسه علمیه حقانی
💠 مراسم بزرگداشت آیتالله شاهآبادی به مناسبت سالروز رحلت ایشان
🔸با حضور حجتالاسلام سید حسین کشفی
➖با موضوع سیری در سیره و سبک زندگی و اندیشه آیتالله شاهآبادی
🗓 شنبه سوم آذرماه همراه با نماز مغرب و عشا
🕌 قم، خیابان اراک، کوچه ۱۳، مدرسه علمیه حقانی
#واحد_تهذیب
#بسیج_مدرسه_علمیه_حقانی
┏━━━🔸💠🔸━━━┓
🆔 @basije_haghani
┗━━━🔸💠🔸━━━┛
5.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚡️اعلم، ادق، اسلم
🔻 استاد قرائتی حفظه الله
🔹 سه لقب را من از سه نفر از بزرگان درباره آیة الله سید مهدی روحانی شنیدم:
آیة الله مصباح درباره ایشان میفرمود از برخی از مراجع قوی تر و «اعلم» هستند، آیة الله فاضل لنکرانی میفرمود «ادق» و آیة الله العظمی گلپایگانی میفرمود «اسلم» هستند.
🔸 سوم آذر سالگرد ارتحال عالم ربانی مرحوم آیة الله حاج سید مهدی روحانی اعلی الله مقامه
@seyyed_hossein_kashfi