⚡️کلام فخر رازی درباره معنای «کوثر»
🔻و القول الثالث: الكوثر أولاده، قالوا لأن هذه السورة إنما نزلت رداً على من عابه (عليه السلام) بعدم الأولاد، فالمعنى أنه يعطيه نسلاً يبقون على مر الزمان فانظر كم قتل من أهل البيت ثم العالم ممتلىء منهم، ولم يبق من بني أمية في الدنيا أحد يعبأ به، ثم انظر كم كان فيهم من الأكابر من العلماء كالباقر و الصادق و الكاظم و الرضا (عليهم السلام) والنفس الزكية وأمثالهم.
📚 التفسیر الکبیر ، ج۳۲، ص۳۱۳.
@seyyed_hossein_kashfi
⚡️ با این همه تفصیل، مصائب حضرت زهرا را ذکر میکنید؟!
🔻مرحوم آیة الله حاج آقا نصرالله شاه آبادی:
🔹 مرحوم والد ارادت خاصی به حضرت زهرا سلام الله علیها داشت، تا حدّی که بردنِ نام حضرت زهرا، با جاری شدن اشک ایشان مساوی بود.
حتی در مقام استخاره، تنها عبارتی که به زبان میآورد این بود: « الهی به عصمت زهرا، به نور زهرا، به شرف زهرا، به حیثیت زهرا ». آن وقت اشک از چشمانشان جاری میشد و سپس استخاره میکردند.
🔸میزان محبت مرحوم والد به حضرت صدیقه، به حدی بود که وقتی مصائب ایشان را میشنیدند، بسیار منقلب میشدند. به یاد دارم روزی دایی ما آیةالله حاج سید احمد روحانی قمی که از منبریهای معروف تهران بود، در مسجد مرحوم پدر منبر رفت و در آخر منبر روضه حضرت زهرا را خواند. پدر ما خیلی منقلب شد و بعد از منبر وی فرمود: «این طور روضه خواندن بر شما حرام است. اسم حضرت زهرا کُشنده است، چرا شما با این همه حاشیه و تفصیل، مصائب را ذکر میکنید؟ دیگر چنین نکنید!».
📚 حدیث نصر، ص۱۹۰ _۱۹۱.
@seyyed_hossein_kashfi
کانال سید حسین کشفی
⚡️اعلان رسمی حضرت زهرا بر عدم رضایت از آن دو نفر! 🔻 حدیثی که خطیب توانا جناب آقای دکتر رفیعی در محض
⚡️ظلم عظیم آن دو در حق حضرت فاطمه زهرا
🔻اَلطَّرائف فی مَعْرِفَةِ مَذاهِبِ الطَّوائف اثری کلامی حدیثی از سید ابن طاووس (م۶۶۴ق) در اثبات امامت ائمه(ع) و حقانیت مذهب شیعه اثناعشری و رد مخالفان آنهاست. مؤلف در این کتاب به جهت تقیه اسمی از خود نیاورده و از نام مستعار «عبدالمحمود» استفاده کرده است.
🔹 علامه شیخ آقابزرگ تهرانی در این باره مینویسد: «الطرائف في معرفة مذاهب الطوائف للسيد الشريف رضى الدين أبي القاسم على بن موسى بن محمد بن طاوس الحلى العلوى الحسينى الداودي المتوفى بكرة الاثنين الخامس من ذی القعدة ۶۶۴، سمی نفسه بعبدالمحمود بن داود الكتابي تقية عن الخلفاء الذين كان في بلادهم، و ليكون أوقع في القلوب. أودع فيه طرائف أمور من مذهب المخالفين أصولا و فروعا لم يسبق إليه أحد.»
🔸 سید ابن طاوس درباره ظلم آن دو خلیفه غاصب در حق حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها مینویسد:
«قال عبد المحمود: و علماء أهل البيت عليهم السلام لا يحصى عددهم
و عدد شيعتهم الا الله تعالى، و ما رأيت و لا سمعت عنهم انهم يختلفون في أن ابابکر و عمر ظلما
امهم
فاطمة عليها السلام ظلماً عظيماً»
📚 الطرائف ج۱، ص۲۵۲.
@seyyed_hossein_kashfi
⚡️ بانوی عالمه «فاطمه ایروانی»
🔻امشب توفیق داشتم به دعوت صدیق مکرم و دانشمند معظم آقای اکبری شاهرودی در جلسه گعده علمی آیة الله حاج شیخ محسن فقیهی (دامت برکاته) شرکت کنم. جلسه خوب و پرباری بود و مطالب گوناگونی مطرح شد. از جمله مطالب که به نظرم جالب آمد و تاکنون نشنیده بودم درباره والده عالمه آیة الله فقیهی بود.
🔹والده ایشان سرکار خانم فاطمه ایروانی صبیه مرحوم حاج مصطفی خان ایروانی بودند. مصطفی خان ایروانی با اینکه از معتمدین بازار بود اما در کنار آن اهل علم و دانش و مسلط به ۷ زبان بود و نیز در دروس معرفتی مرحوم شاه آبادی در مسجد جامع بازار تهران شرکت میکرد.
🔸بانو ایروانی همچون پدر علاقه به دانش دین داشت و کتابهای مقدماتی دروس حوزه را نزد همسر خویش مرحوم آیة الله شیخ محمدرضا فقیهی «ملقب به بحرالعلوم» خواند و موفق به تألیف شرح کتاب الروضة البهیة در حدود ۳۰ جلد، شرح رسائل و نیز شرح کفایة الاصول شد که از این کتابها تنها جلد اول از شرح الروضة البهیة با عنوان انوار فقه چاپ شده است.
🔹آیة الله فقیهی در این باره فرمودند:
«مرحوم والد ما درسهایشان بیشتر در منزل برگزار میشد و از آنجا که والده علاقه به تحصیل علم داشت پردهای کشیده میشد و ایشان پشت پرده نزد مرحوم والد در این درسهای عمومی و گاهی نیز در درسهای خصوصی تلمذ میفرمود و چون قلم خوبی داشت به شرح و ترجمه چند کتاب اقدام کرد. من نیز دروس مقدماتی صرف و نحو و بخشهایی از شرح لمعه را نزد مادرم تحصیل کردم. گاهی یاد الطاف و محبتهای مادرم در مسائل علمی که میافتم اشکم جاری میشود مثلاً وقتی رسائل مباحثه میکردم گاهی فرصت مطالعه نداشتم، بعد از ظهرهای کوتاه زمستان بود و خوابم میآمد. به مادرم میگفتم: این بخش را باید مباحثه کنم و امروز نوبت من هست. مادرم کل محدوده را مطالعه میکرد و به بهترین نحو در ۱۵ دقیقه خلاصه مطلب را دستهبندی شده بیان میکرد.»
📆 ۲۱ آذر ۱۴۰۳
@seyyed_hossein_kashfi
هدایت شده از آیت الله محسن فقیهی
🔰گعده علمی چهارشنبهشبها در محضر آیت الله فقیهی در دفتر معظم له با حضور جمعی از اساتید و فضلای حوزه قم
🔸چهارشنبهشب، ۲۱ آذرماه ۱۴۰۳، جمعی از اساتید و فضلای حوزه علمیه قم با حضور در دفتر آيت الله فقیهی دام ظله در گعده علمی چهارشنبهشبهای معظم له شرکت کردند.
🔹در این جلسه صمیمی، گفتوگوهایی پیرامون فقه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و اقوال فقها و بزرگان در اینباره و نیز مباحث علمی گوناگون دیگر و همچنین ذکر خیر بزرگانی از جمله بیان ابعاد شخصیتی جدّ امی معظم له و تسلط ایشان به هفت زبان و آثار و تألیفات متعدد وی و نیز ابعاد شخصیتی والده مجتهده آيت الله فقیهی و آثار و ملکات اخلاقی آن بانوی مجتهده فاضله مطرح گردید.
🆔 @mohsenfaghihi
کانال سید حسین کشفی
⚡️ بانوی عالمه «فاطمه ایروانی» 🔻امشب توفیق داشتم به دعوت صدیق مکرم و دانشمند معظم آقای اکبری شاهرود
⚡️طلب العلم فریضة
🔻 استاد معظم آقای حاج سید محمدجواد شبیری زنجانی دامت برکاته
🔹آیة الله والد (مد ظله) میفرمودند: در جلسهای با شهید آیة الله مطهری درباره حدیث «طلب العلم فریضة علی کل مسلم» صحبت بود و این که آیا این حدیث نقل معتبری دارد که در آن «و مسلمة» را ضمیمه کرده باشد؟
صحبت شد که در مجمع البیان چاپی این افزوده وجود دارد و در مخطوطات معتبر آن این افزوده نیست و نیز صحبت شد که با الغاء خصوصیت میشود حکم وجوب طلب علم را برای زنان هم نتیجه گرفت. من عرض کردم برای تعمیم حکم نیاز به الغا خصوصیت نیست.
🔸توضیح این که گاه در روایت تعبیر شده: «رجل شک بین الثلاث و الأربع ...» رجل به معنای مرد است و اثبات حکم شک برای زن نیازمند الغاء خصوصیت است، ولی مسلم به معنای مسلمان است نه به معنای مرد مسلمان لذا در ترجمه «المسلم من سلم المسلمون من یده و لسانه» واژه «مسلم» را باید مسلمان معنا کرد نه مرد مسلمان.
«بالغ» در عبارت شیخ در آغاز رسائل «اعلم أن البالغ الذی وضع علیه قلم التکلیف» به معنای مرد بالغ نیست بلکه به معنای مطلق بالغ است چه مرد و چه زن.
البته اگر در کنار مسلم مسلمه هم افزوده شود مسلم به مرد اختصاص مییابد ولی تا وقتی چنین افزودهای نباشد مراد از این گونه اوصاف مطلق جنس است و به مردان اختصاص ندارد انتهی.
@seyyed_hossein_kashfi
کانال سید حسین کشفی
⚡️طلب العلم فریضة 🔻 استاد معظم آقای حاج سید محمدجواد شبیری زنجانی دامت برکاته 🔹آیة الله والد (مد ظ
⚡️تأملی در روایتِ «طلب العلم فريضة»
🔻 آیة الله العظمی شبیری زنجانی:
🔹 زمانی روایت معروفِ «طلب العلم فريضة على كل مسلم و مسلمة» را که از حضرت امام صادق (علیهالسلام) نقل شده بررسی میکردم. نکته جالب درباره این روایت این است که در هیچ نقلی از کتب کهن کلمه «مسلمة» نقل نشده، تنها در مقدمه مجمع البیان از طریق حضرت امام رضا ( علیهالسلام) و نیز در مقدمه کتاب معالم با واژه «مسلمة» نقل شده است.
🔸درباره وجود این کلمه در مقدمه مجمع، با مرحوم آقای [شهید] بهشتی گفتگو میکردیم. ایشان نسخهای قدیمی از مجمع البیان را آورد که در آن این واژه نبود. معلوم شد در تحقیق آن در چاپ بعدی اعمال سلیقه شده و این کلمه را اضافه کردهاند. همچنین اخیراً آقای دکتر مهدی محقق کتاب معالم را از روی نسخه ای معتبر و قدیمی تحقیق و چاپ کرده و در آن کلمه «مسلمة» نیست. حديث مذکور در کتب روایی معتبر قدیمی مثل کافی، محاسن برقی و بصائر الدرجات بدون این واژه نقل شده است.
🔹شهید مطهری میخواستند شمول حکم برای نسوان را با الغای خصوصیت یا تنقیح مناط درست کنند؛ در حالی که کلمه «مسلم» اگر با «مسلمة» مقترن نشود، به معنای فرد مسلمان است، نه مرد مسلمان، و در نتیجه مرد و زن هر دو را شامل میشود و نیازی هم به الغاء خصوصیت یا تنقیح مناط و افزودن واژه «مسلمة» نیست.
📚 جرعه ای از دریا، ج۴، ص ۳۶۲.
@seyyed_hossein_kashfi
⚡️تاریخ ولادت حضرت زهرا و یک اشتباه رایج در ذکر اعداد
🔻اشتباهاتی که ذهن انسان انجام می دهد دارای یک مکانیزم خاصی است. از جمله اشتباهات رایج در مورد اعداد آن است که ذهن عدد را با عدد دیگر (یا معیار دیگری مثل اول ماه) میسنجد و تفاوت با آن را مورد توجه قرار میدهد، اما در این که این تفاوت کمتر از آن عدد دیگر (معیار) بود یا بیشتر اشتباه میکند. مثلا عدد ۳۱ را ذهن با عدد ۳۰ می سنجد که ۳۱ عبارت است از ۳۰+۱، اما در ذهن انسان ۳۰+۱ با ۳۰-۱ اشتباه میشود. و لذا به جای عدد ۳۱ عدد ۲۹ را مطرح میکند. این یک اشتباه رایج است و در تاریخ نمونه هایی دارد که به سه مورد اشاره می کنیم:
🔹نمونه اول: در مورد تاریخ شهادت پیامبر (ص) اقوال متعددی وجود دارد از جمله ۲۸ صفر و ۲ ربیع. به نظر استاد معظم حاج آقا جواد شبیری دامت برکاته، شهادت پیامبر دوم ربیع است، و ۲ روز پس از ربیع با ۲ روز پیش از ربیع اشتباه شده است.
🔸نمونه دوم: تاریخ روز مبعث است. در کتاب ثواب الأعمال روایتی وارد شده که تاریخ مبعث را روز ۳ رجب بیان کرده است:
«بَعَثَ اللَّهُ مُحَمَّداً ص لِثَلَاثٍ مَضَینَ مِنْ شَهْرِ رَجَبٍ»
در نقل این روایت نیز اشتباه مزبور رخ داده است. روز مبعث، سه روز مانده به پایان رجب در روز ۲۷ رجب است. سه روز از رجب رفته با سه روز از رجب مانده اشتباه شده است.
مرحوم صدوق در کتاب ثواب الأعمال پس از ذکر این روایت نقل کرده است: «قال سعد بن عبد الله كان مشایخنا یقولون إن ذلك غلط من الكاتب و هو أنه لثلاث لیال بقین من رجب» .
🔹نمونه سوم: ولادت حضرت زهرا است که طبق قول مشهور شیعه _که روایات هم آن را تأیید میکند_ ولادت آن حضرت در ۲۰ جمادی الثانی سال ۵ بعد از بعثت رسول خدا است. اما قول مشهور عامه ولادت حضرت زهرا را ۵ سال قبل از بعثت میداند که ظاهراً منشأ این اختلاف نیز همین اشتباه رایج در ذکر اعداد است.
📚 با استفاده از دروس استاد شبیری و خطابه استاد نظری منفرد دامت برکاتهم
@seyyed_hossein_kashfi
کانال سید حسین کشفی
⚡️ حیف از آن سنگ قبر قدیمی 🔻حیف از آن سنگ قبر قدیمی و متنی که انشاء مرحوم آیة الله شیخ محمدتقی آمل
⚡️سنگ جدید مزار آیة الله شاهآبادی
🔻با همت و پیگیری مجدانه تولیت محترم آستان مقدس حرم حضرت عبدالعظیم ، حجة الاسلام والمسلمین قاضی عسکر سنگ قبلی قبر مرحوم آیة الله العظمی شاه آبادی _که دارای اشکالاتی بود_ تعویض گردید.
🔹 سنگ جدید در قطعی بزرگتر و متن آن نیز همان متن سابق که انشاء مرحوم آیة الله شیخ محمدتقی آملی بود (با اندکی تفاوت) میباشد.
🔸 از مسئولین محترم آستان حرم حضرت عبدالعظیم تشکر میکنم و دوام توفیقاتشان را در آن آستان ملک پاسبان خواستارم.
@seyyed_hossein_kashfi
◾️إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ▪️
با نهایت تأسف و تأثر، دوست عزیزمان، خطیب ارجمند حجة الاسلام والمسلمین سید رضا محبوبی به علت بیماری سرطان دارفانی را وداع گفتند.
قطعا تلاشها و فعالیتهای این عزیز در زمینه احیاء امر اهلبیت علیهمالسلام مورد رضایت آن بزرگواران قرار خواهد گرفت.
این مصیبت را به همه بازماندگان نسبی و سببی این سید بزرگوار تسلیت عرض میکنم و از خداوند متعال برای آن مرحوم، رضوان و غفران الهی و همنشینی با اجداد طاهرینش را مسئلت مینمایم.
سید حسین کشفی
@seyyed_hossein_kashfi
⚡️همچنین زنانی بودند
🔻 استاد معظم آقای حاج سید احمد اشکوری دامت برکاته
🔹در نجف معروف بود که فرزندی از مرحوم آشیخ محمدحسین اصفهانی (کمپانی) فوت شد. مرحوم کمپانی قصد داشت اشعاری درباره فرزندش بسراید اما همسر ایشان گفت ارزش ندارد. اگر میخواهی شعر بگویی درباره علیاصغر امام حسین شعر بگو، و ایشان آن شعر معروف درباره مصیبت علیاصغر را سرود.
🔸من عبدالباسط قاری را در کاظمین دیده بودم. یک وقت تصمیم گرفت که ترانه هم بخواند اما همسرش گفته بود با حنجره ای که کلام خدا را خواندی، ترانه نخوان! همچنین زنانی بودند.
📆 ۲ دی ۱۴۰۳
@seyyed_hossein_kashfi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️ صحیفه ابوبکر و عمر!
🔻عَنْ مُفَضَّلِ بْنِ عُمَرَ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ عَنْ مَعْنَى قَوْلِ أَمِيرِ اَلْمُؤْمِنِينَ صَلَوَاتُُ اَللَّهِ عَلَيْهِ لَمَّا نَظَرَ إِلَى اَلثَّانِي وَ هُوَ مُسَجًّى بِثَوْبِهِ مَا أَحَدٌ أَحَبَّ إِلَيَّ أَنْ أَلْقَى اَللَّهَ بِصَحِيفَةٍ مِنْ هَذَا اَلْمُسَجَّى فَقَالَ عَنَى بِهَا اَلصَّحِيفَةَ اَلَّتِي كُتِبَتْ فِي اَلْكَعْبَةِ .
🔹مفضّل بن عمر گويد:از امام صادق عليه السّلام پرسيدم در بارۀ معنى فرمودۀ امير المؤمنين صلوات اللّٰه عليه كه چون دومى(عمر)را ديد در حالى كه او را بكفن پوشانده بودند،فرمود:«هيچ كس نزد من دوست داشتنىتر نيست از كسى كه خدا را با صحيفه (نامه و كتابش) ملاقات كند از اين كفن شده»؟ فرمود: امير المؤمنين آن صحيفهاى را قصد نموده است كه در كعبه نوشته شده بود.(و به صحيفۀ ملعونه مشهور است).
📚معاني الأخبار ج ۱، ص ۴۱۲
🎞 فیلمی که اهل سنت درباره مرگ ابوبکر و انتخاب عمر به عنوان خلیفه ساخته اند.
@seyyed_hossein_kashfi